מועדים לשמחהhodayad

אם בחור דוגל בהשקפה חרדית במה זה מתבטא ושונה מההשקפה הדתית תורנית ?

אשמח להארות ..

אין הרבה הבדל לדעתיבסדר גמור
בעיקר השקפות לאומיות וחברתיות. לדוגמא לבוש.
לא מסכימה יש הרבה הרבה שוני חוץ מלבושדובשניה
וואו המון שוני!!מפצלשת

כל היחס לצבא, לחינוך הילדים, יום העצמאות, אולי גם כיסוי ראש, תקופת ההיכרות, השקפות...

באמת קשה ליhodayad

כי אני הייתי ב2 הכיוונים גם בבית יעקב וגם באולפנה..

רק הקב"ה יסייע בידי לדעת מה טוב עבורי  

את לא יוצאת עם הגדרה - אלא עם בנאדם..מור ולבונה
שבי עם עצמך תראי מה חשוב לך ומה הקו חיים שמנחה אותך ולפי זה תראי איזה נקודות חשובות לך בבחור.
חשוב לי שיהיה בחור תורני שמח עובד ד'hodayad

שרוצה להקים בית כשר רק שלו מה שהכי הכי חשוב זה חינוך הילדים ..

לא בקיאה או משהו כזה אבל תנסי לתת לעצמך יותר פירוט .מור ולבונה
איזה חינוך? צבא או לא? אברך /משלב? השקפה בנוגע למדינת ישראל.

ועכשיו שיציאו לך מישהו תראי אם הנק' שעבורך הם תנאי סף להגיד להצעה כן מתמלאות.
בהצלחה
תודה רבהhodayad

מה המשפחה שלך? לאיזה כיוון היא נוטה?דובשניה
דתי תורני .. אבל כיוון שהייתי ב2 העולמות לא באמת מפריעhodayad

לי ממש הצד של חינוך חרדי כי גם אני הייתי שם רק חשוב לי הציונות וההכרה בא"י ..

בדרך כלל אין לחרדים את הציונות..דובשניה
וסתם ככה למה למדת בחרדי אם המשפחה שלך דתית תורנית ?
אבל הוא לא חרדי שלומד יום שלםhodayad

הכי פשוט שאשאל אותו חחחhodayad

לא רק חרדים לומדים יום שלם..דובשניה
בדרך כלל לפי השם של הישיבה את יכולה לדעת מה הסגנון. . בהצלחה בכל מקרה
אולי עניני כלל ישראל מול עבודה פרטיתאיש השקים
זה אומר שהואדוד=)
חי על כספי המיסים שאני משלם, לא עובד, משתמט, ועושה דברים אסורים מתחת לשולחן בלי שאף אחד רואה.
לא מקובל עלי..כי אתה לא יודע את הכל .. אבל תודה בכל מקרהhodayad

יודע יודע..דוד=)
ואווי איזו הכללה!!בתהליך
גועל נפש, במחילהכמעין הנובע
תדבר בכבוד הראוי ליהודי וקודם תכיר אותם מבפנים לפני שאתה מדבר.
בפנים לא בפניםדוד=)
אני משלם. ולא באלי לשלם.
פפפ איזה שטויותאילתי
עושה דברים אסורים מתחת לשולחן - רוב רובם של החרדים הם אנשים ישרים לחלוטין.
שתדע..מבקש אמונה

שגם הכהנים בבית המקדש היו חיים על חשבון העם  לכאורה!!

רציתי רק לדעת ..hodayad

במה יש שוני בין ההגדרות חוץ מחינוך ילדים , צבא, כשרות ? וכו .. הרי בחינוך הדתי לאומי תרוני גם יש כאלו שלא עשו צבא כי הם רוצים ללמוד ....

מדברת על דתי לאומי תורני בסגנון הסדר ולא דתי לאומי ..

