קצת משתפכת.. מחילה על האורך..
מכירות את זה שאתן קמות בבוקר והמצברוח נאחס..?
מרגישות חסרות משמעות, חסרות חשיבות..
והבית דורש את שלו- שזה אומר הרבה..
סבלנות לילדים, לנקות את זה, לכבס את זה, להתחיל להכין שבת במטבח שנראה שעבר פוגרום..
ואין לכן כוח, הכל נראה כ"כ אינסופי- חיים כאלה מלאים במטלות אינסופיות שאף פעם לא יגמרו..
כי תמיד הבית יתבלגן שוב והילדים יצטרכו את שלהם..
ואתן מרגישות חסרות כוח וחסרות משמעות..
מוכר?
אז הבוקר קמתי ככה.. הקטנה התעוררה חצי שעה לפני השעה שבה היא בד"כ קמה ובכתה ובכתה..
ואני רק רציתי להמשיך לישון ולא היה לי כוח אליה..
ואח"כ באו כל המחשבות הנ"ל שכתבתי קודם ונכנסתי לבעסא כזאת שלא ידעתי איך אני יוצאת ממנה..
ופתאום איכשהו ה' יתברך שלח לי כמה סימנים שעזרו לי לראות את הדברים אחרת,
והתחלתי לחשוב על זה- שאנחנו חיים בעולם שכ"כ מעצים את היחיד ואת ההישגיות,
ובעצם אנחנו שוכחות הרבה פעמים את העיקר ומתבלבלות..
והעיקר מבחינתי זה ההבנה שהשליחות שלי בעולם היא להיות אמא, ושזו שליחות עצומה וזה הדבר הכי חשוב והכי משמעותי שיש!!
ואני לא צריכה להיות איזו רבנית או אשת עסקים מצליחה או לא יודעת מה כדי להרגיש משמעותית,
כי באמת שהעבודה היומיומית האינסופית הזו שאני כל הזמן עושה- היא הדבר הכי משמעותי שיש!
הכביסות והטיפול בילדים- זו גבורה יומיומית, זו נתינה כ"כ גדולה!!
ופתאום התחיל קצת לחזור לי הביטחון והכוח להכל.. כי הבנתי שאני לא צריכה לחפש את המשמעות במקומות רחוקים,
אלא באמת המשמעות הכי גדולה היא לעשות את התפקיד העצום הזה שאני עושה יום יום בכזו מסירות ובלי (כמעט) אף אחד שאומר תודה- וזה להיות אמא. על כ-ל מה שזה כולל... (שלא נדבר על 8 החודשים שאני כבר סוחבת בתוכי חיים חדשים וכמה מאמץ והשקעה זה דורש ממני.. וזה כאילו הכי טבעי בעיני שאני עושה את זה.. וזה בכלל לא..)
קיצר, הייתי שמחה אם נשים שמרגישות כמוני ישתפו מהמקום שלהן ויגידו מה עוזר להן להרגיש את המשמעות שבלהיות אמא, מה נותן להם כוחות ביומיום..
כי באמת אני מאמינה במה שכתבתי אבל מצד שני זה מאוד קשה להצליח כל הזמן להרגיש את זה, במיוחד בגלל שהשגרה כ"כ שוחקת, ושהעולם מסביב משדר שמשמעות אמיתית נמצאת בדברים אחרים ויש לו פרמטרים אחרים להצלחה בחיים..
ואסיים במילות טפיחה על השכם לכל הנשים היקרות שממלאות את תפקידן בכ"כ הרבה מסירות-
אמהות ישראל הצדיקות- אתן אלופות!!! כל אחת מכן היא בנאדם מדהים וכל הכבוד לה על כל העשייה שלה!

לפחות להאריך את החופשת לידה הכ"כ קצרה
)