אף אחד לא יכול לעשות לךיודפת
אף אחד לא יכול לעשות לך / ר. גוטסמן

עם מסעות החיים שעברתי
עם הנדודים, עם המשברים
עם מורכבות מערכות היחסים
והמעברים מהגבהים לעמקים ולהפך
אחד השיעורים הגדולים ביותר שלמדתי הוא
שאף אחד, אף אחד לא יכול לעשות לך שום דבר
שלא עשית לעצמך קודם
אף אחד לא יכול לעשות לך שום דבר
שאת לא ממשיכה עדיין לעשות לעצמך
אף אחד לא יכול לקחת ממך משהו
שהוא באמת שלך
אף אחד לא יכול לתת לך להרגיש משהו
שלא קיים בך כבר בתוכך
ואז כשאת רואה את זה
ומבינה את זה
את מפסיקה להאשים ולכעוס ולשפוט
את מי שעשה לך כך וכך וכך
או לקח לך כך וכך וכך
או נתן לך להרגיש כך וכך וכך
ואומרת לו
תודה
כי הוא בעצם קול קורא שאומר לך:
"תראי, תראי אותך
את עושה לעצמך כך וכך וכך
ולוקחת ממך כך וכך וכך
ומרגישה בתוכך כך וכך וכך
תראי, התעוררי"
וכשאת רואה
ומתעוררת
נפתח בך המקום
לעשות באמת שלום
איתו ואיתך
וואו. תודה לך.הייזל
מי זו ר. גוטסרמן?..
וואווטוב בסדר

חזק ממשששתן בי כח

יפה אבלכשמש וכירח .

אנשים כן יכולים לעשות לנו דברים שלא עשינו לעצמנו וגם לא נעשה. הניסיון שלנו זה איך להגיב למצבים האלה. להתחזק מהם ולהפוך לטובים יותר או לתת להם להוריד אותנו

אם היא אומרת זה לא הופך את זה לעובדה כשמש וכירח .

זה אמנם הסבר יפה אבל אני אמרתי שאם מישהו עשה לי משהו רע - טבעי להיפגע או שיעלה כל רגש אחר. התפקיד שלנו זה לעלות מהמקום הזה ולהתחזק (ניקח את זה לדוגמא הכי קיצונית - אם מישהו הרביץ לי, סימן שבתת מודע אני מתייחסת לעצמי ככה?). מה שבאחריותנו ובשליטתנו זה איך אנחנו מגיבים למצבים כאלה

אני מבינהכשמש וכירח .
ואני קצת יותר מסכימה כשאת מסבירה את זה ככה. אבל שוב - זה טוב ויפה להגיד שאחרים לא יכולים לעשות משהו שלא עשינו כבר לעצמנו אבל בפועל יש מקרים שזה לא ככה. ואני לא מדברת מתוך מרמור חלילה או כעס כלפי מישהו, אני פשוט מציאותית. וכן, אם הרביצו למישהו יכול מאוד להיות שהוא מרגיש שלם עם עצמו ועם הסביבה ושינה מספיק את התודעה שלו. צריך להבין שלצערנו אנחנו לא חיים בעולם שכולו צדיקים (שנזכה) וכן יש אנשים (מעטים לשמחתנו אבל אי אפשר להתכחש שעדיין יש) שיפגעו באנשים אחרים. וכמובן שלא צריך לשמור ולנטור, כאן נכנסת האמונה - לנתב את זה למקום טוב ולדעת שהכול מכוון ולצמוח מזה. אבל ממש לא להגיד שאף אחד לא יכול לעשות לי את מה שעשיתי לעצמי. אז אם ככה, ערבי שדוקר יהודי תמים - הוא בחר דווקא אותו, כי אותו בן אדם לא עשה עבודה עצמית. ובעצם, אולי אפילו דוקר את עצמו באיזשהו אופן עמוק בנפש?
סתם מרגיש לי קצת התייפיפות (ושוב, לא אומרת את זה ממקום פגוע חלילה. ב"ה אני שלמה עם עצמי ועם הסובבים אותי. ותמיד תמיד מנסה לדון לכף זכות). קל להגיד שאנחנו עושים לעצמנו הכול. נכון שהתפקיד שלנו זה לדעת איך לראות את הטוב בכל דבר ולהרגיש את ה' בכל פרט ופרט בחיים. וכן, זה רעיון יפה ממש. אבל קצת מרגיש לי כאילו ירקו עליי ואגיד שזה גשם..
נכון זה שהיא אומרת לא הופך את זה לעובדההגולש האחרון
אבל זה שזה נכון הופך את זה לעובדה.

הדוגמא שהבאת היא חצי לא רלוונטית כי הדיבור פה בעיקר הוא על רגשות והרגשות,
כלומר- כשמישהו מעליב אותי זה אני שמחליט האם להיעלב, כשמישו מכעיס אותי אני זה שמפעיל את הכעס,
כל הסביבה היא רק טריגר לרגשות שלי, אני שליט מלא על עצמי.
אדם 'שלם' לעולם לא יכעס/יתעצב/יעלב
נכון בעיני מי?כשמש וכירח .
בעיניי זה לא נכון אז בעיניי זה גם לא עובדה
תלוי את מי שואלים.. וזה לא משהו שאפשר להגיד שהוא נכון או לא נכון באופן גורף.. יש אנשים שמאמינים בגישה הזאת. אני פחות..
לא לגמרי מסכימהכשמש וכירח .
הדוגמא שהבאתי רלוונטית לגמרי. מי אמר שפגיעה נפשית לא משתווה לפגיעה פיזית? מי אמר שפגיעה פיזית לא מעלה אצלנו דברים רגשיים כמו כעס או פגיעות מסוימת?
ואם חושבים על זה ככה, אז הרבה פעמים פגיעה מילולית שלא מתבטאת באלימות פיזית - הרבה יותר קשה ומטלטלת. מכאן שגם התגובות לפגיעה מסוג זה הן חזקות יותר ולפעמים קשה יותר לשלוט על הרגשות שנוצרים אצלנו בעקבות זאת.

אם כבר אז לא חושבת שהדוגמאות שנתת רלוונטיות... אם היה לי זמן הייתי מפרטת קצת יותר..
חחחח חלמתי על הנושא של השרשורהגולש האחרון
היה אחד החלומות המעניינים...

אף אחד לא אמר שזה לא משתווה, זה פשוט לא הנושא (לפחות להבנתי) כי אי אפשר להגיד 'אם הרביצו לך זה רק בגלל שהרבצת לעצמך קודם' כי האדם הכי שלם וצדיק בעולם יכול ליפול על אדם רע שירביץ לו בלי סיבה כמו שאמרת.

לכן המאמר הנ"ל נכון רק כלפי רגשות, שאני שליט על רגשותיי וכל רגש שמופעל אצלי אני אחראי עליו.

אז נכון שפגיעה פיזית מעלה רגשות ולגבי הרגשות ההם נכון להגיד את זה, אבל לגבי עצם המעשה הפיזי אי אפשר להגיד את זה.

ונכון, פגיעה מילולית היא לרוב יותר קשה ומטלטלת, אבל עדיין הכל ניתן לשליטה, אם ילדון יגיד לך שאת מכוערת את כנראה תצחקי ואם מדוייט יגיד לך את כנראה תעלבי,
למה?כי לזה את נותנת משקל ולזה לא, כלומר- לא המילים פוגעות אלא המשקל שאת נותנת להם, ובכל מקרה יש לך את השליטה האם המילים ייפעלו עלייך או לא..
חחח אני מקווה שהדוגמאות לא היו חלק ממנוכשמש וכירח .
המאמר לא היה רק על שליטה על רגשות. הוא הציג את זה כאילו אף אחד לא יכול לעשות לבן אדם דברים שהוא לא עשה לעצמו קודם. נכון הכוונה לרגשות שהוא לא הרגיש לפני. הבנתי, בכל זאת, אנשים יכולים לגרום לנו לרגשות שלא הכרנו בכלל. לטוב ולרע. ולא בהכרח הרגשנו את אותם רגשות לפני. ולא בהכרח יש לנו שליטה עליהם. תלוי מקרה ותלוי מצב בחיים. בגלל זה אמרתי שאני לא מסכימה. עדיין חושבת שזה יפה. אבל זה נכון לגבי חלק מהמקרים שאנחנו נתקלים בהם בחיים (כמו הדוגמא האחרונה שהבאת) וממש לא באופן מוחלט. זאת דעתי לפחות וכנראה שאי אפשר לשכנע אותי אחרת.. זהו
תני דוגמאות שבהם זה לא נכון..?הגולש האחרון
הכוונה היא לא 'שהרגשנו את אותם רגשות לפני' אלא שהיה בנו משו לפני שאיפשר את הרגש הזה,
לדוג'- אני לא יאהב משהו אם הוא לא נותן לי משהו שחסר לי, אבל לא צריך שיהיה את רגש האהבה לפני כן, פשוט צריך שיהיה חוסר שמתמלא ומתוך זה אני אוהב
נו ענית לעצמך..הפי
זה כמו שאתה לא תדע מזה לשנוא אם אתה לא מרגיש בתוכך אהבה.
אתה תשנא בגלל חוסר באהבה, ואיך אתה יודע מזה אהבה? בגלל שאתה יודע איך מרגישים שאוהבים , ושאין לך אתה את זה אתה תשנא

המילה שנאה היא קצת חזקה מידי אתה יכול להחליף אותה לחוסר לכעס...
בגדול התכוונתי להגיד שאתם אומרים פה שהכלל נובע מהאדם מה שהוא עושה לעצמו, אם הוא כועס זה אשמתו.. אבל מה שכחתם.. שכדי שהוא יכעס הוא צריך חוסר באהבה ואיך הוא יודע בכלל מזה אהבה ? כי היא חלק ממנו!
ז"א כל יתרון משלים חיסרון ולהפך
בלי עצב אבל לא תדע מזה שמחה
בלי גאווה אתה לא תדע מזה ענווה

אז חבל אתה לא לא יכול פשוט לבטל אותם ,אתה כן יכול לצמצם אבל זה בא לגמרי ביחד ... וזה לא בחירה שלי זה תבוע בי
אעאעאע לא הבנתי כלום נראליהגולש האחרון

אפשר יותר לאט?

מה הכוונה חיסרון שמשלים ייתרון? 

כאילו אני חושב שכן הבנתי את זה, אבל לא הבנתי איך זה קשור לדיון שלנו,

כלומר נראלי ברור שרגש מגיע בזוגות ולכל רגש יש את המשלים שלו, אבל מה הקשר לדיונינו?

ואיך ואיפה עניתי לעצמי?

חחח אני מרגיש תחת מתקפה ממך, אני יענה גם על ההודעה השניה-

אפשר לשלוט הרבה על מה שמרגישים, רובנו גם עושים את זה בהרבה פעמים אבל גם הרבה פעמים לא מצליחים,

כן, אם אני נעלב ממשהו זה כי זה נוגע במשהו בתוכי (ע"ע דיון על 'אני יותר דתי ממך').

זה לגיטימי לגמרי להיעלב! כי רובנו רחוקים מהאידאל הזה, אבל אפשר גם אחרת..

ונכון, זה מתיפיף להגיד 'אני מעל זה' אם אתה לא באמת הגעת לשם..

וזה לא הופך אותנו לאבנים ואטומים, כי אנחנו לא 'לא מרגישים' אלא אנחנו 'שולטים על הרגש' זה הבדל עצום, יש אפילו מצוות בתורה כגון 'ואהבת את ה' אלוקיך' או 'לא תשנא את אחיך בלבבך' איך? הרי זה רגש? מה, אני יכול לשלוט ברגש? כן! אני יכול וצריך לשלוט ברגש..

חחחחחהפי
אני מגיבה ככה כי אני לא מצליחה להבין איך אפשר לשלוט על הרגש!!
ותקרא שוב את מה שכתבתי אפילו השקעתי בסימני פיסוק (;
וגם את הדיון שלך עם "כשמש כירח"

אתה כתבת - "אבל לא צריך שיהיה את רגש האהבה לפני כן, פשוט צריך שיהיה חוסר שמתמלא ומתוך זה אני אוהב"

אני עניתי לך שזה בא ביחד: "זה כמו שאתה לא תדע מזה לשנוא אם אתה לא מרגיש בתוכך אהבה. אדם ששונא זה בגלל חוסר באהבה אבל מה? זה בגלל שהוא יודע מזה רגש האהבה אז אמרתי שכל הרגשות האלה נמצאים בנו עם היתרון ועם החסרון ואתם אמרתם שהכל נובע מהאדם ואני אחראי לרגשות שלי..
לדוג: אם תראה עכשיו הפגנה בעד להרוג אתה תשתגע .. ותכעס למה? תכעס כי אתה יודע מזה לאהוב .. לכן אני לא יכולה לשלוט ולראות חוסר צדק ולהגיד וואלה אני לא כועסתת אני מעל זה..
הגולש האחרון

כל הכבוד על הסימני פיסוק

נכון, אני מסכים שהרגשות באות בזוגות, אבל זה לא סותר את הטענה שצריכה להיות לנו שליטה עליהם..

ואת גם עוזרת לטענה שצריך משהו בתוכי כדי להפעיל רגש ואם לא יהיה את הדבר הזה בתוכי הרגש לא ייפעל

צריך זה כן ראלי לא יודעת כמה..הפי
כמה זה ראלי? עבודה קשה, לאט לאטהגולש האחרון
בכל מקרה- לא זה העניין בדיון,
העיקר היה להגיד שהשורש של הרגשות בא מתוכנו ולא מתוך הסביבה, אם מישו' גורם לי להרגיש משו זה בגלל שמשו' בתוכי מאפשר את זה
זה בידיוק מה שלא הסכמתי איתו(:הפי
אמרת שצריך להגיעהגולש האחרון
אם צריך להגיע לזה סימן ש שזה אפשרי ונכון
חח לכן אמרתי שזה לא ראליהפי
כי זה נראלי רחוק מהמציאות
יש שתי שלבים-הגולש האחרון
1. המקור של הרגשות נמצא בתוכינו
2. בגלל שהמקור של הרגשות נמצא בתוכנו אנחנו יכולים לשלוט עליו,

אז הבנתי שאת חושבת ש2 לא ריאלי, אבל את עדיין אמורה להסכים עם 1
אני מסכימה עם זה חלקיתהפיאחרונה
אבל זהו חפרנו(:
רחפת..
קראתי את זה ועבר לי בראש.. פשש הפי משקיעה בסימני פיסוק..
חחחח ראית מזה!הפי
דוגמאות למקרה שזה לא נכוןכשמש וכירח .
משתנות מאדם לאדם. כל אחד והרגישות והפגיעות שלו.

יש קשת רחבה של סוגי רגשות. לדוגמא, אתה מתייחס לאהבה כסוג רגש אחד, אבל ברגש הזה טמונים כל כך הרבה תחושות ונקודות שנוכל להרגיש רק בזכות אנשים אחרים.

תחשוב על זה ככה. מישהו יכול להשוות את האהבה שלו כלפי ההורים לאהבה שלו כלפי עצמו? לולא ההורים לא היינו באמת מכירים את סוג הרגש הזה.
מישהו יכול להשוות אהבה כלפי בן/בת זוג לאהבה שלו כלפי עצמו או כלפי סתם אדם שהוא לא מכיר? התשובה היא לא נכון? ולמה לא בעצם? כי בן זוג (כלומר, בן אדם אחר שהוא לא אני) גורם לי להרגיש רגשות שלא הרגשתי ולא יכולתי להרגיש אם הייתי לבד ולכן אני לא מרגישה אותם בזכות עצמי (נכון שבשביל לאהוב אני צריכה לאפשר לעצמי. אבל עדיין כמה שאאפשר לעצמי, כל עוד אין מישהו חיצוני שיגרום לי לאותו רגש - הוא לא 'יצא לפועל' לא משנה מה).

יש לי את הרגשות הבסיסיים שהם כעס, אהבה, אכזבה, עצב וכו.. אבל בזכות (או בגלל) אנשים אחרים אני יכולה לחוות רגשות חדשים שלא הכרתי לפני. כמו עץ שגדל וצומחים ממנו ענפים ומתוכם צומחים עוד ענפים ופירות ופרחים.. לולא המים, האדמה, השמש, הוא לא יכל לצמוח ככה. יש בו את הבסיס לצמיחה הזאת אבל בלי עזרה חיצונית הוא לא יכל לגדול לא משנה כמה הוא "ינסה" בעצמו. ככה גם הרגשות שלנו. יש לנו רגשות בסיסיים שתבועים בנו אבל מהרגשות האלה צומחים ונוצרים רגשות חדשים בזכות אנשים אחרים.
מקווה שהובנתי..

אה וסתם כדרך אגב, לצערנו לא כל הרגשות ניתנים לשליטה. לא חסרים אנשים שהיו רוצים להפסיק לאהוב מישהו אבל לא מצליחים.. יש דברים שהזמן מרפא ושהם לא רק תלויים בנו. אם היינו רובוטים הטענה הזאת הייתה תקפה
נכון לגמרי!הגולש האחרון

(סליחה, כמעט לגמרי)

מסכים ממש, אני צריך את הדברים החיצוניים כדי להפעיל את הרגשות שבתוכי,

אבל זה לא סותר שצריך את ה'בתוכי' כדי להפעיל את הרגשות האלה..

רק המשפט האחרון- זה שלא כל הרגשות ניתנים לשליטה- זה כנראה נכון כי זה ממש קשה, השאלה האם זה אידאלי? אני אומר שלא, לאדם צריכה להיות שליטה על רגשותיו,

ואפילו התורה אומרת "לא תחמוד אשת רעך וכו'" תשאלי- 'אבל אני אוהב אותה, איך אפשר להגיד לי לא לחמוד??' אז אם התורה ציוותה סימן שיש לנו את היכולות לשלוט על הרגש הזה.

ולא, זה לא נקרא רובוט, זה הבדל דק שהוא עצום, לרובוט אין רגש, ליהודי יש רגש שנמצא בשליטה.

לא אמרתי שזה סותרכשמש וכירח .
האם זה אידיאלי לא לשלוט על רגשות? לא. הלוואי שהייתה לי שליטה מלאה על הרבה מהרגשות שלי. ואני בטוחה שאני לא היחידה שהייתה רוצה לשלוט על הרגשות בכזאת קלות כמו שנכתב בתחילת השרשור.

לא דיברנו על 'לא תחמוד', זה משהו אחר, ואם כבר אז אפשר להגיד 'מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה..' וכו..

ברור שצריך לעבוד על עצמנו ולא לתת לאחרים להשפיע עלינו כשזה מגיע לרגשות שליליים (לך תגיד לבן אדם שסובל מפחד קהל שהוא יכול לשלוט על הפחד בדיוק שניה לפני שהוא עולה לבמה..) כלפי חוץ קל לדבר ולזרוק מילים יפות לאויר. בתכלס? מאוד קשה ליישם. זו עבודה תמידית. אנחנו לא מלאכים ויש סיבה שיש ספרים שלמים שעוסקים בעבודת המידות.

בתור יהודיה שמשתדלת לעבוד על עצמה תמיד. עדיין יש רגעים שאני לא יכולה לשלוט על הרגשות שלי. אם יכולתי לא הייתי בוכה אף פעם. לא הייתי עצובה. לא הייתי מתרגשת או מרגישה פרפרים בבטן לפני דברים חשובים. וכן, גם לא הייתי נפגעת. גם כל יהודי צריך ויכול להיות בעל השגות גבוהות. ולא לחטוא בכלל. אבל מה לעשות שאנחנו בני אדם ואלה חלק מהניסיונות שאנחנו עוברים? ומה לעשות שיש אנשים רגישים ופגיעים יותר? נראה מה יקרה אם אגיד לבן אדם שפגעו בו עד עמקי נשמתו שהוא עשה את זה לעצמו ושיגיד תודה למי שפגע בו..
חחחח אחלה⁦הגולש האחרון
מעולם לא אמרתי שאנחנו בדרגה של לשלוט על הרגש, זאת עבודה עצומה של שנים.

אז זה מה שרציתי להגיד בכל הדיון הזה- לכל רגש יש מקור בתוכנו, אנשים מסביבנו מפעילים את מה שכבר יש בנו ואם היינו ברמה מספיק גבוהה גם היינו שולטים על כל הרגשות,
בעיניי זה מה שבא הקטע הנ"ל להעביר- לא הסביבה גורמת לך לרגשות אלא אתה בעצמך.
לרגע שמחתי שהסכמתי עם הכולכשמש וכירח .
עד שאמרת את המשפט האחרון.....😧אני יכולה איכשהו להבין אבל קשה לי להתחבר וכבר הסברתי את עצמי מספיק נראה לי ;)
⁩ אני אעשה תיקון-הגולש האחרון
הסביבה היא זאת שגורמת לך להפעיל רגשות שמראש נמצאים בך,
כלומר בלי הסביבה לא יופעלו הרגשות ובלי הרגש הטמון בך לא יופעלו הרגשות
סבבה זה בדיוק מה שאמרתיכשמש וכירח .

כן

אבל...וזה אבל חשוב מאוד! זה לא אומר שאף אחד לא יכול לעשות לי שום דבר שעשיתי לעצמי.

ולא יכולתי להפעיל את אותו הרגש בלעדי אותו בן אדם ..גם אם הייתי מנסה בכוחות עצמי זה לא היה עובד.  מה שאומר שאנשים כן יכולים לעשות לי דברים שלא עשיתי לעצמי

אחלה, |לחיצת ידיים|הגולש האחרון
נכון, ההגדרה של 'עשיתי לעצמי' היא לא בדיוק נכונה, הכוונה היא שהיה גרעין בתוכי שאפשר את זה⁦⁩.
נכון, לא זה שהיא אמרה הופך את זה לעובדההגולש האחרון
אלא עצם זה שזה נכון⁦

קודם כל הדוגמא שהבאת לדעתי חצי רלוונטית, כי אנחנו מדברים פה על רגשות והרגשות,
כלומר- אם מישהו מכעיס אותי/מעליב אותי/מעציב אותי- בסופו של דבר השליטה אצלי, ואני מחליט האם אני כועס/נעלב/עצוב.
הסביבה היא טריגר ותירוץ לרגשות שלנו, והרבה פעמים הם אחלה תירוץ ואנשים כועסים ונפגעים בצדק, אבל האדם תמיד יכול להחליט לא לכעוס ולא להיפגע, אדם 'שלם' לעולם לא ייתפעל (מלשון יפעילו אותו)ע"י מעשים של אחרים.

(לגבי מישו שמרביץ- מנסתם משהו' בי נתן לו את היכולת להרביץ, משהו ששידרתי או עמדה שהראתי, בעל מכה מוצא את אישה מוכה ולא הופך אחת נורמלית לכזאת כי יש בה משהו שמאפשר את זה, אבל זה לא מאה אחוז נכון לכן זאת דוגמא חצי רלוונטית)
נו באמתהפי
כמה כבר אפשר לשלוט על מה שמרגישים?!
אני ממש לא מחבבת את האמירה הזאת.. שאם נעלבת ממשהו זה בגלל משהו בך... יענו סוג של הפוסל במומו פוסל (כן תגידו שזה ילדותי..)
לפי דעתי, זה התייפיפות להגיד אני מעל זה! הנה עכשיו מישהו אומר לך משהו כן אם נפגעת או לא התייחסת זה תלוי רק בך.. חרטה כמה באמת נכון?!
וגם אם זה נכון זה הופך אותנו לאבנים ולאטומים מישהו בא אמר לך משהו זה שאתה כועס כן וואלה יכול להיות שזה קשור אליך אבל מפה ועד להגיד זה אשמתי נו באמת
אין כוונה לומר שזה אשמתך. אלא זכרונות בך שגורמים לך להרגיש.סוג'וק
עובדה שמישהו אחר מרגיש דברים אחרים או לא מרגיש בכלל
תשמעו את הרב אשרוב. ממש חזק

הרווח מתובנה ומודעות כזאת הוא אושר תמידי. ואין שיפוט על מי שלא שם עדיין
אם יש דבר כזה שנזכה לגמריהפי
ישסוג'וק
וזה לא מגיע מאליו
צריך זיכוך בנוסף לזכות

ובמבט נוסף:
מה אנחנו רוצים בחיים באמת?
נחת!
כל רגש שלילי הוא מעין שעון מעורר רחום שאומר שסטינו מהנחת, שחיפשנו אותה בחוץ, שהיינו תלויים בכאילו נחת חיצונית עתידית וכו
הרגש השלילי תכליתו להחזיר אותנו פנימה כי הוא לא עושה לנו טוב, הוא גורם לנו סבל ומחלות
הסבר נפלא מהרב אשרוב עפ"י הקבלה והבעשט:סוג'וק
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

מעניין מה בנות מוצאות במחווה הזונוגע, לא נוגע
למה לא עדיף מבט בעיניים בגובה העיניים פחות או יותר
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא אוהבת את המונח 'התפשרות' בהקשר הזהלגיטימי?

כתבתי פעם הודעה על משהו דומה:

https://www.inn.co.il/forum/t1369141#14847987

קצת ארוך, אבל נראה לי התייחסתי שם להרבה מהדברים שהעלית.

והייתי רוצה להוסיף: בסוף את זאת שמתחתנת, לא חברות שלך. לא המשפחה שלך.

את צריכה להחליט אם טוב לך בקשר.

האם ייתכן שהבחירות שלך יובילו לזה שתגיעי לגיל מבוגר יותר כרווקה?

ייתכן.

אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום.

זה לא שמישהו אומר לך, או שתתחתני עכשיו עם מישהו שיש לו מראה 80% בעינייך, או שתחכי שנתיים ותתחתני עם מישהו שנראה 100% בעינייך.

יש מחיר לבחירות שלנו, ואנחנו לא תמיד יודעים מה הם.

נקודה נוספת,

זה שזה שעומדים מולי כרגע X מועמדים רלוונטיים, ואני צריכה לבחור מבינהם.

בכל פעם עומד מולי אדם אחד.

האם יש יפים ממנו? כן.

האם יש נחמדים ממנו? כן.

האם יש קרובים יותר לרמה הרוחנית שלי? כן.

אנחנו לא מחפשים את הכי, ובטח שלא בכל התחומים ביחד.

אני מחפשת מישהו שמתאים לי - מבחינת זה שיש לי איתו שיח ותקשורת, שאני מרגישה שאני יכולה לעבוד ולצמוח איתו ביחד. הבנה, הכלה, כבוד, חוסר שיפוטיות. ועצם הבחירה שלי בשותף לדרך - וכמובן בצורה הדדית - היא זו שמובילה לדעתי לקשר הייחודי של נישואין. 

במילים אחרות: הבחירה ההדדית היא זו שהופכת אותנו למיוחדים זה לזו, ולא 'ציונים' שאפשר לתת על פרמטרים כאלו ואחרים. בכל פעם צריך לבחון את מי שעומד מולינו ולראות אם יש כאן פוטנציאל - ואם אין, להמשיך הלאה.

ואם מבחינתך כל עוד המראה לא מוצא חן בעינייך אין פוטנציאל - אז זה לא רלוונטי.

רוצה שזה ישתנה? זה או להבין שצורת המדידה שלך לא בהכרח משקפת את המציאות (נניח התמונה לא הכי מחמיאה - ואז אפשר לבקש\לחפש תמונות נוספות ולקבל תמונה כללית ברורה יותר,

או לשנות את נקודת המבט שלך על העניין - לא להתפשר, אלא לעבור שינוי פנימי עמוק.  

אם תראי משהו כהתפשרות, תצטרכי לחיות עם התחושה שיכולת להשיג יותר טוב, אבל זה מה שהיה לך ביד, אז הלכת על זה. ולחיות עם תחושה כזאת זה נראה לי מזעזע.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך