למה בדייט הראשון כל הבחורות נראות כמו כוס קפהסתם Xחד

נתקלתי במאמר מעניין מאוד שרציתי לשתף. הוא לקוח מפה אממ... זה בהחלט מעניין וכתוב בצורה יפה מאוד! 

המקום בו אני מתחיל אינו התחלה. התחלה היא לגשת לבחורה מהחוג שלך באוניברסיטה ולהציע לה לצאת איתך. התחלה היא לאזור את האומץ שבתשובה השלילית, בחשש לצאת רע, בתגובה המיידית: כן או לא. אני מוכנה – או לא – לצאת איתך. כשאומרים 'התחלתי איתה', מתכוונים לזה, ובצדק גמור. צר לי, ידידַי: לצאת עם מישהי לבליינד דייט זו אינה התחלה.

מטרת כל המאמר הזה היא להסביר מדוע מבנה הדייטים הקיים גורם לאובייקטיביזציה (חִפְצוּן, אבל במשמעות המקורית של המונח) של האחר או האחרת שבדייט. אנסה לפרק מבנים מסוימים שעומדים בתהליך ששמו 'דייטים', לנתח אותם ולדון בהם, ומתוכם להוכיח את הטענה הזו. מתוך הטענה הזו אפשר ללכת הלאה, ולהראות מדוע אין יכולת פגישה אמיתית באמצעות דייטים, ואני מקווה לכתוב את זה במאמר אחר.

נקודות המוצא שלי:

א. קודם כל, היא שמטרתם של הדייטים היא להפגש. אין לי חשק לעסוק באנשים שיוצאים לדייטים בשביל להסתובב עם בחורה יפה ברחובות ירושלים, וגם לא באנשים שיוצאים לדייטים בגלל שהחברים יוצאים, בגלל שהר"מ בישיבה המתיק איתם סוד שעה ארוכה או בגלל שלאמא שלהם כבר נמאס.

ב. יש 'כללים לא כתובים' בדייטים הראשונים. אתם מוזמנים לשלול אותה וללכת לשתות ערק בדייט ראשון בלונה פארק, לא אכפת לי.

ג. חשוב לי להדגיש שלאחר הדייטים הראשונים דברים משמעותיים משתנים בקשר, וממילא נוצר מעבר לשלב אחר בקשר. בדרך כלל, אנשים לא מתחתנים סתם, מה שאומר שיש יכולת מפגש. בהנחה, כמובן, שצולחים את הדייטים הראשונים (בין הראשון לשישי, פלוס מינוס).

ו- לשאלת רבים: א. היו לי קשרים משמעותיים בחיי. ב. הם מעולם לא התחילו מדייטים. ג. למרות זאת יצאתי למספר כזה או אחר של דייטים עִיוְרִים. ד. ניתן לתרום מכספי מעשר! בהמלצת הרבנים הגאונים וכאלה! שתפו את חבריכם וספרו למשפחה!

II.                עוד קודם לפגישה עצמה, אבל חשוב לא פחות

הצעה. זה מתחיל בשיחת טלפון של חבר. או של חבר של ההורים. או שלא מישהו שלא מכיר אותך בכלל אבל שמע עליך פעם. 'הצעה', במילים אחרות: אופציה. כבר משהו מריח ספקולטיבי: יש מצב שזה יהיה כן, יש מצב שזה יהיה לא. בניגוד לדרכים אחרות, בה המפגש הראשון הממוסד (כלומר, היציאה הראשונה לאחר שמחליטים ש'יוצאים'. הפעם הראשונה שמתקשרים אליה והולכים לסרט) עם הבחורה בא מתוך רצון להיות איתה, ספציפית, הרי שהדייטים מתחילים מתוך רצון להיות עם מישהי ערטילאית כלשהי. אובייקט מדומיין כלשהו בשם 'אשתי לשעתיד'.

אם כן, דייטים נפתחים בהצעה. הם לא נפתחים בַּפגישה, גם לא בשיחת הטלפון הראשונה, וההצעה בהכרח מגיעה ממישהו קרוב בצורה כזו או אחרת. יתכן שהקרבה שלו חסרת רלוונטיות להיכרות, יתכן מאוד ולדודה של סבתא שלך אין מושג אם אתה דתי או חילוני, אוהב מקרוני וללמוד תורה או שונא בדיחות תפלות: מרגע השמיעה, ההצעה עומדת בעינה גם אם אין לך מושג מי המציע. למעשה, גם הצעה שנענית בשלילה ממשיכה להדהד את עצמה הלאה. אחר כך אתה יושב עם החברים בחדר ופולט כבדרך אגב: 'מישהו הציע לי מישהי ואמרתי לו לא'. אפילו אפשר לסמן: עוד שלילה נוספה לאוסף, היצע וביקוש, כמה מבוקש אני ודברים דומים שמטפחים את האגו.

העובדה שההצעה עומדת בעינה גורמת לאפקט מגניב בשם 'את לא מי שחשבתי שתהיי'. נפגשים זוג, מפטפטים את עצמם לדעת,בסוף הוא אומר לה: "את לא מי שחשבתי
שתהיי". רגע רגע, הלו, על מי כן חשבת? אנחנו שומעים הצעה על בחורה, מבררים פרטים, ויוצרים לעצמינו את אותה בחורה בתור אובייקט. אחר כך אנחנו משווים אותה לדמות שהיא באמת, ומסתבר שהיא לא הדמיון שלנו. ואז, כמובן, ישנה צרימה, אנחנו נעים באי נוחות על הכסא שלנו ומגרדים בגב: דמיינתי בחורה לא קיימת, איך מתמודדים עם זה עכשיו.

בהמרה לשפה מוּשָׁגִית יותר, אנחנו רואים כאן קשר בין הסובייקט היוצא לדייטים, שאני הולך לקרוא לו 'אני' למרות שאני לא לאיזה אובייקט בשם 'זלדה ר. ביאליק' שמישהו מבחוץ מציע לו. הקשר לא נובע מהבחור, אלא ממי שחשב על ההצעה. עצם הגעתה של ההצעה מבחוץ רק מוסיף לתחושה שאותה זלדה היא חסרת הֶקְשרים לחיים שלי, כלומר, אובייקט, חפץ מנותק וחסר יחס. במרבית הפעמים הבחורה בכלל לא מוכרת לי, והקשר היחיד אליה הוא דרך המציע, שמשמש כאן כמתווך ביני ובין העולם מחוץ לי.

אבל אז הוא שולח לי הודעה באמצע סדר ערב, או משמרת ערב, או משחק של היורו, שכל כולה הוא מספר, והולך. זה הרגע בו המתווך נעלם. זה הרגע בו השרביט מועבר לידיים שלי. לעיתים קרובות זה גם תחילת הרגע בו אני מגלה את עובדות החיים: זה שיש לי שרביט ביד לא הופך אותי לקוסם.

שיחת הטלפון. רגע, אבל מה אני אמור להגיד לה? על מה אנחנו אמורים לדבר? אני לא מכיר אותה בכלל! שיחת הטלפון הראשונה היא שבריר: הקול, הצחוק, יכולת התגובה. אי אפשר ללמוד דבר בשיחת הטלפון הראשונה, אולי לכן כל כך הרבה נתלה בה; לוּ היה אפשר ללמוד ממנה משהו ספציפי, לא היו מעמיסים עליה כל כך הרבה. אנחנו מעמיסים השערות רק על דברים שאיננו יודעים עליהם כלום.

אז אתה יודע להגיד איך היה, מה היה, כמה כמה. הבעיה היא ששיחות טלפון ארוכות יוצרות הִקָּשְׁרוּת לאיזה אובייקט דמיוני שעדיין לא קיבל ממשות כלשהי מלבד שם. אתה לא פוגש אף אחת, אבל זלדה כבר קיבלה אצלך פרצוף, קול, צחוק וטעם בארטיקים. בשיחות ארוכות, מישהי הופכת להיות רק המילים שלה. למעשה, זה לא היא: האובייקט שלפני כמה פסקאות קראנו לו 'אשתי לעתיד' קיבל קול, אבל לא ממשות. כל האנשים שמסוגלים להתחתן עם מילים, ורק עם מילים: אתם יכולים לצאת ברגע זה מהחדר. הלכתם? יופי, אז אני לא יכול להתחתן עם מילים. כל הבעסה לי.

הרגע הראשון: עדיין לא התחלנו בפגישה, אתה הולך ברחוב, מגיע למקום ההוא מתחת לתחנה המרכזית ומחכה. קודם כל, מפתיע לגלות כמה אנשים עומדים שם ומחכים. (כן, יש שם רכבת קלה). אחר כך, יש את הרגע הקטן שבו אתה מבין שהבחורה מעבר לכביש עם המבט המחפש בעיניים היא הזלדה המדוברת. זה אפילו לא בשליטתך: אוטומטית, בראשו של רווק בן 23, מתבצע קטלוג מהיר לתוך קטגוריות מוכרות. מדפדפים שניה במדריך במוח: רגע, היא הולכת עם חצאית עד הרצפה? ככל הנראה, אומר המדריך, שהיא מ'חוגי מרכז הרב ו/או נוער הגבעות. בדוק קריטריונים נוספים'. לא רק החוגים נבדקים כאן: גם המראה הכללי, צורת ההליכה, הפריטים שהיא סוחבת (ואינו דומה תיק בת שירות של 90 ליטר לתיק קטנטן שנקנה באיזה בוטיק תל אביבי. הראשון הרבה יותר כבד).

התהליך הזה אינו מיוחד לדייטים דווקא, אבל מכיון שאנחנו בשלב ה'הצעה' (עדיין לא הייתה פגישה), הרי שהיא רק אופציה. אתה יכול להחליט שלא, וללכת אחרי שתי דקות. בעיה? אכן, בעיה. אם היינו מכירים אותה לעומק יותר, הייתה אפשרות להתעלם מהקטלוג הזה וללכת הלאה. במצב הנתון, אתה הולך הלאה, אבל בידיעה ברורה שאתה הולך לחתוך בדייט השני. אל תצאו נגדי, זה עדיין לא קרה לי, אבל בטח יקרה. גם אני בן אדם.

תראו, אין כל כך ברירה: היכולת היחידה של האמירה 'היא תכיר אותי ותעריך אותי גם ללא המאפיינים הנכונים' להיות נכונה, זה רק במקרה שאתה לא בתוך תבנית. ברגע שאתה בפנים, הפסדת. מה אפשר לעשות? בעיקר להראות נורמלי. לא להיות חריג בשום צורה. אחרת זה מרתיע, ולא יווצר כאן קשר.

והכל, כמובן, נובע מתוך ה'חפץ' הזה, שהוא אני. אנחנו מקטלגים רק אנשים שהם אובייקטים: אנשים שאנחנו לא מכירים. מי לא מכיר את ה"הוא? בחור נפלא. נפלא. חייכן, אבל לא בקטע המפגר, וגם זורם אבל שם לב לפרטים" או את ה"תראה, היא גם וגם. מצד אחד לומדת אחיות בלנידאו, מצד שני שומעת שירים בלועזית. לא יודעת איך לקטלג אותה" ברור שלא תוכלי לקטלג אותה: את מכירה אותה. הקטגוריות של ה'דוס אבל פתוח' באו, גם הן, מתוך הבנה שהקטגוריות הישנות לא מספיקות. נוצרה קטגוריה חדשה, אבל מובן שאי אפשר לשים שם, באמת, מישהו שאתה מכיר. לכן מהר מאוד זה הפך לקלישאה. הסדרניקים, בנות שירות לאומי שלומדות במכללה, תסתכלו לרגע ימינה ושמאלה: כמה מתוך החברים שלכם הם דוסים אבל פתוחים?

III.             פגישות ראשונות מכילות כמה מאפיינים וכוס קפה 

קודם כל, אני אעבור על כמה מהמאפיינים, אנסה לנתח אותם, ובסוף אמצה את הכל לכדי מסקנה אחידה וחותכת. אחר כך אני אבקש הפוך גדול ומים, והמלצר התיכוניסט שקלט את הסיטואציה ילך להסתלבט עלי מאחורי הדלפק. ככה זה החיים.

מרחב: רגע, לאן הולכים? מטיילים? יושבים בבית קפה? הולכים לאיזה לובי של מלון (שזה שם יפה לבית קפה עם יותר מקום)? זוג שיושב בבית קפה מבקש לבודד את עצמו מהסביבה.  יכול להיות שקר בחוץ, או שחם בחוץ, או שיש יותר מדי אנשים שאתה מכיר בחוץ, ואפילו רצון להמנע ממלא דברים שיכולים להפריע לשיחה.

לעומת זאת, זוג שיוצא לטייל ברחובות ירושלים (במסגרת המשחק 'כך נצליח ללכת ברחוב יפו בלי להגיד 'שלום' נבוך לאף אחד') מגיב, לרוב, לגירויים חיצוניים, שבאים מהסביבה: מדברים על העיר, ואיך שירושלים יפה לעומת תל אביב או להפך, ויש כאן מקום ממש יפה, וראית את האדם הזה? איזה מצחיק החתול הזה, לא?

גירויים חיצוניים יכולים להסיח את הדעת ממני וממנה. אנחנו לא מדברים אחד מול השני, אלא אחד לצד השני: שנינו מול משהו אחר. וכך נוצרת לה תופעה מוזרה: אתה חושב שאתה יוצא לדייט עם בחורה, ומגלה ששניכם יצאתם לדייט עם עִיר.

מיקום במרחב: נניח בית קפה, נניח שולחן ליד הקיר, איך יושבים? אחד מול השני. בשלבים מתקדמים יותר בקשר, ה'מול' הופך להיות 'ליד': יושבים אחד ליד השניה בסרט. אפילו במסעדה יושבים בתשעים מעלות. אבל בדייטים ראשונים – אחד מול השני. הסיבה היא פשוטה: הדייט הזה הוא, בעצם, עימות של אחד מול השניה. כל אחד משחרר, בזהירות, אמירות על עולמו הפנימי, והשני בודק אם הם מתאימות לו ומשחרר אמירות שמגיבות להן.

תצותתו פעם לעצמכם, תספרו את כל הפעמים שאומרים 'אני חושב ש…' ומקבלים בחזרה 'אני דווקא חושבת שזה…', או ש, לחילופין, מקבלים "כן, זה נכון". זה כמו פינג פונג של מילים, כשבכל פסילה מקבלים כמה שניות מביכות של שתיקה, והפסדים טכניים אומרים שזה הדייט האחרון עם השחקנית הזו.

במרחב פתוח, לעומת זאת, שניהם יושבים מול משהו. ישיבה בספסל היא לצד הבחורה, בעוד ישיבה בבית קפה היא מול הבחורה. ההבדל הוא ברור, ולא רק כי אי אפשר להסתכל לה בעיניים: אתה לא פוגש כלום. להפגש עם מישהו זה אומר שאתה הולך לכיוון אחד, הוא מגיע מהצד השני, ופתאום: הופס! הפתעה! נפגשנו! אבל במקרה שלנו הדבר דומה לאלה שהולכים לאותו כיוון, אבל לא ביחד. לכל היותר הם מתכתבים אחד עם השני באסמסים. אם בית הקפה היה דומה לפינג פונג, זה יותר דומה לסקווטש. אתה רואה משהו, מגיב עליו, היא מגיבה לאותו משהו שאתה ראית. העולם, במקרה הזה, הוא הקיר עליו מטיחים את כדור השיחה. מצד שני, יש כאן יתרון: המשחק יותר איטי. לוקח יותר זמן להפסל. אפשר להרהר ארוכות, להיראות בחור חושב, שתקן ונחמד. יש יתרונות בטיול בחוץ.

כוס קפה: היא משהו אחר להתמקד בו גם בסיטואציה של בית קפה. משהו לברוח אליו: סליחה, מלצר? אתה יכול לצאת מאחורי הדלפק, למחוק את החיוך המטופש הזה ולהביא לי משהו שיתן לי נושא לשיחה? ותוך כדי השיחה, לשחק באגביות עם הכפית. לערבב. לשתות קצת. לחבק בכפות הידיים את הספל.אובייקט נוסף חוץ מהבחורה ממולך; לפעמים למקד תשומת לב במשהו אחר יכול לעזור לתחושת 'אור הזרקורים' הזו.

זמן:

קודם כל, זמן אמיתי: בין שבע וחצי לשמונה בערב. למה בערב? כי יש יותר תירוצים לחתוך. אולי. ואולי כי זה יותר נוח, כי בבוקר לומדים. ואפשר גם להגיד שבלילה לא רואים את הפגמים – וזה ודאי נכון. כשרוצים להכיר מישהי באמת, יוצאים איתה בבוקר. על כל פנים: לרוב, דייטים ראשונים נערכים בלילה. נפגשים עד אחת עשרה, כי מחר יש לי מבחן. האוטובוס האחרון שחוזר לבר אילן הוא בשתיים עשרה, אז אי אפשר אחר כך. מצטער, או מצטערת. ממש סליחה. וגם סליחה שאיחרתי. המשמעות של הזמן האמיתי היא המסגרת שזה נותן: כשאתה נפגש עם מישהי שאתה רוצה להפגש איתה, אתה מעדיף שיהיה לך כמה שיותר זמן. כשאתה נפגש עם מישהי שאתה לא יודע אם אתה רוצה לפגוש אותה או לא, אתה מעדיף שתהיה לך אפשרות לשלוט בזה, וזה אחד התירוצים הטובים יותר.

זמן בתהליך: טוב. אז יצאנו לדייט ראשון, ושני, ושלישי, אבל על מה מדברים ועל מה לא מדברים? מכיון שאין כאן ממשות לקשר, הוא עדיין רופף, הרי שכל השיחה מתנהלת כמו ריקוד על חבל דק ומתוח, אחד מול השני, ומשתדלים מאוד שלא ליפול. לא בוחנים את הקשר, כי אין קשר: אמרתי, חבל מתוח. ואז מתחילות השאלות הקשות באמת: ממתי אני יכול לקרוא לה חברה שלי? הרי היא לא הסכימה להיות חברה שלי, רק לצאת איתי בתור אופציה. הכל נובע מאותה בעיה: אין, עדיין, מחויבות. או הסכמה הדדית למשהו. הפער בין ההחלטה לקשר רציני ובין ההחלטה להתחתן הוא קטן מאוד. אז אני לא מוכן להתחתן לפני שאני מכיר אותה, אבל כשאני מדבר איתה, ממתי אני יכול לשאת את השם המפורש מעל שפתי? וכינויי חיבה? והשאלה הקשה באמת: ממתי אפשר להסתכל לה בעיניים?

שיחה: המחסור בנושאי שיחה נוצר מתוך הסיטואציה של שני אנשים נפרדים שמנסים להתקרב, אבל העולם שלהם לא משותף. לרוב, לאנשים שמכירים עוד קודם אין את זה. אם כל אחד מהם הוא מעגל, לראשונים יש תחומים משיקים, לאחרונים יש תחומים חופפים.

מכל הניתוח הארוך הזה יוצאת מסקנה אחת ברורה: הדייט הראשון מעוצב, תרבותית, כך שכל אחד מעביר את הדמות שמולו אובייקטיביזציה, ובעברית: חִפְצוּן. כבר אמרתי את זה, לא? בכל אופן, התפישה שלנו את הדמות מולנו במהלך הדייט הראשון היא בהכרח כאל חפץ שצריך להכיר ולהקשר אליו, ואין זה משנה אם זה בן או בת. ההצעה בנויה כך, וגם הבירור, הרגע הראשון, שיחת הטלפון, המיקום במרחב והמרחב עצמו, מסגרת הזמן, הדברים שאסור להגיד בדייטים הראשונים: הכל בנוי ככה. מזל שזה עובר.

כלומר, מזל שבדרך כלל זה עובר.

IV.              קצת אחר כך…

פרידה זה נושא כאוב, לרוב, אבל בדייטים ראשונים לא צריך לתת תירוצים. אנחנו נפרדים, מסתבר, כי זה לא נראה לי. זה לא מתאים לי. אנחנו לא מתאימים. זה לא אתה, זה אני. זה לא אני, זה מישהו אחר. זה לא מישהו אחר, זה שבדיוק אין לי ראש לקשר. בקיצור, לא צריך תירוצים, כי אין קשר. לא נוצר. כל אחד נשאר אובייקט בפני עצמו, בלי חיבור, בלי כלום. עוד סיפור לאוסף, משהו שיהיה אפשר לספר ל'אשה לשעתיד', כשסוף סוף אמצא אותה.

סיפורי דייטים: אין דבר כיף מלשבת עם חבר'ה, ויהיו בנים, בנות או מעורב, ולהריץ סיפורי דייטים. סיפורים כאלה הפכו להיות משהו מאוד נפוץ בקרב חבר'ה בגילאים הנכונים. צעירים שעדיין לא יוצאים לדייטים מוּדָרִים מן השיחה. לרוב, סיפורי דייטים לא מספרים על דייטים בשלבים מאוחרים: הז'אנר עוסק בעיקר בפגישות הראשונות, וממש קצת בהתלבטויות או בפרידות. התלבטויות ופרידות מספרות על המספר: יושבים על מרק, קפה או בירה ומספרים למה אני מתלבט, או איך אני מרגיש אחרי הפרידה. סיפורים. פגישות ראשונות, לעומת זאת, זה מעניין יותר: בין שהפדיחה, או הסיפור המשעשע, נוגע אליך, ובין שהוא נוגע אל הבחורה, זה מנציח אותה בתור אובייקט, משהו לא מוּכָּר. אפשר גם לעקוב אחר המבנה. הנה סיפור דייטים ממוצע: ציפיה, פגישה, הפתעה (שלפעמים הופכת להיות מבוכה). זה מנציח את הפערים שביני לבינה. וכן, זה כיף. מתעניינים בך.

ולמה זה מעניין? כי זה רוקד על הגבול של ה'נסתר' של ה'דברים שאסור לספר', ש'רק לחברת המבוגרים מותר לדבר על זה'. כמו מודעת 'רק לאברכים' (השדרוג של הדתיים ל'למבוגרים בלבד'). כל דבר כזה מעורר עניין, לכן קראתם את כל המאמר הזה. הייתי רוצה להאמין שאם הייתי מנתח באותה צורה גם את שלבי משחק הכדורגל בגיל היסודי הייתם קוראים, אבל אני מכיר בזה שלא. למעשה, כל המאמר הזה הוא סיפור דייטים אחד גדול. שיהיה.

V.                  לסיכום, לסיום, פרידה חגיגית

היה אפשר להמשיך את המאמר הלאה ולנתח דברים נוספים, אבל אני לא חושב שצריך: ניסיתי להסביר את המבוכה שביציאה עם מישהי לא מוכרת, את התהליך שמביא לכדי אובייקטיביזציה של הבחורה, וממילא את הקושי שביצירת קשר ממשי. אני מכיר בעובדה שלא תמיד יש אופציות אחרות, כמו גם בעובדה שגם בדייט ראשון עם בחורה שהתחלת איתה ברחוב אין הרבה יותר קשר.

אני יודע: הדייטים עובדים ואנשים מתחתנים ככה, אבל צריך מכיר בזה שהתהליך פוגע באנשים מסוימים (אנשים שלא מדברים הרבה, אנשים חריגים גופנית, אנשים שמתקשים בסיטואציות לא מוכרות, ועוד רבים), ושבאופן כללי התהליך הזה לא כיף: לא ככה אמורה להיות סיטואציה של מפגש עם בת המין השני.

בהתאם לכל האמור לעיל, וגם בגלל שזה נשמע טוב, אני חושב שמפגש צריך לבוא מתוך חוויה משותפת. זה יכול להיות לימודים, טיול, התנדבות או כל מסגרת אחרת, לרבות בני עקיבא. לא כי משעמם לדבר כל כך הרבה וצריך משהו לעשות, אלא כי זו הדרך היחידה שבה אין מצב של 'אני מול מישהי", אלא של "שנינו יחד". והסיבה היא לא רק בגלל שביחד זה יותר רומנטי, אלא גם בגלל שביחד אין מיקוד של כל אחד בצד ממול. אין בחינה מתמדת של 'מתאימה לי / לא מתאימה לי / מתאימה לחבר שלי / מתאימה להר המורניק. רגע, אני מכיר הרמורניקים?", אין דיסטנס, והסיטואציה המשותפת מסוגלת לדלג על הרבה מאוד פערים.

מכיון שהצלחתי, אני מקווה, להשמיט את כל הערות השוליים והז'רגון המחקרי שהיו במאמר הזה בגרסה הראשונית שלו, אני מרשה לעצמי לצטט את סלבוי ז'יזק. אולי זה לא קשור באופן ישיר, אבל זה מקנה נופך פוסט מודרני לכל הסיפור והופך אותי למשכיל. וחוצמיזה, זה קטע יפה. הנה, ישר מתוך 'הסובייקט שאמור להאמין':

"הדרך – הדרך היחידה – לקיים מערכת יחסים אישית עזה ומספקת אינה להביט זה אל תוך עיני זו ולשכוח את העולם הסובב, אלא בשעה שאוחזים ידיים להביט יחד החוצה, לנקודה שלישית (התכלית שבעבורה נאבקים השניים, שאליה הם מחויבים)".

תודה על השיתוף!ניצנים

האמת שזה קצת ארוך אז לא הצלחתי לקרוא עד הסוף

אבל אני בשמחה אצרף אותו לשרשור הנעוץ למעלה.

אהבתי ממש תודה!ענבל
אהבתי..חח רגע, אני מכיר הרמורניקים?!אלטלנה
נהניתי ממש לקרוא!כשמש וכירח .
הרבה דברים נכונים..הלוואי שבאמת היה אפשר להכיר בדרך טבעית יותר
פעם מישהו כתב פה שאנחנו מפחדים להכיר בדרך טבעיתזוהרת בטורקיז

כי דרך טבעית זה אומר שכיאלו אנחנו "חומריים" כי זה אומר שאני מעוניין להכיר אותה רק כי ראיתי אותה..ועל סמך מה אני רוצה להכיר אותה?בגלל השיער היפה?בגלל החיוך? -צ-

כן,יש משהו בשפת גוף,ואולי אפילו בחיוך שפשוט גורם לך עניין ! תנסה לחשוב על בת שאולי ראית בתחנת אוטבוס או אפילו במרכזית..שלאוו דווקא בכלל "הטעם שלך" אבל היה משהו בדיבור שלה,בחיוך,או לא יודעת מה שפשוט גרם לך לרצות להכיר אותה יותר.

אז אני פונה פה אחד לבנות ולבנים לא לחשוש,וכן לנסות! מקסימום נשמע לא.

כולם חולמים להכיר בדרך טבעית,אז בואו נהפוך תדרך הטבעית,לבאמת טבעית ולא מוזרה!

יש את הדרך הטבעית שהיא להכירכשמש וכירח .
ממקום לימודים/עבודה וכו..היכרות מוקדמת שאתה באמת מתחבר לאופי של הבן אדם ורוצה להכיר אותו מעבר (ויכול מאוד להיות שאם הייתי יוצאת עם אותו בחור מבלי להכיר אותו לפני הייתי פוסלת או שהוא היה פוסל וכל זה בגלל הקטלוג הבלתי נמנע הזה כמו שפותח השרשור אמר)
ויש את הדרך הטבעית השניה שהיא להכיר מישהי כי היא מוצאת חן בעיניך, שזאת גם דרך טובה! זה אומר שיש מציאת חן בסיסית ונראה שיש אותו כיוון אבל אולי רק נדמה לנו וזה יופרך אחרי דייט אחד או שזה יתגלה כנכון ויוביל לחתונה.

אני אישית הייתי מעדיפה את הדרך הטבעית הראשונה..אני יודעת שלעולם לא אתחיל עם בחור ככה סתם לא משנה מה יהיה..
לא לגמרי פשוט..ד.

יש בכך הרבה הטעיות. אדם יראה לעיניים. נכון שלפעמים מבחינים נכון, אבל פעמים רבות המבט הראשוני מטעה.

בנוסף, התרגלות כזו, להסתכל לכל הכיוונים שמא ימצא מישהי.. היא עצמה יכולה לגרום לטשטוש ההבחנה, גם לבעיה מסויימת בצניעות. שלא לדבר על כך שאם זו היתה ה"נורמה" - שפשוט "מתחילים" ברחוב, סביר לצערנו, שכמה היו מנצלים את זה ולא רק בתום לב.

ובכלל, "דרך טבעית" כזו כביכול, שבנויה על "רגע" ראשוני, אולי יש מי שזה נוח לו יותר לטווח הקצר; אבל בדבר שאמור להיות בנין לטווח ארוך - ובהחלט אין ענין לכתחילה ב"קשרים ארוכים" שבסוף התבררו שזה לא זה - יש מקום לתת יותר סיכוי ע"י איזשהו בירור מראש, ואכן פגישה מתואמת.

אכן, כבר היו דברים מעולם, שאנשים נפגשו כאילו "באקראי", ראו כי טוב - וזה יצא מצוין. יש גם אחרת. אז מסתבר שדרך האמצע נכונה. להשתדל באופן המקובל, לשמוע הצעות, לברר - או מישהי שבאמת מכירים מתוך נסיבות משותפות; ואם קורה משהו חריג שנראה שאכן באמת פגשו במי שמתאים בלי התהליך מראש, אפשר לבדוק בעדינות וזהירות אם "יש מצב".. אבל לא לעשות מזה דווקא נורמה. לענ"ד, דרך "טבעית" של שידוכים, היא שבודקים מקודם במי מדובר כשמגיע הצעה שיש לה בסיס. גם רכב לא קונים רק כי רואים רגע ברחוב...

מחשבות על המאמר..שקט רועם
קודם כל תודה על השיתוף. באמת חזק.

אני כותב את ההתלבטויות שלי אחרי הקריאה של מה שכתבת. מי שבא לו שיקח..

הרב קוק כותב ביחס לסוגית ה"בנים-בנות" ביהדות בכלל:
"מדת הצניעות גורמת טובות רבות בעולם, ומתוך-כך היא זוכה לדחות מפניה דברים שהיו טובים מצד עצמם... מדת האהבה והידידות, בכל הסימנים (כמו לנופף לשלום, לקרוץ וכד') והדבורים הנוחים, היה ראוי להיות שוה בין המינים, אבל מפני יקרת ערך הצניעות נדחית מדת דרך-ארץ ממקומה עד שלא לשאול בשלום אשה..." (מידות הראי"ה, צניעות).
מומלץ לראות שם את הכל.

בכל אופן, זה אומר שיש דרכים ומנהגים שקבעו אותם בגלל ערכים כלליים כמו צניעות, למרות שיש להם מחיר של "אוביקטיביזציה" ועוד כל מיני תאוריות שאפשר להעלות.

יאמר בצדק מי שיאמר, שיש בדייטים משהו שחורג מגדרי הצניעות הרגילים, מהסיבה הפשוטה שבניגוד למצב הרגיל של "הוי מתרחק מנשים מאוד מאוד" (שו"ע) כאן יש מטרה ליצור קשר וקרבה לבדיקת התאמה לחיים משותפים בעז"ה (סברה של הרב ליאור, למי שמתעניין), אבל בכל זאת יכול להיות שהדייטים נבנו בציבור בצורה כזו, בגלל שיקולים כלליים שלא כדאי לפרוץ. יכול גם להיות שלמעוכבים מסיבות רגשיות/פיזיות/אישיותיות וכד' יעשו ערבי פו"פ מיוחדים, התנדבויות, שיעורים וכו' אבל זה לא יהפוך להיות ההדרכה הרגילה...

כדאי לחשוב על זה. אני חושב שיש כאן רווח.
רק לתקןניצנים

את המאמר כתב יהודה גזבר 

וסתם Xחד שיתף אותנו 

יש מקום שכתוב על זה בהרחבה?אלטלנה

על מה שכתבת על הרב ליאור

נתקלתי בזה בשו"ת של אתר ישיבהשקט רועם
בנושאי שידוכים. יש שם עוד הרבה תשובות שמתייחסות לפאן ההלכתי והרעיוני של התנהלות בדייטים. לגבי ספר וכד' לא ידוע לי..
התבלבלתימבולבל
מצד אחד הוא כותב למה בפגישה בבית קפה, בארבע עיניים, באמת פוגשים אחד את השנייה. ובמסקנה הוא מציע לא להיפגש באופן רשמי כמו בית קפה.
אז מה הוא רוצה?
תקנו אותי אם לא הבנתי טוב.
אני חושבשקט רועם
שהוא התכוון לומר שבאים כדי לפגוש אחד את השני בארבע עיניים וזה משהו לא טבעי כי כשאתה נפגש עם ידיד/ה אתה לא עושה את זה "בארבע עיניים" אלא בצורה טבעית וזורמת יותר. פגישה בבית קפה מתאימה יותר לפגישה עסקית, שהיא באמת יותר בוחנת. זה מחזק את האמירה הכללית שיש משהו בוחן ומחפיץ מידי ולא טבעי..
חבל שאין לי כוח לקרוא כזה ארוך..מבקש אמונה

לא יודע אם הייתי מסכים אבל זה נראה מעניין..

בשביל לקרוא לא צריך הרבה כח..dora
בגדול הוא מציג בכל שלב של יציאה עם מישהי/ו מה עובר לנו בראש.., בהכרות שהיא על דרך הצעה, מהשלב שבכלל ההצעה מגיעה לאוזניך ועד הפרידה.
והוא מסיים עם זה שהכרות בדרך טבעית טובה יותר, כי יוצאים יחד ולא אחד מול השני.., כמו בהצעה, שכל אחד רוצה 'למכור' את עצמו וחושב פעמיים לפני כל מילה.
יפה ונכון.
מה זה אומר היכרות בדרך טבעית? אם תוכלי להסביר...מבקש אמונה

לצערי באמת שאין לי כוח לקרוא קטעים כאלה ארוכים...  גם להקשיב לשיחות ארוכות קשה לי..

מה לעשות ככה ה' רוצה כנראה... חיוך

אז אשמח אם תסבירי לי ככה בקיצור כזה... 

מחויה משותפת- לימודים, טיול, התנדבות, עבודה..dora
וזוהרת גם הסבירה יפה..
(רק שאני חושבת שפחות מתאים שבת תתחיל)
ראי תגובתי למטה מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך כ"ח בשבט תשע"ז 02:38

קראתי את הסוף העיקרי... וזה ממש לא נכוןמבקש אמונה

מה לעשות שבדור שלנו "התברכנו" בכוחות נפש דלים מאד, אנחנו נופלים מכל הערה, מכל דחיה, וקשה לנו להכיר בזה שאנחנו צריכים להשתנות כדי להתחתן...

אז מה... יש דחף לחפש אהבה ספונטנית, שיאהבו אותי בלי לשפוט אותי, ככה פתאום, "לדלג על כל הפערים"

מה לעשות שזה לא עובד ככה... יש דרך ישר לפני איש וכו' ה' ישמור..

זה כיף לדלג על הרבה פערים, אבל מה לעשות שפערים לא נעלמים אם מדלגים עליהם.

אח"כ בחיי הנישואים מגלים דברים שיכולת לברר קודם ולגלות, אבל היית מסונוור ולא רצית לשאול,

כי היה כיף ביחד והכל זרם...    

בהתחלה שואלים את השאלות הרציניות, ואח"כ אפשר להעמיק את הקשר כמה שרוצים.

אבל מי שילך קודם כל עם הלב, כבר לא ימצא את השכל אחר כך...

אתה צודק. אבל הצגת בעיתיות של קשר שנבנהdora
מהכרות חיצונית נטו.. בלי ברור של דברים קריטיים יותר..
הוא הציג בסיכום שלו את הקושי שיש בהכרות שהיא דרך הצעה, שאנחנו מדמיינים דמות לא קיימת כשההצעה מגיעה.. עד שנפגשים עם ההצעה והיא אחרת ממה שדיימנו, הוא הציג גם את הקושי שאנחנו לא נפגשים באמת כי זו מין הצגה כזו.. הישיבה בבית קפה.
לדעתי אפשר לעשות שילוב של הכרות בהצעה ודייטים מגוונים יותר מלשבת ולשפוט את השני.
אכן עושים את זהשקט רועם
אבל אחרי כמה דייטים. אני מסכים עם מבקש אמונה..
אחרי שיש החלטות קרות וזה מתאים, יש מקום לעשות יותר דברים שמפתחים את הצד טבעי..

ואני מוסיפה שגם אחרי היכרות של כמה חודשיםגלגלית
לא מכירים את מי דשיוצאים איתו. פשוט לא מכירים.
הרוב דימיונות.
הרבה גורסים שרק אחרי החתונה זו ההכרותdora
האמיתית.. יכול קצת להחשיש😌
לא מסכימה. (+תקציר למעוניינים. בכיף)הולם במיוחד
אם נתמצת בכמה משפטים, מה שהוא עושה במאמר הזה זה לשכנע למה הצעה + דייטים זו שיטת היכרות לא טובה, והשיטה המועדפת היא הכרות ספונטנית (חוויה משותפת, להגדרתו).

הוא נותן 2 סיבות, אחת היא החיסרון שבראשונה, והשניה היא היתרון שבשניה:

1- היכרות המבוססת על הצעה ודייטים תישאר חיצונית במהלך הדייטים הראשונים. היכרות שטחית. המדוייט הוא ''הצעה'', אוסף של נתונים.

2- היכרות ספונטנית לא תהיה מבחן או משחק, אלא אמיתית, מציאותית. לראות איך האדם מגיב לדברים, איך הוא מתנהג בשבט/ איך הוא מתנהג עם ילדים אוטיסטים/ איך הוא מתנהג ליד חניכים. וזה הרבה יותר אוטנתי, נכון?

עד כה תקציר, להלן תגובתי:

1- כל היכרות, מכל סוג שהוא, תהיה חיצונית, סטיגמתית ושטחית בהתחלה. ביום הראשון באולפנה נכנסתי לכיתה ואמרתי ''ה' ישמור כולם כאן פרחות'' ותוך כשבוע גיליתי עד כמה טעיתי.
אנחנו מכירים אנשים מבחוץ פנימה, הולכים ומתקרבים, הולכים ומתעמקים (וטוב שכך; גם אחרי עשר שנות היכרות אפשר להעמיק עוד וזה נהדר ומרגש)
היכרות מבחוץ פנימה לא מאפיינת את שיטת ההצעות, היא מאפיינת כל הכרות מכל סוג. מה שמיוחד בשיטת ההצעות זו הזווית ממנה מתחילה ההיכרות השטחית: היא מתחילה ממידע כללי בנוגע לתפיסת העולם של השני, בנוגע לרמה השכלית שלו, למקום בו הוא למד ולפעמים קצת יותר. ושיטת היכרות ספונטנית מתחילה מהיכרות המראה, הצחוק, צורת הדיבור, ולפעמים קצת יותר. (לא הרבה יותר מבטיח, אם תשאלו אותי)

2- זה באמת נשמע הרבה יותר חשוב להכיר איך האדם מתנהל עם הסביבה שלו. איך הוא עם החבר'ה, איך הוא עם ילדים, ואיך הוא פועל תחת לחץ. ודווקא איך הוא מתנהג בדייטים זה כל כך שולי, לא מאפיין. מוזר להתמקד דווקא בזה.
אז זהו, שלא.
אני לא באה לעשות מבחן אישיות לבנאדם ולתת לו ציון על יכולת תקשורת עם הסביבה.
כשאני רוצה לבנות זוגיות עם מישהו, מעניין אותי איך הוא אכפתי אלי, איך הוא מקשיב, איך הוא בתור איש שיחה, איך הוא מתעניין בי, איך הוא איתי. באחד על אחד. שאר הפרטים אמנם חשובים, אבל הם לא מרכז ובסיס הקשר.

מי ששרד עד פה, מוזמן לקבל ממני כוכב באישי.

כמה הערות:

א- אולי זה שהוא אומר בכל סוף דייט ראשון ''את לא מי שחשבתי שתהיי'' מסביר למה מעולם לא היה לו קשר רציני שהתחיל מהצעה..

ב- החלוקה הגולמית והילדותית במקצת ל- או שיחות על הסביבה בדייטים או פינג פונג היכרות מאולץ, מאוד מוזרה בעיניי. בדייטים אפשר לדבר על עצמנו, לשתף ולספר בחוויות אישיות, לגלגל שיחה נעימה וסתמית שגם מעמיקה את ההיכרות וגם(!!) לא נשמעת כמו ראיון עבודה. וזה מה שאנשים נורמלים עושים בד''כ, למיטב ידיעתי.

ג- אמנם קל יותר לפתח שיחה עם אנשים שיש לי מעגלים משותפים איתם, אבל גם עם החברה ללימודים אני לא מדברת רק על הלימודים ומותר לי לספר לה על המשפחה או על הדייט אתמול או על הטיסה לאמריקה וזה לא יהיה מוזר או לא קשור.
זה שהמדוייט לא לומד איתי בכיתה ולא עושה קורס על מצב החסה ביערות אפריקה ולא אוהב להתאפר ולא מעריץ את שי צ'רקה, לא אומר שלא יהיה לנו על מה לדבר. לפעמים בדיוק להיפך.

מי ששרד עד פה, יקבל גם פרח.
|דורש את הכוכב והפרח שהובטחו לו| סביון
נהניתי מאוד לקרוא
הולם במיוחד

תודה תודה
יפה! כל הכבוד! חיפשתי את התגובה הזאתהגולש האחרון
שיודעת לקרא ולנתח בצורה יפה את המאמר⁦
ואו איזה סבלניים אתם אני הפסקתי לקרוא עוד בכותרתהפי

מצטרפת לדרישה;)לאידעת
מסכימה עם כל מילה!
המאמר שלו מאוד מעניין וגם נכון אבל מסביר למה דייטים לא עובדים *אצלו*, עובדה שהשיטה הוכיחה את היעילות שלה.
ויש משהו דווקא הרבה יותר נכון בדייטים כי יש יותר התמקדות במטרה של המפגש
הולם במיוחד

רציניים אתם!
יפה ממשפרח כתום
העלית נקודה חשובה ונכונה.
תודה על התקצירצריך עיון
די מסכים איתך
👍ציף
התגעגענו
טוב,פינגו0
ציטוט:
החלוקה הגולמית והילדותית במקצת ל- או שיחות על הסביבה בדייטים או פינג פונג היכרות מאולץ, מאוד מוזרה בעיניי. בדייטים אפשר לדבר על עצמנו, לשתף ולספר בחוויות אישיות, לגלגל שיחה נעימה וסתמית שגם מעמיקה את ההיכרות וגם(!!) לא נשמעת כמו ראיון עבודה. וזה מה שאנשים נורמלים עושים בד''כ, למיטב ידיעתי.

מסקנה:
עד עכשיו חשבתי שהרצון שלי שדייט לא יראה כמו 'ראיון עבודה' - היה רצון של בן-אדם לא נורמלי (בציבור הדת"ל תורני).
עכשיו אני מבין פשוט ש-95% מהבנות שפגשתי - הן הלא נורמליות!

במבחן המציאות, למעלה מ-90% מהדייטים של דוסים נראים כמו 'ראיון עבודה' (יכול להיות שהם ישלו את עצמם שזה לא, אבל זאת אשליה).
בלא מעט מקרים מתברר אחרי החתונה שהשאלות לא היו רלוונטיות לחיים האמיתיים או שהמרואיין 'סיבן' את התשובות.
(ומי שרוצה להשלות את עצמו שהשאלות הן לא שאלות (אלא בזרימה) והמרואיין לא מרואיין - שיערב לו!)
לכן אני דווקא נוטה יותר לכיוון של כותב המאמר.

למרות דעתי, עדיין מגיע לי פרח וכוכב, כי קראתי הכל..
מסקנה:הולם במיוחד
או שכל הסביבה שלי משתייכת ל10٪ המדוברים,
או שאני חיה באשליה.
בין כך ובין כך, אני (ורבים כמוני) זכיתי להכיר את האיש המקסים שלי ממש כך.
לדון איתך על המציאות? זה חסר טעם.
שואלים אותך/ אתה שואל בדייטים איך ייראה שולחן השבת שלך? אני מצטערת בצערך, אני אכן לא מכירה מציאות כזאת.

הבטחות מקיימים:
??פינגו0
שאלו אותך פעם בראיון עבודה איך יראה שולחן השבת שלך?

דווקא את השאלה הזאת, לא שאלו אותי אפילו פעם אחת (בדייטים).

לא חסרות שאלות אחרות שיוצרות את האווירה הזאת (מה התחביבים שלך? מה את/ה מחפש בבן/ת הזוג? שאלות על האחים וכד'..).

מכיוון שאני חייתי וגדלתי וגם עדיין שייך לציבור הדת"ל תורני, רוב חבריי גם הכירו את נשותיהם באופן שאת מציגה (אני משוכנע שגם רוב חבריו של כותב המאמר הכירו כך).

אבל אני לא מתחבר לאופן שהם ניהלו את הקשר לפני הנישואין, ובעיקר לא מתחבר לאופן שבו הם מנהלים את הקשר לאחר הנישואין.
ודברים אלו קשורים זה בזה..
מה הכוונה לא מתחבר לאופןמשתפתפורקת
שהם מנהלים את הקשר לאחר הנישואין?..
מעניין..

לפני- נדמה לי שאני מבינה וגם די מסכימה..
קצת קשה להגדיר, אבל אנסה.פינגו0
כמו שני אנשים עם שפות ותרבויות שונות שיוצרים מעין סטטוס-קוו,
הסטטוס-קוו משמר את המצב הקיים, אבל הרבה פעמים הוא לא טוב לשני הצדדים.

ובגלל שהם באמת לא ניסו לחוות ולהבין זה את זה באופן אמיתי, אלא הסתפקו בזה שהבחור/ה הפוטנציאלי/ת הציג בפניהם את רשימת התכונות שהם מחפשים בבן-זוג.

אז הם לא יצליחו להבין זה את זה לעומק.
כלומר, הם מבינים את מה שהוא אומר אבל לא מבינים באמת את מה שהוא חווה.

ומכיוון שקשה מאד לשנות הרגלים, אופי הקשר שהיה להם לפני החתונה יגרר גם לאחר החתונה.

נכון שלאחר החתונה מכירים זה את זו באופן שלא היה אפשר להכיר לפני, אבל עדיין אי-אפשר להתעלם ממה שהיה לפני החתונה.
ואם לפני החתונה הם הורגלו לסוג תקשורת מסויים, בד"כ סוג תקשורת זה יישאר גם לאחריה.

אז מה שקורה זה, שבגלל שהתקשורת הזוגית לקויה, הזוג מסגל לעצמו מעין סטטוס-קוו שלא טוב ולא רע להם איתו, והם גם חוששים לשנות אותו - כי התקשורת לקויה.
אבל סתם חבל, כי הם מפספסים הרבה מהטוב שיכול להיות בו.

לכן אני חושב שהזוגיות עם כל המשמעויות שלה, מתחילים כבר לבנות מהפגישות הראשונות.
לכן מבחינתי,
אמינות - מתחילה כבר בפגישה הראשונה.
כימיה - אמורה להיווצר תוך מספר פגישות, אבל מתחילים לבנות כבר מהפגישה הראשונה (שאלות כמו שהצגתי לעיל (=דייטים סטנדרטיים), לרוב הרסניות לכימיה).
ורשימת תכונות = פוטנציאל לכימיה, אבל לא יותר מאשר פוטנציאל וזהו..
אהבה - צריך שיהיו לפחות ניצוצות שלה עוד לפני ההחלטה להתחתן.
אני ממש מצטערת לשמוע שזו המציאות שאתה חי בה.הולם במיוחד
ואני חוששת שניתוח המציאות שלך שגוי.

נניח שאתה צודק ודייטים הם בעצם ראיון ל''האם תוכלי להיות אשתי''.
קשר בין אנשים לא שומר על סטטוס קוו כשהם אוהבים זה את זה. אין חיה כזאת. קירבה פיזית ונפשית בכזאת רמה מכריחים קשר מורכב ועמוק (וזה יכול ללכת גם למובן השלילי ח''ו, הכעסים בעוצמה גדולה יותר וכד')
אופי הקשר לא יישמר ואין פה עניין של הרגל כי הכל מתחיל משהו חדש לגמרי, כמובן.

וחוץ מזה, שכמו שאמרתי, זה לא סגנון הדייטים שאני מכירה. זה לא אומר ששתיתי עם מישהו עראק בסופרלנד בדייט ראשון, זה אומר שיש שיחה נעימה וקולחת, שכוללת סיפורים ותובנות ושיתופים ונותנת לך לאט לאט לגלות את העולם המופלא הזה שיושב מולך.
וגם אם דייט יכלול שאלות, שזה כידוע הפחד הגדול של המאה העשרים ואחת, הוא יהפוך די מהר משאלות בנאליות ומתביישות לשיחה כנ''ל.

(קצת יומרני מצידך לחשוב שיש לך שמץ של מושג מה טיב ועומק הקשר של החברים שלך עם נשותיהם...)
התכוונת בטח יומרני מצידם של החברים,פינגו0
כי הם מעידים זאת על עצמם..

לפני כ-3 שנים אחד מהרבנים אצלנו שהוא גם יועץ-זוגי, העביר סדנה של 4 מפגשים ל(כמעט )כל האברכים בישיבה, בתחילת הסדנה הוא הביא להם דף עם סידרה של שאלות, ופתאום כמעט לכולם התברר שהזוגיות שלהם היא כמו שתיארתי לעיל (סטטוס-קוו יציב אבל לא בריא).
מן הסתם, כל אחד בתת-מודע ידע זאת על עצמו, אבל שם התברר לכולם שהם נמצאים באותה סיטואציה.
נכון, עד אז אמנם היו לי רק השערות כאלו ואחרות (וגם זה רק על חלק מהחברים הממש טובים), אבל אכן לא ידעתי בוודאות מה הולך אצל חבריי, וגם לא הייתי מודע להיקף התופעה (כי אצל ההורים שלי זה ממש לא כך, אבל ההורים שלי לא הכירו בדייטים סטנדרטיים).

אני לא יודע על איזה ציבור את מדברת, אני מדבר על הציבור החרדל"י (בנות מ'רעיה' ו'בהר"ן' וכד').
עם בנות יותר פתוחות, אכן הרבה יותר זורם וטוב לי, אבל יש לי מעט מאד הצעות כאלו (כי כמעט כל החברים שלי התחתנו עם בנות מהאולפנות לעיל), ובנוסף בחלקן יש לי בעיה עם הפתיחות ההלכתית שלהן.
(רק לומרהייזל
שקצת מוזר לי, החל מגיל מסוים, להתייחס לתיכון. ואני אומרת זאת כמישהי שאהבה מאוד מאוד את האולפנה שלה. כלומר - למה המושגים "בהר"ן" ו"רעיה" עדיין בלקסיקון שלך, פינגו? אולי אם תמשיך הלאה, ממילא תרחיב את מגוון הבנות, ותגלה אפשרויות חדשות ומעניינות לפתיחות דוסית.)
מה הכוונה בלהמשיך הלאה?פינגו0אחרונה
בכ"א, השתמשתי בשמות של האולפנות כדי להגדיר את הסגנון, ולאו דווקא להגדיר את הבנות שיוצאות משם.

טכנית, הנשים של החברים שלי משם,
מה גורם להן לתת לי הצעות דווקא של חברות מהתיכון?
לא יודע..

בינתיים באוניברסיטה, הבנות שהציעו לי את עצמן לא ענו לצרכים הדתיים שלי, והבנות שאני הצעתי את עצמי ענו בשלילה.
אז בינתיים לא הלך באפיק הזה..
ע מ
מסכים בגדול.
רוצה כוכב ופרח.
אבל נרקיס אם אפשר.
אזל במלאי:/הולם במיוחד
באופן כללי מסכימה איתך, רק הערה/הארה קטנהאופטימיות
כשאת אומרת שאת רוצה לבנות זוגיות עם מישהו, ומה שחשוב לך זה אכפתיות כלפייך,איך הוא מקשיב לך ועוד...את צריכה להבין שלרוב כאשר אדם מתנהג בצורה מסויימת כלפי הסביבה שלו כך הוא יתנהג גם לאשתו. אם מהכרות איתו את רואה שהוא מזלזל באנשים סביר להניח שהוא יזלזל גם בך.(אני לא נכנסת לשיקולים סוביאקטיבים חריגים,אלא ככלל אם זו צורת ההתנהלות הטבעית של האדם כלפי אחרים זה בהחלט מעיד על אשיותו ויש לכך נפקות גם בפן האישי זוגיותי).
לכן בעיני זה פרט מהותי לא פחות ממה שהוא עוסק/מה השאיפות שלו בחיים.
כי זה מלמד על המהות שלו.

[לא קראתי את המאמר אך ביחס לפיסקה שכתבת ראיתי לנכון לכתוב]
את צודקת, וגם אמרתי שזה חשוב.הולם במיוחד
א- רק שבמקום לבחון את זה באופן עקיף, ההתמקדות היא במבחן ישיר.

ב- זה נכון בדוגמה שהבאת (ובהרבה מקרים אחרים), ולפעמים זה לא נכון. לדוגמה- יש אנשים מאוד דומיננטים באחד על אחד, ובחברה הם מופנמים, או להפך.

ג- זה לא אומר שאחרי דייט רגוע עם הבנאדם תוכלי לדעת בוודאות שהוא לא סובל מהתפרצויות זעם או משהו כזה, אבל אחרי היכרות איתו, אפילו אם רובה מבוסס על הליכה משמימה ברחובות גן הורדים, את כן תכירי אותו. ואם הוא תמיד היה נינוח אז הוא אדם נינוח. חוץ מבמקרים חריגים והזויים ממש.
הציטוט בסוף סותר את הנאמר בהתחלהעוד סתם אחד
בדבר הבעייתיות שבגירויים חיצוניים.
התחושה שלי,פינגו0
שלא הבנת מהי אותה הנקודה השלישית..

אין כאן כוונה לגירויים חיצוניים, אלא ליצירת מטרות משותפות.

כוונת המשורר היא, שזוגיות שהמטרה שלה היא הזוגיות - לא תחזיק מעמד.
וזוגיות שיש לה מטרות יותר נעלות מעצם הזוגיות - יש לזה יותר פוטנציאל וגם יותר סיפוק.
כמדומניעוד סתם אחד
שגם אתה לא הבנת את הנקודה שלי, אבל שוין.

גירוי חיצוני הוא גירוי חיצוני. לדבר כל היום על קומוניזם (או קפיטליזם, או על תחיית ישראל בארצו, להבדיל, או אפילו בעיניים בורקות על הצורך של האשה לגדל את הילדים במטבח בזמן שהגבר לומד תורה כל היום) אינו שונה במאומה, מבחינת הזוגיות והקשר שהיא בונה, מאשר להתבונן בעוברים ושבים בעודך ישוב על הספסל ולהעיר כל אחד בתורו מה דפוק בהם...
למרות שאני לא מסכים איתך, נניח שנסכים..פינגו0

אז מה הדרך שלך?

אם אתה מגדיר כל דבר שהוא לא עצם הזוגיות כגירוי חיצוני,

מה אמורים לעשות בדייט?

(כמובן שקשה לי להאמין שחוץ ממך מישהו יחשוב שדיבור על ערכים אינו שונה במאומה מריכולים על אנשים.)

אה, מבחינתי אין בעיה בגירוי חיצוניעוד סתם אחד

זוגיות נבנית גם מזה וגם מזה, ואין שום בעיה מהותית פנימית בשיטת הדייטים. לא אני כתבתי את המאמר. 

(ולא אמרתי שאין הבדל, אמרתי שאין הבדל מבחינת בניית הזוגיות. אתה תוקף איש קש.)

טוב,פינגו0
ומבחינתי אין בקושייתך כלום.
טענת טענה שאין להשיב עליהעוד סתם אחד
פשוט כי לא היה בה שום תוכן.
לא מסכימה.כמו צמח בר
יש לי כמה סיבות:
א) לו מהסיבה הפשוטה שאם כולנו היינו מחכים לפגישה אקראית ו-'זורמת' היה לוקח המווווון זמן עד שהיינו מתחתנים.

בעלי ואני לא חיים במעגלים משותפים בכלל. הסיכוי שהיינו נפגשים בדרך טבעית שואפת לאפס. וחבל.
ממש לא הייתי רוצה לבזבז את השנים שאנחנו נשואים בצפיה לפגישה 'אקראית' איתו.
תגידו מה שתגידו על השיטה. היא עובדת! רוב האנשים הכירו בהצעה של מישהו, אילמלי המתווך לעולם לא היינו מכירים ויוצאים ואוהבים ומתחתנים.

ב) כמו שאמרו כאן לפני- גם בפגישה מקרית אנחנו מקטלגים אנשים באופן אוטומטי, אז מה? נחכה עד שנכיר לעומק? ומה אם סתם ראיתי אותו ברחוב? לכאורה זו פגישה מקרית קלאסית. אבל בפועל זה בדיוק כמו דייט. רואה את האדם בסיטואציה מאוד מאוד מסוימת ולא משקפת בהכרח את כל חיו.

ושוב אני נכנסת לסוגיית הזמן. האם,בהנחה שהרצון להתחתן בוער בי, הייתי אמורה להעביר את זמני בבהיה והתחלה עם כל בחור אקראי שעובר מולי ברחוב רק כי 'יש פה הזדמנות להיכרות באופן טבעי'?

ג) תרצו או לא תרצו. הבירורים שלפני הדייט מאוד עוזרים לכוון אותך. נכון שזה לא תמיד בדיוק מה שתיארו. ונכון שזה מוביל הרבה פעמים לדמיון מסוים שונה מהמציאות. אבל בגדול זה עוזר מאוד להימנע מפגישות עם אנשים שלא בסגנון שלנו ולייצר פגישות עם אנשים רלוונטים.

ד) בנוגע לטענת ראיון העבודה- זה כ"כ תלוי בזוג ובמה שהם מחליטים שיהיה.
אף אחד מהדייטים הראשונים שלי לא הרגיש כמו ראיון עבודה. הרגיש כמו פגישה עם מישהו לא מוכר ומעניין לראות ולהכיר.
(באותה הדרך אגב, אני מתידדת עם בנות. רק שעליהן אני לא מבררת לפני)

ה) ברור לי שכותב המאמר רצה להקצין... אבל הטווח בין 'ישיבה בבית קפה' ל-'הליכה סתמית תוך דיבור על___' הוא מאוד רחב.
יש המון אופציות לדייטים ראשונים כייפים, נעימים ומענינים יותר.
צריך רק להחליט ולפתוח את הראש...

זהו בנתיים.
כוכב ופרח לי שקראתי הכל ואת כל התגובות
יכול להיות שזה חיסרון אחד של חיים בחברה נפרדת, אבלyam 150
ברור שהחסרונות בחברה מעורבת גדולים הרבה יותר.
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולדאחרונה
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255אחרונה

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך