שתייה לבנות בפוריםעומר.
אשמח אם תשתפו..
אני יוצא עם מישהי כבר תקופה
והכל זורם כמו שצריך.. היא נהדרת
מאוד התחברנו
אני מרגיש שיש בינינו משהו גדול.
הבעיה שהיא אמרה לי שהיא מתכננת לשתות בפורים. היא אמרה שכל שנה היא שותה.. והרבה
ואני מרגיש שמוזר לי שבנות שותות..
ובכלל בפורים ששותים יותר מכל השנה...

מה אתם אומרים.. חושבים שמותר לבנות לשתות בפורים?
זה מוזר-אומר שמפריע לך?זוהרת בטורקיז

או מוזר כי אתה פשוט לא רגיל לזה?

חברות שלי מובן להן ששותים בפורים,הן טוענות זה משחרר אותן,עד גבול מסוים.

אולי זה הזדמנות לשאול מה הסיבה שהיא שותה?לא בצורה מבקרת,בצורה שבאמת מעניין אותך לדעת למה היא שותה?

כי זה משחרר יותר?כי זה מצווה?כי ככה החברות שלה חוגגות פורים?

כל מקרה אישית לא חושבת שזה צריך להשפיע על הקשר,ההיפך גילית משהו על הבחורה שאתה יוצא איתה משהו שאתה לא רגיל אליו,וזה אחלה הזדמנות לברר דברים עליה,לגלות דברים חדשים וצדדים מעניינים בנוסף לאישיות הנהדרת שהיא!

בהצלחה

מוזר הכוונה מפריעעומר.
היא אומרת שזה כיף לה
אני חושב שאולי תראה איך היא בפועלקן ציפור
בס"ד
על כל אחד השתייה בפורים פועלת אחרת אצלי זה בעיקר שימח אותי אבל לא איבדתי את הדעת שתיתי למעלה מבקבוק יין הייתי בשמחה כלשהי ובערך הייתי צריך לתת למישהו יד כדי להתרכז בברכת המזון.
אני לא מכיר נשים מספיק אבל אני חןשב שזה נכון גם שם.
תראה איך השתייה משפיעה עליה עד כמה ואם אז מפריע לך תסביר מה ולמה ותראה האם אתה יכול לוותר או שהיא תשתה קצת פחות וכו.
אבל כרגע זה באוויר כי אתה לא יודע מה זה אומר השתייה ובפורים זה פעם בשנה.(או פעמיים) והרבה שותים ומתעלים גם רוחנית עם השתייה(לפחות אני יודע בישיבות אני יודע שככה. וסבירלהניח שגם יש בנות שככה.)
בקיצור נראה לי תחכה ותראה יותר אחר כך איתה.
תלוי מאיזה מקום זה מגיע..שקט רועם
אם היא אומרת שזה כיף לה, והיא באמת לא רואה בזה משהו בעייתי, וזה קורה רק פעם בשנה בפורים, במסיבה צנועה של בנות בלבד.. אני אישית פחות הייתי מתלהב על הרעיון אבל לא נראה לי ברמה של לפסול על זה אם הכל נהדר..

אם היא חושבת שזה מעשה שיש בו קצת משהו לא בסדר, או אפילו לא שייך, והיא בכל זאת עושה את זה כי "זה כיף לה", לדעתי זה מעיד הרבה על כל ההתנהלות. וממש לא לטובה...

אישית לדעתי, אם מישהי משתכרת בפורים במסיבה של בנות בלבד, במטרה לקיים מצווה/ להתקרב לקב"ה, זה מבורך ורצוי.
אבל אני מודה שלא בדקתי את זה הלכתית (ואם הפוסקים אומרים שלא, אז בוודאי זה לא רצון ה')..
אגב, הקטע של צניעות ומטרת השתייה נכונה גם לבנים. וכמובן רק בפורים..

בהצלחה!
אל תהיו ביחד בפורים..מישהי=)
אני לא שותה אבל גם לא אוהבת שבנים שותים.
הסטייפלר היה נותן לבנותיו, כל אחת רביעית יין.חסדי הים
תזכרו את הגמרא בכתובות (סה) על שתיית יין לנשים:
"תנא: כוס אחד יפה לאשה, שנים ניוול הוא, שלשה תובעת בפה. ארבעה, אפילו חמור תובעת בשוק ואינה מקפדת."
אולי היום זה שונה, כי פעם היין היה חזק יותר.
לגבי הגמרא, לא מבינה משהו:אנימפצלש
למה מביאים תמיד את החשש שהיא עלולה להגיע למצבים נוראיים דווקא בצניעות ולא בדברים אחרים
כמו: עלולה לרכל וכו
כי זה הנושא שהכי מפחיד את כולם?
התחתית שבתחתית?
למה לא חוששים שבן עלול להגיע למצבים כאלה?

אני מסכימה שבנות פגיעות יותר ובכל זאת..
שאלה טובה, שצריך להאריך בה. יש שני עקרונות קצרים:חסדי הים
1.ביהדות צניעות עומדת ביסוד החיוב של האשה.
2. יין תפקידו לגלות, ובמיוחד בפורים, והגילוי ממעט את הצניעות, ומביא לידי גילוי ערווה.

מן הסתם,ד.

כי זה הכי פוגע במעלת האשה.

כי זה הכי נוגד את האופי הבסיסי שלה; ולאידך - בגלל היסחפות אחרי "הרגשה", עלולה לא להרגיש היכן המעצור במצב כזה.

ומה שכתוב על "ניוול", זה לכאורה לאו דווקא צניעות, אלא ההיפך מהעדינות הראויה.

תודה לך על התשובה וגם לחסדי הים.אנימפצלש
ההדגשה אז זה כי הכי-הכי אצל הבת
אבל נכון גם לבן.
אכן. עיקר מה שכתוב בספרים לגבי זה,ד.

[שהרי הם, מן הסתם, לא העלו בדעתן שבנות תשתכרנה בפורים...]

אלו אזהרות לגברים. שאם עלולים להגיע לדברים לא ראויים, לזלזול במצוות וכד' - שלא ישתו. או שיסתפקו ב"יותר מלימודו", דהיינו קצת יותר ממה שרגיל. והיו שכתבו שיירדם מתוך כך, וע"י זה מקיים "עד דלא ידע". והיו שדייקו כך מלשון "לבסומי" שחלילה לא מדובר על שכרות. שלא נצטווינו אלא על שמחה של מצוה.

ואמנם היו שאמרו "כפשוטו", עד דלא ידע. אבל גם הם מודים שהאדם צריך למוד את עניינו האישי, שלא תבוא תקלה על ידו.

אצל בת יש "ערך מוסף", בת מלך.. וגם, מסתבר, לאידך, ההשפעה הרגשית החזקה יותר.

אני מסכימה.אנימפצלש
(לי קשה עםהמחזות הנוראיים של הגברים הזרוקים ועכשיו גם בנות רוצות..ה' ישמור)
זה באמתד.

לא רצוי לדעתי.

ולא מתאים לבנות להרבות בשתיה. ולא נהגו מעולם.

[זה שיש דבר כזה בכלל בפורים, משהו אחר. "חייב איניש לבסומי" וזה זכר למשתה. אם כי כבר העירו בהרבה ספרים שכל אחד לי מה שהוא ובאופן שלא תצא תקלה - ובוודאי שאין הענין בשביל ה"חוויה" אלא בשביל להרבות בשמחת היום, לשם שמיים]

אבל יש כיום גם בנות כאלה. וכל זמן שהיא נשארת "בת" ולא מאבדת גדרים ראויים - אז יש בעיות גדולות יותר..

למה? למה זה מוזר לכם?דורשת קרבתך
נגלה לך סוד? אני דוסית
עוד סוד? למדתי במדרשה
ובפורים? שתינו!
במסיבה של קדושה. באוירה טובה. רק בנות
ושתינו! כן אפילו התבסמנו מאוד!
כן גם הרבניות היו.
לא מבינה למה ישר לפחד מדבר בלי להבין את התמונה הכוללת. ברור שתלוי באיפה נמצאת ומה האוירה אהח אם זה אוירה תורנית למה לא?
למה בנים כן ובנות לא?
ולמה אם הכל נהדר בניכם אתה שואל אותנו בכלליות על אם מותר לבנות לשתות?
אתה מכיר אותה אתה יכול לדעת מאיפה זה מגיע ומה האוירה שהיא תהיה בה..
בקיצור תחשוב לבד ובהצלחה
אף אחד לא אמר שלבנות אסור לשתות. וכל כבודה בת מלך פנימה.אור הירח
יש כאלה שאומרים שלבנות אסור לשתותצריך עיון
(שבוע שעבר הרב אייל ורד אמר את זה בשיעור במכון מאיר, לדוגמה)
הוא הביא מקורות/סיבות/פסקים אחרים כראיה לדבריו?שקט רועם
והאם אמר את זה כאמירה גורפת?
לא הביא מקורות (זה היה שיעור רעיוני)צריך עיון
עבר עריכה על ידי צריך עיון בתאריך ט' באדר תשע"ז 16:06
וכן, אמר בצורה גורפת

(הוא הסביר שתפקיד היין זה להוריד מחיצות ולהגיע לתמימות, נשים יכולות להגיע לזה גם בלי יין)
וכמובן שלא רק זו הסיבה העיקריתכמעין הנובע
(אם בכלל)
יש מצב, זה בכלל לא היה הנושאצריך עיוןאחרונה
התכוונתי פה בשרשור..אור הירח
מה הקשר כל כבודה בת מלך פנימה??!דורשת קרבתך
שהשאלה נדרשת יותר אצל בנות מאשר בנים כיאור הירח
כבודן של בנות מלך לשמור יותר על צניעותן
ו..? למה זה לא צנוע לבנות לשתות?דורשת קרבתך
כמובן שרק עם בנות ובאוירה מתאימה
לא אמרתי שזה לא צנועאור הירח
אמרתי שהשאלה לגבי הדבר הזה נדרשת יותר אצל בנות
לא מתאים לבנות.ד.

זה לא קשור ל"לפחד". פשוט, לא מתאים. וזה לא בא מ"פחיתות מעלה" שלהן..

וכן - יש דברים שמתאימים לבנים (גם תלוי במי מדובר והיכן וכמה), ולא מתאימים לבנות, בכללי. כמו שיש גם דברים ההיפך.

לא מסכימה.דורשת קרבתך
מה זה לא מתאים לבנות? מה זה האמירה הזאת?
זה לא נכון. תצאו שנייה מהריבוע של הפחד מצניעות וכו. למה ישר להגיע למקומות האלה?
למה לדעתכם בת לא יכולה לשתות בצניעות בשמחה ומתוך מצווה ולהגיע לדברים עמוקים וקדושים?? למה??
האמירה הזו מתאימה לגמרי. במקומה לגמרי..ד.

וכנראה "הפחד מצניעות" וכו' - נמצא דווקא במחשבה של דברייך, שהרי אני לא הזכרתי בהקשר זה. איפה מצאת במה שהגבת עליו, "ישר להגיע למקומות האלה".. (אבל בהמשך נזכיר גם, בעקבות גמרא שציטט "חסדי"..).

לא מתאים, בלי קשר אם יכולה "לשתות בצניעות בשמחה" או לא.

לא מתאים לעדינות. לא מתאים לצורה של בת. באופן כללי, בלי להיכנס כרגע לחריגים.

ולדעתי, בת, דווקא בגלל המהירות של ההיסחפות הרגשית, גם מניגון וריקוד וכו', יכולה להגיע "למקומות האלה" ול"דברים עמוקים וקדושים" שאת מדברת עליהם, גם בלי הכוס-משקה. וזו מעלתה ותפארתה. ובמשך השנה, ברגיל, גם בנים לא אמורים להרבות בשתיה. והשותה רביעית אינו יכול לדון.

אמרתי כבר לעיל, למי ששאל בתחילה, שאם המדוברת עוברת דבר כזה בכשרות וטוב - אז יש בעיות יותר גדולות מזה..

עם זה, ככלל. לדעתי, לא מתאים.

והנה, גם הגמרא שהביא "חסדי" לעיל סוברת כך. כוס אחת יפה לה (דהיינו, קצת "התעוררות"), שניים ניוול הוא, וכו'. אז מעבר לכך שאם הגמ' אומרת זה לא "פחדים" - 

אבל גם אם נתייחס רק לדבריה בענין "שניים ניוול הוא" - וגם אם נניח שהמדובר שם הוא על יין חזק יותר - הרי שרואים שמכמות מסויימת, שמעבר ל"שימוח" ראשוני, זה לא בדיוק מתאים לצורה שלה.

ומסתבר שגם אם היא צדיקה וקדושה וכו' (שב"ה יש בזמננו לא מעט כאלה), לא זו דרך המלך לה, ע"י ריבוי השתיה.

זה בסדר, מותר לך לא להסכיםסוסה אדומה
ומותר גם לו לחשוב אחרת... את יכולה להיות רגועה שיש רבנים יראים מאוד מאוד ומוכרים ומקובלים על הציבור, שאפילו מעודדים שתיה גם אצל נשים. יש דעות לכאן ולכאן, וכולן מבוססות על משהו.
אני פעם חשבתי כמו אלו שסוברים שזה לא מתאים לבנות. ודעתי השתנתה, כי אחרי נסיון, אני יודעת שזה מתאים במידה הנכונה ובמקום הנכון ואני מחכה לזה כמו שאני מחכה ליום כיפור. אפשר להבין את שני הצדדים...
לא ידוע לי,ד.

על רבנים יראים מאד מאד וכו', ש"מעודדים" שתיה אצל נשים באופן כללי..

ומכל מקום, צריך להדגיש, שאני לא מדבר על פלונית אלמונית דווקא, שחשה שזה ממש "מעלה אותה"... עם ספקותי בענין, ודעתי שבד"כ יותר טוב שתגיע לכך בלי זה.

מה שאני כותב, זה מה שנראה לי בכלליות לגבי שתיה כזו.

"ובמידה הנכונה", זו בדיוק השאלה (כדברי חז"ל שהובאו לעיל)..

הנחתי שאולי לא ידוע לךסוסה אדומה
ובכ"ז התלבטתי אם אתה אומר את דעתך כדבר שאין עליו עוררין כי באמת לא ידוע לך על דעות כאלה ש"מעודדות" או לפחות אומרות שאין עם זה שום בעיה, או שאולי אתה לא מעריך את מידת היראת שמיים של אותם רבנים, ומחמת כבודם לא נקבתי בשמם בדיוק מאותה סיבה, או שאולי זה סגנון התבטאות לאו דווקא בנושא הספציפי.

גם אני לא מדברת על פלונית אלמונית, כי כאישה שבניגוד לגברים, ממש יודעת מה זה להיות אישה אני יודעת שגם בתור אחת כזאת, א"א להגיע ל"כך" בלי זה. ומעוד נשים שחוו את החוויה הזאת, שמעתי דברים דומים אם לא זהים. גם אם נכון שביחס לגברים היא יכולה להגיע די קרוב ל"זה". ובהחלט אפשר להבין את ההנחה שלך שכאמור גם אני הנחתי אותה עד שהתנסתי.
(הדיון בעיניי, יהיה מעניין יותר בין נשים בלבד שחוו שתית יין בפורים שלא מביאה לשכרות גמורה).

ונכון, כמובן שבמידה הנכונה... ומי שחושבת שהיא תאבד שליטה לגמרי, עדיף שתימנע מזה.
חז"ל אמרו שכוס אחת יפה לה. עכשיו נשאר לברר באיזה יין מדובר ולמה הם מתכוונים כשהם אומרים "כוס", ואולי גם למה הם מתכוונים כשהם אומרים "אישה" כי אם מדובר באותו יין ובאותה כוס, באופן אישי שתיתי יותר מ4, ולא התקרבתי למה שהם אמרו על זאת ששותה יותר מכוס אחת. אז או שהדברים הם לא כפשוטו, או שאולי מישהו טעה במגדר שלי?

פורים שמח, שכל אחת תברר עם הרבנים שלה, ותעשה לפי מה שמתאים לרוחה🍷
אמרתי את דעתי,ד.

קודם כל כי כך אני חושב.

מה קשור כ"דבר שאין עליו עוררין".. וכי מי שאמרה ההיפך אמרה כדבר "שיש עליו עוררין"?.. ולכן גם הגלישה ל"או שזה סגנון התבטאות לאו דווקא בנושא הספציפי".. אינה במקומה או לגופו של ענין. אם דברים נראים חד משמעיים, אומרים אותם ככאלה, אם נראים לא כך, אומרים לא כך. יש דברים שמדגישים את הצדדים השונים; ויש שלא. תלוי בנושא. זה מה שנוגע ל"סגנון".

לגבי הנושא הנידון, הדגש היה על מה ש"מתאים לנשים" בכלליות, בלי להיכנס כרגע למה מישהי ספציפית יכולה להרגיש אישית - ולאידך, לאור מה שהיום יש מקומות שאכן כך, הצעתי לשואל בתחילה, לא לעשות מזה ענין, אם זה לא משהו שגורם לקלקלה.

ואכן, אני חושב שהאופנה לחקות בנים בכל מיני דברים, היא לא טובה. אע"פ שיש דברים שבהם זה יצא לתועלת, כי הם מתאימים (כמו עצם הנושא של פתיחת מדרשות וכד'). ולכן, מדגיש לכיוון של ההרגשה ה"נורמלית", שהיתה מתמיד, שלא מתאים לאשה לשתות לשכרה (ולרוב גם לאיש). וזה דבר שניתן להבינו גם בתחושה פשוטה וגם בסברא. וחשוב שכאשר מדובר באמירה "ציבורית" זה ייאמר. אם כי - כנ"ל - לא נכנס לתחושות ספציפיות של בנות ספציפיות. לדעתי, בכלליות ממש לא מתאים.

לגבי הרבנים, הרי  כתבתי מפורש על מה שאמרת "מעודדים" שתיה אצל נשים. על כך אמרתי שלא ידוע לי על כאלה. כעת את אומרת, לפחות כאלה שאומרים שאין עם זה בעיה.. זה משהו קצת אחר. 

ואל דאגה, אני לא הייתי מגיב על אף רב שהיית מזכירה, ש"אין לו מספיק יראת שמיים".. לחלוטין לא שייך אלי. אבל כשאומרים "יראים מאד מאד ומוכרים ומקובלים על הציבור", שזה נשמע מגדולי הדור - לי לא ידוע על כאלה. ידוע לי על ההיפך: למשל, הרב אלישיב והרב ואזנר, זצ"ל, שלא תשתינה לשכרה. הרב שיינברג זצ"ל, שלא תשתינה אפילו רביעית. הסייטפלר והכף החיים - תשתינה מעט. לקיים "ימי משתה ושמחה".

לגבי מה שנשים חוות - הרי שמלבד שזה לא עיקר הדיון, אלא אם מתאים לצורה שלהן - גם אני שמעתי מכאלו, וזה לא מכריח לחשוב שכמו שהן היו, כך טוב ונאה בדווקא. ואני לא חושב שנכון לומר שצריך לשמוע רק מכאלו ש"חוו" את זה, אלא גם מכאלו שמכירות וחושבות ההיפך.. דומני שזה רוב הנשים. וגם מה שהיה מקובל מעולם זה לא הבל (אגב, "חוויה" זה לא הכל. יש גם כאלו שטוענים בעד סמים קלים, להבדיל, באותו  נימוק.. השאלה גם על המהות, ואיך זה נראה, והאם זה ראוי והגון)

לגבי המידה - אכן. אז אם כעת הדיון הוא כבר על "לא שותות לשכרה", תלוי במה מדובר. "מעט" כדעת אותם מהחכמים דלעיל, או מעבר לכך.. וכו'.

לגבי דברי חז"ל בגמרא. שמח שגם את מבינה שלא ניתן "לדחותם", אלא לכל היותר לנסות להבינם. כבר הוזכר לעיל, שיתכן שהיין המדובר הוא חזק יותר. כוס, מסתבר שאינה שונה מכוס של היום. לא כוסות בירה של הגויים.. להגיד שהדברים "לא כפשוטם" - לפחות על מה שאמרו שזה "ניוול" - קשה מאד לומר (על מה שאמרו אח"כ, יתכן אולי שרצו להדגיש לאיזה הפקרות זה יכול להביא, בנסיבות מסויימות. לא שחייב שכל אחת בכל מקום שנמצאת, תעשה כך בפעל. ואכן, אלו לצערנו מעשים שגם בזמננו קורים ל"ע משכרות).

אז יתכן שמה שהם קוראים "ניוול", הוא מציאות שלא מתאימה לנשים, גם אם הן מרגישות "היי" באותו זמן..

קח בחשבוןטוב בסדר

שאלכוהול זה לא בעיה. הבעיה היא ההתמכרות. ואם זה קורה רק פעם בשנה... לא קורה כלום גם אם היא מאבדת את הראש לחלוטין. 

גם מהשתכרות חד פעמית, יכול לצאת נזק. נגיד, תמונה מביכהחסדי הים
שמתפרסמת, ועוד דברים.
אז צריך לדעת איפה ועם מי להשתכר..ברגוע

הגזמתשייע
לא נכון.גלגלית
אם היא 'מאבדת את הראש ' לחלוטין- זה איום ונורא.
ודוחה.
ומגעיל.
ומבזה.
2 בנות השתכרו אצלינו במדרשה וזה היה פיכס ענק!
מי שעלולה להשתכר- בוודאי שלא תיקח סיכון!
וכשגבר מאבד ראשטוב בסדר

זה יותר יפה.

אני לא בעד השתכרות. ואני לא שותה בציבור. אבל אם לה זה עושה שמח אז למה לא?

כי זה לא מקובל? 

בסדר אבל במידהאס1
אני חושב שזה בסדר שהיא שותה אולם דעתי הינה שנשים לא צריכות לשתות הרבה כמו הגברים.
בהצלחה
אז מה אם זה מוזר?סוסה אדומה
היא יראת שמיים? היא צנועה? זה מה שאתה צריך לבדוק.
3 רבנים במדרשה שלי אמרו לנו לשתות ועוד כמה ששמעתי במסגרות אחרות, אז כנראה שזה לא מה שסותר יראת שמיים. אם היא עושה את זה במקום סגור עם בנות בלבד, אין שום סיבה שלא. גם נשים רוצות לעשות תשובה מאהבה, ובפורים עם הסוד שיוצא עם היין זו הזדמנות לא רעה בכלל. ואין שום דמיון בין מי ששותה בפורים פעם בשנה ומותר וכדאי לה להנות מזה, לאחת ששותה כל השנה...
אישית קשה לי עניין השתייה בפורים גם לבניםהשקט הזה
אצלנו במשפחה בכלל לא משתכרים אבל ניחא, אצל בנים אני עוד יכולה להבין.
לגבי בנות:
א. אני יודעת שזה בעייתי הלכתית כי עלול להביא את הבנות לחוסר צניעות (בהתנהגות וכו') אבל לגבי זה, אם זה רק בנות וכו' לי קשה עם זה כי בעיני זה פחות מתאים אבל אני מניחה שאין בזה בעיה הלכתית.
ב. בדיוק אתמול שמעתי שעניין השתייה הוא 'לזרוק' את השכל, לפרוץ את המחסומים האלה של המחשבה ולתת לעצמי להרגיש, לגלות את ה"סוד", מה שאני מרגיש בפנים. ואפשר לראות בעניין הזה שבאמת הרבה שיכורים או מבוסמים בוכים פתאום וכו'. .
ואצל בנות אין את העניין הזה פשוט כי זה הטבע שלנו. אנחנו לא מסתירות את הרגש, אנחנו נלך לחברה לבכות ולספר לה כל מה שאנחנו מרגישות ולכן כל העניין הזה לא רלוונטי עבורנו ואנחנו לא אמורות לשתות.
ג. וזה עניין שעולה לי תוך כדי שאני כותבת, מרגיש לי כאילו יש שם איזשהו רצון לחקות את הבנים. אנחנו יכולות ללמוד תורה, אנחנו יכולות ללמוד גמרא וכו' אז אנחנו יכולות בדיוק כמו הבנים לשתות בפורים.

בקיצור, לדעתי? בנות לא צריכות לשתות.
אבל אולי כדאי לברר איתה באמת מאיפה זה נובע ולנסות להבין אותה.

ומתנצלת מראש אם נכתבו בהודעה שלי דברים שגרמו עלבון או אי נוחות לקוראים/ות.
לאחר חיפוש קטנטןהשקט הזה
הרב אליעזר מלמד על עניין שתייה לנשים:
"גם לנשים יש מצווה להרבות בשתיית יין המשמח, אלא שעליהן להיזהר משיכרות, שהשיכרות גנאי לנשים יותר מלגברים, והיא מפירה את מצוות הצניעות שנשים משתבחות בה"
לגבי מה שכתבת ב ב. את ניסית לשתות?סוסה אדומה
כי גם לנשים ובעיקר לנשים שלכאורה לא מסתירות רגשות ומעזות לבכות אצל חברות שלהן, יש סוד כמוס. ואולי אם תשתי פעם אחת, תביני על איזה סוד מדברים... ואני ממליצה לך מאוד . כמובן שרק עם מישהי שאת לא מתביישת שתכיר את הסודות שלך, ובתנאי שגם היא שותה ;)
בנות לא צריכות להשתגע בשתיה, במיוחד כאלה שלא קשה להן לאבד שליטה.
ולגבי ג. אני ממש לא מסכימה...
ברור שגם לנו יש סודות..השקט הזה
פשוט העניין של לגלות את הרגש וכו' שזה עניין לא קיים אצלנו כי אנחנו מגלות אותו גם ככה.
ואין לי כוונה לנסות לשתות. (לא אוהבת את הטעם של השתייה תרתי משמע)
לא ברור לי אם הבנת, אז אולי אסביר בלי לשכנע סוסה אדומה
העניין בשתיה הוא לא הרגש שכתופעה נלוות אנחנו רואים אותו בפורים נשפך ברחובות.
העניין הוא, הסוד שאולי את אפילו בעצמך לא מודעת אליו... שתגלי אותו בעצמך. ואין שמחה אלא ביין. למה?
רובנו מכירים את עצמנו במידה מסויימת, אבל בפורים אנחנו מגלים רובד נוסף בעצמנו, את המלך הזה שהתחבא, את החלק שלו הפנימי שבנו והחיצוני לנו שאנו שואפים כ"כ להידבק בו. את ה"אלי אלי למה עזבתני" כ"עזוב תעזוב עמו" שבכל ההסתר הזה, בכל החושך הכואב הזה, ודווקא בחושך הכי קשה של איילת השחר, דווקא ברגעים שנראה שהפעם באמת באמת הוא עזב לחלוטין, יש גילוי שהוא עמוק הרבה יותר... ואהבה עצומה שרק כשיוצאים קצת מהדעת, מצליחים לחוות ולהכיר...

את הרגש המוכר לנו אנחנו אולי מגלות, אלו מבנינו שאכן מגלות, אבל הסוד הוא מעל הדעת. ואותו אפשר לגלות רק כשיוצאים ממנה...

ומסכימה איתך, הטעם לא משהו...

אנחנו רואים ברחובות שיכורים שבוכים בקולי קולות, צוחקים ומקיאים... וגם בישיבות לא חסרות פדיחות. ולכן, לתאר אישה במצב כזה, יוצר רתיעה מוצדקת לגמרי. אבל אנחנו לא צריכות בכלל להגיע למצב כזה, מי שכן רוצה לשתות, שתזכור שהיא אישה ולא כדאי לצאת משליטה לגמרי... ושתשתדל לא להגיע למצב שגברים יכולים להכיר את הסודות העמוקים שלה, זה לא צנוע גם ואולי בעיקר כשהסודות שלה קדושים שכאלה...

א פרעיילאכן פורים! 👸🍷
לא אגיב על א' וב' אבל מחילה מה שכתבת בג'דורשת קרבתך
זו שטות
בבקשה לשמור על תרבות דיוןצריך עיון
אני לא בת אבל נראה לי שזה *גם* נכוןאור הירח
זכותך לחשוב שונההשקט הזה
בת 36, אשמח להכוונהשמחה :)

שלום לכולם ובהצלחה!!

מחפשת בחור שמשלב תורה עם עבודה, בעיקרון באה מרקע דתי לאומי והתחזקתי בשנים האחרונות יותר .

ממש אשמח אם תוכלו להפנות אותי היכן לחפש חוץ מהאתרים , כמובן ששומעת גם צעירים יותר , אין שום בעיה הלכתית ככה שזה לא אמור להפריע לי

תודה רבה

היי ברוכה הבאה, בהצלחה גם לך!הרמוניה

יש למעלה שרשור נעוץ בשם "מדריך עדכני לפורום שלנ"ו", תפתחי אותי ותלחצי על "רשימת שדכנים מתעדכנת"

ברוכה הבאהארץ השוקולד

קישור לשרשור עליה דיברה הרמוניה:

מדריך עדכני לפורום שלנ"ו - לקראת נישואין וזוגיות

צדיק איך לא עשיתי את זה בעצמי😄הרמוניה
תודה רבה !שמחה :)אחרונה

אקרא, תודה !

קודם כל בהצלחהזיויק
כדאי אולי לגבש תובנות מה היה הנסיון עד עכשיו ומה הלקחים כדי להתמקד בכיוון פעולה שיצליח בעזרת ה'
הושגה התקדמות, מה הלאה?נו, ההוא מהזה

אז ב"ה הרבה בזכות עצות של חברה פה אני אחרי דייט ראשון מוצלח ודייט שני אפילו טוב יותר... אבל מישהו יודע מה הלאה?

כאילו, אחרי הראשון התקשרתי לומר שלי היה טוב ולוודא שממשיכים לשני, זה הנוהל אחרי כל פעם?

תגיד לעצמך מה זה "טוב"זיויק
ואז תספר לה
לאעל הדרך לרגע

לא, מעכשיו אתה חבר שלה ולכן כבר לא שייך לשאול 'האם את עדין רוצה להיות חברה שלי'. זהו נגמר אחי אתם חברים...

כלומר סיימתם פגישה ב"ה!

למחרת שיחת טלפון 'מה נשמע? איך היה לך היום? איך היה המבחן?'

תספר מה איתך לאן אתה הולך היום, ואיך היה לחזור אתמול אחרי הפגישה וכו'. 

אם תוכל להשתדל שהשיחה תהיה כמה שיותר ארוכה זה עוד יותר טוב (פשוט תקשקש איתה). 

ממש יש לך חברה בהיתר, תשתף ותספר.

זה שינוי עמוק בתפיסה אבל הוא מאד נכון ומשמעותי.

לדעתי לא נכון לצאת לפגישה בראש "ניגפש נראה איך זה האם יתאים או לא".

אלא יוצאים להיפגש עם החברה שלי.

אם חלילה חלילה לאחד מכם בשלב מסוים לא יתאים, אז אפשר וצריך לסיים את הקשר. 

אני אומר לך מנסיון תנסה כמה שיותר להיכנס לראש הזה.

בהצלחה רבה!! 

כתבת יפהמבולבלת מאדדדד
רק דיוק קטן- לא לנסות בכוח שיהיה ארוך. לזרום. שלא יהיה מעיק. 
אכןעל הדרך לרגע

נכון, מסכים מאד.

תודה על הדיוק

משתנההתלמיד העייף

זה נכון ולא נכון זאת אומרת זאת הגישה בהחלט של חברים ולא עוד זרים, אבל לגבי השאלה האם ממשיכים זה די משתנה יצאתי עם מישהי שגם אחרי רביעי ביקשה שאשאל...

..הרמוניה

נכון, זה טיפ שמקדם משמעותית. אבל- כשיוצאים בגישה כזאת אז אם מחליטים להיפרד צריך לעשות את זה עוד יותר ברגישות כי זה הרבה פחות צפוי ויותר כואב. זה לא יפה להתנהג כמו חברים וכשאתה מגלה שלא מתאים לך לחתוך בבום. לי עשו את זה ואני חושבת שאם זו ההתנהגות עדיף כבר את הגישה הראשונה. 

מבין אבל לא מסכיםעל הדרך לרגע

אכן מבין את העניין אבל לדעתי אם יוצאים בגישה הראשונה של הולכים לראות איך זה.. 

פשוט הרבה פחות מתקדמים כך וכל הזמן חושבים האם מתאים או לא, 

וכתוצאה מכך מסיימים את הקשר על דברים קטנים שלא נכון לסיים את הקשר בגללם.

מסכים שזה קצת בום כזה, אבל כך זה סיום קשר, תמיד זה לא נעים ולא כיף לצד השני.

אם אני אחשוב לעצמי שאני בודק וגם זה מה שאשדר לה שאנחנו מנסים כזה, הרבה פחות סיכוי שנתקדם, והקשר יסתיים על דברים לא מהותיים.

אשמח לשמוע עוד דעות בנושא.

קשה לחתוך ברגישות?הרמוניה

כן, קשה. נכון. אבל עדיף להתאמץ מלדפדף אנשים.

אם מה שאתה אומר זה: "אנשים יפגעו בדרך אבל זה המחיר לקשרים טובים", אז לא בהכרח... קשר טוב צריך להיות קשר טוב מהתחלה ועד הסוף. הוא לא צריך להסתיים בלא נעים, הוא צריך להסתיים באיחולי הצלחה כנים אחד לשני. אם עשית הכל ואין ברירה אז אין ברירה, אבל למה לא מלכתחילה לנסות לא לפגוע?

לא סתם אצל גויים כשזוג נפרד שואלים "מי זרק את מי?" כי זאת ההרגשה, כאילו בדקת אם טוב לך ואם לא אתה זורק ומתקדם הלאה. אצל יהודים זה לא עובד ככה. גם אם לא מתאים למישהו הוא משתדל לשמור על הכבוד של הצד השני..

גם בכל ההתנהלות של הקשר- לא למרוח, להיות גלוי. זה ואהבת לרעך כמוך.

כמובן שיש לסיים בצורה מכובדתעל הדרך לרגע

ברור שיש לסיים ברגישות ובצורה הכי הכי מכובדת שיש!!

ובאיחולי הצלחה אחד לשני! 

אני אומר שמנסים להיות חבר אחד של השני כמה שאפשר, 

ואם בסוף לאחד זה לא מתאים אז לסיים בצורה יפה ומכובדת. 

אלא שאינני מסכים עם מה שכתבת "זה לא יפה להתנהג כמו חברים וכשאתה מגלה שלא מתאים לך לחתוך בבום."

אני אומר כן נתנהג כמו חברים ובע"ה אם יתאים נתחתן, ואם חלילה לא אז לסיים בצורה מכובדת ביותר!

מסכים להיות גלוי במידת מה, אבל אם אני מספר ומשדר לעצמי ולה שאני מתלבט וחוזר על זה מידי פעם לדעתי הקשר יורד המון, 

אכן מסכים צריך הרבה חכמה ורגש. 

אה אוקיי הבנתי...הרמוניה

מסכימה שלא להביא לקשר את כל ההתלבטויות והספקות ולהתמקד בזה... לא לזה היתה הכוונה.

כשאמרתי "בבום" התכוונתי לאיך שהפרידה נעשית. וגם זה משתנה בהתאם לאורך הקשר. 

טוב שמחה שהבהרת

מאוד אוהבת את התגובה הרמוניה יקרהנחלתאחרונה
מה אתה היית רוצה לשמוע אם היית בצד שלה?advfb
הצעות לאדם תורניהתלמיד העייף

לאיזה שדכן/מיזם הכי כדאי לי להירשם אם אני מחפש בחורה תורנית מאוד? 

מחפש גם כאלה שיש להם באמת "מאגר" והם מציעים רשום לשדכנים שאפילו פעם אחת בקושי הציעו

מציע קודם כל לא להיות עייףזיויק
להגיע לנושא עירני ונמרץ 😀
הרב חיים קורץבחור עצוב
תלוי בסגנוןאשר ברא
אתר שידוכים "השדכן". ויש עוד.נחלתאחרונה
לא מצליח להפסיק ליפול...מפחד מאוד!

מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.

מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...

מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..

קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..

מה עושים??????

נמאס לי כבר ליפול!!

ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!

נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.

אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!

היי אחי❤️פתית שלג

מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.

הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.

יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.

אשריך💪

לכל־אחד יש מגנט שמושך אותו לרע,חתול זמני

כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.

מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.

אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...

///

בקיצור זאת עובדת החיים.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.

ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):

– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה

– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)

– לצאת הרבה מהבית

– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל

– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף

– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.

– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור

ברמה הרעיונית:

– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".

– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?

שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."

=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.

להיות עסוקים. עסוקים.נחלת

גם קראתי פעם שעשיית חסד (התנדבויות וכד') מסייעים לזה. זה הצד השני של חסד = מים. אם אני לא טועה. כדאי ל ברר.

בודק אם אני בלנ"ו.. כן אני בלנ"ו..בנות מרכלות עלי
הרב יואב אקריש ביוטיוב. ראיתי כותרת בענייני נפילותנחלת

יש ספר שאולי יכול להועיל: על חטא ותשובה - מאיר גרוזמן.

מאמינה שהרב ארז דורון, הרב פנגר ורבנים ברסלבים 

ועוד, מדברים על כך. אתה לא היחיד.

ולבקש על זה מהשם. קודם כל. אלא מה?!

"כל עוד האדם חי, אפשר לתקן!"

אתה עכשיו במלחמה. ומלחמה, זה לא עובד.משה

הכלב שבך לא שב על קיאו. יש שם חוסר וזו הדרך למלא אותו. במקום מלחמה ריקה כדאי לחפש מה מביא אותך לשם.

מה הצורך שלא מתמלא?

איפה בלו''ז?

לך תעשה ספורט בגינת כושר, לך לעשות יוגה (יתן לך זמן גוף חיובי!). אל תתעסק בכלל בדבר הזה. גם לא כשאתה נחשף אליו. פשוט לעסוק בחיובי.

חלילה איש רע. יש להבדיל בין מוסר והלכהמרגולאחרונה

סליחה על הפלישה כאישה שאנוכי (שמן הסתם לא חוותה את האתגר הזה).

אם לא הייתה הלכה, נניח אם תקח גוי, האם מעשה כזה הופך אותו לאדם רע ומלוכלך? חלילה.

כמובן אנחנו כיהודים יש לנו הלכה ותורה, שאוסרת עלינו. ויש לשמור על המצוות וכו'. אבל אני מרגישה שבמצווה הזו, עושים לה יח"צ של גועל נפש ולכלוך, כשבפועל זה איסור. כמו שאסור להתניע את הרכב ולנסוע לים בשבת.

אסור? כן.

לא מוסרי ומלוכלך? לא. 

מה אתם מעריכים?intuscrepidam

בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.

אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.

@Lavender @advfb @זיויק @ארץ השוקולד

אכפתיות, מחויבות (בזוגיות), יוזמה לאורך זמןמרגול

הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.

זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)

אני מעריך מאוד אנשים עם "צ'יל"חתול זמני

שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.

שליטה עצמית, נימוס גם must.

אופק רחב בונוס גדול.

בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהכלב זמני
נוכלחתול זמני

ובכן א' זה מהסיבה שאני ככה. אני לא יכול לחיות כל הזמן ליד בן־אדם שחי בתדר רגשי אחר, כלומר מגיב באופן מאוד דרמטי / קטסטרופלי לכל עניין בעוצמות רגשיות גבוהות, כי איני מספיק דרמטי כדי להיכנס איתו לחוויה "עמו אנכי בצרה" אבל גם לא סטואי מספיק כדי לא להיות מושפע כלל. מתח רגשי גבוה מתיש אותי, קשור לסף גירוי רגשי או משהו כזה.

שליטה עצמית כנ"ל אני מצפה מאנשים את מה שאני מצפה מעצמי.

נימוס כי אני מחזיק מזה ערך רוחני גדול אולי הייתי ייקי בגלגול כלשהו.

אופק רחב בונוס כי אני מתעניין בכל־מיני נושאים שבעולם ונחמד אם אפשר למצוא עניינים להפוך גם אם זמנית למצע משותף לשיחה וכיו"ב, אבל זה לא ממש ממש מהותי.

סבלנות, יציבותארץ השוקולד
נתינת מקום לא להעמיק יותר מדי ברגשות אם אני לא רוצה לשתף 
בבקשה תפרט מאוד למה דווקא התכונות האלהחתול זמני

(סתם)

..הרמוניה

אני מעריכה עין טובה, אכפתיות ואומץ, ואני לא יכולה עם אנשים לחוצים

אנשים שהם תוכם כברם, אנשים אכפתייםadvfb

מעריך חכמה, כנות ומודעות אישית וסביבתית.

בכותרת זה הערכה שהיא הכרחית, בתוך ההודעה זה דברים שאני מתחבר אליהם במיוחד. על גב הדברים הבסיסיים.

כמובן "תנא ושייר"

אמoo

1. אנשים שמניעים את החיים שלהם ולא החיים מנהלים אותם

(עושים קריירה/ כסף/ עבודה אישית/ תהליכים/ פרויקטים)

2. אנשים שמתקשרים בפתיחות כנות וקלילות

3. אנשים עם תכונות מרשימות:

שליטה עצמית/ רוגע/ מודעות עצמית וכללית/ אכפתיות ואנושיות/ בטחון ואהבה עצמית

לשני הכיוונים 

מזדהה עם הראשוןאנימה
אנשים עם חוזק מנטלי, אנשים טובים שכל המהותLavender

שלהם זה טוב.

ואנשים ש"חיים" את החיים שלהם באמת. (לא דווקא אנשים קלילים שרק מחפשים כיף, אלא אנשים שלא נופלים לייאוש, דיכאון ויודעים ליהנות מהרגע...

(בתנאי שיהיו יפים)חתול זמני
😂😂😂😂Lavender

חחח חלאס לרדת עלי

לא מעריכה יופי כתכונה כמו שלא מעריכה עושר כתכונה.

עושר יכול להיות סימן לחריצות ואחריות כלכלית וכיו"בחתול זמניאחרונה

ויופי יכול להיות סימן לטיפוח גם קומה זקופה סימן לביטחון

גוף מחוטב סימן לאחריות והערכת הגוף שהקב"ה נתן לנו

ולבוש נאה סימן לנימוס ואצילות אם נובע ממקורות טהורים

להיות שם תמידהפי

בונוס גם שלך קשה עדיין למצוא את הזמן להכיל את השני

נחישות

ויציבות

ביחד עם עדינות

חיוך מתוק וקסם אישי

אני מעריכה בעיקרלא יודעתת
אינטליגנציה רגשית (וגם שכלית),אחריות,פשטות ואכפתיות
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילואאחרונה

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

היא בת מי ש"שאלה"advfb

ואם חשבת שהיא התכוונה שתענה לשאלה אז הבנת את דבריה בצורה הפוכה, היא לא ביקשה ממך את דעתך במה רווקים צריכים "להשתפר".

היא דברה על כך שאני מעבירים לנו מסרים במקום להקשיב לכאב, ובדיוק זה מה שחטאת בו. וכן, העברת מסר.

חחח זה שאתה קורא את דברי שאני אומר כאילו שאני מסכן זאת פרשנות שלך לדברי, פרשנות שהיא לא מוכרחת.

אני יודע שאני תותח על חלל ולא מסכן בכלל, בהקשר לרווקות ובלעדיה.

אתה יכול להגיד אמירה מתנשאת וזה יכול לעצבן, בלי לקשר לאם אני מסכן או תותח.

אני דווקא לא מנסה לחקור את עולמך הפנימי. האמירה מתנשאת, עליך, אני לא יכול להגיד שום דבר.

וזה פשוט למה הציקה לי התגובה שלך, זה די פשוט שחושבים על זה.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

גם פה חחזיויק

אולי יעניין אותך