האיש של העיתונים-לב טהור:)
בס"ד

זה שמחלק אותם כל בוקר שמה ליד עזריאלי..
האיש של העיתונים- שהיה לו מקום קבוע בו הוא עמד, ליד העמוד לפני התחנה של הקווים לבת-ים..
האיש של העיתונים- שהיה עומד שם תמיד בשמש החמה, ובגשם היה עומד מתחת לגשר הקריה כדי לשמור על העיתונים שלא יירטבו..
האיש של העיתונים- שהיה מקפל כל עיתון ממש בקפידה שדי שיהיה לנו נעים וכייף לקחת ולקרוא אותם..
האיש של העיתונים- שכל בוקר הייתי באה לקחת עיתון רק כדי לעזור לו לגמור אותם...
האיש של העיתונים- שהייתי תמיד מברכת אותו בבוקר טוב ומודה לו על העבודה שלו, והוא היה מחייך ומברך אותי בחזרה..
האיש הזה של העיתונים- לא עמד שם הבוקר...לא ליד העמוד, ולא לפני התחנה של בת-ים.. לא מתחת לגשר ולא ליד הקריה...
אני ממש מקווה שהוא מרגיש טוב! ושהוא סתם לקח חופש או שסיים את כל העיתונים לפני שהגעתי....
האיש של העיתונים- שתדע שאני שמתי לב שלא עמדת היום שם... ! ושתדע שחיפשתי אותך כדי להגיד בוקר טוב...

מוקדש לאיש שמחלק את העיתונים ליד עזריאלי כל בוקר בקביעות כבר כמה שנים, לא משנה מה מזג האוויר!
הקווים לבת ים מעזריאליייי ♡♡♡עוגי פלצת
כתיבה יפה
אפשר להרוס לך? יש תנא דבי אליהו מלחיץ נגד הגישה שלךצקון לחש

למה להרוס?גלויה
לא הבנתי את השאלה... למה לרצות להרוס או מה הדבר שיהרוס?צקון לחש

למה לרצות (?) להרוס?גלויה
מזמן לא התווכחנו.
כי זה דבר תורה והלכה. וצערי אין לי זמן יותר מדי להתווכח ;)צקון לחש

סתם ולא פירשימ''ל
תדב"א מהמפורסמות, לא?!צקון לחש

ההוא של 'דרך ארץ קדמה לתורה'?ימ''ל
צריך הגיון בריא, לומר 'בוקר טוב' בנימוס ובזהירות זו לא שיחה ולא קלות ראש וממילא היא בכלל 'הוי מקדים שלום לכל אדם' (יש דיון אם יש בזה משום 'קול באשה' אבל מרבית העוסקים פסקו שלא).

(אני גם בעד סייגים שלא לומר שלום בין גברים לנשים - אבל רק במקום בו זה מקובל)
לא חושב שראיתי שלום לכל אדם גם בין גבר לאישה, הנה המקורצקון לחש

מצאתי את המקור (ידנית) תנא דבי אליהו רבה, פרק י"ח - צעירים מעל עשרים

זה לא שייך לקול באישה ערווה אלא לקירובי דעות ושמירת העיניים (לענ"ד שמובילות לבני תשע מידות וזאת הסיבה וזה הטעם לאותו התדב"א הנ"ל).

כל אחד יחשוב על עתיד הילדים שלו בע"ה בעיתו ובזמנו.

בגמרא בקידושין מובאימ''ל
שאמר ר' נחמן לר' יהודה ב ן יחזקאל ''נשדר ליה מר שלמא לילתא, אמר ליה, הכי אמר שמואל: קול באשה ערוה (רש"י: קול באשה ערוה - שנאמר "השמיעני את קולך" ואם אשאל בשלומה תשיבני)''.
אבל שם מדובר על שאילת שלום ולא אמירת שלום (כך חילקו הרבה מהפוסקים).

(כמובן שגם 'קול באישה ערווה' קשור לצניעות)
לא זכור לי שהגמרא שם נפסקה להלכה, נראה לי להבין שזה היהצקון לחש

מידת חסידות... אבל פה זה כבר פלפול באוויר וצ"ע שם.

בכל מקרה לא התכוונתי שלא אמרו שיש את העניין של קול באישה ערווה, אלא שהתדב"א שהתכוונתי אליו לא אוסר משום קול באישה אלא משום מומים באישה ובילדים.

לגבי החילוק בין שאילת שלום ואמירת שלום, נהניתי לשמוע (לא חושב ששמעתי את זה בעבר).

עם כל זאת, כשאדם יקח בחשבון את עתיד ילדיו, יעשה את השיקולים אם לסמוך על ההקלות או לא.

פשוט לי שלהגיד שלום בדרך אגבית אין ממש בעיה היום, במיוחד במקום שמקפידים על זה ועשויים להעלב (לי אישית לא מפריע שיעלבו).

אבל כשזה בדרך קבע על בסיס יום יומי, זה מוליד תקלות, לצערנו הרב.

ובכל אופן, זה לא סותר את התדב"א. מי שלא אכפת לה מהתוצאות שאליהו הנביא אמר שיהיו בילדים, שתסמוך על המתירים...

על הסוגריים - לא לומר שלום גם כשמכירים?לרגע.
תלוי מאוד בסוג הקשר. אם זה קרובים (משפחה) אין שום בעיה גםצקון לחש

לדבר (ע"פ הגמרא בגיטין כמדומני) ואם זה לא קרובים, אפשר לענות בצורה שיובהר שאין עניין ליזום כל קשר כלשהו.

עריכה: המקור זה גיטין צ' עמוד א'.

"וזו היא מדת כל אדם שמדברת עם אחיה וקרוביה ומניחה".

תודהלרגע.
חייב לציין שמובן מאליו שזה קרובים שמתנהגים כמו שצריך כיהודיםצקון לחש

כי גם בין קרובי משפחה יש כל מיני מציאויות משונות והזויות...

במיוחד כשמכיריםימ''ל
אבל שוב - תלוי במקום ובאופי היחסים, יש מקומות בהם זו גסות רוח שלא לומר שלום ויש מקומות בהם זו מידת צניעות ראויה.
אי אפשר להרוס עין טובה!עוגי פלצת
מה שייך עין טובה כאן?צקון לחש

חכמה גדולה שאתה שואל רק אחרי שהואלת להסביר את עצמך עוגי פלצת

חחחחח אשרייךצקון לחש

קודם תכתוב מה שאתה חושב שיהרוס..לב טהור:)
בס"ד

אחכ אני אגיד לך אם באמת הצלחת להרוס,
ואולי גם אתווכח איתך על זה...

אין לי כרגע יכולת לצטט ציטוט מדוייק, אבל כתוב בתדב"א שכלצקון לחש

האומרת שלום לכל אדם ברחוב נהיים לה ילדים עם מומים (מיותר לציין שזה גם גבר שאומר לכל אישה שלום).

זה קשור למה שנפסק להלכה לגבי בני תשע מידות. ואם אליהו הנביא אמר אז...

בקיצור צריך לשים לב מתי "דרך ארץ" היא לא באמת דרך ארץ.

(אגב כך, כבר נשמעו מקרים נוראיים שקרו מ"בוקר טוב"ים למיניהם).

כבר כתבתי פה שבוע שעבר:ברגוע

שמותר לומר בוקר טוב, וגם שלום, כי היום זה נחשב דרכי נימוס ולא שאילת שלום

מה המקור לזה שיש הבדל? כי בפועל אני יכול לספר לך אישית עלצקון לחש

מקרים שבוקר טוב ושלום הרסו בתים וגרמו לדברים הזויים.

אשמח אם תראה לי רב שמתיר שלא בדיעבד כשמישהו אמר לך שלום וכו'.

אם זה באקראי נראה לי שברור שיש מקום להתיר, אבל אם זה אדם שרואים אותו באופן קבוע ודאי שזה יוביל לקירוב דעות.

לדעתי המקור שאתה מביא התכוון לאמירת שלום או בוקר טוב באקראי ולא על דרך קבע.

>>>ברגוע

שאלה:
האם מותר לומר לאישה בוקר טוב/ערב טוב, שהרי אסור לשאול בשלומה, והרי "שלוםעליך" אצל חכמים נקראה שאילת חכמים, מכאן הרב רצאבי סובר שאסור לומר לה "שלום עליך". מה לגבי בוקר טוב?

תשובה:
אמירת בוקר טוב מותרת לפי שאינה בכלל אמירת שלום. (ערוך השולחן כא,ח. שו"ת שבט הלוי חלק ה', סימן קצח. וכן פסק הרב רצאבי בשו"ע המקוצר, סימן רא, ח).

הערה: איסור אמירת שלום לאישה מקורו מהגמרא בקידושין (ע, ב) ובבא מציעא (פז,  א), והטעם הוא שמא יבואו לידי חיבה (רש"י בקידושין שם). ולכן בזמנינו, שאמירת שלום אינה דרך חיבה אלא מדרכי הנימוס, יש שהתירו (שו"ת שבט הלוי שם).

הרב ישי ואדעי

שאלה:
האם אפשר להגיד שלום לבת ולשאול לשלומה שאתה מכיר אותה מהסניף ומזה שפעם דיברת איתה באינטרנט?

תשובה:
אמירת שלום כביטוי של חיבה בין בן לבת שאינה אישתו אסורה, אולם התנהגות מנומסת מותרת. ולכן, אמירת בוקר טוב או שאילת שלום בצורה המקובלת בחברה כאמירה של נימוס מותר.

הרב אוריאל טויטו

הוא הביא את זה למטה, ועניתי לו. בעיקר שזה לא העניין בתדב"אצקון לחש
מצאתי עוד תשובה כמו של הרב ליאורברגוע

הרב יעקב אריאל

שאלה:
ברצוני להודות להרה"ג אריאל שליט"א על ספרו השו"ת האחרון החשוב שלו בעיניין הריסת ביהכ"נ בגוש קטיף וכו’ וברצוני לשאול בעיניין הצניעות עם נשים: 

אני עובד במשרד עם 10 נשים ואנו 3 גברים נשואים. אני ממש ממש משתדל לשמור על גדרי ההלכה קלה כבחמורה בהסתכלות ובדיבור (ולא "בעצבנות דתית"=מתח וכדו’) אך לא הבנתי איך הרב מתיר לשאול אישה "מה שלומך"? אני מאוד מבין לומר "בוקר  טוב" או "מה שלומכם", אך לענ"ד, "מה שלומך?" זה ממש פנייה אישית! ולכן לדעתי האישה ממש מרגישה כאילו אני מתעניין בה באופן אישי!!. מהניסיון שלי כשפונים באופן אישי (בשם שלה/מה שלומך) אז זה גם מאוד מקרב את הדעת.

תשובה:
אם לדעתך שאלת מה שלומך היא התעניינות אישית, היא אכן אסורה. 
הבנתי הייתה שזו מילת נימוס חסרת משמעות. עובדה שהשואל לא מתעניין באמת מה שלומך.

הרב אריאל חילק כמו שאמרתי לעניין הלכה. אבל שוב זאת לא הנקודהצקון לחש

כאן...

עריכה: אם אתה מדמה את זה לתשובת הרב ליאור, שזה תלוי במציאות, אז פשוט שמה שאמרתי להלכה לא הפוך מדעת הרב ליאור.

אבל אל תשכח שלא מדובר כאן על הלכה, אלא על מה שעלול לצאת מהדברים ה"קלים" האלה.

מה אתה רוצה?ברגוע

הרב אריאל כותב שמותר לומר בוקר טוב, אפילו בקביעות.

זה בדיוק הנידון כאן.

לא קראת את התשובה שציטטת? לא מבין מה הקשר עכשיו פה להלכהצקון לחש

בתשובה שציטטת: "אם לדעתך שאלת מה שלומך היא התעניינות אישית, היא אכן אסורה."

וזה עדיין לא פותר אף אדם ממה שלימד אליהו הנביא לרב ענן.

נו.. לדעתנו היא לא התענינות אישית.ברגוע

וגם הרב חושב ככה.

אם מישהו מרגיש אחרת- מוזמן להחמיר על עצמו.

נו בסדר. ראית איפשהו שאמרתי שאין היתר לזה? הבאתי את דבריצקון לחש

התנא דבי אליהו, שאומר במפורש שזה עלול לפגוע בילדים (גם אם זה לא אסור לכל הדעות וכו').

קחו בחשבון את הסיכון, סמכו על הרבנים שלכם, ותשתדלו גם לקיים "כל ערום יעשה בדעת".

צריך לזכור שלפעמים באמת אין ברירה ועונים או אומרים שלום, אבל צריך לשים לב שזה לא מביא לידי מה שהזכיר התדב"א (אליבא דההבנה שלי, שמקלה קצת בעניין. כי בסתמא כל הסתכלות ודיבור עושים מומים בילדים, ואת זה אף אחד לא ינסה להתיר).

...ברגוע

עדיין לא הבאת רב שאומר שזה אסור היום.

פשוט היום מסבירים שבאמירת שלום אין חיבה!!

חח מה? אני צריך להביא רב? זה עיקר הדין! כל הקולות היום זהצקון לחש

בגלל שאומרים שזה לא מדרכי חיבה, ואפשר לסמוך על זה.

אבל המציאות בשטח מראה שזה לא נכון.

אתה רוצה לשמוע סיפורים..? אפשר בפורום שלא פומבי.

בוודאי שאפשר לסמוך להלכה, אבל שכל אחד יהמר על הילדים שלו ולא יבכה אח"כ כאילו שידיו נקיות.

אם אתה רואה באמת איך הדברים לא יגרמו לבעיה של בני תשע מידות, אשרייך!

תזכה לילדים בריאים בע"ה.

סתם שתדעברגוע

שלפעמים להחמיר בדברים מביא לקלקולים יותר חמורים.

בטח פה שזה ממש חסד לומר לאדם כזה שלום.

וכן- אם כל הרבנים אומרים שמותר, אז כנראה שאתה מחמיר.

*כל* הרבנים? בגלל שבגוגל זה לא עולה לך?צקון לחש

פתח את שבט הלוי שם, הוא ציטט את הדעה הזאת במפורש ב"יש אומרים". אתה מבין מה זה אומר כשכתוב "יש אומרים"? או שהדעה השניה היא בסתמא או שהיא גם יש אומרים.

בכל מקרה, אני לא מחמיר על כלום. לי יש מימרא שכתב רב ענן במפורש. אתה זה שצריך להתמודד איתה, גם אם נניח שהלכתית זה מותר.

לא מבין מה הקושי פה.

