היא אמרה לי שהיא רואה ״האנטומיה של גריי״ארץ מולדתי
שמעתי שיש שם תכנים לא צנועים וזה לא מתאים.. מה אתם אומרים? זה מאוד מפריע לי.. תודה מראש
גם להסתובב ברחובות זה לא תנוע ולא מתאים.נפש חיה.

לא נראה לי שיש בסיס להשוואה...צריך עיון
יש הבדל בין להסתובב ברחובות ולראות מראות לא צנועים אודין
יודעת מה? אפילו מגע אינטימי בין בני זוג לבין לראות סצנות אינטימיות במכוון
אני לא מכירה את זה. התגובה הייתה לחלוטין בתום לבנפש חיה.

מה לא מכירה?דין
את הסדרה או מה שזהנפש חיה.

זה לא משנהיוני
אין להשוות הליכה ברחוב שזה צורך של חיים תקינים לבנאדם ולהיחשף למשהו ובין ישיבה במתכוון לצפיה בתוכן שעלול לחשוף אותך לזה..

צודק. וגם הקטעים האינטימיים שם זה משהו די עיקרי בסדרה הזאתתן =) הכל לטובה
זו דרמה כזאת או אולי גם קומדיה.. מה שכן חושבת שזה שונה לגמרי מנגיד סרט שהוא לא דרמה או קומדיה ויש בו פעם פעמיים קטעים אינטימיים..
זו גם סדרה ולא סרט.. יש הבדל גדולדין
חושבתרחפת..

שאתה צריך לראות מה הגישה שלה כלפיי זה. אם היא שאננה וזה לא בעייתי בעיניה, בהחלט הייתי מדברת על זה וחושבת אם זה מתאים לי..

אני אישית מברר לפני, זה שאלה שאפשר לענות עליה בכן ולאarixon
בשונה משאלות בירורים קלאסיות שאתה יוצא מבולבל לחלוטין.
אם יש תכנים לא צנועים אז מה בעיניך זה מעיד עליה?אל הנשמה
שאלתי גם בכלליותארץ מולדתי
חושב שזה יכול אולי להעיד על רמה רוחנית
למה? תוכל לפרט?אל הנשמה
כי אני לא חושב שאדם דתי אמור לצפות בתכנים שיש בהם יחסיםארץ מולדתי
אינטימיים..
וזאת למודעיחירטוטא דלעילא

זאת סידרה מאד מדעית כזאת, על רופאים. שמעתי שיש בה קטעים אבל הם לא העיקר... הרבה חברות שלי רואות אותה.

בכללי, היום הרבה אנשים דתיים רואים סרטים וסדרות. וברוב הסרטים והסדרות יש קטעים.

לא אומר שרואים את הסרטים והסדרות בגללם או בשבילם.

ממש מפריע לך מישהי שרואה סרטים? כי אני לא מכירה בנות שלא רואות... רק חרדיות דוסיות שאין להן אינטרנט בכלל.

אוקי.. בקשר לסדרה הזאת יש שם קשרים/יחסים באופן קבועארץ מולדתי
אולי הקטעים הלא צנועים הם מדי פעם והבנתי שהעלילה עצמה גם בעייתית.. יש שם כאילו כל מיני מקרים כאלו וסיטואציות שיותר מתאימים לראש חילוני הייתי אומר בקשר לסרטים אני נגד אבל ברור שיש דברים שאפשר לצפות בהם שמיועדים לדתיים (לא הייתי אומר ממש סרט) והמון זה ידוע.. אני צופה גם בסרטונים וכל מיני ששולחים לי לסמארטפון כך שאני ממש לא בגישה של חרדיות דוסיות
נכון... יש שם כל מיני כאלה נגיד זוג שלא מצליח להיכנסאגם גן עדן
להריון..ועוד כמה מקרים שחברה שלי סיפרה לי שלא נראלי שכדאי שאגיד.. גם סגנון דיבור לא מתאים ובגידות וכו
לא יודעת, לא ראיתי.חירטוטא דלעילא

יש לי חברה שקבוע מדברת על זה אז שאלתי אותה אם זה באמת כזה גרוע, היא אמרה שלא, ואני סומכת עליה.

היא אחת שמאד אוהבת סדרות על רפואה ורופאים וזה מה שהיא רואה שם.

כוונתי במה שאמרתי היתה שברוב הסדרות היום זה העניין העיקרי, ובזו לאו דווקא, אם כי ברור שיש קטעים כמו בכל סרט או סדרה, שהיום כמעט כולם רואים אותן.

את הקטעים הלא צנועים מצנזרים.ענבל
בס"ד

סיטואציות שמתאימות לראש חילוני?
טוב, תלוי כמה סגורה הבועה שלך.
בכל מקרה מה הבעיה בלראות מה קורה במקומות אחרים לפעמים?
לא הבנתי איך זה משפיע.

בכל מקרה אם היא רואה את זה קח בחשבון שלא בטוח שאכפת לה מסרטים.
בעיניי זה לא מעיד על רמה דתית, זה פשוט סגנון שונה.
לא יודע למה את משתמשת במונח 'בועה'יוני
סיטואציה של הזאת שמתאהבת בזה שמתאהב בהיא שמואהבת בהוא, זה ראש לא דתי. משמע- חילוני.
לא קשור לשום בועה...

*לא ראיתי את הסדרה הזאת
התכוונתי בועה כי השתמע מדבריו שזה לא קיים אצלינו.ענבל
בס"ד

סוג של לברוח מהמציאות.
אולי האצלנו שלך ושלו שונים?צקון לחש

בכל חברה זה קיים, חבל להשלות את עצמך.ענבל
בכל חברה גם יש רוצחים, אז נראה סדרות עם מקרי רצח גראפי?צקון לחש

חוץ מזה שבחברה החרדית והחרד"לית זה רחוק מלהיות מצוי

א. אני לא נגד לראות סדרות פשעענבל
בס"ד

ב. שים לב שלא דיברתי על ממש לצפות בסיטואציות אינטימיות כך שההשוואה לרצח גרפי לא נכונה.

ג. שוב, אני לא רואה בעיה בלראות סדרה שמגלה לך שיש רוצחים בעולם וגם אני חושבת שאדם דתי מצנזר חלק מהדברים שהפותח אמר.
כל סיטואציה אינטימית היא איסור מהתורה... לא הבנתי את החילוקצקון לחש

בעיקרון לראות אלימות גם דורש שמירת העיניים.

איך מצנזר? ממש מוחק מהסרט? או מדלג עליהם?

אם זה לדלג, כאן שוב חוזרים לקטע של הכובסות, זה עדיין בגדר רשע.

אגב, יש איזה שירות באינטרנט שמספק סרטים שהקטעים האלה נחתכו מהם (בסטנדרטים משתנים, לא אתר ישראלי)

איזה איסור ? לא תתורו ? גם לנשים ?החיים שוים

ברור. מה השאלה פה? זה לא מצוות עשה שהזמן גרמא.צקון לחש

זה פשט גמרא במסכת קידושין, "השוה הכתוב איש לאישה לכל איסורים שבתורה".

ההבדל היחיד הוא במצוות עשה שהזמן גרמא, וגילוח זקן בתער ופיאות וכו', שמוזכרים שם במפורט.

לא יודע מאיפה האגדות האורבניות הדוסיות האלה שיש לאנשים... מת

את זה אני יודעתהחיים שוים

אבל מה המשמעות של "לא תתורו"? את מה זה כולל?

האם יש הבדל בין גברים לנשים במכלול של האיסור?

ואם לא, אז מאיפה כן ההבדל באיסורי הגברים - להסתכל על נשים ולהנות מיופין

המחלוקת היא בדרבנן. חלק מהפוסקים אוסרים גם את הדרבנן לנשיםצקון לחש

חלק אוסרים פרטים מסויימים מהדרבנן לנשים, וחלק אומרים שאין איסור בדרבנן כל עוד זה לא בכוונה שתביא לדאורייתא...

חפירה שיותר מיועדת לבני תורה שלומדים הלכה

אם לפרט יותר, הדאורייתא ברור.

הדרבנן מתחלק ככה: יש הסתכלות בפנויה לשם הנאה, שאסור.

יש הסתכלות שלא לשם הנאה, אבל שלא לצורך, שאסור.

ויש הסתכלות לצורך (ההגדרה של זה רחבה, וההסתכלות קטנה), שבעיקרון מותר, אבל כמה שפחות.

ויש הסתכלות בעלמא, שזה לבהות במקרה במישהי או בלי בכלל לחשוב עליה וכו', שזה בעיקרון מותר אבל מידת חסידות שלא לעשות את זה. זה בד"כ קורה נניח כשאתה עובר ברחוב ומישהי עוברת מולך בשניה הראשונה = הסתכלות בעלמא. אחרי זה אתה כבר קופץ לדרבנן של ההסתכלות שלא לשם הנאה שאינה לצורך.

פה הפוסקים חולקים כמה מזה חל על נשים:

כל מי שפוסק לפי הקבלה (בעיקר אדמו"רים ממה שראיתי, ומתבססים בין השאר על הבן איש חי), אומרים שאסור לאישה אותו הדבר כמו לגבר.

כמה פוסקים אוסרים הסתכלות לשם יופי גם לנשים, אבל לא הסתכלות ללא הנאה שלא לצורך.

ויש פוסקים שאומרים שרק אם היא מתכוונת לדבר שדומה לדאורייתא או עלול להביא לדאורייתא זה אסור, וזה דעת מי שפוסקים שלא ע"פ קבלה כדרך פסיקה, בד"כ פוסקים אשכנזים.

יש דיון מסורבל מאוד במדרש לגבי הסתכלות לשם הנאה, במקרה שהיה עם שאול, שיש מחלוקת בין רבי יהודה לרבי יוסי (אאל"ט), אם הבנות שהלכו לצפות בשאול עשו בסדר או שח"ו עשו עבירה חמורה.

והדיון בפוסקים הוא כשמתייחסים לדין שמובא מהמדרש, האם כללי הפסיקה של הגמרא חלים עליהם. כי בד"כ הלכה כרבי יוסי שיצא נגד זה בחריפות.

מחילה שאני לא מבינההחיים שוים

מה זה הדאוריתא שאסור?

ומה המסקנה? שיש מחלוקת אם לנשים מותר להסתכל על גברים לשם הנאה?

ומה זה דבר שדומה לדאורייתא או עלול להביא לדאוריתא?

אני בכוונה לא נכנס לזה... מי שרוצה להקל יש לה על מה לסמוךצקון לחש

אבל הפוסקים המקובלים לא סתם אומרים את מה שהם אומרים.

מי שרוצה להביא ילדים קדושים, כדאי לה להקפיד על מה שאסור במפורש לדעתם (לא מדבר על המידות חסידות, שזה לא שייך).

יש איסור מחז"ל על דברים כמו בני תמורה וכו', שגורם לפגמים בילד, והדברים הנ"ל עלולים להביא לשם, ואף אחד לא רוצה ילד פגום.

אם מישהי מרגישה שזה לא מזיז לה, אז ודאי שהיא יכולה לסמוך על הפוסקים שמתירים להסתכל על גברים סתם ככה.

בכללי אם אישה נשואה מחפשת חתיכים ברחוב, אני בטוח שגם לי וגם לך זה ברור שמשהו לא בסדר אצלה...

רק שאני אביןהחיים שוים

אם אישה מסתכלת על ערוות גבר זה ממש אותו איסור כמו לגברים ?

ולא הבנתי איך נכנס פה סיטואציות אינטימיות - בסרט - שלא כוללות חוסר צניעות,

יש בהן בעיה?

לגבי החלק ה1 ששאלת כן, זה אסור. זה דאורייתא גמור. סתם ככה גםצקון לחש

בין בני אותו מין יש איסור. הראיה אסורה בלי קשר לשאר הדברים, וזה כל דבר שלא ראוי שיראה.

לגבי הקטעים בסרטים, הכלל בגדול הוא פשוט - כל דבר שאסור לעשות, אסור לראות (לאו דווקא בצניעות).

גם משום שמירת העיניים עצמה שאסורה מהתורה, "אחרי עיניכם", וגם משום הרהורים שאסורים מהתורה, "אחרי לבבכם".

למרות שבחז"ל זה נדרש אחרת, ומפסוקים אחרים הקטעים האחרים, אבל זה הפשט אם אני זוכר נכון. לא לתפוס אותי על השורשים במילה, אני כותב מהזיכרון ולא ישנתי בלילה.

פשוט כרגע שלא מדובר על עניינים שבין זוגות נשואים, כן? לזה יש דינים אחרים לגמרי.

מענין. תודההחיים שוים

בשמחה, הכנסתי הערה שם מה שבין איש לאשתו שונה לגמרי מהדיוןצקון לחש

הזה. שם מדובר רק על מי שאסורים אחד לשניה.

כאן מדובר כמובן רק על דברים שאסורים מצד עצמם.

שלא ישתמע ח"ו משהו שעלול להזיק.

בכל מקרה צריך לשאול רב פוסק נקודתית אם יש איזשהי בעיה

ראיתי. תודההחיים שוים

אלימות דורש שמירת עיניים??ענבל
בס"ד

בכל מקרה אני לא מבינה מה אתה רוצה. אין שום בעיה להריץ חלק או לא להסתכל לפרק זמן מסוים, תאמין לי אני חיה ככה וכל המשפחה שלי חיה ככה.

השירות הזה סביר להניח לא מסופק לסדרות ובלי קשר לזה- גם בסרטים הוא כנראה לא מקיף הרבה.
יש עניין לא להסתכל גם על דברים שהם לא איסורי צניעותצקון לחש

למשל שמירת העיניים מלהסתכל על רשע.

על מעשים מכוערים.

סתם ככה בפני אדם אחר, משום ענווה.

ולגבר זה גם להסתכל במראה (ע"מ להתקשט או בלי מטרה), משום לא ילבש.

הכל בחילוקי מדרגות, חלק מידות חסידות, חלק מעיקר הדין, וכו' .

לא יודע מה הראיה ממה שאת והמשפחה שלך עושים.

העניין עם הכובסות הוא שחז"ל אמרו שאם יש לאדם דרך ארוכה ודרך קצרה, ובדרך הקצרה יש חוסר צניעות (נשים שעושות דבר שהוא לא עניינך), ואתה בוחר בדרך הקצרה ויודע שלא תיפול ותסתכל (נניח עוצם עיניים כל הדרך) אתה נקרא רשע.

אז להריץ זה לא צדיקות. אני עושה את זה גם, פשוט מודה על האמת...

