חסל סדר "יפים יפות" וכעת נעבור לאל הנשמה
אחרי שהסכמנו( או שלא )שיופי זה נושא מורכב, נעבור כעת לדון בתחום ה"חכמים, חכמות"(מורכב לא פחות)

אז כך:
האם יש הבדל בין גבר שהוא חכם לבין אשה שהיא חכמה לגבי הגדרת "חכם"
ונשאל אתזה אחרת-

האם כשנתאר גבר כ"חכם", נעשה זאת ע"פ אותם מאפיינים שנתאר בחורה כ"חכמה".

בנוסף אשאל, האם יש בנים חכמים שנרתעים מבנות חכמות?(אל דאגה לא נגיד שגם החכמות מופלות)

ובהמשך לכך, האם יש בנים שחושבים ש"נשיות" לא כ"כ מצטלצלת טוב עם "חכמה".

שכל אחד יענה לפי האופן בו הוא תופס את המונח "חכמה" בחייו.
השאלה היא האם יש פה מישהו מספיק חכם שיענההגולש האחרון
זה בסדר, אני מסכימה לכולם...אל הנשמה
שמתי לבהשאלה.
שיש לבנים קטע עם ריאליות

ואני לא יודעת, בסביבה שלי אין חכמות.
לאיזה "חכם" התכוונת? חכמת חיים/טביעת עין או חכמה מידעית?נפש חיה.

אני מצטט:ע מ
שכל אחד יענה לפי האופן בו הוא תופס את המונח "חכמה" בחייו.
שאלה יפה. באמת.נפש חיה.

כתבת מאפיינים, לאילו מאפיינים את מתכוונת?אופטימיות
למשלנפש חיה.

יודע
מצליח לנתח
|מקבל
קולט טוב את הסביבה
יודע להתייחס בהתאמה לסיטואציות

או

בעל תחומי ידע נרחבים
איש שיח 
חברותי [משתתף בשירות ומעניין לקבל ממנו]

וכו...

מקווה שהבנתי.

ככה:ע מ
עבר עריכה על ידי ע מ בתאריך כ' בכסלו תשע"ז 14:46
עבר עריכה על ידי ע מ בתאריך כ' בכסלו תשע"ז 14:37
עריכה: נשלח לי בטעות לפני שכתבתי את התוכן😐

עריכה 2: עכשיו אכתוב מה שרציתי:

כמו שנפש חיה כתבה (אם כי יכול להיות שאני הולך לכתוב דברים שהיא לא התכוונה אליהם), יש שני עניינים בחכמה, חכמה שהיא אוסף ידיעות וחכמת חיים.

כשמדברים על לימוד אמונה אני רוצה לחבר ביניהם, תורה שאין לה חיבור לחיים אלא היא אך ורק אוסף ידיעות אין לה מקום (ואני לא מתכוון שצריך ללמוד בשביל לחפש איפה זה פוגש אותי וכו' ולחפש בכח את החיבור לחיים, אלא ללמוד את התורה כמו שהיא, ואז לראות איך זה קשור לחיי האישיים, או במילים אחרות: איך עכשיו אני מפנים את מה שלמדתי).

כשמדברים על לימוד הלכה זה שונה, הצד של קניית הידיעות היבשה יותר משחק תפקיד, אבל כן צריך לגשת ללימוד מתוך הבנה בקדושתה של התורה וכו', ולהרגיש חיבור כללי ללימוד. (באמונה - חיבור לתוכן הנושא הנלמד, בהלכה - חיבור כללי לקדושת התורה).

כשמדברים על חכמות חול, אין צורך להרגיש חיבור ללימוד עצמו, אלא לפי מה שהתורה מייחסת לאותו לימוד. כלומר, אם לפי חז"ל החכמות הן "רוקחות וטבחות" - הן משמשות את התורה בכך שעוזרות לאדם להבין יותר טוב את התורה (במאמר מוסגר: איך? לענ"ד בשני אופנים: א. לדוגמה: לפעמים בגמרא צריך לחשב חישובים מתמטיים, או להבין סוגיות בקידוש החודש ע"פ האסטרונומיה, או להבין סוגיות בסדר זרעים ע"פ הבוטניקה וכו'. ב. לדעתי הנקודה המרכזית יותר - כל לימוד מפתח לאדם את השכל, ואז יוכל לגשת לתורה עם שכל עוד יותר משוכלל), אז הגישה הכללית כשאני בא ללמוד את החכמות האלה צריכה להיות כזאת.

ובקצרה עד כאן: בלימוד אמונה מיד עם אסיפת הידיעות הקרות מצטרף החיבור לחיים בכל דבר הנלמד. בלימוד הלכה יותר מודגש הצד היבש של הלימוד, אבל מיד גם הוא מתלחלח עם גישה תורנית כללית של חיבור לקדושה. וקצת דומה לזה החכמה הכללית, שהגישה אליה גם היא מתוך תורה, אבל אין בה קדושה כמו בלימוד ההלכה, אלא רק שימוש והכנה ללימוד ההלכה והאמונה (חול על טהרת הקודש).

מה רציתי להגיד בזה? זה לגבי ההגדרה של חכמה, כלומר כל חכמה שהיא אוסף ידיעות צריכה לבוא מתוך מקום עמוק של חיבור לחיים במידת מה. וזה עיקר החכמה, לגשת לתחומים לימודיים שונים מתוך עצמך.

מהבחינה הזאת לדעתי אין הבדל בין גבר לאישה, ההבדל יתבטא בעיקר בדברים יותר כמותיים - כמה הגבר למד וכמה האישה למדה. מטבע הדברים, כיוון שהגבר מקדיש את זמנו בעיקר ללימוד, הוא ידע 'יותר', שזה דבר חשוב בהיבטים אחרים, אבל לא לגבי מידת החכמה שבו. (וכמובן זה לא סתם שהגבר משקיע יותר בלימוד, שהרי כך נצטווינו).

האם יש מקום להרתע מאישה חכמה? ודאי שלא. יש מקום להעריך אותה על חכמתה. דבר אחד שאי אפשר לסבול זה גאווה בחכמה הזו, אבל זה לא מיוחד לנשים, גם גברים וגם נשים עלולים לחשוב שהם משהו מיוחד אם הם מרגישים שהם חכמים (ודאי שהם משהו מיוחד, אבל לא יותר מאחרים, באותה מידה שהם מיוחדים גם חבריהם מיוחדים).