עריכה:

הנה דוגמא מהרב אבינר שהבין אחרת ומלמד זכות

http://www.havabooks.co.il/shut.asp?cat=22&page=3

כותרת

אמירת שלום לאישה

ואפשר לעיין באריכות בדברי הרב מלמד, לא ירדתי שם למסקנה (לא נראה לי שיש כי זה לא תשובה), הוא מביא הרבה משיטות הפוסקים אפשר למצוא שם עוד מקורות

http://revivim.yhb.org.il/2012/01/09/קול-באישה/

הערה חסרת קשר: אני מאוד נהנה ללמוד את דברי הרב מלמד, הוא עושה סדר מאוד יפה וקל להבנה בפוסקים

...ברגוע

לגבי שבט הלוי- הוא מדבר על אמירת שלום, לא בוקר טוב.

הרב אבינר מדבר שם על זוג שפוגש זוג אחר שהוא מכיר, והם מתחילים לדבר,

ואז יש באמת יותר חשש לחיבה, זה לא סתם אמירת שלום/בוקר טוב.

והוא עושה בעצמו את החילוק הזה:

"אמנם אם זה נימוס בעלמא בלי שום חיבה, אולי זה דומה למה שכתבו הפוסקים שמותר לומר ליולדת אחרי ברית מילה מזל-טוב וכן בנישואים לומר כן לכלה וקרוביה, מפני שאין זה סגנון של שאילת שלום אלא בקשת תפילה בפניה שיהא למזל טוב, ודווקא דרישת שלום שהיא בבחינת אהבה ואחווה, אסור (עזר מקודש כא ו), אך אין זה דומה כי יש כאן צד של הבעת ידידות."

הרב מלמד לא דיבר בכלל על אמירת שלום...

ואני לא מבין מה אתה רוצה מרב ענן.

הסברתי לך שהיום אמירת שלום זה לא חיבה אלא נימוס,

ולכן כל הרבנים מתמודדים יפה מאוד עם המימרא.

החילוק הזה הוא מה שאמרתי מההתחלה. לא מבין מה הקושיצקון לחש

מספר תשובות הלכתיות בעניין - להיתרעוגי פלצת
תסתכל בתשובה של הרב ודאעי שציטטת, "יש מתירים", וזה כמוצקון לחש

שחילקתי שזה במקרה שלא מביא לידי קירוב.

לא יודע לגבי התשובה של הרב ליאור, קטונתי מאוד מלחלוק עליו.

אבל המציאות מראה שיש בזה המון ענייני חיבה.

אבל שוב, צריך להדגיש, לא מדובר כאן על גדר לחיבה, אלא הנזק שעשוי לצאת מזה.

וכל אדם יעשה כפי הנראה לו, רק שלא יתלונן אח"כ לה' למה ככה וככה עם הילדים שלו...

בכל מקרה, רק מי שפוסק לפי הרב ליאור וכו' יכול ללכת על פיו בעניין הזה (אלא אם זה שעת הדוחק וכו')

לא הסתפקתי בתשובת הרב ליאור בדיוק כדי להראותעוגי פלצת

שזה ממש לא דעת יחיד שלו

אין שום קשר בין מה שאתה מצטט הלכתית לתדב"א. ועל שאר ההודעהצקון לחש

לא אענה. נראה לי שאתה מחפש לריב משעמום או משהו, ואין לי חשק לזה.

ערכתי ומחקתי. עכ"פ אלה הן התשובות להלכהעוגי פלצת

לא באתי להתווכח אלא פשוט מתבקש להביא אותן בהקשר הזה

אני לא אומר מה אסור או מה מותר! הבאתי תדב"אצקון לחש

כל אחד יעשה כמו הרב שלו (כי יש הרבה שהולכים אחרי הרב נח, כל פעם אחרי הרב שמקל).

אבל שיקח בחשבון את השיקול של הבני תשע מידות והסיכון שעליו מדבר התדב"א.

אם היה לשיטת הרבנים המשיבים לחוש לבני תשע מידותעוגי פלצת

היו מביאים זאת בתשובתם, וכמו שחילק ימ"ל בפשטות לעיל

אולי הם פשוט מתבוננים בתשובות ורואים הרבה מאוד רבנים

שחוזרים שוב ושוב על הפסק, מאותו הנימוק, ומבינים שהוא לא

איזה קולא זניחה.

אתה שוב נכנס לנישה ההלכתית. אף אחד לא אמר שזאת קולא זניחהצקון לחש

אבל אם אתה מניח את דברי אליהו הנביא מול אחוזי האוטיזם, הפרעות קשב ושאר מומים מולדים בילדים שעולים בלי הפסקה, ביחד עם דרכי התקשורת הבין מיניים בדור אתה מוצא התאמה מבהילה.

מי שרוצה לחוש לכך, שיחוש. מי שלא, שלא.

כבר אמרתי, זה לא דיון על ההלכה.

אני נוטה בזה כמו המחמירים כי כבר ראיתי במו עיניי תקלות יוצאות מזה.

ואז אתה לוקח בחשבון משתנים כמו יכולות האבחוןעוגי פלצת

שמתפתחות בחברות מתקדמות (ואולי נטיה לאבחון יתר),

הפרעות קשב שמתפתחות בסביבה מוצפת בגירויים כמו בימינו,

ובכלל שינויים בשיטות המחקר והרחבת תחום המחקר והנחקרים

שמאפשרים הכרות רחבה יותר עם המציאות.

ומבין שהעליה המספרית הזאת היא טבעית לחלוטין.

מציע לך לעיין בראשית חכמה שער הקדושה פרק ט"ז, ואח"כ נדוןצקון לחש

בזה שוב, אחרי שתראה את כל המקורות לדברים הנ"ל שכתבתי, יש שם סיכום יפה.

עד אז זה סתם דיון עקר, אתה מביא את מי שמתיר, אני לא אמרתי שאסור. בהצלחה!

מצאתי את המקור (ידנית) תנא דבי אליהו רבה, פרק י"חצקון לחש

תנא דבי אליהו רבה, פרק י"ח "שניה לה, טווה בשוק, ומדברת עם כל אדם, ונותנת עיניה בכל אדם**. גורמת לעצמה רעה, ומתחייבת בעצמה ובבניה. מיכן (=מכאן) אמרו: אשה גורמת לעצמה ולבניה שהוין בעלי מומין".

** אגב שמירת העיניים לנשים.

יש גרסא שמפרטת מה המומין שיהיו לבניה "הויין לה בנים חגרין וסומין אחד שוטה ואחד רשע" (כלומר נכויות גופניות ושכליות ו"מידתיות").

קצת קשה להתווכח עם אליהו הנביא, וגם למאן דאמר שזה "רק" רב ענן, עדיין הדברים נפסקו להלכה בבני תשע מידות. וזה...

ואי אחי נראה שנסחפת קשות, תעצור רגע, לך אחורה..יוני
בחורה שאומרת בוקר טוב לנהג או לשומר בבוקר זה נחשב שהיא מדברת עם כל אדם או נותנת עיניה בכל אדם?!
לא מדובר פה על בחורה שיושבת בשוק ומפלרטטת עם כל מי שעובר, אלא בבחורה שעושה מעשה אנושי ולאו דווקא אישי, מדרכי נימוס..

מכאן ועד להשתוללות הזאת של לומר לה שיהיו לה ח"ו ילדים עם וכו'.. זה נראה לך הגיוני?!
תתחעל לסתום את הפה קצת ותחזור לבית מדרש ללמוד קצת לפני שאתה מוציא בצורה לא מבוקרת כל דבר שלמדת
תתאפס קצת, תנסה לחשוב מה התפקיד שלך ומה הלימוד תורה שלך, לפני שאתה חוזר לכתוב כאלה דברים
אני מזועזע ממך.
נראה לי שאתה זה שנסחפת. לא כתבתי כלום ממה שטענת שכתבתיצקון לחש
עבר עריכה על ידי צקון לחש בתאריך ב' בשבט תשע"ז 21:48

אני מזועזע מההגזמה הפראית הזאת.

ונראה לי שלפני התדב"א שמביא את התוצאה, צריך לזכור את הדיון על שלומית בת דברי.  שהיא השורש והמקור הראשון בסדר הכרונולוגי לדברי התדב"א.

דברי רש"י בעניין, "דהות פטפטה שלם עלך שלם עלך שלם עליכון מפטפטת בדברים שואלת בשלום הכל" = שהייתה מפטפטת שלום עליך, שלום עליך שלום עליכם (ההמשך בעברית).

וכולם יודעים מה יצא מהמקרה הזה (וממש אין מקום לצטט את ההמשך).

ואולי כדאי להביא כאן את דברי הרש"ר הירש:

"באותו זמן הייתה זו האישה היחידה בישראל, שעברה עבירה: משום כך קיבלה את הציון המעציב להיות נזכרת בתורה הנצחית. רק משחטא בנה, נזכר שמה. שכן בעצם החטא הזה מתגלה התוצאה הקשה של קלקלתה המוסרית. אלמלא קִלקלה, הרי אותה התפרצות שפלה של נוולות לא יהודית, לא הייתה הופכת מציאות בישראל. פלצות הזוועה על חטא הבן ראתה באם, בשלמית, את הגורמת למעשה."

נראה לי שדי בזה להבין את ההסתכלות התורנית על הצורך העז הזה להיות "מנומס" כביכול.

אז נראה לי שא' אתה צריך ללמוד את הנושא כמו שצריך. וב' אתה צריך להרגע קצת עם התוקפנות שלך.

ועוד יותר כדאי שתפסיק להכניס לאנשים מילים לפה.

התגובה שלך משולה לאדם שרואה מהצד מישהו שעומד ליפול לבור ואדם אחר שמזהיר אותו "יש שם בור, תזהר לא ליפול".

ואז אותו אדם ראשון מתחיל להזעק בזעקות שבר למזהיר "ככה אתה מאחל לו ליפול?!?! תתבייש לך".

תסכים איתי שזאת או קלות דעת או התנשאות, או נטיה להיות צדקן כדי להראות כמה אתה יותר נחמד מכולם.

אז אצטט אותך "תתחיל לסתום את הפה קצת ותחזור לבית מדרש ללמוד קצת", ואולי תלמד קצת לכבד אחרים, במקום להיות קל דעת וצדקן עלוב. (או כך תלמד גם לשמור על הפה הממש מטונף שלך).

והמשל תקף גם ל@נפש חיה. וגם ל@הייזל.

מוזמנים כולכם להרגע קצת.

עריכה: החלפתי את הציטוט מהמדרש לציטוט מרש"י שיותר מבואר.

כתבת יותר מדי...יוני
באמת שאני מזועזע ממך
שמע, בגלל דרך ההתבטאות העלובה שלך, לא אגיב לך עוד, כדי שזהצקון לחש

לא ידרדר.

לסיום, אני מציע לך ללכת ללמוד קצת תורה כמו שצריך, לפני שאתה קופץ כמו לא יודע מה.

ואם כואב לך שמזהירים אנשים שלא יפלו לבורות, אתה מוזמן לדחוף אותם לשם. תחסוך קצת זמן!

בהצלחה עם התמיכה ביצר הרע.

זה לא בית מדרש פה וזה לא דיון בתאוריות עם החברותאיוני
צא מהבועה שלך ותבין מה המשמעות של המילים שאתה מוציא מהמקלדת שלך

תלך לבת משפחה שלך ותגיד לה את זה בפנים, אולי היא תיישר לך את קו החשיבה עם המציאות באיזו סטירה מצלצלת..

אתה לא מבין את המשמעות של מה שאתה אומר מרוב שאתה תקוע בתיאוריה, זה מזעזע.
לך תבחן את זה במציאות, תשאל את הרבנים שלך על זה, תראה להם מה כתבת בתגובה לבת ישראל שכתבה מה שכתבה.. תעשה את זה..
עצה בשבילך: קח מקל והכה אותו על ראשך. כי איתי לא תצליח לריבצקון לחש

לילה טוב

מה הקשר למשל? אני לא הצלחתי להבין מחילה.נפש חיה.

תחשבי טובצקון לחש

בעיניי זאת הפרזה. אני לא רואה בעיה לומר שלום של ד"א.נפש חיה.

לאו כל כמינך. יש דברים מפורשים בתורה. יש לך בעיה עם זה?צקון לחש

תלכי להתלונן לה' שהוא טעה בתורה לשיטתך

תגיד מה נפלת עליי? מה עשיתי לך? אתה צועק!נפש חיה.

דמיונותצקון לחש

זאת התחושה. לא מוצא חן בעיניך- מה נעשה.נפש חיה.

עדיין אני חושבת שיש מקום לתגובה שלך- אבל במידה.נפש חיה.

כמו שגם ללב טהור יש מקום בתגובה שלה- שזה בסדר גמור.

רק שהנחרצות הציקה לי.
מצטערת אם תקפתי אותך. או פגעתי.

את וכל הנ"ל סתם טרחנים בעיניי. שאלתי אותה מראש והיא הסכימהצקון לחש

אז אל תחפרו, נודניקים.

המילים שלך ממש יפות.נפש חיה.

פאסיב אגרסיב[נס] היא אלימות לכל דברצקון לחש

על ההתחלה להגיד כזה דבר? זה לא דרך להוכיח ככה..עדיאל א
אין לי מושג על מה אתה מדבר צדיק...צקון לחש

אתה לא משרשר נכון. וביקשתי רשות והיא הסכימה. מה הבעיה בדיוק?צקון לחש

למה לא שירשרתי נכון?עדיאל א
ואתה מתכוון לשאלה אם אפשר להרוס?
כי היית צריך להגיב לתגובה שהעתקת לתוך התגובה שלךצקון לחש

הגבת לי ל"..." אז לא הובן למה אתה מתכוון.

והתשובה לשאלתך היא: כן.

זה די ברור, לא מבין את התהיה.

בכוונה הגבתי כאן כדי שתדע שקראתי את התגובות בדיוןעדיאל א
דרך מקורית לשרשר, אבל לא עושים ככה בפורומיםצקון לחש

נראה לי שאפשר להבין את זה אם זה היה בדיוק בסוף הדיוןעדיאל א
אחרי הכל הדיון עם יוני היה על ההודעה הראשונה שענית לה
אתה לא מבין את המשמעות של Multi threading בפורום. הגבת לדיוןצקון לחש

שלי עם נפש חיה, כשהוא עצמו פיצול ודיון פרטי ביני לבינה בכלל.

יכלתי לנחש, אבל זה היה ניחוש פרוע לגמרי...

אבל מובן שהפיצול והדיון הפרטי בינך לבין נפש חיהעדיאל א
הוא המשך של הדיון עם יוני. והוא נובע ממנו. זה לא שהיה ממש הרבה פיצולים ורשימה ארוכה מדיי של תגובות עם המון נושאים אחרי זה
מחילה, הדיון בהלכות פורום מיות בעיני. לא היה ברור לי מה רציתצקון לחשאחרונה

מה עכשיו העניין?

לב טהור 💛💛💛💛💛👍adar
הוא באמת איש ממש נחמד מוטיבציה
ולידו האיש ששר ברמקול ב-07:00 בבוקר מתחת לגשר: "ערב טוב לךךךך"
אשרייך על העין הטובה!
כולכבוד לך! ומנצל"ש תחיים:אורות הכתובה
האיש המקסים בתחנת רכבתקלה שליד התחנה המרכזית, איש מבוגר עם זקנקן לבן, תוף מרים, רמקולצ׳יק ורוח נעורים שמחה ומאירה.

"ה' ישמורכם מכל רע, ישמור את נפשכם"

"ה' ישמור צאתכם ובואכם, מעתה ועד עולם"

(ואפילו זכיתי לשמוע לא פעם "בוקר טוב! איזו יפה את!")

הוא כזה נשמה, בזכותו כ"כ הרבה אנשים מחייכים כל יום
וואווווו א-נ-ש-י-ם-!!!!!!!!!!!!!!!!לב טהור:)

בס"ד

דבר ראשון אני חייבת להגיד שאני ממש עצובה וכואבת מתרבות הדיון ומההתבטאויות הקשות שעלו כאן....!

כל המטרה של השרשור הזה הוא לכתוב ולתאר משהו שהרגשתי וחבל לי כי-

זה יצא מכל פרופורציה אפשרית שיש!!!!

לא ככ הייתי כאן בשעות האחרונות ולא ראיתי את ההתפתחות של הדברים... אבל עכשיו אני אשמח להגיב..!

דבר ראשון, כל בוקר עומד אדם מבוגר ויקר ליד עזריאלי ומחלק עיתונים.. לכאורה זו "סתם" עבודה, אף אחד כמעט לא מייחס לו כבוד וחשיבות שהוא עומד שם- בחום ובגשם, ומחלק ערמות על ערמות של עיתונים- במסירות גדולה ממש! אתם לא יודעים איך הוא מקפל את העיתון לאנשים כדי שיהיה להם יותר נוח לקחת את העיתון או שלפעמים יש כל מיני מדורים נוספים- וכשהעיתון מקופל העיתונים האלו לא נופלים....

כבר יצא לי לראות אנשים שעוברים, לא מתייחסים והכי עצוב- מזלזלים ומעליבים! ראיתי את התגובה ואת הפגיעות לפעמים! וזה חורה לי מאוד לראות שככה מתייחסים אל אנשים- ולא משנה מה הרמה שלהם ומה המוצא שלהם....!! [לצורך העניין- אחד האידיאלים שלי שבגללם הלכתי ללמוד חינוך הוא כדי ללמד את הילדים שכולנו אחים, וכולנו שווים ואין מישהו שיותר טוב מהמישהו האחר, ולהעליב לא נמצא בכלל בלקסיקון שלנו...!]

ולכן, כשאני רואה אנשים כאלו- אלו שנראים קצת שקופים, ושלוקחים אותם כמובן מאליו- כייף לי וטוב לי - מתוך נימוס, מתוך הכרת הטוב, מתוך רצון לתת למישהו הרגשה שהוא שווה - טוב לי להגיד לאדם הזה בוקר טוב ותודה!!!

@צקון לחש מרגיש לי שאתה הוצאת את כל הדברים מהקשרם! אין לי שום כוונות אחרות מלבד נימוס והכרת הטוב להגיד בוקר טוב לאותו אדם... אני ממש לא חושבת שחס וחלילה בגלל זה ייוולדו לי ילדים עם כל מיני מומים... (ואין לי שום זלזול בדברי חכמים!!) אבל להפך- מרגיש לי שאני אדם טוב, עובדת ה' ממש! ובזכות הדרך ארץ הזו והכבוד שאני נותנת לאחרים אני מרגישה שאני רק יוצאת נשכרת, ובעז"ה אזכה לילדים בריאים וצדיקים!!

יש הלכה, ויש להיות עם הראש בקיר בהלכה... מצטערת- אבל אני מרגישה שכאן אתה ממש עם הראש בתוך הקיר... תסתכל קצת ימינה ושמאלה ותראה את הבריאה שהקב"ה ברא פה בעולם! תראה לפעמים איך אנשים פורחים ומתגדלים מהמעשים הקטנים שלך (שאולי נראים לך לא ככ הלכתיים...)

@יוני התחברתי לדברים בתגובה שלך... אבל בחרתי לא להגיב שם כי היה לי מאוד קשה עם ההתבטאות שלך- "תתחיל לסתום את הפה..." גם אם צקון לחש לא צודק או שאתה לא מתחבר לדבריו, זו אמירה ממש לא מכבדת ואני מצטערת אבל היא פגמה מאוד בדיון הזה והובילה אותו למקומות לא נעימים בכלל...!

לסיום- אני מבינה שיש פה חילוקי דעות בנושא האם מותר/ אסור לומר שלום- ומה נחשב כאמירת שלום..

אבל שתדעו- שכתבתי את הדברים על- "איש העיתונים" בלב שלם ממש! ואני נשארת לעמוד מאחורי מה שכתבתי... את הדין שלי אני אתן לפני בורא עולם בעז"ה אחרי 120 בבית דין של מעלה- ושם אני אגיד לו שאמרתי בוקר טוב לאותו אדם כי זו בשבילי דרך ארץ! וזו בשבילי עבודת ה'! וזו בשבילי אהבת הבריות!

*חשוב לי להדגיש שהתכוונתי לכתוב את כל הדברים שכתבתי כאן בנימה לא ביקורתית בכלל ולא צועקת.. אלא פשוט לכתוב מה אני מרגישה...

סיימתי.

@ברגוע!

@עוגי פלצת

@נפש חיה.

את סתם נגררת אחרי הדברים שלהם. לא אמרתי מה יקרה ח"וצקון לחש

אמרתי רק שיש השקפה תורנית אחרת. אני מוחה בתוקף על ההיגררות שלך אחרי הוצאת דברי מהקשרם ע"י הנ"ל שבקושי יודעים להתבטא בפה נקי.

ק"ו קל שבקלים שלא איחלתי לך שום דבר כזה!

ולא אגיב לגופם של דברים, כי נראה שאין שום מציאות לדבר עם אף אחד כאן על דברים שקשורים לאמת.

כולם חייבים פה לעטוף הכל בטופי. זה מאוס בעיניי.

בבקשה אל תחליט מה אני כן- כי אני לא נגררת אחרי אף אחד....לב טהור:)

בס"ד

כתבתי כבר ואכתוב כאן שוב- זה מה שאני מרגישה ומה שנכון וראוי בעיני....

ושוב אני אגיד- שאני לא מזלזלת בכלל בדברי חכמים! אולם, אני חולקת עליך במה שכתבת...

מהדברים שלך היה נשמע (לא שאיחלת לי...) אבל שאם אני אמשיך ככה חס וחלילה כבר מה הולך לקרוא לילדים שלי...

מחילה, אבל זה סתם מוחלט, אמרתי מה שאמרתי מאותם מניעים שלךצקון לחש

למקרה שזה לא ברור, כתבתי מה שכתבתי מאותה אכפתיות שאת משתמשת בה להגיד בוקר טוב.

אם לך לא נראה שתתני דין וחשבון על כך (בלי להתחשב בהלכה), אז מסתמא שאני לא אצטרך לתת דין וחשבון על כך לאף אחד.

מכאן עד ללהגיד שאיחלתי לך סבל כזה ואחר, זאת פרשנות שלך. אני לא כתבתי בין השורות כלום.

בהצלחה! ("הולכי אחר ליבם" וכו')

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

יש אמלק?פשוט אני..
לשלוח סרטון של חצי שעה בלי תקציר זה קשוח...
נפשית אין לי כח למעודדי השתמטות וסרבנותארץ השוקולד

מכל צד פוליטי (בין אם מדובר באחים לנשק או רבנים חרדים),

רק אנשים שמעריכים את חיינו פה יותר מכך שערכיהם ישלטו הם שותפים אפשריים לדעתי.

חושבתנחלת

שיש כאן דו שיח בין חרשים. מכיוון שהתשתית, היסוד, כל כך שונה מהותית,

שאי אפשר לבנות עליו דיון, מבלי לדבר על הדבר החשוב ביותר:

מה פירוש להיות יהודי

מה זו אמונה (במקום התשובה: יש דבר חשוב יותר, אמונה,

הייתי אולי משנה ל: יש דבר יותר חשוב מהחיים;  א י ך  לחיות אותם

נכון כפי שעם ישראל צריך להחיות ו ה ת ח י י ב  לחיות.)

יש כאן ניגודים חריפים מאוד בין המראיינים

החילונים מאוד (אולי זה דבר טכני, אבל לפחות להניח כיפה

כדי לכבד את הרב והמקום; האם, להבדיל אלפי הבדלות,

בכנסיה, אם היו מבקשים לעשות משהו שמנוגד לאיך

שנכנסים לכנסיה - לא היו עושים זאת?) 

לבין רב שמטיח את הדברים חד וחלק.

מבינה למה הם הלכו לרב, אבל למשל אם

היו משוחחים עם הרב נויגרשל או כל אדם

עם סבלנות רבה ויכולת להביא את הדברים

כך שיסברו את האוזן לאדם הרחוק כל כך

מהיהדות - זה היה עדיף.

זה לא בדיוק נכון, כך הבנתי ושמעתי,

שהיחידות ה"נפרדות" - באמת נפרדות כל כך.

כדי לתת ליהודי שלא היה חשוף כלל לעולם

החילוני, את צרכיו בצבא, צריך להיות כך

שהממונה יבין ויסכים  ל ע ו מ ק, עם דרך

החיים שלו. עם הזהירות שלו. על הנשמה שלו.

הם, לענ"ד, לא הלכו לרב הנכון. אי אפשר לבוא

עם אפס ידיעה והבנה להשקפה היהודית הצרופה

לרב שחכם ככל שיהיה, ל א  אמון להסביר 

עם יהודים רחוקים כל כך.

אין ספק, שהם יצאו מתוסכלים, מאוכזבים

ואנטי, יותר מאשר היו קודם לכן.

עוד משהונחלת

הם מביאים את השביעי באוקטובר, כמו שיהודים חילונים רואים זאת;

היתה "פשלה" של הצבא, המחבלים המפלצתיים ניצלו זאת ועשו

ככל העולה על ליבם, כישמעאלים ועמלקים "גלות ישמעאל"

הרב נויגרשל. מומלץ.)

וזו כבר מקור לדו שיח של חרשים. כי אנחנו, כדתיים,

יודעים ומבינים שיד השם היתה כאן.

אז אם מלכתחילה מביאים את הנקודה החשובה כל כך

הזו, אולי קל יותר להבין את לעומק את ההתנגדות.

יש למשל דיעה שאומרת שעצם קיום המדינה הוא נס.

מדינה קטנטונת המקופת ברבבות שונאים שכל שאיפתם

היא להשמיד אותם  - ועדיין עומדת על תילה?!!

(ברור שזה לא רק הצבא שהצליח ומצליח לשמור על קויומה).

ובשביל נס צריך...זכויות.  המון זכויות.

אם כך, הוקמה כאן מדינה המושתתת על... נס,

אבל לא מכירה בנס הזה, עובדה, כמה הרבה

יהודים שאינם שומרי מצוות, חיים בה ואפילו

מתנגדים לכל המושג נס ולכל מה שכרוך בכך?

אז מבקשים מיהודים שכן שומרי מצוות ושאינם חשופים

ולא רוצים להיות חשופים לעולם החילוני וכל מה שכרוך

בו,  להתגייס לצבא שכולו מושתת על טבע? על כוחי ועוצם

ידי עשו לי את החיל הזה?

גם כך נלחמים בציפורניים לשמור איכשהו

על טוהר יהודי בתוך כל הכאוס הזה והטומאה

הזו..... אז עוד להיזרק למקום של כל היצרים

הרעים?   זה מאוד מורכב ולא פשוט.

הם לא יכולים ל הבין מה פירוש שיש

דבר שיותר חשוב מהמוות. בקושי אני

מבינה את זה. למרות שרואים זאת

בכל ההיסטוריה היהודית; שיהודים

העדיפו להקריב את נפשם ולא להיטמא.

אני די מרחמת על שני היהודים

האלה עם הרב, הם לא אשמים;הם לחלוטין

לא הבינו אותו ואת השקפת עולמו.

זה כמו להפגיש X עם Y. לא הולך. פשוט, לא שייך.

זה משהו משהו.. מה שנקרא..בנות רבות עלי
אני חושב שהם דווקא כן הבינו את הרבטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 12:13

ולא הייתה שום אפשרות חוץ מזה שהם יצאו מאוכזבים

(בסוף הרב אמר שאין *לו* אמון שיכולות להיות יחידות נפררדות. *שהוא* חושב שכולם יתחלנו אם ילכו לצבא. וגם שבעיניו אין משמעות לעם ישראל מעבר לשמירת תורה ומצוות. הוא בכלל לא דיבר על זכויות שמגינות על עם ישראל וכאלו, כי הוא באמת חד וישר.

באמת מול גישה כזאת האפשרות היחידה היא להגיד 'אוקיי אז אנחנו לא מוכנים לתת לכם תקציבים לכלום' או 'אז תרדו מהארץ'.

או להכנס לדיון עם מקורות שמראים שליהדות כן אכפת מעם ישראל, אפילו כשהוא לא שומר מצוות.

אבל אני חושב שרוב הציבור החרדי לא יכול להגיד מול עצמו שהוא מאמין בדברים שאומר הרב - שהוא *באמת* מאמין שכולם יתחלנו, שלא יכולות להיות יחידות נפרדות, ושהביטחון הזה כל כך מוחלט שהוא מוכן למות על ידי הערבים כפשוטו ולא להתגייס)

הרוב החרדי כן חושב כמו הרבאני:)))))
תרחיבי יותר?טיפות של אור

(לאיזה מעגלים את חשופה ובנו בך את ההערכה הזאת? איך היא מסתדרת עם זה שהרב פרידמן נחשב למנהיג של הקבוצה היותר קיצונית בפלג עצמו?)

לא נראה לישלג דאשתקד
לא ראיתי את הסרט אז אין לי מושג מה נאמר בו. אבל הרב צבי פאידמן כדמות, הוא מהרבנים הקיצוניים של הפלג הירושלמי (עד כמה שזכור לי, כשהיו מריבות בתוך הפלג הזה, הוא היה מהקיצוניים יותר), הוא ממש ממש לא מיינסטרים חרדי בשום צורה.
לגבי היחידות הנפרדותברגוע

את צודקת לגבי העבר, אבל היום יש את חטיבת חשמונאים שהיא חרדית למהדרין.

את לא צריכה להאמין לי, פשוט תראי עדויות של חיילים משם.

תודה. הלוואי.נחלת
לא יודע. אין לי כוח לראות. אבל את צודקתבנות רבות עלי
למה לדעתך צריך לכבד אנשים רעים כאלה שפגעו בכוונהזיויק
בעמ"י והביאו עלינו כזו מתקפה נוראית?
החרדים? הגזמת קצת, לא?צדיק יסוד עלום
אפילו לא מצחיקזיויק
למי התכוונת? לחילונים שיזמו הידברותצדיק יסוד עלום

ובחרו ברטוריקה עניינית, מכבדת מההתחלה ועד הסוף, עם חתירה לדיבור ענייני ורצון להימנע מהתנגשות, עם עשרות התגמשויות, פנייה לשכל הישר הפשוט ביותר, גם מול הכפשות ושיח מאוד קיצוני מזלזל ונוקשה מצד הרב

או לרב ש:

- מזהה את מדינת ישראל כרעה מיסודה ומעדיף את הבריטים על פניה

- שמעדיף שילדיו ימותו ע"י ערבי ולא יהיו חילונים

- שאוטם את השכל שלו מלחשוב על כל היתכנות לגיוס חרדים לצבא ואומר שזה לעולם לא יעבוד בשום אפשרות

- שאדיש לגורלם של המגינים בפועל על המדינה ולא מתרגש ממשל האלונקה

- וכל זאת תוך כדי שהוא נתמך על ידי המדינה, נתרם ולא תורם, משעבד ולא משועבד?

מה אומר ומה אגיד, אמנם אחים לנזק הם מגמתיים ובעייתיים ואולי אפילו זדוניים, אבל כוונתם רצויה, גם אם הדרך שלהם בולשביקית....

הרב לעומת זאת מגלם עמדה שקשה מאוד מאוד לסנגר עליה. 

לא ראיתינקדימון
ולא מתכוון לראות נטורי קרתא מדברים עם נטורי קרתא

אבל הסיקריקים החילונים באו לדבר עם הסיקריקים החרדים באצטלה שלא מצליחה לכסות את הערווה של עצמה. "נשק לאחים" באו לנסות לנהל "הסכם חודייביה", הא ותו לא. הם לא רוצים חרדים, הם לא רוצים דמוקרטיה, והם לא רוצים דת או לאום. הם רוצים כלים שיאפשרו להם לשלוט ולהשליט את המחשבה הקומוניסטית מחדש על מדינת ישראל.

🤷🏻‍♂️צדיק יסוד עלום

הדיון היה מכובד רק מצידם ולא מצד הרב... זה מורכב, גם הרב דיבר בצורה "מכובדת" אבל אטומה ואדישה (=בלתי מכבדת)

אני מודע היטב לטהרת הכוונות של מוטיבצית האחדות של המחנה הליברלי הפרו גיוס, ויודע שהם לא רוצים את החרדים בצבא אלא רוצים את החרדים בלתי חרדיים בצבא. ואני גם מכבד את החשדנות הצינית החשדנית החרדית

ויחד עם זאת אחים לנשק כשרים יותר מאשר הרב בדיבייט הנ"ל (*הוא יותר צדיק ומקיים הלכה מהם והם באים הוגנים יותר ממנו בדיון)

למה?איך הם יותר כשרים אם מלכתחילה מדובראני:)))))

רק בהעמדת פנים ורק להשיג את מבוקשם, הרב הסביר את עצמו. זהו יקבלו טוב לא יקבלו גם טוב.

מה שווה כל העמדת פנים אם באמת הם לא מתכוונים לזה?

אני לא קונה את זה שבגלל שבן אדם מדבר יפה אז לא משנה מה הכוונות האמיתיות שלו.

איך הם הוגנים? אני לא מבינה. 

הם אנשים רעים עם מטרות זדוניות?צדיק יסוד עלום

או אנשים שחושבים שהם היחידים שצודקים ולכן דורסים על הדרך אנשים אחרים?

ליבם מלא כוונות זדון, או שכוונתם רצויה ודעותיהם אוויליות?

ועדיין, למה הרב (שמייצג בצורה די קלאסית את התודעה של הציבור החרדי) לא מוכן לפתח דיפלומטיה פתוחה או ישרה יותר. הבונקריות הזאת לא קלה לעיכול

הרב יצחק יוסף הוא מינסטריםאני:)))))
אם הראשון לציון אומר את זה תהיה בטוח שזה הדעה הרווחת בחברה החרדית.
התגובה מכוונת ל@טיפות של אוראני:)))))
יש שאלה בסיסית יותרשלג דאשתקד

למה בכלל הקיצוניים של אחים לנשק באו רק לרב הקיצוני של הפלג הירושלמי? למה בדיוק הם הגיעו דווקא לפלג הזניח הזה, ואיך הם בכלל הגיעו לרב כל כך לא משמעותי מבחינה ציבורית?

זה די שקוף, שלשני הצדדים מאוד שווה לתחזק זה את זה, ולכן הם נפגשים כדי להראות שאין סיכוי לגיוס וככה כל אחד מהם יוכל להמשיך לקבל תזרים מהספטנסרים שלו.

זה עוד לפני השאלה מה נאמר בפגישה, אם זה בכלל משנה משהו.

למה אתה חושב שהגיעו רק אליו?ברגוע

לא מכיר אותם, אבל היו כמה פגישות של אחים לנשק עם רבנים דת"ל

ענית לעצמךשלג דאשתקד
למה הם לא הגיעו לרבנים חרדים שיש להם השפעה ציבורית? זו שאלתי.
אני מנחש שיש הרבה רבנים חרדים שלא ירצו להפגש איתםברגוע
בצדקזיויק
💯צדיק יסוד עלוםאחרונה
מסכים לגמרי, תשובה חכמה
הרב צודקאני:)))))

איך הם יכולים לדבר על האמונה בשביל החרדים אם הם לא מבינים מה זה אומר?

שמעת מה אמר התלמיד לקראת סוף הסרטון? ה7 לאוקטובר והצורך הצבאי אינו מה שגרם להם לדרוש את החרדים בצבא, גם כשלא היה צריך חיילים עדיין הם נלחמו על זה. זה לא בגלל צורך אמיתי.

טוב אין מה לומר אני משוחדת קצת כי אני בדעה כמו הרב ויש לי סלידה מהחברה שבאו לפניו, אם הייתי במקומו הייתי מדברת יותר חמור.

בסוף הוא אמר את האמת, הוא ענה לשאלות שלהם, הם רוצים להגיע להסכמה אבל אין אפשרות כזאת, הרב לא ימציא אפשרות רק כדי להיות נחמד בעיניהם, אם אין אז אין. זאת התשובה שלו, הוא חזר על זה כמה פעמים והסביר כמו שביקשו, הם בחוצפתם אומרו שהם לא מוכנים לקבל את זה בתור תשובה, ועוד באים אליו בטענה שהוא לא אחראי שלא אומר לציבור שלו לפעול, אין מה לעשות יש כאן שתי תפיסות שונות לחלוטין, אין נקודת השקה.

לא הבנתי איפה ראית שהרב היה לא מכובד, בגלל שאמר שחילוניות זה תת רמה אצלם? הם שאלו למה חילוניות יותר גרוע ממוות והוא ענה. וזה נכון גם מה שאמר שאצל החילונים הדתיים הם מפגרים, ומרגישים התנשאות וכאילו רק הם צודקים, והאמת אצלם. 

קודם כל ענית ממש יפה, זה מיוחדצדיק יסוד עלום

אני לא מזוהה עם תנועת אחים לנשק אבל במהלך השיחה צודדתי בהם בעיקר בגלל ההוגנות בשיח. הרגשתי שהמוטיבציה להידברות היתה יותר כנה מהצד שלהם ושהעמדה המתגוננת של הרב שאומרת: "לא תהיה שום צורה של שיתוף פעולה ואין לכם מה לטרוח" היא עמדה מרגיזה / מתישה / מבאסת... הוא עושה הורדת ערך מטורפת לחילונים (* חצי קשור לכאן - תהיתי האם הוא עוצם עיניים/ משפיל מבט בגלל שאסור להביט בפניו של עז פנים, כלומר בפניהם).

אני מסכים עם זה שאחים לנשק בעייתיים וגם מסכים שהתקשורת בישראל עשתה דה-הומניזציה מטורף לחרדים ושיש שמחה לאיד על הצרות שלהם בקרב תומכי המדינה (ציונות דתית, חילונית) והשמאל...

אבל הסרטון הזה דווקא מתקף את הסיבה המוצדקת לקושי בציבור מול המנטליות החרדית, העקשנית, המתחפרת, הבלתי מוכנה לשיח בוגר, הבלתי מוכנה לשום צורה של חשיבה מחודשת.

אגיד יותר מזה - לדעתי אילו הרב היה מוכן להידברות על תנאים מגוחכים של צבא: "רמטכ"ל חרדי ירא שמיים, בסיסים נפרדים, הכשרות נפרדות, רובים נפרדים, הכל נפרד" - זה היה יותר טוב מאשר העקשנות: אי אפשר, לא יכול, בשום מצב, אין סיכוי. *העמדה* האדישה מרגיזה, לא הטענה...

- השאלה שהכי מציקה לי היא טענה שאמר הגרי"ז סולובייצ'יק לנטורי קרתא:

"האם ברוסיה הייתם מעיזים להפגין נגד השלטון? הלא הייתם חוששים לחייכם! מדוע אם כן כאן, בארץ ישראל, אתם מפגינים נגד הציונים?... אם כן, בסתר לבכם גם אתם נתפסתם לציונות!"

(זו טענה רדיקלית)

הכל מתחיל ונגמר בכך שנוח להיות חרדי. אמנן כועסים עליך בציבוריות ההמונית, אבל אתה יכול לחיות את חייך ויש לך הקלות כי אתה לא משתתף. להפך - אתה תפגין ותיאבק על זכויותיך כמה שצריך... אבל אתה לא צריך לעשות שום דבר, נוח לך שדברים ילכו וישתבשו, לא אכפת לך מיהודים שנהרגים בשדה הקרב, להכל יש לך תשובות, אתה משלב ידיים מסתגר ושולח נציגי ציבור להשיג קומבינות עבורך מממשלה שתתן ותתן. זו התנהגות צינית...

אני לא טוען שלא טוב להיות חרדי ולא יודע מי צודק. אולי באמת כל מי שלא חרדי הוא טועה. אבל הרגשתי בשיחה שהיתה שם עמדה לא ישרה... והרגשתי שההימנעות מהידברות היא לא מכבדת. ואני חושב שחרדי עם יושרה פנימית צריך לבקש אישור להתנתק מהמדינה ומשירותיה לגמרי, בלי שום עזרה או מימון. אם את זה הם היו צועקים יחד עם "נמות ולא נתגייס" אז ניחא, זה היה ישר...

זונחלת

לא היתה עמדה מתגוננת. זה פשוט שוני כל כך עצום בין שתי הגישות, שאין באמת שום נקודת השקה.

הם המראיינים מסכימים, ולו במשהו, עם ההשקפה החרדית? כלומר, היהודית? הם באמת רצו

שיקבלו את עמדתם ודעתם. הרב עמד על דעתו, ואני מסכימה לגמרי, שאם הצבא אינו כמו הצבא

בימי דוד המלך, אין ליהודי שמור מה לעשות שם. אולי באמת כמו שאמרו כאן, היחידה החרדית באמת

שמורה מאוד, לא יודעת...

הרב אמר את דעתו מבלי ללכת סחור סחור. הטיח את זה בפנים בלי התחכמות, התיפיפות וחנופה..

הוא, והלוואי כולנו היינו כך, לא פוסח על שני סעיפים. הוא לא עומד עם רגל אחת בחילוניות

ובשנייה, בחרדיות. זה לא יכול ללכת יחד. לעולם לא. איך אמר אליהו הנביא בהר תבור

(אני לא טועה, נכון?).

ובינינו, האם לא היינו מעדיפים לההרג על קידוש השם מאשר לראות את ילדינו עוברים

לצד השני, החילוני?

הוא פשוט אמר את דעתו ללא כחל ושרק.

אני לא הייתי מעזה להתבטא כך, למרות שאני די חושבת כמוהו, כי אולי לא היה נעים

לי להעליב אותם וכו', אבל הוא לא חשש.

אני לא מכירה את האידיאולוגיה (?) שלהם אבל מתארת לעצמי שהיא מאוד מאוד

אנטי יהודית ולוחמנית.

אנחנו פשוט .... התרגלנו לחילוניות; כי היא מסביבנו, בכל מקום, מאוד קרובה. אז

ההתרגלות הזו, נושאת בחובה סכנות. קצת, קצת, לחשוב כמותם.

לא כך?

צריך ללמד עליהם זכות וכן, גם להתפלל עליהם. על כל עם ישראל.

אומרים שמשיח קרוב. הלוואי. כי רק הוא יצליח לאחד את עם  וליישר את ההידורים.

שבוע טוב. 

עוד משהו (כרגיל)נחלת

לולאי יהודים שנלחמים בשיניים ובצפורניים על האידישייט, על עולם התורה 

המצב במדינה הזו היה הרבה יותר גרוע. הרבה יותר. מי יודע אם לא היינו

יוצאים שוב לגלות.

זו התרומה הכי גדולה. לא?

כמה מקבלים האוניבסיטאיות ושאר המוסדות (המשחקים בקוביה למשל....)

וכמה מקבל אברך עם משפחה ברוכה?

בדקתם?

או שאמצעי התקשורת מוצאים מסילות גם  ללבבכם, לבבנו...למרבה הצער.

אולי הם הנושאים בנטל? בנטל האמיתי?

למה שהחילונים לא יטו שכם וישאו גם הם, בנטל? ואיך בעצם הם יעשו

זאת כשהם כל כך מושפעים מהתקשורת?

אבל הרי זה לא מה שהרב אמר?טיפות של אור

הוא אמר שמבחינתו היה עדיף שהמנדט יישאר פה. כלומר שלא תהיה מדינה ושכן תהיה גלות

כשחיפשתי קצת היום ראיתי שהוא באמת נגד שמוסדות תורניים יקבלו כסף מהמדינה? אז הוא מציג עמדה ישרה ועקבית, שאני לא חושב שאת מזדהה איתה (למשל, ברמת האכפתיות לעם ישראל שאינו שומר תורה ומצוות)

וזה בסדר גמור, לא? להגיד "הוא רב חשוב וחכם מאוד, ובכל זאת הלב שלי לא נותן לי להזדהות עם הדברים שהוא אומר ועם הדרך שלו"

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
ברור שקשיים יכולים גם לשבור בני אדםזיויק
התכוונתי למי שהצליח לעבור אותם בשלום
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