אשמח לשוחח
מישהו שעשה תרגילים להורדת משקפייםאיש השקים
אשמח לשוחח
אני יכול להגיד לך שלי זה לא עזראנונימי (2)
ולאף אחד מהחברים שלי שניסו זה לא עזר.
וכולנו התמדנו (אני התמדתי במשך שנים) וממש פתחנו קבוצת תמיכה בנושא.
סטטיסטית, יהיו אנשים שעשו תרגילים והמספר שלהם ירד - כמו שגם היו אנשים שלא עשו דבר והמספר שלהם ירד.
תמיד מי שעשה תרגילים וירד לו המספר, יתלה את זה בתרגילים, למרות שלא בטוח בכלל שיש קשר בין הדברים. (למעשה, סביר להניח שאין. לפחות לפי מחקרים שנעשו בנושא ומה שידוע לנו על מנגנון הראיה).
אני הייתי ממליץ לך לשלם כמה אלפי שקלים ולעשות ניתוח לייזר. אפילו את אשתי הצלחתי לשכנע והיא מתכוונת לעשות את זה בזמן הקרוב.
איזה שיטות עשיתם?איש השקים
שלומית לא עזרה?איש השקים
היא נתנה תרגילים לעיניים? עשית?איש השקים
מצטער לבאס, אבל אין נסים בעולםאנונימי (2)
קוצר ראיה היא בעיה במבנה של העין שבה הדמות שיוצרות קרני האור לא נוצרת בדיוק על הרשתית.
המרכיב התורשתי הוא מאוד מאוד חזק.
זו בעיה שיכולה להיווצר בכל גיל למרות שבד"כ היא מופיעה בתקופת ההתבגרות. (אני התחלתי לראות לא טוב באזור הבר מצווה. שני האחים שלי התחילו לראות לא טוב אחרי הצבא. כולנו, אגב, עשינו ניתוחי לייזר).
כמו שהמבנה משתנה במהלך החיים "לרעה", הוא גם יכול להשתנות "לטובה". לאנשים לפעמים מתחיל קוצר ראיה ועם השני זה עובר להם.
אין סיבה שתרגילים ישנו את הפיסיולוגיה של העין.
הסיבה שאנשים חושבים שזה יכול לעזור, היא שאם מישהו עשה תרגילים ובמקרה ירד לו המספר, הוא יהיה בטוח שזה בגלל זה ויספר לכולם.
מי שזה לא הצליח לו, לרוב לא יספר.
זה כמו ציון פסיכומטרי - רוב האנשים מכירים הרבה יותר אנשים שהוציאו מעל 700 אבל מעט מאוד אנשים שהוציאו מתחת ל-300, למרות שסטטיסטית, אנחנו צריכים להכיר את אותו מספר של אנשים בכל אחד מהמקרים.
אנשים נוטים לפרסם את ההצלחות ולא תמיד קורלציה שווה סיבתיות. (כלומר, אם מישה עשה תרגילים והמספר שלו ירד - לאו דווקא יש קשר כיוון שיש אנשים שהמספר שלהם היה יורד בכל מקרה. זה פשוט דבר שקורה).
אני מבין את מה שאתה אומר אך עדייןאיש השקים
אפילו עקבתי אחרי חולת סרטן שהבריאה רק מרפואה טבעית
אני לא ראיתי מעולם שום פלאאנונימי (2)
יש אנשים בודדים שמחלימים ספונטנית ממחלות מסוימות - אפילו מאיידס.
זה נדיר מאוד, אבל זה קורה.
(לרוב, מדובר באבחון לקוי).
אני אשמח מאוד לקרוא על מישהי שהחלימה מסרטן ללא תרופות. (כמובן, שסיפור כ"כ מדהים, דורש ראיות חזקות כמו אבחנות כתובות של הרופאים שלה. לספר סיפור, כל אחד יכול).
היא בעצמה רופאהאיש השקים
במשך שנה התקשרתי כל כמה חודשים לברר למצבה. אחרי שנה פלוס החלימה לגמרי
האיבחונים קונבנציונליםאיש השקים
בדקתי כי שמעתי מהמטפלת שהרבה נרפאו ככה.
היא עושה את זה בחינם!
מה אשרי המאמין אני אומר לךאיש השקים
עולם הרפואה לא כזה מהר רועש וגועשאיש השקים
זה גם לא פשוט יש אנשים שצמו 4 שבועות בתהליך הזה
ברפואה הטבעית יש הרבה דבריםאיש השקים
או אולי תרגילים שהמספר לפחות לא יעלה?אורין
היי איש השקים. יש רק סוג מסוים של בעיות ראייהThe greatest
תודהאיש השקים
עשיתי על זה בירור כי גם אני רציתי להוריד משקפייםThe greatest
כן. אני עשיתי ועזר מאדאישה ואמא
בגיל 16 הייתי צריכה מולטיפוקל.
עשיתי תרגילי עיניים בעינית. היה קצת יקר אבל שווה.
עברו מאז הרבה מאד שנים, ועד היום אני בלי משקפיים.
מה זה בעינית?איש השקים
עינית זה רשת של חנויות משקפייםאישה ואמא
וכל מה שקשור לעיניים.
יש לי ילדה שכבר לא זקוקה למשקפיים. עשינו תרגילים.פלאפל
אבל התרגילים מיועדים לבעיות ראיה ספציפיות.
במכונים של מכללת הדסה יש אפשרות לבדוק את ההתאמה שלך לתרגילי ראיה (לדבריהם בעלות סמלית).
יש בעיות שהתרגילים עוזרים להם ויש שלא...
הבת שלי הייתה בטיפול כשהייתה בכיתה ג' (כיום היא בכיתה י').
כבר שכחתי את שם הרופא שטיפל בה... בזמנו הוא היה מרצה במכללת הדסה...
היא הייתה עם ביפוקל ובהדרגה ירד המספר עד שלא נזקקה להם יותר.
העתקתי לפה מתוך האתר שלהם:
מידע להורים ומורים - רשימת תסמינים לבעיות בראייה תפקודית ("מיקוד ראיה")
סטייה של אחת העיניים פנימה או החוצה ❒ סגירת עין בזמן קריאה או בשמש ❒ תלונות על טשטוש או ראייה כפולה בזמן קריאה או ❒ העתקה מהלוח תלונות על כאב עיניים אחרי בית ספר או אחרי קריאה ❒ הימנעות מקריאה ❒ קושי בהעתקה מהלוח ❒ קריאה איטית יחסית לבני הגיל ❒ איבוד מקום הקריאה לעיתים קרובות ❒ דילוג על מלים, דילוג על שורות ❒ קריאה חוזרת ונשנית לצורך הבנת הנקרא ❒ ריכוז לזמן קצר בקריאה או בהעתקה ❒ עבודות הבית נמשכות זמן רב מן הצפוי ❒ הבנה טובה בהקשבה מאשר בקריאה ❒ קושי בזיהוי אותיות/מספרים ❒ קושי להבחין בין ימין לשמאל ❒
במידה שהבחנת בשני תסמינים או יותר מומלץ לפנות למכללה לקביעת תור במרפאה
אומרים שלשתות כל יום מיץ גזר ולאכול הרבה גזר770מ
זה מחדד ראיה!
לא יודעת תרגילים..האני אני
אבל האופטומטריסטית שלי אמרה לא לקרוא יותר מ20 דקות רצוף ואם קוראים ספר אז להפסיק כל 20 דק ולהתמקד בנקודה רחוקה לאותו מס שקראת בשניות..
מה שכן אני יודעת זה כל ערב לפני השניה להתמקד במשו קרוב ל20 שניות ואחכ במשו רחוק 20 שניות... אבל זה תלוי מאיזה סיבה יש משקפים.. יכול להיות שזה לא עוזר...
עכשיו נזכרת שאח שלי היה עושה תרגילים- היה לו בובה כזאת שמלבישים על האצבע והיה עליה נקודה כזאת שהיה צריך להתמקד עליה ומישו שם אותה על האצבע ומזיז לאט ימין-- שמאל-- למעלה-- למטה.... אבל אני לא זוכרת ככ למה הוא עושה... כן היה לו משקפים והיום אין לו...
מקווה שעזרתי...
התרגילים אמורים לעזור לשרירי העינייםבין השורות
לשחרר או להפעיל את השרירים שמפעילים את הפוקוס או שגורמים לפזילה.
הם לא אמורים להשפיע על המספר שזה תלוי בגודל גלגל העין.
גלגל עין קטן יותר יגרום לשבירת קרניים אחרי המוקד ולמשקפי (+).
גלגל עין גדול יותר יגרום לשבירת קרניים לפני המוקד ולמשקפי (-).
משקפיים אצל ילדים בגיל צעיר יכולים להיעלם לאחר תקופה בעקבות תהליך הגדילה והגעה לגודל גלגל עין תקין.
לעיתים ילדים קטנים מקבלים משקפיים בגלל הפעלת יתר של השריר שאחראי על הפוקוס ומרשם המשקפיים עוזר להם ל'שחרר' אותו ולתת לו לנח, מה שיעזור להם להתאמץ פחות ולהיות יותר רגועים.
(בדומה למשקפי קריאה של מבוגרים. השריר שלהם כבר חלש ולא פועל > העין מתקשה להתפקס ולראות היטב > עדשות ה(+) עוזרות להם לקרוא בקלות ובלי מאמץ).
או בגלל פזילה כלשהי שמרשם המשקפיים מקטין/ מנטרל.
בקיצור, תרגילי עיניים לא אמורים לשנות לך את המספר במשקפיים.
אבל יותר מדי אנשים מעידים שזה עזר להםאיש השקים
באופן אישי אני לא מכירה אפילו אחד כזהבין השורות
באופן מקצועי וממה שלמדתי בנושא גם אין סיבה שזה יקרה.
אבל אם אנשים טוענים שזה עזר להם, מי אני שאצא נגדם?
אולי הם מדמיינים ואולי לא.
לפעמים גם דברים לא הגיוניים ונגד המדע מתרחשים.
ואולי זה תלוי בסיבה שבגינה הם הרכיבו משקפיים, כגון פזילה, כפי שציינתי קודם.
מתוך כמה שניסו?איש השקים
לא הבנתי את השאלה?בין השורות
אין לי שמץ של מושג כמה אנשים ניסו את זה.
ואני לא מכירה כאלה שזה עזר להם אז זה לא באמת משנה לסטטיסטיקה של אלה ש"הצליח להם".
הורדת משקפיים?The greatest
וואו יפה מאוד! מה זה אומר מספר קטן? אתה זוכר כמה היה לך?The greatest
אני - לא, אבל הכרתי כמה שכןיעל -ND
הכרתי כמה אנשים שזה עזר להם, אחד שז\ה עזר לו, אך אחר-כך הפסיק לעשות - והמצב חזר לקדמותו, ואחת שזה עזר לה לפזילה.
אני מדברת על שיט ד"ר בייטס
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.