בני בן 10 סובל מהפרעות קשות של קשב וריכוז , אינו מסוגל לשבת יותר מחמש דקות במקום אחד , מאוד לא שקט המורים מתלוננים שהוא מפריע למהלך השיעור .במשך שנים דחינו והתעלמנו מתלונות המורים.לאחרונה פנינו לנוירולוג והוא המליץ לקחת ריטלין . לפי מה ששמענו לריטלין יש תופעות לואי קשות.אנו מעונינים לדעת אם יש איזשהו תחליף טבעי לריטלין או טיפול אחר.מה דעתך?
בעית קשב וריכוזאנונימי (פותח)
הילה שלום
בעיות קשב וריכוז נגרמות מסיבות שונות אלרגיה למזון: סוכר, צבעי מאכל ,חסרים בויטאמינים, מנרלים או חומצות אמינו
איני יודע פרטים מספקים על בנך על כל פנים נראה שהוא סובל מהיפר אקטיביות או מחוסר שקט פנימי
לכל בעיות קשב וריכוז רגישות יתר אימפולסיביות וקשיי למידה אני נותן פורמולת צמחים בשם ADDLES
והתוצאות טובות מאד .
בהצלחה אליהו מלמד
גם אני סובלת מקשב ריכוזשובל אור
והריטלין באמת לא עזר לי (וגם קונצרטה), ואם את שואלת אותי, אני ממש ל-א ממליצה על זה (אם הוא יקח אז זה יראה לך מועיל כי הוא יהיה רגוע, אבל אני בתור בחורה גדולה (18), לקחתי, והייתי נראית רגועה, אבל באמת התנהגתי כך בגלל שלא הרגשתי טוב בצורה נוראה, זה פשוט מוציא את החשק לכל דבר, והוא בטח לא יוכל להגיד לך שזה מה שהוא מרגיש), אבל עכשיו לשאלתך לאליהו מלמד: אני קניתי ממנו מין תמצית (אני לא זוכרת ממה זה עשוי, תשאלי אותו..) ולא הרגשתי כ"כ שינוי, אבל יכול להיות שאצל הבן שלך זה יעבוד, נראה לי זה עניין של התמדה, מה שאני לא הקפדתי עליו...
בהצלחה!
דווקא לישחר
הריטלין לא עשה יותר מידי רע.. ובזכותו התקבלתי לישיבה טובה.. אבל הוא הציק לי אז עברתי לקונסרטה.. אני באמת לא ממליץ על ריטלין, אבל אפשר להתחיל איתו ואז לעבור לקונצרטה, או לא לקחת כל הזמן, אלא רק לפני מבחנים וכדו'..
בהצלחה!!
הוספה.שחר
שחר,שובל אור
דווקא לי אמרו שאם לא לוקחים באופן רצוף את התרופה אז זה לא משפיע.. או שזה משפיע אבל עם תופעות לוואי, וע"מ שלא יהיו תופעות לוואי, צריך לקחת באופן רצוף כדי שהגוף יתרגל.
אתה לא מרגיש תופעות לוואי?
אכן היו,שחר
אבל רק כשלקחתי RITALIN של 10 מ"ג. עברתי לחקחת כדורים של 20 מ"ג RITALIN SR ורוב התופעות נעלמו. לאחר כמה זמן חשתי טישטוש בעקבות הכדורים ועברתי לקונסרטה.
גם אותה אני לא לוקח באופן רציף כי לכדוריםן האלה יש תופעת לוואי שלא כתובה בשום מקום: הם מסוגלים לשאוב מבנאדם את שמחת החיים שלו. ואני לא אוהב שעושים לי את זה..
מסכימה איתך ב-100%שובל אור
לא לא לאאנונימי (פותח)
יש חומצות אמינו וויטמינים ומינרלים שמחוללים פלאים פשוט במוחנו!
התזונה הקלוקלת שלנו ואורח חיינו ההרסני הם שמשפיעים לרעה על יכולותינו!
צריך להתחזק גופנית נפשית ורוחנית
לעשות תשובה שלמה!
ואהבת את השם אלוקיך בכל-לבבך ובכל נפשך ובכל-מאודך!
השם בקרבך
תאהבו את עצמכם באמת
כל הנשמה תהלל יה!
גם אני סובל מהבעיה הזו.משה
אפשר לבדאנונימי (פותח)
המח יודע לבד לשחרר את החומרים הדרושים לכל מצב. איפה שיש בעיה עם התקבעות שונה מהרצוי, ניתן לאמן אותו וכביכול לאלץ את המח להתנהל במצב הרצוי. גם בשימוש בתחליפי מזון / תרופות, אני ממליץ על עבודה עצמית (התמודדות-לא לוותר) על מנת להגיע לאיזון הנכון בתיפקוד המח ומכאן לתיפקוד מאוזן ונכון של כל הגוף.
הדרך הקלה היא לא תמיד הנכונה ובסופו של דבר יש תשלום על קיצורי דרך. תמיד עדיף לפתור בעיה ולא להתעסק רק עם הסימפטומים.
קיצורי דרך אמורים להיות מצב זמנימשה
באופן עקרוני אני מסכימה איתךשובל אור
אבל מה לעשות שאצל אנשים שסובלים מad(h)d לא מופרש אותו חומר במוח שחיוני לריכוז, ולכן התרופה הזאת אמורה לעזור לו לעשות בכל זאת את פעולתו.
אבל מה שכן, בהחלט צריך עבודה עצמית כדי להצליח למרות הכל, (וזה בכל תחום בחיים...).
אני אישית לא לוקחת שום תרופה כי זה פשוט גורם לי להרגיש רע, אז ויתרתי על זה, אבל צריך לערב גם גורם חיצוני כדי לעזור למוח...
אפשר לשכנע(לאלץ) את המחאנונימי (פותח)
אריק,שובל אור
אתה מרפא? יש לך ניסיון?
אם כן, איך פועלת השיטה שלך?
(אולי אני אשקול טיפול אצלך...)
מגע מחאנונימי (פותח)
"מגע מח" זו דרך לטפל בבריאותם הפיזית והנפשית של כל אחד ואחד. הטיפול נעשה ללא מגע פיזי. אני כמטפל עובד תוך כדי תקשור תמידי. מעבר אנרגיות חיוביות עם פקודות מתאימות "מאלצות" את גוף המטופל לטפל בעצמו (בעזרת המטפל בתחילה),להביא את המטופל לאיזון. איזון מלא, משמעותו בריאות מלאה (נפשית ופיזית). זוהי השאיפה המוחלטת, אולם אנו מנסים להגיע למירב האפשרי בהתאם לאורח החיים של כל אחד ואחת.
אין מגבלה לתחום מסויים. יכולים ליהיות הבדלים בין מטפלים בהתאם לאישיותם. כמו כן יכול ליהיות הבדל בהתאמה בין מטפל למטופל.
בגוף האדם נוצרות חסימות ואנו מנסים לבטל אותם. ככל שהחסימה תיהיה טריה יותר, יהיה קל יותר לבטלה ולהיפך.
אני באופן אישי משתדל להנחות את המטופלים לצורת חיים נכונה יותר. בדרך זו ניתן להגיע לתוצאות טובות עם פחות טיפולים ויותר עבודה עצמית. לא רק לחיסכון, אלא זו הדרך הנכונה.
זה קצה של הסבר ואני מקווה שמובן הכיוון.
לבעיות פרטניות ניתן לפנות בדוא"ל acls@bezeqint.net עם שם פרטי ושמות ההורים(שמות פרטיים).
אריק.
זה אולישחר
דומה לרייקי או משו כזה?
דומהאנונימי (פותח)
אני לא למדתי רייקי. אוכל רק להעיד על אנשים שלמדו רייקי(כולל מסטר), הגיעו ללמוד "מגע מח" ולטענתם זה פשוט ברמה אחרת לגמרי. "מגע מח" לא ממוסחר כמו במקרים אחרים ובבסיס הכוונה קודם כל לעזור.
האנרגיות הם אותם אנרגיות וכל הרוצה ליחד אותם לעצמו טועה ומטעה.
ההבדל הגדול והחשוב הוא באישיותו ויכולתו(לפי סדר זה) של המטפל.
מי שילך בדרך האמת והטוב יוכל לקבל את האפשרות לעשות טוב לאחרים (וגם לעצמו).
לשחר- רייקי זה כן עם מגע עד כמה שידוע לי,שובל אור
אז כנראה שזה לא זה...
לאריק- לפני שאני פונה אליך באופן אישי הייתי רוצה לדעת מה בדיוק ההשכלה שלך בנושא ומה ההסמכה שלך.
נ"ב- זה נקרא במקרה גם 'מוח אחד'?
טיפול באנרגיות חיוביותאנונימי (פותח)
על פי חומר של מח אחד שקיבלתי, הם לא מתקרבים ליכולות ולהבנות של מטפלי מגע מח. גם מהיכרות אישית של בוגרי מח אחד. אני לא שולל אף אחד מהדרכים. ישנם אנשים מסוגים שונים וכל אחד צריך למצוא את המתאים לו.
לימוד - זה מתחיל בחודשים של לימוד שבהם יש המתחילים להבין את עיקרון "מגע מח". ישנם כאלו שזה לוקח להם שנים. בכל מקרה להגיע לרמה של מטפל, יש צורך בשנים של לימוד, שינוי בתפיסה של מחקר והוכחות, תיקשור ברמה גבוהה וניקיון עצמי.
תעודות הסמכה מוציאים אלו שרוצים לעסוק במסחר. מיסחור אנרגיות זו טעות. כמו שאין הסמכה ל"חוש שישי", ל"אינטואיציה" וכו', לדעתי כל הסמכה בתחום תיהיה הטעיה.
החשוב זה להרגיש מי נמצא מולך. יכולת כזאת יש לכל אחד ורק צריך קצת להקשיב לאותו "קול פנימי" שרוב האנשים נרתעים ממנו. עוד לא מצאו אפשרות למדוד את האנרגיות שמקיימות את העולם כולו. ילדים קטנים לרוב אינם חסומים ויכולים לראות את האנרגיות.
במקרים רבים ויתרתי על טיפול ופשוט הנחתי (הנחייה) את המטופל איך לטפל בעצמו.
יש לי רקע לימודי כמו ביה"ס למאמנים בווינגייט וכו', אולם אני לא חושב שזה רלונטי לגבי שיקול בחירת מטפל. אני ממליץ למצוא מטפל שתיהיה לו כימיה טובה עם המטופל. זה חשוב לפעמים יותר מיכולת המטפל.
בהצלחה. אריק
הבעיה הקשהמשה
צודקאנונימי (פותח)
קיימת בעיה רצינית בנושא. מכיוון שאי אפשר למסד אנרגיות, לא ניתן יהיה להגדיר משהו שאין אפשרות למדוד אותו. בתחום זה מטפל טוב חייב ליהיות גם מתקשר. רוב המטופלים מגיעים מפה לאוזן. זאת אחת הדרכים לקבל הגנה מפני אילו שלא הישר לנגד עיניהם.
אני פועל להקמת אתר חדש שבו אנסה ללמד(חינם) איך לזהות וממה להיזהר. יש לזכור את חשיבות הקשר בין מטפל למטופל. התאמה יכולה ליהיות לפעמים חשובה מיכולת המטפל.
בכל מקרה אינני מצפה לכל תמורה מהפעילות בפורום.
חודש טוב ושבת שלום לכל בני ישראל
אריק
קשב ורכוזאנונימי (פותח)
הסיבות להפרעת קשב ורכוז הן רבות : אלרגיה לסוכר לבן רוב הילדים הסובלים מבעיה זו מכורים למתוק או שוקו
קולה וממריצים אחרים.
חסרים באבות המזון ויטמינים ,מנרלים, חומצות אמינו ובעיקר ברזל גאבה טירוזין
אומגה 3 וכו
ישנם ילדים עם רגישות יתר וכאלה שעברו טראומות לכל ילד צריכים להתיחס
ברגישות והבנה הריטלין יפתור לרבים את הבעיה לשעות ספורות עם תופעות לואי כמו אבוד תיאבון אפטיות וכאלה
שיסבלו מתיקים [תנועת לא רצוניות בפנים] המשותף לכולם חוסר שקט התפרצויות חוסר רכוז שישופר עי" צמחים וכו
המרכזים וממקדים מרגיעים ומשפרים את החשיבה וזכרון.
בהצלחה אלי מלמד
בעיות קשב ורכוז ועכשו חרדותאנונימי (פותח)
בני בן תשע וחצי ולומד בכתה גימל.בכיתה ב קיבל ריטאלין לקשב וריכוז .והשנה עברנו לקונצרטה מכיון שהוא מגיע בשלוש מבית ספר .ציוניו והיתנהגותו הישתפרו מאוד הוא גם אובחן כילד מחונן .אך לאחר כשלושה חודשים לערך החלו כיחכוחים לא רצונים במשך כל היום ובעיקר מול מחשב ומשחקי פלייסטיישן .עשינו לו הפסקה מהטיפול בהוראת רופא ולאחר חודש כשהכיחכוחים פחתו הימשכתי לתת לו את הכדור מכיון שבבית הספר רבו התלונות על חוסר רכוז .הפרעות מריבות בקיצור בלגן .בשלב מסוים שמתי לב שעם הכדור בני הופך לילד עם המון היתפרצויות של זעם וכעס.אני בטוחה שזו השפעה של הכדור.בכל חופשת הפסח בני לא לקח כדורים .ולפני כשבוע וחצי היתחיל להיות חרד ממוות ממלחמה .פיגועים. יש ימים שהוא בוכה לפני השינה כי פוחד למות .יש בו דאגה ועצב .אתמול לקחתי אותו לרופא המשפחה לפי בקשתו כי הוא לא יודע מה יש לו בגוף.ולא טוב לו עם עצמו.הרופא איבחן חרדות ונתן לי הפניה לפסיכולוג דחוף .כרגע הוא אינו נוטל כדורים מתחילת החופשה של פסח .מבית הספר כבר קיבלתי שני מכתבים על הפרעות בשעור .זמזומים לעצמו חוסר ריכוז וכעס שמשתמע להם כחוצפה .שאלתי היא האם בעיות החרדה והדכאון נובעות מתופעת הכדור ? איזה פתרון יש לרפואה האלטרנטיבית בבעיות קשב וריכוז כדי שלא יקח את הכדור הארור הזה? והאם יש גם פיתרון לבעיות החרדה .כי איני רוצה שבני יקח כדור לחרדות.נואשתי לגמרי מכל המערכת האטומה שרק רוצה פיתרונות בזק וילד רובוט.גם בית הספר וגם נוירולוג.אנא ענה לי בהקדם תשובתך חשובה לי מאוד ודחופה .
בתודה מראש אמא מודאגת מאוד
גם לאחי הקט היה את זה פעם...3יפי
*בר. ולמה לא לפי הסדר???3יפי
addlesאנונימי (פותח)
הבת שלי בת 10+ עם בעיות קשות של קשב וריכוז.
למרות שכבר תקופה ארוכה הרופאים ממליצים לנו לקחת RITALIN אנחנו לא נתננו לה בגלל שפחדנו .
לאחרונה התחלנו לתת( לא היתה ברירה היא פשוט לא למדה ) ולמרות זאת לא ראינו שינוי .
התייעצנו עם הרופא והוא העלה את המינון ל- 20MG ויש השפעה חיובית .
הבעיה : אנחנו כהורים מפחדים מתופעות הלוואי ובעיקר לאור הכתבות הרבות שקראנו לאחרונה בנושא ואנחנו ממש מבולבלים ולא יודעים מה לעשות .
השאלה : האם ל- ADDLES יש תועלת ממשית ?
האם באישור משרד הבריאות תוהאם אין לא תופעות לוואי בעצמו ?
אודה לך על תשובתך המהירה !
קשב ורכוזאנונימי (פותח)
האדלס היא תערובת צמחית המכילה 10 צמחי מרפא יעילה ביותר לבעיות קשב ורכוז תערובת האדלס ממקדת
מרכזת ומרגיע משפרת את הפעילות המוחית .
ללא תופעות לוואי המתלווים לריטלין, כמו הפסקת תיאבון ,בחילות, תיקים בפנים, לאחרונה התקשרה אלי פסיכולוגית
מאופקים, שנשלחה אלי עי נאורולוגית מאשקלון וספרה ,על ילדה שלקחה ריטלין וכתוצאה מכך, התחיל דמום באף
החליפו את הריטלין והתחיל דמום בשתן ולכן היא פנתה אלי על מנת לקחת פורמולה טבעית. האדלס לא עוזר
בכל המקרים, אבל במקרים רבים שהוא עוזר הוא מדהים. משפר רכוז ויכולות למידה הקשבה וזכרון.
בהצלחה אלי מלמד 0524410667 בכל זמן
ריטלין גורם ל"תיקים" בפנים???שובל אור
זה רק בזמן הלקיחה? או שאולי זה גם נשאר אח"כ לכל החיים? וזה רק בפנים?
אשמח מאוד מאוד לתשובה מכל מי שיודע\בעל ניסיון!
לי אמר פעם נוירולוג שריטלין מחריף את ה"תיקים"משה
לא התעמקתי יותר מדי מעבר לזה.
היפראקטיביות תחת טיפול ברטליןאנונימי (פותח)אחרונה
מחקרים הוכיחו מעבר לכל ספק כי תופעות הלוואי לרטלין הינן מינוריות וכמעט בטלות בשישים באוכלוסיית הנוטלים אותו.
ברם, לא תמיד יש צורך מיידי בהתווית רטלין, לעיתים תכופות טיפול בשיטת מוח אחד/קיניזיולוגיה בשילוב עם תמצית פרחי באך תחולל פלאות ותביא את המטופל להישגים שמעל ומעבר לכל הציפיות.
כמו כן הניסיון הוכיח שלטיפול במגע כמו רפלקסולוגיה, עיסוי הוליסטי, שיאצו השפעות מגריעות ארוכות טווח, לרוב השילוב בין שיטות הטיפול הוא הנוסחא המנצחת.
בכל מקרה יש להתייחס לכל מקרה לגופו ולהמנע מהכללות גורפות אשר רק גורמות נזקים ומונעות טובה מבעליהן.
התשובה נכתבה מפי הגב' מירי הופמן מנהלת מכללת שלם
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.