איזה דברים בדיוק הוא בסך הכל אמר שלא שייךתן =) הכל לטובה
לצפות בדברים לא צנועים מה לא נכון פה? חושבת שממש לא מתאים לצפות ביחסים אינטימיים ולשמוע את כל הדיבורים של ההא ודא בזה מספיק שמעתי מחברה שלי שמישהי שם התאכזבה שהחבר שלה לא מספיק מספק אותה מינית ויש להם בעיות במיטה, וואלה.
נו ו..? לא הבנתי מה את רוצה.ענבל
להגיד לך שאני אדם דתי ואני לאתן =) הכל לטובה
מצנזרת את זה שהפותח אמר שלא שייך לצפות בדברים לא צנועים.. מכירה תסדרה הזאת יותר מדיי מחברות וממש לא נראלי שלראות יחסי מין במקלחת זה נורמליי
אף אחד לא אמר שהיא לא מצנזרת.ענבל
בס"ד

א. זה לא חובה לצפות בסצנות כאלה.
ב. למיטב זכרוני הן לא ארוכות במיוחד..
לא הבנת, הגבתי למהתן =) הכל לטובה
שאמרת שאדם דתי מצנזר חלק מהדברים שהפותח אמר. ואפרופו מה שאת אומרת עכשיו שזה לא חובה.. צודקת, זה איסור.
דיברתי בהקשר של אדם שרואה את הסרט.ענבל
כן יודעת.. שמתי לב.תן =) הכל לטובה
למה לא קיים אצלנו? אני חושב שיש יותר מדיארץ מולדתי
דתיים שרואים מה שבא להם על ימין ועל שמאל והסדרה הזאת ממש חמודה לעומת מה שהם רואים
דיברתי על הבגידות וכוענבל
ממש לא לברוח מהמציאות יוני
וזה. לא. קיים. אצלינו.

גם אם זה קיים בכל חברה, זה לא אומר שזה קיים *אצלינו*

ואומר את זה דוגרי, לצפות בכאלה דברים רק מעלה את הסיכויים שזה יקרה *אצלינו*, זה לא שום בריחה מהמציאות, זה להימנע מלהכניס את המציאות הזאת ליומיום שלך

יש הבדל בין לברוח מהמציאות לבין לזרוק את עצמך לתוך מציאות כזאת בכוונה תחילה
לראות סרט לא מכניס אותך לשום מציאות.ענבל
בס"ד

אין שום בעיה לראות סרט ועדיין לדעת שמשהו אסור.
בדיוק כמו שלראות אותם אוכלים חזיר לא גורם לי לרוץ לאכול גם כן.

וזה כן קיים אצלינו, בין אם נרצה להדחיק את זה ובין אם לא. להתכחש תמיד אפשר.
זה לא קיים אצלינויוני
לא אצלי ולא אצל חברים שלי
לא אצל ההורים שלי ולא במקומות העבודה שלהם
לא בשום מקום עבודה שהייתי בו (והייתי בכל מיני)

האם זה קיים בכל חברה? כן
האם זה קיים אצל כל אחד? לא

לתת לזה מקום, רק נותן לגיטימציה לתופעה וגורם לכך שזה יהיה אצלינו
כי זה משפיע על החשיבה שלנו, על אורח חיים שלנו, זה מחלחל..

לא מתכחש לזה שזה קיים בכל חברה, אבל אצלי ובסביבה הקרובה אלי זה לא קיים ב"ה.

ובאמת שאני לא מבין אם ככה למה לא לצפות בכל דבר הכי בוטה שיש כי אם עשו על זה סרט כנראה שזה קיים ולמה להתכחש...
כמו שמשהו פה בשרשור אמרהשאלה.
כשאתה בזה אתה לא מרגיש כמה זה שקר ורע.

כל עוד אדם צורך את זה ומכניס את זה לנפש שלו, הוא לא יכול להבין כמה זה רע ולשנוא את זה (אפילו לא בתכלית).
את רוצה שאני יגיד לך בפרטי לדוג על מה היה מדובר בפרק אחדארץ מולדתי
ויש עוד מקרים.. תאמיני לי שזה לא ראש דתי ולא סגנון שונה.
אשריך על היר"ש... תנסה לברר איתה פשוט מה המניע שלה לצפות בזהצקון לחש

ראיתי את הסדרה, אני יודעת על מה אני מדברת ענבל
בס"ד

התכוונתי שבת שרואה סרטים וסדרות זה לא קשור לרמתה הדתית בהכרח אלא לדרך החיים שלה ולסגנון.
זה נראה לך הגיוני לשמוע כל הזמןארץ מולדתי
עבר עריכה על ידי יוני בתאריך ט"ז בכסלו תשע"ז 15:49
זה נראה לך הגיוני לשמוע כל הזמן מושגים בשפת רחוב על יחסי אישות או אקסים ולראות מערכות יחסים עם דברים לא צנועים?!, נכון זאת סדרה על רופאים וזה הנושא המרכזי אבל המערכות יחסים ובגידות נמצאות שם לא פחות
נורמלי? לא יודעת.ענבל
בס"ד

על פי נורמת העולם זה בוודאי נורמלי.
האם זה מציק לי? לא. אני די בסדר עם זה.
קטעים גרפיים מצנזרים.
נכון, על פי נורמות העולם זה בוודאי נורמלי אבל על פי נורמה שלארץ חמדתי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בכסלו תשע"ז 17:42
נכון, על פי נורמת העולם זה בוודאי נורמלי אבל על פי נורמה של אדם דתי ירא שמיים זה ממש לא נורמלי. ואם את חושבת שאת יכולה לצנזר יחסי מין או עירום שיהיה לך בהצלחה.. את יודעת..זה לא שאת רואה סרט ויש הפסקה של משהו לא צנוע לכמה זמן ואת מעבירה, ואז הכל חוזר כרגיל..זה דיבורים של ״ראש חילוני״ שלא מפסיקים בין לבין. ככה שאי אפשר לדעת מתי. ומה גם עם תכנים של יחסי מין ועירום שקופצים? או קללות גסות שבאות משום מקום? טוב את אומרת שזה לא מציק לך סבבה.. באמת מאחל לך שיהיה לך רוח הקודש לדעת גם מתי נגמר הקטע או לא. אבל רק אל תגידי שזה עניין של סגנון כי זה לא. זה לא ראש דתי בכלל ולא אדם דתי שאמור לפחות רוב הזמן לחשוב על אמונה, ביטחון וכו. אני יודע שיש ממש ממש המון שרואים, אבל הם לא דתיים בכלל, הם נקראים דתיים כי הם בחברה דתית וזהו.. והם לא מינימום של אדם דתי. ואין לי בעיה ואני מכבד את זה וזה לא פחות טוב ממישהו אחר, שכל אחד יהיה בסגנון שלו ויעשה מה שהוא רוצה ויחשוב מה שבא לו..באמת.. יכול להיות שהוא צדיק יותר מגדול הדור..
אוקיי.ענבל
אני באמת לא זה שקובע, המציאות קובעת.. בעיני אדםארץ חמדתי
אדם דתי, הדת היא הדבר הכי חשוב. ומחשבותיו בתכלית הזו מלוות אותו, כן, לא פחות מחצי חייו. ואני חוזר, לא פחות מחצי חייו. בכל מקום שהוא נמצא, בכל פעולה שהוא עושה, בכל התמודדות שיש לו מלווה אותו המחשבה של תכלית חייו. אדם שרואה דברים לא צנועים או שומע דיבורים לא צנועים מחשבותיו לא כמצופה ורואים את זה. וכדאי לך לעקוב פה אחר התגובות כי דווקא נראה שאנשים לא סוברים כמוך
לא ביקשתי מאנשים לסבור כמוני.ענבל
לא אמרתי שאת מבקשת מאנשים לסבור כמוך.ארץ חמדתיאחרונה
פשוט אל תגידי שאני מנסה לקבוע מה זה אדם דתי כי אני לא.
בואי נסגור על "סגנון דתי"?ע מ
(כי אני באמת לא מבין איך את לא משייכת את זה לרמה דתית. סגנון חיים קשור בקשר אמיץ עם רמה דתית)
אני פשוט מאוד לא חושבת שאפשר למדוד רמה דתית.ענבל
בס"ד

זה שבחרתי בדרך דתית שונה לא הופך אותי לפחות טובה ממישהו, אלא פשוט הופך אותי ללא מתאימה לו וזהו.
מי שמתפלל בזמני התפילהעוגי פלצת
ומגיע למניין כהוראת הדת
לא נמצא ברמה דתית גבוהה ממי שאינו?

מי ששומר כשרות לא נמצא ברמה דתית
גבוהה יותר ממי שאינו?

תכלס זה לא נשמע טוב באוזניים
אבל זו היא דרכה של האמת
לא כל מה שנכון קל לשמוע וקל לעכל
^^ כל מילההחיים שוים

וודאי, גם אדם שיבחר להיות חילוני לא יהפך להיות פחות טוב ממישהחיים שוים

הו אחר.

אבל במציאות - הוא בחר לא לקיים מצוות, ולכן הוא רחוק יותר מאלוקים , למרות שבאישיותו הוא יכול להיות טוב מאד.

גם מי שבחר ברמה דתית פחותה הוא לא פחות טוב, אבל כן רחוק יותר מאלוקים ומתכליתו בעולם,

אם ננתח את זה - רמה דתית זו הגדרה אחרת לשמירת הדת.

צניעות זו לא דת? כיסוי ראש - מלא / חלקי/ לא קיים זו לא פשרה בדת?

רמה דתית זה לא להקל בדת?

ואין בעיה לראות מה קורה במקומותארץ מולדתי
אחרים לפעמים השאלה אילו מקומות
אני בכלל לא בעד לראות סרטים, לגבי אם זה מותר או לא-מבשר דוד
לא חושב שיש רב שיכול לאסור דבר כזה. בתכלס.. חושב שאפשר לראות סרטים מסויימים שהם רק או פנטזיה או מדע בדיוני ובנוסף על זה לבדוק את הדבר הכי חשוב ועיקרי כמובן.. שהוא- תוכן העלילה. (זה אולי 3% מכל התכנים שקיימים בעולם נראלי אבל יחסית- זה ים...) כמו כן אפשר לראות סרטים/תכנים לדתיים..
לא חושב שיש רב שיכול לאסור דבר כזה?אורי ג.
לא התכוונתי לרבנים חרדיםמבשר דוד
זה כמעט 100% עובר על לא תתורוצקון לחש

נכון. אבל רב לא יכול לאסור דבר כזה באופן גורףמבשר דוד
זה נאסר בתורה, רב לא צריך לאסור. אם מדובר בדרבנן, כל סרטצקון לחש

נגוע בדרבנן.. אפשר לדלג, אפשר לעצום עיניים, ואז לא עוברים את העבירה, אבל זה גם בגדר "רשע" מאותו עניין של הכובסות (מישהו יכול לעזור לי עם המקור של זה?).

למה כל סרט נגוע בדרבנן? כמובן שרוב רובו המוחלט, אבל ראית מהמבשר דוד
שכתבתי?
הסרטים שאתה מתכוון הם מצוירים?החיים שוים

כי אם יש בהם נשים - איך אפשר לראות במשך שעה אישה יפה על מסך גדול ולא להנות אפילו לשניה מיופיה?

אני לא מצליחה,

ולכן זה 99.99 של דרבנן שמובילים ל 100 % 

ומשום מה רק הרבנים החרדים מספיק אמיצים / לא מתפשרים בשביל לומר שזה אסור.

כי אצלם אין פשרות, במציאות ה99% האלו הם 100 אחוז של חטא, ולכן זה פשוט אסור.

אני אמרתי שאני לא בעד לראות סרטים בכלל הנהמבשר דוד
אני בכלל לא בעד לראות סרטים, לגבי אם זה מותר או לא- - לקראת נישואין וזוגיות שוב.. אני לא חושב שרב ואפילו גדול יכול באמת להכליל ולאסור כי הרי יש גם דברים מסויימים שכן אפשר לראות בתכלס, למרות שהם ממש בקושי.. בכל אופן כמו שיכולים ללכת לטיילת או ללונה פארק ולעוד הרבה מקומות בילוי נחמדים בישראל שמלאים בפריצות, ככה גם אפשר לראות את אותם מראות, בסרט, מסיבה שזה הכרחי וזה בידור/בילוי.. (ובכפוף למה שאמרתי בהתחלה!)
איזה דברים מסוימים?החיים שוים

הכוונה למה שכתבתי בהודעה הראשונהמבשר דוד
א. אני לא מביןע מ
מה הדרך שלך לדעת על אותם אחוזים קטנים של סרטים כשרים שהם באמת כשרים. כשעוד הייתי רואה סרטים, הייתי תופס סרט שנראה כשר לפי הטריילר שלו, ומתבאס במהלך הסרט לגלות שלא. ואז הפסקתי לגמרי עם הסרטים. מה הסוד שלך?

וחוץ מזה, בודאי שגם באותם סרטים שאין בעיות צניעות יכולות להיות בעיות אחרות - אלימות פיזית ומילולית, גסויות וכו', וגם כשאין את זה, מ"מ הרקע והסגנון של הסרט עלול להיות ברמה פחותה, באופן שירגיל את הצופה לחשיבה נמוכה.

אני חושב (אולי אני טועה) שמה שנשאר זה הסגנון של ילדודס בערוץ 7 ואסי וטוביה בערוץ מאיר לילדים - תוכניות שנועדו מעיקרן להכניס תכנים חיוביים לטלוויזיה, ועל זה אין חולק שמותר לראות (רק שים לב שקהל היעד של התכניות האלה הוא ילדים).

ב. מה ההבדל בין לצאת לבילוי עם המשפחה במקום שיש שם עוד אנשים ואתה יכול להסתכל רק על משפחתך, לא צריכים לעניין אותך דברים אחרים, לבין לראות סרט, שבו אתה ממוקד במה שאתה רואה?

ג. איזה הכרח יש בבידור/בילוי? תתבדר/תבלה במליון דרכים אחרות

אשמח לתגובתך
הי, ככה.. אי אפשר לדעת אם סרט כשר עפ״י טריילר. רוצה גםמבשר דוד
להגיד שבעברי הייתי רואה סרטים ככה שאם יש אינטואיציה טובה אז אפשר יותר לדעת..תלוי מאוד גם בבן אדם.. אני סתם זרקתי ניחוש כמה תכנים כאלו יש, ואין הרבה.. (אבל יחסית זה מלא..) כמו כן הכללתי את כל הדברים האחרים שאמרת אלימות וכו׳ ואין את זה במה שאמרתי מקודם. נכון זה נשמע כמו משהו של ילדים..בדיוני וזה.. אבל לא בדיוק. אמ לא עולה לי כל כך עכשיו.. אולי הארי פוטר, ספיידרמן, מלחמות דרקודיל, ספייס ג׳אם, כוכב חלל שנון, חייזרים שם קוד, להציל את החווה. (חשוב אבל לא משהו גרנדיוזי.. נגיד יש סרטים, בדר״כ זה סרטים על גיבורי על, שמתעסקים מלא בתלבושות ובפוזה כך שזה לא צנוע ברמות.., זה אינטואיציה..). וגם אני הפסקתי לגמרי.. לגבי הבילוי.. אני לא מכיר מישהו שהולך לטיילת ומסתכל רק על המשפחה שלו.. אני לא אומר שצריך לבהות כמובן, אני אומר שכמו שבטיילת לא מתמקדים בדברים לא צנועים אז ככה גם בסרט.. ויש מליון דרכים אחרות? אם מישהו היה אומר לך תלך לכל המקומות חוץ מהמצפה התת ימי או הבניאס??
יש באתר IMDB פרטים על כל סרט מהמוכרים לפחותצקון לחש

רלוונטי למי שרואה Ron
ולכן באמת לא נלך לטיילתהחיים שוים

ואם לבניאס - זה כשריק או בעונת החורף .

גם אני לא ילך לבניאס שיש ממש הרבה פריצות.. ולטיילתמבשר דוד
עבר עריכה על ידי מבשר דוד בתאריך כ"א בכסלו תשע"ז 09:42
אולי הייתי הולך פעם בהרבהה מאוד זמן..אולי כמה שנים (לא שזה כל כך מעניין אותי) אבל זה לא משנה כי זה לא מה שהתכוונתי, התכוונתי למקומות שיש בהם פריצות ברמה של עיר.. (אולי יותר מזה כי זה מקומות בילוי..) אבל לא בצורה קיצונית כמובן. אז יוצא, כמו שאמרתי, שאם הולכים למקומות בילוי, ולא מתמקדים בפריצות כמובן, ככה גם בסרט
איכא דרכא אחרינאהחיים שוים

נקרא רשע,

אם יש מקום אחר לבלות - והולכים לבלות במקום פרוץ זה בעייתי.

וזה לא מצדיק לא את הסרט ולא את הבילוי.

אני מדבר על פריצות ברמה רגילה כמו ברחוב מה לא מובן?מבשר דוד
שברחוב אין לך אופציה אחרתהחיים שוים

ובבילוי כן.

ואולי גם ברחוב יש אופציה אחרתהחיים שוים

ואז גם זה בעייתי.

נו ו..? אז אפשר ללכת לגן החיות התנכ״י? אם כן- ככה גם סרטמבשר דוד
תלוי אם זה בקיץ או בחורףהחיים שוים

נשים או גברים ומה רמת הפריצות

רמת פריצות כמו ברחובמבשר דוד
לא מכירה את הרחובות שלךהחיים שוים

ברחובות שלנו אין פריצות, ברוך השם .

וחוץ מזה שההשוואה הזו לא נכונההחיים שוים

ברחוב אתה יכול להתעלם , אתה יכול לא להסתכל לכיוון,

אבל בסרט , כשאתה מרוכז בסרט לאיפה תסתכל?

פרצוף של אישה בגדול על המסך זה משהו שמותר להסתכל עליו ולהנות מיופיו???

לא. אסור להסתכל, מותר לראות.מבשר דוד
וזה בדיוק מה שאני מדבר, אני אומר בסרט רואים בדיוק את מה שיש בחוץ מה ההבדל?? פלוני הולך לו ברחוב לשם בילוי, עושה סיבוב, באמצע הדרך יושב על הספסל לנוח קצת, נגשת אליו אישה מאוד לא צנועה ושואלת אותו מה השעה, מה ההבדל מהאישה על המסך???
כי אתה בוחר להיכנס לזה , מבין?הפי
צודקת טעיתי לא דוגמא טובהמבשר דוד
פלוני הולך לחגיגות יום העצמאות של דתיים בעיר, הוא עובר דרך פריצות שנמצאת מסביב למקום, מה ההבדל מהאישה על המסך??
כי הוא לא יכול לחיות בבועה אוליהפי
מהתתחלה עדיף לו לבוא להופעות/מפגשים ראויים שאיו בהם עניין של חוסר צניעות
מסביב למקום יש חוסר צניעות, ולא חסר מקומות כאלהמבשר דוד
שכל דתי הולך לשם
כמה הבדלים קטניםהחיים שוים

1. במציאות אין לך ברירה, וזה לצורך (שלא לפגוע בה) ולא בחרת בזה, זה באמת בדיעבד.

2.במציאות היא בדרך כלל לא יפה ומאופרת ועומדת לך מול העיניים שעה.

האם אתה יכול לראות סרט של שעה שמככבת בו שחקנית יפה ולא להינות אפילו לשניה מיופיה???

אני לא.

3. במציאות אתה יכול להסתכל על השעון, ואז לרגע להסתכל עליה, 

בסרט אתה מסתכל על המסך שהוא ריבוע קטן , וממוקד, ובו כשעה עומדת אישה יפה (גם אם נניח צנועה)

אני מבין את מה שאתמבשר דוד
אומרת.. אבל גם במקום הכי פחות פרוץ שמצליחים למצוא (כמו שאת אומרת), יש פריצות כמו בסרט, ולפעמים אפילו יותר מסרט כי זה במציאות ולא במסך וגם אם נשים קרובות אליך אז לאיפה כבר אפשר להסתכל??
לא ענית לי על 2החיים שוים

אפשר בלי ? לא , אז זה אסור!

אסור מדרבנן,

אין פה פשרות, ואי אפשר לברוח מזה.

אין קשר לשום דוגמא.

ואם יש לך דוגמאות למצבים אחרים שגם בהם קשה - זה ממש לא מתיר כלום,

זה רק אומר שאולי גם במצבים אחרים יש בעייתיות, ואז צריך לעשות את המקסימום שאפשר , ואם יש דרך אחרת - חייבים לבחור בה.

למשל אם יש מקום עם פריצות - ויש אפשרות לא להגיע לשם - אסור.

עד איזו רמה, זה כבר צריך לשאול רב.

במשפחה שלי באמת מאד מקפידים על זה, ולכן גברים לא ילכו ככל יכולתם למקומות פרוצים (וגם רחוב יפו בירושלים בכלל)

וכן , אנחנו חרדים, אבל כל יהודי שנשמע להלכה צריך לעשות את זה.

התשובה ל2 היא שברור שזה קשה ושאין ברירה כמומבשר דוד
אדם שנמצא בפארק הלאומי וליד הסירות יש פריצות ואל תגידי לי שחרדים לא הולכים לפארק הלאומי, ויש הרבה דברים אחרים מעבר לאיפור ויופי, כמו שאמרתי, שזה במציאות ולא באיזה מסך וזה גם קרוב אליך פעמים שקשה להסתכל ותוסיפי גם איפור ויופי
אז מה ההתר שלך ?החיים שוים

אני מראה לך - ואתה מסכים שמדרבנן זה אסור ואין התר !

אין ברירה - יש ברירה לסגור את הסרט.

אם כן ברור שזה אסור.

אם אתה רוצה לדבר על הפארק הלאומי- אני לא יודעת אם יש יש פריצות, 

אבל אם יש זה אכן אסור,

ואם יש חרדים שהולכים כשיש פריצות אז הם נקראים רשעים.

אין ענין להביא עוד דוגמאות למצבים קשים .

כל מצב קשה יש כמה שאלות:

האם אפשר לא לעבור על איסורי דרבנן?

אם התשובה היא לא - האם יש דרך להמנע מהמצב?

אני מדבר שאין מצב. ככה זה. זאת המציאותמבשר דוד
ואני מדבר גם על היום עם הכי פחות חוסר צניעות בפארק הלאומי. וחרדים באים לשם ויראי שמיים עם משפחות ומה לא.. וליד הדלפק אין פריצות? מה זה לא קרוב אליי? המוכרת ארטיקים לא נמצאת?? אין מה לעשות. זאת המציאות. צריכים להשתדל ולהיות חזקים
אז כשאין ברירה זה משהו אחרהחיים שוים

אבל אין שום קשר למשהו שיש לך ברירה.

ואם אתה בוחר בעוד הזדמנויות ליפול - אתה עושה חטא.

הכוונה אין בררה מפאת המציאות. ולא לי.מבשר דוד
כמו שאדם בוחר ללכת לדלפק לקנות כרטיס ככה גם בוחר לראות סרט
אז המציאות היא שאנשים בוחרים לחטואהחיים שוים

אבל האיסור לא קטן בגלל המציאות.

