חווית לידה שלילית בשעצאנונימי (פותח)
רק רוצה לתת דיסהמלצה על שערי צדק, ילדתי שם לאחרונה בשבת והיה פשוט יחס כללי נוראי
בקבלה היה חוסר בכוח אדם ועד שהם הגיעו אלי סבלתי נורא
אחכ כשעברתי לחדר לידה בדקו פתיחה והיה 8.. הרגשתי לחץ וקראתי למיילדת והיא לא הגיעה בערך עשר דקות אז שלחתי את בעלי לקרוא למיילדת והוא הגיע עם מיילדת אחרת שבדקה אותי ואמרה לי שאני בלידה והראש כמעט בחוץ.. אחרי שתי לחיצות היא כבר הייתה בחוץ, עד עכשיו אני חושבת על זה שיכלתי ללדת בלי מיילדת ובלי לדעת אם מותר כבר ללחוץ או לא ועולות לי דמעות בעיניים..
היה לי קרע קטן שיכלו למנוע אותו אם היו מגיעים בזמן..
וגם היחס הכללי במחלקה היה זוועה..
היו גם כמה מלאכים אבל החוייה הכללית הייתה מאוד לא טובה
לא ילדתי שם ולא שוקלת לעשוץ זאת בעתיד, גם כבר לא גרהש א
בירושלים, אבל קבלי חיבוק! נשמע לא כיף בכלל :/
זה יכול לקרות בכל בית חוליםl666

בעיה שאין מספיק כוח אדם. יש מיילדת אחת לשתי יולדות. והם רגילים שלידה לוקחת זמן. 

ולא בטוח שהיו מונעים קרע. 

לא ילדתי בשערי צדק אלא בעין כרם וגם שם זה יכול לקרות. פעם הגעתי בפתיחה מלאה בליל שבת ובדיוק הגיעו עוד שלוש נשים בפתיחה מתקדמת וגם הייתה שם מישהי שבדיוק החליטו לה על  קיסרי כי ילד שלה לא הצליח לעבור (מכרה שלי) ונראה לי שהיו עוד נשים בלידה אבל עדיין  בהתחלה... פשוט הם בקושי השתלטו על המצב

נכון.אבל שם זה קורה הרבה...רק אמונה

אוי... ליבי איתך. לא נעים להיות במצבשל חוסר אוניםאני84
בזמן כאב.
הדבר המנחם הוא שילדת ככ מהר.....
שיהיה במזל טוב .. תהני מהחופשת לידה...
חיבוק על מה שעברת ועל התחושות בעקבותיו.מתואמת

אני דווקא ילדתי ארבע פעמים בשערי צדק, והחוויה שלי משם טובה למדי.

אולי כדאי להיזהר מלתת דיס-המלצה על בית חולים שלם על סמך חוויה אחת... (מה גם שחוויה היא סובייקטיבית בד"כ - אני למשל דווקא הייתי שמחה להיכנס לחד לידה בפתיחה שמונה, וללדת כמעט לבד...)

מזל טוב!

קרה לי משו דומה בתל השומר😣אנונימי (3)
וואי.. נוראי!חדשה ישנה
ממש כואב לשמוע את התחושה של החוסר אונים הזאת ברגע ככ קריטי!

אני ילדתי שם והיו לי צוות מדהימים אחד אחת.

באמת חשוב להתפלל שה' ישלח שליחים טובים..
זה קרה לי שם גםThanks G-ad
בלידה של הגדול שלי לפני שנתיים אותו רעיון. הגעתי עם פתיחה חמש ועזבו אותי בקבלה כאובה ולא נגשו כי טענו שאין חדר לידה זמין למרות שראינו שהכניסו נשים שהגיעו אחרינו. פשוט אחרי שעתיים אמא שלי החליטה לקחת אותי לחדר לידה ואז פתאום התפנה. כשהם בדקו אותי כבר הייתי עם פתיחה מלאה. בעניין יכלתי בכיף ללדת בקבלה.
את הלידה השניה ילדתי בעין כרם. הרבה יותר רגוע אבל שם כמעט ילדתי בלי מילדת בחדר לידה כי תוך פחות משעה מפתיחת ארבע הייתי בלחיצות.
הבעיה היא העומס הנוראי שהם שרויים בוכאן ועכשיו

הצוות נפלא, אבל לא עומדים בעומס ואלו התוצאות. בעין כרם המצב מצוין.

הפותחתאנונימי (פותח)
רציתי נורא ללדת בעין כרם אבל זה היה בשבת ואנחנו גרים קרוב לשעצ ובעלי רצה לחזור הבייתה ולהיות עם הגדול שנשאר אצל השכנים..
ולגבי זה שהצוות נפלא, שוב אני חוזרת על מה שכתבתי שהיו שם כמה מלאכים אבל בגלל העומס הרגיש לי כאילו אני צריכה להתחנן ליחס גם בחדר לידה וגם במחלקה ששם כמעט ולא התייחסו אליי
ב"ה הייתה לי לידה קלה אבל אני בחיים לא אחזור לשם..
אז לי היתה חוויה שלילית מאוד בעין כרם ממש התאכזבתיאנונימי (4)

גם הרגשתי ככה שם.זה הגיוני..רק אמונה

לא ילדתי שם

רק הגעתי למיון בעקבות צירים

העומס..מגיעים לשם לא רק מירושלים וסביבותיה אלא מכל הארץ..רק אמונה

זה יכל לקרות בכל מקום כשיש עומסמעין אהבה
אני ילדתי בכלל במקום אחר בארץ בבית חולים לא כזה שנחשב עמוס ובלידה הראשונה כשהגעתי היה עומס ממש...עשר יולדות על כל שתי מיילדות....

כל הצירים הייתי לבד וגם שעתיים וחצי עם פ תיחה מלאה הייתי לבד. המיילדת הייתה רק בחצי שעה האחרונה של הלחיצות.

באמצע באה רק פעם או פעמיים לחמש דקות והלכה

ובלידה השניה- באותו המקום היה ריק ומיילדת צמודה ונחת ממש...ויחס אישי...

עניין של תזמון
שם בד"כ יש עומסmshlomo

מאיפה את יודעת היכן ילדתי???מעין אהבה
אה עכשיו אני מבינה שבעצם התכוונת שבשע''צ יש תמיד עומס..נכון?מעין אהבה
כי לא כתבתי היכן ילדתי...אז לא הבנתי ..
את ניסית ללמד זכות ולומר שזה יכול לקרות בכל בית חוליםmshlomo

אז הסברתי לך ששם זה המצב הקבוע (פחות או יותר) 

כמות היולדות שם היא לא אנושית. ואני ילדתי שם בזמן רגיל, לא עמוס במיוחד, ובכל זאת פינו אותי כחצי שעה אחרי הלידה לכסא גלגלים ובכל זאת היו כמה עשרות נשים בחדר האוכל כשהוא נפתח לשעה עגולה בלבד, ובכל זאת היו כ 20-30 תינוקות בתינוקיה. זה ה-מ-ו-ן יולדות. וזה לא נחשב אצלם "עמוס" (לא היו נשים במסדרונות ולא ילדו בקבלה) 

וואו...אוקיי מבינהמעין אהבה
באמת נשמע עמוס...

מזל שאני לא גרה באיזור
מבינה ממש אותך... זה באמת לא נעים!אנונימי (5)
אבל רוצה לאזן ולומר שיצא לי להיות כבר כמה ימים בהריון הנוכחי בבדיקות ארוכות ארוכות בקבלת יולדות שערי צדק והייתי מאד מודעות למה שקורה מסביב ויש שם מיילדות מקסימות ממש (הן גם מטפלות ביולדות שבקבלה...) וראיתי שהן ממש מפעילות שיקול דעת את מי להכניס ראשונה כי באמת יש עומס מטורף בחדרים ב"ה! יום אחד היה פתאום קצת רגוע והגיעה יולדת עם פתיחה 3 שבדרך כלל זה עוד לא נקרא לידה, אבל הן דיברו ביניהן ואמרו שהיא ממש כאובה אז דאגו שהיא תיכנס לחדר...
אני בהחלט מבינה את החוויה הקשה שעברת וזה באמת עניין של הרגשה, אבל כדאי לנסות להבין את הצד השני ומאיזה מקום זה הגיע ולדעתי לא כדאי כך ללמד על הכלל ...
(וכל הנכתב לעיל הוא אחרי שעברתי לידה בשערי צדק והיו גם לי קשיים שם ולא הכל הלך חלק, אבל אני בוחרת להסתכל על הצדדים החיוביים- המיילדות המדהימות אחת אחת, החדרים המרווחים והיפים וכו'...)

מזל טוב!!
שבעז"ה תזכי לכל הטוב ורק נחת ושמחה מעכשיו והלאה!
תלוי מאוד.אותי הכניסו בשערצ בפתיחה 1 וחציאנונימי (6)
לחדר לידה!!!(ממש סבלתי מכאבים)
לא שמעתי כזה דבר בחיים...יפה מצידם.קרה לך נסרק אמונה

ב'ה!באמת משמיים כי אני לא יכלתי יותר לסבולאנונימי (6)
אפילו הרופאה נכנסה וצעקה על המיילדות למה לא מביאים לי אפידורל!ומכניסים אותי לחדר לידה.בסוף הרופאה הזאת גם תפרה אותי ..המלאכית קראתי לה
השגחה פרטית...ממש..רק אמונה

בזמנים עמוסים הרופאים שם הם הבעיה עד שמשחררים..רק אמונה

ועל כל שיחרור צריך חתימה של המנהל..

לא היה שם מספיק רופאים כשהיתי(אחד בניתוח חירום.היו 2 רופאים ששיחררו (נורא לאט-כל אחד בדק שוב הכל)

כ20 נשים)2 שליש הביתה ושליש נשארו ..ומדובר היה ביום שישי בחג הסוכות..

והמילדות באמת נראו מקסימות!!!

מזדהה לגמריאנונימי (7)

אחרי חווית לידה שליליצ מאד בשע"צ עברתי בלידה הבאה לעין כרם - ואין מה להשוות. עין כרם לוקח בענק

גם אני הרגשתי כך. עין כרם עשו לי חוויה מתכנתאנונימי (11)
חוויה חיובית משעצ לפני חודשאנונימי (8)
ילדתי בשעצ. הגעתי על הבוקר קיבלו אותי ישר במיון ולא היו כמעט נשים. בדקו ישר פתיחה. עשרים דקות והוכנסתי לחדר לידה. מיילדות מתוקות. רופאים מקצועיים וקשובים. אחכ הייתי כמובן ביולדות. נראה לי ב'. והיו שם אחיות מקסימות. לא היה עמוס בכלל וביקשתי להישאר עוד יום ונתנו. אז נראה לי הכל יכול לקרות בכל מקום
גם לי יש חווית לידה חיובית משםשישלה
הייתי שם המון זמן יותר מ24 שעות.. הגעתי בתזמון טוב כנראה כי היה יחסית ריק.. עברתי 7 מילדות ורק אחת לא אהבתי. נתנו יחס טוב ומכבד.. נתנו לי הרגשה טובה.. כשאני חושבת על זה מאוד הגיוני שבזכות זה הלידה שלי הייתה כל כך כיפית.. למרות מה שעברתי שנשמע ממש לא קל..
בקשר למחלקה גם לא אהבתי
כואב לשמוע על חוויה שלילית מלידה+mp8
זו באמת הרגשה קשה לחוש חוסר אונים בזמן לידה ולהרגיש שאין מענה לצרכייך...
אבל כל מה שתיארת לעיל- יכול לקרות בכל מקום בזמני עומס.
וקרע בזמן לידה קורה גם כשהמיילדת צמודה אליך ונותנת את כל היחס שבעולם.
סבל בזמן ההמתנה הוא הגיוני- היו לך צירי לידה חזקים, שכל דקה במצב כזה מרגישה כמו נצח....
ילדתי שם לפני פחות משנה. עומס מטורף כל כך זה דבר שלא נתקלתי בו אף פעם, ועדיין כולם היו אדיבים וסבלניים להפליא!

מקווה שתצליחי לעבד את חווית הלידה הזו ולהרגיש טוב יותר...
העיקר שיהיה לך מזל טוב ורב נחת!!
גם לי יש חויית לידה מאד שלילית משעצkit
זה יכול לקרות בכל מקוםאם הבנים12
חיבוק על החויה שחוית.

ונראה לי שזה ענין של הסתכלות.

לא חייבת לקרוא את ההמשך:
אפשר לכתוב בדיוק את אותו סיפור אבל בזוית קצת שונה
ב"ה הגעתי בפתיחה מתקדמת וצירים כואבים, עד שבדקו אותי הייתי בפתיחה 8!! יש!! פתיחה מעולה!
העברתי את הזמן בנשימות והצירים כבר היו ממש כואבים, בעלי קרא למיילדת, הגיעו 2 מיילדות מקסימות, ב"ה הייתי כבר בפתיחה מלאה!! 2 לחיצות והיא היתה בחוץ!!
איזו לידה מהירה וניסית, בלי אפידורל ועם תינוקת בריאה!
לצערי היה קרע קטן..

היחס במחלקה לא היה משהו אבל זה יכול לקרות בעל מקום...

שתמיד יהיו לך לידות קלות ומהירות ושמחות!!
קצת הזוי שאת מנסה לשכתב למישהי חוויה שהיא עברהאנונימי (9)

זה מה שהיא עברה, מה שהיא הרגישה ומה שהיא ראתה צורך לפרוק.

איך את יכולה לבוא ולשנות לה את ההרגשה?

ואגב, נכון שזה יכול להיות בכל מקום, אבל ההיקף שזה קורה בשע"צ לא קורה עוד בשום מקום.

לפחות פעם בחודש יש כאן שרשור עם דיסהמלצות על שע"צ בגלל היחס הנוראי ששם.

כתבתי בעדינותאם הבנים12
ושהיא לא חייבת לקרוא את ההמשך.

ברור שזו חויה אישית ולכן גם הצטערתי בשבילה שכך הרגישה. חשבתי שאולי יעזור לה להסתכל בזוית אחרת על הלידה המדהימה שעברה.

לא התחברת לתגובה-סבבה, זכותך! אנונימית...
אנונימית אחרתאנונימי (10)
אני דווקא שמחתי בשביל הפותחת שכתבת לה את זה

לפעמים אנחנו בתוך קושי וקשה לנו להסתכל על הדברים אחרת... העיבוד שלך לסיפור לידה שלה דווקא מאוד מאפשר את זה- אם הפותחת תרצה לקחת א"ז בשתי ידים.
יש בעיבוד הזה משהו מאוד מרפא
בתחושה שלי זה מפריע לפותחת בגלל היחס ולא בגלל תוצאות הלידהmshlomo

ברגע שהיחס של הצוות הוא לא נעים, כל החוויה מתפרשת כשלילית.

זה לא תמיד עניין של הסתכלותThanks G-ad
אני לא הגעתי בפתיחה ממש מתקדמת והכל התקדם בקבלה ואם אמא שלי לא היתה קובעת להם עובדה שהיא מכניסה אותי לחדר לידה אז הייתי עוד יולדת בקבלה ושום הסתכלות חיובית לא תעזור פה.
לצערי זה המציאות שם. לא תמיד אבל לעיתים קרובות
הפותחת..אנונימי (פותח)
הלוואי שזה היה ככה ובאמת הייתי מגיעה עם פתיחה 8 אבל הסיפור קצת יותר ארוך ומסובך ואין לי כוח לכתוב אותו כי אחכ יהיו כאלה שיגידו לי שאני צריכה לראות את הדברים אחרת...
הלידה עצמה באמת הייתה מדהימה אבל לא בזכות בית החולים אל בזכות בעלי שלא זז ממני
שוב הפותחתאנונימי (פותח)
וזו לא לידה ראשונה שלי ככה שיש לי למה להשוות..
טוב מאוד שכתבת.רק אמונה

אנשים צריכים לדעת..

ממש אהבתי!kit
סליחה התכוונתי לאם הבניםkit
מזדההmshlomo

גם אני מאותה סיבה ילדתי שם בלידה ראשונה.

אותי כן הכניסו מיד לחדר לידה. אבל כמו שאת אומרת בקבלה היה יחס ממש מגעיל ובגלל העומס פינו אותי 30 דקות אחרי הלידה והתעלפתי במחלקה ודפקתי את הראש בקיר...

היחס במחלקה היה מגעיל ממש.

נכון שיש פה ושם אנשי צוות נחמדים אבל הרוב ממש לא היו כאלו...

איזה מחלקה? כי לי היה מצוין במחלקהירושלמית טרייה
אחיות עדינות, הביאו לי אוכל למיטה כשראו שלא אכלתי עדיין.
היה מבאס שביקשתי כמה פעמים שיביאו את התינוקת כי עוד לא יכולתי לקום ולא ראיתי אותה מאז הלידה, אבל אפשר להבין שעם עומס בקשות "אמיתיות" לא היה להן זמן גם אלי.

אי"ה בהריון הבא שיהיה בעז"ה אני כבר יודעת שאתלבט בין שע"צ לעין כרם בגלל האישפוז..

הייתי בא'.
הייתי במחלקה ב'mshlomo

לא הסכימו לי לקחת אוכל לחדר למרות שהיו לי תפרים וכל צעד היה קשה מנשוא, לא נתנו לבעלים להיכנס בשעות מעבר לביקור ולכן הייתי שם חלשה ותפורה ללא שום עזרה, העירו מלא הערות פוגעניות על ההנקה/ההחתלה/הטיפול בתינוקת, צעקו עלי ועל חברתי לחדר, לא שמרו על השקט (אפילו לא השתדלות בסיסית), בכל פעם שעצמתי עין נכנסה איזה אחות או כוח עזר ודיברו בקולי קולות והעירו אותי, התינוקיה היתה זוועה במלוא מובן המילה ולכן לקחתי את התינוקת שלי אלי (למרות שלא הייתי כשירה לכך בכלל) וכל הלילה נכנסה איזה אחות והפתיעה אותי בצעקות "את עיפה, את נרדמת, אני לקחת לך ילד" (זו היתה האחות שאחראית על המשמרת, היא צרחה שם על כל התינוקיה - כולל התינוקות, אין מצב שהייתי משאירה שם את התינוקת שלי בלילה), 48 שעות של בדידות וחוסר אונים. כמה בכיתי שם לה'. אפילו חשבתי לשים את התינוקת בחלוק ולברוח!!!

בלידות הבאות הייתי בהר הצופים ועין כרם. פשוט הבדלי שמיים וארץ משע"צ! יחס מכבד, שקט במחלקה, אפשר לאכול במיטה, נותנים אמון באמא - בהנקה שלה/בהחתלה/במקלחת/בטיפול, הבעל יכול להיות איתך כל היום ובכלל - אין תחושה שמישהו פה מנסה להיות נגדך, מנסה להוכיח לך עד כמה את אמא דפוקה ועד כמה כדאי לך למסור לתינוקיה את התינוק שלך כי את פשוט לא יודעת לטפל בו... 

משפט הסיום שלך קולע בולאנונימי (7)

בשע"צ נותנים לך את התחושה את אמא דפוקה ועד כמה כדאי לך למסור לתינוקיה את התינוק שלך כי את פשוט לא יודעת לטפל בו... 

ובעין כרם מסתכלים עליך כעל יחידה אחת - אמא-ילד ומתייחסים אל שניכם כאל בני אדם.

ומוסיפהאנונימי (7)

שגם אני בשע"צ בדר"כ בחדר לידה היה בסדר ובחלק מהפעמים אפילו מדהים

אבל במחלקה/תינוקיה נע בין סביר בקושי לזוועה

ועין כרם - חוויה מתקנת בכככל המחלקות

אני יותר הרגשתי תחושה של 'את בכלל לא קשורה הוא התינוק שלנות.מ.
לגמרי!!!!!mshlomo

עדיין. עולות לי לפעמים דמעות כשאני נזכרת בדברים מסוימיםת.מ.
(כמו האחות שצעקה עלי כשרציתי להניק את התינוק הצורח שלי כי והוא חיכה לבדיקת רופא ועוד לא רצתה לתת לי להישאר לידו בנתיים)
לי לקח כמה שנים להשתחרר מהכעס עליהם (ועל עצמי שהלכתי לשם)mshlomo

הרגשתי שעברתי שם סוג של תקיפה. 48 שעות של מצב רגשי ופיזי כ"כ קשה, וכל הצוות שם מציק, מדבר לא יפה, מנסה להקשות עליך כמה שרק אפשר...

אבל בסוף זה קרה. עם השנים ועם הלידות הבאות, בסוף הצלחתי להפסיק לכעוס. 

הר הצופים ועין כרם בהחלט עשו לי חוויה מתקנת.

אני לא כועסת על עצמי שהלכתי לשםת.מ.
כי אני יודעת שעם האילוצים והמצב המיוחד שנוצר זה היה מה שנכון לעשות אבל אני כועסת על עצמי שלא התעקשתי ללכת לביות (אמרו לי שאין מקום במחלקה ד ובשעות הראשונות גם ככה הוא היה צריך להיות בהשגחה כי נולד לפני הזמן)
זה תמידThanks G-ad
הם נראה לי תמיד אומרים שאין מקום בביות. זה נדיר אם יש. לי גם אמרו שאין וממש התבאסתי. הייתי בביות חלקי ויצא שכל הלילה לא ישנתי כי עמדתי ליד החלון של התנוקיה לראות אם הוא לא בוכה. לא הסכימו לי להיות בתינוקיה עצמה.
מה זאת אומרת לא הסכימו להיות בתינוקיה???אנונימי (7)

הלו, זה הילד שלך שם!!!!

כשאני הייתי שם ולא הייתי בביות כל הלילה הייתי בחדר הנקה שבתוך מתחם התינוקיה כי לא הסכמתי לעזוב את התינוק שלי.

פעם אחת האחיות לא הסכימה לי להכנס, ממש חסמה לי פיזית את המעבר. צעקתי עליה שהילד שלי כאן. ואני מבטיחה לך - אם היא לא היתה זזה הייתי פשוט דוחפת אותה ונכנסת. הייתי ממש כפסע מזה.

ואני בנאדם כזה עדין שאני לא מאמינה שהם הביאו אותי ככה לקצה גבול הסיבולת

גם עכשיו כשאני נזכרת בזה - וזה כבר היה לפני כמה שנים טובות - אני מרגישה את כל העצבים תוססים בי מחדש.

באמת שעין כרם היו חוויה מתקנת לחלוטין.

עשו לה עוולאנונימי (12)

ואת מפנה את הכעס שלך לא לאלה שעשו את העוול אלא אליה

כל הכבוד לך שידעת לעמוד על מה שמגיע לך ולתינוק שלך!

עדיף קצת יותר עדינות כלפי אמא פגועה אחרת, שעמדה כל הלילה ליד התינוקיה להשגיח על הבן שלה!! כמו מרים המשגיחה על משה מרחוק...

אני בטוחה שלא בכוונה רעה, אבל מילים כאלה יכולות מאוד להכאיב.

את צודקת ואני ממש מתנצלתאנונימי (7)

ברור שלא הפניתי את הכעס שלי אליה אלא אל הצוות בשע"צ

אבל אחרי שראיתי את ההערה שלך קראתי שוב את התגובה שלי וראיתי שבאמת זה יכול להשתמע ככה, אז אני ממש מתנצלת ומבקשת מחילה אם התגובה שלי הכאיבה

הסיפור שלה פשוט הציף אותי בטראומה הנוראה שהיתה לי משם... (הבאתי רק דוגמא קטנה, יש לי גם דוגמאות יותר גרועות)

נראה לי שאפשר לפתוח קבוצת תמיכה "נפגעות התינוקיות בשע"צ" 

זה בסדר לא נפגעתי.Thanks G-ad
הייתי יולדת טריה וממש לא ידעתי לעמוד על שלי. בשביל חוויה מתקנת את הלידה של הילד השני עשיתי בעין כרם. ביות מלא ואין מה להשוות. צוות מלאך. ובעז״ה גם הלידה הבאה יהיה בעין כרם
ועודThanks G-ad
הסיבה שלא הייתי בחדר הנקה זה שהוא ישן לי לילה שלם כבר בבית רפואה. ככה שלא היה צורך להאכיל אבל דאגתי.
יישר כוחך על קבלת ההערהאנונימי (12)

ומצטרפת לקבוצת התמיכה...

(אם כי אני נפגעתי בבית חולים אחר)

הזוי לי שרק אני הייתי מבסוטה בשע"צאנונימי (8)
וברור לי שאחזור לשם.. ילדתי לפני קצת יותר מחודש ילד רביעי ומכל הלידות שלי שם היה לי הכי הכי מדהים והרגשתי יחס מיוחד מהצוות שלא היה בביח אחר. גם באישפוז. גם בתינוקיה הרגיעו אותי שנילחצתי. הכל היה שם מעולה.... מעניין איך אני כמעט היחידה שעברה שם חוויה חיובית..
את היחידה שכתבת את זה. זה הכל.מודדת כובעים

את לא היחידהאנונימי (13)
הייתי שם פעמיים (בביות) והיה מצוין.
רק שמטבע הדברים, שרשור שהתחיל מחווייה שלילית גורר אחריו עוד חוויות שליליות של נשים.
אני מניחה שאם תפתחי שרשור של חוויית לידה חיובית בשערי צדק, יעלו בו סיפורי לידה חיוביים.
יש סיפורים וחוויות לידה חיוביים ושליליים בכל בית חולים.
בכל מקרה, ממש עצוב לשמוע כמה נשים הרגישו רע סביב הלידה שלהם בגלל היחס של הצוות, ולא משנה באיזה בית חולים. לא יאומן וממש מזעזע, שבישראל בשנת תשע״ז יש איזושהי מיילדת או אחות או רופא שנותנים יחס לא ראוי שכזה ליולדת!! גם ככה הלידה כואבת ולחוצה, ואנחנו חלשות כאובות ותלויות באנשים שסביבנו. מגיע לנו יחס תומך חם ומכיל מאנשי הצוות בבית החולים. זה מצרך בסיסי ומן הראוי היה שכל בית חולים ידאג לכך שכל יולדת תקבל יחס שכזה!
שרשרתי למקום הלא נכוןאנונימי (13)
זה היה תגובה לאנונימית שכתבה שהיתה מרוצה בשערי צדק. אני צריכה להבין פעם איך משרשרים נכון 😞 מקווה שהפעם זה מגיע למקום הנכון.
שרשרת מצוין וזה הגיע למקום הנכוןאנונימי (12)

פשוט, גם "מודדת כובעים" הגיבה לה, לפנייך, ולכן התגובה שלה מופיעה מעל תגובתך. זה הכול.

ואם את רוצה לבדוק ולראות בעצמך שזה משורשר טובאנונימי (12)

תציבי את הסמן מימין לנקודה האדומה שליד הכותרת שלך. את תראי איך הוא מיד מסמן בקו קטן את התגובה שלך ואת זאת שהגבת לה.

נכון מאודרק אמונה

אם הם היו יודעים שיתבעו אותם

הם היו מתנהגים אחרת

ולא רק ליולדת. לכל חולהאישה ואמא

ביולדת יש להם עניין להיות נחמדים כדי שתחזור שוב. זה הרבה כסף לבי"ח.

אבל מה קורה במחלקות אחרות??????? שאלוקים ישמור איזה יחס מקבלים קשישים וכו'.

הזוי, כמו שאת כותבת, שבשנת תשע"ז רופאים מתנהגים בצורה כ"כ לא אנושית.

גם לי אמרו שאין מקום בביותאנונימי (13)
אמרתי להם שאין בעיה, אם אין מקום אני חותמת והולכת הביתה עם התינוק. והנה, הפלא ופלא, התפנה מקום בביות!
לי דווקא החוויה מהמיון והמילדות הייתה טובהת.מ.
אבל הרופאים פחות והמחלקה בכלל זוועה... בסה"כ הכללי אשתדל לא לחזור לשם (גם הפעם הגעתי מאילוצים שונים)
כנ"לאפונה

וכדי לאזן פה טיפה אציין שהכניסו אותי לחדר לידה לקבל אפידורל בפתיחה 1.

לא רוצה לחזור לשם בגלל התינוקיה.

לי אישית יש חוויה מאוד שלילית משם. לידותאני84
הבאות עין כרם או הר הצופים דמעתי שהמילדות שם ממש מקסימות.
אני דווקא ממש לא התרשמתי ככהyz

ילדתי שם פעמיים ונהניתי מכל רגע

גם בקבלה, גם בחדרי לידה וגם במחלקה

היה צוות מדהים, מיילדות מעולות ותומכות וחמות, עזרו בכל מה שיכלו נתנו את ההרגשה הכי טובה שיש ויצא לי לעבור כמה משמרות

גם בקבלה, הייתי כל פעם במחלקה אחרת ומאד נהניתי, אין לי שום תלונות

מעלה נוספת שיש שם על פני בתי חולים אחרים זה ההרגשה היהודית, באו ליטול לי ידיים אחרי הלידה, בשבת מרגישים שבת- הרבה יותר נעים

רק מדייקת..אנונימי (פותח)
גם בלניאדו ומעייני הישועה יש אווירת שבת והרגשה יהודית
אולי התכוונת שבירושלים אין עוד בית חולים עם אווירה כזאת?
דווקא לארונה השתנהThanks G-ad
גיסתי ילדה בעין כרם והיתה שם שבת ואמרה שכן היתה הרגשה של שבת. אולי לא כמו של שערי צדק אבל עדיין. ואני לא חושבת שזה שיקול ללכת בגלל זה למקום שלא אהנה בו מה שגם על יולדת מותר לחלל שבת. הכל כמובן בהוראה ובהיצמדות להלכות ולרב.
גם אצלי בעבר זה היה שיקולאנונימי (7)

ואחרי שנפגעתי קשות בשע"צ זה כבר לא שיקול בשבילי

בסוף ב"ה ילדתי בתחילת שבוע בעין כרם ולא הייתי שם בשבת...

אבל הבנתי שבשנים האחרונות ממש גם בעין כרם יש יותר ה קפדה בשבת - אין כריזה, עוברים בחדרים וקוראים לקידוש וכו

אממ... לא בדיוקmshlomo

אני בדיוק כמוך הלכתי לעין כרם כי זה כבר לא שיקול בשבילי...

הייתי שם שבת ומבחינה הלכתית לא היה קל.

יש כריזה שבה קוראים ליולדות לארוחות,

הבחור שעובר בחדרים ומכריז על הקידוש עושה את זה כ"כ מהר שאין כמעט סיכוי לתפוס אותו,

יש יהודים שמחללים שבת לחינם עבורך (גם דברים שאין בהם צורך בכלל בכלל או שניתן לדחות למוצ"ש)

ובכל זאת...בעיני, שע"צ זו ממש לא אופציה.

צריך להגיע מוכנים הלכתית (אחרי שמתייעצים עם רב) לכל החילולי שבת האלו. אפשר בהחלט לשרוד את זה עם הכנה מתאימה. לא צריך ללכת ללדת בבית חולים שמסכן את בריאותך הנפשית והפיזית רק כי בעין כרם יש מורכבות הלכתית.

לפני כמה שנים זה היה שהיתה כריזה בשבת?אנונימי (7)

לפני שבועיים =)mshlomo

אז מגיע לך מזל טובאנונימי (14)

תודה!mshlomo

ילדתי בעי"כ לפני שנתיים והייתי בשבתאישה ואמא

ולא היתה כריזה בשבת ועשו רק את הפעולות המינימליות הנדרשות.

עכשיו, בואו נשים דברים על השולחן- זה בי"ח.

בבי"ח צריכים לעשות פעולות שכרוכות לפעמים בחילול שבת.

אז נכון שבשערי צדק או מעייני הישועה הביאו גויים לזה

ונכון שאת רוב חילולי השבת אפשר היה למנוע

אבל כשאני אחפש רופא מיקצועי אני לא אבדוק את זה לפי הזקן או הכיפה שלו

כי גם לתיש יש זקן וגם ליצן חובש כובע.

אז נכון שאפשר היה להמנע מלכתוב בשבת

ונכון שהרופא הגיע והדליק את האור

ונכון שנשים מסתובבות עם פלאפון (ואגב, זה יכול לקרות גם בשע"צ...)

אבל חוץ מזה היתה אוירה מדהימה. שקט של שבת. יש שם מקום לסעודות והיה ממש יפה שם.

נהניתי מכל רגע.

האחות הגיעה לפני שבת וביקשה שאסדר מה שאני צריכה כדי שתוכל להמנע כמה שיותר מחילול שבת (אחות לא דתיה) 

על הדלת של המחלקה שמו חיתול בד למעלה כדי למנוע את הנעילה האוטומטית ואת הצורך להשתמש בלחצן שבת. היתה התחשבות בזה שאני דתיה ושומרת שבת.

אבל אחרי הכל בואו נזכור- זה לא בית מלון. זה בית חולים.

זה בית חולים חילוני וככזה אני לא מצפה ממנו להשתדלות בענייןmshlomo

אם הוא רוצה להשתדל כדי למשוך דתיות - בסדר.

מה שהפריע לי היה שהיתה איזה אחות שהתעצבנה עלי שלא הסכמתי להיבדק בשבת.

כאילו מה אכפת לך? אם יקרה לי משהו זה על אחריותי. מה יש לך להתעצבן ולאיים שלא ישחררו אותי הביתה? (כן בטח, אחרי 55 שעות אשפוז לא ישחררו אותי....מתה על האיומי סרק האלו)

בעיה נוספת היתה שהכינו את המכתב שחרור בשבת. אם הייתי יודעת שהיא תרוץ אח"כ להקליד הכל - הייתי מסרבת שיבדקו את התינוק. גם במחיר זה שלא ישחררו אותי.

אתם רוצים לחלל שבת? זכותכם. רק שלא תהיה כפיה חילונית.

תראי, הרבה חילולי שבת נובעות שם מבורות. הן לא מבינות בדיוק מה מותר ומה אסור ועל מה ניתן לוותר. הן גם לא מבינות את הבעייתיות שהחילול שבת גורם (נגיד שאסור להשתמש בדבר שנוצר ע"י החילול שבת שלהן)

גם בית החולים לא משתדל ליידע אותן. (יש גבול להשתדלות שלו).

ובכל זאת, לא אוותר על לידה בהדסה.

נ.ב - כשהייתי שבת בשערי צדק המציאות לא היתה רחוקה מזה. היו שם ערביות שפתחו את היין בחדר אוכל, היו אחיות וכוח עזר חילוניות שחיללו שבת בלי סוף כי מה אכפת להן? היו גם חילולי שבת מיותרים לחלוטין. (כמו לדוג' שהוציאו לי את העירוי בשבת ובעיני זה היה מיותר לחלוטין. לא היה אכפת לי להישאר עם זה עד מוצ"ש והאחות הוציאה לי למרות שביקשתי ממנה שלא תוציא)

ובקיצור, אין מקום שיהיו בו עובדים חילונים והוא יהיה חף מחילולי שבת. אי אפשר להכריח אותם לשמור שבת.

לגבי העירוית.מ.אחרונה
לא בטוח שזה מיותר כי ככל שהוא יותר זמן הסיכוי לזיהום עולה וזיהום בעירוי לרוב מגיע לדם שזה דבר מאוד מסוכן...
השאלה היא מתי הכניסו לך אותו אם זה היה כבר בשלב מתקדם מבינה את הסיבה להוציא למרות ששבת..
אגב הייתי 2 שבתות בתל השומר בלידה של הגדולה (אחת לפני אחת אחרי) וממש המעיטו שם בחילול שבת הבעיה העיקרית שלי הייתה שכיבו לי כמה פעמים את האור בשירותים השכנות לחדר אבל זה יכול להיות בכל מקום)
ברורyz

לא אמרתי שאין בבתי חולים אחרים אוירה יהודית
אלא ששם יש

הנקה בהריוןעדי7

נושא חרוש אבל עדיין חדש לי 

אני בהריון בסיכון בגלל קרישיות

בלי הסטוריה של דימומים או התכווצויות 

זה עדיין נקרא בסיכון וצריך להפסיקה הנקה?

התינוקת שלי בת שנה וחודש ויונקת 3 פעמים ביום והרבה בלילה

מבולבלת ממש אשמח לכך מידע, תודה מראש

לא נשמע שזה קשורהשם שלי

כדאי לשאול את הרופא המטפל.

אבל אם לא קיבלת הנחיה להפסיק, אני לא חושבת שצריך.

לא כל הגדרה של הריון הסיכון קשורה להפסקת הנקה.

הבעיה שיש לי תור רק לעוד חודש וחציעדי7

אולי אתן יודעות יש בעיה עם אספירין בהנקה ?

אולי תתייעצי עם המכון הטריטולוגי?אורוש3
אנסה, תודהעדי7
אני הנקתי עם אספיריןהשם שלי
תודה רבהעדי7
מה ששכנע אותי להמשיך להניק בהריון,יראת גאולהאחרונה

זה הידיעה שיחסי אישות גורמים להתכווצות הרחם הרבה יותר חזקה מאשר הנקה. אז כל עוד אין הנחיה להימנע מיחסים, להבנתי אין בעיה עם הנקה.

אבל אני לא גורם מוסמך או משו.

לא הייתי סומכת בזה לשאול כל רופא, כי רוב הרופאים מחזיקים בדעות מיושנות לגבי הנקה, ומה אכפת להם לומר לך להפסיק, הם לא מפסידים מזה כלום, בעיניהם אם לא יזיק לא יועיל...

מה יהיה עם הסבבים עם איראן כל שני וחמישי???אובדת חצות
שיקבעו יום קבוע, ומראש נדע וזהו😅יעל מהדרום
בנתיים זה קבוע ראשון בערב🤦‍♀️טארקו
כן, לגמרי נראה שזה קבוע🤦‍♀️מתואמת
לפחות הפעם הספקנו לחגוג את יום ההולדת השבועי🤭 (בשבוע שעבר חגגנו "תחת אש"...)
יפה. גם הבת שלי חגגה היום בגןיעל מהדרום
לק"י

על כל אירוע שעובר בשלום, אנחנו נגיד תודה.

לגמרי! ועם כמות האירועים של סוף שנה -מתואמת
בהחלט יש על מה להתפלל...
לבן שלי יש מחר יום הולדת בגן🥴אמא טובה---דיה!
הלוואי שיחגוג בשמחה!!יעל מהדרום

לק"י

הבת שלי היתה אמורה לחגוג לפני יותר משבוע, אבל הגננת היתה חולה.

גם זה קורה מסתבר....

אני דווקא אשמח לגווןמתיכון ועד מעון

ימי שני בד"כ די עמוסים

אשמח אם אפשר מפעם לפעם ברביעי, נוח לי יותר

רביעי זה מעולה😂😂 יום ארוך בעבודהיעל מהדרום
שבוע שעבר ביטלו לנו טיול של כל בית הספרבארץ אהבתי

התלמידים הלכו לישון עם תיק ארוז ומוכן וקמו בבוקר להתרעה ואזעקה...

אחרי שחזרנו ביום שלישי קבעו מחדש את הטיול, למחר... 😬

הכל בגללכם😉יעל מהדרום

לק"י

לנו היה אמור להיות בשלישי שעבר. בוטל, למרות שחזרנו לשגרה.

הטיול נקבע לשלישי הבא. ימים יגידו מה יהיה....

חחח כנראה 🤭בארץ אהבתי
גם לבת שלי ביטלו טיול שבוע שעברמתיכון ועד מעון

עכשיו היא בלחץ שיבטלו לה עוד טיול

ביטלו לימודים מחר??רקאני
עדיין לא... אבל איראן מאיימת לתקוף או משהו כזהיעל מהדרום
בינתיים לא הודיעו שביטלובארץ אהבתי
אבל ראיתי הודעות שייתכן שיבטלו🙄
אני לא בעד בלאגן ומלחמהתוהה לעצמי
אבל אם אפשר ספיציפית מחר חופש זה יבוא לי ממששששש בטוב. רק מחר, לא מבקשת יותר מזה.
אני קובעת דברים ולא יודעת אם אכן יתקייםממתקית

ואם מתקיים יש לי תחושת סיפוק כזו, מסמנת וי
יש הצלחנו.
דור הגאולה. דור לא פשוט.

^^^ בול.קמה ש.
מצב הזוי. אבל יפה הראיה החיובית שלךיעל מהדרום
ממש ככה. הילדים בלחץ על החופש....אורוש3
אני מאז הקורונה משתדלת לא לדחות דבריםאוזן הפילאחרונה

ואני רק מתחזקת בזה יותר ויותר

לצאת

לחגוג

להיפגש

מי יודע מה ילד יום🤷‍♀️

איך מכינים מרחב עבודה לילדים לקראת כיתה א'?אובדת חצות

האם קניתן שולחן כתיבה\עבודה לילדים או שהם עובדים בסלון?ולמי שכן מצא איפה מוצאים משהו מומלץ, חמוד ומתוק ולא יקר? ומה עושים עם תאומים? קונים שניים???

הילדים שלי עובדים בסלוןהשם שלי
על הרצפה/ ספה/ שולחן אוכל.

יש לנו בסלון גם שולחן כתיבה, שמשמש לאחסון ולא עובדים עליו.

אגב-למי שאין, למה לא? בגלל מחיר\פחד מפרטיות יתר?אובדת חצות
כי הילדים תמיד מעדיפים לעבוד בסלוןרוני 1234
יש לי ילדה בתיכון ואפילו היא עובדת בסלון/פינת אוכל
מה זה פחד מפרטיות יתר?אפונה

זה פשוט לא נצרך

הילדים שלי אמנם לא מרבים להכין שיעורי בית, אבל אם כן עושים את זה - אז זה בסלון/פינת אוכל.

ואני חושבת שזה מבורך.. חוץ מהפן הפרקטי שאני זמינה יותר לעזור להם, אחרי צהריים זה הזמן שלנו יחד, אצלנו חדרי השינה כשמם כן הם. משמשים בעיקר בלילה.

מקווה שבסדר לנצל"שדרקונית ירוקה
איך צריך להתארגן לאחסון ספרים, מחברות וכלי כתיבה? כמה מקום זה דורש?
זה תלוי אם שומרים בכיתה או בביתהשם שלי

אצל הבת שלי, מביאים לכיתה את כל הספרים והמחברות בתחילת השנה ושומרים שם.

מביאים הביתה רק כשיש שיעורי בית או כשמסיימים ספר.

אצל הבן שלי שומרים את הספרים שלא בשימוש בבית, וכל פעם מביאים לכיתה ספר חדש שמתחילים.

צריך שיהיה מקום למכשירי כתיבה ומחברות ספייר, שיהיו עוד למקרה הצורך.

זה תלוי כמה אתם קונים מראש, וכמה תוך כדי השנה.

לנו יש סלסלה עם כל הציוד. בינתיים זה מספיק לשני ילדים.

לנו יש בכיתה תאים. הכל שםחילזון 123
בתיק זה רק הדברים שצריך בשוטף כמו חוברת עברית או חשבון

יש לי מדף בארון לכלי כתיבה ספייר ומחברות וכד' של כל המשפחה 

אצלי השביעי בכיתה א'מתיכון ועד מעון

ואין שולחן כתיבה בחדר אלא כולם עובדים בסלון, גם הגדולות כולל תיכוניסטיות אוהבות לשבת בסלון ולעבוד

גם אצלינו אוהבים לעבוד בסלוןריבוזום

על הרצפה \ שולחן אוכל.

מבחינתנו פינת עבודה מיוחדת זה מיותר.

אצלינו עובדים בפינת האוכלאן אליוט

גם ככה בכיתה א' הם יצטרכו ליווי צמוד ממך בשיעורי הבית, אז זה הכי נוח.

לדעתי כדאי מדף למחברות ולספרים, ומגירה עבורך למכשירי כתיבה ומשם כל פעם תתני להם (כל הזמן חסר משהו בקלמר)

אצלנו רק לבכורה (מסיימת שמינית) יש שולחן כתיבהמתואמת

קנינו לה כשהתחילה כיתה א'. אחר כך הבנו שבגיל הזה ממש אין צורך בשולחן כתיבה, כי נוח להם יותר לעבוד בסלון ליד אמא ולהיעזר בה...

אצלנו לבנים כמעט אין שיעורי בית בגיל הבוגר. בגיל הצעיר הם עובדים בסלון.

לבת השנייה יש שולחן מתקפל קטנטן ליד המיטה, ולבת השלישית (בכיתה א') יש שולחן ילדים מעץ שבעלי בנה לה פעם. היא דווקא אוהבת לפעמים לעבוד בו, לאו דווקא על שיעורי בית אבל גם עליהם. אבל היא חריגה לגילה...

אז לא צריך לקנות שולחן כתיבה (ואם קונים, אז אפשר לקנות אחד רחב), כן כדאי לחשוב כבר עכשיו איפה יאוחסנו הספרים והילקוטים שלהם (במקום שבהישג ידם).

אצלנוDoughnut
כשהגדולה עלתה ל-א' התארגנתי עם שולחן כתיבה מהמם שקיבלתי מקרובת משפחה. בסוף לקראת כתה ג מסרנו אותו כי בסוף תמיד ישבה בסלון...
לא קנינו. יושבים ליד השולחן אוכל ולרוב על הריצפהחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ו 15:47

הבת שבכיתה ז לפעמים יושבת לעבוד לבד בחדר.

לפני זה, זה לא רלוונטי לדעתי

זה לא באמת כיף להם לשבת בחדר לבד

וגם בכיתה א לא עובדים ככ הרבה זמן רצוף בישיבה במקום אחד

לגדולים שלי היה ספרייה עם מכתבהממתקית

שולחן מסודר וכיסא וכו מעצמלה
בפועל- עבדו רק בשולחן בפינת האוכל.
עם הקטנים יותר שעכשיו בבית הספר, אין לנו מכתבה. הכל בפינת אוכל.
יש להם רק מדפים מסודרים לספרים ומחברות...

עונה כאמא לתאומות בא'- יש להן בחדר שולחן כתיבהאמהלה

ומגירות אישיות

אבל

שיעורי בית הן אוהבות להכין בשולחן של פינת האוכל (קניתי מפה שקופה-שעוונית, שמיועדת להכנת ש"ב ויצירות)

בגלל שהן שתיים ורוצות להרגיש שאני נמצאת עם שתיהן, יותר נח להן וגם לי בשולחן האוכל.

בניגוד לכולם - אצלנו כן עושים שיעורי בית במכתביהכולנה
לגדולים לא קנינו מכל מיני סיבות ולאחרונה קנינו אחד לכל חדר ועכשיו הם כן נהנים לשבת בחדר ללמוד, גם אם באים חברים זה יותר נעים שיש להם פרטיות.

אבל באמת הקטנים יותר שצריכים עזרה בשיעורים כן יושבים בסלון

אצלנועוד מעט פסח

רק לקראת כיתות ט-י הילדים עברו ללמוד בחדרים.

עד אז- רק בסלון.

אז בעיני מיותר לכיתה א'.

אחסון ספרי לימוד- אני גם מפנה לכל ילד מדף בסלון (מאחורי דלת, כי זה מתבלגן...).

שם שמים ספרים שלא בשימוש, מחברות ספייר, וכל מיני דפים במצב ביניים (כמו הטבלה של 'מבצע פסח' במהלך החופשה).

אני אוהבת שזה בסלון ונגיש, כי זה מקל עלי לארגן איתם יחד מערכת (בתחילת היסודי זה מאתגר לבד), ולדחוך לשם פריטים שונים ששייים להם ומסתובבים בסלון.

הייתי עם אחותי בחדר והיה לנו שולחן 1מנגואית

עם מדפים לספרי לימוד ומגירות לקישקושים וכלי כתיבה

אני רוב הזמן נהננתי ללמוד על הרצפה בחדר עד לכיתה ז

ואחותי היתה במטבח/סלון , היתה צריכה עזרה או נהננתה מהרעש

בכיתה א הבן שלי היה צריך אותי ממש צמוד ולכן היה הכי נוח בספה או במטבח

בכיתה ב בקושי שב וגם אז זה קריאה או טיפה דפי עבודה והוא במטבח או בספה 

בעיניי ממש אין צורך, מיותר לחלוטיןשיפור
רוב שיעורי הבית זה קריאה, אני יושבת להקשיב לו על הספה.
לדעתי זה רלוונטי יותר לחטיבה והלאהאורוש3אחרונה

אז יש ילדים שיותר צרכים שקט ויש את אלה שתמיד יהיו בסלון. יסודי ממש אין צורך.

יש שולחן מטבח, סלון, שולחן יצירות קטן, רצפה, כל אחד מתיישב איפה שהוא רוצה. בכתה א' זה בגדול בעיקר תרגול קריאה אז זורם לגמרי בספה.

יותר תחשבו על מקום לחוברות, תיקים, כלי כתיבה שאפשר לקחת כשחסר. 

ייעוץ גנטי אחרי קבלת שילוב תוצאות שקיפות ודםאורוש3

של הסקר שליש ראשון.

מישהי עשתה??

מרגיש לי בזבוז אנרגיה, פשוט יגידו לי לעשות מי שפיר בתכלס, לא? 

שלחו אותך לייעוץ גנטי?כורסא ירוקה

זה שלב בירוקרטי, לא מהותי. הרופא לא יכול להוציא הפניה למי שפיר, רק ליעוץ גנטי, אז הולכים ליעוץ ושם מוציאים לך הפניה למי שפיר. ככה הסבירו לי בזמנו.

אבל בפעם אחרת שעשיתי בגלל גיל ולא בגללל סיכון למום אז עשיתי יעוץ בפגישה וירטואלית כזה רק לסמן וי. וגם כדי לבחור מה אנחנו רוצים לבדוק ומה לא

כתוב לי בתוצאות כןאורוש3
לרופאה יש לי תור רק עוד כמה שבועות
בשביל לעשות מי שפירהשם שלי
צריך קודם יעוץ גנטי.

אם בכל מקרה לא תעשי, אז אין מה לעשות יעוץ.

ואם קבעתי פרטי, זה משנה ההפניה?אורוש3

אני עוד מתלבטת אבל אם כן אלך פרטי. 

לא יודעתהשם שליאחרונה
אולי תבדקי מול מי שקבעת.
עוד התייעצות - הפעם על קיטנהזוית חדשה

מתלבטת לאן לשלוח את הבן שלי בחופש, אולי תאירו לי כיוונים שלא חשבתי עליהם.

1.לקיטנה של הגננת שלו משנה שעברה. (הוא בגן ראשון, הגננת של שנה שעברה זה משפחתון.) זה קיטנה לילדים מגיל 3 חודשים עד 5. הוא בן 4.5. מצד אחד לא יודעת כמה הוא זוכר אותה, מצד שני היא זוכרת אותו וכנראה תדע להתמודד איתו. ויש עם מה - כי הוא בוכה כל בוקר כשנפרד ממני... וגם היא גננת מנוסה...

2.לקיטנה אחרת כלשהיא שילדים אחרים בגן שלו גם ילכו אליה. מצד אחד ככה הוא יהיה עם ילדים שהוא מכיר. מצד שני לא יודעת עם מי שתעשה את הקיטנה תסתדר עם הבכיות שלו. ולא יודעת כמה נסיון יהיה לה.

רק שאלה- אולי יש אופציה שמישהו אחר יביא אותו לגן?אמהלה

ראיתי מנסיוני שכשאמא מביאה הם בוכים וכשאבא או מישהו אחר הם נפרדים בקלות יותר.

בהצלחה בהחלטות

אין אופציה, וגם אצל אבא הוא בוכהזוית חדשה
בעיניי עם חברים בגילויעל...
להיות עם ילדים בני כמה חודשים בקייטנה זה יותר בייביסיטר מאשר תוכן וכיף
האמת שלא אכפת לי אם יהיה תוכן או לא...זוית חדשה
בגיל כזה לא עדיף להיות עם חברים?יהלוםנוצץ

אבל את מכירה את הילד שלך ואנשי הצוות הגי טוב כמובן. הוא בוכה רק בכניסה או גם במשך היום?

אם זה בכי של דקה בפרידה ונרגע נראה לי שעדיף עם חברים

מסכימה, אם בוכה הרבה במשך היום זה סיפור שונהשיפור
בכניסה, כמה דק'זוית חדשהאחרונה
סקירה מוקדמת, פנימי או חיצוני?זברה ירוקה

אני בעודף משקל רציני

בעלי לא יכול חבוא איתי לסקירה

פתאום אני נבהלת שזה יהיהפנימי?

לא באלי אני לא רוצה בדיקה פנימית לבד

אצלי היה חיצוני.מוריה

זה כנראה תלוי רופא.

וגם תלוי אם מצליחים לראות ככה או לא.

אצלי פנימי. תלוי גם ברופאיעל מהדרום
בשקיפותזריחה123

הרופא אמר לי שסקירה מוקדמת תהיה וגינלית

קבעתי תור במרפאה אחרת, לרופאה.

היא עשתה בטני והייתה עדינה ומתחשבת ואמרה שוגינלי גם בכלל לא יעזור.

היה לה קשה לראות את הלב מספיק טוב אז שלחה לאקו לב עובר.

אז ממש תלוי רופא

ממש תלוימתיכון ועד מעון

אני די רזה ולא פעם בגלל מנח של העובר היה צריך גם פנימי

לפעמים ככה לפעמים ככהשיפור
לי היה שלוש פעמים חיצוניחמדמדהאחרונה

ובשבוע 14

אבל אני נחשבת רזה ניראלי

אז אם זה קשור אולי זה למה

הייתם טסות ללונדון?אובדת חצות
בעלי הפתיע בכרטיסים לשם אבל ממש חוששת מכל מה ששומעים, מצד שני בא לי חופשה. איפה בטוח שם מלון ולהסתובב? או שלוותר לגמרי?
יותר בטיחותי להסתובב בלונדון מאשר בירושליםפשוט אני..

עובדתית, יותר יהודים נרצחים בשל יהדותם בישראל, גם במספרים וגם באחוזים. 

פשוט מצניעים סימנים חיצוניים אם מרגישים חוסר נוחות, בפועל יש בלונדון רבתי כ-200 אלף יהודים, מתוכם כ-40 אלף חרדים, שבוודאי אפשר לזהות מקילומטרים שהם יהודים.

בלונדון אין כזו אנטישמיות.ממתקית

אני הייתי טסה לשם..
רק חבל שאין לי אפשרות...

הייתי בלונדון לפני שנהברונזה

הכל היה מעולה

תסעו ותהנו!

כמובן תזהרו במקומות חשוכים וממליצה לדבר עם הבית חבד לשאול אלו מקומות פחות סימפטים

אני הייתי טסהיהלוםנוצץ

אולי יהיה לכם נוח יותר לישון באזור היהודי שם בשביל ההרגשה (הוא לא במרכז אבל יש משם רכבת למרכז ואוכל כשר)

לא יודעת מה המצב ספציפית כרגע שם. תהנו!

כרגע לא.מוריה
כרגע לא הייתי יוצאת מהארץ אם יש חשש להיתקע בחו"ל.🙄
כן אין באמת סכנה שם יותר מבמקום אחרטארקו
תסעו ותהנוראשונית

הייתי שנה שעברה ונהניתי

אישית התארחנו בשכונה יהודית אז לא מפחיד בלילות ובימים חרשנו את לונדון

מוסיפה שהמשפחה שלי שם מלא והכל בסדרראשוניתאחרונה
מרחוק הכל נשמע מפחיד יותר

אנחנו הלכנו שם בחזות יהודית (כיפה וציצית) ורק כיבדו אותנו

אולי כאן יענו ליחושבת בקופסא

פתחתי שרשור בנשואים טריים, ולא כל כך עונים לי שם.

בטח פה יהיו יותר תשובות בעז"ה. 

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 לשני לילות בסוף אוגוסט.

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מתייגת את @רוני 1234 כי אמרת שאת עוקבת

לא ממש מבינה בזה,אונמר

אבל נשמע לי ש1000 לשני לילות לא יהיה לך עם בריכה.

לא?

חיפשתי קצת ודווקא מצאתי באזור ה1,200, גם סבבהחושבת בקופסא
יפה. בהצלחהה!אונמר
זה המחיר באוגוסט? מעניין מאוד איפהרחללי
לפני הקורונה היינו הולכים ב500 ללילה, צימר עם ג'קוזי בלי בריכה, באוגוסט. וזה היה זול. מאז המחירים זינקו.
1000 שח ובריכה באוגןסטזברה ירוקה

זה תקציב ללילה אחד

..

היייהלוםנוצץ

מקווה שתמצאו מה שתרצו!

פשוט התקציב ל2 לילות באוגוסט עם בריכה פרטית וגם נגיש ולא רחוק מידי מרגיש לא ריאלי.

לא שיש לי המלצה ספציפית אבל לא ראיתי במחירים האלה בעבר, בהצלחה.

אין בעיה אשמח לשמוע בכל מקרהחושבת בקופסא

אני רק רוצה כיוון לחפש.

יש ביישוב מיצד כמה צימרים עם בריכות פרטיותקנקן שבור

אני לא יודעת מחירים ללילה

שווה לך להציץ באתר של המועצה, פעם כשחיפשנו הפנו אותנו לשם והיה נראה טוב (זה היה גם מהמלצה של חברה, אבל אני לא ממליצה מניסיון כי לא נסענו בסוף)

יש שם תחב"צ?חושבת בקופסא
יש דברים לעשות מסביב?
כמעט ואין לשם תחב"צשומשומ
ואין כל כך מה לעשות באזור, זה יישוב דיי מבודד
אז פחות. תודה בכל מקרהחושבת בקופסא
אולי באיזור צפת, מירון או עמק בית שאן?אוהבת את השבתאחרונה

הייתי פותחת אפליקציית אייר בינבי ומחפשת לפח איזורים... ואז בודקת אוטובוסים ואטרקציות..

אולי יעניין אותך