אמרתי שאיך שהיא עשתה את זה, והאופן שבו היא ניגשת לנושא הזה, חוץ ממה שהיא מזיקה לו, היא מזיקה לעצמה. ותכף אסביר את עצמי.
(דיברתי על זה שהיא הזדעזעה לו בפנים וגרמה לו להתכווץ, ועל זה התכוונתי כשאמרתי "גישה".)
אני לא יודעת מי אתה, ואם אפשר לסמוך עליך.
אני כן יודעת מי הם הרבנים שלי ומה הם אומרים בקשר לזה.
וגם מה הרבניות שלי אומרות לי בהקשר הזה.
והצעתי גם לה לגשת לרבניות שלה כדי לקבל תמונה יותר ברורה ויותר מרגיעה בנושא, כי ממה שנראה לי, היא לא עשתה את זה.
הדרך שהצעת למעלה לשאול על היחס לאינטרנט באופן עקיף, זו דוגמה לאיך לגשת לזה באופן יותר נכון.
זה נושא רגיש וצריך לנהוג עם זה בהתאם.
היא רוצה לבדוק? שתבדוק. בעדינות.
ברור לכל מי שמונח בבעיות של הדור הזה, שזה נסיון שפקד את רוב משתמשי הסמרטפונים הלא מסוננים למינהם, ולא רק. (בעיקר גברים, וגם אצל נשים מסתבר שהמצב לא מלבב במיוחד).
אפשר להגיד עד מחר שזה לא נכון, אבל מומחים רבים שהתעסקו בזה אמרו את מה שהם אמרו, וזה מספיק.
ולכן, ב"ה שיש בה קדושה בוערת והיא מזדעזעת מזה.
אבל להתפרק מזה לגורמים, תגיד מה שתגיד, אבל זו לא גישה בריאה ונכונה לחלוטין.
שתבדוק שהוא עושה את המקסימום שלא לבוא לידי חטא בהקשר הזה.
זה מספיק.
היא יכולה גם לומר לו שהיא קראה משהו בפורום והיא נלחצה לגבי הנושא הזה ולראות איך הוא יגיב. כנראה שהדברים יתפתחו משם כבר מהצד שלו.
ואם הוא מכור או או יודה בזה או יחליט שהיא לא מתאימה לו.
בכ"מ, להזדעזע למישהו בפנים, זו לא גישה בריאה ולא גישה נכונה. וכל שכן שלא לחלוטין.
עצוב מאוד לעבור על דבר ה', זה אפילו מזעזע. אבל מה היחס שלך לנפילות של דיעבד, זאת השאלה.
כתלמידה של הרב קוק, ברור לי שהיחס כלפי חטאים לאחר מעשה, וכלפי חוטאים, לא צריכה להיות כזאת שגורמת לאדם לשקוע בו יותר ולחשוב שהוא גועל נפש.