לא.. אנשים לא בוחרים לחטוא כי זה לא איסורמבשר דוד
למה, יש או אין ברירה אחרת?החיים שוים

יש, ולכן זו בחירה לחטוא.

יש. אבל מכיוון שזאת המציאות. וזה פשוט שככהמבשר דוד
המציאות. זה לצורך ואין איסור בכלל מעיקרו
בגלל המציאות אין איסור?החיים שוים

וזה לצורך מה??

הסברות שלך לא מחזיקות מים

ונשמעות יותר כמו טיעונים שנועדו להצדיק משהו.

כן בגלל המציאות אין איסור. כמו שאת מוכרחת ללכת לבנקמבשר דוד
אז אין איסור. וזה לצורך בילוי כמו שללכת לדלפק לקנות כרטיס זה בילוי
ללכת לבנק מותר, ולקנות כרטיס אסור.החיים שוים

אין כזה דבר בגלל המציאות אין איסור,

בגלל הכרח - אם אין דרך אחרת מותר.

פה יש דרך אחרת .

אסור לי לקנות כרטיס ולקחת סירתמבשר דוד
פדלים בפארק הלאומי? מה את אומרת.. כנראה את ממש סגורה או לא מודעת, מעניין איפה את מטיילת.. ומה החרדים היו אומרים על זה פשוט מוזר מה שאת אומרת
זו ההלכה לא אניהחיים שוים

לא אכפת לי מה חרדים או אנשים אומרים,

אכפת לי מה ההלכה אומרת.

ואם - לפי מה שכתבת - זה אומר לפגוש בפריצות שאי אפשר להתעלם ממנה, 

אז הגמרא כותבת שאם יש דרך אחרת נקרא רשע,

ואם הסתכל ונהנה מהיופי עבר על דרבנן.

ולאמבשר דוד
ראיתי את ההודעה הזאת. אז המיינסטרים שבחרדים הולכים לשם בהמוניהם.. שתדעי, אבל מה זה משנה, אכפת מה ההלכה אומרת. ואני מדבר שיש ברירה/דרך אחרת אבל זה לצורך בילוי. כל טוב..
במחשבה מהירה נראה לי בפשטות שהחיים שוים צודקתע מ
בילוי זה לא מצווה, יש מספיק דרכים לבלות עם המשפחה בלי שום פריצות (גם אם זה אומר להיות יצירתיים), לכן אין שום סיבה להכניס את עצמך למצב של פריצות מסויימת. כמובן אם אין פריצות אין בעיה להיות עם המשפחה במקום מעורב וכו'.

לפי דעתך, יש רמות בפריצות? למה ללכת לבריכה אסור וללכת ללא צורך בפארק הלאומי שיש בו פריצות מותר?
'ככה התרגלנו' זו לא סברא, אם זה מה שאתה מתכוון כשאתה חוזר שוב ושוב על הטיעון של המציאות.
לא אמרתי בכלל 'ככה התרגלנו'..מבשר דוד
בכל אופן, אני גם אומר שאסור ללכת למקום שיש בו חוסר צניעות וצריך למצוא מקום מתאים ויש מספיק דרכים לבלות עם המשפחה. מה שאני אומר הוא כזה- בכל מקום יש חוסר צניעות. למקומות הלא צנועים לא הולכים, ולמקומות שבעיקרון צנועים כן הולכים. יוצא, שאם אתה הולך עם המשפחה למקום שבעיקרון צנוע אז תמיד אתה תפגש בחוסר צניעות. ובינינו, אין פריצות בפארק הלאומי שאתה הולך לקנות כרטיס? או שאתה מבלה ואתה רוצה לקנות גלידה לילד והמוכרת לובשת חצי חולצה.. ככה זה.. לא חסר מקרים.. העולם פרוץ לדאבוננו
גם אם אסכים איתך, אין לזה שום קשר לסרטיםע מ
כמו שהסבירו פה כבר כמה פעמים את ההבדלים התהומיים שבין סרט למציאות
מי הסביר?מבשר דוד
זה לא קשור בכלל לעניין של הפותח.. יוני הסביר אבל זה לא קשור והיא בכלל בהתחלה לא הבינה אותי ואחרי שהבינה היא לא רצתה לקבל, היא נשארת בעמדה שלה שסרט שיש בו אישה עם איפור שונה ממוכרת עם חצי חולצה.. אין פה שום הבדל. ושלא ניסחף כן?.. אני בכלל לא רואה סרטים וגם לא בעד לראות, רק אמרתי שאני לא חושב שיש רב שיכול לאסור, והדיון שלנו הוא על מה שאמרתי ואני מצטט ״בתכלס.. חושב שאפשר לראות סרטים מסויימים שהם רק או פנטזיה או מדע בדיוני ובנוסף על זה לבדוק את הדבר הכי חשוב ועיקרי כמובן.. שהוא- תוכן העלילה. (זה אולי 3% מכל התכנים שקיימים בעולם נראלי אבל יחסית- זה ים...) כמו כן אפשר לראות סרטים/תכנים לדתיים..״ ואם אתה רוצה עוד דוגמאות לסרטים כאלה אז נזכרתי באחד קוראים לסרט ספיישל חצות מדובר שם על ילד שהוא ממקום אחר מחוץ לכדור הארץ ויש לו כוחות על טבעיים, הוא גורם לקרני אור שיורדים מהשמיים וכל הממשל והסוכנות מחפשים אותו וגם המשטרה ואבא שלו מנסה להסתיר אותו מהם.. סרט טוב מה גם שהאשה היחידה שיש שם זאת אמא שלו..
בוא נעשה סדרע מ
הדיון התחיל מסרטים שהם גלאט מבחינת צניעות, אבל אז סטה לסרטים שיש בהם קצת חוסר צניעות, עד לרמה של רחוב.

על הסרטים הקצת לא צנועים לגמרי הגבנו שיש הבדל גדול בין לראות את זה בסרט, שאתה מתמקד בעניין וכו' לבין לראות את זה ברחוב, שזה בא מהצד וכו'.

על הסרטים היותר צנועים, אלה שתיארת בהתחלה, שאלתי שאלות אחרות:

א. אני לא מבין - לקראת נישואין וזוגיות
לא דיברתי על שני סוגים של סרטיםמבשר דוד
עבר עריכה על ידי מבשר דוד בתאריך כ"ד בכסלו תשע"ז 18:13
ה״קצת חוסר צניעות״ (הייתי קורא לזה ״צנוע בעיקרון״) זה ה״גלאט מבחינת צניעות״. אני אומר שאין דבר כזה נקי לגמרי, גם בסרט וגם לא בסרט. ואני עדיין חושב שלראות סרטים כמו שאמרתי לא שונה מה'מוכרת הלא צנועה' (זה לא מהצד)
אפשר לשאול איפה טיילת לאחרונה?מבשר דוד
לא שאני חושבת שמה שאני עושה זה אומר מה מותרהחיים שוים

אבל אם מענין אותך -

כשאני יוצאת עם בעלי אנחנו מחפשים מקומות ללא פריצות,

היינו ברידינג - ובחרנו את האיזור היותר חרדי בבין הזמנים (אז הוא היה מלא חרדים)

טילנו בפארק טדי בירושלים בערב חורפי,

ובכותל (ששם באמת יש פריצות  אבל אין דרך אחרת לבוא לשם )

וברובע היהודי

אנחנו הולכים גם לגני יהושע (ואין שם אף אישה פרוצה בסירות)

נשמע שזה מהמקומות היותר בטוחים ואני בטוחמבשר דוד
שגם בגני יהושוע אפשר להיתקל במראות לא נעימים, בבניאס את בטוחה שלא היה אף אחד? ולא יודע אם טסת לחו״ל אבל איך היה בנתב״ג? במצפה התת ימי היית? תקשיבי.. בכל מקום כמעט יש פריצות, ברמה כזו או אחרת, אין מה לעשות. ככה זה
יש מה לעשותהחיים שוים

ולא ללכת למה שאפשר להמנע.

בבניאס לא הייתי,

לחול אין דרך אחרת 

במצפה לא הייתי - תאמין או שלא.

נכון, בגלל זה לא הולכים לים מעורב בשביל לבלותמבשר דוד
ומבלים איפה שכן אפשר. ולפי מה שאמרת אז אל תסעי לחו״ל אם אין דרך אחרת אין מה לעשות.
מזה אין דרך אחרת?מבשר דוד
אל תטוסי לחו״ל. כמו שאת בעצמך אמרת אם יש מקומות אחרים כשרים לבלות בהם, הולכים אליהם.
אני באמת לא טסה לחולהחיים שוים

אבל מי שטס לקברי צדיקים ,

או שטס ויודע שיוכל להמנע מלראות פריצות - שיסע.

זה מצחיק מאד ההשוואה שלך ,

יש מקומות - כמו נמל התעופה  - שאפשר לשמור עיניים ולא להתקל בפריצות ,

ויש מקומות - כמו סרט - שזה 100% של חטא.

תאמיני לי את לא רוצה לראות מה יש בנתב״ג.. כל התיירות וזהמבשר דוד
מעניין אם את גם בעד לקנות לילדים ארטיק כשאת מבלה..מבשר דוד
אי אפשר לדעת למה נכנסים..
יאללה מיצינו את הויכוחהחיים שוים

יש הבדל בין פריצות בלבוש לפריצות בהתנהגותיוני
וגם ברחוב אתה טרוד בעניינך ולא עומד ומסתכל על העוברים ושבים, בטח שלא מנסה להקשיב לשיחות שלהם על מי התחיל עם מי ומי יוצאת עם מי...

לא מצליח להבין את ההשוואה בין צפיה בסרט להליכה
במיוחד שסרט אתה לא חייב לראות וללכת ברחוב כן ובסרט חשיפה לתוכן היא העיקר לעומת הרחוב שההליכה היא העיקר וחשיפה לתוכן היא בלית ברירה.

(מגיב בכללי, ההודעה הזאת נוחה לי אבל מתכוון לכל השרשור פה)
אז זה לא קשור אנחנו דנים על משהומבשר דוד
אחר.. ומדובר בהליכה לשם בילוי
קשור מאדהחיים שוים

כי אתה טוען שללכת ברחוב זה כמו לראות סרט

וזה שונה מאד

יאללה בוא נסיים כאן

ללכת לבניאס ביום עם הכי פחות חוסר צניעות כמו שאת בעצמךמבשר דוד
אמרת שאפשר- יש שם בוודאות דברים לא צנועים כמו בסרט. ואין דבר כזה אין אף אחד, ולא תמיד יש. תמיד יש מצבים של חוסר צניעות העולם פרוץ ככה זה
לא קשור. דיברנו על בילוי ברחוב.מבשר דוד
וטוב.. נסיים פהמבשר דוד
הדוגמא שלך לא קשורהyeonatanh
לגבי הליכה בדרך- מדובר על מקרה שאין דרך חלופית ואז זה מותר. אבל בסרט/סדרה אין שום חובה או הכרח לראות את התוכנית..
איזה דוגמא?מבשר דוד
אדם שהולך בדרךyeonatanh
ההליכה עצמה אין בה שום בעייה והיא אמצעי להגיע למקום מסויים. המראות בדרך לא קשורים באופן ישיר לדרך ואם יש דרך חלופית יש צורך לעבור בה. לגבי הסרט אין שום חובה ואפילו לשעות מסויימות זה מושב לצים. אני מעלה את זה כדי שתדע את ההלכה בעניין למרות שגם לי לא פשוט לשמור עליה
למה זה לא קשור באופן ישיר? הרי הוא הולך על מנת להסתכל עלמבשר דוד
העולם לא? ככה גם בסרט
עזבי למה נלך רחוק.. כמו שאפשר לטייל ברחוב הרגיל לצורך בילוימבשר דוד
אם ברחוב יש פריצותהחיים שוים

אז אסור.

כי אולי הבן אדם רואה תוכן שהוא דווקא בסדרמבשר דוד
מה סרטים..? איך אתה יכול להכליל?Ron
מה עובר?פרנץ' ונילה
עובר על מצוות לא תעשה מן התורה: לא תתורו אחרי לבבכם ואחריע מ
עיניכם
כן אבל הוא לא דיבר על כל הסרטים רקפרנץ' ונילה
על סוג מסויים
הוא הכוונה למבשר דוד..פרנץ' ונילה
וואי כמה את טועה שזה לא מעיד על רמה דתית!גליתגלית
בעברי גמעתי סדרות וטלנבולות. ב"ה כבר הרבה שנים שבכלל לא.. היום הייתי אצל מישהי וראו שם טקס חתונה נוצרי מתוך סדרה.
מזעזע.
מרגישים בשקר כשמתרחקים ממנו ולא כשנמצאים בתוכו.. נסי ותראי.
קודם כל תנשמי,ענבל
בס"ד

מותר לכל אחד לחשוב אחרת.

דבר שני- היו תקופות שלא ראיתי סרטים מאילוצי המציאות (למשל השנה אני בקושי רואה).
זה נכון שלפעמים זה כיף שלא רואים כל היום אבל זה סתם מהצד של הבזבוז זמן.
אני לא רואה שום בעיה בלראות מדי פעם פרק מסדרה או סרט.

לראות טקס חתונה נוצרי? זה נחשב אצלך רמה דתית פחותה?
בחייאת. זה שזה קורה רק אצליהם לא אומר שאסור לי לראות את זה או לדעת על זה.
בגלל זה המלצתי על האוס.. בן של מלך
זה מעיד *בהגדרה* על רמה דתיתעוגי פלצת
אדם שלא נזהר ב"ולא תתורו" הוא בפירוש אדם
עם רמה דתית נמוכה יותר ממי שכן נזהר

הדת מורה לשמור מרחק מתכני זימה,
ואם רמת זהירות בהוראות הדת לא מעידה על
רמה דתית, אז רוקנת את מושג הדת מתוכן
רק להעירריבוזום

"רק חרדיות דוסיות שאין להן אינטרנט בכלל" זה לא נכון. אני מכירה היטב כאלה שיש להן אינטרנט ולא רואות סרטים.

אהה. אני לא.חירטוטא דלעילא

גם אני מצטרףצקון לחש

לא אמרתי שזה בסדר...חירטוטא דלעילא

מצטרף להערה של ריבוזוםע מ
יש כאלה שלא מעניין אותם סרטים, וככה מתנהג אדם טבעי לדעתי.
וכן, כנראה שלא אתחתן עם מישהי שרואה סרטים.
וזה ש"היום הרבה אנשים דתיים רואים סרטים וסדרות. וברוב הסרטים והסדרות יש קטעים" זה פסול לדעתי.
החלק הרפואי ממש לא עיקרי בסדרה.בין השורות

הסדרה היא אמנם על רופאים אבל היא כבר בעונה ה13 שלה.

אז נכון שבכל פרק עדיין יש 3 מקרים רפואיים אבל עיקר הסדרה מתמקדת ביחסים בין הרופאים.

לאו דווקא במקרים הרפואיים.

ממליץ לה על ד''ר האוסבן של מלך
חחח..השאלה.
סדרה רפואיתבן של מלך
...צקון לחש
עבר עריכה על ידי צקון לחש בתאריך י"ד בכסלו תשע"ז 20:45

זה סידרה ממש ישנההשאלה.
לפי מה שזכור לי סדרה טובה על בית חולים
אם היא היתה רוצה לראות דברים אינטימיים יש סרטים מכוונים לזה. זה לא הנקודה העקרית של הסדרה
ממש לא ההתלבטות פה לגביה..הנשמה לך
והמערכות יחסים שיש שם באופן קבוע עיקריים כמו הנושא של הסדרה
אשמח שתקרא..רוצה טוב
פתחתי ניק במיוחד כדי לענות לך..אני ממש מבינה את זה שזה מפריע לך..אבל אני בטוחה ומאמינה בה שהיא לא רואה את זה בגלל הקטעים הלא צנועים וכמובן מעבירה את הקטעים..אני מכירה את הסידרה לצערי וממש עובדת על עצמי לא לראות אותה..אם היא מגיעה ממקום שזה מפריע לה והיא רוצה להפסיק עם זה אז תחזק אותה בזה ובעז"ה היא תצליח..אחרי חתונה הרבה מפסיקים עם סדרות וסרטים..אל תדאג..ואם זה לא מפריע לה מסכימה איתך..ויש עניין אולי לבדוק את הקשר..היה לי חשוב להגיב לך כי לא הייתי רוצה שיפסלו אותי על זה..לכל אדם יש יצר שהוא צריך לעבוד עליו..זה לא מדד לדוסיות..אני דוסית וזה עדיין קשה..אבל לכל אדם יש התמודדות..לא מצדיקה את זה אבל מבינה את המקום..
ישר כוח על האומץחירטוטא דלעילא

יש לך איזושהי בעיה במקש של הנקודה במקלדת, זה נלחץ פעמיים משום מה

תודה רבה! אני רוצה להגיד שהיום דיברנו ואנחנו עדייןארץ חמדתי
יוצאים כמובן. לא באופן ישיר חלילה, הבאתי אותנו שנדבר על זה.. היא אמרה לי שהיא לא כל כך חשבה על זה כי היא התרגלה ותמיד היא היתה רואה מאז שהיתה ילדה אז היא לא נכנסה לזה בגלל ההרגל.. אבל מצד שני היא כן חשבה על זה, ובמיוחד שהתחזקה יותר.. היא אמרה שזה קצת קשה לה כי יש דברים שהיא אוהבת ומתי שיש קטעים שהם לא שייכים היא מנסה לא לראות למרות שזה לא כל כך אפשרי ברוב המקרים.. היא אמרה לי שאחרי החתונה היא לא תראה את זה ובכלל לא בעד טלוויזיה בבית
חשוב להדגיש שזה בעייתי בעיניהארץ חמדתי
יישר כחע מ
היא בכיוון הנכון...
סתם נקודהסמיילי צהוב
גם מניסיון אישי וגם בכלל.
לא מתחתנים על סמך שהיא תפסיק אחרי החתונה. מאד קשה לשנות הרגלים, עם כל הרצון הטוב והאמיתי זה לאו דווקא יקרה.
אז אם אתה מוכן לקבל את זה שאולי היא תשאר ככה- לבריאות. רק קח בחשבון..
זה ניסיון שהרבה מתמודדים איתו.
מסכימה!אופטימיות
תחשוב שקשה לנו לשנות את עצמינו,אז לשנות אחרים זה לא האידיאל(גם בהרגלים).
מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל.
אין לי מושג מה זה הסרט הזה אבל אני יכולה לומר לך שמצד אחד זה יכול להעיד על רמה רוחנית. ומצד שני זה לא יעיד על אשיות לא טובה של אדם!!!
העובדה שהיא סיפרה לך מעידה על כנות. וזה שהיא ראתה את הסרט הזה(גם אם הוא לא חיובי)-לא אומר שהיא לא שואפת להשתפר. אולי היא זקוקה לדחיפה מהצד רק ...
תודה רבה..ארץ חמדתי
זה בא מעצמה והיא חשבה על זה..והיא שואפת להשתפר כמובן
כן אני יודע תודה..ארץ חמדתי
זה קצת קשה לה אבל היא בטוחה שתצליח להתמודד, היא בנתה על זה כבר לפני הרבה זמן והיתה תקופה גם שלא היתה רואה
תתחתן איתהנורופן.
היא נורמלית מספיק
אז יש פה שפויים...אל הנשמה
השאלה היא מה הרמה הדתית שלךפסידונית

ביחס אליה.

(כן, זו לא סדרה צנועה, לפחות בפרק האחד שראיתי.)

כמובן ש..בן של מלך
ב"ה
זה עוד סיבה לצאת איתה!!
תשאל אותה ישירותברגוע

תשאל אותה אם זה לא מפריע לה שיש שם דברים לא צנועים, ותראה איך היא מגיבה.

ואם אתה כבר יודע שיש שם דברים לא צנועים וזה מפריע לך, אז אתה לא צריך להקשיב פה לאנשים אחרים,

כי אולי גם הרמה הדתית שלהם שונה משלך..

קיים איתה דיון על זהעוגי פלצת
וזכור שבסופו של דבר זו נורמה בציבור
ותדון אותה לכף זכות
שתראה מה שבא לה אבלעוזיהו

תאמר לה שזה מפריע לך וחשוב לך מאד שאחרי החתונה היא לא תצפה בסדרות מסוג זה...(לא שאני לא צופה בתכנים מסוג דומה...אני פשוט מעביר בשלט קטעים שלא צריך לראות...אני מרגיש שזה הולך לבוא ופשוט מריץ את זה קדימה...)

תפתח את הנושא של צפיה בסדרות בכללמישהי 1
יש הבדל בין מישהי שמבינה את הבעייתיות בלראות סדרות לבין מישהי שמצדיקה את זה!!
בוודאי שיש בעייתיות וכמו שכתבו פה לפני,גם אם מעבירים קטעים מתוך הסדרה,כל הסדרה היא בראש חילוני והתכנים בהתאם.
אם אתה בכלל עוד עוקב בשירשור הזה...סטופ
א- אני מאוד לא אוהבת אמירות כגון
''זו נורמה ציבורית''
''יש גם הרבה דוסים שרואים וזה לא אומר עליהם כלום'' וכו.
אם הסדרה מכילה תכנים לא צנועים (והיא מכילה תכנים לא צנועים)
אז *אני*, בלי קשר למה שזה אומר עליי או מה שמקובל ובלה בלה בלה, צריכה לקבל את ההחלטה אם זה טוב *לי* ובתור עובדת ה' אם אני רוצה לראות אותה.
אממה,

ב- את הגישה הזאת פיתחתי לא כזה מזמן.
הייתי מצטרפת הרבה לחברות כשראו את הסדרה הזאת ועוד סדרות על אותה סקאלה.
למה? ככה.
כי הנה אני עדיין דוסית ולא קורה כלום וגם חברות שלי רואות וזה לא אומר שום דבר.
ואחרי דייטים רבים וארוכים שהגיעו גם לנושא הזה, הבנתי שלא ככה עובדים, ושאני אדון לעצמי ואני צריכה לקבל החלטה מה מתאים לי ומה לא.
לא כי הוא ישב והטיף לי מוסר במהלך הדייטים, אלא כי הוא שיתף בגישה שלו והיא היתה מאוד נכונה ואמיתית בעיניי.

שנינו הרווחנו
(הממ, לדעתי..)

אז זה טוב? לא בטוח.
לתת צ'אנס? בטח!!
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך