העולם הזה בתמצית:שמן פשתן

להילחם או לשלם.

ויש לוזרים שגם נלחמים וגם בסוף משלמים.

עוד פעם סלקום?אוריה,
מי לא? שמן פשתן

וואי,לגמרי!!כוחות שמימיים

אבל תדעי,שיש דין ויש דיין. אנחנו נכללים במשלמים (לפעמים זה מרגיש הפסד וחלשלושיות,וכדי לא להרגיש כך לא אפרטננה-בננה)

זה משפט שבעלי אומר לי שוב ושוב, ומה אני אגיד לך- הוא צודק. 

מה שמנחם אותי זה לחשוב שכנראה בגלגול עבר הייתי בעלת הרבה עסקים וכנראה היה לי איזה חוב. אח"כ אני מרגישה עשירה והתסכול עובר. 

אהבתי את הפתרוןפסידונית

(ומצטערת לבאס, אבל גלגול נשמות זה לא עניין מידי ודאי.)

ודאי שהוא ודאיכוחות שמימיים

מעדיפה את הביאוס שלך על פני ביאוס שמנצלים אותי או את קרוביי. מה אני אגיד לך, זה הדבר היחיד שמרגיע אותי ומשכיח את העניין.

טוב, אז אני לא אפריע לך להנות ;)פסידונית

(אבל הוא לא ודאי בכלל!)

ממ,להזמין לך לכאן זכרים שיתחילו להתווכח?ציף
עפ"י קבלה וודאי שיש ענין של גלגולים.
דווקא בא לי ממש פסידונית

זה יהיה הניצלו"ש של ההסטוריה בערך.

יש גילגולים!!לקוס
יש גלגול לימין, גלגול לשמאול, גלגול לסגירה, גלגולי שלג, גלגול לסושי

שמעתי שכבר אין גלגולים לצדדים כשמחליפים מחסניתצריך עיון
בגלל יותר מדי חריגות מג.ג.
באמת??לקוס
ואוו זה חידוש..
מה זה גלגולים לצדדים כשמחליפים מחסנית?צקון לחש

עשית צבא?צריך עיון
פעם כשהחליפו מחסנית בזמן ירי בשכיבה היו עושים גלגול הצידה כדי לשנות מקום ולא להיות מטרה נייחת, היום כבר לא עושים את זה כי קשה מאוד לשמור על כיוון הנשק תוך כדי הגלגול.
לא משהו עקרוני.
הייתי בצבא לפני 11 שנהצקון לחש

לא זוכר גלגול כלשהו

מוזר, מעצורים זה חיילות בסיסיתצריך עיון
בטח שאני זוכר מעצורים, לא זוכר שהתגלגלתי תוך כדי חחצקון לחש

זה מה שמוזר...צריך עיון
(שלא יובן לא נכון, השאלה לא עליך אלא על הסמל שלך)
חחח אולי אתם צעירים וזה חידוש שראו שלא עבד אז מחקו שוב?צקון לחש

כמו "חיל מוד"ש" תחת מז"י ;)

לא נראה לי, נבררצריך עיון
ומה לא הולך עם מודש?
שינו להם את השם לאיסוף קרבי, אבל עובדים כרגיל, תחת מז"י
הם היו תחת זרוע מודיעין, ואז עברו לתחת מז"י וחזרו לזרועצקון לחש

מודיעין בערך שנה אחרי שהשתחררתי

טוב אני קורא על זה כרגע ונראה שזה היה סתם שמועות, אבל אני זוכר ככה במפורש

לפי ויקי הם חלק ממז"יצריך עיון
כן זה מה שקראתיצקון לחש

אבל אני זוכר במפורש שאמרו שלפני שהתגייסתי זה עבר...

יש מצב שזה רס"ר שמועתי וחירטוטים של אנשים שרוצים להראות שהם מבינים, אבל בכל זאת הייתי בתפקיד מודיעין ולמדנו על מבנה צה"ל, אז זה מוזר, מאוד.

אולי המידע בויקיפדיה לא מדוייק, למרות שנראה שהוא כן. אולי הזכרון שלי מהצבא מודחק ;)

מישהו קרא לי? סביון
@stripes צודקת - רבים חלקו על העניין ה"ברור" של גלגול הנשמות (ביניהם זכור לי הרס"ג. והיה עוד אחד, לא זוכר מי, שאמר שזה הוכנס ליהדות בהשפעת האסלאם או משהו כזה). היום משום מה נורא ברור לאנשים שהקבלה היא כל הדעות. אז קודם כל, גם בין מקובלים יש מחלוקות. ודבר שני - לא כל דבר שהוא "קבלה" זה תירוץ שכולם יצטרכו לקבל אותו.

אבל את התחלת בלהזמין זכרים
יאללה מכות. רב האי גאון יצא בצורה מאוד חריפה נגד הגאוניםצקון לחש

שכתבו דברים על דעת עצמם לפי הפילוסופיה, אפשר להבין ברמז על מי מדובר.

רב האי גאון היה שייך לשושלת של מקובלים (קבלה עוברת רק בע"פ מרב לתלמיד, הספרים הם רק "גלגלי עזר"). יש כמה חיבורים קבליים שמיוחסים אליו (המפורסם בהם הוא שימוש תהילים שהוא קצת קבלה מעשית).

התשובה שלו בנושא מפורסמת והיא חריפה מאוד והיא בגדול אומרת "אל תתעסקו במה שאתם לא מבינים".

רב סעדיה גאון וסיעתו בוודאי הושפעו מפילוסופים ערבים, הם כותבים את זה במפורש, ועל זה רב האי גאון יוצא בתקיפות.

כלומר לטעון שרעיונות אחרים באו מפילוסופים אחרים בזמן שאתם אלה שמביאים רעיונות מיוון ומהערבים?

הערת ביניים שמשום מה נראית לי קשורה כאן, ואולי יש עניין לפתוח עליה שרשור צדדי.

אגב דבר מעניין שגיליתי אתמול, מסתבר שכמעט כל "גדולי" יוון הכירו במציאות משה רבנו ויחסם אליו היה תלוי במידת האנטישמיות שלהם.

יש כאלה שכתבו במפורש שגדולי הפילוסופים היוונים היו תוצאה של משה רבנו (בערך, ניסוח חופשי שלי).

כלומר הטענה שמובאת בשם הגדולים שאפלטון וכמדומני אריסטו למדו מחגי-זכריה-ומלאכי ושמעון הצדיק (בהתאמה), לא כל-כך מופרכת כשפילוסופים יוונים מלפני הספירה טוענים אותה.

יכול להיות שהם באמת לא הבינו מה זה גלגול נשמותסביון
אבל אתה שומע מה שאתה אומר פה??? רס"ג שהיה מגדולי דורו לא הבין מה זה גלגול נשמות, והיום כל ילדון (אני מגזים אבל הבנת את העיקרון) לומד על גלגול נשמות, וזה דבר שכל כך ברור לו, כשהוא לא מבין בכלל את המשמעות הפנימית של זה! אם אי אפשר להבין מה זה גלגול נשמות, אל תלמד את המושג הזה.

וזו בעיה שנפוצה היום, שאנשים יודעים לדבר במושגים שהם לא מבינים את המשמעות שלהם. זה מה שקורה כשמפיצים קבלה לרבים...
מי לומד גלגולי נשמות? אתה יודע איזה עמוק זה?צקון לחש

אם מישהו חושב שהוא יודע מה זה גלגולי נשמות, הוא מדומיין אש!

שמעתי מאחד המקובלים שהרבה אנשים חושבים שגלגול נשמות זה כמו פינג-פונג.

קבלה לרבים היא ודאי לא דבר הגיוני, סוד לא סוד כשהוא לרבים.

אנשים מתבלבלים כשאומרים להם שמותר ללמוד בגירסא, ומתחילים לעיין בדברים שהם לא מבינים.

ואז הם או מאבדים את השפיות, או מתים, או נהיים כופרים (מכיר אישית מקרים).

אתה מחזק את שיטתי...סביון
כל ילד *יודע* שיש גלגול נשמות (ולא ניכנס פה לשאלה אם באמת יש) אבל בגלל שהוא לא מבין את העומק של זה, הוא מדמיין שטויות שלא היו ולא נבראו! וזו הבעיה כשמלמדים אנשים מושגים בקבלה שהם לא מבינים.

לכן אין סיבה שבן אדם ממוצע ישמע על המושג גלגול נשמות. חבל שזה ככה.

ולגבי ה"מותר ללמוד בגירסא" - גם בעיון מותר ללמוד. אבל גם בגירסא וגם בעיון, למה ללמוד דברים שאתה יודע שאתה לא מבין? אם למדת תורה כראוי כדי להבין קבלה, תלמד קבלה. ואם עוד לא, אל תיגע בזה. למה להתעסק עם דברים שאתה לא מבין?
אני יודע שאני מחזק את שיטתך, כבר אמרתי שאני מסכים איתך חחצקון לחש

בעיון אני לא מכיר מי שמתיר ללמוד סתם ככה,

יש לזה תנאים (אני לא מדבר על גיל ארבעים וכו', זה הפחות קריטי).

גם מי שמבין קבלה, וגם מי שלמד ש"ס ופוסקים, אבל שאר התנאים אין לו, מזמין לעצמו צרות.

מכיר אנשים שבתחילת דרכם קרו להם דברים מאוד משונים.

צריך להיות או שלם במידות, או מאוד אמיץ.

מה הבעיה ללמוד בעיון דבר שאני יודע שאני לא מבין?סביון
זה כמו ללמוד ספר בסינית. אני יודע שאני לא מבין כלום, ואין בעיה ללמוד אותו - אבל זה סתם לא מועיל. לכן לא עושים את זה. והסיבה שאוסרים ללמוד לפני שהתמלאו התנאים, זה כי אנשים יכולים לחשוב שהם כן מבינים משהו, ופה מתחילה הבעיה.

ועזוב את הדברים המשונים שקרו. אני לא יודע מה בדיוק התנאים, אבל לענ"ד צריך להיות תנאי אחד - שתבין את מה שכתוב שם. כי בנסתר, בניגוד לתורה, אין פשט. יש רק נסתר. לכן א"א "ללמוד פשט" בקבלה. או שהבנת את הנסתר, או שלא הבנת כלום.
כי עלולים להבין מזה דברים מוזרים, שעלולים לגרום לכפירהצקון לחש

מי שלומד בעיון חי בסרט שהוא מבין, בטח כשהדברים כתובים בעברית ולא בסינית.

אמרתי לך שאני מכיר אישית אנשים שהתאשפזו בכפיה, אם אתה רוצה לנסות, מברוכּ!

אני לא ממליץ, בכלל לא.

יש המון פשט בנסתר, יש המון אגדתות והלכות וסיפורים בזוהר שאפילו ב"מתוק מדבש" לא מובאים שם סודות.

ויש גם לסוד רובדים בדמות הפרד"ס.

ועוד, יש להבין את המילים, ויש לקצץ בנטיעות, ויש לכפור, ויש להגיע לע"ז, ויש לאבד את השפיות, ויש להתנתק מהגוף, ויש עוד הרבה דברים.

תלמד ספרי הקדמות (הקדמות להקדמות כמובן, נגיד "שומר אמונים הקדמון" או כל מיני מאמרי הכנה לפני הלימוד) אם אתה רוצה, תראה את האזהרות.

אני אישית, מהכרות קרובה, לא ממליץ לאדם ללמוד קבלה בעיון (וגם לא בגירסא אם הוא לא שולט במוח שלו ויודע לעצור את העיון), בלי להתייעץ עם ת"ח גדול שהוא גם מקובל.

אז אתה מסכים איתיסביון
שהסיבה שאוסרים היא שאנשים עלולים לחשוב שהם מבינים. אם אדם יודע שהוא לא מבין אז זה לא אסור, אלא פשוט בזבוז זמן ועדיף שילך לשחק כדורגל כי זה לפחות בריא.

האגדתות שבזוהר, כמו האגדתות שבגמרא, חלקן פשט וחלקן נסתר גמור (תסביר לי פשט באגדות רבה בר בר חנה...), ההלכות הן פשוט הלכות (ואליהן מתייחסים כמו שמתייחסים לכל ספר שהוא לא ספר הלכה ומובאות בו הלכות) והסיפורים הם סיפורים. לא כל מה שמובא בזוהר הוא נסתר. הזוהר הוא ספר שיש בו הרבה נסתר, אבל ממש לא כולו הוא נסתר. וכבר אמרתי לך שראוי יותר להתייחס לנסתר שמופיע בו כמו לספר מדרשים. או אם תרצה - כמו לאגדות רבה בר בר חנה.

ובנסתר אין פשט בכלל. כי אחרת הוא לא היה נסתר.
הסיבה שאוסרים היא כי זה מסוכן, לא רק כי עלולים לטעותצקון לחש

הטעויות בקבלה לא רק עלולות להוביל לשגעון, הן גם עלולות להביא סרך עבודה זרה.

ודאי שיש פשטים גם באגדתות מוזרות, היה לי על זה ויכוח עם ת"ח מוכר שאחז בשיטת ה"אין פשט", והבאתי לו ראיות מדעיות להמון אגדות פשוטות.

לא רוצה להרחיב פה כרגע, כי זה עשוי להיות פרט מזהה.

ודאי שיש פשט בנסתר, זה פשט שבנסתר, לא פשט רגיל.

כלומר

פ פ ר ד ס

ר פ ר ד ס

ד פ ר ד ס

ס פ ר ד ס

לא ראי הפשט שבפשט כראי הפשט שברמז, ולא ראי הפשט שברמז כראי הפשט שבמדרש ועל זה הדרך. זה לא עניין שיש להרחיב אותו כאן.

סתירה לוגית קטנהסביון
אמרת ש"הטעויות בקבלה לא רק עלולות להוביל לשגעון, הן גם עלולות להביא סרך עבודה זרה." כלומר, הסיבה שאוסרים היא כן מחשש שיטעו. אין לי מושג למה אנחנו עדיין מתווכחים על זה אם אנחנו מסכימים.

ואין לי מושג למה אתה מתכוון ב"פשט שבסוד". אם תרצה להביא דוגמאות, תפדאל. עד אז אני מחזיק בדעתי שבאגדות רבה בר בר חנה (לדוגמה) אין פשט.
ואין לי מושג לאיזו הוכחה מדעית אתה מתכוון, אבל אני לא חושב שאגדות באות ללמד אותנו מדע. יכול להיות שזה מדע בעייתי ורגיש מאוד, ולכן שוב - הוא בגדר נסתר. ואם זה מדע רגיל, אז כנראה שלא לזה הוא התכוון, ואז שוב זה לא הפשט, כי אין פשט.
לא סתירה, לא ירדת לסוף דעתי. פשוט שאדם שלא לומד לא יסתכןצקון לחש

ו-ודאי שטעויות מובילות לסכנה.

אבל גם בלי לטעות אפשר להסתכן, וזה מה שקורה להרבה, זה מובא במפורש בקטעים מסויימים בעץ חיים שעליהם מהרח"ו אומר שהוא יקצר כי ההגיה בהם היא סכנה (מהרח"ו עצמו אומר את זה!), פשוט שהכוונה היא שגם מי שמבין נכון מסתכן.

אנחנו מדייקים את ההבדל הקטן בינינו, לא רואה בעיה בזה. לא צריך להבהל.

לגבי מה שאמרתי על האגדתות, שוב לא הבנת את מה שהתכוונתי לומר. לא התכוונתי שהאגדות הן שיעור במדעים.

אלא שגם באגדות שנראה שלא יכול להיות שהיו, מצאתי ראיות מדעיות בהווה שהן כן יכלו להיות, הזויות ככל שנראו.

סוף סוף הבנתי למה אתה מתכוון...סביון
לגבי הדבר הראשון - בדברים כאלה אני כבר לא מתעסק... אין לי מושג למה שמי שמבין נכון יסתכן, אבל זה לא ענייני.

ואגדות שנראה שלא היו אבל מסתבר שיכלו להיות, אז הן לא סוד, וצריך להתייחס אליהן כמו כל הסיפורים ההגיוניים (אם אכן קרו). אולי יש בהן רובד של סוד, בדיוק כמו בשאר הדברים.
זה עניין של טרמינולוגיה. אני מגדיר סוד כדבר שהוא סוד גמור ואין בו רובד של פשט (יש סמך לדבריי, אם תרצה ארחיב), ולכן ממילא זה סותר את האפשרות של סוד עם רובד של פשט...

ואשמח אם תשלח לי בפרטי כמה דוגמאות לאגדות כאלה, כי זה נשמע מעניין...
שמח שהצלחנו לפשר על הפער התקשורתיצקון לחש

יצא לי פעם סוג-של בטעות להתקל במדרש שהוא קבלה, אבל בספר מדרש רגיל, ולא ידעתי וממש לא הייתי מוכן לזה, ונבהלתי בקטע מוגזם בגלל שחפרתי בזה בלי להתכוון.

לגבי האגדות, אם אני זוכר נכון את מהלך השרשור זה לא שייך לדיון על הסוד (למרות שיש שם).

שלחתי לך שתי דוגמאות על מדרשים בפרטי.

ברור שיש גלגוליםהשאלה.
כל יום אני לומדת פה משהו חדש...
מה הכוונה שזה לא ודאי? מה המקור שאומר שזה לא ודאי?
עייני כאן:סביון
מישהו קרא לי? - צעירים מעל עשרים

מקור - https://he.wikipedia.org/wiki/גלגול_נשמות לכי ללשונית "גלגול נשמות ביהדות" ותראי את המתנגדים.

חבל... כל כך חבל לי שקבלת האר"י שולטת היום עד כדי כך שאנשים לא מודעים לקיומן של דעות אחרות.
חבל לך שקבלת האר"י שהסכימו עליה השתלטה..?צקון לחש

זה כמו להגיד חבל שקיבלו את התורה בסיני

אין מחלוקות בין קבלת האר"י למקובלים ה"מוסמכים" בדורות הקדומים (למי שמבין).

יש מחלוקת בעיקר עם אלה שניסו ללמוד קבלה בצורה שלומדים פילוסופיה.

זה נושא ידוע ולא דורש ידיעה מעמיקה בקבלה כדי להבין אותו (מספיק לקרוא ספרי מחקר של רבנים ירא"ש).

אתה יכול להגיד שהסכימו עליהסביון
אבל יש לך בעיה קטנה: שלא כולם הסכימו עליה... חוץ מזה, הכל טוב.

ואתה יכול להגיד שהרס"ג טועה, ואפילו יש לך מקובלים שיסכימו איתך. אבל איך אמרת לי בשרשור על הירח? יש דעות כאלה בהלכה. אז אני אגיד לך כאן: רב האי גאון יצא נגד רס"ג. מקובל והגיוני. אבל דעת רס"ג עדיין קיימת והיא עדיין דעתו למרות שיש מי שיצא נגדה. מה שחבל לי, שלומדים רק את דעת המקובלים ולא מכירים דעות אחרות. זהו.
היחידים שחולקים עליה היום הם הדרדעים...צקון לחש

וסופם היה שנידו אותם בכל בתי הדין ברחבי עם ישראל.

אשכנזים, ספרדים, מוגרבים ומסתמא גם תימנים.

אני מסכים איתך לגמרי שצריכים ללמוד את כל הדעות, ובאמת חבל שלא עושים את זה.

אבל חלקם דעות שבאו במובהק מהאיסלאם (כלומר רס"ג מצטט אותם), אז ודאי שמקורם לא קדוש.

יש דעות בקבלה שדומות למשל לדברים מוזרים שבאו מהודו, דוגמא אחת מסויימת אני לא רוצה לציין, אבל האר"י בא ודחה אותה בשתי ידיים.

הוא עשה סדר בין המקובלים שאמרו הכל רב-לתלמיד לבין המקובלים שחשבו דברים וכתבו אותם מהראש שלהם, שזה הפך התורה בהכל.

התורה שלנו כולה היא עניין של מסורת מרב לתלמיד, אז למה בסוד לעשות כזה סלט?

אפילו הרמ"ק הודה לאריז"ל תלמידו ששיטתו התעלתה על שלו-עצמו, והם לא באמת חולקים, פשוט אצל האר"י יש יותר כניסה פנימה.

ממש לא כולם נידו את הדרדעים!!!סביון
מאיפה הבאת את זה? יש לך מושג באיזה כבוד מתייחסים היום לרב קאפח? כמה לומדים את הספרים שלו?

ו"קבל האמת ממי שאמרה". אם דעה באה מהאסלאם זה לא משנה, מה שמשנה הוא שהרס"ג אימץ אותה וזו דעתו, ולכן היא דעה ביהדות.
זה דבר ידוע והנוסחים של הנידויים פורסמו כבר הרבה.צקון לחש

למה אתה חושב שחייבו את הרב קאפח להשבע שהוא מאמין בזוהר לפי שהוא נהיה דיין?

לך תשאל את הרב רצון ערוסי תלמידו ותראה שהרב קאפח לא היה דרדעי "סטנדרטי".

למשל הניקוד של הזוהר בסידור עוד יוסף חי בנוי על שיטתו למיטב זכרוני זה כתוב שם בהקדמה במפורש. 

אין בעיה עם האיסלאם אם הוא צודק, אבל כשיש מסורת בע"פ מגדולי עולם שאומרת ההפך, אז ודאי שהם טועים.

ואם רס"ג מביא מהם, לעומת מי שיש לו שיטה במסורת מרב ותלמיד, ודאי שהיתרון למי שהמקורות שלו מהתורה.

לא ברור בכללימ''ל

ככלל - צריך מקור שדבר כן קיים ולא שהוא לא קיים.

לגבי גלגול נשמות - אין לדבר הזה מקור מפורש לא בתורה ולא בחז"ל והמקורות הראשונים שמדברים על זה שוללים את זה (הוזכר פה רס"ג שהביא את דעת המוסלמים שיש כזה דבר והתנגד לה).

הגישה הקבלית סוברת שיש גלגול נשמות ויש בה תורה שלימה בנושא הזה, אבל יש עוד גישות ביהדות חוץ מהקבלה (ולמען האמת אם כבר אז צריך היה לומר שגם הקבלה היא גישה ביהדות אבל שויין).

הקבלה היא גישה ביהדות? איזה עוד גישות יש? לכולי עלמא יש סודצקון לחש

בתורה.

זה מובא בחז"ל (למשל מסכת חגיגה), ומובא ברמב"ם (בריש הלכות תלמוד תורה, לימוד הפרד"ס, מעשה בראשית וכו').

אני לא מכיר רב גדול אחד, שטען שאין שום רובד של סוד בתורה.

רק חלק קטן מהדרדעים (שהם בעצמם מיעוט נרדף), ואף אחד לא סופר אותם.

הרב קאפח והרב רצון ערוסי במפורש לא סוברים ככה, למרות שיש שסוברים שהם דרדעים.

קבלת האר"י היא גישה ביהדותסביון
ומי שלא מקבל אותה לא אומר שאין סוד בתורה. כמו שגישת הרמב"ם בהלכה היא גישה הלכתית, ומי שחולק עליו לא אומר שאין דבר כזה הלכה.
והמונח "מקובלים" כיום מתייחס בד"כ לרבנים שהולכים בשיטת האר"י בענייני קבלה. רוצה דוגמה לכאלה שלא? אתה בעצמך אמרת - רמב"ם.
לי, אמנם, השתמע מדבריו שיש גישות שאומרות שאין סוד!צקון לחש

תן לו לענות, אל תענה במקומו.

אגב, יש ספר של הרב אריה קפלן "מדיטציה וקבלה"
הוא סוקר שם כמה גישות שונות לחלוטין בפנימיות.

כאלה שהאריז"ל בעצמו אמר שהן אמת גמורה.

והן שונות בתכלית מזאת של האר"י.

אבל הן לא סותרות. קבלה זה מושכלים, לא הביטויים שלהם על דף או בדיבור.

ודי בזה...

ימ''ל

שמע אחי היקר, קשה לי לדון איתך כי מסתבר שיכולת ההקשבה וההכלה שלך לדעות שונות משלך מצומצמת מאד.

אתה הרי יודע שאני לא אומר שאין בתורה סוד, אתה פשוט לא מוכן לקבל את החילוק שלי בין הסוד שחז"ל מדברים עליו לבין ה'קבלה' אותה אתה מגדיר כאותו הסוד (ואני יודע שיש לך הרבה על מי להישען, לא זו הנקודה). אתה יכול לא להסכים, אבל אתה מתעקש אפילו לא להבין.

בדיוק כמו שאתה לא הצלחת להבין את החילוק שלי בין הלכה לקבלה, אתה מבין שיש חילוק כזה אבל לא מוכן לקבל שמישהו יטען ככה.

כל עוד אתה לא מוכן להיות קשוב במקום לנגח ולחזור על טענותך אני לא רואה טעם לענות לך לגופו של עניין לצערי (כנ"ל לגבי הדיון הקודם בו הפסקתי להגיב לך).

אתה סתם קופץ ומזדעק שוב. קשה לך לענות על שאלה ששאלתי?צקון לחש

כבר נאמר שהפוסל - במומו פוסל...

הרי כתבת כאן "אתה הרי יודע שאני לא אומר שאין בתורה סוד", ובאם שאלתי, כנראה שלא - זה לא מה שהבנתי ממך!

שאלתי אותך שאלה, ואתה, באיזה קטע מוזר, מתגונן ובמקום לענות חושב שאני בא לתקוף אותך.

לעניינינו, ככה השתמע לי מדבריך, ושאלתי על-מנת לברר. לא מבין למה אתה צריך להפוך את זה, שוב, לריב. למה אתה ממהר להעלב?

ההבדל בינינו, בעניין הזה, הוא המושגים.

המשמעות של המילה קבלה, הוא מעבר מרב לתלמיד, והוא נכון גם לגבי "דברי קבלה" שהם הלכות התושב"ע.

ככה שאם יש גישות אחרות מקבלה, משתמע לפי ההגדרה שלי, שאתה אומר שאין סוד.

אתה התכוונת שיש קבלה בשיטה אחרת משיטת האר"י, או הזוהר, וזה נכון. וזה גם מה שאמר @סביון.

אם שורש המחלוקת בינינו הוא לשוני, ניחא. אני לא חושב אחרת ממך.

אני כן מקפיד על שימוש נכון במושגים, אמנם.

להערתך בנושא השני: אני מבין מאוד את החילוק שלך, זה העניין של המושגים הלא מדוייקים לשונית, שכתבתי כאן בשורה מעל.

אם להרחיב לגבי המושגים שם, אתה משתמש בביטוי הלכה, כמו שאני משתמש (בעקבות הראשונים) בביטוי "דברי קבלה". לא כל הלכה היא דברי קבלה, יש את הביטוי "מנהג ישראל - דין הוא" (בני נביאים וכו'). לכן מאמר אגדתי (קבלי במושגים שלך), יכול להיות הלכה (ולאו דווקא דברי קבלה במושגים שלי, הלכה במושגים שלך)

כן, קשה לי לענות למי שלא מעוניין להקשיבימ''ל

אם חשבת שאני טוען שאין תורה שבעל פה (הלא היא הקבלה לטענתך שאתה 'מדייק לשונית') אז מה אתה מדבר איתי על סוד בכלל? דבר איתי על תורה שבעל פה.

ואם הבנתה שדיברתי על המושג הידוע והמפורסם בשם 'קבלה' (= הזוהר ומפרשיו) אז למה אתה מתמם כשאני שואל אותך איך הקשת מזה שכתבתי שיש עוד גישות חוץ ממנה (גישות במה אם לא בסוד???) ביהדות ליחס שלי לדברי חז"ל על הסוד בכלל.

לבקשתך שאענה לך עניינית (למרות שלא השתכנעתי שיש טעם, לצערי להפך) :

איזה עוד גישות יש? - רב שרירא גאון (אביו של רב האי אותו משום מה הזכרת כמתנגד לפילוסופיה למרות שדיבר נגד דבר מסוים אחד שלא קשור לפילוסופיה - ניסים לצדיקים), רס"ג, רבנו בחיי, הרמב"ם, ועוד רבים רבים מהגאונים וראשוני הראשונים שלא הכירו בכלל את 'תורת הקבלה' ועסקו בפילוסופיה וחלקם אפילו התבטאו במפורש נגד שיטת גלגול הנשמות.

החוצפה שבביטול הדעה שלהם כאילו היא לא קיימת או גרוע מזה - כאילו הם 'הוטעו' מגישה ערבית (שאותו הדבר אפשר לומר על הקבלה עצמה שיש בה המון מוטיבים נוצריים וערביים כמו הגלגול) היא נוראית בעיני אפילו יותר מהטיפשות שבה.

ולגבי הנושא השני - לא מדובר במחלוקת טרימינולוגית גרידא, לטענתנו עניין קבלי (מטעמים מיסטיים וללא מקור בחז"ל) הוא לא איסור הלכתי. כל שכן שאי אפשר לפרסם את זה כאיסור הלכתי המחייב את כולם כשהוא לא הובא לא בשולחן ערוך ולא במשנה ברורה (רק בתור דעה) אלא במעט פוסקים ושוב - בתור עניין קבלי.

המון טעויות בהודעה אחת. אתה מתבקש גם להפסיק להשתמש בביטוייםצקון לחש

מבזים, גם אני יכול, ואני בוחר שלא.

טעות ראשונה: רב שרירא גאון גם היה מקובל לפי התשובה של רב האי גאון, וממנו הוא קיבל את השיטה בקבלה, והוא בעצמו כותב על עוד מקובלים בתקופת הגאונים.

טעות שניה, ההנחה שלך כאילו רק הגדולים שכתבת היו גדולים: 

רבנו בחיי של כד הקמח היה מקובל כמפורסם, אם אתה מדבר על בעל חובת הלבבות גם שם משתמשעים דברי קבלה, והוא לא מצטט ברמה של הרמב"ם או של רבי שלמה אבן גבירול את הגויים.

חכמה בגויים תאמין, אבל זה לא שייך לעניין.

טעות שלישית: לגבי הגישות האחרות בקבלה, ודאי שיש.

ברמת התנאים: הזוהר הוא לא ספר הקבלה הקדמון היחיד. הוא בעצמו מצטט ספרים אחרים.

יש את ספר יצירה, ספר הקנה, ספר התמונה, אותיות דרבי עקיבא ועוד המוני המונים (נתעלם מטענות חלק מהחוקרים).

ברמת ה"ראשונים על הקבלה" (פראפראזה על הפוסקים הראשונים): בשיטות המאוחרות לזוהר, הקבלה של הגאונים הפרטיים, הראב"ד, הצרפתים, ושל רבי אברהם אבולעפיה, ועוד מהקודמים לאריז"ל, אינה מבוססת על הזוהר בהכרח, והיא גם לא סותרת אותה וגם האריז"ל קיבל את דבריהם.

יש כאן קצת סיכום על העניין מבוסס על תשובת רב האי: http://www.olamotn.com/prodFaqs.asp?File=Kabalah&catalogid=16

אין לי כרגע זמן לשלוף את התשובה של רב האי עצמה.

לגבי הטענה שלך לגבי מוטיבים נוצריים ומוסלמים בקבלה, הטעות פשוטה בידך. רוב הגישה ה"קבלית נוצרית" (יש תחום כזה ממש), בעצמה מביאה מקורות מהיהדות. לגבי הסופים (ה"מקובלים" המוסלמים), השיטה שלהם היא יוונית כמעט לגמרי. אין שום קשר לתורה. אז מה ניסית להוכיח?

יש קצת דמיון בין כל הדתות במובנים הפילוסופיים, וזה נידון בספרי הקדמות בהרחבה, וקל להבין.

לגבי הפסקה שלך על העניין הטרמינולוגי, כל זה דיון לשם לא לפה.

שיטת הפסיקה היחידה שמתעלמת לגמרי מהקבלה היא של הדרדעים.

כל שאר השיטות, ודנתי בהם עם סביון בפרטיות, מקבלות דברים מהקבלה גם אם אין להן מקור בחז"ל.

אתה מוזמן לספר לי על שיטה כלשהי, עם מקורות כמובן, שסוברת ששום דבר שלא נכתב בגמרא הוא לא רלוונטי, ולא מקיימים אותו.

ועם כל זאת, שזה לא שייך לפה בכלל, דעת הפוסקים שהבאתי לך לא מתבטלת כי אתה לא רוצה לקבל אותה. וגם אם נניח ותביא שיטה אחרת שסוברת כמו הדרדעים והיא לא דרדעית מנודה, היא עדיין לא מספיקה לבטל גדולי עולם כמו השכנה"ג, המגן אברהם, החיד"א ושאר הגדולים שהזכרתי.

המון טעויות בהודעה אחתימ''ל

ושוב כולן נובעות מחוסר הקשבה...

"אתה מתבקש להפסיק להשתמש בביטויים מבזים" - צטט לי בבקשה ביטוי כזה ואתנצל עליו (לעומת זאת בתגובה שלך כאן - טוב מצאתי לך פוסקים, מקווה שתפסיק עם העקשנות המיותרת תמצא שלל כאלה).

"טעות ראשונה: רב שרירא גאון גם היה מקובל" - לא טענתי שלא (עכשיו אני טוען שלא, אם אתה טוען שכן - תוכיח).

"טעות שניה, ההנחה שלך כאילו רק הגדולים שכתבת היו גדולים" - צטט לי היכן כתבתי דבר כזה, שאלת על גישה שונה מהקבלה ("איזה עוד גישות יש?" כלשונך) אז נתתי רשימה של גדולים בעלי גישה שונה, זה אומר שרק הם גדולים?

"טעות שלישית: לגבי הגישות האחרות בקבלה, ודאי שיש" - לא דיברתי על גישות שונות בקבלה, אתה שוב עונה לעצמך...

"לגבי הטענה שלך לגבי מוטיבים נוצריים ומוסלמים בקבלה, הטעות פשוטה בידך" - ברור שכך אתה טוען, אני אמרתי שאת הטענה שלך על לקיחת רעיונות מדתות שונות אפשר לטעון גם על הקבלה (ברור שתגיד שהם לקחו ממנה, לא חשבתי אחרת. אתה לא צריך לענות לי על זה, אבל תבין את הטענה...).

"שיטת הפסיקה היחידה שמתעלמת לגמרי מהקבלה היא של הדרדעים"  - אני נותן לך רשימה של גדולים בהם גאונים וראשונים שהתעלמו לגמרי מהקבלה ואתה שוב כותב את המשפט הזה. מדהים.

"אתה מוזמן לספר לי על שיטה כלשהי, עם מקורות כמובן, שסוברת ששום דבר שלא נכתב בגמרא הוא לא רלוונטי, ולא מקיימים אותו." - הרמב"ם כותב את זה במפורש ובאריכות בהקדמתו ומסכם "ודברים הללו בדינים גזירות ותקנות ומנהגות שנתחדשו אחר חיבור הגמרא. אבל כל הדברים שבגמרא הבבלי חייבין כל ישראל ללכת בהם וכופין כל עיר ועיר וכל מדינה ומדינה לנהוג בכל המנהגות שנהגו חכמי הגמרא ולגזור גזירותם וללכת בתקנותם".

"דעת הפוסקים שהבאתי לך לא מתבטלת כי אתה לא רוצה לקבל אותה" - אתה רציני? נניח ואני הולך לפי השו"ע שלא פסק את זה או לפי המשנה ברורה שהזכיר את זה בתור דעה ולא בתור פסק אז ביטלתי את דעת הפוסקים שהזכירו את זה? אם טענתי שהם אומרים את זה בתור דבר קבלי ולא הלכתי ביטלתי את זה? שים לב לחוסר ההכלה של חשיבה אחרת משלך... שוב...

צר לי אבל לא אמשיך לענות לך, זה חסר טעם לחלוטין לצערי...

על כל מה שכתבת בהודעה הזאת כבר עניתי בקודמתצקון לחש

אתה חוזר על עצמך פשוט.

זה באמת חסר טעם, אתה לא מוכן להודות שטעית ואתה עדיין טועה פשוט... בהצלחה

לגבי ההודעה שלי, כתבתי אך ורק שאתה מתעקש לחינם, אם אתה חושב שזה עלבון, אשריך.

נ.ב,

דיברת על הכלה, אני מעולם לא אמרתי שמי שפוסק אחרת או לא על-פי הקבלה הוא לא בסדר. אני לא ספרדי, לשיטתך אני לא מכיל את עצמי, ככה שטענתך כלפיי היא בדיחה.

אתה זה שכתבת שמי שפוסק על פי ההלכה, דבריו אינם הלכה. ככה שטענתך היא על עצמך. "הכלה" וזה.

"הפוסל במומו פוסל", כבר אמרנו.

תודה.שמן פשתן

מה שמנחם אותי זה האמונה שהכל בדין, הכל בצדק והכל ברחמים.

תודה על התזכורת. כשאת בפנים קשה לזכור את זה...

אורה2x
תני לי שם וכתובת

כל כלב ביז'י יומו....
את-קורעת!כוחות שמימיים

צוחק

רשימה בדרך אליך. תכיני כמה ג'יגה פנויים.שמן פשתן

מה הפעם?משה

אני קיבלתי אתמול דרישת תשלום של כמה אלפי שקלים ממס הכנסה, על שנה שכבר שילמתי עליה.

לא ברור על מה.

מעניין.. גם אנימושיקו

לא אלפי אבל סכום מסוים..

אין לך רו"ח?אוריה,
וכמה אלפי שקלים זה עדיין לא נורא.
יש, הוא מטפל בזה. ועדיין זה לא נעים.משה

ב"ה שזה כךאוריה,
אצלי הרו"ח לא לקח מקדמות ובסוף השנה התקשר אלי עם כמה עשרות אלפים.
הוא לא אמור לקחת אותם.. מס הכנסה שולח מכתבים לבד.משה

ולפעמים אני מוסיף קצת יותר כדי שהם ישלמו לי ריבית ושלא תהיה טעות לרעתי.

הקטע שהשנה כבר נגמרה, הגשתי דוחות, קיבלתי (כצפוי) החזר מס, העלו לי את המקדמות לשנה הבאה כמעט באותו סכום, החזרתי להם את ההחזר, ועכשיו הם רוצים שוב.

בעעע...

לא מתעסק במיסויאוריה,
אני משאיר לו צ'קים והמשרד שלו מתקשר אלי שאאשר להם לפני כל תשלום.
הוא מטפל בהכל כולל המקדמות. ושנה אחת הוא עשה לי פאשלה.. אם לא היתה לו סיבה טובה והוא לא היה מהמשפחולוגיה המורחבת הייתי עובר למשרד אחר.
מדויק.~א.ל

חוץ מהקטע של הלוזרים..

הקטע של הלוזרים הוא הקטע הכי מדויק פה.שמן פשתן

יש לי הוכחות חותכות . (חותכות תרתי משמע)

פשוט לא התחברתי למילה.. לא יותר מזה..~א.ל

אוקיי. מה התחליף?שמן פשתן

לא נכון,רב מג של מיליםאחרונה
לשרוד או לחיות
...that is the question
מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלתאחרונה

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלת

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

אומנם לא קשור רק לגלישהשמעונה

אבל להערכתי בגלישה באינטרנט דרושה הרבה הרבה יותר שליטה עצמית, לא יודעת לפעמים דברים גשמייח יותר קל. וקל גם כשיש איסור חיצוני - למשל שבת, לחכות בין בשר לחלב

אני חושבתoo

שבשליטה עצמית יש מרכיבים:

רצון

טריגרים

מודעות

יישום

התמדה

בגלישה יש

רצון-

1. כמה מעניינת הגלישה (חדשות/ רשתות חברתיות/ ווצאפ)

2. מה התעסוקות החילופיות (עבודה/ תחביבים/ אנשים)

טריגרים-

1. מיקום הטלפון במהלך היום (כיס/ מול העיניים/ מונח בצד/ בחדר)

2. כמות התראות וצלילים (אצלי הכל מכובה, אין התראות/ צלילים למעט צלצול של שיחה ולפעמים גם זה על שקט)

מודעות

יישום

התמדה

דומים בכל נושא של שליטה עצמית

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לא יודעארץ השוקולד

אני מכיר רק בפלאפון.

תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.

חן חן.נחלת

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אנימרגישה שזה ממש כמו התמכרותשמעונה

זה לא כמו; זו התמכרות שצריך להיגמל ממנה.נחלתאחרונה

זה הכל גלישאות...4ne1

אולי יעניין אותך