היי
יש כאן מתכנתים ? אני שוקל ללמוד מדמ''ח/תוכנה אך אני חושש שלשבת כל היום ולכתוב קוד ישעמם אותי .
כשהתחלתם אהבתם ? מתרגלים ? עשיתי 5 יחל מדי המחשב בתיכון ואין לי ממש ניסיון בתכנות ....
&תודה מראש&
תכנות זה לאו דווקא לשבת כל היום ולחפש באגים - יש הרבה תחומים בתכנות וחלקם דורשים מתמטיקה ולוגיקה ברמה גבוהה.
אני עובד היום בתחום שלרוב לומדים אותו במדמ"ח ובכלל למדתי הנדסת חשמל והתגלגלתי משם. (הייתי במגמת עיבוד אותות ואהבתי את המתמטיקה והאלגוריתמיקה).
תכנות זה תחום רחב ואפשר לעשות דברים מאוד מעניינים. (אבל עבור רוב הדברים הבאמת מעניינים, דורשים תואר שני. לא תמיד, אבל בד"כ).
אישית חושבת שזה לא מרתק ולא משעמם,
רוב העבודה נחמדה, לפעמים מענינת ולפעמים משעממת יותר.
תחשוב אם מתאים לך הדברים הבאים:
- לחקור לבד וללמוד איך מבצעים משהו שאף אחד לא לימד אותך איך (למידה עצמית)
- לשבת הרבה שעות ביום ולהתרכז
- לבדוק את עצמך , לחשוב על כל הכיוונים האפשריים
במהלך כתיבת התכנה אתה נדרש לפתור בעיות ביצירתיות, לחשוב על הדרכים היעילות ביותר (או קרובות לזה) ולנתח את המעבר בין ההתנהלות של המחשב לUI (בסופו של דבר).
אמנם זה כרוך בהרבה עבודה שחורה לפעמים, אבל אם מצליחים להתמקד באתגר זה ממש כיף.
מהעבודה המעשית מאוד, ורוב מי שיוצא משם (בעיקר מדעי המחשב) לא יודע כלום בתכל'ס.
אתה יכול ללכת ללמוד את זה בתור מקצוע עם הסמכה כלשהי (נניח מייקרוסופט וכו'), ולהתחיל לעבוד פשוט, ולקנות נסיון עם הזמן.
יש כמה וכמה שיקולים בדרך, אבל הראשון הוא, אם אתה אוהב, לך על זה. אם לא, אז לא.
א. מאיפה השטות הזאת ש"בוגר מדמ"ח לא יודע כלום בתכלס"?? זה ממש לא נכון.
ב. אמנם אפשר להכנס לתחום רק ע"י קורס (למשל של האקריו)- אבל לתפקידים מעפנים (בדיקות תוכנה וכד'), ובנוסף מתישהו לא תוכל להתקדם.
אם אתה רוצה להיות מתכנת טוב (ולהתקדם)- תואר.
א. עובדה בשטח. חסר טעם בכלל לדון בזה. לא יוצאים עם נסיון מתואר, בשום מקצוע (לפני כמה זמן הבאנו נתונים מהלמ"ס לגבי השמה בכל התארים).
ב. לא נכון. כל תחום הייטק נקבע אך ורק ע"י כשרון, כל הלמידה, לא משנה כמה ומאיפה, לא תועיל אם האדם לא יודע לעבוד. ומעטים המתכנתים שיודעים באמת את העבודה, למרות שהמצב השתפר בעשור האחרון.
לגבי התואר, זה שטויות. בזבוז כסף. מי שרוצה להתקדם, שיתכנת, ויגיע מוכן לעבודה.
אם הוא עובד ברמה, הוא יתקדם. אם לא, אז לא.
בלי קשר ישיר לשרשור:
לצורך העניין, לביל גייטס, סטיב ג'ובס, מארק צוקרברג - אין תואר בכלום.
תחום המחשוב, ובעיקר התוכנה, בצד העסקי שלו לפחות, בנוי על אנשים בלי שום תואר בכלום.
וגם מה ששייך למדעי המחשב, מדובר בעכברי מעבדה שלמדו וידעו הרבה לפני שהגיעו בכלל לאקדמיה.
לראיה על טענותי דלעיל, שאין שום צורך בתואר, משרשור אחר:
מתכנת לא צריך תואר לשום מקום, אולי פרט לאינטל - לקראת נישואין וזוגיות
אני לא אוהב שמנפיצים דברים שנובעים מראיית עולם צרה.
אשרייך שעשית תואר, אשרייך שזה הדבר היחיד שגורם לך להתקדם בתפקידים.
זה ממש לא הדרך המצוייה אצל מתכנתים, ורוב המתכנתים שבאמת ברמה גבוהה הם לא בעלי תואר.
רוב רובם המוחלט, זה דבר מפורסם וידוע שהאוטו-דידקטים הם הראשים של התחום.
עם נסיון של 10+ שנים בעולם ההייטק והפיתוח ללא תואר
הייתי מנסח את זה ככה:
ל 30-40% מהמשרות בשוק יש דרישה לתואר ראשון.
אבל ל 95%+ אחוז מהמשרות יש דרישה שתדע לעבוד ...
אז בחשבון פשוט, כשיש לך תואר ראשון (ובד"כ הניסיון שלך אם קיים הוא בוסרי) - אז פתוחות בפניך כ 5% מהמשרות בשוק. (נכון אפשר למצוא משרת סטודנטים במשכורת בהתאם ולקפוץ למים )
וכשיש לך ניסיון פתוחות בפניך כ 60-70% מהמשרות.
אני לא אומר שאין מקרים יוצאי דופן, כבר שמעתי על סטודנטים מצטיינים שחברות גדולות חיזרו אחריהם עם משכורת שמנה וחבילת הטבות כאשר עוד לא סיימו ללמוד, מדובר כמובן בעילויים אז אל תבנה על זה אם אתה לא כזה.
תחשוב על זה מהזווית של בעל חברה - שחייב לקדם את המוצרים של החברה שלו, מה אתה היית לוקח ?
מישהו שיודע את העבודה ויכול לקדם אותו, בתמורה לשכר הבאמת לא זול שהוא יעלה. או מישהו עם תואר, שאכן סביר להניח שיש לו ראש וגם למד כמה דברים - הרוב מן הסתם בתאוריה. אך מכאן ועד עולם ההייטק והפיתוח שדורש יידע ספציפי ממוקד ומתחדש על מנת באמת לייצר עבודה - המרחק רב עד רב מאוד.
ומכאן לנושא ההנאה - אחרי שנים לא מעטות אני עדיין אוהב את עולם הפיתוח ונהנה ממנו.
הפיתוח מכיל אלמנטים של חשיבה, פתרון בעיות, התמודדות עם אתגרים, לימוד מתמיד של דברים חדשים, עיסוק בטכנולוגיה מתקדמת, יצירה, ואפילו סוג של אמנות.
אני חושב שההנאה כאן היא תנאי הכרחי, מי שלא נהנה מזה ובא רק בשביל המשכורת - בסופו של דבר ירגיש נורא, ומה שבא מתוך הכרח וכפיה - לא יחזיק מעמד.
אבל לא צריך להתייאש מראש, שווה לנסות ולבדוק.
הרבה הצלחה !
מביא סיפוק או לא... וזה מומלץ מאוד לפני התואר
הוא פרש מהרווארד רק אחרי שהוא הקים את מייקרוסופט.
מארק צוקרברג כבר סירב לעבודות בתכנות במהלך התיכון (מחברת מייקרוסופט), הוא החל את לימודיו בהרווארד ופרש רק לאחר הקמת פייסבוק.
סטיב ג'ובס גם עבד כמתכנת כבר בתקופת התיכון. הוא התחיל ללמוד בקולג' ופרש תוך כדי שיחד עם חברו סטיב ווז'ניאק.
כלומר, מהדוגמאות שהבאת, המסקנה היא שכדי להצליח בלי תואר, רצוי להתחיל לעבוד בחברה גדולה כבר בתיכון ואז להקים חברה בעצמך.
בחברות גדולות. זה לא נכון בכלל.
ביל גייטס תכנת בפועל גם בגיל תיכון, שזה דבר שמצוי היום מאוד.
וסטיב ג'ובס סתם עבד בפס ייצור בHP, עבודה של קופים.
ומארק צוקרברג, כבר בעצמך ציינת כנ"ל.
כדי להצליח צריך משיכה טבעית למקצוע, לכל מקצוע.
בד"כ זה בולט אצל אנשי תוכנה שהם מתחילים בגיל מוקדם.
לא רואה איך זה סותר את מה שאמרתי למעלה
אני לא יודע במה בדיוק עבד סטיב ג'ובס בתיכון, אבל זה עדיין משהו.
כדי להצליח צריכים להיות חכמים, להשקיע ולהוציא תואר רלבנטי - רצוי מאוניברסיטה.
לא מכיר הרבה אנשי תכנה שהתחילו לעבוד בחברות גדולות בתיכון וכמעט כל ראשי הצוותי שאני מכיר או ששמעתי עליהם, היו עם תואר שני רלבנטי ומעלה.
רוצה רשימה של חברות וצוותים?
תפסיקו להצדיק את הבזבוז זמן שלכם חח.
בויקיפדיה מופיע מה שכתבתי בדיוק.
לא מבין מה שייך חברות גדולות או לא? מה שהעיקר זה ההצלחה, כסף, רמה מקצועית, הישגים.
רוב החברות הגדולות הוקמו על-ידי כאלה בלי תארים, שהפכו את אלה עם התארים לעובדים השחורים שלהם...
צקון לחשאתה מבין שבעלים של חברת הייטק מרוויח בערך פי 10 אם לא יותר מעובד עם תואר שני... כן?
לא כולם מקימים חברה כדי לעשות אקזיט.
ולא כל עסק שקם הוא סטארטאפ.
ולא כל סטארטאפ מנסה לעשות אקזיט.
לכן, דבריך, בפשטות, לא נכונים.
גם חברת תוכנה קטנה, אפילו בניית אתרים, מכניסה לעובד בלי התעודות פי כמה מעובד באינטל
ואני חושב שאין לך מושג מה קורה מחוץ לחברה שאתה עובד בה ואתה מנסה להצדיק את תפיסת העולם שלך...
זכותך! אבל אל תתווכח על דברים שאתה לא מבין בהם.
ראיה פשוטה: חברת תוכנה קטנה ככל שתהיה, מחזיקה בערך 10 עובדים, המשכורת הממוצעת שם בין העובדים הפשוטים למתכנתים וכו' היא 8?
80 אלף שקל הכנסות בחודש, לפחות. זה קצת יותר מעובד ממוצע באינטל.
מקורות
http://www.theworker.co.il/company/salaries/אינטל/Intel
יום אחד יש עבודה וגיוסים ומחפשי עוד מתכנתים ושבוע אחרי זה, אין פרוייקטים (בגלל החגים או המצב במשק או שפשוט יום חודש לא מוצלח) ומפטרים על ימין ועל שמאל.
אני מכיר את השוק יותר טוב ממך, אני מבין בזה הרבה יותר ממך. אני נמצא בתעשיה, יש לי המון חברים בתעשיה בכל חברה שרק תוכל לחשוב על שמה - אז אל תתווכח על דברים שאין לך מושג בהם.
ואם ההכנסות הולכות למתכנתים, מה מרוויח בדיוק בעל העסק? ואתה חושב שאם המשכורת של מתכנת פשוט (ו-8 זה שכר סופר נמוך ביחס למה שמקבל מהנדס תכנה מתחיל באינטל, זה אפילו לא חצי), אז קח בחשבון שלמעסיק זה עולה בערך 13-14 (ביטוח לאומי, קרן פנסיה, השתלמות, ימי הבראה וכו') - שלא לדבר על לוגיסטיקה.
הרווח של בעל העסק, כמו שווי השוק שלו, ביחס לכל דבר (למשל נזילות כלכלית), כמו כל בעל עסק או מליארדר, אינה נמדדת בכמה כסף יש לו בכיס אלא בכמה הרכוש שלו שווה.
נראה לי שאתה לא מבין את הבסיס של עולם העסקים ורוצה לדבר איתי על השוואה בין עובד זוטר באינטל שמרוויח כנ"ל, לבין בעל עסק בתחום חחח
שוב, אתה יכול להקים בית תכנה, אבל רוב הסיכויים שכמו כל עסק קטן, אתה תיכשל אלא אם כן יהיה לך איזה יתרון מהותי שיאפשר לך להתבלט בין יתר בתי התכנה הגדולים והחזקים. .
אני מבין מצוין את עולם העסקים, אבל אתה מתעקש שלא להבין שכדי להיות בעל עסק, אתה צריך לפתח עסק - על כל הסיכונים הכרוכים בכך - ולהצליח כנגד כל הסיכויים.
(קרוב ל20 שנה).
אגב להראות לך כמה שטויות אתה מדבר לגבי התארים, אם לחזור לנקודת המוצא שלך.
חוץ מאינטל:
Facebook מסטאק אוברפלואו:
"5+ years of previous work experience or B.Sc. or M.Sc. in Computer Science
or related field".
Google:
BS degree in Computer Science, similar technical field of study or equivalent practical experience.
Apple:
אין שם תזכורת ברוב המשרות שקשורות לתוכנה לגבי תארים (עברתי על 4 שקשורות לפיתוח, ובאף אחת מהם אין דרישה לתואר).
Microsoft:
https://www.microsoft.com/itshowcase/Careers/JobPostings
כנ"ל באפל.
אז בוהו למי שלא יעבוד באינטל, אבל יעבוד בכל חברה אחרת.
באפל:
BS or MS in Computer Science preferred; equivalent work experience will be considered.
מחילה אני אשאיר אותך לבד לנחם את עצמך על זה שעבדת קשה להגיע לאיפה שאתה ולא תגיע ליותר מזה בחיים חח לילה טוב.
כנראה...
אני לא צריך לנחם את עצמי על כלום ב"ה, אני רק מציין עובדות.
לא כל המשרות, אתה פשוט קורא סלקטיבית כי לא בא לך להודות שטעית.
ניחא. מנחם אותי שאתה נפגע מזה שהתגלתה הסיבה שאתה ממציא שטויות בלי סוף 
לילה טוב.
פשוט תודה שטעית, ושגם המקצוע שלמדת היה טעות, ושכל החיים שלך אתה בטעות.
זה לא כזה קשה... *ציניות קשה*.
יאללה באמת לילה טוב, זה בזבוז זמן.
https://jobs.apple.com/il/search?#location&t=0&sb=req_open_dt&so=1&lo=0*ISR&pN=0&openJobId=46497401
BS in Computer Science, Mathematics, or EE, or relevant industry experience is required, MS in Computer Science or related technical field is desired, or equivalent experience.
השאר באלקטרוניקה.
בקיצור אתה סתם מבזבז לי את הזמן, אתה מוזמן ללמוד להשתמש בדפדפן בעצמך.
אני שוב ושוב מוצא את עצמי עומד מול אדם שלא יודע קרוא וכתוב בסיסי באנגלית.
פשוט. לא מסובך.
במקום להמשיך לחזור להביך את עצמך שוב ושוב בטעויות בהבנת הנקרא, ילדון. ועוד בכינוי אנונימי כמו איזה פחדן חח
כמוך מתחנן לעבודות ![]()
שטעית, למרות שרואים פה בבירור שטעית בהכל ואתה בקושי יודע לקרוא אנגלית.
ה' יחזיר אותי בתשובה על תאוות הניצוח הזאת.
בנתיים אתה תבכה לתוך הכרית על הכסף שאבד, ואני אלך לישון מוקדם לשם שינוי.
https://careers.microsoft.com/search.aspx#&&page=0
* B.Sc. / M.Sc. in Computer Science (or equivalent)
- B.Sc. in Computer Science or equivalent.
* B.Sc./ M.Sc. in Computer Science or Computer Engineering (or equivalent training)
אתה מוזמן לדפדף עוד
בדף פשוט? חחחח
https://careers.microsoft.com/jobdetails.aspx?ss=&pg=0&so=&rw=1&jid=269114&jlang=EN&pp=SS
https://careers.microsoft.com/jobdetails.aspx?ss=&pg=0&so=&rw=2&jid=269000&jlang=EN&pp=SS
https://careers.microsoft.com/jobdetails.aspx?ss=&pg=0&so=&rw=4&jid=268726&jlang=EN&pp=SS
מזהה מה משותף לשלושתן?
(היתה משרת סטודנט באמצע... שם לא דרוש תואר, אלא רק לימודים לקראת תואר...).
לקרוא שוב.
לדוגמא בניסוח המלא מהמשרה שציינתי לעיל:
"
* B.Sc./ M.Sc. in Computer Science or Computer Engineering (or equivalent training) "
כשהנ"ל קיצור שלהם. אבל אתה ממש לא יודע לקרוא פשוט חח
ובאפל זה כתוב בכולן במפורש, גם בזאת שבישראל:
"or relevant industry experience".
יש לך בעיה קשה
- 3+ years of experience in software development
- B.Sc. in computer science
- Outstanding communication skills and collaboration capabilities
- Independent, with internal drive and self-motivated
- Self-learner with passion for technologies
-3+ years of software development experience using C#, Java, NodeJS or similar language.
-Strong technical abilities, problem solving, design, coding and debugging skills.
-Experience in developing and shipping cloud services is a significant advantage.
-Familiarity with Cognitive Services, Bot technologies, Cortana technologies or Language Understanding is a significant advantage.
-Machine Learning or algorithm development background is a significant advantage.
- Strong communication skills and track record of successful cross-group collaboration.
-independent, quick learner, capable of making decision in an ambiguous environment.
-Enthusiastic and team player
Requirements: 1. BSC or MSC in Computer Science or Software Engineering. 2. Solid experience and passion around software engineering 3. 5+ years of experience in software development - C# experience preferred 4. Knowledge in architecture and design of scalable and high performance complex distributed systems 5. Experience with DBs - SQL/NoSQL 6. Multithreading + async development 7. Get things done, team player, confident, independent and enthusiastic!
בשלושת המשרות שאליהן קישרתי, כתוב שדורשים תואר. בלי אבל ובלי אולי - תואר!
דורשות תואר. וראינו במפורש שיש, גם פה בארץ.
בקיצור לילה טוב אתה מתיש וגזלת לי 40 דקות של שינה על החיפושים שאתה לא יודע לבצע
* B.Sc./ M.Sc. in Computer Science or Computer Engineering (or equivalent training)
זה לא בתחום דומה. הכשרה דומה.
אינטל יוצאי הדופן היחידים, בקיצור.
זה אחד המצחיקים.
יאללה לילה טוב.
ועם ממוצע ציונים של 85...
https://careers.microsoft.com/jobdetails.aspx?ss=&pg=0&so=&rw=5&jid=268962&jlang=en&pp=ss
https://careers.microsoft.com/jobdetails.aspx?ss=&pg=0&so=&rw=6&jid=267939&jlang=en&pp=ss
ואתה יודע מה יותר משעשע? שכל המשרות שקישרתי אליהן, הן משרות עוקבות בדף שלה מיקרוסופט ודילגתי רק על משרות סטודנטים... אתה יודע... כאלה שלומדים באוניברסיטה...
אני אתמצת ואתרגם:
In your case, it just says equivalent. So this means equivalent degrees. So aside from Computer Science, you can have an IT, Information Systems, Computer Engineering, Software Engineering or another IT related degree.
תרגום למתקשה:
במקרה שלך, כתוב פשוט "שווה ערך". לכן, הכוונה היא לתואר שווה ערך כך שמלבד מדעי המחשב, אתה יכול להחזיק גם בתואר ב-IT, מערכות מידע, הנדסת מחשבים, הנדסת תכנה או מקצוע דומה אחר.
שאלות?
בכל מקרה, אני לא חושב שאתה עובד בעמק הסיליקון או שאתה חושב שכל מי שרוצה להיות מתכנת צריך לעבור לארה"ב, נכון?
כי כמעט כל המשרות שנמצאות באתרים הללו נמצאות בחו"ל.
המשרות בארץ, דורשות תואר.
זה בסדר שאתה מתכנת סוג ב'. זה לא סוף העולם.
זו פשוט לא סיבה מספיק טובה לעבוד על אנשים אחרים שיגמרו כמוך. זו סתם רשעות.
אתה מוזמן להפסיק לבכות...
מצחיק אותי שאתה מנסה לעשות השוואת מי מתכנת יותר טוב ![]()
כמו ילד קטן שצריך ליטוף... לילה טוב 
https://jobs.apple.com/il/search?#location&t=0&sb=req_open_dt&so=1&lo=0*ISR&pN=0&openJobId=53642481
https://jobs.apple.com/il/search?#location&t=0&sb=req_open_dt&so=1&lo=0*ISR&pN=0&openJobId=53387008
https://jobs.apple.com/il/search?#location&t=0&sb=req_open_dt&so=1&lo=0*ISR&pN=0&openJobId=53311843
https://jobs.apple.com/il/search?#location&t=0&sb=req_open_dt&so=1&lo=0*ISR&pN=0&openJobId=52015423
https://jobs.apple.com/il/search?#location&t=0&sb=req_open_dt&so=1&lo=0*ISR&pN=0&openJobId=51811579
אני חושב שראיתי משרה אחת שלא דורשת תואר (אלא רק ניסיון רב שנתי) וגם זה ב-QA...
שאלות?
שהתעסק בזה בפועל.
השווי הבסיסי ביותר הוא נכסים + מחזור כספים שנתי (כולל משכורות ויותר).
הסכום של המחזור העסקי, שהוא ההכנסות פר שנה (הכללתי את ההוצאות של המשכורת בהנחה שהעסק עם מאזן חיובי, אבל זה לא תלוי במשכורות עצמן), יחד עם נכסים, ועוד שאר דברים שנוטים לסכם עליהם (נניח יציאה עתידית ממאזן שלילי, הנפקה מיועדת, וכו').
זה שהתייחסתי להוצאות בתגובה קודמת, זה בגלל שאם עסק קיים ולא בשלבי קריסה, ההוצאות שלו על משכורות הן חלק קטן מההכנסות.
נראה לי שברור לך שעסק לא משלם לעובדים כסף מהאוויר, אלא מהכנסות.
או שלא... 
שתהיה בריא אתה מתיש.
הכנסות. הכנסות. הכנסות!!!!!!!
אני לא מתעסק בשמאות.
הפעם באמת לילה טוב.
אני אומר שזה מחזור כספים שהוא הכנסות, שבתוכו כלולות המשכורות, כי את המשכורות משלמים מהכנסות.
מעריכים הכנסות בצורה גסה.
אין לי שום דרך להמחיש בעסק שלא עומד מול העיניים כמה כסף הוא מכניס, אלא אם אספור את המשכורות, בהנחה שזה לא עסק כושל, אז בחרתי המחשה קלה ופשוטה.
רק שאין לך מספיק שכל להבין את ההמחשה, אז נדבקת לביטוי עצמו, כי הראש שלך התכווץ באקדמיה. 
בכל אופן אני לא אכבד את דבריך בתגובה.
אסיים ואומר ש"אסתרא בלגינא קיש קיש קריא", ואם אתה אומר כל-כך הרבה כמה אתה חכם, כנראה שאתה לא.
ואת מצבי השכלי אני יודע טוב מאוד.
לילה טוב,
מאחל לך רפואה שלמה ועבודת המידות.
אני מעתיק את הדרישות מ-10 המשרות הראשונות שאני מוצא באתר בתחום של תכנה: (במקרה בחרתי בג'ובנט, סתם כי זה מה שיצא בגוגל):
1.
• 1st/2nd degree in Computer Science or Computer Engineering
2.
תואר ראשון בהנדסת תוכנה /הנדסת מחשבים /מדעי המחשב - חובה.
3.
* תואר ראשון במדעי המחשב/הנדסת תוכנה/הנדסת מחשבים מאוניברסיטה מוכרת
4.
- תואר ראשון הנדסת תוכנה / מד"ח /יוצאי 8200
5.
• B.Sc. in Computer Science or Software Engineering
6.
bachelor's Degree in Engineering, Computer Science or equivalent
7.
תואר שני / שלישי בהנדסת חשמל / הנדסת תוכנה / פיזיקה - חובה
8.
•מהנדס/ת אלקטרוניקה / תוכנה / אווירונאוטיקה - חובה.
9.
•תואר ראשון בהצטיינות בהנדסת חשמל / מחשבים / מדעי המחשב / מתמטיקה / פיסיקה - חובה.
10.
•תואר ראשון בהנדסת תוכנה /מדעי המחשב / מתמטיקה / פיזיקה / תואר הנדסי אחר - חובה.
שאלות?
רילוקיישן חלקן עם עבודה מרחוק, כולן עם ידע תואם, בלי שום קשר לתואר, ביניהן פייסבוק.
ממה שאתה רואה במודעות דרושים התחום בארץ פח, לכל הדעות.
מי שעובד בתחום יודע שעבודה משיגים רק מפה לאוזן, כשאתה ברמה, אתה לא צריך שום תעודות, היכולות שלך פותחות לך את השערים.
לא זכור לי שהייתי צריך לחפש בעיתונים או בג'ובנט על עבודות בתחום. ולא מכיר מעסיק אחד שמביא עובדים מהמקומות האלה עם תארים.
אם הייתי ממשיך עוד 20-30 מודעות, אז גם היה יותר גיוון.
כנס לאתרים של אפלייד מטריאלס, אורבוטק, אינטל, גוגל, אמזון, אפל... כל חברה שאתה רק מסוגל לחשוב עליה... קפוץ לרמת החייל ותעבור שם בכל מחלקת כח אדם ותשאל - בלי תואר רלבנטי, אין ראיון.
חד וחלק.
אני נמצא בתחום וגם מפה לאוזן - יש דברים שלא עוברים כח אדם. אין מה לעשות.
אם אתה עם 10 שנות ניסיון ואיכשהו הצלחת לפני 10 שנים להתשחל למקום טוב, אז אולי. היום, אין מצב למשהו כזה.
אולי אתה לא מכיר - אבל זה רק אומר שאתה לא מכיר מספיק.
האמת שאני הייתי בלי רקע במחשבים
התחלתי תואר במדמ"ח דווקא בגלל שזה מעניין
אשכרה העבודה היא לפתור בעיות! זה מעניין ומאתגר כל פעם מחדש-
לבנות אלגוריתמים, לייעל תוכנות...
דווקא זו עבודה לא משעממת בניגוד להרבה משרות סיזיפיות אחרות.
מישהו למד?.או לומד? או מכיר מישהו שנמצא שם ויכול לספר קצת על המקום?
שואל לגבי תואר ראשון בהוראה (כנראה תנ''ך)
תודה מראש.
היי
רציתי לשאול - ממליצים על קורס הכנה לפסיכומטרי משהו טוב ממש מנסיונכם?
הפסיכומטרי של המדינה.
קורס מקוון חינמי שנמצא באתר קמפוס IL.
הקורס בנוי בצורה מעולה ואיכותית, לומדים את הדברים לפי הסדר, עם שיעורים מוסברים היטב, הרבה תרגול וסימולציות.
אבל צריך לדעת לשבת ללמוד מול המחשב לבד. יש להם גם מסגרות בתשלום של ליווי בכמה מסלולים ואז את יותר מחוייבת לקצב של קבוצה, יש שיעורי זום וגם הדרכות פרטניות.
אבל מפנה אותך להתרשם מזה הפסיכומטרי של המדינה - קורס פסיכומטרי מקיף בחינם | קמפוס IL
אמנם יקר יחסית אבל שווה כל שקל (אם נכנסים לזה ולוקחים את הדברים ברצינות)
אם את צריכה ציון גבוה, צאי מנקודת הנחה שתצטרכי לעשות כמה.
אני עשיתי עם הפסיכו של המדינה ואחכ שיפרתי עם הקורס של מד ג'ניוס שהוא מומלץ מאד בשביל שיפור בציונים גבוהים (650+)
בהצלחה רבה!
שתדע שזה סתם לא נעים
קיבלת מתנה מטורפת מה' זה לא שלך בכלל
תהיה בענווה
למדתי אולי אלפיים שעות בשביל זה
ראוי מאוד להגיד על זה כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה
ולעשות רק מבחן אחד, מאשר לנסות להשקיע אחרי ולעשות כמה
אגב, מי שרוצה אני יכול לעזור לעבור על הפעם הראשונה
כל אחד צריך ציון אחר. כתלות במה רוצה ללמוד ובממוצע הבגרויות.
יש מקצועות שמספיק 550-600
מנגד, לרפואה למשל, גם 720 מומלץ מאוד לשפר כמה שאפשר (גם אם הבגרויות מעל 115)
ולפותחת - כמה את צריכה בערך? כמה זמן וכסף יש לך להשקיע? האם יש לך משמעת עצמית?
בגדול חושבת שמי שיש לו משמעת לגמרי יכול לבד בעזרת הפסיכו של המדינה, ולהשיג ספרים (מסירה/יד2)
אני צריכה באזור ה600 [עוד לא סגורה סופית על המקום לימודים שארצה... אבל 600 אמור להספיק]
האמת שתכננתי להשקיע את השנה הזו בעיקר בפסיכומטרי כי אין לי זמן לעשות כמה... מקווה בעז"ה להצליח בראשון ולכן רציתי לקחת קורס טוב...
והאמת הופתעתי מהמחירים היקרים... ולכן מתלבטת על הפסיכו של המדינה כי הוא בחינם - וגם אם אקנה את התוספות למיניהם הוא יוצא זול משמעותית ממש לעומת קורסים אחרים...
אבל מתלבטת גם לגבי המשמעת העצמית שלי 😉
רוב האנשים צריכים לעשות כמה ומשתפרים לאט לאט
האמת היא שהתלבטתי אם לעשות את הפסיכומטרי במרץ או ביולי...
מצד אחד אם אעשה במרץ אוכל לעשות גם את של יולי במידה ולא אגיע לציון הרצוי...
מצד שני ליולי יהיה לי יותר זמן ללמוד...
לכל הממליצים לעשות בקמפוס IL - עברתם בפעם הראשונה? לכמה הגעתם?
תודה גדולה לכולם!!
אבל אני לא בטוח אם יש את התואר הזה שם
קשור לפה,
אני אחרי צבא עם אנגלית בסיסית ממש ממש.
יש רעיונות איך לשפר?
קורסים מומלצים?
מישהו היה ברמה כזאת והצליח לעבור את"הקיר"?
ותתחיל להקשיב ביוטיוב להרצאות באנגלית של מה שמעניין אותך וכן פודקאסטים בספוטיפיי.
מניסיוני אל תיקח קורסים ואל תשתמש באפליקציות ללימודי שפות, לא מכיר קורס או אפליקציה טובים כמו ספר, וזה גם לא טוב וגם לרוב מאוד יקר.
אם יש לך גם אופציה ליסוע לתקופה למדינה דוברת אנגלית זה הכי טוב כי תהיה חייב להתמודד באנגלית ותספוג אנגלית מכל מקום.
מספרים עם הסטייג'ם הכי נמוכים ותתקדם. יש הרבה לתלמידים והם מעניינים. וגם לעשות אנסינים של בגרות זה טוב.
האם מטרת העבודה היא כסף או ניסיון בתחום?
בהנחה שיש לי לימודים + עבודת סטודנט,
ואני מחפשת עוד עבודה קטנה מהצד, השלמת הכנסות..
יכולה להקדיש לזה 5-10 שעות שבועיות
מה לגבי מלגת פרח?
עבודה בחנות כמוכרת?
או אריזה למשלוחים
ולא משמרת שחייבת להיות כמה שעות ברצף.
פרח זה אולי רעיון טוב, תודה
יש אמהות שמחפשות. תפרסמי באזור שלך.
להוציא מהגן\לעזור בבוקר בפיזור לגן. להיות עם הילדים בבית ולסייע בעבודות בית קלות.
מחפשים חונכים וחונכים לילדים של נכי צה"ל
הבנתי שזה בדיוק אותו רעיון של פרח
ראיתי אתמול הצעה לעבודה בנקיון בנק (כפר גנים,פתח תקווה). שעתיים ביום 2800 ש"ח.
אם מתאים לך - זה הטלפון 0505305916
אני בסוף שנה א' והתואר הזה ברובו לא מעניין אותי והוא גם ממש קשה וגורם לי להרגשה שאני פשוט לא טובה, בגלל שכנראה התחום הזה הוא פחות התחום שלי.
מרגישה גם שהוא גם לא יהיה לי שימושי כל כך וחבל לי להשקיע את השנים הקרובות במלא חישובים מתסכלים, לא מעניינים ולא שימושיים.
זהו גמרתי עם ימי התיכון שהייתי לומדת כי "חייב בגרות". לא הגיע הזמן ללמוד משהו שאני אוהבת??
אז תגידו, מכירים לימודי אומנות במסגרת דתית לא קשים מידי עם תעודת הוראה? (אמונה הבנתי שאינטנסיבי ממש).
מבאס,
אבל טוב שיש לך כיוון וזה לגיטימי לגמרי להחליף מקצוע, אחוז מאוד מכובד מחליף בשנה א.
אולי משהו מפה יועיל:
https://www.study.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA/
ולחשוב על לעזוב.
אני ממליצה אם באמת ככה את מרגישה, שזה לא בשבילך ולא מתאים לך, באמת לעזוב. את בדיוק בזמן שיכולה לעזוב אחרי שניסית מספיק זמן והכרת מספיק את המקצוע, ושיכולה למצוא משהו כבר לשנה הבאה.
בתור אחת שעזבה לקראת אמצע שנה שניה ועברה מקצוע, אחרי שהקודם לא התאים לי בכלל ברמה שסבלתי, ועכשיו אני פורחת- זו אחת ההחלטות הטובות שקיבלתי.
ממליצה לא לפחד מזה ולמצוא באמת מה את רוצה.
בהצלחה
יש שתי נקודות. לא טוב, או לא קל.
לימודים הם לא קלים. וגם קשים. אבל אם הם קשים ברמה שאת מרגישה שאין לך אוויר- זו אומר שיכול להיות שזה לא המקצוע בשבילך.
אם לא טוב לך- ולא בגלל משהו זמני שמתרגלים (או משהו שיהיה בכל מקצוע, הרבה שעות לצורך העניין) פשוט מרגישה שלא טוב לך- לדעתי זה אומר שכדאי לעזוב. אל תגיעי למצב שאת קורסת.
ברור שהרבה פחות מתארים יותר עיוניים, אבל זה שריר אחר.
במקום לעשות מלא חישובים מתסכלים, את תצטרכי לצייר/ לעצב/ לעשות חזרות בתאטרון שעות. זה יכול להיות מהנה, אם יש לך משיכה לתחום, אבל זאת עדיין עבודה.
ובתור מישהי שלומדת שם, אני אגיד שהרמה הדתית לא כזאת הרמטית. בעיקרון לא יראו לך דברים לא צנועים במפורש, אבל עדיין רוב המרצים חילוניים והבנות שם לא שיא הדוסיות. במחלקת אומנות המצב בעיקרון הרבה יותר טוב.