גם בדתי לאומי יש כמה הגדרות..דובשניה
יש את הדתי לאומי ויש את התורני שהם יותר חזקים מבחינה תורנית. השאלה מה הסגנון שלך לפי זה תדעי מה לחפש . קודם תשאלי את עצמך מה ההשקפות שלך ואז תחפשי
אבל גם מי שלא עשה צבא כי הוא לומדחדשדש
אצל הדתיים לאומיים - מכיר בערך של שירות בצבא..מה שלפעמים פחות חזק בחברה החרדית.
חינוך ילדים זה עניין מהותי מאודחדשדש
בחיי הנישואין. תשאלי את עצמך אם תרצי לשלוח את הילדים לחינוך דתי לאומי או חרדי
דתי לאומי תורני ...hodayad

מה ההבדל בין חינוך דתי לאומי תורני לבין חרדי ??

חוץ מהלבוש ...

אני לא כל כך מכירה את החינוך החרדיחדשדש
אז לא יודעת לענות..
מקווה שיהיו אחרים שידעו לענות.
החלטה נבונה וזיווג הגון בעזרת ה'. בהצלחה!!
כמו כל ההבדלים שכתבו פהברגוע

כתבו פה כבר בגדול מה ההבדלים בין החרדים לתד"ל

עכשיו השאלה היא איך את רוצה שהילדים שלך יתחנכו

(עוד משהו שאולי לא כתבו- החרדים לא לומדים כמעט לימודי חול ולא עושים בגרויות).

חינוך ילדים זה עניין מהותי כי להורים מאוד חשוב איך הילדים שלהם יתחנכו, וכדאי מאוד לראות (קודם כל עם עצמך) לפני החתונה מה הכיוון שרוצים, כדי למנוע אח"כ בעיות.

מסייגת!אופטימיות
אם אתה מדבר על בנים- אז העניין אולי שונה. אם כי נניח בחבד שהחינוך מוגדר יחסית כחינוך חרדי יש היום מוסדות שלומדים בין היתר מתמטיקה,אנגלית ועוד ומוציאים תעודת בגרות מלאה!
צריך לדעת רק איפה.
לגבי בנות-לא נכון בכלל לומר שאין להן תעודת בגרות מלאה.
צודקת חלקיתברגוע

אצל הבנים אף אחד לא מוציא תעודת בגרות, חוץ מכמה מוסדות של חבד שכן

(חידשת לי עכשיו, כמה זה נפוץ?)

אצל הבנות הרבה סמינרים לא עושים בכלל בגרות

(הרב שטינמן נגד בגרויות, גם לבנות).

אזאופטימיות
כמו שאמרתי,אצל הבנים זה שונה.
(ואם מדברים על חבד -רוב הבחורים הולכים לת"ת ששם לא מוציאים תעודת בגרות. אבל בהחלט קיימת אופציה אחרת ואני מכירה כאלו שעברו את המסלול האחר.
זה נפוץ בעיני למידת ההיחשפות לכך.)

לגבי בנות-לפני שהן יוצאות לסמינר(שזה נראה לי מקביל כבייכול למדרשה,אחרי התיכון)הן לומדות בתיכון שבו הן עוברות את כל הבגרויות ויוצאות עם תעודת בגרות מלאה.
אני מדברת לנוכח מה שאני רואה ממי שאני מכירה. לא ממה 'ששמעתי'.
לגבי הבנותברגוע

זה יותר מסתם שמועות (אולי את מכירה בעיקר את חבד)

מצאתי עכשיו גם 2 כתבות על זה:

"סמינר שהוקם כדי לספק לבנות תעודת בגרות, בניגוד למרבית הסמינרים בבני-ברק ובירושלים."

החרדים החדשים הקימו סמינר: "כמו בית יעקב"

ופה כתוב מה שהרב שטיינמן סובר

מרן הרב שטיינמן: "בחורה עם חצאית קצרה לא תמצא שידוך טוב"

את בטוחה שסמינר זה אחרי תיכון?

לפי מה שנראה משם זה מקביל לתיכון.

סמינררחפת..
התיכון נקרא סמינר והוא ממשיך עד לקבלת תעודת הוראה/ לימודי מקצוע אחרים.

לכן השנים שאחרי כיתה י''ב ייקראו ה' סמינר ו- ו' סמינר
הבחור דווקא בעניין שכן ילמדו לימודי חול וקודש וכך גם אניhodayad

רק במסגרת חרדית ואל בדתי תורני

אוו יש כמה וכמה.. מנסה בנק'בהשתדלותי
מתחיל מהיחס לקיבוץ גלויות-הקמת המדינה-פיתוח הארץ. אתחלתא דגאולה או "זעקי הארץ!!!" מתוך כך היחס למדינה ולצבא.
השלכה- גיוס לצבא, הצבעה בבחירות, ישוב הארץ..

ערך השמירה על הדת ע"י הסתגרות מהעולם בחוץ והחמרות מול ערך של אחדות וקשר בין אחים לאותו עם+שותפות והשפעה על מוסדות המדינה- שיוצר מורכבות בשמירת ההלכה.
השלכה- אינטרנט בבית או לא, ואיזה פלאפון, מקום מגורים ומוסדות לימוד הומוגנים לעומת הטרוגנים, לבוש..

יחס לפיתוח כוחות החיים. רק תורה מול "תורה ועבודה".
ההשלכה- המסלול של הבן החרדי לעומת הבן הדתי הממוצע, יציאה לעבודה..

וגם דעות בנושאי הבדלי עדות בשידוכים, ובכלל צורת התנהלות בשידוכים (ובכלל "שידוכים" ולא הכרויות ודייטים )

אה וגם, עיצוב כללי. במודעות,ספרים,פרסומות,שמות חנויות... פשוט שונה! (הייתי חייבת 😆)

ויש עוד הרבה הבדלים.. נראה לי שמספיק כרגע
תודה רבה לכולכםhodayad

הרבה מאוד. אשמח להאיר.חמש דקות
עבר עריכה על ידי חמש דקות בתאריך י"ח בניסן תשע"ז 01:16
1. חרדים או יותר נכון החינוך החרדי פחות פתוח לעולם. שואף למינימום פתיחות. הוא נמצא ב4 אמות של דתו. מתנזר מהחילון ומכל מה שמזכיר חילון. חילון פירושו כל מה שלא בתוך בית המדרש או קשור אליו.
במילים "פחות פתוח לעולם" אני מתכוון לפרנסה צבא מדע ואקדמיה שפות רפואה חקלאות. כל תחומי החיים נחשבים כחילון שממנה החינוך החרדי שואף למינימום פתיחות.

לעומת זאת בחינוך הדתי לאומי/תורני השאיפה היא לאחד את חיי האדם והחברה מיתוך התורה ומיתוך קשר אליה.

2. החינוך החרדי לא מבוסס על משהו שכלי. אלא על רגש בלבד!!!! כלומר - החינוך החרדי לא מעניק הסבר לעצמו. ודורש מינימום חקירות ושאלות על הדרך שלו. על פי החינוך החרדי יש רק דרך אחת!! ויש רק אמת אחת והיא נמצאת אצלו. לחינוך החרדי אין הרבה מושג במחשבת ישראל. אין הסבר להרבה דברים שהמקור שלהם מיתוך החברה החרדית אלא רק תופעת העדר.והתשובות לרוב יהיו - "כולם עושים את זה" "רב פלוני עושה ככה" "כולם טועים"?! אדם שמתחיל לשאול שאלות על החינוך החרדי החברה/החינוך החרדי יפלוט אותו. החינוך החרדי כופר במושג חכמי אומות העולם. לדידו של החינוך החרדי החכמים היחידים שקיימים זה אלו שנמצאים בבית המדרש. למרות שעל פי המסורת היהודית - אדם שיודע תורה אינו נחשב חכם. רק אדם שיודע מדע. איינשטיין על פי החינוך החרדי הוא עוד אחד שגידל שפם ועישן מקטרת.

לעומת זאת בחינוך הדתי תורני וכל שכן הדתי לאומי - מותר לשאול הכל. ובדרך כלל אפשרי לשאול ולקבל תשובות. יש גמישות בדיעות אין אמת אחת לפרשנות במחשבת ישראל. וישנה קשת רחבה וססגונית של דעות. בהלכה ובעיקר במחשבה.

3. המדינה על פי החינוך החרדי היא מוקצה מחמת חילון. היא מחוץ לבית המדרש ולא קשורה אליו ולכן היא מוקצה. האינטרקציה איתה היא רק אינטרס. ישוב הארץ גם הוא מוקצה מחמת אביזריהו דצייויינים. החרדים הולכים עם ביגוד של אירופה במאה ה19 משום שהם רוצים להראות נבדלות מהחברה ומכל מה שנמצא מחוץ לבית המדרש במאה ה21.

הציבור הדתי לאומי מחולק לכמה פלגים ישנם דתיים תורנים שלא רואים ערך של גאולה במדינה משום שהמדינה הולכת נגד התורה. וישנם כאלה הרואים בבסיסה כפועל ה' בהיסטוריה בדרך לגאולה. אבל ההבדל של שני הגישות מהחינוך החרדי הוא בזה שההשקפה על המדינה לא נוצרה מיתוך "הפחד החרדי הפראנואידי מכל מה שקשור לעולמו וחייו של האדם שמיחוץ לבית המדרש" או במילה אחת "החילון". אלא כל זה מיתוך גישה של חשיבה פוליטית ודתית מעמיקה.

4. בחברה החרדית אין אידיאליזם. הרבה פעמים אפשר לראות את הפגם האדם לאדם זאב. העצמי תופס מקום מרכזי. האדם במרכז.

לעומת זאת בחינוך הדתי לאומי/תורני ישנו מעמד גדול לאחר. לעם. לארץ. ולהרבה אידיאלים אחרים.

תרשה לי לומר לך,ע מ
שהתגובה לא מוצאת חן בעיניי.

(מוחה על כבוד הציבור הגדול שזלזלת בו)
במה הוא לא צודק?ברגוע

הוא אולי השתמש בלשון קצת מזלזלת

אבל (לדעתי לפחות) הוא צודק בנקודות שהוא כתב שם.

..ע מ
הלשון המזלזלת - זה מספיק כדי שהתגובה לא תמצא חן בעיניי, גם לו הייתי מסכים עם הנקודות שהוא העלה.

כעת ננטרל את הסגנון הלשוני, לא זאת הסיבה שאני לא מסכים. אני לא מסכים עם הנקודות שהוא העלה.
הוא כתב דברים נכונים על ההתנהגות של החרדים, אבל זה דבר שכל אחד יכול לדעת, זה דברים חיצוניים. ואז הוא התקדם לדבר על הסיבה שלהם. והיא - פחד.

יכול להיות שיש אנשים כאלה, אבל יש אנשים כאלה בכל מקום.
החרדים שאני מכיר, אלה שאיתם אני באתי במגע, הם אנשים עם שכל, לא כאלה שפועלים לפי רגש. אנשים שכן שואלים שאלות, כן עונים תשובות, כן עוסקים בנוסף בחכמות העולם, כפי שעסקו בהן גדולי האומה, והורו לעסוק בהן.
כאלה שניגשים לכל הנושאים שהועלו (מדינה, צבא, עבודה) ברצינות, מתוך לימוד, עם מקורות וסברות, עם בסיס מוצק. לא זורקים "הוא אמר כך" ו"שמעתי מחבר שחמותו אמרה שבאו אליה בחלום ואמרו לה שאסור", וגם ה"מצווה לגזול את המדינה" לא נאמר מתוך רשלנות, עצלנות, או נטייה לחמדת ממון.

על כל זאת באתי על החתום,
הציוני הדגול.

@חמש דקות
חסכת לי להגיבאופטימיות
על הכללות גסות(בכדי לעקור במקצת את הרושם המוטעה), תודה.
בשמחה👍ע מ
יופי עכשיו אפשר לדוןברגוע

אם הבנתי אותך נכון אז רק עם 2 אתה לא מסכים.

שים לב שהוא לא כתב שם על הציבור החרדי אלא על החינוך החרדי,

זה אולי קצת הגזמה אבל בגדול הוא צודק-

בחינוך החרדי באמת לא נותנים לשאול יותר מידי שאלות או להחשף לעוד דרכים אחרות, ולא מחנכים אותם ללמוד עוד חוכמות ולהשתלב בצבא ובעוד תחומים במדינה.