מצטער שהיה ארוך ומקווה שהיה מובן.
אהבתי את השילובאל הנשמה
שהצגת של חשיבה קרה עם הבנה עמוקה ויותר שורשית שמאזנת ומעצימה את החשיבה היבשה.

ניסחת כאן שילוב מורכב ויפה.

מעבר לזה, לשיטתך, כל לימוד נצרך לצורך לימוד תורה והבנת תורה.

ואני אשאל אותך,
למה כך הגדרת את המטרה הסופית? האם המטרה של ה' היא שבנין ילמדו כל היום תורה?
ומה לגבי בנות שלומדות(סתם בשביל הדוג' ניקח שהיא לומדת בוטניקה..), הרי לא המטרה כאן לצורך לימוד תורה
בעייני זה לא המטרה זה רק אמצעי.
נראה לי שפיספסת משהו.
הלימוד תורה הוא רק אמצעי שנהיה אנשים טובים יותר, קדושים יותר.
כלומר סימנת פה מטרה שבעיני היא למעשה האמצעי. כך שאשמח שתסביר לי למה ניסחת את זה כך ואני מעונינת להבין את השקפתך בעניין(למרות שמדובר בניצלוש..)
תודהע מ
ולשאלות:

אני רואה שני דברים שהתייחסת אליהם: לימוד דברים אחרים כמטרה בפני עצמה או כאמצעי ללימוד התורה, ולימוד תורה כמטרה או כאמצעי.

לגבי הנושא הראשון:
זאת באמת שאלה שקשה לי לנסח לה תשובה, אנסה בקצרה:
קודם כל אני מדגיש שוב שצורת הלימוד היא אותה צורה, אותו שכל. זה שאני ניגש ללימוד חכמה מסויימת מתוך גישה שהיא אמצעי לתורה, לא מוריד מהעיון שאעיין באותה חכמה כדי להבין אותה כמו שהיא. אני אלמד אותה כמו שהיא, וממילא זה יועיל ללימוד התורה.
כל ההבדל הוא בהכרה שיש מאחורי הלימוד: אני מכיר בכך שלכל המציאות יש שורש אחד, והכל נובע ממנו. הכל מקושר בהכל דרך אותו שורש, שהוא התורה. כחלק מזה, בעומקן, גם החכמות הכלליות קשורות בתורה. מה זה אומר? קודם כל - ההכרה הזאת, בלי השלכות, היא חשובה. חשוב להבין שהתורה היא שורש הכל והיא מעל הכל. זאת נקודה יותר עמוקה ממה שכתבתי בתגובה הראשונה, מה שכתבתי מקודם זה רק ביטוי של הנקודה הזאת. השלב הבא הוא להבין את הקשרים הרבים שבין התורה לכל פרטי המציאות. אני מקווה שיותר מובן, בכל מקרה אעבור לנושא השני כי אני כבר עייף.

לגבי הנושא השני: האם לימוד התורה הוא מטרה בפני עצמה, או שהוא אמצעי לעשות אותנו טובים יותר וקדושים יותר?
את צודקת שבהחלט זו עובדה שע"י לימוד התורה אנחנו נעשים טובים יותר, אבל זה לא אומר שזאת הסיבה שאנחנו לומדים תורה. לו יצוייר שמבחינת המעשים והמחשבות וכו' היינו קדושים וטהורים לגמרי, ואפילו לא היה חשש שניפול ממדרגתנו, האם היינו מפסיקים ללמוד תורה? לא. התורה אמנם מרוממת את האדם (להמחשה יעויין בפרקי אבות ו', א') אבל זה רק תוצאות של לימוד התורה, ולא סיבה ללימוד התורה.

והאמת שחז"ל כבר דנו בשאלה הזאת בפירוש בגמרא:
"וכבר היה רבי טרפון וזקנים מסובין בעליית בית נתזה בלוד. נשאלה שאלה זו בפניהם: תלמוד גדול או מעשה גדול? נענה רבי טרפון ואמר: מעשה גדול. נענה רבי עקיבא ואמר: תלמוד גדול. נענו כולם ואמרו: תלמוד גדול, שהתלמוד מביא לידי מעשה" (קידושין מ, ב).
אך מתשובתם לא ברור מה המסקנה. מכאן ואילך אצטט מדברי הרב אבינר שמיטיב לבאר את הקושי, ומסביר ע"פ המהר"ל, הרב קוק, ועוד.

"לכאורה, קשה להבין את הכרעת חכמינו: אדרבה, אם כל ערכו של התלמוד הוא להביא לידי מעשה, ממוצא הדברים אתה שומע שהתלמוד אינו אלא אמצעי למטרה שהיא המעשה, ועל כן, המעשה הוא גדול! ואחרי שהכריעו שהתלמוד גדול מהמעשה, לא יתכן שכל ערכו אינו אלא אמצעי?!

אלא שלעולם, לימוד תורה הוא ערך שאין כמוהו בכל מצוות התורה, שהרי הוא פגישה עם דבר ד' וחכמתו, וכמובן הוא מביא גם לידי מעשה. "תלמוד תורה אף על פי שהוא מביא לידי מעשה המצוות כולן, מכל מקום, חלילה לומר שערכה של תורה איננו כי אם הכשר למעשה המצוות, אבל היא עליונה וחשובה בקדושתה בפני עצמה, עד שאפילו כשלומדין מה שאי אפשר לקיים כלל, אין שיעור למעלת הלימוד ההוא... ואין שיעור למעלת התורה של הלימוד בדברים שאין להם שום יחס לענייני מעשים, כי היא בעצמה עליונה מכל. אלא שבכלל גודל מעלתה כלולה גם מעלה זו שהיא מביאה לידי מעשה" (מרן הרב קוק, שבת הארץ, מבוא, פרק טו. וכן באורות התורה ח א. וכן בנתיבות עולם למהר"ל, נתיב התורה, פ"א ופ"ה; ועיין סמ"ק לר"מ מקוצי, הקדמה למצוות עשה)."

(אכן נצלוש רציני)
תודה רבה על התשובה המנומקתאל הנשמה
אלא שלמעשה לא הבאת כאן תשובה חד משמעית.
כי למרות שקבעו שהתלמוד הוא חשוב בפני עצמו עדיין הנימוק לחשיבותו הוא היותו מביא את הלומד לידי מעשה.

כך שבעצם התלמוד והמעשה חשובים ושלובים זה בזה.

יחד עם זאת אני חושבת שהאדרה יתר של חשיבות לימוד התורה מבלי להדגיש את חשיבותו של המעשה שנלמד, יוצר פספוס.
ודאי שצריך להדגיש גם את חשיבותו של המעשהע מ
"כל האומר אין לי אלא תורה, אפילו תורה אין לו" (לא זוכר מה המקור).
ואנסה להסביר שוב את הגמרא בקידושין שהבאתי לעיל: המסקנה של הגמרא היא שהתלמוד גדול, כי הוא מביא לידי מעשה. אם נבין שהגמרא מגדירה את התלמוד כאמצעי למעשה, אז יוצא שהמעשה הוא יותר גדול, וזה סתירה מיניה וביה בגמרא.
אז ודאי שכוונת הגמרא היא שהתלמוד יותר גדול, אבל מה ההסבר לטעם שאומרת הגמרא, "שתלמוד מביא לידי מעשה"? ההסבר הוא כזה: אם נדמיין את התלמוד כעיגול גדול, אז המעשה יהיה עיגול קטן בתוך העיגול הגדול של התלמוד. הנקודה היא שהמעשה לא נפרד מהתלמוד, אלא הוא חלק ממנו.

וזה נראה לי הפשט ב"כל האומר אין לי אלא תורה (לימוד בלי מעשה) אפילו תורה אין לו". כי בזה שאינו מקיים את התורה, משהו בלימוד שלו חסר, ואפילו תורה אין לו, כי אי אפשר להתחיל לדבר על לימוד תורה בלי מעשה.

בכל אופן, אני חושב שאני מבין את החשש שלך שזה ייצור פספוס, ואני מסכים איתך. הרב קוק כותב יסוד חשוב: "אף על פי שהתורה והמצות מזככות הן את המדות, מכל מקום אי אפשר לסמוך על זאת לבד, והכרח לעסוק בזיקוק המדות, ובתיקון המוסר ביחוד." (אורות הקודש ג')
קיצור שתיהם חשובים ואי אפשר להפריז בחשיבות של מי מהם על פניאל הנשמה
אחר.

הניסיון להגיד מה יותר חשובעל פני אחר הוא ניסיון מעגלי, שלא מספק בהחלט תשובה.

כך שלעת עתה נסכים שהלימוד והמעשה, שניהם חשובים מאוד.
זה ברור. רק ניסיתי להציג את הדברים בצורה יותר מדויקת ופחותע מ
מקוצרת.
והצלחת.אל הנשמה
בנים מפחדים מבנות חכמות.חירטוטא דלעילא

או לפחות, רוצים להיות יותר חכמים מבת הזוג שלהם.

זה אותו דבר כמו בת שיותר גבוהה מהבן. מאיים על הגבריות השברירית שלהם.

אבל יש סוגים שונים של חכמה ולכל סוג יתרונות וחסרונות,

למשל ההבדל המיתולוגי בין חכמת רחוב לחכמת ספרים.

אני יכולה לצטט שורות מהתנ"ך אבל אני לא טובה בלהתמקח עם מוכרים להוריד מחירים בשוק.

מה עדיף?

בכללי שמעתי משהו הזוי שגברים לא רוצים אישה קרייריסטית ומצליחה, זה גם פוגע להם בגבריות (אצל דתיים זה פחות כי ממילא האישה מפרנסת רוב הזמן)

לא יודעת.

מה מגדיר גבר כחכם באמת?

ומי אמר שיש הבדל בין הגדרת חכם אצל גברים לבין חכמה אצל נשים?

בכללי חכמה זה לאו דווקא אייקיו. זה מלא דברים...

ונקנח את תגובתי חסרת הקשר במה שחברים של החתן אמרו לו כשהוא סגר איתי, 

"וואיי וואיי... לא תוכל לעבוד עליה..."

אז. אולי בגלל זה.

ובכלל זה עניין של העדפה,חירטוטא דלעילא

לא נראלי שיש איזשהו גבר שיעדיף את הנשים של ה"כאילו יואו..." (העפת פוני דרמטית לצד ימין)

לא עדיף מישהי שאפשר לדבר איתה?

ומצד שני יש כאלו שלא רוצים אחת שתחפור על ביולוגיה כל היום ותעצור במהלך הדייט להסביר על כל פרח מאיזה משפחה הוא, ומעדיפים בלונדינית. (כלומר, במוח, לאו דווקא בצבע השיער)

וכמו בכל דבר האמצע הוא הכי טוב. לא יותר מידי קיצוני לשום צד.

אהבתי את ההגדרה של הפוני*צועד*
"יחי"? נחתך לך המשפט?
לאחירטוטא דלעילא

הוא צונזר בטעמי שלום בית

לא נתערב*צועד*
לגמרי חירטוטא דלעילא. גבר חכם צריך אישה חכמהצקון לחש

מדבר על עצמך? :-/חירטוטא דלעילא

זה לא תמיד נכון. כמו שאמרתי, עניין של העדפה.

חחחח נו הכינוי דרש... ;)צקון לחש

קשה לי להאמין שגבר חכם יסתדר עם בחורה לא חכמה. זה קרוב לבלתיצקון לחש

אפשרי.

אלא אם הוא חי בסרט שהוא חכם ואז הוא מרגיש מאויים ואז הוא צריך מישהי לא חכמה כדי שלא תערער לו את הביטחון העצמי...

ולענ"ד ההגדרה של חכמה, היא כמו ההגדרה המדעית למחוננות Giftedness.

כולם חושבים שכישרון בתחום אחד או יכולת שכלית אחת מגדירה אדם כמחונן, וזה לא נכון בכלל.

מחוננות היא היכולת להצליח בכל תחום, כשכל היכולות האינטלקטואליות גבוהות מהממוצע בדי הרבה.

זה, נדיר.

וככה זה נראה מההגדרה של הרמב"ם לחכמים מול שאר העם בהקדמות.

