כאן קראתי על זה ולכן כאן אני רוצה לפרסם אבל כמובן אשמח מאוד אם תפיצו את זה לכל מי שירצה לשמוע...
אני לא רוצה להכנס לפרטים יותר מדי אבל מדובר בחטא מוכר שרבים מתקשים להתמודד איתו.. אני באופן אישי מאוד התקשתי להאמין שיש מוצא כל כך אפשרי, ועד עכשיו אני קצת מפחד לספר על כך כדי לא לעשות עין ח"ו..
לפני כמה זמן מישהי כתבה שכשהיא יצאה עם בחור הם התקשו לשמור נגיעה, ולכן הסכימו שכל פעם שהם יפלו הם יתנו כסף לצדקה. חשבתי על הרעיון הזה פעם (בהקשרים דומים וגם שונים), אבל תמיד חשבתי לעצמי שהיצר חזק מזה. בדיעבד אני מבין שהמחשבה הזו עצמה היתה מחשבת היצר. תקבלו החלטה! זה פשוט מחזק בצורה מטורפת את יכולת העמידה בניסיונות, ממש נס בתוך הטבע!
אחרי תקופה קשה של נפילות פשוט יצאתי מתפילת מנחה פעם אחת, מלא בצער על המצב שבו הייתי, עמדתי ברחוב ואמרתי לקב"ה משהו בסגנון: "הריני מתכוון לקבל על עצמי בקבלה שהיא חזקה כמו נדר אך בלי נדר שבכל פעם שאפול בחטא של ... אתן X שקלים לצדקה, ויהי רצון שבזכות קבלה זו תחזק אותי שאשמר מנפילה בחטא זה, שלא אחטא עוד, ושאהיה עושה רצונך בלבב שלם."
זה ניסוח מהזיכרון, והוספתי תנאים מסוימים (לא בהכרח מקלים אבל הוגנים). כל אחד יכול לבחור את הסכום שיהיה מספיק משמעותי עבורו, אפשר גם להתחייב על העלאה של הסכום על כל נפילה נוספת. אני ממליץ בדיעבד להגביל את הקבלה בזמן (עד סוף השנה למשל), כי זה נראה לי בעייתי מבחינת התרת נדרים ואם צריך לעשות על זה התרה במקרה הצורך.. וכמובן לחדש בסוף התקופה אם זה מועיל!
רק אומר שזה אומנם העביר את הנסיונות וההתמודדויות למקומות אחרים, אבל עדיין היכולת והביטחון העצמי בתיקון חזקים ממש לעומת פעם, וכבר כמה שבועות ב"ה שזה מחזיק ומחזק! ולבחורה ששיתפה על השיטה הזאת - תודה רבה! הקב"ה ישלם שכרך, הזכות הזאת בטוח נזקפת לך גם כן..
לתועלת הרבים, הרגשתי שזה יהיה אנוכי לשמור את זה לעצמי... הלוואי הלוואי שזה יעזור לעוד אנשים!
בהצלחה לכולם! שנזכה לעשות רצון ה' תמיד!
חודש טוב ומבורך