אולי היא יכולה לעצבן, אבל אולי גם תועיל.
היא קשורה ולא קשורה לנושא שהועלה פה אז אומרת מראש שזה לא נכתב ספציפית לגבי זה, אלא רק כנקודה למחשבה במכלול ההתנהלות
כל הנושא של יהודה ושומרון הוא תחום אפור.
ליהודים שגרים שם שנים או שחונכו לכך מגיל 0, בוודאי לדור שני ושלישי זה ברור מאליו שזה איזור רגיל לגור בו בדיוק כמו כל מקום אחר בארץ,
ונוסיף על זה שיש גם חוק במדינת ישראל שאוסר על אפליה.
אבל מה שנכון למגזר הממשלתי לא תמיד נכון לשוק הפרטי.
אי אפשר לחוקק חוקים ולעצום עיניים כאילו בעזרת החוק המציאות השתנתה.
והמציאות הפוליטית הבינלאומית היא שלפעול באיזור יהודה ושומרון זה מורכב מבחינה מדינית- פוליטית (עולמית) ומבחינה בטחונית.
אני לא אומרת שלא לדרוש מה שמגיע, אבל לדרך ולסגנון יש משמעות כדי לא להבריח מי שנכנס לפעילות עסקית באיזור.
טעויות קורות, ואם הם נובעות מבלבול בין איזור יהודי לערבי כי המפות לא יכולות להיות מסומנות בסימונים שאינם מקובלים בשפה הבינלאומית, אז לפעמים זה אפילו די מתבקש שיקרה.
(זה לא מסביר למה אין מענה לפניות ולמה יש סחבת, זה כן יכול להסביר למה הטעות קרתה מלכתחילה. ובפעילות מהסוג הזה תמיד יותר קשה לפתור בעיות מאשר למנוע מראש)
לי באופן אישי יצא להיות מאוד מאותגרת בתקופות המלחמות עם איראן למשל כשקשרים מול חו"ל גם ככה הופכים להיות יותר רגישים פוליטית, היציבות העסקית מתערערת, אז לפחות את מה שתלוי בנו (העובדים בקצה) ניסינו לעשות הכי טוב שאפשר מתוך מטרה לא לאתגר מדי את הסיטואציה, ולא להפסיד בתחרות הבינ"ל
וככה עם אזעקות וטילים, מילואים וללא מסגרות, נתתי את ה200% שלי גם בעבודה כדי "לפצות" על הבלאגן שממילא נגרם (כגון שלא היה אפשר להוציא סחורה מהארץ כי בוטלו גם טיסות מסחריות)
וכדי לא לפגוע בקשרים העסקיים של חברה ישראלית בשווקים העולמיים ובמיתוג של ישראל בעולם.
(ואגב יש לנו שם של אנשים שאי אפשר לשבור אותם לא משנה מה, ומסתבר שזה משפיע על השיקולים לעשות איתנו עסקים)
זה לא אותו דבר פה,
אבל לפעמים מרגיש שלא תמיד יש מודעות לאיך כל הסיטואציה נתפסת מבחוץ וכמה שיתופי פעולה או בכלל הכרה במפעל ההתיישבות ממילא לא ברורים מאליהם והצורך לפעמים להכיל סיטואציות כדי לא להרוס קשרים עסקיים.
זה לא בדיוק קשור לסיטואציה שתוארה פה, אבל כן קצת קשור, אז מנצלת את ההזדמנות לדבר גם על הקשרים העסקיים ועל האתגרים והטעויות של גורמים מבחוץ. ולמה זה לא אותו דבר כמו משלוח בתוך הקו הירוק שלא לדבר על השוואה למשלוחים למדינות אחרות.
יכול להיות שהחברה הזאת ספציפית עושה טעויות שלא צריך להכיל ואולי עדיף שתפסיק את הפעילות העסקית שלה בכלל ותיתן לחברות אחרות שיודעות יותר טוב את העבודה להתרחב על חשבונה.
אני לא אומרת מה המסקנה שצריכה להיות במקרה הזה ספציפי, אלא מעלה נקודה כללית למחשבה לגבי שירות לוקה בחסר שנובע מלכתחילה ממורכבות של האיזור.