עוד נקודה שאולי לא הועלתה בנושא (ואולי כן?):
יכול להיות שבאידיאל את צודקת לגבי איך שדברים צריכים לעבוד בין גברים לנשים בעניין הזה.
אבל, העולם שלנו כרגע לא שלם, והקב"ה מתגלה לעיתים בהסתרה, ולפעמים גם בהסתרה שבתוך הסתרה (לפעמים גם הוא מתגלה ישר, אחרי שזכינו לחזור לארץ הקדושה). אני חושב שכל העולם הזה של הדייטים הוא דוגמא למקום שבו אין התגלות ישירה, אלא הדברים באים בצורה מסובכת, לעיתים קשה ולא ברורה.
אם היינו יותר שלמים, היינו נפגשים וישר קולטים אם זה הוא. היינו מסכלים על האדם שעומד מולנו בלי להיות מושפעים מכל מיני דברים חיצוניים, אלא באמת על האדם עצמו. לא היו עולים פה שרשורים כגון: "הרגש אומר שכן, אבל השכל פשוט לא מסכים" או: "ממש כיף לנו ביחד אבל אני אשכנזיה והוא תימני" וכו.
אבל, אנחנו רחוקים מלהיות שלמים, וזה בסדר לחתוך על זה שהוא תימני ואני לא מצליחה להתגבר על זה, או על זה שיש לה חצ'קון באף ואני פשוט לא מצליח להסתכל עליה.
וכשמגיעים לסוגייה הזאת, את תמיד מעמידה פתאום את הדרישה הגבוהה שלך בעניין הזה, בלי להתחשב בעובדה שהדברים לא חייבים לעמוד בכל האידיאלים הגבוהים כדי שהם יעבדו. הגיוני מאוד שבמקרה הנ"ל ובעוד מיקרים דומים, הפנייה של האשה תוביל לאהבה הנכספת ולזוג בני אדם מאושרים. אז נכון, אולי זה לא היה צריך לעבוד ככה, אבל גם כל הדייטים המסובכים האלה לא היו צריכים לעבוד ככה. אלא שהקב"ה החליט שככה הוא יתגלה בעולם הפעם, בהסתרה שכזאת. אם היה מדובר בדבר שאסור הלכתית, אז כנראה שהקב"ה לא מוביל אותנו דרך שם. אבל פה מדובר באמירה שלפעמים צריך לדלג עליה כדי להגיע לטוב שנמצא בקצה המנהרה.
אני מסתמך על מיקרים רבים שקרו, שהאשה יזמה וזה הוביל לחתונה. אם האשה חושבת שזה יכול להצליח, כדאי מאוד שתעשה מה שהיא יכולה, בגבולות ההלכה, כדי לקיים את הקשר הזה. חבל על ההזדמנות. גם בשבילה וגם בשביל הבחור, שאולי יזכה להיות בן זוגה.
כדי לשלול אפשרות כזאת, את צריכה להוכיח שקשר שהאישה יזמה יהיה קשר לא בריא (לפחות ברוב המקרים), אחרת את סתם סוגרת אפשרויות, על סמך הלכה שאת פסקת בנושא.