את אומרת גיל לידה עד שנה בערך. נראה לי שכדאי שתגבשי לעצמך איזה צד של הרצף הזה בעדיפות עליונה בשבילך. יש מנשאים שתוכננו ונועדו בעיקר להיות נהדרים בחודשים הראשונים, ואחר כך אפשר איכשהו להסתדר איתם אבל כבר פחות נוח (בעיקר כי כבד), ויש כאלה שתוכננו בעיקר לתינוקות גדולים ופעוטות, אבל יש טריקים להשתמש בהם איכשהו כבר מההתחלה. על מה את רוצה לשים את הדגש?
בקטגוריה הראשונה (מותאמים פיקס לחודשים הראשונים) - את תמצאי את הזולים יותר.
היקרים יותר (שהם לדעתי כל אלה שלגיל הגדול, וכן גם מנשאים סיניים שמתאימים מגיל לידה) - מאפשרים גם נשיאת גב, שהיא הרבה יותר פרקטית לעבודות בית עם תינוק.
בייביביורן הוא גם ביקרים יותר, גם לא מאפשר נשיאת גב, וגם שנוי במחלוקת מבחינת מה שהוא עושה ליציבה של התינוק, אז מבחינתי הוא בכלל לא אופציה.
בקטגוריה הראשונה (מתאים בעיקר לקטנים) ההמלצה שלי היא בד ארוך. או בד מתאים מחנות בדים, או אחד שנמכר כמנשא. הוא נמכר תחת השמות תינוכיס, קנגורו, מאיה, ובטח יש עוד. זה זול מאוד (100-200 אם את קונה אותו כמנשא ייעודי ולא סתם כחתיכת בד), וכיף מאוד לתינוק קטנטן. מאפשר הרבה תנוחות. השתמשתי גם עד גיל שנה והלאה, אבל הוא לא בנוי בצורה הכי תומכת להורה למשקלים כבדים, אז תשקלי אם זה מתאים לך. והוא לא ממש מותאם לנשיאת גב (אולי איכשהו אפשר, אני לא הצלחתי).
שמעתי המלצות גם על מנשאים סיניים, שמותאמים לנשיאת גב מגיל לידה (כאמור, יקרים יותר. ובצדק.)
בקטגוריה השנייה (מתאים בעיקר לגדולים) ההמלצה שלי היא יאמו (או אם את קונה בארה"ב - ארגו). מנשא ילקוט שיושב לך על הגב נהדר, תומך מאוד וכיפי (אפשר לשים אותו גם על הבטן, אבל זה נראה לי ממש בזבוז שלו...). השתמשתי בו מגיל שמונה חודשים ועד שנתיים בערך. לגיל הקטנטן, כמו שאמרת, אפשר מתאם (לי אישית אין ניסיון עם זה).
שמות מדויקים יותר של דגמים אני לא יודעת לתת לך, לצערי, אבל מוזמנת לשאול עוד ואשתדל לענות ממה שאני יודעת.