עזרה עם הגברת..123456gggggg
אני נשוי שלוש שניים פלוס...ואשתי החליטה להוריד מכסוי ראש מלא לחציבהתחלה ממש התבאסתי ועד עכשיו אני קצת מתבייש להסתובב איתה שהיא עם חצי כיסוי אני לא מספיק להתפלל על הנושא..ולא מעיר לה כלוםם...יש לצין שלקידוש היא עדן שמה מלא..בקיצור סתם פורק אשמח לקבל עוד עצות איך להחזיר את הכיסוי המלא והיפה...תודה לעונים
שאלהערנוש
דיברתם על זה?
מה היא אמרה?
..,123456gggggg
אמרה שהיא לא מרגישה שלמה עם זה..והיא מרגישה לא טבעי...יש לציין שהיא כן שמה מלא אני אומר לה שזה ממש יפה לה וכמה שזה יפה לה וכו'
דבר ראשוןDiamond1

תפסיק להחמיא לה שזה יפה..

לדעתי זה יוצר עוד יותר אנטי

(בעלי רוצה מטפחת ואני רציתי פאה וכל פעם שאני שמה מטפחת והוא מחמיא לי זה מרגיש לי לא אמיתי)

או שלפחות תחמיא לה גם כשהיא שמה חצי כיסוי.. כן..

מעבר לזה אני לא חושבת שיש לה מה לעשות חוץ מלשתוק ולהתפלל..

מה קרה שפתאום אחרי 3 שניםהיועץ
היא החליטה לשנות?
תברר איתה ועם עצמך מה קרה אז..
יש לה על מי לסמוך, חבל לריב על זהארץ השוקולד
פעם ראשונה שאני שומע על זה.הלוי
כי ממה שאני מכיר גם מלימוד וגם מרבנים, אין היתר כלשהו לשים חצי כיסוי ראש.
אשמח לדעת על רבנים שמתירים לכתחילה, ולא רק בדיעבר מפני שלום בית (אפשר גם בפרטי אם פה עלול לפגוע בכבודם של אותם רבנים).
הרב רבינוביץ' מתיר חצי כיסוי ראשארץ השוקולד
(עליו סיפרו לי)

בעיני ראיתי שהרב יוסף משאש (שו"ת מים חיים חלק, סימן קי - שם התיר לכתחילה) והרב משה מלכה (שו". והשיב משה סימן לד - לו) התירו בלי כיסוי בכלל.

(אחפש את מקור דברי הרב רבינוביץ' ואעלה בלי נדר בימים הקרובים)

נכון, נחלקו בכך הדעות, אבל האם לא ניתן להקל כדי להסתדר עם אשתך?
לא בא להתווכח, רק מתעניין.הלוי
בגדול אני דוגל שאם יש לדבר גב הלכתי כלשהו, אז זה בסדר.
לגבי הרב משאש הבנתי שהוא לא התיריעל מהדרום
לק"י

אלא רק לימד זכותעל נשות ישראל....
בחלק א הוא בא ללמד זכות וראה שההיתר פשוטארץ השוקולד
בחלק ב הוא כבר התיר באופן פשוט.

מספר רבנים בני ימינו שמצאתי עכשיו הפניה לדבריהםארץ השוקולד
על סמך מישהו (בפורום בחדרי חרדים) שהעלה סיכום (נראה טוב, אבל לא מושלם) של דעות בנושא:

הרב יהודה הרצל הנקין (בעל השו"ת בני בנים)
http://www.hagigim.com/modules.php?nahttp://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/maaliyot/din2-2.htm

הרב צבי יניר (ר"מ בהר עציון ובפתח תקווה לשעבר, כיום במערך הגיור):
http://www.kipa.co.il/ask/show/124450

הרב נחום אליעזר רבינוביץ' (ראש ישיבת מעלה אדומים, מחבר שו"ת שיח נחום ועוד):
http://www.ybm.org.il/Admin/uploaddata/LessonsFiles/Pdf/9690.pdf

כאן הובאו דברי המתירים כיסוי חלקי, אני יודע שיש דעות החולקות. רציתי לטעון שיש על מי לסמוך וחבל לפגוע בשלום בית, על מנת להחמיר כשניתן להקל ולסמוך על מספר רבנים.

מקור הדברים הללו מפורום "בחדרי חרדים":
http://m.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3123592&forum_id=771
נראה לי שההגדרות שלי ושלך לכיסוי ראש חלקי שונות.הלוי
ממה שאני מכיר כיום, הכוונה לכיסוי ראש חלקי היא ששמים כובע, מטפחת או סרט, שמהן השיער יוצא יותר משתי אצבעות מכל כיוון ובדרך כלל גם יותר מטפח מכל כיוון.
עד כמה שידוע לי (ולפי כל המקורות והרבנים שהבאת), אין היתר לכתחילה וגם לא בדיעבר לכיסוי ראש חלקי, על פי התיאור שהבאתי. המקרים היחידים שידוע לי שסוג של הקלו בהם, הם מקרים של פגיעה בשלום בית ומחשש שהתעקשות על כיסוי ראש מלא, עלול להביא לגירושין.

הוצעת השיער מכיסוי הראש עד שתי אצבעות מכל כיוון, היא מגובה הלכתית ויש על (לא מעט) מי לסמוך, כמו שניתן לראות בקישורים שהבאת. אבל לא נראה לי שעל זה פותח השרשור מדבר.
לא דיברתי על הוצאה של שתי אצבעותארץ השוקולד
ולא אלו הרבנים שהפניתי אליהם.

הרב פיינשטיין לא הוזכר, כי הוא אומר שתי אצבעות.

תראה לאן הפניתי, חוץ מהכתובת של בחדרי חרדים ששם בעיקר מדובר על שתי אצבעות:
מספר רבנים בני ימינו שמצאתי עכשיו הפניה לדבריהם - נשואים טריים
ציטוט ממקור שהבאת של הרב רבינוביץ':ראה

(בעלי העיר על המקור הזה)

"לסיכום: מעיקר הדין צריך לכסות את רוב שיער הראש, אבל מותר להוציא קצת שיער, ולאו דווקא שיעור מסוים אלא כפי הנהוג בחברה של שומרי תורה ומצוות אליה היא משתייכת. ואין להקל בגילוי הראש בבית בנוכחות אנשים זרים."

יש לדייק בדברים:

א. הרב אסר לגלות את הראש בנוכחות אחרים אפילו בבית (וקל וחומר בחוץ).

ב. הרב מדבר על 'להוציא קצת שיער'.

ג. יתכן שהתשובה נכתבה בתקופה ומתוך הנחה שלא קיימת חברה שומרת מצוות שלא יכסו את רוב רובו של הראש (וההיתר הוא על קצוות מסויימים בלבד). 

סביר שהרב רבינוביץ' הולך לפי מנהג המקוםארץ השוקולד
בצניעות זוהי דרכו.

אבל ביחס לדיוקים ול"יתכן"- ברוך ה' הרב רבינוביץ' עדיין חי, ניתן פשוט לשאול אותו
גם הגר"מ פיינשטיין.רני שמחה

תקראי את התגובה האחרונה שלי לארץ השוקולד.הלוי
ראיתי, תודה רבה. הרב הנקין יקר לי מאוד, תלמיד חכם אדיר.רני שמחה

מה??אלעד

אפשר מקור?

ממה שאני למדתי הוא התיר שתי אצבעות שזה בכלל לא קשור לכאן

לגבי הגר"מרני שמחה

יש תשובה שלו, אם אני לא טועה (באמת באמת מסייגת, למדתי את זה לפני שנה ואני חוששת לטעות.)

שהוא אומר אפילו שאם יש שידוך של אישה טובה, בת תלמיד חכם שמתכוונת לכסות חצי, אסור לבטל את השידוך. כלומר יש היתר. 

הכל בערבון מוגבל, ויש לכתחילה. 

כמובן שהדיון ההלכתי הוא על מה שמים את הדגש - הכיסוי הפיזי של השיער, או הסימון שהאישה היא נשואה. ומכאן נגזרות הפסיקות השונות. 

אין בעיהאלעד

יש לי סבלנות עד לקבלת מקור בכתב

זה לא היתר לשים חצי כיסוי ראש,הלוי
זה היתר להתחתן למרות שזה רק חצי כיסוי ראש.
הרב פינשטיין מדבר שם מפורש על שתי אצבעות.היועץ
יותר מזה זה כבר שולחן ערוך מפורש שעוברת על דת יהודית
הפניתי קישוריות למקורות של דבריהםארץ השוקולד
מוזמן לעיין שם
יש משהו שהיא רצתה שאתה תעשה מבחינה דתיתתתתתתתתתת
ואתה עושה אותו בגללה?
זה היה מדובר לפני החתונה? סיכמתם את זה לפני החתונה?
תבדוק מה קורה בעבודה שלה..
כנראה מנסה להיות שם יותר פופולארית אולי. אולי אתה לא מספיק מפרגן לה באופן כללי. נותן הרבה הערות..
בכל אופן אם זה דברים שסוכמו לפני החתונה שהיא תהיה עם כיסוי ראש מלא אז לדעתי לא לעבור בשתיקה. לדבר ולהסביר שאי אפשר לשנות מוסכמות ככה סתם בצורה חד צדדית. לגבי סנקציות תשקול את זה ואילו.
אם לא סיכמתם לפני ממליץ לך לבחור שיעורים מראש שבהם מדובר קצת על זה ולשמוע אותם לבדך ובקול רם או יחד איתה וכאילו מצאת את זה
אוי נשמע ממש רע.מקרוני בשמנת
העצות שלך נשמעות לי קשות ושליליות.
אתה נדרשת פתאום לכסות חלק בגוף שלך אחרי החתונה? חלק שנחשב יפה ונשי... זה עלול להיות קשה. ויכול להיות שפתאום היא ראתה שזה מקובל בסביבה שלה והרשתה לעצמה.

זה לא אומר שרע להם בזוגיות ולא אומר שהוא לא מחמיא לה. יש גורמים נוספים שמשפיעים על אשה מלבד בעלה. אם היא ראתה על אחרות וחושבת שזה יפה, הגיוני שלבה נמשך גם כן לשים חצי כיסוי ראש. לא צריך להיבהל כל כך.

ומסכימה איתך בדבר האחרון, בלי סנקציות או משהו דרמטי - פשוט לבקש. אם משהו שבן/ בת הזוג עושים מפריע- אז פשוט מדברים על זה ומבקשים להתחשב.
אני ממליץ לך לקרוא שוב את התגובה שלי לפני שתגיבי שובתתתתתתתתת
כם אם יש אלף ואחד סיבות אחרות לחזרה בשאלה והתדרדרות רוחנית של אשה
יש דבר בסיסי אחד לפני הכול
האם דובר על העניין לפני החתונה או לא. האם זה היה תנאי או לא.
אי אפשר לשנות דברים בצורה לד צדדית במידב וסיכמו עליהם מראש.
וכל הסיבות שאת נתת להורדת הכיסוי ראש כן מתנקזות שוב למיקומו של בעלה בחייה.
בהצלחה בהבנת הנקרא
אתה יכול לבקשבן יקר

ואז לכבודך היא בוודאי תסכים מדי פעם

ספציפיתהעני ממעש

זה נתון

ואינך אחראי על העולם הבא שלה

(מבין את תחושת הפאדיחה)

למה העניין מתלווה?

חברה? עמיתות לעבודה? הלך רוח "חפיפי"?

זכותך וחובתך להעיר לה את דעתך באופן מכובד. ואתם נשואים מספיק זמן לכך.

זה נושא שלם לדיוןאסתי80
כי שמעתי בעבר שכל עולם הבא של האישה תלוי בלימוד התורה של הגבר(קצת מלחיץ בתור אישה ) אם היא מאפשרת לו ללמוד או לא אך מה קורה במקרים שיש לו זמן והיא דוחפת אך הוא לא הולך לא יודעת כל העניין הזה שיש איזו שהוא קשר לעולם הבא של איש ואישה לא מסתדר לי לעניות דעתי זה כל אחד לעצמו כי כן אין לדבר סוף (הורים ילדים אחים שכנים וכו')
לא קלפאז
האם זה קשה לך?
מה עם לספר ה איך אתה מרגיש בעניין?
איך היא הגיעה לזה? האם לא שיתפה אותך בכלום?
גילית את זה בקר אחד?
היו ביניכם דיבורים בנושא?

אני מציעה דבר ראשון פשוט לשמוע מה המקום שלה ולמה עושה ככה.
אחר כך תספר לה מה אתה מרגיש לגבי העניין.
משם תראו איך תתקדמו יחד.

ולהתפלל גם יעזור
בפרט על זה שתזכו לגדול מכל זה
נשמח אם תפרסם מתישהו את מסקנותיך בעניין..שאולי18
בזהירות רבהסיכוי לאהבה
בזהירות רבה אני מעיר..
בבית הרי אין שום בעיה שהאשה תלך בשער פתוח.. אדרבה זו מצוה שתלך בשער פתוח כדי למצוא חן בעיניו. כל הנושא הוא רק בחוץ כשזרים רואים. אז אם בבית האשה מורידה את כסוי הראש זה מצוין. אבל אם זה גם כשאחרים רואים.. הבעל צריך לחשוב למה האשה מרגישה פתאום צורך להראות לאחרים את השער שלה ? אולי הבעל שכח את חובתו לחזר אחרי אשתו ? והחסר שלה מביא אותה לחפש מחמאות מאחרים ?
בזוגיות בריאה..משוטט
הגיוני שלבני הזוג יהו עליות וירידות מהבחינה הדתית.
החיים דינמיים ואיתם גם הרמה הדתית של כל אחד מבני הזוג וטוב שהיא ממשיכה לעשות משהו שהיא פחות מעוניינת בו ואתה לא מקשה עליה.
תקבל אותה ככה.. ותבין שזה עדיף מאישה שמתבאסת ממשהו אבל נשארת איתו רק בגלל שאתה מעדיף ככה.

ובלי קשר לדעתי חצי הרבה יותר יפה אז בכלל...
אני חושבת שהיא מושפעת מהחברנzmil
בשכונה מכללה עבודה. צריך שתדבר יםרב רבנית ותתחבר לבנות עם כיסוי ימלא
אני קצת מופתעת מהתשובות של רבים כאן..סקרנית12
נתחיל במה שסוכם מראש- אני לפני החתונה חשבתי שבעלי יקום כל בוקר לתפילה. בפועל זה דבר שקשה לו(מתחיל ללמוד מוקדם ויש לו נסיעה ארוכה אז לקום עוד יותר מוקדם בשביל מניין...) בהתחלה זה הפריע לי (וזה משהו שסוכם!!) אבל לאט לאט הבנתי שזה שלו. אני יכולה לעזור לשאול ליעץ אבל זה שלו לגמרי!!!

אני הולכת עם חצי מההתחלה וידעתי שבעלי היה שמח במלא אבל הוא כל הזמן אומר "זה שלך" את בוחרת מה נכון לך.

קשה לי מאוד התפיסה הזאת שבת חייבת ללכת עם ארוך/מלא וכו ולבן שלא מצליח להתפלל 3 תפילות במניין אז זה סבבה...הכל טוב.
משום מה בנות מסוגלות להכיל מורכבות של גבר ואילו גבר לא מסוגל להכיל מורכבות(כזאת) של אישה.

הצעתי לך- תשמח באישתך. היא יודעת שזה מפריע לך עכשו תן לה להחליט. תשאל אותה למה בחרה להוריד לחצי בלי לשפוט בלי להיות המורה להלכה אלא חבר.
סופסוף תגובה נורמלית.. צודקת לגמרי בגישה שלךmoochkin
^^^ כל מילה!ירושלמית טרייה

דווקא לא מסכימה.רבקוש
זה שאנשים פה חושבים שחצי כיסוי ראש זה לא בסדר לא אומר שהם חושבים שלא ללכת לתפילה 3 פעמים ביום זה בסדר.

אשה מחוייבת להלכה בדיוק כמו האיש ואין סיבה לחשוב שמחמירים על חשבוננו.

אגב, הלכתית רמת החיוב במניין פחותה מרמת החיוב בכיסוי ראש מלא.
רבקושסקרנית12
אני לא אומרת מה יותר נכון ממה...ומה דאוריתא או דרבנן...

אני כן יכולה לספר מהמקום האישי שלי- שהדבר שאני הכי אוהבת בי זה השיער. אני מרגישה שזה היופי שהקבה חנן אותי. ובשבילי לחסות חצי זה התמודדות יום יומית עם עצמי ועם הביטחון שלי. ולכן אני חושבת שתשובות כמו "תבדוק את החברות שלה" "זה לא מה שסיכמתם" וכו לא במקום.

המיוחד בזוג זה הביחד, היכולת ללמוד להיות שם גם שיש חוסר הסכמה.
מסכימה איתך שזה קשה.רבקוש
גם לי זה קשה בטירוף וזה מבאס אותי.
אבל אין מצב שאכסה רק חצי.
ואני גם יודעת שכל אחת וההתמודדות שלה והקשיים שלה...

מסכימה מאוד שהדרך הנכונה היא להתמודד יחד, בני הזוג.
כל מילה בסלעאמא_מאושרת
ד"א מכירה זוג שאחרי הרבה שנות נישואים הבעל התחיל לשמור שבת והאישה לא מתחברת לזה בכלל.
רב שהם שאלו אמר שבשביל שלום בית שישמרו שבת כן שבת לא
על אחת כמה וכמה בכיסוי ראש חלקי..
תשמח באישתך, בטוחה שיש לה הרבה מעלות טובות..
מי הרב שהתיר לזוג לא לשמור שבת?!דבירי
ה' ירחם, זה אמיתי??? החפץ חיים בכה על יהודי ביקש ממנו היתר לחלל שבת אחת!!!
מצטרף לזעזועצקון לחש

אני לא יודעת מי הרבאמא_מאושרת
אני יכולה לברר
זה זוג שאני מכירה
הבעל בעל תשובה, והאישה לא ממש שם.
הוא אמר ששלום הבית קודם.
שלום הבית קודם למיתת בית דין? אוי ואבוי...צקון לחש

רוב איסורי שבת אינם כאלהמשה
בעיקר הנפוצים, כמו אור (led, פלורסנט) או שימוש באמצעי תקשורת ובידור.

רכב למשל, יש לו דין אחר לגמרי.
זה מאן דאמר. לפי החזון אי"ש והרב אליהו זה דאורייתא גמורצקון לחש

בכל מקרה ממה שהיא כתבה הוא התיר לחלל שבת, לא נתן הנהגות לחלק בין דרבנן לדאורייתא...

שזה מזעזע מאוד בעיניי.

לא יודע לגבי מה שהיא כתבה. נשמע לי סביר שלזה הכוונהמשה
לא שמעת על "רבנים" שהחליטו על דעת עצמם שהם רבנים..?צקון לחש

לצערנו לא חסרים יצורים... אז אם זה באמת ח"ו קטע כזה כדאי להודיע לרב אמיתי על הצד שזה ח"ו כמו שהשתמע לנ"ל ולי

ההשוואה לא נכונה בעינייאלעד

"משום מה בנות מסוגלות להכיל מורכבות של גבר ואילו גבר לא מסוגל להכיל מורכבות(כזאת) של אישה."

תפילה במניין זה אפילו לא דרבנן אלא בגדר המלצה חמה.

הלכות צניעות חמורות הרבה יותר, באופן כללי.

אם תנסי להשוות (ומכאן להגיע שוב למלחמות בנים-בנות שתמיד מזכירות לי כיתה ג') אז חישבי על בעל שמחליט להוריד את הכיפה. זו סיטואציה מאוד לא נעימה לכל המשפחה ודאי כאשר הוא מסתובב כך בחוץ

צודק אלעדהיועץ
ההלכה קובעת שאשה פרועת ראש זה מהדברים שאשה יוצאת ללא כתובה.. הוי אומר שזה מהדברים שקשורים לליבת הנישואין.
ושז"ל?הקולה טובה

האת הייתם מייעצים פה לאשה להתחיל להתערב לבעלה בשז"ל?

לעקוב אחריו? 

ורוקה שלא רוצה להתחתן בגלל שז"ל של הארוס המיועד

או נשואה שאומרת "אבל סיכמנו לפני החתונה שהוא מקפיד על זה מאד!"

ברור שלא.

כי זה עבודת ה' שלו ולא שלה.

גם פה.

זה עבודת ה' שלה ולא שלו.

הבעל יכול להחליט שלא מתאים לו להיות נשוי לאשה כזו ולהתגרש.

אבל הוא לא יכול לשנות אותה.

והוא גם יכול להחליט שהוא מקבל את אשתו כמו שהיא.

כמו שהיא מקבלת אותו כמו שהוא.

במיוחד שיש לו על מי שיסמוך שמקל בזה. 

וודאי שששלום בית חשוב יותר מאשר דקדוקי צניעות שאינם שלו.

שידקדק בצניעות האישית שלו, לא בשל אשתו.

קשה לי עם האמירה המפרידה הזו בסגנון: זה עבודת ה' שלה ולא שלואלעד

היא רעייתו ואשת בריתו והם בחרו לחיות יחד בשיתוף מוחלט שכולל גם את העולם הרוחני.

מדוע בעל (או אישה כמובן) יכולים לדבר, לעודד, להתדיין, ולעיתים נדירות אף להטיל ווטו בתחום הפרנסה/התנהגות/גישה לילדים/מקום עבודה וכד' אבל בכל הקשור לתחום הרוחני עליו לקבל את התהליכים שהיא עוברת כצופה מהצד ולא להתערב? גם התחום הזה מהווה חלק בלתי נפרד מהשותפות שלהם כבני זוג וחלק מהעולם שהם בנו יחדיו.

הוא אוהב אותה והיא יקרה לו מאוד ולכן חשוב לו שהיא תידבק בטוב, שמבחינתו (ומבחינתה בעבר) זו שמירת ההלכה בנושא X. לא ממקום אדנותי או שטלתני או נעלב. לפי מה שכתכת אין לו שום מקום להתערב או לנסות לשנות אלא "הבעל יכול להחליט שלא מתאים לו להיות נשוי לאשה כזו ולהתגרש." בראבו

מחר הוא יחליט לצאת עם אשה אחרת (או כל עבירה אחרת שפוגעת בתא המשפחתי) ואל מול תחנוניה הוא יפטיר לעברה "לשנות אותי לא תוכלי, אבל הי! את תמיד יכולה להתגרש"

לא רציתי להוריד את הדיון לרמת "אבל זה מה שסיכמנו!!1" כי סגנון הטענות הזה אמור להיות מובא בידי מי שיכול לשפוט ביניהם, למשל מגשר או בית הדין. לכן בחרתי להשוות דווקא להורדת כיפה כי בשני המקרים המתוארים מדובר בפרהסיה שפוגעת גם בבן הזוג השני, וכאן לדעתי אמור להיות הדגש, לא במירוץ חטאים ולא בהשוואות שאינן ממין העניין.

נסחפתם קצת עם הפתיחות, רבותי!צקון לחש

משהאחרונה

חלקית - אני מבין את התסכול מדברים שמשפיעים על איך שהזוג (והוא) נראה בחוץ.

^^^לגמריתף
תפילה במניין זה חיוב מדרבנן, לא "המלצה"ברגוע

זה בכלל לא דומה אחד לשני.ד.

תפילה בציבור או לא, זה אכן ענין שנוגע לו. לכל היותר, אשה שציפתה אחרת, יכולה קצת "להתאכזב" מהנהגתו.

כיסוי ראש או לא לפני כולם, זה חלק מהצניעות של אשה, חלק ממה שהיא מיוחדת לבעלה.

מי שלא תופס את ההבדל הזה, חושבני שאיבד משהו מאד בסיסי וטבעי בתחושה.

ומאד מוזר לי שאשה "מסכמת" עם בעלה שילך כל בוקר לתפילה במנין (שזה יפה מאד וחשוב - אבל כל התפילה עצמה מדרבנן, ק"ו המנין, עם כל מעלתו העצומה להתקבלותה וכו') - והיא עצמה "מההתחלה" הולכת עם חצי כיסוי ראש, שזה בוודאי נוגע גם לו.

לדעתי, זה ממש להמציא תורה חדשה.

וגם "דעות" שהביאו כאן, מטעמי שלם-בית, הרי שהמעיין בדברים, רואה שחלקם כותבים לא כפי שזה נשמע. וגם מי שכן - אי אפשר להתכחש שזה מיעוט שבמיעוט, והדעה הפשוטה המקובלת והרווחת, שהיא גם פשוטו של שולחן ערוך, היא שאשה צריכה ללכת עם כיסוי ראש שמכסה..

חייב להגיב משהו כלליהלוי מא

תבדוק טוב טוב באם זה מפריע לך בגלל החברה או בגלל עצם העניין

נניח היית חי בשליחות בתימן האם זה היה מפריע לך אם כן אתה רדוד

אם עצם העניין מפריע לך סימן שאתה חושב שאתה אפוטרופוס של חיי העולם הבא של אשתך

וגם לזה תשובה לי צא מהסרט אתה מחויב בדברים אחרים בכתובה לא להיות האב ורוח הקודש של אשתך!!!!!

אחינו תנשום..משוטט
הרגת תילד..
הילד חייב פרופורציותהלוי מא
ואם זה מפריע לו מסיבה של חינוך ילדיםספק

מה אז? 

דוגמא אישית בהקפדה על קיום מצוות זה מאוד מאוד חשוב מצד שני ההורים. 

אז אסור לו שזה יפריע לו שהחינוך של הילדים שלו נפגע? (כעת או בעתיד). 

יש ערכים גבוהים מכיסוי ראש שהילדים חייבים ללמודהלוי מא
הכלה וקבלת בן הזוג כשקשה לו עם מצווה מסויימת
אפשר להגיד את זה גם על אכילת חזירספק

יש ערכים גבוהים יותר משמירה על כשרות. 

כל אחד והסטנדרטים שלו. 

דמגוג/יתהלוי מא
נו, שויין... עוד אחד שאין לו תשובה לענין...ספק

האשה המדוברת כשרההלוי מא
עבר עריכה על ידי כתר הרימון בתאריך ט' בשבט תשע"ז 13:17

עריכה: נא לדבר יפה.

שומרת שבת כשרות וטהרת המשפחה וגם שומרת על גדר דאורייתא של כיסוי ראש למה אתה מנסה להציג זאת לא נכון?

תקשיב,ספק
עבר עריכה על ידי כתר הרימון בתאריך ט' בשבט תשע"ז 13:17

עריכה: נא לדבר יפה.

לכל אחד יש את הסטנדרטים שלו בכל הקשור להקפדה על קיום מצוות. 

לך מספיק שאישתך תשמור שבת וכשרות - סבבה. 

לא כולם כמוך.

כתר הרימון

לא כיף לערוך, ועוד יותר בפורום של 'מבוגרים'

זה באמת מצער.ד.

נסיון קשה בשבילך.

אתה יכול לומר לה בעדינות, שאתה מאד תשמח אם הכיסוי יחזור למצבו המקורי.

אם היחס ביניכם בכללי טוב, אז בדרך כלל בסופו של דבר, חשוב לאשה להיראות טוב בעיני בעלה.

ותתפלל.

הצלחה רבה.

עצה שלי idi199

תגיד לה ביפה.. שאתה מאוד אוהב אותה איך שהיא!
מקבל אותה איך שהיא!
תומך בה איך שהיא תחליט להיות..
אבל שבעייניך היא הכי יפה ומכובדת עם כיסוי ראש מלא.
אתה מאוד אוהב אותה..
אבל עם כיסוי ראש מלא, היא הכי יפה,
זה מחמיא לה, ועושה לה אור, ומיפה אותה.

והרצון הכי חזק של האישה זה להיות יפה לבעלה.
שיתסכל רק עליה, ויאהב אותה.

אם תחזק את היופי שלה, והאהבה שלך אליה עם כיסוי ראש מלא.
לאט לאט ובסלבנות, היא תחזור למסלול.
אבל הכי חשוב, לדבר יפה, להחמיא המון.
ולהגיד לה שבכל מצב אתה מקבל אותה איך שתחליט.

אבל כמובן, שזה משהו שמאוד חשוב לך, ויפה בעייניך.
בהצלחה

הייתי מנסה להבין קודם למה היא הורידה.מור ולבונה
לפי הסיבה, יהיה יותר קל לדעת מה הפתרון.
אם מבחינה של יופי - תגיד לה כמה היא יפה בעייניך עם כיסוי מלא, אם זה מתוך חוסר הבנה והתחברות- תלמדו ביחד את החשיבות של זה. אם זה כי זה משעמם וצריכה חידוש- תציע לה ללכת לסדנא לקשירה או משהו בסגנון.

שורה תחתונה הכי חשוב להבין שעבודת ה' היא אישית וגם אם קשה לך עם זה תכיל את הקשיים שלה ותעריך את החצי הנותר.
אפרופו...גדרי דאורייתא מול דרבנןהלוי מא

מדאורייתא די שתצא לרשה"ר עם צמה ככה שאשתך כבר נמצאת בין דאו לדרבנן

תשמח  בזה

אם כיסוי הראש הדבר היחידי שמפריע לך, אזדבירי
תניח לה, אני מכירה לא מעט זוגות עם ילדים שהגבר הלך הרבה קדימה והנשים שלהן עדיין ללא כיסוי ראש, אשתך לא בשלה לכיסוי ראש מלא קבל זאת כעובדה, תתפלל שיהיה לה את הכוחות לעמוד בלחץ החברתי שלא נותן לה את הבטחון כדי להרגיש יפה!!! ברגע שהיא תיהיה בשלה ריגשית היא תשים, רק תן לה את ההרגשה שהיא מלכת היופי!!! הכי חשוב...כשתפסיק לעשות חשבון לאנשים אתה לא תתבייש באשתך. אני בטוחה שיש דברים ששווה לך להמשיך לאהוב ולהשקיע בנשואים!!!
הכותבת: אשה עם כיסוי ראש מלא. ב ה צ ל ח ה!
מבין את הכאבעוגי פלצת
לגיטימי לא פחות מאשה שכואבת את דרדורו
הרוחני של בעלה

לכל אחד מאיתנו מותר שיהיו ציפיות מסויימות מנישואין
בטח ציפיות גבוהות
ומותר לכאוב כשרחוקים משם

בינתיים תראה לה שאתה אוהב אותה לא פחות
ותשתדל לדבר איתה בעדינות על העניין
ולהרפות אם היא מאותתת שלא בעניין לדבר

רק שתהיה מודעת למקום שלך ושאתה
אוהב אותה מאוד כמו תמיד
המצב הכלכלי, פריקה ובקשהחוזר

שלום לכולם. אני כותב את זה בכאב לב גדול, ומתנצל מראש אם זה ארוך מדי, אבל אני חייב לשפוך את הלב ולקבל עצה.

אני מנסה, באמת מנסה, לעמוד בנטל הפרנסה, וזה פשוט לא מצליח לי. אני עובד קשה, משקיע שעות, אבל מרגיש שאני רץ במקום. המצב הכלכלי שלי ושל משפחתי נהיה קשה מיום ליום. החובות גדלים, ואני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה.

כל לילה אני שוכב ער, הלב שלי דופק בחוזקה, ואני חושב רק על הלחץ של החודש הבא. אני רואה את הצורך בבית, את הדברים הבסיסיים שחסרים, ואני מרגיש שאני מכזיב. ההרגשה הזו שאני לא מצליח לספק את היסודות היא שוברת אותי.

הקושי הגדול ביותר שלי הוא במישור הרוחני: איך אפשר לשמור על שמחת חיים ועל יישוב הדעת כשהדאגה אוכלת אותי מבפנים? אני יודע ש"אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה", ואני משתדל להתחזק באמונה ובביטחון, אבל ברגע האמת, כשאני רואה את חשבון הבנק, הכוחות נופלים.

שאלותיי אליכם:
חיזוק הביטחון: איך אתם מצליחים לשמר ביטחון ואמונה שלמים גם כשהמציאות הכלכלית צועקת משהו אחר לגמרי? אילו מחשבות או כל דבר יכול לעזור ברגעי השפל?

עצה מעשית:: האם מישהו מכם חווה קושי כלכלי עצום והצליח לצאת ממנו בדרך ישרה? איזה שינוי אמיתי עשיתם שהביא לכם ישועה?

אני לא מחפש פתרון קסם, רק כוח להתמודד וכמה מילים טובות שיזכירו לי שאני לא לבד בתוך החושך הזה.

אני מרגיש שאין שום סיכוי, שנים שאני מנסה ולא מצליח לצאת מזה, זה גורם לי ליאוש מהחיים, 

יש רגעי שפל באמת שאין לתאר. אני מגיע לקצה.

והכי מקשה, שאשתי ביקורתית מאוד לגבי, היא מצפה, אולי בצדק, שאחזיק את המצב, אבל כל פעם שהיא רואה את החשבון היא מוציאה עלי את כל הפחדים שלה, ודוחפת אותי למה אתה לא עושה ככה ולמה לא ככה, אני מרגיש שהיא לא איתי אלא נגדי בזה.

תודה רבה מראש לכל מי שטורח לקרוא ולענות. מי יתן וכולנו נזכה לראות ישועות בקרוב.

וואי, וואי. באמת לא פשוטהסטורי

מציע לפנות לארגונים שמתמחים בזה כמו פעמונים/מקימי ולהעזר בהם גם להתארגנות לטווח הקצר - בעיקר בדיקה יסודית של האפשרות לצמצום הוצאות ובעיקר לטווח הארוך - הגדלת הכנסות והתנהלות כללית נכונה.

חוץ מזה ובמקביל - להתפלל מכל הלב.

תודה. התפילות כבר שנים שלא מתקבלותחוזר
קטונתיהסטורי
מציע כן לפנות לעצה ועזרה מאחד הארגונים שמתמחים בזה בדיוק. בהצלחה רבה.
קודם כלהעני ממעש

מקווה שתעבור את זה

חסרים נתונים ראשוניים על מנת שנוכל להתחיל חשיבה

מס' נפשות

מקורות פרנסה סכום ויציבות

האם קיימים פערים לא שגרתיים

וכד

בפרטי?חוזר
למה פרטי ולא בפורום?העני ממעש
כי לא בא לי לספר לכל העולם פרטים אישיים אולי?חוזר
ותשועה ברוב יועץהעני ממעש

מטרת הפורום היא התייעצות אנונימית בלתי מקצועית

לא מקובל באישי בפרט משתמש לא מוכר ומילא אף אחד לא מכיר אותך

ואו אתה ממש אובססיביחוזר
לדעתי בצדקדיאט ספרייט

אני רוצה לציין למען הזהירות שהיום בצהריים קיבלתי ממשתמש זה (חוזר) פניה בשיחות אישיות.

אומנם תמימה ופשוטה בסה"כ בקשה לשוחח, אבל מכיוון שאנחנו לא מכירים, לא הכרנו ובכלל אינני משוחחת עם גברים, חסמתי את המשתמש.

למה משתמש (חדש?) פונה בשיחות אישיות לאישה?

לא ראיתי סיבה.

אני גם מציינת שבפרטים האישיים מצויין שהוא פרוד.

מבחינתי זו אזהרה לציבור, כיוןן שאנו מצויים להתרחק מן הכיעור וכל הדומה לו.

קצת קשה לדעת ככה אבל אגיד משהו מעודדדי שרוט

אין ברוך כלכלי שלא ניתן להתגבר עליו אם אתם נורמטיביים.

פנה לפעמונים ותבקש מהם עזרה. זה יצריך שיתוף פעולה מלא שלך ושל אישתך.

חבל לחיות ככה חבר. תרים טלפון לארגונים כמו פעמונים הם יודעים לעזור בהתנהלויות כלכליות כאלה.

מנסיון אישי ממליץ גם כן על מקימימתוך סקרנות
עבר עריכה על ידי מתוך סקרנות בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 14:05

מה שכן, השאלה אם אשתך מגויסת לנושא, או שהיא רק מצפה ממך.

ברגע ש 2 בני הזוג מתגייסים להוציא את העגלה כמו בכל קושי המתמודדים אתו בבית, שרצוי ש 2 בני הזוג יתגייסו לפתרון, זה הרבה יותר קל בעז"ה.

הציפיה בעיקר ממני, גבר וכוליחוזר
לא יודע, העולם היום השתנהמתוך סקרנות

קשה היום לפרנס בית ממשכורת אחת.

לא ריאלי בדרך כלל לבוא בטענות לגבר, ש"יביא כסף" לבדו.

באשכול סמוך אמרו (בצדק) לגבר שהתלונן שאשתו לא מבשלת מספיק, שיפשיל שרוולים וילמד לבשל בעצמו.

חושב שהרעיון הזה נכון גם במקרים כמו שלכם.

...ברגוע
בשביל איזון תקציבי צריך הכנסות, אבל גם (ואולי בעיקר) לשלוט על ההוצאות, וזה כמובן דורש שיתוף פעולה של אשתך.
אחי אל תתייאש זה לא קל אבל זמניזיויק
אתה תמצא את הדרך, אתה תבדוק טוב טוב מה הכשל הכלכלי בהוצאות, הכנסות, מאזן, תעסוקה, מיצוי היכולות שלך ועוד. זה לא אמור להיות עבודה סזיפית דווקא ושעות של עבודות, אלא עבודה שעושה אותך שמח ועוזרת לך להוכיח כמה אתה מוכשר במשהו שעוד תמצא אותו. זה מסע ותפילה. אם יעזור דבר איתי בפרטי.
שלום חברשלג דאשתקדאחרונה

אשתדל להתייחס יותר בפרוטרוט כשאתפנה. ככלל הייתה לי חוויה כזו גם כן.

רק אשאל: זה משהו חדש או מאז שהתחתנתם? היה איזה שינוי שהשפיע לטוב או לרע על המצב שלכם?

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות

אולי יעניין אותך