"רואים הרבה גברים חכמים עם נשים טיפשות,הייזל
אבל בקושי רואים נשים חכמות עם גברים טיפשים".
(אריקה ג'ונג)
אבחנה שגויה. לא רואים גברים באמת חכמים, אלא פסודו חכמיםצקון לחש

סופרת היא לא ברת סמכא לדיון על אינטליגנציה בד"כ, זה לא תחום המחקר שלה... והיא פמיניסטית אז דעתה מוטית מראש

גם דעתי מוטה מראש, אז מה. וגם דעתך.הייזל
אבל בא לי להסכים אתך, הלוואי שאתה צודק...

ובכל אופן, לא מתקבל על דעתי בשום דרך מצב שבו מישהי חכמה מתחתנת עם מישהו טיפש.
ודאי שאני צודק, זה דבר ידוע אצל גברים חכמיםצקון לחש

ומסתמא שיהיה קשה לאישה שהיא צריכה מישהו יותר ממנה...

אבל זה לא מה שאמרתי, וגם זה הכי אנטי-פמיניסטי ששמעתי

"ודאי שאני צודק"?! נו נו. הייזל
לא הבנתי מה יהיה קשה לאישה לדעתך.
להיות עם מישהו פחות חכם ממנהצקון לחש

הייתי רוצה לדעץ,שירה מ.

הייתי רוצה לדעת אם מפריע לגברים שהאשה תהיה יותר חכמה מהםשירה מ.

מבחינת דעות, השכלה (תארים וכו..), אינטליגנציה... (סליחה אם זה נשלח דווקא אלייך @צקון לחש אבל זה פשוט המשך לשיחה...) 

תלוי באדם, במה שחשוב לו ובביטחון העצמי שלו ביחס לזמן הנתוןצקון לחש

סתם דוגמא: נניח אדם שחשוב לו להיות שחקן כדורגל טוב, לא אכפת לו אם אשתו תהיה חכמה ממנו.

אדם שאוהב להיות מנהיג חברתי והוא מצליח בזה, גם לא יפריע לו אם אשתו תהיה חכמה ממנו.

בד"כ הבעיה היא לא בהשוואה מי יותר, אלא אם שני הצדדים בדרך להגשמה עצמית או לא.

כל פעם שיש צד אחד בלבד שמגשים את עצמו, לא רק בחכמה, זה עלול ליצור תסכול לצד השני.

תודה!שירה מ.

חירטוטא דלעילא

יש דבר כזה, חכמות עם טיפשים.

אמא שלי השתדכה עם אבא שלי כשהיה לה תואר שני בתכנות ומתמטיקה ולו בקושי היתה בגרות...

(ועם השנים התברר שהוא הרבה יותר חכם ממנה.)

הסוגריים שלך מחזקים את דבריי. מתברר שהוא דווקא חכם,הייזל
למרות שאין לו רזומה באקדמיה.
ואגב, לא הגדרתי מהי חכמה בעיניי...
נכון. אבל לא באותו סוג של חכמה.חירטוטא דלעילא

הוא מתוחמן ומקומבן ויש לו תובנות מדהימות שלאמא שלי לא היו עולות.

היא מדברת 4 שפות ויש לה ראש מתמטי, אבל כשמישהו רוצה להתייעץ עם מישהו על משהו הוא הולך לאבא.

זה נחשב יותר חכם בעיני.

אגב, את באמת סופרת?

אני? אולי בעתיד, בינתיים לא...הייזל
הוא דיבר על אריקה ג'ונג.
אני לא מרוכזת היום |סטירה לפנים| |אתגר דלי הקרח|חירטוטא דלעילא

את מערבבת לדעתי ידע עם חכמהחיה רוז

יכול בן אדם להיות בור בכמה תחומים, אבל הוא תופס מהר כמסבירים לו. התהליכים הלוגיים עובדים טוב.

והשני למד מלא בתחומים האלו והשיג איכשהו תארים אבל הוא לא מבין את ההקשרים, ההשוואות ומהלך הדיונים בנושא.

מבחינתי הראשון הוא החכם והשני הוא היודע (אולי).

בכיף להתדיין על דבר גם כשצריך להתחיל מא'.

קשה להתדיין על דבר כשהשני בכלל לא מבין את צורת החשיבה שלך.

אני לא מערבבת ידע עם חכמה חירטוטא דלעילא

לאמא שלי יש צורת חשיבה מאד שונה. מאד ישרה. מנתחת כל דבר.

אבא שלי חושב מעבר. מאד מחוץ לקופסא.

היא מרובעת והוא עגול.

זו באמת כבר שונות מסוג אחרחיה רוז

הוא שאמרתי.חירטוטא דלעילא

ולענ"ד, חושבים חוץ-קופסתיים יותר חכמים.

יותר חכמים או יותר שווים/טובים?*צועד*
חכמים. מי אני שאחליט אם משהו הוא טוב יותר או שווה יותר????חירטוטא דלעילא

גם מי יותר חכם אין בסמכותי להחליט, אבל לגבי זה יש לי יכולת להביע דעה

חחח... סבבה*צועד*
אני נגיד, חושב שאני לא חכם אבל יש לי ראש מחוץ לקופסא
הממ. בחיים לא פגשתי מישהו שחושב שהוא לא חכם.חירטוטא דלעילא

מי שחכם לרוב מודע לחכמה שלו ומי שטיפש לרוב לא מודע לטיפשות שלו.

(אנלא חושבת שאתה טיפש)

רואים שלא פגשת אותי*צועד*
עבר עריכה על ידי *צועד* בתאריך כ"א בכסלו תשע"ז 02:02
(את יכולה לחשוב, אין לך דרך להעריך את זה..)
אוקיייייחירטוטא דלעילא

א. אתה מחשיב את עצמך לבחור חכם.

ב. אהבתי את ההגדרה למחוננות, אבל זה דבר די נדיר ולא דיברו על זה כי אם על חכמה ממוצעת.

אבחנה מעניינת צקון לחש

אם כי אני לא הנושא...

ומה ההגדרה לחכמה אם לא מחוננות?

בעברית החכם (החכם האמיתי ז"א) הוא המדרגה השכלית הגבוהה ביותר...

אז בעיניאופטימיות
מפני שאשה וגבר שונים במהותם אגדיר את החוכמה של כל אחד מהם בצורה שונה.
{ועדיין אני חושבת שהגדרה בעיני= תחימת גבול,כך שזה מצמצם את מה שבאמת אני חושבת על חוכמה בגברים,כי חוכמה זה מכלול.}

גבר חכם בעיני זה אדם בעל תחומי ידע נרחבים,אדם עם עומק שיהיה לו מה להציע לי,כלומר שאלמד ממנו,גם תורה!

אשה חכמה זו אישה ש"בחוכמה בנתה ביתה" (מעבר להגדרה הפשוטה,שהיא בעלת השכלה ובעלת תחומי ידע). אשה שתנתב את הבית בחכמה.

העובדה שאשה היא נשית בעיני לא מעידה על העדר חוכמה מסיבה פשוטה, שזה לא שהאשה מתעסקת כל חייה בהבלי העולם,בחיצוניות. אלא פשוט היא נראת נשית. אחת שתתעסק בחיצוניות-זה יעיד בעיני על היעדר חוכמה אם כי במידה המתאימה לנסיבות המקרה.

ירתיע גברים? יכול להיות. אבל גבר חכם לא ירתע מכך, ההפך,הוא ישמח שאשתו תהיה חכמה כך יהיה לו את האשה הנכונה לדבר/להתייעץ איתה.
מה אומרים?^^^^אופטימיות
מסכימה איתך מאד!רחפת..

במשפט האחרון בעיקר.. 

הגיוני מאד.חירטוטא דלעילא

ההבדל בין אישה חכמה ללארחפת..

זה אם היא מרכיבה משקפיים. מגניב

לא נכון.חירטוטא דלעילא

מכירה גאונות בלי משקפיים ומטומטמות על שלובשות משקפיים.

מה קשור...

<צ>רחפת..

לא חשבתי שאני צריכה להבהיר את זה.. סליחה!

הא, עניתי בציניות גם. הכל בסדר.חירטוטא דלעילא

אני ממקלדת אחרת ולא יכולה לעשות סמיילים, כי חסר פה סימנים איכשהו

לא נכון!נקודה

בס"ד

יש כאלו שעשו לייזר קורץ

לענ"ד, ברגע שאדם חושב שהשני לא 'חכם', זה לא מעיד כלום עלרחפת..

החוכמה של ההוא, אלא בעיקר על מידת הגאווה שלו.

חכמה בקטע עובדתיהשאלה.
לא בקטע של פרשנות - טוב/ רע.

לא חושבת שאם אני מזהה שמשהו לא חכם זה הופך אותי לגאוותנית. זה לא אומר ששללתי כשרונות אחרים שלו
בשביל זה צריך להגדיר חכם במה. לדעתי בכל אדם קיימת חוכמהרחפת..

אם זה חכמת הידע ואם זה חכמת חיים או חכמת אינטואיציה או חכמת היצירתיות.

לכן, חכם בכללי לא ארצה לחשוב על השני. 

אני לא אדם חכם*צועד*
ומעולם לא פחדתי מבחורה חכמה.
ממריבוזום
כן, אתכוון לאותו הדבר כשאתאר אשה כחכמה או גבר כחכם - מישהו שתופס רעיונות במגוון נושאים בבהירות ובמהירות, מסוגל לנתח, להרכיב, להשתמש בהם, להבין דבר מתוך דבר. דברים בסגנון הזה. (כן, הדברים האלה שגורמים לאנשים לקבל ציונים גבוהים בלימודים ובפסיכומטרי).

שמעתי (דווקא מבנות) שבנים חוששים מבנות חכמות, אבל לא הכרתי בנים כאלה.

לא מכירה בנים שחושבים שנשיות "לא מצטלצלת היטב" עם חכמה. כן מכירה כמה שמאוד רוצים דווקא אשה חכמה (במובן שתיארתי).
בעיקרון אם מודדים משהו- צריך לעשות את זה על פי אותם קריטריונמלכת הפרפרים

השאלה היא האם אנחנו מצפים לאותה חכמה מגבר ואשה? 

ע"פ דעתי מגבר  אנחנו מצפים להיות יותר ריאלי עם חשיבה לוגית ויכולת ללמוד את הנתונים בצורה חדה, ושהחכמה שלו תתבטא בראש- מה שבעצם נותן לנו תחושה שהוא "גבר",

ומאשה אנחנו מצפים לחשיבה אינטואטיבית ולהרגיש את השטח, ושהחכמה שלה תתבטא בלב מה שנקרא- 'חכמת הלב'. זאת אומרת בקטע היותר רגשי- מה שנותן לנו תחושה שהיא "נשית". (לא סותרת חריגות לכאן ולכאן.) 

לא חושבת שבנים חכמים נרתעים מבנות חכמות, אלא, להפך. רוצים משהי חכמה שיוכלו לדבר איתה בגובה העיניים, מה שכן, בגלל הציפיה שמתוארת לעיל יש חשש שהן לא תהינה נשיות מה שגורם להם להגדיר "חכמה כזו, אבל נשית." 

אמרת יפה!!!👍אופטימיות
כמעט ולא יצא לי לפגוש אנשים לא חכמיםנקודה

בס"ד

ואולי בכלל לא. (לא עולה לי בראש אף אדם שאין בו חכמה כלל)

בכל אדם יש כמה וכמה סוגי חכמה, ויש מקומות שונים בהם חכמתו מתבטאת.

מדברים היום על 7 סוגי אניטלגנציה,
אך כבר חז"ל (נדמה לי במסכת אבות) דברו על סוגים שונים של תלמידים.

יש מי שהוא בור שאינו מאבד טיפה, ויש מי שהוא כמעיין המתגבר...(ויש שם עוד כמה )

לי למשל היה מספיק חכמה ושכל ללמוד בהצטיינות כל תחום שנגעתי בו, 

ואין לי מספיק לארגן חפצים במרחב. (להחליט מה מקומם ואז להניח אותם שם בקביעות )

ואני מכירה נשים שהפתרונות שלהם בתחום זה פשוט גאונות צרופה בעיני.

אבל בהקשר שלנו-
לענ"ד רוב האנשים מחפשים בן זוג שיוכלו לתקשר עימו בקלות. להזדהות,
לחלוק תובנות ומחשבות תחומי עניין וכ'.

וכאן מה אדם יחפש תלוי מאד במי שהו. למשל אדם מאד מאד עמוק ובעל סבלנות-

לא יירתע ממישהי שחשיבתה לא מהירה כל כך, אך כן מעמיקה מספיק.
לעומת זאת יש אנשים שחייבים שקצב עיבוד המידע יהיה זהה או דומה, כי חשיבתם מאד מהירה-

ואין להם סבלנות להמתין, אומרים משהו- וכשלא רואים את ניצוץ ההבנה בעיניים מייד- זה מאכזב,
עד שבן השיח מעבד נתונים כבר הספקת לחשוב על מליון דברים ולהתנתק...

יש אנשים שמטבעם אוהבים מאד לדבר, להנהיג, ללמד,
חלקם גם בזוגיות יחפשו אדם עם כלים לקלוט את חכמתם, להתבונן בה,

ופחות יחפשו מישהו שיכול להחכים אותם. (כמו שיש כאלו שאוהבים לשמוע ידע חדש, ללמוד וכ')

מה שאני בעצם מנסה לומר זה שפחות חשוב כמה ואיזה סוג חכמה יש לך,

מאשר מי האדם ומה הוא מחפש בזוגיות.

למשל יצא לי להיפגש עם אדם מאד מאד חכם, שנהנתי מאד ללמוד איתו,

והיה לו מה לחדש לי, והבין את הראש שלי מאד- עד שכשהיה אומר משהו,

היה צופה את השאלות שלי ועונה אליהן,
וגם את מה שאני חידשתי לו היה קולט בקצב משביע רצון- אבל רגשית לא להתפתח בכיוון שהוא רצה.

את אשתו הראשונה הוא מאד מאד אהב,
( למעשה באופן שדיבר עליה- באיזה שהוא שלב לא הייתי בטוחה
אם בכלל הוא התגבר על הפרידה הזאת או לא) 

ויחד עם זאת התבטא עליה פעם "היא היית כזאת מטופשת, זו הייתה מסירות נפש להקשיב לה, כל מה שעיניין אותה זה בגדים ונעליים".  - והגירושים לא היו בגלל שהיא לא מספיק חכמה בשבילו, אלא מצידה. 

ובצדק- מי רוצה בעל שרואה אותה בכזה אופן? (מובן שהיו סיבות נוספות)

אבל מבחינתו היא הייתה אהבת חייו.

כי הצורך שלו בזוגיות- לא כלל חיבור בתחומים הדורשים יכולות שכליות...
יש גבר שבמסירות נפש סגר את הפה ולא מעיר על בלגן,
ויש גבר שבמסירות נפש נאלץ להקשיב להגיגים טיפשיים של בת הזוג- וזה לא מוריד את ערכה בעיניו. 

אבל לענ"ד רוב האנשים והנשים כן מחפשים שיהיה בסיס מסויים של חכמה,

בשביל התקשורת המשותפת.

אגב-אצל נשים ראיתי יחס סלחני כלפי תחומים מסוימים שגברים "לעולם לא יבינו", 

אבל לא ראיתי אישה שכלל רואה את בעלה כטיפש ממש.

(ולא אני לא מכירה את כל הנשים בעולם אז זה לא מדד, רק משתפת)

שורה תחתונה - אני מעריכה שאנשים נרתעים מפערים,
ואם יש פערים באינטלגנציה אז הגיוני שמי שחש אותם ירתע מיצירת הקשר.

מצד שני החכמה הקריטית היא ליצירת התקשורת, 

לא ללימוד משותף של פיזיקה מולקולרית... 

נקודות מעניינות העלת! צריכה לקרא שובהשאלה.
מקסים.שיראל.
וואו, ממש יפהצריך עיון
ניתוח משביע רצון צקון לחש

תודה לכם, פרגנתם נקודה

אם היא חכמה כמו רבקה בת מאיר טיקטינר, בעלת הספרחסדי הים
'מינקת רבקה', אז אפשר לצאת לדייט, אם פחות, אין על מה לדבר.
שמע!! חידשת לי מאוד עם הספר הזה. יש להשיג אותו?צקון לחש

באופן אישי,נפתלי הדג
חכמה היא הדבר הכי מושך בעיני בבת זוג. בין אם זו חכמת לב באנשים ובין אם זו חכמה ריאלית, כי במובן מסוים, עיקר החכמה היא לאו דווקא הידע אלא היכולת לנתח ולהביט בעומק הדברים. אני לא רואה בעניין הזה הבדל מהותי בין גברים לנשים.

יש גברים שנרתעים מנשים חכמות. אם נלך על פי ההגדרה לעיל, הם לא חכמים במיוחד.
היי נזכרתי בך השבוע במוחש. סליחה על הניצלושנפש חיה.
איזה כבוד נפתלי הדג
באישי . סוף ניצלושנפש חיה.

נראה לי ברור שעדיף להתחתן עם מישהיא יותר חכמהאחלה
איך שאני מבין את זה, יש שתי אפשרויות עיקריות להבין את הפחד של גברים (הפחות חכמים;) מאשה יותר חכמה:
1. פחד מכך שהאשה תזלזל בגבר (לאו דווקא, זה יכול לבוא לידי ביטוי גם בפחד מרגשי נחיתות כשלמעשה האשה לא תזלזל בו)
כיוון הפוך -
2. הרגשת עליונות ואגו - להגיד משהוא והיא לא תוכל לערער עליו... ביטחון עצמי.

לי אישית, אשמח אם היא תהיה עם יותר ידע תורני, IQ ו EQ, חוכמת חיים השקפת עולם וכו' בהרבה משלי כי (אם לומר בצורה אולי קצת אגואיסטית) בתור * זוג * אני רק מרוויח בכך.
(כמובן, מדובר כשלה זה לא יפריע הפער ובסה"כ נבין אחד את השניה ולהפך.)
לדעתי מי שחושב אחרת מפספס את העניין של זוגיות...
שאלה יפה לפי דעתיעוזיהו
1.כן(לפי דעתי)
2.אני לא ממש חכם,איפה שאני מצליח(ברוך השם יתברך) זה במוסר עבודה חולני ומגוחך ואני מרגיש צורך לענות על השאלה הזו.
אני יוצא עם מישהי שהיא חכמה מאד...ברוך השם יתברך ואני ממש לא נרתע מזה,אני לומד ממנה דברים דרך שיחות...ואני גאה בזה...אני גאה בה.
אם פתחתם את הנושא אז יש לי תהיה בענייןארץ ושמים
אני חושבת שאני בחורה מחוננת.. יענו מבינה דברים גבוהים וזה בטבע שלי.. נגיד לקרוא מזמור תהילים ולהבין מה שכתוב שם.. ומוזר שיש אנשים שאשכרה לא מבינים מה כתוב. או לשמוע שיר ולהתפעל מהמילים היפות שלו. וגם כישרון במוזיקה ובכתיבה ובלימודים ב"ה.
אז יש לי2 שאלות:
1. זה אומר שאני חייבת מישהו חכם? הגיוני שאם הוא לא יהיה חכם אז לא אצליח להעריץ/ך אותו ואז זה לא ילך? כי הרבה פעמים לצערי אני מסתכלת על אנשים מגבוה -איך הם לא מבינים.
2. אולי לא חייב מישהו חכם, אבל שיהיה עמוק? ואולי עמוק זאת הגדרה לחכם?
לענ"ד לא מתחתנים עם מישהו שמסתכלים עליו מגבוהנקודה

בס"ד

וזה לא משנה אם הסיבה היא שהוא פחות חכם,
או פחות מקפיד על קיום תורה ומצוות,

או כל סיבה חיצונית אחרת שיוצרת אצלך ריחוק והתנשאות.

ככלל חכמה מאת ה' היא לא סיבה להתנשא על שאר האנושות,

גם אם בתחומים מסוימים האדם מחונן או אפילו גאון.

זה אולי טבעי שזה קורה, אך צריך לעבוד על זה,

ולזכור שכל מה שיש בך ניתן מאת ה', וכם זה ה' מצפה שתעבדי אותו.

ברגע שלאדם יש יותר כישרונות זה אומר שהקב"ה מצפה ממנו ליותר תחומים בהם הוא יאיר את העולם,

בהתאם לכישרונות שניתנו לו, ואין היגיון לגאווה על משהו שהוא בכלל לא בידיים שלך, לא בבחירה שלך,
ולא השגת בעצמך אלא זכית בזה משמיים.

יחד עם זאת שזאת עבודה לתרגל ולהבין את זה, ולהעריך כל אחד באשר הוא,

לא מתחתנים בידיעה שאחד הדברים שנצטרך לעבוד עליהם זה להסתכל בגובה העיניים.

אפשר להעמיד את עצמך בסיטואציה ולחשוב הפוך, כמה שב"ה את מחוננת,
יכול להיות שיהיה מישהו עוד יותר חכם ממך.
היית רוצה שיתחתן אתך למרות שהוא מביט עלייך מלמעלה, ומתקשה באמת להעריך?

לענ"ד בכל אופן כל אחד\ת ראוי למקסימום הערכה מבן\ת זוגו, ומי שלא מסוגל להעריך באמת,

שיחפש בן זוג כזה (חכם\מוכשר\דוס\בעל יכולת ביטוי\ חרוץ\כל דבר שהכרחי להערכה מבחינתך )
שבאופן טבעי מעורר את כל ההערכה והכבוד.

ובלי שום קשר לעבוד על המידה הזאת של ההסתכלות מגבוה,כלפי שאר עם ישראל

בהצלחה

איזה כיף לקרוא את התגובה שלך, כמעט רציתי לשאולאל הנשמה
וממש ענית לי.

אבל בעייני זה כייף שדווקא הגבר יהיה יותר חכם ממני...כמובן שזה לא יכול לסתור הערכה משני הצדדים.
1.לא,2.את לא חייבת להיות דומה לו.עוזיהו

מחוננות זה לא כישרון, ואפשר לבדוק את זהצקון לחש

בכל מקרה, אשרייך על הכשרון המוזיקלי והשירי, זה לא סותר להיות עם מישהו שלא מבין אותם ונניח גאון מתמטי, או שכושר הארגון שלו גאוני.

זה תלוי ביכולת שלך להתמודד עם המלחמה בין הגאווה לענווה ביחס לבן הזוג

אני חושבת שאין מה להסתבך בזהמישהי 1
יש מלא בנות שלא גאונות אבל כשתדבר איתן שיחות עומק לא יפריע לך שהן לא גאונות
יש הרבה סוגים של חכמה
אאכ אתה מתכוון לדון בפיזיקה גרעינית

אבל אם מרגישים שהמדוייט פחות חכם ממני-חותכים!
לי אישית קרה רק פעם אחת
גבר חכם ואישה חכמיםותן טל
אלו אנשים שפיתחו את היכולות השכליות שלהם וממשיכים לפתח אותם עוד ועוד, ולעיתים זה גם מגיע עם מתת אל של אייקיו מעל הממוצע. נראה לי שזאת הגדרה שווה לשני המינים...חחחח
(אם אני אציע לבחור בחורה או לבחורה בחטר - אני אגיד "הוא חכם, אדם מבריק שאוהב ללמוד ולדעת דברים"או "היא בחורה מאוד חכמה, סקרנית, אוהבת להבין דברים ולא להישאר ברמה הרדודה של ההבנה. אינטליגנטית, אין ספק". אני אישית לא רואה הבדל ניכר בין שני הניסוחים. כמובן שהם מונפצים ולא יצא לי להגיד דבר כזה לכאן או לכאן אבל להמחשת האפשרות הם באמת מתאימים.

לגבי הבנוסף - רק על עצמי לספר ידעתי, אני אסכים לצאת גם עם אשת היי טק, רופאה, מהנדסת טילים או בעלת תואר שלישי בפסיכולוגיה - כל עוד אני אדע שהיא לא בחורה מתנשאת, ושהיא גם תראה את זה בכל הליכותיה.
בלתק, נשיות הכי מצטלצטת עם חכמהאהבה בתענוגים
פיה פתחה בחכמה ותורת חסד על לשונה... ;)
לדעתי וסליחה שאני כותבת כךגאולה אחת קטנה
אבל רוב מוחלט של הנשים חכמות יותר מהגברים כך שהסיכוי לזוג בו האישה פחות חכמה מהגבר הוא קלוש.
וגם אם הבחור יהיה סופר למדן בתורה או להבדיל פרופסור בפיזיקה.
על פי מה זה? מדד עצמאי?צקון לחש

https://en.wikipedia.org/wiki/Sex_differences_in_intelligence

The average IQ scores between men and women have little variation.[28][32][33][34][35] However, the variability of male scores is greater than that of females, resulting in more males than females in the top and bottom of the IQ distribution

כלומר רוב הגאונים הם גברים, וגם רוב ה... לא חכמים (אם לנסח בעדינות).

שימי לב לפסקאות ההמשך, או יתרון לגברים או אי-יתרון לבני מין כלשהו.

אימרת כנף.רווק ב

גבר רוצה אישה חכמה דיה בכדי להבין אותו.

וטיפשה דיה בכדי להעריך אותו.

חחחח...בהתחלה זה היה נשמע לי מדוייקאל הנשמה
אבל במחשבה שנייה,
למה צריכים להיות טיפשים בשביל להעריך מישהו?
לא הייתי אומרת טיפשה כמו הצורך בלהיות ענווהאל הנשמה
אמרת הכנף הזו מנציחה פה הנחה מאוד שלילית על המין הגברי.
לא כל כך מבין מה שלילי בזה.רווק ב

אך גם אם כן, זה נכון שלגברים ישנם גם תכונות שליליות.

הכוונה היא, טיפשה דיה בכדי להעריך את חוכמתורווק ב

ותבונתו, ולא בכדי להעריכו בכלל.

אם כי שגם זה פירוש נאה.

אכן כןאל הנשמה
אבל אפשר גם:
שרק עצם היותה טיפשה, מאפשר לה להעריך את חכמתו.
ואילו אם היא הייתה באמת חכמה היא הייתה מבינה שהוא בכלל לא חכם.

כלומר הנחת המוצא היא שהגבר חכם רק עבור טיפשים.(שבמקרה הנוכחית זה טיפשות)
אולי.רווק ב

אך הבנתי היתה שלדוגמא באם ניקח מדרג חוכמה מאחד עד עשר שהעשר הוא הגבוה יותר.

כמו כן נניח שהגבר נמצא במקום שביעי במדרג.

לכן הוא איננו ירצה אישה שנמצאת במקום השני כי היא לא תבין כלל על מה הוא מדבר.

אך גם איננו רוצה אישה הנמצאת במקום השמיני משום שדעתו לא תהיה מוערת דיה.

א"כ איפה נקודת המוצא היא שגברים מעוניינים שיבינו אותם, ויחד עם זאת יעריכו אותם על גודל חוכמתם ותבונתם.

למעשה אין אני מכריע מהו הפירוש הנכון, והבוחר יבחר על פי נטייתו. קורץ

בעיניינפש חיה.
איזהו חכם
המכיר את מקומו.

אשה חכמה תדע להכיר במקומה ויחד עם זה לתת מקום לבעלה
ובעל חכם יידע להכיר במקומו ובמקומה של אשתו
פעמים שהחכם מכיר שמקומו גבוה יותר.רווק ב

ולכן באם האישה חכמה יותר, מדוע שתעריך/תכבד/ תתיעץ בדעת בעלה?

צריכה להיות אישה אצילת נפש בכדי שתשים עצמה כמכבדת ומיישמת את דעת בעלה.  

א. אתה משתמשש בשפה יפה. וזה יפה מאד!!נפש חיה.
ב. החכם יודע שדווקא הלמידה מכל אדם וכן ההערכה בחינת "אל תהי בז חכל אדם...שאין לך אדם שאין לו שעה" קל וחומר אם הוא/היא אשתו/ בעלה!

ג. אישה
חכמה ככל שתהיה
כאשר היא תשתמש בחכמתה ככלי ניגוח חלילה או נצחנות
יצא שכרה בהפסדה.....

נצא ונלמד מדבורה אשת לפידות
על הנהגה וכבוד בביתה.

נזכה בע"ה!
תודה על הקומפלימנט.רווק ב

הלוואי שכדבריך כל חכם אף יתנהג בחכמה.רווק ב

בעזרת השם. חכמת נשים - בנתה ביתה.נפש חיה.אחרונה
ממה שידוע ליאורות הכתובה
יש בנים שנרתעים מבנות חכמות,
ויש בנים שממש בא להם בטוב מישהי חכמה(כי בטח היא לומדת מקצוע קשה שיכניס הרבה כסף, שמעתי פעם בייניש שרצה להיות אברך וחיפש מישהי קרייריסטית שתפרנס אותם/אותו),

לא יצא לי לשמוע ממישהו שבחורה יותר חכמה היא פחות נשית בעיניו.

אבל..שאלה שלא רצית שתשאל אבל מתבקשת-מה זה בחורה חכמה? מה זו בחורה נשית?
יש כ"כ הרבה הגדרות ותשובות שונות ומשונות.
לאחד- בחורה חכמה היא בחורה שלומדת מדעי המחשב/הנדסה/ ביואינפורמטיקה.
לחברו- המדד לבחורה חכמה זה אינטיליגנציה ריגשית, יכולת הבנה של סיטואציות מורכבות, או מישהי עם טאקט.

לאחד- מישהי נשית היא מישהי שמקדישה זמן רב ומשאבים רבים לטיפוח הופעתה החיצונית.
לחברו- בחורה נשית היא בחורה שרוצה משפחה גדולה, שאוהבת לבשל ורואה זכות בלהיות עקרת בית שתקדיש לפחות כמה שנים לגידול הילדים בבית.

לענ"ד פעם החלוקה בין חכמה נשית לגברית היתה הרבה יותר קלה וברורה, שכן האיש והאשה איישו תפקידים שונים בבית, וכל תפקיד דרש מיומנויות אחרות (בחלוקה גסה- טכניות לגבר, שעסוק בלפרנס, ורגשיות לאשה, שעסוקה בלנהל בית).
אבל היום דברים השתנו מאד. הגבולות הטשטשו ונחצו משני צידי המתרס. בכל אחד ואחת יש תכונות נשיות וגבריות, הכל שאלה של מינון ויחסיות.
אולי לפי זה- בחורה ריאלית ובעלת ראש מתמטי, שלומדת במכון טל מקצוע מפוצץ כלשהו- יכול להתפרש (ובצדק) בתת מודע כבחורה בעלת כישוריים גבריים ובעלת תכניות בעלות אופי גברי לחייה. ומכיוון שיש בה צדדים גבריים- אז היא פחות נשית.

(יהיה משעשע אם גבר יהיה מתוסבך עם עצמו כי הוא ירתע מהצד הנשי שבו, שיותר חכם מהצד הגברי שבו).
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך