מדוע יש לי תחושה שאני מנודה מבחינת שידוך בחוגים מסויימים שהם לא חרדיים או משהו שבהחלט לא מתאים לי ...?
מה האנטי הגדול על בנות שהלכו למדרשה הזו?
ובבקשה, תחסכו ממני תגובות על לימוד גמרא לנשים ו*למה* זה לא בסדר.
אני רוצה להאמין שיש מעבר...
דרך חדשה
ענבלובאמת, למה יש לך תחושה שאת מנודה מבחינת שידוך? כאילו, מאיפה את מקבלת את התחושה?
הרבה דעתנות ומאוד העצמת הנשיות אבל לא בדרך נשית אלא בדרך של "גם אנחנו יכולות כמו הבנים ואנחנו גם רוצות ולא שונות מהבנים".
אם זה נכון או לא- אפשר להתווכח. אבל זו התדמית והתחושה..
אלא בנות דעתניות ועקרוניות שרוצות כמו הבנים. בנות שהאוירה הכללית ביניהן היא של פמיניזם, דעתנות והאישה גם יכולה.
אני חושב שזו תדמית שנוצרה שם.. ויצרה שם למקום.
חוץ מזה שזה גם סגנון מאוד ליברלי ופתוח כזה שהרבה ביינישים לא אוהבים אותו.

פורים שושןבכל אופן, בוודאי שיש משהו פתוח וליברלי יותר במדרשה הזו באופן כללי (ברור שכל בת בפני עצמה)
וזה לכשעצמו גורם להרבה בנים שפחות בקו הזה להתחבר לבנות משם..
נקודה נוספת זה העניין שבאמת גם יש לא מעט בנים שפחות מחפשים את "האישה הדעתנית". אמנם לא מחפשים מישהי רכרוכית, ללא עמוד שדרה ושתגיד 'כן' על כל דבר.. אבל מפה ועד בנות מאוד דעתניות- יש הרבה באמצע. (כמובן שיש גם הרבה מאוד בנים דווקא ישמחו וירצו בנות דעתניות, וכמובן שיש שם במדרשה גם בנות שהן לא כאלו)
.אבל אין הכוונה שחלוקה לא נצרכת. והרוח הכללית של האגף הזה בציבור שלנו (בלי לציין מוסדות) היא שבאופן גורף יש צורך להנחיל ולעודד לימוד גמרא לנשים בשווה לגברים. כמובן שיש לזה נימוקים חשובים באמת שצריך לתת עליהם את הדעת, אבל מכל מקום יצאנו מגבול הדיון האינדיבידואלי. וסדר הלימוד בישיבה מתאים לגברים כי הוא נועד מראש עבור גברים, וזה שאצלם הוא מביא תוצאות אינו ראיה שנשים במסגרת דומה ישיגו תוצאות דומות. (ואני עוקף באלגנטיות את הדיון העקרוני, בעצם: האם בכלל הן חייבות להשיג תוצאות דומות? האם קנה המידה חייב להיות אחיד? והאם הוא חייב להיות על-פי הגברים?).
אז כמובן שיש יוצאים מן הכלל בכל מקום, ו"אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ", אבל ברמה הציבורית אי-אפשר לרדת לרזולוציות כאלה וההדרכות, מטבען, הן גורפות.
אז אם יש "אנטי" גדול, הוא בגלל זה.
(לא שאני חושב שהוא בהכרח מוצדק. אבל גם מצינו שבנות "ליברליות", הן הרבה פעמים ליברליות לצד אחד).
דרך חדשהואין לי ממש מה לחדש
רק רוצה להגיד שזכית ללמוד במקום ממש מיוחד, ואיזה כיף לך ![]()
בברכה,
אחת שלמדה במדרשה "נכונה" וגילתה שסטיגמות יש על כל מקום.
כל הזמן הן הדגישו לי כמה הן כמו בנים בישיבה.
לימוד גמרא - כמו בנים בישיבה!
לימוד אמונה - כמו בנים בישיבה!
שמחת תורה - כמו בנים בישיבה!
פורים - כמו בנים בישיבה!
שבועות - כמו בנים בישיבה!
אין לי בעיה להתחתן עם בת שתרצה להיות שוות זכויות לבנים,
מצידי שתהיה חכמה, קרייריסטית ואפילו תלמד תורה (בתנאי שזה בא מתוך ענווה).
אבל אני כן רוצה שהיא תרצה להיות בת ושלא תחפש להיות כל הזמן כמו בן.
אני נפגשתי רק עם כמה משם והן היו כאלה,
הסטיגמה של המקום היא גם כזאת.
מן הסתם, יש שם בנות שהן לא כאלה שמחפשות כל הזמן להיות כמו בנים,
ולכן אני לא אפסול על הסף מישהי משם..
וזה מה שאעשה כשיציעו לי בפעם הבאה מישהי משם.
כמו שאמרתי, אני לא אפסול על הסף.
למה זו טענה עניינית?
כי גם אם באמת בפועל אי-אפשר להיות כמו.
אני לא מתחבר לרצונות שלה, וזה דבר שהוא חיוני בזוגיות.
אני לא מתחבר לאישה שרוצה להיות כמו גבר.
" " " לאשה " " " בעל.
" " " לאמא " " " אבא.
יכול להיות שלך כן יש דרך חשיבה יותר מתונה ובריאה,
אבל תסכימי איתי שהגישה שהצגתי כנראה רווחת במדרשה שם.
יכול להיות שבמקרה שלושתן היו מהקצה..
רק אחרי שיצאתי עם השניה משם,
התחלתי לשמוע חברים שדיברו על המדרשה הזאת.
ה-"כמו בנים בישיבה!" זה ציטוט מדוייק שחזר על עצמו מהבנות שפגשתי.
וזה לא כי שאלתי אותן על זה, אלא הגיע מעצמן.
לדוגמא, נפגשתי עם אחת מהן באיזור פורים, אז היא סיפרה שהיא עושה פורים במדרשה.
שאלתי בתמימות מה הן עושות בפורים, אז היא ענתה לי "כמו..".
אם זה היה פעמים בודדות, זה לא היה מפריע לי,
אבל זה כל הזמן חזר על עצמו..
אבל באמת שיכול להיות שהשלוש שנפגשתי איתן אלה קיצוניות משם..
עכשיו אני נזכר ששנה שעברה בסדנה אחת הייתה מישהי שהיא נראה לי משם, והאופי שלה היה דווקא נורמלי..
ענבל
.היא אולי לא חייבת להגדיר את עצמה כפמיניסטית, אבל היא בהחלט מגשימה את העקרונות הבסיסיים של התנועה.
קודם כל חשוב לציין את חשיבותה של המדרשה על אף חסרונותיה ובנוסף שאינני מתכוון כאן לאנשים ספציפיים אלא לאידאולוגיה וסוציולוגיה.
א.
אנשים שנולדו בתקופת קום המדינה יודעים לספר על הרוח הגדלה שנשבה בארץ, על החלוציות, על האחווה, על מסירות הנפש למען המדינה וכו'. אדם המנסה ללמוד כיום על תקופה זו יקבל את הרושם שלפחות שני שליש מאזרחי המדינה הם וודאי קיבוצניקים המוסרים את נפשם למען המדינה וכשמסתכלים על הנתונים המדהימים רואים שהרוב המוחלט בשנותיה הראשונות של המדינה (ובערך עד היום) התגורר ברצועת חוף הים התיכון, אחוזי ההשתמטות מהצבא היו גבוהים מאוד ועוד, רוב העם היה ועודנו בורגני להחריד, אנשים העושים את עבודתם ושאיפתם היא לפרנס את משפחתם בכבוד. לי זה ניפץ את התמונה.
למה אני כותב את זה?
באותה מידה יש יחס דומה (דומה אך לא מדויק) בהיקף לימוד התורה,מקום מגוריה, אחוז הורדת הכיפה בצבא או תלמידי הישיבה מתוך שכבת הגיל. כואב לומר את זה אבל נראה שרובה של הציונות הדתית לא הקפידה על קלה כבחמורה והיו פחות ''ישיבע בוחר'', היה ברור פלוס מינוס מי בוגר ישיבה או מקושר לתורה ומי פשוט איש מעשה הבונה את הארץ אך פחות את התורה.
כיום ב''ה אנחנו במצב אחר, נפתחו ישיבות רבות, כמעט חצי משכבת הגיל הולכת לישיבה גבוהה/הסדר/מכינה, ואחוז הורדת הכיפה נבלם משמעותית,התחושה הכללית היא שכיום שווה להיות דתי, הציבור אפוף אידאלים ותחושת שליחות שכמעט ולא פחותה מהקיבוצניקים של פעם.
ב.
אז על מה המהומה?
*חשוב לזכור שכמעט לכל אידאולוגיה יש מעגלי השפעה שמעבר האידאולוגיה דרכם לא שומר על כוחו, ככל שהמעגל רחוק יותר כך השוני המעשי יגדל למרות ההזדהות.*
כך בציונות הדתית שהרחיבה את מעגלי השפעתה נוצרו אידאולוגים יותר ופחות אך כולם היו מקושרים לאותו רעיון, אך הבעיה החמורה שנוצרה היא שאנשים השייכים למעגלים החיצוניים (שם קוד: ''לייטים'') באופן כזה או אחר פשוט נכנסו לבית המדרש= המעגל האידאולוגי הפנימי..
אז אנחנו פה במלחמת מעמדות? ומה עם חזרה בתשובה?
לא ולא, אלא שבעבר, אנשים (שם קוד: לייטים) שבאו ללמוד תורה יצאו מקורבים יותר והיום יש תופעה נרחבת שאנשים באים לבית המדרש ''לייטים'' ויוצאים ממנו ''לייטים'' ואחר'כ בשם התורה שלמדו פועלים כתפיסתם שהרי זה למד בישיבה וגם זה למד בישיבה ''ואלו ואלו דברי אלוקים חיים'' ויותר מזה נראה שהקבוצות הללו קיבלו הכרה בתוך בית המדרש ומושגים כמו התחדשות, פסיקת הלכה, מקוריות רעיונית ותורת ארץ ישראל קיבלו המשגה חדשה.
ג.
פולמוסים ופיצוצים
ניסיתי להימנע אבל נראה שצריך להזכיר את פולמוסי התנ''ך/רבדים/ביקורת המקרא/גמרא/נשים/פסיקת הלכה ועוד.
הדמות אולי הכי בולטת בפולמוסים האלה היא הרב טאו, לא שמעתי את הרב ואינני מתיימר להבין חשבונות של אנשים גדולים אבל מהתבוננות מהצד נראה שבלטו חלק מהבעיות שעליהן יצא הקצף.
1.כמו שכתבתי, אנשים או קבוצות שמנחילים את תפיסתם דרך התורה ולא שהתורה תנחיל את תפיסתה דרכם, וזה נוגע לכולם בין למד בהר המור, מרכז, באור עציון או בעתניאל והגוש ובטח אנשים שלמדו במכינה-כולל עלי, בין יש הסמכה לרבנות ובין אין הסמכה לרבנות, בין יש כיסוי ראש מלא או שאין כיסוי ראש מלא, בין כיפה גדולה לכיפת שמיים התופעה שייכת לכולם ולכן אפילו שכולם צדיקים ונבונים יש סיכון שהבא ללמוד תורה נמצא מקלקל אותה.
2.אחרי שזה נוגע לכולם נראה שיש ישיבות/מוסדות ששם גוברים הסיכויים למצוא אדם שתפיסתו כזו, הן מהפן החיובי שפונה להשפיע וללמד תורה בהיקפים רחבים יותר והן מפן אחר שערכים וסגנון לימוד שדגולים במוסדות אלו (כמו פתיחות לתרבויות אחרות, ליברליות, לימוד ביקורת המקרא,תנ''ך בגובה העיניים, חידוש פסיקת הלכה, שיטת הרבדים, פמיניזם דתי, ופלורליזם וסובלנות) פשוט מאוד נוחים לרוח החדשה הזו.
שוב מזכיר שלא מדובר באנשים עצמם, הרב ליכטנשטיין זצ'ל היה גדול תורה וכן הרב עמיטל זצ'ל וראשי הישיבות היום.
בעקבות הפיצוצים נוצר מצב שכל אדם צריך לשייך את עצמו, להוכיח את חפותו וטהרתו, להגיד בקול ברור אם לנו או לצרינו ואם תיווצר דיכוטומיה ופגיעה בת''ח הרי שבשביל לבלום את התופעה ולהציל את הציבור הרי שבראי הדורות המאבק ישתלם והשורות יתאחדו כשהתופעה תחלוף.
ד.
תכל'ס
מדרשת מגדל עוז מזוהה עם ישיבת הגוש ומכללת הרצוג בפרט וישיבות הגוש בכלל, ולכן גם שייכת לכל הכתוב לעיל, החשש מפני התפשטות המגמה דווקא במדרשה זו הוא גדול, בעיניי כמעט כל הפרטים זה הסתעפות של המגמה הזו.
יש אנשים שיסמנו את כל התלמידות במדרשה ויסכימו לצאת עם בנות המדרשה לאחר הוכחת חפות, יש שיצאו עם בנות המדרשה גם ללא הוכחת חפות,
ולדעתי אלו שפוסלים מראש ובכלל לא מוכנים לצאת עם בנות המדרשה פשוט מפסידים בנות איכותיות.
ארוך ארוך אבל נו, כתבת שאת רוצה להאמין שיש מעבר 
יהיו לרצון אמרי פי וכו'
לא באתי להציג את מה שאני חושב כי זה פשוט לא רלוונטי..
הצגתי למה להרבה אנשים יש אנטי למדרשה הזו.
וזאפטה על הראש!
![]()

ענבל

)

כנראה שלא. את לא מעוניינת בתכנים ובשיטה הרוחנית שלו.
מה האנטי הגדול- בסופו של דבר הוא יהודי שרוצה לעבוד את ה' יתברך.
אותו יחס כלפי מדרשת מגדל עוז.
יש דגל למדרשה- ועל הדגל הזה חרוטים ערכים ורעיונות מסויימים. מי שנכנס תחת הדגל
הזה - מזדהה איתם או לפחות לא מתנגד להם.
מי שמתנגד להם- לא מעוניין להתחתן עם אישה שאלו ערכים שהיא מוכנה לקבל.
ביקשת שלא להיכנס לדיון על הערכים והרעיונות עצמם, אז אין מה לדון עליהם.
אני לא חושב שזה גורם לך להיות "מנודה", אבל זה כן מכוון אותך לכיוון מסויים
של בחורים. יותר מתאים לישיבות ה"גוש". ל"הר המור" מן הסתם זה לא יתאים.
ממגדלי השנהב
מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב
מהארמונות המפוארים והמתנשאים
אשר שייכים רק לנשואים
טיפים לנו הם מחלקים
שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים
"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים
על המדרגות המפותלות מנסה לטפס
דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס
הלב המסכן שאף פעם לא מוותר
כבר טיפה מתחיל להישבר
"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"
אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה
"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים
את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים
תזכרי אני לוחשת לעצמי
"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"
את תשימי מעלית על האדמה
תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!
או ששאלת שאלה רטורית?
אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן
עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום
אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.
דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.
ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.
ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.
וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
לומר פשוט שלא מתאים?
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
מחפש שםוהגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)