בת 16, כיתה י"א. קיבלתי הצעה, מה לעשות?li_B

קיבלתי הצעה רצינית, וממש טובה. (-אני לגמרי סומכת על מי שהציע (אני בכיתה י"א..-אתם בטח תצחקו מהרעיון אבל אני ממש בוגרת מסתבר.-כל החיים שלי אומרים לי את זה..)

תמיד בתכניות הגדולות שלי אף פעם לא היה רצון להתחתן בגיל צעיר..

תכננתי טיול להודו בערך לשנה כשאני אסיים את כיתה י"ב, ואז לחזור לשנת שירות..

(אחותי הגדולה היתה רווקה שנים-תמיד אומרת לא לפחד לנסות..)

אבל בסוף תמיד אומרים שהקב"ה יושב למעלה ומתגלגל מצחוק מהתכניות שלנו..

א'. אני לא רוצה לפספס משהו נכון ואמיתי, (אחרי הכל שום דבר לא קורה סתם..)

ב'. יש פחד מעצם המחשבה שאני אולי אתחתן בקרוב מאוד. (אני מזכירה לעצמי שוב ושוב שזה רק דייט, ושווה לנסות, 

מה שלא יהיה, ננסה ורק אחר כך ניקח החלטה..)

שורה תחתונה, חשוב לי לדעת איך זה נשמע ממקור לא מעורב, או אפילו מה דעתכם.. כי אני לא מתכוונת לשתף את ההורים עד שמשהו יהיה רציני באמת, וקצת מפחיד אותי שאני עושה משהו מטומטם לגמרי..

בבקשה תעזרו ברצינות..

לא מסכימה.ציון חמדתי
א. עכשיו את מרגישה מוכנה ובשלה- יש מצב שזה באמת ככה ויש מצב שכשיעבור עוד קצת זמן תרגישי שזה עוד לא מתאים לך- כמו שקרה לי ולהרבה חברות שלי.
ב. חבל להתייחס לזה ככה כמו משחק- לנסות וזה כולה דייט ואפשר לגמור סיפור אם לא בא לי...
תזכרי שמדובר בבן אדם שמחפש להקים בית. שמחפש להקים משפחה. לא לשחק..... זה סתם נראה לי עושה לא טוב לכל היחס הזה כלפי דייטים...
ג. את בכיתה י"א. את בטוחה שאת באמת רוצה את זה עכשיו?
תסיימי בגרויות. תעשי שירות לאומי. מדרשה. עבודה. לימודים. טיול. מה שבא לך אבל תתפאנני! זה שנים שלא חוזרות בעתיד! מה הלחץ? לאן את ממהרת? בוער לך ממש?
בכל מקרה חשוב שתזכירי לעצמך כל הזמן שאת צריכה לעשות מה שטוב לך ולא מה שטוב לסביבה שלך.
בהצלחה!!!
חשבתי שהיא צריכה לנסות לעשות מה שטוב לקב"ה, טוב שעידכנתי.

אותנו שהיא צריכה לעשות רק מה שטוב לה..

ואיך יודעים מה טוב לקב"ה?אודי-ה
אנחנו לא עושים חישובים כאלו כי אנחנו לא באמת יודעים.
אנחנו הולכים על פי דרך הטבע. אם מה שטוב לה לא מתנגש עם הלכה והגיוני לפי השכל אז זה מצויין לעשות מה שטוב לה! להתחתן בגיל מאוחר מאוד זה באמת לא טוב אבל היא רק בת 16 וזה כבר לא נורמלי בכל קנה מידה.
טעות בניסוח! לא עושים טוב לה'.אני123
ה' הוא זה שעושה לנו טוב
אתה רואה איזה מזלאריק מהדרום
יכולת לטעות כל חייך...
יציאה לשם חתונה בכיתה יא- חציית קו אדוםשאולי18
צריך בחיים קווים אדומים: לא סמים. לא אלימות. לא חתונה לפני גיל 19.

בכל המקרים האמורים גם אם יש רצון עז, או הסבר מלומד מדוע מדובר במקרה ייחודי, הייתי מציע ללדחות רצונות שכאלו.

כן, כך באופן גורף וללא יוצאי דופן.
תחכי עד סוף יב' לפחות.כמעין הנובע
שגם אם תתחתני ישר בסוף שמינית, שתהיה לך לפחות תעודת בגרות ביד ותוכלי להתקדם ולהתפרנס ולפרנס בהמשך.

חתונה זה לא היתר שיהיה חבר ולבבות באויר, חתונה זה בניית בית.
זה הרבה אחראיות וכובד ראש.
מרגישה מוכנה ללדאוג לארוחות חמות כל יום? לעשות כביסות? לדאוג לבית מסודר ומאורגן בכל צרכיו? להביא ילדים ולדאוג להם? לדאוג להכנסות ולפרנסה?
זו אחראיות גדולה מידיי לשלב תוך כדי לימודי תיכון ובפרט ב*גיל* תיכון.

מה גם, לדעתי, הבנייה הבסיסית והאמיתית של האדם מבחינת השקפתו וסלילת דרכו מתבצעת בעיקרה אחרי סיום התיכון. לדעתי.

שתהיה לך הצלחה גדולה ותעשי את הבחירה הנכונה!
כדאי שתנסי לחשוב באובייקטיביות עם עצמך אם את בשלה לחתונהסביון
תתעלמי רגע מההצעה. כאילו שהיא מעולם לא היתה קיימת. אם היית צריכה להתחיל היום לצאת לדייטים - היית מוכנה? את חושבת שאת מסוגלת בשלב הנוכחי של החיים שלך להקים בית בישראל? אם קשה לך להחליט (כי את לא מודעת לכל ההשלכות, כמו שכתבו מעלי) או שאת חושבת שאת לא אובייקטיבית (כי את משוחדת מההצעה הטובה) - תשתפי מישהו שמכיר אותך טוב, ויודע משהו בענייני זוגיות. לא חייבת דווקא את ההורים.

עכשיו, אם החלטת שאת מסוגלת - תחשבי מה יותר חשוב לך, התוכניות שלך או ההצעה הזו. לפעמים יש לנו חלומות שערכם מתגמד פתאום אל מול דברים חשובים יותר.

ואם כבר הגעת לפסקה השלישית - לכי על זה.

בהצלחה בהחלטה!
לייק גדול על התגובהכמעין הנובע
תודה.. קשה לי להחליט מה לעשות עם זה..li_B

לגמרי מרגישה מוכנה,

בכלל לא התכוונתי לזלזל בבחור שאני יוצאת איתו,

רק לתת לעצמי הרגשה שאני בוחרת לנסות משהו ולא חתמתי חוזה עם התחייבות.. יש לי לאן לחזור-לזה התכוונתי.

אני לא מתכוונת להתחתן (נשמע מפחיד 'להתחתן') לפני שנאי מסיימת שמינית, זה לא אומר שאנילא יכולה לצאת כל הזמן הזה.. לא?

יאוו.. ממש קשה לי לקבל החלטה

נראה לי שהתכוונת להגיב לכולם ולא רק ליסביון

אבל באמת כדאי שתתייעצי עם מישהו שמבין בזה ומכיר אותך. אני לא חושב שיהיה נכון לקבל החלטה כזו לבד.

ואם את לא מתכוונת להתחתן לפני סוף שמינית, יכול להיות שלא כדאי לצאת כ"כ הרבה זמן. אין לי ניסיון בזה, אבל לפי מה ששמעתי זה יכול ליצור בעיות (קשיים בשמירת נגיעה במשך זמן כ"כ ארוך, לדוגמה). כדאי שתתייעצי גם על זה באותה הזדמנות...

ואוסיף עוד נקודה למחשבה - את חושבת שהאישיות שלך כבר מספיק מעוצבת? בד"כ אנשים מסיימים לעצב את האישיות שלהם לקראת גיל 20. אם יש התאמה ביניכם עכשיו, זה לא אומר שתהיה התאמה גם כשהאישיות שלכם תהיה מעוצבת מספיק. יכול להיות שתלכו לכיוונים שונים בחיים.
מצד שני - יכול להיות יתרון בזה שהאישיות שלכם מתעצבת יחד. ואולי זה דווקא יגרום להתאמה גדולה יותר.
אז תחשבי על זה, ואולי זו עוד נקודה להעלות בהתייעצות...

אז כדאי שתבחרי טוב טוב גם עם מי את רוצה להתייעץ
זה כן אומר. לגמרי.ד.

אם את לא מתכוונת להתחתן לפני סוף שמינית - זה אומר לחלוטן שאת לא "יוצאת" כל הזמן הזה, עד קרוב לשלב שאת רוצה להתחתן.

את לא מודעת למשמעות ההרסנית של "יציאה" ממושכת. זה יחס כאילו משחק. אין שום ענין "לצאת" הרבה זמן. יש ענין לברר, וזהו. אין שום היתר וצורך מעבר לכך. וזה גם מפתח לבעיות בצניעות, מפתח להסתבכות אישית (אם מכירים הרבה זמן "סתם" יכול להימאס - ואז נפרדים אחרי התקשרות רגשית, וזה מפריע להמשך. שלא לדבר שאת לא אמורה להיות בקשר ממושך עם אדם שבסוף לא תתחתני איתו, מעבר לכך שאין ענין בכך לפני נישואין גם עם מי שכן).

אצל דתיים לאומים "רגילים"לטובה
בדרך כלל גם שיש חבר בי"א מתחתנים איתו רק אחרי שירות או לקראת סוף שנת שירות כלומר 3 שנים מחכים. (יש שמתחתנים בסוף י"ב או בתחילת השירות אבל לדעתי הרוב מחכים).
זה לא "רגיל", וזה דבר גרוע מאד-מאד. לפעמים אילוץ בלית ברירה.ד.

אישיתלטובה

אני לא הייתי נכנסת לזה מלכתחילה ...

(מצד שני יש את בעיית הרווקות המבוגרת שמקשה עלי להגיד זאת בפה מלא לאחרים.)

אבל נראה לי שכדאי באמת שתחכה ואז תברר בעתיד שיהיה יותר רלוונטי מבחינת הגיל (אולי בסוף י"ב או ש"ל שנה ראשונה). 

פשוט מכירה זוגות שהיו חברים וב"ה התחתנו וחיים באושר (עם ילדים מתוקים) אבל הם הכירו במקרה ולא בשידוך. 

אכן, יש כאלה..ד.

אבל בוודאי שזה לא "מכשיר" את התקופה הממושכת שהיו בקשר ללא צורך. שהרי זה אסור עפ"י דין ("קרבה יתרה" ללא צורך), וגם לא בריא. אלא שיש כאלה, שכך היה אצלם מתוך תום-ילדות, וב"ה הצליחו להעלות את התוצאות של הענין לטובה.. על אשתו נאמר "והיא חברתך ואשת בריתך".

ולגבי ה"רווקות המאוחרת", בוודאי שזה קשה וכואב הלב. אבל אין צורך להיכנס לקיצוניות אחת כדי להינצל מהשניה. אין כל סיבה שמי שיכול להכיר מאד מוקדם, לא יוכל להכיר גם טיפה יותר מאוחר, בשל יותר.

את עושה משהו מטומטם.מישהי=)
אל.
לדחות אותה.ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ז' בחשון תשע"ז 00:37

גם אם את "בוגרת", את עדיין נערה צעירה. כמעט ילדה.

אבל בתור בחורה רצינית - את צריכה להבין, שאם מכירים זה על דעת שבודקים האם זה מתאים, ואם כן - מתחתנים. לא "מורחים", לא עושים מהתקופה שמכירים ערך/חוויה בפני עצמו (כלומר, לא נכון להגיד "זה רק דייט.. שווה לנסות ואח"כ ניקח החלטה". בדיוק ההיפך, אם לא הזמן להתחתן - אז לא כדאי "לנסות" ואז גם להסתכן בסיבוך רגשי או שיקול דעת לא מאוזן. לא נפגשים "סתם").

ולכן - לפני שמץ היכרות במה מדובר, את צריכה לחשוב מול עצמך: אני באמת מוכנה/רוצה/מתאימה להתחתן בשנה הזו, בכיתה י"א?...

אם התשובה היא לא, אז תעני למי שהציע  תודה, אבל מוקדם מידי. תשקיעי בלימודים ובבנין האישיות והערכים - ותחזרי לנושא השידוכים כשתרגישי/תחשבי שהגיע זמנך.

אני לא חושב שנכון להיות, בכוונה, כמו אחותך "רווקה שנים". אני גם חושב שכדאי לעשות באיזשהו שלב חשיבה המחודשת על התכנית של "שנה להודו" לפני ש"ל, כי זו הקיצוניות השניה.  בכלל, כדאי לעיין מחדש בחלומות כאלו מגיל צעיר, ולא להשתעבד אחרי י"ב למה שחשבת כשלא היית בגיל וברמה שתהיי אז. הרי אדם מתבגר, צריך גם לבדוק האם התכניות שלו לא התעדכנו עם התפתחות חשיבתו ומושגיו וידיעותיו.

אבל לחשוב ש"אול תפספסי משהו נכון ואמיתי"  ובגלל זה להכיר בשלב שכלל אינך רוצה להתחתן - זה לדעתי לא נכון. אולי תפספסי דווקא אם תעשי צעד לא מתאים?..

מה פירוש "שום דבר לא קורה במקרה"? הפירוש הוא שמכל דבר ניתן ללמוד, להפיק משהו, יש לו סיבה.  אבל האם הפירוש שזה קורה - הוא שאת אמורה להיפגש? לא בהכרח. אולי ההיפך, אולי זה בא כדי שתבהירי לעצמך מושגים ותעדכני תכניות לזמנים סבירים?

הקיצור, לדעתי לא בגלל חשבון כזה נפגשים.  אם לא נראה לך שאת הולכת להתחתן בקרוב - וסביר שלא - אז אין מה להיפגש. תנהגי לשם שמיים, והקב"ה יזמן לך מה שצריך בזמן המתאים. 

אין לי מושג למה כולכם מניחים שאני באה במטרה לצאת "סתם" ובעצםli_B

מזלזלת בבחור מההצעה.

אני מנסה לקחת את העניין ברצינות גמורה,קשה שלא לפחד, ולכן נתתי לעצמי להרגע במחשבה שאני לא מתחייבת לשום דבר, אני רק בודקת אם מתאים לי. -אני ממש לא חושבת שזה נקרא לשחק בבן אדם..

בכל מקרה, אני החלטתי, ואני עומדת לענות בחיוב להצעה.. אם מישהו רוצה לתת לי הכוונה בקשר לנושאים שכדאי לי לבדוק, שאלות לברר.. זה ממש יעזור לי.. כמו שאתם בטח זוכרים אני  עדיין בת 16. 

אני מאמינה שזאת הצעה ששווה בדיקה, שלא סתם התגלגלה אלי, ולכן אני נותנתלה הזדמנות..

תקוו בשבילי לטוב ביותר..

תודה לכם על הדעות!

לא מניחיםד.

שהמטרה היא "סתם".

אבל במציאות, אם מישהי מתכוונת לא להתחתן לפני כמעט עוד שנתיים - ורוצה בכל זאת "לצאת" כעת, זה נקרא סתם...

וברור שלנערה בתחילת י"א, שאינה מאלה שרוצות להתחתן בשלב זה, "קשה שלא לפחד" מזה. זו תחושה נורמלית של זהירות נכונה.

זה לא קשור אם ההצעה "שווה בדיקה" או לא. אם את מתכוונת לצאת עם מישהו שאינך רוצה להתחתן איתו עכשיו, זה מה שלא שווה בדיקה. לא ההצעה.. ולא כדאי לעשות "חשבונות שמיים" - אם זה התגלגל סתם או לא סתם - על דבר שהוא בוודאי נגד רצון ה', דהיינו לסחוב קשר עם בחור תקופה ארוכה מאד ללא נישואין..

ובוודאי שמה שכותבים, זה כי מקווים בשבילך לטוב..

הבחור גדול ממני בכמעט שלוש שנים ונמצא במצבli_B

דומה מאוד לשלי.. גם הוא מעוניין לצאת כדי לבדוק אפשרויות. האם לא כדאי בכל זאת לבדוק? גם אם נהיה בקשר ארוך הוא יכול להוביל למטרת נישואים, כשלשנינו יש את אותה הגישה.לא?

ממש לא.ד.

קשר ארוך שלא לצורך זה דבר גרוע.

אם בדיעבד יש דבר כזה, אז צריך לצמצם פגישות למינימום שבמינימום. וזה לא קל.

את מאד צעירה, באה ב"ראש טוב", ובאמת בתום לב חושבת לעצמך - אם יתאים, אז זה בשביל להתחתן בסוף, "נסחוב" איזה כמעט שנתיים...

אבל זה לא כך. א. את לא מבינה ראש של בחור. אם מתפתח יחס, אז לשמור קשר בריחוק הראוי לזמן שלא נשואים, זה דבר שיש בו קושי. ואם חלילה לא שומרים את הצורה הראויה, אז זה הרסני, אישית, הלכתית, ולנישואין.  ב. גם את עצמך את עדיין לא מכירה בתוך מצב כזה. לא מפתחים רגשות לטווח ארוך, כאשר התכלית אינה באופק הסביר. לא בריא. 

לכן, עדיף להישאר בראש צלול, עד שיגיע זמן שבו נישואין יהיו בטווח סביר, ואז אפשר להתחיל לצאת, לברר, ולסגור ענין אם רואים שמתאים. 

ממש לא!יש בי אהבה ו..
לא מושכים קשר, לא מתחילים קשר בידיעה שתרצי להתחתן עוד שנתיים. אל תכנסי לזה, מתחילים לצאת כשבשלים לחתונה.
תראי את לא סתם כתבת ורצית להתייעץ כאן, כל הכותבים שעונים לך אלה אנשים עם ניסיון חיים, נשואים עם ילדים שהיו שם איפה שאת נמצאת היום..
הלוואי ותקשיבי לאנשים שאומרים לך אל תתחילי קשר עד שאת מרגישה שאת מסוגלת להתחתן עכשיו ממש. לדעתי את עדיין צעירה מדי.. וגם הוא
גם אני חשבתי שבגיל 16 אני בוגרת ובשלהמישהי=)
ויכולה להתחתן ומה הבעיה.
א. תוכלו להתחתן רק כשתהיי 18.
שנתיים להיות בקשר זה לא רלוונטי אם את
מעוניינת לשמור נגיעה או שאת רוצה להתחתן.
ב את כרגע בתוך תיכון. זה נראה מאוד קסום
לצאת ולהתחתן. את בתוך מסגרת שכדאי לך לסיים. סתומרת ,
אם את מעוניינת במקצוע נורמלי שדורש תעודת בגרות.
ג. בחור בן 19 לרוב לא בוגר מספיק,
בחורים בגילאים כאלה בד"כ רוצים לצאת בשביל הלצאת ותופסים רגליים קרות כשזה מגיע לחתונה.
ד. את בת 16. ישמצב שאת מאוד בוגרת לגילך,
אבל לענ"ד צריך לעבור עוד קצת זמן
בשביל מוכנות ובשלות להתחתן.
ה. פשוט לא כדאי לך. בחור נורמלי לא ירצה לצאת
עם מישהי בת 16. שוב, בלי לזלזל.
חוץ מהעובדה שעכשיו זה שנים של חברות, כיף,
למה לך להיכנס לעול הזה של מחוייבות.
ו. תחשבי על הכביסות, בישולים, ניקיון, ילדים, עבודה, בעל, וכו וכו
מתאים לך בגיל 16??
את קצת נמצאת בתוך משבצת קטנה ביחס להכל.. הכל אצלך עובדות וזהli_B

לא תמיד ככה.. 

לא הכל זה ככה. נכוןמישהי=)
יש מישהי שאני מכירה שהתחתנה בגיל 16
יש לה כבר ילדה (2?)
והיא עובדת במעון.
תוכלי גם כמוה.
בתור סטודנטית שעובדת במעון,
עבודה קשה מאוד. מאוד שכר מינימום.
סתומרת ארבע וחצי לחודש.

אולי לא הכל ככה אבל הרוב ככה.
והולכים לפי הרוב.

וברור שכל מה שנגיד לא ישנה כי כבר החלטת
ואת בטח לא תלמדי מטעויות של אחרים
בדיוק כמו שכולנו עושים.
תנסיפרגולה
לשים את עצמך בנעליו של הבחור איתו תצאי. חישבי שאת באה במטרה לחתונה והוא רק בוחן את השיקול אם מתאים לו להיכנס לעולם הדייטים..
אם הבנת את הצד שלו בעצם תוכלי להבין את הרגשתו במידה ותחליטי שלא מתאים לך, מה הוא ירגיש כלפייך, אולי חוסר בשלות.

חיי נישואין דורשים המון כוחות נפש אחריות ובגרות, יותר מזה אני חושבת שבגילך את עוד מתעצבת באישיותך השיא זה אחרי השירות ובחירת כיוון בחיים, כשאת בוחרת להתחתן כבר בזמן הקרוב או בסוף שמינית את עלולה להיות מבואסת שיכולת לעשות יותר טוב לעצמך בהרבה מובנים, וכן העיצוב האישיותי עלוי להיות תלותי בעקבות הבעל-דרך חיי הישיבה בה הוא נמצא הרב אצלו הוא לומד, ולך אפילו אין את הבחירה בעתיד להחליט שזה לא הדרך בה חלמת לחיות.

נהלי שיחה עם אישיות נשואה/זוג נשוי שקרובים אלייך תקבלי קצת מהם חומר למחשבה, לפני שאת מחליטה החלטה גורלית-כלפייך וכלפי הבחור מההצעה.
אני ממש מבינה את זה שאת חושבת שאת מוכנהבי.ג
אבל יש המון שיקולי דעת שאת צריכה לעשות. את בטח מפחדת שבעוד כמה זמן כבר לא תוכלי לצאת עם הבחור הזה ספציפית כי מי יודע מה יהיה איתו בעוד כך וכך זמן. את צריכה לחשוב מה באמת מתאים לך, מה את רוצה לעשות בחיים, מה השאיפות שלך, איזה סוג בנאדם את רוצה לחיות איתו מעכשיו ועד הסוף, האם את מוכנה לתחזק בית לחיות עם בן זוג, להוליד ילדים ולגדל אותם. את צריכה מקור הכנסה, בסיס, משהו. להחליט מי הרב שלך באיזה דרך את רוצה לככת בחיים. יש המון החלטות שאת צריכה לעשות. אם את מרגישה מוכנה לכי על זה עם כל הכוח, בשמחה. ומה שנשאר זה לאחל לך הרבה הצלחה!
סליחה שתהיה הצעה טובה עד מחראני123
את צעירה עדיין! מה זה גיל 16 לעומת גיל 20??

ממש לא מומלץעדיין טרייה

בתור משהיא שיצאה המוון זמן לפני החתונה (יצאנו מכיתה ט' התחתנו בסוף י"ב) ממש לא ממליצה להיכנס לזה מלכתחילה. קודם כול מהפן ההלכתי אם ההלכה חשובה לך על מנת להצליח לשמור נגיעה שנתיים עד החתונה צריך להיות מאוד חזקים להקפיד על כללים (פגישות קצרות מאוד קשר על אש קטנה היינו בקשר קבוע עם רב ורק ככה זה הצליח). נגיד ותצליחי לעמוד בעניין של החלק ההלכתי (למרות שזה כמעט בלתי אפשרי) ההשפעה שיש לזה על הקשר עצמו היא מאוד לא קלה קשר של שנתיים זה קשר שצריך את הקרבה הזאת של המגע והחתונה וכל עוד את מונעת את זה מהקשר זה מזיק לזוגיות (היו המון קשיים זוגיים של הרגשת ריחוק ורצון לקרבה אבל זה אסור ממש נס שהצלחנו לעבור את זה) קשר כל כך ארוך ולא ממומש יכול לעשות ממש רע לשני הצדדים ולהשאיר משקעים. שלא לדבר על הקשיים בחתונה בגיל צעיר את אולי תצטרכי לוותר על שירות לאומי הוא אולי יצטרך ללכת לשירות צבאי פחות משמעותי ממה שהוא רצה תצטרכו לחיות בצמצום בהתחלה ואם את רוצה לעשות תואר אז זה מאוד קשה תוך כדי הריונות וגידול ילדים האם עשית פסיכומטרי האם את מוכנה להתחיל את החיים האמתיים של לימודים ועבודה וגידול ילדים? 

וכל זה במצב האופטימלי בו בסופו של דבר תתחתנו. במצב הפחות טוב תצאו הרבה זמן מאחר ואתם לא לחוצים חתונה הקשר ייגרר ויימשך ואפילו קשר שיכל היה להצליח לחתונה יכול להתפרק בגלל כל הקשיים הזוגיים שהזכרתי קודם בסוף תיפרדו. עכשיו את בטח אומרת אז לא קרה כלום ניסינו לא הלך ממשיכים הלאה אבל זה ממש לא ככה קשר ארוך עם ניסיונות של נגיעה (ויש סיכוי טוב שתיפלו) משאיר משקעים לקשרים הבאים. היית רוצה שכשתהיה נשואה וכולך רוצה רק להיות מרוכזת בבעלך ובאהבה שלך אליו שהמשקעים האלו יפריעו לך? שתזכרי בו פתאום מידי פעם? בקיצור קשר ארוך לא טוב גם אם הוא מוביל לחתונה וגם אם בסופו של דבר לא.

אמרת שגם הוא לא לחוץ חתונה כך שהכי טוב שתחליטו שתנסו בעוד שנה וחצי שנתיים ותראו אם אז זה יתאים לכם.

בסופו של דבר אני שמחה בחיים שבחרתי אבל זאת בחירה מודעת כשיודעים את כל החסרונות והקשיים בבחירה הזאת מלכתחילה כנראה שהייתי מחכה עם תחילת הקשר אבל לא הייתי כל כך חכמה בכיתה ט' כאילו מוציא לשון

גיל 16 זה מוקדם מאוד...עוגי פלצת

אני לא מכיר אותך כדי לתת דעה והכוונה שתתאים לך,הלוי
אבל כן אספר לך עלי ואולי זה ייתן לך תמונה מצב וכיוון.

אני התחלתי לצאת למטרת חתונה בסוף כיתה י״א. קיבלתי לא מעט ביקורת וחוסר תמיכה בעניין, אבל בכל זאת החלטתי להמשיך בכיוון. היחיד שתמך בי באופן מאד מפתיע היה אבי (הוא האחרון שציפיתי שיתמוך בי וחשבתי שיהיה הראשון לבקר אותי). הייתי מספיק בוגר כדי להתחתן ולא התכוונתי להתלות בדעתם של אחרים, אבל היה מאד מעודד לקבל את תמיכתו של אבי.

הנה כמה מהדברים שלקחתי בחשבון וששאלתי את עצמי טוב טוב לפני שהתחלתי לצאת.
האם את באמת מוכנה להתחתן?
האם את מוכנה לעבוד ולפרנס, בלי להשען לכתחילה על ההורים?
האם את מוכנה לתחזק בית?
האם את מוכנה לחלוק את חייך וגופך עם אדם אחר?
האם דרך החיים שלך מספיק ברורה לך ואת מוכנה להנחיל אותה הלאה ולחנך בה?
האם את מוכנה לוותר על ״חופש״ הרווקות ולוותר על תוכניותייך, אם יהיה בכך צורך, להודו וכו׳?

חשוב לציין שלמרות שהתחלתי לצאת בסוף י״א, מצאתי את אשתי רק בגיל 24 והתחתנו כשהייתי בן 25.
א. אם את לא בטוחה אז עדיף שלא (כי זה לא שאת מבוגרת ועלולהחופשיה לנפשי
להפסיד הכל בגלל זה).
ב. אני בגילך לא הייתי פונקציה כי הייתי בשלב ה"למה זה טוב?".
ג. יש לי חברות שיש להן חבר/בעל שהן בקשר איתו מהגיל+- והן קצת נאלצו למרוח את הקשר בגלל הגיל הצעיר והשירות הלאומי וכו'.
בקיצור לדעתי לא כדאי.
בתור אחת שהתחתנה בגיל 18 וחודשמשיח עכשיו!
לא הייתי הולכת לדייט בגיל 16.

בקשר לסעיף א' שלךתפוח יונתן
מה יותר נכון ואמיתי מבניין אישי בשנות התיכון בעודך רווקה, ונישואים בגילאי ה-20?
אל תפספסי את התקופה החשובה הזאת.
יכול להיות שההצעה הזאת לא הגיעה אלייך סתם, אלא באה לנסות אותך האם את מספיק בטוחה בדרך שלך, והאם יש לך מספיק משמעת עצמית לתכנן את החיים שלך בצורה בוגרת ושקולה, והאם את מאמינה שה' לא יזמן לך את בעלך בתזמון לא מיטבי.
וואו.. חזק מה שאמרת.. תודהli_B

את שומעת מה שאת רוצה לשמועמישהי בנערות

את בעצם רוצה להתחתן אבל חוששת ורוצה שאנשים יעודדו אותך להתחתן בגיל הזה

אני צודקת?

את בכלל לא צודקת..li_B

אני מחפשת משהו להאחז בו. כמו שכתבתי מההתחלה -לא היתה לי אף תכנית לנישואים מוקדמים לפני שקיבלתי את ההצעה הזאת.

אני מקווה למצוא דרך לנהוג בה, שתרגיש לי נכונה ואמיתית.

בסדר, עניין שלךמישהי בנערות

הוא יודע שאת 16?שאת כיתה י"אזוהרת בטורקיז
ממש מעניין
ברור שהוא יודעli_B

נשמע גיל צעיר ביותר...ויותר טוב יהיה לשתף מישהו שקרוביעל מהדרום
לק"י

אלייך באמת ומכיר אותך טוב.
ושיהיה אדם בוגר עם שיקול דעת רציני, ולא חברה בלחית

אישית הייתי אומרת לא.
אם זה המכתוב שלך הוא יגיע בזמן מתאים.
להסכים, מתוך כובד ראש ורצינות, בשנה הבאה~א.ל

כלומר בשנה בה את מרגישה שאת כן מוכנה להתחתן.

אם כרגע זה לא בראש מעינייך, אין סיבה לבנות קשר ממושך וארוך.

וכמובן מסכימה עם הנאמר כאן-

לא נפגשים עם אדם על דעת זה שאולי יהיה אפשר לבטל.

באים בגישה שזה למטרת חתונה, וייתכן שזה זה, ולכן נכנסים בכובד ראש וברצינות גמורה..

מעבר לזה- שתהיה לך המון סיעתא דשמיא ובהצלחה!!

לסרב בנימוס.אריק מהדרום
אולי גם לנסות לדבר עם בנות שהתחתנו בגיל הזהזוהרת בטורקיז
ולראות מה הן מייעצות וכו..
בהצלחה רבה!
מה זאת אומרת בנות שהתחתנו בגיל הזה?תפוח יונתן
גיל 17?
יש תופעה כזאת בציבור הדתי לאומי?
בטח.~א.ל

לפי הויקיפדיה גיל הנישואין המינימלי בישראל הוא 18תפוח יונתן
לא יודעת מה כתוב שם, אבל מכירה אישית הפוך~א.ל

מכירה זוגggg

שהיו גרים קרוב אחת לשני ומצאו חן זה בעיני זה בגיל שלך בערך, אבל בגלל שידעו שלא ירצו להתחתן צעירים מידי, החליטו לא להיות בקשר בכלל ולדחות את זה לגיל 18. הצדיקים האלו לא דיברו אפילו אחת עם השני עד גיל 18. ואז התחילו לצאת ובסוף התחתנו.

מה שאומר שאם בן הזוג הספציפי הזה הוא המיועד לך, שיחכה עוד כמה שנים. שניכם תגדלו ותתבגרו בינתיים. למה למהר? 

לא מבינה את מי שהציע לך, נראה לי כחוסר אחריות להכניס רעיונות לבחורה בגילך, אפילו בלי לשאול את ההורים.

אם היית בת שלי לא הייתי מסכימה לדבר כזה. 

שינו את החוק לא מזמןסביון

פעם המינימום היה 17.

החוק עכשיו הוא מגיל 18 אבל הזוגות שמתחתנים פשוט נרשמים כשהםli_B

מגיעים לגיל הזה

נכוןסביון

אבל הגבתי לתפוח יונתן, תסתכלי על השרשור של התגובה. הוא התפלא איך מתחתנים בגיל 17 אם החוק הוא מגיל 18, אז אמרתי לו שפעם זה לא היה ככה. נכון שגם יש את הפיתרון שאמרת.

אה, ו@תפוח יונתן - יש סטיגמה על אולפנת מעלה לבונה שהן מתחילות לצאת בשישית ומתחתנות בשביעית, גג שמינית... ויש עוד בודדות גם במקומות אחרים.

וגם יכולים להכניס לכלא את הרב שיקדש אתכםמישהי=)
עד שנה שעברה (שנתיים?) גיל המינימום היה 17.חופשיה לנפשי
זה עלה בשנתיי האחרונות מ17.המטיילת בארץ

מכירה כמה בנות שהתחתנו בגילאים האלהיבנה המקדש!

נגיד הרכזת החברתית באולפנה שלי בת 19 +ילד בן שנה....

אמרו לי שכדי להתחתן לפני 18 צריך אישור הורים או משו בסגנון לא יודעת אם זה נכון

גם תחשבו על אנשים קטנים בשנתון....

אני רוצה להתחתן כזה אחרי שמינית אבל אני עדיין אהיה בת 17חושף שיניים

צריך אישור שופטצריך עיון
אני מכירה די הרבה.. אבל אני מתכוונת להתחתן כשאסיים שמינית,li_B

זה יצא שאני אסיים שמינית בגיל 17 וחצי ומשם נראה מה יהיה

שיהיה טוב בע'ה..

כמו שכתבו פה, לא טוב להיות בקשר שנתיים עד החתונה.י.

תמתיני עוד שנה וחצי, ואז תנסי לראות אם זה שייך. 

בכל מקרה הרבה הצלחה!

בגיל 16 גם אני חשבתי שאתחתן אחרי שמיניתירושלמית טרייה
גם אם נראה לך שאת בשלה, את פשוט לא מודעת למשמעות של זה.
תגידי "לא"בשום פנים ואופן ותשכחי מזה.
אם הוא המיועד לך אז הקב"ה יצטרך להפגיש ביניכם שוב בגיל יותר סביר. אל תתחילי לתלות הקב"ה את החדר שלך לנסות. זה נראה לי חשק להרפתקה, חבר, מה שלא יהיה. זה לא רציני, ואין לי ספק בזה אפילו שאני לא מכירה אותך ואת יכולה להיות מאד בוגרת.
ברור. גם 16. המון שאני מכירהאודי-ה
נקודה נוספת, בגרות היא לא כל הענייןחיים טובים
גם אם את ממש בוגרת (ואולי דווקא בגלל האופי הזה שלך של בגרות רצינות ובירור)
את עדיין יכולה להשתנות משמעותית בהרבה תחומים,
ואת הבירור הזה מאוד כדאי לעבור לבד, ולפני החתונה כדי שהוא יהיה אמיתי ומותאם לך.
וכדי שבעלך לכל החיים יהיה מותאם למי שאת באמת ולא רק למי שהיית בת 16.

תחשבי על בנות שאת מכירה כמה הן השתנו בין גיל 16 ל 18/20 (לא כולם, אבל מספיק כדי להוות שיקול)
בהצלחה ! (ולא לשכוח פשוט להתפלל לעצה טובה)
אל תדאגי, לא מפספסים כלום.אביגיל.
אם הוא שלך אז הוא יהיה שלך גם עוד שנתיים.
אם לא, חסכת לעצמך היקשרות מיותרת
אם זה משהו טוב חבלמקווים לטוב
לא כל הזמן מציעים ויהיו לך הזדמנויות. ואם הוא באמת טוב חבל לפספס. מכירה מישהי שחיכתה ובזמן שרצתה לא מצאה ונשארה רווקה עד גיל מאוחר..
אז אולי גם בחורה בת 15 תיתחתן????אני84
יש גבול לגיל....
לא לצאת עכשיו אל תוותרי על התוכניות והחלומות שלךדורשת קרבתך
תעשי הכל תסעי תטיילי תנצלי הכל.
כל החיים לפנייך להתחתן בנחת..
תהני ותגדלי
וואי איזה מקסימים כולכם.. תודה !!li_B

לא לא לא ולאקוד אבל פתוח
אני מת לצאת לדייטים, מחכה לזה, מחכה לקשר עם מישהיא, מאוד. אבל כל עוד אני לא רואה את עצמי מתחתן תוך 4 חודשים זה לא רלוונטי. (ואני לא בן 17 אני בן 23)

זה יפגע בו וזה יפגע בך, ובמידה ולא תתחתנו זה יפגע בבני הזוג שלכם בעתיד.

תחשבי למה *כן* לעשות את זה.
ואחכ תחשבי למה *לא* לעשות את זה.

אם חוששת שזה זה וזה ילך, תסמכי על הקב"ה שאם זה באמת זה הוא יביא לך אותו אחכ מתי שזה באמת יתאים לך.
זו טעות להתחתן לפני סיום התיכוןzmil
ינון גם אתה לצערי מגזים...מישהו

בן 23 ולא מרגיש שאתה רוצה להתחתן תוך ארבעה חודשים... לפי דעתי אתה צריך להתאמץ ולרצות את זה... אני מגיר חבר'ה שלקחו את הזמן יותר מדי וכשהם כבר רצו להתחיל היה מאוחר מדי והיה להם מאד קשה למצוא...

ואז מה יקרה?קוד אבל פתוח
מה כל כך נורא בלהתחתן מאוחר?

זה עדיף על זה שיוצאים כמה חודשים ולאחד הצדדים יש פתאום רגליים קרות?
ינון, אתה לא צריך להשוות את הסיטואציה שלך עם שוםnily

סיטואציה אחרת.. 

זה באמתלא ככ נורא להתחתן מאוחר.

בכלל.. לא צריך לבחור בשום קיצוניות רק כדי להבהיר את העמדה שלך, תבחר מה שטוב לך ביחס לכל דבר. אם אתה נותן למצב החברה להשפיע עלייך זה רע מאוד.

בכל מקרה, היא לא התכוונה להתחתן בגיל 16 כמו שהיא מציינת, אלה אחרי שתסים ללמוד שזה נשמע יותר טוב ומרגיע.

אני היתי ממליצה לך (ליבי) להסתכל אל תוך הנפש שלך ולבחור בחירה מלאה בכנות.

בהצלחה.

נכוןקוד אבל פתוח
@מישהו אמר שיש אנשים שנזכרים מאוחר מדי.
השוואתי את הסיטאציה מהסיבה הפשוטה שנינו לא מתכננים להתחתן עכשיו כל אחד מסיבותיו, לכן אני לא חושב שזה הוגן להתחיל לצאת אם לא מתכננים להתחתן. אין פה שום עניין של קצוניות.
אם מישהוא/יא רוצה להתחתן בגיל 16 או 12 לא משנה (אפשר כמובן לדון גם על האם זה נכון בכלל) אז שתצא לדייטים.
ואם בגיל 50 לא, אז שלא יצאו בכלל.

ואני עושה את הבחירות שלי ומתלבט בזה המון, פשוט אני מעדיף שלא לחשוף את השיקולים שלי בפומבי. אבל תודה את הדאגה
ינון אם כל אחד יחשוש חששות כמו לשלך...מישהו

אינני יודע איך יתחתנו בכלל- הרי אם חוששים שמישהו יקבל רגליים קרות לאחר האירוסין אין לדבר סוף... עזוב, אם אתה רוצה להתחתן ואתה בגיל המתאים (...)תתחיל לצאת ותבטח בה' שיהיה בסדר... לא צריך להיות יותר מדי רחפן שהרגליים לא מוצקות היטב בקרקע, ולא צריך להיות יותר מדי לוגי שחוששים לאלף ואחד דברים...

יש חששות מוצדקים שיש לנו שליטה עליהםקוד אבל פתוח
ויש חששות שאין לנו בכלל שליטה עליהם.
אם אדם לא מעוניין להתחתן, במקרה הטוב זה יגמר ברגליים קרות, במקרה היותר חמור בעיות בשלום בית ואפילו גירושים. נישואים צריכים לבוא מרצון עמוק ומחוייבות מלאה!!!
לכן כשאין רצון להתחתן או רצון למחוייבות של נישואים אין *שום* סיבה להתחיל לצאת לדייטים.
תכל'ס רק אתה יודע מה הסיבות שאתה לא רוצה להתחתן בינתיים...מישהו

לכן לא כל כך שייך לדון בזה במקרה הספציפי שלך, אני רק אומר שבעיקרון אדם כן צריך להתאמץ ולרצות לצאת ולהתחתן, ורוב הגורמים שמונעים מהאדם לעשות את הצעד הזה הם לא דברים שאי אפשר להתמודד איתם... שיהיה לך בעזרת ה' המון בהצלחה, וכשתגיע לזמן של הנישואין (שאני מקווה שיהיה בקרוב בעזרת ה') תמצא את הזיווג בקרוב...

לגבי הכותרת אתה צודקקוד אבל פתוח
וכמו שאמרתי בהודעה לנילי, אני מעדיף שלא לחשוף את זה כאן...

בכמ אני ממש לא מסכים איתך, כשאין לאדם רצון עמוק ורציני להתחתן, שלא יתחיל!!! גם אם הוא בגיל 200. אם יש לו רצון עמוק, רציני, אבל הוא חושש מכל מני דברים, אז סבבה צריך לראות ממה הוא חושש, האם יש לו איך לפתור את זה וכו'
כשאין לאדם רצון, והוא עושה את זה מסיבות חיצוניות, לא יהיה לו מאיפה לשאוב את הכוחות להתמודד עם הקשיים בחיי הנישואים. ואז אחרי האירוסים הוא יקבל רגליים קרות כי הוא לא באמת רוצה את זה. ואם זה לא יקרה והוא כן יתחתן, הוא לא יהיה מוכן להשקיע בזוגתו כי הוא לא באמת רוצה.

נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, יש המון מקרים גם בצד השני.
וואו. למה? כי אתה מחכה להיות "מוכן"?כמעין הנובע
אי אפשר להיות מוכנים באמת.
אבל אפשר להגיע למצב שמרגישים שכנראה לא נקבל רגליים קרות.ענבל
בס"ד

הוא כן צודק.
ברור שהוא לא יהיה לגמרי מוכן אף פעם, אבל הוא עלול להגיע למצב שהוא ירגיש שהוא מסוגל לעמוד בזה.
וגיל 23 זה גיל מאוד סביר.
כן, צריך להרגיש מוכן.בהשתדלותי

ברמה של- אני רוצה בזה, אני מאמין בעצמי שאוכל להתחתן אם אמצא מתאימה, לבנות איתה בית, ולעמוד באתגרים שצעד כזה מביא איתו.

אנחנו לא יודעים באמת איך זה עד שלא נהיה שם, אבל צריך לראות שאנחנו מרגישים מסוגלים לזה. 

מוכנות מנטלית..

אם הוא לא מרגיש עדיין ככה, עדיף שיעבוד להגיע לשם ולא יתחיל לצאת לפני כן.

(כשקראתי את ההודעה שלו דווקא חשבתי "וואו כל הכבוד!" שלמרות שהוא מאוד רוצה בזה הוא מחכה כרגע עד שירגיש מוכן)

אני בת 12 ולא ניכנסת לפורומים האלו אבל....נסימי

גם אם את ממש בוגרת את צריכה להוסיף את הידע שמקבלים בכיתה י"ב או לפחות בחצי מימנה לפני החתונה  את יכולה להודיע לו שנדבר בעוד ארבעה חודשים ותחשבי על זה ביותר רצינות תלכי למורה שאת קשורה אליה או לחברים מכשיבים והם יכוונו אותך את לא יכולה לקום בוקר אחד ולהגיד אני בוגרת ואני מתחתנת ויום אחרי החתונה את מרגישה אי שם בלב הרגשת פיספוס של עכשיו זה באמת ניראה שאת מעוניינת בחתונה וכאילו לצאת וכל זה אבל תדעי ילדות ונערות יש פעם אחת בחיים וזהו הן אינן חוזרות תשקלי את זה טוב טוב טוב טוב בהצלחה רבהההה שד ילווה אותך בכל דרכייך ויכוון אותך בכל מה שאת  עושה

אוריה,
וואו
^^בהשתדלותי

בהחלט

למה הכוונה שאת אומרת וואו???נסימי

התגובה שלך לא אופיינית למישהי בגילך.אוריה,אחרונה
זה וואו חיובי
מותק את 🤗מאמא אמה
עצם זה שבחרת לשאול את זה בפורוםזוהרת בטורקיז
ואחרי זה המשכת וכתבת שאת לא תספרי להורים עד שזה יהפוך לרציני.מעלה פה נורות.
אם היית כל כך בטוחה בזה שאת מוכנה היית פשוט אומרת כן להצעה.בלי להתייעץ עם אנשים שאת לא מכירה.והרי ההיגיון אומר שאנשים ייעצו לך לחכות לפחות שתסיימי שמינית.(תחשבי שהבת שלך הייתה באה אליך בכיתה י"א ואומרת לך שהיא מתחתנת,איך היית מגיבה) היית דואגת קצת נכון?ולמה?- כי יש לה עוד הרבה לעבור.או כמו שחברה שלי אמרה- לכל דבר יש זמן.יש זמן לתיכון.זמן לשירות לאומי,זמן ללימודים זמן לחתונה(כאמור כמובן ניתן לשלב,אבל זה קשה והרבה עושים).
זה תיכון.וסליחה.אבל את ר-ק בת 16.ולא משנה כמה את בוגרת לגילך.השאלה אם את בוגרת מספיק בשביל להקים בית.אנשים כותבים לך כל כביסה פרנסה(לפחות 4000 שח) ניקיונות אוכל,טרמפים נסיעות,בישולים.כי כן.זה בין היתר החלק הגדול מחיי הנישואים.היום היום השגרה.זה החיים.את תצטרכי לדאוג לפרנסה.אם הוא בן 19 מניחה שהוא בישיבה ואז עול הפרנסה הוא עליך.והין כל זה את עוד תצטרכי לשלב בגרויות.להתחיל לחשוב על לימודים אקדמאים(כי ככל הנראה שירות לאומי את לא תעשי).את מוכנה לוותר על כל אלה?תהיי כמה עם עצמך).
להגיד שניקיונות,פרנסה,ועוד זוגיות ולימודים זה לא הכל.זה לא נכון.הרי יום אחרי החתונה את קמה בבוקר ויש לך שכירות לשלם,כסף לשלם במכולת,נסיעות בתחבורה ציבורית או טרמפים,ארנונה,חשמל,מים,בגדים,נעליים,מוצרי חשמל,.בעז"ה תינוק,פעוטון מטרנה וכו.
זה מה שאנשים (מאמינה שמנוסים ממני)מנסים להגיד לך.את צריכה לחשוב על זה.כי זה החיים.לא כל יום זה שולחן שבת שהבעל חוזר מהבית כנסת יושבים ואוכלים ביחד ארוחת שבת ועושים לימוד תורנ ביחד.בשביל להגיע לזה צריך לצאת לעבוד ולפרנס לנקות ולבשל
לדחותמלכישוע
זה אפילו לא חוקי!
סתם אנקדוטהקבל וקיים

פעם אמרו לרווקה מבוגרת:

לא נורא שהחתונה מתעכבת:

אם החתן יהיה מוצלח - היה שווה לחכות.

ואם לא - למה למהר?

קצת אחרי כן היא התחתנה...

להגיד שזה מוקדם מדי.אשריך
את צעירה מידי*שלי*

וזה לא משנה כמה את בוגרת... הרי לא תתחתני לפני הלימודים....ואז מה ?

תמשכי את הקשר עד גיל 18?

בקיצור מורכב מידי , לא ממליצה.

בשום פנים ואופן לא כדאיאודי-ה
גם אם אני לא מכירה אותך אני אומרת לך את זה בצורה נחרצת ביותר.
חברות שלי ובנות משפחה רבות התחתנו בגילאים 16-17. גם אלו שהסתדרו ב"ה וחיות היום בסדר, אמרו לי אז בפירוש (ואומרות גם היום) שהן הפסידו כמה שנים טובות מחיי הרווקות שלהן. בתיכון בטח ובטח שלא מומלץ וגם אחרי מומלצות בהחלט שנה או שנתיים של רוגע והתבגרות.
את הסיפורים הכואבים והמצערים שאני מכירה אני אשמור לעצמי. אבל לדעתי הגיל שיחק שם תפקיד גדול מאוד. גם מפי הנשים עצמן.
לאן את ממהרת? אם זה השידוך שלך הוא יחכה לך. אם לא, אז טוב שלא תתחילי בכלל....
לשיקולך.
עצהמפרשי זהב

עצה של אמא שלי לכל התלבטות: תשאלי את עצמך:

מה יהיה אם זה יקרה?

מה יהיה אם זה לא יקרה?

מה לא יהיה אם זה יקרה?

מה לא יהיה אם זה לא יקרה?

קראתי פה את התגובות ולדעתי כמה מהן מאוד נחרצות שלא לצורך. היא לא חיפשה הצעות בכוח, זה נפל עליה משמיים- מה שאומר שזה משמיים... כשנותנים מתנה- אומרים תודה ולוקחים, רק אחרי שפותחים אותה אפשר לדעת אם אוהבים אותה

אני לא יכולה להגיד לך מה לעשות כי אני לא מכירה אותך ולא יודעת כלום, אז תעשי את השיקולים שלך (לפי השאלות שכתבתי למעלה) ומה שתחליטי יהיה הכי נכון לך ובע"ה מכוון מלמעלה. מקסימום להודו אפשר לטוס גם ביחדקורץ

ב"הצלחה!!!

את נשואה?אודי-ה
אם כן כמה שנים? והאם את מכירה זוגות שהתחתנו צעירים מאוד, גילאי 16-17? וכמה כאלה את מכירה?
אםמפרשי זהב

אם לא התאים לך להתחתן בגיל צעיר זה לא אומר שככה זה גם לגבי אחרים. כל אחד מתפתח בקצב אחר. זה שהיא חיה בעולם מספר מסוים של שנים עוד לא קובע שהיא מוכנה לחיי משפחה פחות ממישהו שמבוגר ממנה רק במספר שנות חייו.

רק הצעתי לה דרך לבדוק אם זה טוב לה. לא אמרתי לה להתחתן היום. 

הכי חשוב בעניין הזה זה לא להתפש לשום קיצוניות. (ולכל אחד טווח הקיצוניויות הוא אחר...)

הכרתי המון בנות בוגרותאודי-ה
שהתחתנו בגיל צעיר.
את יכולה לשאול אותן אם את רוצה.
אבל זה לא יעזור כמה שאני אגיד לך. דברי איתי עוד 10 שנים...
תודה (:li_B

לפעמים מקבלים "מתנות" משמיים כדי לדעת לסרב להם..0 אלישבע 0
ואם מישהו היה נותן לה סיגריה מתנה (משמיים..) היית אומרת לה אותו דבר??
מה זה "זה נפל עליה משמיים"...ד.

כדי לחדש דברים בהבנת הנהגת ה', צריך ללמוד הרבה. זה לא כל אחד ממציא מסברות...

אם, להבדיל, מגיע מחבל - זה גם מגיע משמיים וצריך קודם לקבל את זה ורק אחרי שהוא דוקר לראות אם אוהבים את זה?... 

הכל מגיע משמיים, גם מתנות כפשוטן - גם נסיונות. שזה כולל דברים שבאים כדי שהאדם יקח את עיניו וידייק יותר את בחירתו. ולאותו בחור שהציע, גם יש בחירה, האם להציע או לא. 

בשביל זה ה' נתן לאדם שכל, בחירה, וגם הדרכת התורה - כדי שיבדוק מה עליו לעשות עם מה שהגיע. ולא כדי שיגיד "קודם פותחים". לפעמים אם מגלים ש"אוהבים את המתנה", אבל בעצם זה לא ראוי/מסבך/לא מוסרי, להמתין איתה זמן רב סתם כך  אז זה כבר מאוחר מידי. מי יקח אחריות על ההסתבכות?

מה שאמא שלך אומרת, זו אכן עצה שקולה יותר. עצה שלא אומרת - זה מהשמיים, תפתחי... אלא תשקלי קודם כל מה יקרה וכו'.

אמממפרשי זהב

לקחתם אותי למקום קצת אחר. לא אמרתי שצריך לקנות חתול בשק, אבל אם רוצים לקנות אי פעם חתול אז חייבים מתישהו להתחיל להציץ לתוך השקים. (וגם לא אמרתי שהעצה של אמא שלי אומרת שלוקחים כל מה שמגיע...).

כשמציעים לך סיגריה- מלכתחילה אין התלבטות האם זה טוב ומוסרי, כי ידוע מראש שזה לא. אבל כאן אנחנו מדברים על שידוך שבסה"כ זה דבר חיובי מאוד. 

בסופו של דבר, גם הבחירה שלה האם לצאת או לא תהיה בע"ה מכוונת משמים. כי אם זו מתנה-היא תקבל אותה ותהנה ממנה, ואם זה ניסיון-היא תקבל את הכוח להתמודד איתו.

שידוך בגיל 16 זה לא דבר חיובי!!!קוד אבל פתוח
לכן לא רלוונטי אם זה בחור איכותי או לא. את שוכחת מכל שידוך יכול לצאת מזה משהו רע. לדוגמה:
- להתאהב ואז להבין שזה לא מתאים...
- שידוך לא קשור ואז המון אנרגיה כוחות נפש שמתבזבזים ומובילים לייאוש.
יש הבדל:ד.

העצה של אמא שלך, כמו שכתבתי, היא אכן עצה נאה בכללי. והיא באה ממקום בוגר ומנוסה יותר.

אבל מה שאת אמרת, שכאילו כל מה שמגיע "במפתיע" אז זו מתנה מה' ולא דוחים מתנה - זה כבר משהו אחר. כי יש דברים שצריך לדחות אותם. למה ה' שולח? הנסתרות לה' אלוקינו. אולי בתור נסיון..

בוודאי שמתישהו צריך לבדוק. הרי אף אחד לא אמר שלעולם לא תבדוק הצעות שידוך. אני אפילו נמנעתי מלהתייחס ישירות לגיל שנראה אכן מאד צעיר, וזה בהחלט לא פשוט. אבל, דבר אחד כן ברור. מישהי שמוחלט אצלה שאינה מתחתנת לפני עוד כמעט שנתיים - זה לא טוב שתתחיל כעת להכיר. זה ענין שבו כן יש לנסיון מה להגיד, כי הנסיון אומר גם ממה להיזהר, ואת זה אינה יכולה בשום אופן לדעת במצבה היום - כי זה  לא תלוי ב"בגרות" שלה, אלא במצב שעלול להיווצר אם נסחפים לתוך דבר כזה.

וכמו כן, עפ"י ההלכה אין לכך מקום. ומבחינה זו, זה בהחלט "כמו סיגריה" שאליה התייחסת. שידוך זה חיובי. לצאת עם מישהו שנתיים, בכוונה מראש שכך יהיה, זה לא חיובי ולכתחילה גם לא מוסרי ולא הלכתי.

והנימוקים ההלו מספיקים כדי להביע דעה ברורה. אולי בניגוד לנושא של גיל, שבו יש יותר מרחב לגוון האישי, לרקע, וגם לפעמים יש ניסונות שמצליחים בגיל יחסית צעיר.

ולהגיד "הבחירה שלה תהיה מכוונת משמיים", זה תרתי-דסתרי. בחירה - זה בדיוק דבר שה' נתן לאדם כדי שהוא יחליט בו כאילו "בלי" התערבות ה'.. בלי להיכנס כעת לחשבונות נסתרים.

אחרי הכל גם בבחירה החופשיתמפרשי זהב

יש השגחה פרטית. אחרת העולם היה מתפוצץ כבר מזמן.

אם היא בטוחה שהיא לא תתחתן לפני סוף י"ב אז אני גם מסכימה עם הדעה שהיא לא צריכה להתחיל לצאת עכשיו. בתגובוןת שלי התייחסתי למצב שבו היא כן תרצה להתחתן לפני.

גם אני קיבלתי הצעה בגיל 16 בכיתה י"א וקיבלתי תמיכה מלאה מההורים, שהם בעלי נסיון חיים גדול מאוד. האמת שזה מקרה קצת שונה כי הם ידעו על ההצעה לפני. בסוף לא יצאנו מסיבות אחרות שלא קשורות לגיל.

זה לא חשבון שלנו..ד.

כשאדם בוחר - בדבר שיש בו ענין ערכי/מצוותי - הוא צריך לא לחשוב כאילו ה' מכווין לו את הבחירה.

הוא צריך לשקול עפ"י האמת, עפ"י דרכה של תורה. 

ואני רואה שבסופו של דבר אנחנו מסכימים.. אני התייחסתי למה שברור לה שאין לה כוונה להתחתן מוקדם, גם אם מתאים. ולסחוב הרבה זמן, ממש לא טוב.

לגבי הגיל, אכן בד"כ להתחיל לצאת בגיל זה בזמננו, זה מאד מוקדם. בד"כ.

אל תצאי... לדעתי...אני123
לא מחליטה בשבילך.

אבל- את בכיתה יא. תסיימי יב קודם
תחשבי ברצינות,זה מה שאת באמת רוצה?עוזיהו
תאטמי את כל הפתחים מבחוץ,כנסי לפנימיות.
את מוכנה לזה מנטלית?תחשבי ותעני לעצמך.
אם לא,אז לא.
אם כן,אל תתני לאף אחד אחר לתת לך את דעתו בעניין ותלכי על זה.

עזבי את אלו שטוענים שאת צעירה מדי,מושפעים מהחברה הנורמטיבית והמשעממת.לא פלא שרובם נשארים רווקים הרבה אחרי גיל 20
ואתה, בתור אדם נשוי ובעל ניסיון,פסידונית

בטח יודע הרבה יותר טוב מהם.

אפשר לייעץ משהו משלך בלי להתנגח בעצות של אחרים.

מה?לא,אני לא נשוי,מאיפה הקרצת את זה בכלל?עוזיהו

לא,זה לא עובד ככה.

מה לעשות שזאת האמת?רוב החברה מושפעת אחת מהשנייה,אנשים ונשים עושים דברים רק כי הם ראו אנשים ונשים אחרים עושים אותם,בלי לשאול לפשר הדבר,לברר,לחשוב,לנסות,להבין..

ולא צריך להיות בעל ניסיון בזוגיות בכדי להבין את זה.

את זה שאת הדרך שלך אתה צריך לבחור לבד ואף בן אדם/בת אדם לא רשאי להגיד לך מה לעשות ואיך לעשות את זה ומתי לעשות את זה ולא בדרך שאתה מאמין בה.

זאת באמת המשמעות של אדם חופשי?לתת לחברה לנהל אותנו?או שזה בלוף שהמצאנו לעצמנו בגלל שאנחנו כל כך מכורים לחברה ומנותקים מהמציאות?רק כי יש לנו פחד להיכשל

מצטערת, הייתי צריכה לכתוב בבירורפסידונית

ברור לי שאתה לא נשוי.

זאת הייתה ציניות.

הפריע לי הזלזול, זה הכל.

אני לא מזלזל,אני אומר את האמת עוזיהו

וכן,הבנתי שזאת היתה ציניות.

יש לי עניין כזה...ברגע שמישהו משתמש נגדי בציניות..אז אני צוחק עליו ככה...כמו שעשיתי לך...זה ילמד אותו לא לומר את ההערות הציניות שלו לידי,אני סיימתי לשפוך את הזיעה,הדם והדמעות שלי.

עזבי,אין צורך להתייחס...עונה 7 פרק 3 של המתים המהלכים הרתיח אותי...חתיכת פרק(אל תצפו)

אממ.. טוב.פסידונית

|לא מתייחסת|

אתה גדול אתהli_B

חושב שכדאי לנסותHaum
יש לזה שם.עובד
קוראים לזה נישואי בוסר,
והם נכשלים באחוזים גבוהים-
גם מי ששורד נישואי בוסר שכאלה,
נשאר לפעמים עם משקעים ותחושת
החמצה של החיים/בן זוג שבאמת מתאים-
לא כדאיshindov

הנזק אם יהיה גדול מהתועלת אם תהיה. חבל להיכנס למצב של חרטות. מעניין מאוד לדעת מה האידיאה של המציע הזה. ומה חושב לעצמו המוצע. לא שזה לא יכול להיות - כדאי זה לא. 

בלב שלך את באמת יודעת מה את רוצהאין כמו החיים

הערה קטנהאם6
את אומרת שכולם אומרים לך שאת בוגרת- טוב, רק זה מצביע בעיני על חוסר בגרות. את צריכה להכיר את עצמך מספיק טוב ולדעת מי את.
וילדה בת 16, גם בוגרת, היא עדיין בת 16...
אל תדאגי לפספס את ההצעה- יהיו בעז״ה הצעות טובות בעתיד. חכי בסבלנות ואל תכנסי למיטה החולה שנקראת נישואי בוסר
סבבה, אבל אני לא מבינה איך יצאת מתוך הנחה שאני לא בוגרת רקli_B

כי כולם אומרים שכן.. ?..

כי אנחנו לא מתנהלים לפי מה שכולם אומריםאם6
אולי.. אולי את בוגרת *לגילך*מישהי=)
ושאלה שאת חייבת לענות לי עליהנסימי

למה דחוף לך חתונה??? באלך חבר טוב??? אין לך חברות נפשיות??? יש לך בעיה בבית??? קוסם לך להקים בית לבשל ולדאוג לבעל??? רוצה שיהיה לך שותף??? בלאך לשנות כי נימאס לך ממשהו מסויים ??? רחמנות למה את רוצה להתחתן עכשיו למה לגמור כמה שיותר מהר את התקופה שאת יכולה להספיק המון לטייל לעשות בגרויות בלי לחץ  להוסיף חוכמה..... ילדות זה אחת התקופות הכי מאושרות בחיים וצריך לנצל כל דקה עד הסוף אולי הנישואים קורצים אבל זה בלתי חוקי ובלתי משתלם ואת תיצתערי על זה בעתיד. לאן הגענו??? ילדה בת 16 רוצה להתחתן!!!!!!!! מה חסר לה???? תיצתרכי לדאוג לכביסות לכלים לתשלומי דירה ארנונה לחשמל מים....להכין אוכל שלוש פעמים ביום גם לך וגם לבעלך לנקות ולסדר את הבית לעבוד כדי שתיהיו בנויים כספית עליכם ולא על ההוריםם השתגעת.???? מה זה פה איראן של המאה ועשרים????

אני מכיר 2-3 בנות שהתחתנו בגיל 18ה-מיוחד
וכבר כמה שנים הן נשואות
הדבר המשותף לכולן הוא שההורים שלהן היו שותפים להכרות (ז"א ההצעה עברה דרכם)
יש לי כלל אצבע. שאדם טורח לציין שהוא "בוגר לגילו" זה ממש לא נכון...
ההצעה הזו היא נסיון מאת ה'מנוחה ושמחה 2
זה ממש פיתוי שבעיני 99% מומלץ לך מאוד להתגבר ולסרב לה לבינתיים. הסקרנות שלך להכיר אותו מובנת וטבעית, כמו גם הרצון לקבל 'אישור' מהמציע שאת מעריכה ועליו סומכת, ((תמוה שאדם שאפשר לסמוך עליו עושה צעד ככ לא רציני ומאוד מפוקפק הלכתית)) ואישור מדומה מהסביבה שאת "בוגרת לגילך". לפי תגובותייך את במצב של סינוור, בחינה של "שוחד יעוור עיני חכמים" הבגרות האמיתית שלך צריכה לעזור לך להתגבר ולסרב.
אם בעצם את רוצה חבר, זה מאוד טבעי אבל אל תשלי את עצמך במניעים שלך.
ה יעזור לך
נשמה, בחיים לא ראיתי בשום פורום קונצנזוס כזה...סלמון

תמיד יש ים-של-מחלוקות.

יש כאן כמעט אחידות דעים מוחלטת שזה לא כדאי.

רובנו עברנו את 16 ויש 'פה ושם' ניסיון בחיים. וראינו גם נישואים של צעירים ותוצאותיהם.

אמנם לכל כלל יש יוצא מן הכלל (מהזוגות ששמעתי עליהם - זוג אחד בלבד), אבל תדעי שיש כאן אזהרה ציבורית וזה לא סתם...

נ.ב. אם באמת רצית לצאת, למרות כל מה שאומרים לך פה, למה שאלת?

או במילים אחרות, למה ה' נתן לך בלב לשאול? הרי התשובה, תכלס, "ברורה" לך?...

רק בשביל שכולם יאשרו לך משהו שאת מסתפקת (אבל רוצה...) לגביו?

להתרחק כמו מאש!!!מישהו

ממש ממש לא כדאי. הדור שלנו זה לא כמו הדורות הקודמים. כבר אמרו חז"ל "בכל מקום שהלכה רופפת בידך צא וראה מה נוהג העולם"- ורוב מוחלט של האנשים לא מתחתנים בגיל כזה, וזה לא סתם. גם אם את חושבת שאת בוגרת, זה לא אומר שאת מספיק בוגרת כדי להתחתן, זה מורכב, ולפני גיל 19 לפחות בדור שלנו אין מה לדבר, למעט מקרים שהם ממש ממש יוצאים מן הכלל... 

בבקשה אם את רוצה להרוס לעצמך את החיים - את מוזמנתmshlomo

אף אחד לא ימנע בעדך. ההחלטה היא לגמרי שלך.

מבטיחה לך שאת תתחרטי על כזה דבר!!! מבטיחה!

לעולם לא!עוד יהודי

סליחה על הפקפוק, מי אמר שאת בוגרת?

גם אני בשביעית ידעתי שאני בוגר, ועכשיו בשמינית, אני מבין שלא,

ואולי עוד שנתיים אני אדע שגם השנה לא ידעתי שום דבר מהחיים שלי.

מי אמר שתרצי להישאר איך שאת עוד כמה שנים??

קחי כמה שנים להתעצב נפשית, רוחנית ובעיקר אישית,

ומשום מה, יש לי הרגשה שאז קצת או הרבה תצחקי על המחשבה הזו שיש לך כעת,

ואם לא תתחרטי, נראה לי תשמחי על שהמתנת עם זה.

בהצלחה(: 

וואוli_B

פניתי לפורום הזה באמת כאובדת עצות, ממש לא יודעת איך לנהוג..

כמעט ודחיתי את ההצעה רק כי לא ידעתי איך להתיחס אל הפניה הזאת..

לא האמנתי שיש אנשים שכל כך אכפת להם ממישהי שהם אפילו לא מכירים, שכלכך לא רוצים שהיא תעשה טעות!! אתם מדהימים-באמת! 

האמת שעודדתם אותי מאוד, נתתם לי כיוונים למחשבה ואני הרבה יותר צלולה להחליט משהיתי לפני ששאלתי.

תודה רבה לכולכם .

כתבת יפה מאד. כל הכבוד..ד.

מתרגשת שמציעים לך משהוישי .א.

יהיו עוד המון הצעות בהמשך, לא לדאוג.

הוא בחור טוב - נכון, אבל יש טובים ממנו.

איך הבית שלך יראה? יהיה בו קדושה? יראת שמיים?

התמסרות שלך לבית? 

יש בתים ויש בתים, את רוצה בית מקרתע או רציני?

צריך לבנות משהו בסיסי עוד לפני, קשה לי להאמין שבנית משהו בגילך...

ברור שלא לצאת היוםאוריה,
את עוד ילדונת בשלבי גדילה. לא תפספסי כלום בעז"ה.

ויש לך שיר יפה בחתימה
תהני
תשמחי
תעצמי עיניים ותודי לה' על מה שיש.

יבוא יום שתהיה לך אהבה ומשפחה וכח ומקום בריא ובנוי בשבילם
אני חושבת שתחכי עוד שנהkarin80

אני התחתנתי בגיל 18 ואני ממש לא מתחרטת .נולדו לי ברוך השם 5 ילדים והבא בתור מתבשל ואני מאוד שמחים. בהתחלה היינו כמו ילדים [הוא היה בן 23] רבנו כמו שני אחים אבל אחרי 3 שנים למדנו להיות כמו זוג נשוי נורמאלי. ושנינו לא עבדנו אבל לבסוף נכנסנו לשוק העבודה ואין מה לפחד. 

הקדוש ברוך הוא לא מזמן לנו נסיונות סתם. ואם תסרבי אולי השם קבע שזה היה הזיווג ועכשיו תחכי עוד 15 שנה.

בהצלחה

יש הבדל ביןד.

18 ל-16.

וגם יש הבדל בין להתחתן לבין לסחוב שנתיים.

ואם היא "תסרב" (לפחות לעת עתה, כפי שגם את הצעת לדחות שנה את התחלת הענין), כי זה מתאים לרצון ה' שלא לנהוג לא בצניעות, אז היא לא צריכה לחשוש שאולי השם קבע שהיא תנהג נגד רצונו.

אכן, הקב"ה לא מזמן נסיונות סתם. ולכן צריך להתבונן בעין פקוחה, אולי זה באמת "נסיון". ובנסיון, צריך לעיתים להתגבר ולא לנהוג כפי ש"מגיע".

להגיד "אולי השם קבע.. ועכשיו תחכי", זה הפחדות-שווא. אולי השם קבע ההיפך, ובגלל שלא תנהג בשכל, היא תצטער הרבה זמן?   בשביל זה יש לאדם שכל, ערכים, ובחירה חופשית.

תאמרי לא תודה, לא מתאים לימאמע צאדיקה

מזווגים לאדם לפי מעשיו,

הקב"ה משגיח על העולם, זה לא לוטו שמגרדים כרטיס

ל li_B היקרהאני והגיטרה

לא קראתי את שלל התגובות אבל אגיד את דעתי. את נשמעת כמו בחורה רצינית. כיום, מאד מאד כדאי לגמור תיכון עם תעודת בגרות. לאור זה, אני לא רואה סיבה הגיונית שתצאי עכשיו. ואם באמת תרצו להתחתן, אז תתחתנו? או תמשכו את הקשר לשנתיים? טוב לא יכול לצאת מזה. לדעתי, חכי לשנה הבאה, אולי ההצעה הזאת עדיין תהיה רלוונטית, ואם לא, אז משמים. אני הייתי בלחי"ת, יצאתי בשמינית, וב"ה התחתנתי מיד אחרי הבגרות האחרונה. אם את מרגישה בשלה לחתונה, לכי על זה (כלומר שנה הבאה), רק תוכיחי לעצמך (ולאחרים), שאת יודעת לקבל החלטות נבונות, שבינהם, לא להתחיל לצאת יותר מידי מוקדם... בהצלחה רבה, אשמח לפרט לך בפרטי או כאן

תגובה לזה שאת לא רוצה לפספס משהו אמיתי..מנסה לעבוד את ה

בס"ד

מאוד רציתי לעשות שידוך מסוים.

הרגיש לי כ"כ מתאים. אך הבחור עדיין לא רצה לצאת.. 

ביקשתי מבעלי שישכנע אותו, הוא לא הסכים ואמר לי את מה שאני רוצה לומר לך עכשיו:

ואם בגיל 3 היו מציעים לך שידוך? אז ברור שזה לא היה מתאים, נכון?

ובגיל 12? לא היית חושבת "אבל אני לא רוצה לפספס את זה" אלא היית מרגישה שאת עדיין לא מוכנה..

אנחנו צריכים לפעול בתמימות בעולם הזה, לא לנסות לחשב חשבונות מה ה' רוצה לעשות אלא לנסות לפעול בתמימות לפי מה שמתאים לנו בעולם.

וזה מה שה' רוצה מאיתנו!

הרי-אולי גם תצאי עם בחורים שלא יתאים לך להתחתן איתם,

אבל "אולי אם ה' הפגיש אותי זה לא סתם ואני צריכה להתחתן איתם"?

זה הרי שטויות.

ה' מצפה שתעשי מה שנכון לפי השכל שלך!!

(וגם, יכול להיות מלא סיבות למה ה' הפגיש אותך עם ההצעה, לאו דווקא בשביל לצאת)

אחזור לאותו בחור שרציתי לשדך.

בעלי אמר לי- אם הוא היה צעיר מאוד זה היה ברור לך שאין מה להציע. מכיוון שהוא רק "קצת" צעיר
את מתאכזבת שהוא לא רוצה לצאת, אבל אם זה לא מתאים לו עכשיו (היה לפני צבא והרגיש שעוד לא מספיק בנה את עולמו הרוחני והאישיותי) אז זה מה שה' רוצה.

(אני לא מדברת על כאלה בני 28 שלא רוצים לצאת, הוא היה בן 20..)

בעלי סיפר לי ששלוש שנים לפני שהוא הכיר אותי היה מישהו שמאוד לחץ עליו לשמוע שידוך.

בעלי עדיין לא הרגיש מוכן ולא הסכים. אותו אדם אמר לו: אתה מפסיד את אשתך!

בעלי התלבט, היה לו קשה אך סרב.

אחרי שנה וחצי השדכן שלנו הציע לו אותי. בעלי היה בצבא, לא הרגיש שהוא יכול לשלב את 2 הדברים וסירב.

אני משערת שאם היינו יוצאים אז לא בטוח בכלל שהיינו מתחתנים!!

הייתי צריכה לעבור עוד מספר בחורים שיצאתי איתם כדי להתבגר..

אחרי עוד שנה וחצי הרגיש שהוא מוכן לחתונה, אחרי כשבועיים הציעו לו אותי שוב ו..ב"ה..

נקודה אחרונה- ילדים זה שואב. מאוד.. דורש שתהיה בשבילם 24/7..

אני חושבת שאם יהיו קצת שנים של רווקות, של זמן בו את משקיעה בעצמך (תוך זהירות לא להישאב לחיי רווקות נצחיים) יהיה לך אח"כ יותר קל להשקיע בילדים.

אבל על הנקודה הזו יהיו מי שיתווכחו איתי.. וגם, נראה לי עד שלא תהיי מטופלת בילדים לא תביני את זה אז זה לא ישכנע אותך עכשיו..

אני התחתנתי ביום הולדתי ה-16...מקווה לטוב

בעזרת ה' יתברך.

שלום לך...

תאמיני או לא-- 

אני קיבלתי הצעה בגיל 15+ [כיתה י']... הבן אדם הראשון שהכרתי, שידוך

[עד אז לא היינו בקשרים עם בנים]

בסה"כ הייתי ילדה בוגרת, אחראית, יודעת לבשל הכל, לתקתק, להיות עם ילדים ועוד...

מסתבר שזה לא הכל... יש עוד שלבים רגשיים מעבר ל"ממש בוגרת".

אני התחתנתי בסוף י'...

אם תשאלי אותי- אומר לך שאני חושבת שזה טוב להתחתן בגיל צעיר- סביב ה-18... 

וגם זה-- בשיתוף ובליווי ההורים, כי להם עשוי להיות נקודות מבט יותר "מבוגרות" -- שעוד לא הגעת אליהן עדיין.

את צריכה לשתף אותם, וגם ללכת ליעוץ של לפני נישואין.

וגם הגבר אמור לקבל הדרכה איך לבנות את זה בצורה נעימה וטובה ונכונה. כי זה שונה ממישהי בוגרת יותר בגיל.

מה שקרה זה שאני קצת נפגעתי פה ושם מהבנאדם עוד לפני החתונה וסיפרתי לאבאמא, אבל אבא ישב איתו, ואמר "נונונו" וכאילו הכל "הסתדר"... אחרי החתונה הנקודות האלו שהפריעו לי התעצמו והתבררו רק בשנים האחרונות כאלימות, אני תמיד חשבתי שאני לא בסדר כי הבנאדם גדול ממני ב7.5 שנים והוא בטוח בוגר יותר --ואם הוא כועס/צועק/מתעצבן- אז אני בטוח אשמה, וניסיתי להיות בסדר יותר ויותר ויותר... עד שלפני 3 שנים ברוך ה' התגרשתי ממנו אחרי שהייתי איתו יותר מחצי מהחיים שלי עד אז [לצערי אני במקום שאומר ברוך ה' על מצב שבחיים לא חלמתי שאהיה בו] , מגדלת לבדי את ילדי המקסימים, ויש לי בן בכור שקטן ממני ב17 שנים... אז עברתי במקביל אליו את ה"טיפש-עשרה".. עכשיו הילדים גדולים ואני והם בגיל של שידוכים...צוחק...(עכשיו מלאו לי 36)

כמה טיפים בכל מקרה לכל מי שיוצאת:

• תמיד תהיי את.
  • אל תנסי למצוא חן ולהיות "שווה"..
  • תדברי איתו הרבה, גם על החסרונות שלך- תראי איך הוא מגיב ואיך הוא מקבל אותך ואת ה"שטויות" שלך.
  • תסתכלי איך הוא מתנהג או מדבר לחברים שלו/ להורים שלו- או למי שהוא "לא מרגיש מולו "בהצגה" או פאדיחה... מישהו שלא צריך לעשות עליו רושם.
  • מה שמפריע לך אצלו עד עכשיו, יפריע אחרי החתונה ויתעצם פי אלף...
  • תחשבי אם את באמת מרגישה שבא לך כל החיים להיות עם הבנאדם הזה ו"לסבול" אותו...
  • תסתכלי איך הוא מתייחס כשאת אומרת משהו שלא כדעתו.
  • תשתפי מישהי מבוגרת ממך בכל מה שנעים/לא נעים לך... מה שמפריע/לא... וכל מה שהיה במפגש... זה נותן עיניים פקוחות ושימת לב מנקודת מבט נוספת.

בהצלחה!!! ושה' יהיה איתך!!

אה.. ואני גדלתי בבית דתי לאומי...מקווה לטוב

חייבים לקרא את התגובה של מקווה לטוב...מישהו

אין חכם כבעל נסיון...  

אוהו.... ה' ירחם. בהצלחה רבה בהמשך.ד.

לעשות בגרויות עם תינוק/ת?ככה יעשה לאיש
אני לא בעד....אני84
זה גיל מאוד מוקדם את צריכה להיות בשלה ממש לחיי נישואין והורות.
תהני מהחברה מהלימודים זו תקוםה יפה ופורחת. גם חיי הנישואין יםים מהנים ופורחים אבל כל דבר בעיתו....
תחשבי באופן שכלי מה יצא לך מזהמישהי 1
אם אתם דוסים לא תוכלו להחזיק קשר הרבה זמן
נניח שתחזיקו שנה,תתחתני בסוף השביעית?
אם מתאים לך אין בעיה,רק תחשבי שתצטרכי לוותר על שרות לאומי,מדרשה,טיול שרצית
ובכלל תצטרכי להתחיל את החיים ממש מוקדם
דיברתי לא מזמן עם מישהי שגם התייעצה איתי בעניין הזה והיא בערך בגילך,בגיל שלכן קל הרבה יותר להתחבר ולפתח קשר עם בנים ופשוט לא חושבים ולא רואים את ההשלכות של כל זה
זווית נוספת על "נשלח משמים" - האמנם?הרוזן!

שלום לך. סליחה מראש על האורך, מקווה שבכל זאת יש תוספת בדבריי.

קראתי הרבה מהתגובות, אבל בהחלט לא את כולן.

בהתחלה חשבתי לכתוב משהו על זה שיש הרבה סכנות בצעד כזה, ועל בגרות באופן כללי או ביחס לזוגיות, ועל האתגרים המיוחדים והשונים כ"כ של זוגיות, שהם עולם כ"כ אחר מאשר האתגרים הרגילים, ועל נישואים צעירים.

אבל אני מניח שכתבו על זה כבר מספיק. אם תרצי בכ"ז שאוסיף את הזווית שלי, כתבי, ובל"נ אוסיף בשמחה.

בסוף החלטתי להוסיף משהו על עניין האמונה ו"נשלח משמים", שאולי התייחסו אליו כבר קודם, אבל אני חושב שיש לי כאן זווית מיוחדת (כאמור, לא קראתי את כל התגובות ואולי כן הוזכר גם בזווית הזו. אבל מנחש שלא, ובוודאי לא בדוגמה שאתן).

הדברים מבוססים ברובם על אח שלי, בניסוח שלי ועם הסגנון האישי שלי.

הוא נתן משל יפה (אני מוסיף לזה טיפה צבע משלי).

נתאר לעצמנו אדם שטס לחו"ל לעיסקה קצרה של יום-יומיים. משדה התעופה היתה לו נסיעה של 3 שעות עד למקום הפגישה עם מי שהיה צריך להיפגש איתו. מכיוון שהוא אדם שקצת קשה לו עם נסיעות, והוא עלול לקבל בחילות בקלות, הוא נכנס לחנות כדי לקנות לעצמו חבילת מסטיקים בדולר וחצי, כי זה עוזר לו.

ברגע שהוא נכנס לחנות, אומר לו המוכר: שמע, אתה לא מבין מה אני מציע לך! יש לי פה תיק טיולים משוכלל ומיוחד, עם מספר תאים כזה וכזה, עם קיבולת כזו וכזו, עם התאמה ממש מיוחדת לנשיאת שק"ש ואוהל, וכו' וכו'. והכל יוצא במחיר מיוחד - שהוא הרבה פחות מחצי מהמחיר שהיה לתיק כזה בארץ (אם בכלל היה מוצא תיק מספיק משוכלל...).

חושב האיש לעצמו: הרי הבן שלי הוא טיילן גדול, ובעוד קרוב לשנה הוא מסיים את הצבא. בטח הוא ירצה לעשות את שביל ישראל עם חברים, והתיק הזה ממש יתאים לו בתור מתנת שחרור! אולי אקנה את התיק, הרי לא בכל יום וגם לא בכל שנה אני יוצא לטיסת עסקים. איפה אפשר למצוא תיק כזה בארץ, ובטח במחיר כזה.

ממש משמים!

האם כדאי לקנות?

ייתכן, שמבחינת התיק עצמו - באמת זה התיק המושלם, והמתנה האידיאלית לשחרור העתידי של הבן מהצבא. אבל יש כאן צד נוסף לעניין, מבחינת בניית החיים בצורה מתוכננת ובוגרת. עד לאותו רגע, הוא לא תיכנן מעולם לקנות תיק-טיולים, לא תיק משוכלל ולא תיק שאיננו משוכלל. העניין נפל עליו ברגע אחד, ואמנם מתאים לו ומסתדר לו בדיוק לנתונים - אבל בכל אופן, חדש לו, ובעיקר - בלתי מתוכנן.

אז מה? מה רע?

אנחנו חיים בעולם של פרסומות. כתבתי פעם איזו פיסקה (מצורפת בתגובה הבאה) שמתארת, שהמוטו של העולם הכלכלי שאנחנו חיים בו הוא, "צריך פיס בחיים" - גורלות, אקראיות, יד המקרה, הפתעות. כי הוא בנוי על פרסומות שאומרות לך: אתה צריך את זה, ואת זה כדאי לך לקנות, וזוהי העיסקה המשתלמת ביותר עבורך. בעוד שהמוטו הנכון הוא, "צריך סדר בחיים". צריך לדעת מה אני רוצה מעצמי, מה ענייני בחיים ומה תפקידי בעולמי, ומתוך כך לפעול.

ואז, כשבאה אליי אפשרות שלא ציפיתי לה - היא לא "מפילה אותי מהכיסא" והופכת לי את החיים לגמרי. היא מצטרפת לסך הכולל של התפיסה שכבר קיימת לי על הקב"ה, על העולם ועל החיים, ומתוך כך אני מנסה להבין את המסר האלוקי שבהתרחשות הבלתי-צפויה: אני מתייחס לזה מתוך העולם שלי, מתוך התפיסות שלי ומתוך בניין האישיות שקיים אצלי (זה חלק ממה שנקרא "בגרות", דרך אגב. לבנות לעצמי את החיים באופן מסודר ומובנה).

בגלל התרבות בחוץ, קל לנו הרבה יותר עם התפיסה, שדבר חדש שמגיע אלי יכול להיות מבריק, מפתיע, מתאים לי בדיוק. כיוון חדש לחיים, וזה מה שהכי יתאים לי ויקדם אותי כרגע. אבל האמת היא, שעיקר הבניין של החיים לא בא במקרה.

יש גם דברים כאלה, בהחלט. במקרה התגלתה הנורה החשמלית, במקרה התגלתה האנטיביוטיקה.

אבל ההתקדמות בחיים, בניין האישיות הפרטית של כל אחד מאיתנו ואפילו דרך גאולת ישראל והעולם בכלל - לא משם זה נבנה. אלא מתוך הקשר לדברים מסודרים, לאט-לאט, צעד אחר צעד.

לא בקפיצות, שפתאום נראות בד"כ בדיוק מה שטוב ובדיוק הכי מתאימות - שבד"כ, מעצם היותן מקריות, קשה לצפות בדיוק מה תהיינה ההשלכות שלהן, והאם הן באמת מתאימות לנו.

ועוד נקודה ביחס לזה -

לפעמים, עצם העובדה שמשהו הפתיע אותי, שאני בגללו מחדש את התפיסות שלי, מעידה עליהן.

איך פתאום הצליחו להפתיע אותי? איך זה שכ"כ לא ציפיתי למחשבה כזו עד עכשיו?

עד עכשיו היה ברור לי שאסע להודו ואעשה ש"ל, ואולי פתאום אכיר מחר מישהו נפלא ומתוק ואתחתן מיד בסוף י"ב!

זה עצמו, מעיד שהתפיסה שלי על הנושא, כנראה שיש בה נקודות שצריכות השלמה, וצריכות בירור מחדש.

כנראה שהתפיסה שלי בנושא לא מספיק שלמה.

ב"הצלחה רבה ושבת שלום!

נשמח לעדכונים

הפיסקה על "צריך פיס בחיים"הרוזן!

צריך פיס בחיים?
בעולם של פרסומות ושל אינטרסנטיות, כשפרסומות מחדירות לנו רצונות קטנים ואישיים של בעלי חברות ומפעלים בלי לבחון את הדברים, אנו חיים על פי אחת הפרסומות - "צריך פיס בחיים".
פיס זה הגרלה שבה רבים המשתתפים אולם מעטים הזוכים. שהרי הפיס מסמל אקראיות ומקריות, ובדברים שאינם מסודרים אלא מתנהלים על דרך המקרה, הרווח יהיה קטן בהרבה מן ההפסד. האמת היא אחת וגדולה והשקרים הם רבים וקטנים, ואם ננהיג את חיינו על דרך המקרה, ההפסד יתחיל אמנם בקטן, אולם שלא כמו בפיס, הוא יגדל בכל רגע שבו נמשיך איתו הלאה.
לא צריך פיס בחיים.
צריך דברים יסודיים, ברורים וחדים. צריך התנהלות מסודרת, גם במובן העמוק יותר של המילה - מנוהלת בהיגיון פנימי עמוק המדריך את כל החיים.
צריך סדר בחיים.
למרות כל זאת, ממשיך העולם שסביבנו לשדר לנו שוב ושוב שצריך פיס בחיים. צריך לחיות את הרגע, את האקראיות. כל רגע משויך לעצמו ולא לסדר כללי, כל אדם משויך לעצמו ולא לסדר כללי. אין צורך להכין לעצמך סדר יום קבוע או לשייך את עצמך אל רעיון גדול; יש לך איזו שעה פנויה? שב מול הטלוויזיה ותהנה. זרום עם חברים לפיצה. תבודד את הרגע, אל תשתייך לדבר גדול ממך.
עלינו להתנגד לתרבות הזו. עלינו לסדר את עצמנו, ומתוך כך את העולם.
שנזכה!

מקסים.פסידונית

(כן, שרדתי את האורך )

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfbאחרונה

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי היםאחרונה

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255אחרונה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

לפעמים עצם הגעגוע לזיווג העולם יותר מענגחסדי הים

מקשר ריאלי מעשי.

זה מפחיד ומנחם כאחד.

אני חושבתדומיה תהילה
שיש כאן מגמה של בריחה יותר מאשר עונג אמיתי...
"דּ֤וֹם׀ לַה' וְהִתְח֪וֹלֵֽ֫ל ל֥וֹ" רש"י:חסדי הים

דום ליי' - המתן לישועתו; כמו "אם כה יאמרו אלינו דומו" דיהונתן (ש"א יד , ט)

לפעמים הדממה מצמיחה עוצמה.

בדיוק עכשיו למדתי את הקדמת הזוהר כשרבי שמעון אומר לרבי אלעזר לשתוק, ואז מתגלה להם סוד מאליהו.

כשכתבתי לפני שבועיים על מזמור לז שיש בו את הפסוק בכותרת, אז עברתי על כמה מהמקומות בזוהר שיש את התופעה הזאת.

לא תמיד צריך להיות במרדף אחרי הזיווג.

גם אני נבהלתי מהזוהר על פרשת השבוע על חשיבות החתונה והולדת ילדים, אבל הכל בהשכל ודעת.

תתאר איך זיווג העולם נראהadvfb
מבט כלל עולמית רחב ומקיף של שלום והרמוניהחסדי הים
ואיך זה בא לידי ביטוי במציאות החומרית?advfb

הכרובים בדמות ואיש ואישה כאשר פניהם איש אל אחיו

קודם כל חיבור הנשמותחסדי הים
אתה עשוי מבשר ודםadvfb

להזכירך

תוכן הפיוט "נתנה תוקף" וכו'

המצוות נעשות בגוף והאדם אחראי על הגוף

הנשמה היא בידו של הקב"ה ולכן האדם אחראי עליה רק במסגרת הגוף

"אָכֵן רוּחַ הִיא בֶאֱנוֹשׁ וְנִשְׁמַת שַׁדַּיחסדי הים

תְּבִינֵם. רוּחַ אֵל עָשָׂתְנִי וְנִשְׁמַת שַׁדַּי תְּחַיֵּנִי."

"א"ר יצחק אמר רב אחא מאי דכתיב ונשמת שדי תבינם אלא הנשמה היא מביאה לאדם להכיר את קונו ולהכניסו בתורה ובמעשים טובים ואשריהם אותם שנכנסין בדרך התורה בדרך הנשמה שבשבילה יזכו לחיי העה"ב ולמעלת הקדושים. א"ר יצחק א"ר אחא כל העוסק בתורה הוא קונה הנשמה מעצמו. היינו דתנינן בא ליטהר מסייעין אותו. אוי להם לרשעים שהם נדבקים בכח האדמה שהיא נקראת נפש חיה הנבראת מן האדמה שבשבילה יכלו לעולם ולעולמי עולמים". (זוהר חדש בראשית יט ע"א-ע"ב)

בלי להעליב אבלכְּקֶדֶם

היית "בקשר ריאלי מעשי"  שאתה יודע?

ואני הבנתי במובן כמו של בעל ואישה על כל משמעיו.

אם לא אז רק wannabe וזה לא באמת ולא חושב שהשוואה במקום. בכולופן אהבתי תכיוון של הדום לה' וכו

הייתי בהרבה קשרים אבל אף פעם לא הרגשתיחסדי הים
את הדבר האמתי. הדבר שמעיף אותך כניצוץ בשלהבת להיכלל באש היוקדת של מדורת האורות העולמית.
חחחחחח הזכרת לי תפרק הזה בהמומיניםכְּקֶדֶם
שהשמנטפים  מתקבצים ביחד באי ומנסים לבצע לינץ' בפרופסור המיולין 
לא הבנתי כלום. חוץ מקרבן בעל מום שרועחסדי הים
שאבר אחד גדול ושמן בצורה מובהקת משאר האיברים.
לא תמיד צריך לעוף כניצוץ בשלהבתadvfb
נכון. לפעמים כמו: "והאיש גבריאל אשר ראיתי בחזוןחסדי הים
בתחלה מעף ביעף".
יפה שאתה משווה בין בנאדם למלאךadvfb
אני מלאך בלילותחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 15:07

וכבר חז"ל השוו בכמה וכמה מקומות.

אני לא מכירהדומיה תהילה

הרבה ציטוטים.

אני חושבת מהיגיון בריא

ואני יודעת שיש תופעה של אנשים שקצת מתייאשים מהדבר הזה, לכן הגיוני שאתה תשתמש בציטוטים כדי להצדיק את עצמך...

חדמ"שזיויק
אז נתחיל מענייני דיומא זוהר פרשתחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"ב בכסלו תשפ"ו 5:29

השבוע וישב קצא ע"א:

"ההוא דיוקניה דבר נש זכאה איהו מלאכא ממש" (הדיוקן של אדם מזוכך הוא מלאך ממש) ועייני שם ההסבר בדניאל שניצל מגוב האריות לא בגלל מלאך כפשט הכתוב, אלא כי הוא היה מלאך.

נביא את תחילת ה'ויקרא רבה' שמציין מלאכים על בני אדם התחתונים:

"רבי תנחום בר חנילאי פתח (תהלים קג) ברכו ה' מלאכיו גבורי כח עושי דברו וגו' במה הכתוב מדבר אם בעליונים הכתוב מדבר והלא כבר נאמר ברכו ה' כל צבאיו הא אינו מדבר אלא בתחתונים עליונים ע"י שהן יכולין לעמוד בתפקידיו של הקדוש ב"ה נאמר ברכו ה' כל צבאיו אבל תחתונים ע"י שאינן יכולין לעמוד בתפקידיו של הקב"ה לכך נאמר ברכו ה' מלאכיו ולא כל מלאכיו".

נעבור לגמרות- שבת כה ע"ב: "כך היה מנהגו של ר' יהודה בר אלעאי ערב שבת מביאים לו עריבה מלאה חמין ורוחץ פניו ידיו ורגליו ומתעטף ויושב בסדינין המצוייצין ודומה למלאך ה' צבאות".

נדרים כ ע"ב: "מאן מלאכי השרת? רבנן".

קידושין עב ע"א: "הראני תלמידי חכמים שבבבל דומים למלאכי השרת".

מועד קטן יז ע"א: "א"ר יוחנן מאי דכתיב (מלאכי ב, ז) כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו כי מלאך ה' צבאות הוא אם דומה הרב למלאך ה' יבקשו תורה מפיו ואם לאו אל יבקשו תורה מפיו".

ספרי האזינו שכ"א: "גבורים אלו גבורי תורה כענין שנאמר (תהלים קג כ) ברכו ה' מלאכיו".

יש גם שיר קצר שנכתב: "בלילות נפרדת נשמתי מגופי, מתרפקת במתק אהבים על דודי. אשיר וארונן אל השכינה בלילה כמלאך, בכל משמרת ומשמרת אני דבק רק בך. אמתיק סוד איתך אל עליון, נשתעשע יחדיו אשלח דורון. אמלא כל שליחות שאתה מצווה, מתורתך פיקודיך אני קורא. נפשי משתוקקת ומתאוה לאורך, להתעלס ולשמוח בחסד שמך".

אני אישית לא תמיד מלאך והרבה פעמים רחוק מכך, אבל יש זמנים ש-ה' מזכה אותנו להתעלות.

הרגש קובע? גם נוצרי מרגיש את יש"ו.זיויק
הרגש שלי בא מהמוח שלי כדברי האר"י בפריחסדי הים

עץ חיים שער עולם העשייה פרק א: "גם יכוין  בר"ת  'בבית  'אלהים 'נהלך 'ברגש. שהוא ר"ת גימטריא - ג' וב"ן. ויכוין לעשות  ג' מוחין חב"ד אל הנוקבא מלכות מנה"י דז"א, והם ר"ת ג' וב"ן, כי ג' הם חב"ד, וב"ן היא המלכות כנודע".

לא יודעת אם אני היחידהדומיה תהילה

אבל קשה לדבר איתך בהגיון כשאתה לא עונה על זה

(מבחינתי להביא ציטוט בארמית זה לא תשובה)

"יֹשֶׁר לִבִּי אֲמָרָי וְדַעַת שְׂפָתַי בָּרוּרחסדי הים

מִלֵּלוּ"

אניח לך כלל גדול להבנת כל מטרת תגובותיי בפורום. נִ֝צְּרֶ֗הָ!

מה שאני מנסה לעשות זה להזיז אנשים מהכסאות שלהם, לקחת אותם אל מקום לא מוכר להם, ואני יודע שזה יכול לעורר אנטגוניזם או אי הבנות, אבל דווקא האנטגוניזם והההסתר וההעלמות הם הסמים הסודיים לסקרנות.

אני לא רוצה להיות echo chamber שכל אחד רק מהדהד את השני.

אני רוצה שאנשים יזיזו מהכסאות שלהם.

אני חושב שאני מוביל למקום טוב חדש ומועיל בעיני ה' ובסוף בעיני הבריות.

לא משנה לי שיש אנטגוניזם: "אמר אביי האי צורבא מרבנן דמרחמין ליה בני מתא לאו משום דמעלי טפי אלא משום דלא מוכח להו במילי דשמיא" (כתובות קה ע"ב) [תרגום: התלמיד חכם הצעיר שאוהבים אותו בני עירו לא משום מעלתו, אלא משום שהוא לא מוכיח אותו בדברים שנוגעים לשמים-ליראת שמים]

אני לא ראוי להוכיח, אבל אני כן מנסה להשפיע ולרומם.

יש לך מטרה גם להקשיב?advfb

לצאת מאיזור הנוחות שלך?

אתה חושב שיש לך מה ללמוד ממה שאנשים אחרים חושבים?

אם היא אומרת לך משהו ואתה בכלל לא מתייחס למה שהיא אמרה לך - זה בהחלט מעורר תהיה ביחס לאנטגוניזם מצידך. 

"הִנֵּה שְׁמֹעַ מִזֶּבַח טוֹב לְהַקְשִׁיב מֵחֵלֶבחסדי הים

אֵילִים"

בוודאי שאני קורא ומקשיב. אני כל הזמן בחיים מנסה לשמוע ולהפנים דעות של אחרים: "וּתְשׁוּעָה בְּרֹב יוֹעֵץ".

הקשבה זה דבר שבחשאי.

מילותיה יורות כחץ למעין לבבי ומעין לבבי פורץ כמי נהר החוצה ברחובות פלגי מים. נסיתי לענות לה כפי הבנתי ומורשי לבבי.

לפעמים בין ומתחת השורות נמצא החותם והפיתקא שמעבירים לאחר-"וְכַמַּטְמוֹנִים תַּחְפְּשֶׂנָּה" את האוצר החבוי שיעורר את הלב.

כבר אמר החכם: "יותר ממה שכתוב נמצא במכלול המנגינה, החודר מבעד לשכל ללב השני פנימה".

[אני חס ושלום לא העליתי בדעתי שלה יש אנטגוניזם כלפי, אלא סוג של חוסר נוחות.

מה שכתבתי היה בכלליות ולא על מישהו ספציפי שזה כבר אינני יודע כלל: "ואין אדם יודע מה בלבו של חבירו" (פסחים נד ע"ב)]

אז אולי כדאי לך להתייחס למה שהיא כתבה לךadvfb
אני מתייחס רק לאבות אבותיי. "ההואחסדי הים
ליחס זרעו אחריו" (זבחים קא ע"ב)😂
כן. ציניות ממש עוזרת להקשבהadvfbאחרונה

עיין מה שהרמחל כותב במפסידי מידת הזהירות לגבי השחוק והלצון שהם כמגן משוח בשמן.

חחח אין בעיה להשתמש בציניות, אבל אם אתה נתלה באידיאלים גבוהים אז אולי כדאי גם להתייחס בצורה עניינית.

אחד התנאים ללימוד אר"יהסטורי
זה שהלומד יהיה נשוי.

נכון שעל חלק מהתנאים שהוזכרו בדורות קודמים, יש קצת פחות הקפדה היום, אבל על התנאי הזה ראיתי גדולי עולם שמקפידים ממש. אדם צריך מקום יציב בעולם כדי להיות מסוגל לעסוק בדברים הללו בזהירות הנדרשת (לדוגמא: לא לבסס עליהם תשובות מעשיות בפורום...)

אני מכבד את דעתך אבל חולק. כנראהחסדי הים

יש מחלוקת יסודית בינינו מה נקרא סוד ומה לא, וכנראה עוד מחלוקת בעניין המקום של הסוד בעבודת ה' אבל זה נושא לשרשור אחר.

האמת מה שיותר מדאיג אותי, זה שבכלל גיבשתי דעה, ואתמול גם בעקבות עיון בהלכה מסויימת, שהאר"י כלל וכלל לא פוסק, והוא רק צדיק נשגב, מקובל ענק ומדריך בעבודת ה', לכן זה מעולה לקחת הנהגות וחומרות ממנו לפי מה שמתאים למדרגת האדם, אבל במקרה של הכרעת הלכה ובמיוחד כשזה שינוי הלכה או לקולא אין לו משקל, וכך סבר אחד מרבותיי הגדולים. במיוחד, אם הפוסק שכנגדו הוא גם היה מקובל, כמו אתמול שזה היה מחלוקת בינו לבין הב"ח פוסק עצום כותב ספר בקבלה בעצמו (וגם מדרש קדמון שהראשונים מצטטים להלכה מסייע לב"ח).

פחות מדאיג אותי מה שיצאת לערער עלי בענין עצות בעבודת ה', יותר מפריע לי שינוי הלכה לפיו כנגד גדולי הפסוקים.

אבל שכל אחד יעשה לפי רבותיו, אני קטן מלהכריע בנושא גדול כל כך, יש לי את דרכי 'רגלי עמדה במישור'.

טוב מודהדומיה תהילה

איבדתי את זה חחח

מילים מפוצצות מדי..

בניסיון לרומם אותי פשוט ייאשת אותי..

אבל לא נורא

אני לא מוותרת חח

אולי יעניין אותך