אתה מדבר על חרדים שפגשת, אבל זה לא מעיד על החינוך שלהם.

סליחה שאני נדחפת,אבל מניין לך שבציבוראופטימיות
הזה אין מקום לשאלות וחקירת האמת? כי זה ידוע?

פחות רציני להגיב ממקום רחוק לחיכוך עם החינוך הזה,כלומר כשתכנסו פנימה אולי תוכלו לראות שכן יש מקום לשאלות.

(רק מאירה נקודה שלפעמים לא שמים לב אליה,כי באמת אין לי כוח להכנס לדיונים)
...ברגוע

מי אמר לך שזה ממקום רחוק?

תתפלאי אבל יש לי קרובי משפחה חרדים שדיברתי איתם,

ואני שומע איך רבנים חרדים מדברים.

ואני מסכים שיש פה הגזמה, אבל ברור שיחסית לחינוך התד"ל החרדים הרבה יותר סגורים לא נפתחים לעוד שיטות ולא מעודדים לשאול שאלות ולברר סגיות באמונה.

(אמרתי לחרדי אחד שיש אצלנו סדר אמונה, הוא לא הבין בכלל מזה וחשב שאני מדבר על סדר מוסר)

עצם התשובהאופטימיות
כי כשרואים מקרוב את התמונה אפשר להבין שלאו דווקא זו הגישה..
אולי הדודים מגיעים מקו חרדי מאוד סגור שלא כל החרדים נמצאים בו? הרי גם במגזר החרדי יש תתי זרמים.

אז קודם מדובר בהיכרות ספציפית, א"א להסיק על כל הזרמים שמנויים תחת המגזר החרדי.
דבר נוסף, שמעת את כל הרבנים החרדים?
יש מגוון דעות גם פה.

ויחסית לדת"ל זה לא אומר שזה לא קיים אצלם.
אולי הדבר נעשה באופן שתופס פחות מקום בולט, ובנוגע לזה אני מסכימה.

אגב,אני לא מתפלאת...ציפיתי להפתעות.
כל מה שדיברתי זה יחסית לדת"ל, וכתבתי כבר שיש פה הגזמהברגוע

אני יודע שיש אצל החרדים כמה זרמים אבל עדיין יש הבדלים גדולים בין שיטות החינוך החרדים לדת"ל.

בהתחייבות.חמש דקות
עבר עריכה על ידי חמש דקות בתאריך כ"ב בניסן תשע"ז 07:47
מעבר לתתי זרמים. זה החינוך החרדי.
א. אין אצלו דבר כזה מחשבת ישראל. לא קיים.
ב. הם צודקים. כאן נגמר השיר. זהו. כל השאר ממילא טועים. רק נשאר לשכנע אותם שהם טועים. "הרחוב החילוני מסתיר להם את האור" זאת הגישה של החינוך החרדי.

כשהחינוך החרדי בא בגישה כזאת אין טעם לדיאלוג. אין גם טעם לשינוי שבא בעקבות הדיאלוג. והפתיחות לדעות ודרכים אחרות. יש צרות אופקים. (אני גם טוען במקביל שלחילונים יש צרות אופקים דתית אבל זה נושא אחר)
אני מסכימה איתך.גמדיתלאגמדה
גם לי יש קרובי משפחה חרדים ובקודות ההבדל המרכזיות 'חמש דקות ' צודק.
מה שיפה בציבור הדת"ל זה הסינגור על ציבור אחר בעל השקפה אחרת וראיית הטוב שבהם ובאמת יש בהם המון טוב ויש המון מה ללמוד
אבל -
לא מאוד קל למצוא אנשים בציבור שלהם שיסנגרו על השקפה ודרך חיים שונה משלהם. זה מה שאני רואה בסביבה שלי. יש מוכנות לנסות להשפיע עליך וכמעט אף פעם לא לקבל ממך כי אתה בודאי טועה ומטעה והם צודקים.
תודה על הענייניות. אבל התגובה שלך לא אומרת כלום. אני יסביר.חמש דקות
אני לא מדבר על איזה חרדי שנפגשת איתו 5 דקות במרכזית - אני מדבר על חינוך חרדי של שנים על גבי שנים שמתרגם לאורח חיים עד לקודים הכי קטנים של החברה.
גם יכול להיות שאותו חרדי שתפגוש במרכזית יהיה עם מקצוע ושהוא חזר מהעבודה, ואז?? מה הקשר?? מה זה אומר ואיך זה קשור לחינוך החרדי?!

לחינוך החרדי אין דיאלוג עם אף טועה ומטעה מה"מזרוחניקים". ואם ננסה לתאר את זה אז כשכתבו את חוקי החינוך החרדי לא היה שם את המילים דע מה שתשיב לאפיקורוס. אפשר לקרוא לזה שבויים בדעותיהם. כי מלכתחילה בפרוטוקול - אין דיאלוג עם אף אחד. אנחנו הצודקים ואין לנו למה לברר את האמת, ולכן לא צריך להחשף או לתת מישקל של ממש לדרך חיים מנוגדת.

ההסבר היחידי שהחינוך החרדי מסביר את עצמו בנושא מדינה זה דרך משוואה שבה פחד וסלידה מהחילון של המדינה שווה להסבר על ההתנזרות מהמדינה וכל מה שקשור אליה. לפעמים קל לאדם מהשורה במבט ראשון לא לראות הבדל בין החרד"ל שהפסיק לראות ערך של גאולה במדינה לבין החרדי המצוי שרואה פסול במדינה על חילוניותה. אבל במבט עמוק ההבדל האמיתי הוא לא במבחן התוצאה אלא דווקא במניעים לתוצאה.
החרדי מסתייג מיתוך זה שלחינוך החרדי יש פחד עד כדי סלידה מכל מה שקשור לחול. לחולין. ולחילוניות.ובכלל זה המדינה. והחרד"ל ביסוס השקפה מיתוך בחירה וחשיבה הסתכלות עיניינית פוליטית ודתית.

אגב הרבה מהנפילות של הצעירי החינוך החרדי בשעה שעולמם מושתת על פחד וסלידה עיוורת ואובסיסיבית לחילון הם גם נחשפים לעולם ומתגברים על הפחד. ומכאן הדרך חלקה.
אתן לדיון הזה צ'אנס אחרון, לפני שניפרד בהסתכלויות שונותע מ
על החינוך החרדי.

מעניין אותי, מה ההיכרות שלך עם חרדים?
רק אומר משהו..מבקש אמונה

אני לא רוצה להכליל... 

אבל בדיוק היום יצא לי לדון (אם אפשר לקרוא לזה ככה)  עם בחור חרדי...

ניסיתי לדבר איתו קצת על תפילה, אמונה, וכו'  (כשראיתי שהוא ממש נגד ברסלב בטירוף..)

שיסביר לי מה דעתו וכו'..

אבל מה, כל הדיון הוא ממש נכנס בי, וזרק סיסמאות בלי פשר..

כשתלמד תבין... הרב ההוא אמר ככה מה הוא לא יודע?  

מידי פעם הקפיד לרמוז לי שאני כנראה מקולקל כי אני עובד ולומד ולכן אני טועה...

בתוספת מילמולים של "אוי אוי עצוב כמה אנשים טיפשים"   "חבל עליך" וכו'...

ובסוף הדיון הוא שאל אותי איך קוראים לי  אמרתי לו בציניות  משה "הלא צודק" 

אז הוא אומר לי, לפי הלבוש כבר ידעתי את זה..

גרוע מאודע מ
הם לא יבינואופטימיות
כי הם נתקלו באלו החרדים הלא נכונים.

אבא שלי תמיד אומר לנו לזכור בכל דבר את מה שאחד האדמורים אמר פעם-

"יש דרך חסידים ויש דרך חסידות"

חסידים כמו סוגי אנשים יהיו בכל גווני הקשת הרחבה הזו,יהיו אלו המקפידים יותר,יהיו אלו שפחות..אז נתקלתי באחד מהם-זה אומר שזו החסידות? שזה כל הזרם? ...צריך לזכור שהחסידות,האמת-היא אחת. והתנהגות של אדם ספציפי לא מעידה על הזרם כולו.

אז הייתי מסיקה זאת גם לגבי הזרם החרדי.
ומה שכתבת נכון לגבי כל קבוצה וקבוצה וזרם זרם...גמדיתלאגמדה
יש תמיד אידיאל ויש אנשים ומציאויות..
לא אומר שכולם כאלה..מבקש אמונה

אבל בתור אחד שמכיר את הציבור החרדי, והיה בישיבה עד גיל 17 וברח.. 

שבגלל זה כיום אני חוזר בתשובה   (גיליתי משהו שלא רציתי לומר)

אני יודע שיש ישיבות, כמו שלי לשעבר, שזה שיטת החינוך שלהם...

לא מלמדים אמונה, לא עונים לשום שאלה באמונה, כל היום חופרים לתלמידים שהדעות האחרות משובשות, ומי שיוצא לעבוד אוי ואבוי לנשמתו הטועה... (כנ"ל לגבי מי שקצת משנה מלבוש שחור לבן)

אז בואי נגיד שלא כולם ככה.. לפחות שידעו את זה ויזהרו

ולצורך הבהרהמבקש אמונה

אני בעצמי נוטה לגישה החרדית...

אבל כנראה שיש הבדל עצום בין החינוך כיום למה שהרבנים החרדים התכוונו שיהיה...

בגלל זה כתוב 'עשה לך רב'אופטימיות
שהאמת תהיה קרובה אלינו.
וצריך לשאול,לדעת ולהבין,אחרת לא נהיה מחוברים לאמת.
זה מאוד תלוי ב 'על איזה גוף חרדי נפלת'
צריך להתפלל להגיע למקום הנכון!
דוגמא למופת. אני צודק ואין מה לדון. רק להראות את הטעות שלכם.חמש דקות
אולי בגלל שהוא בחור?הזדמנות
בד"כ צעירים יש להם הרגשה שרק הם יודעים הכל
זה גם גורם..מבקש אמונה

ברור שאם אני מתווכח עם בחור צעיר אני אצפה שהוא יהיה סקפטי ואפילו מרדן קצת...

זה מובן אני לא אקח את זה קשה..

אבל את המושגים והתירוצים שבהם הוא השתמש אני כבר מכיר לצערי

מספיק מעמיקה וטובה. אפשר לבקש ממך משהו?חמש דקות
אם אתה רוצה לדון עיניינית על דברי אתה מוזמן בשמחה.
פשוט תאמין לי שאני לא סתם כותב ותדון עיניינית.
ואם בכל זאת אתה לא רוצה לתת צאנס ולדון בדברי אז אני ישאל אותך. למה אתה חושב שאתה מכיר את החינוך החרדי? לי נראה שאתה מסתכל מהצד ומביע דעה בצורה יבשה ורדודה ללא היכרות מעמיקה.
אם אני לא מצליח לשבור לך מיתוסים היחידים שישברו לך זה הם.
מה שאבא של אופטימיות אמרע מ
הם לא יבינו - לקראת נישואין וזוגיות

זו בדיוק הנקודה (ולה יש היכרות יותר מעמיקה עם חרדים, אני מניח). אני מדבר על דרכם של החרדים, וכפי שגם רואים זאת אצל חרדים מסויימים, כמו אלו שאני מכיר. ואתה מדבר על האנשים החרדים.

ייתכן שלגופו של שרשור התגובות שלך יותר רלוונטיות, אבל בשרשור 'מהי דרכם של החרדים' צריכים להדגיש את מה שאני אמרתי.

ודאי שגדולי ישראל שמנהיגים את הציבור החרדי לא מואשמים ברגשנות יתר או בעיון לא ראוי. וגדולי ישראל המנהיגים - הם המתווים את הדרך. גם אם המון העם לא יודעים להכיל אותה בגודלה המלא.

מסכים או חולק?

נראה לי שרציתי לכתוב עוד משהו, אבל נאלצתי לעשות הפסקה של כמה שעות באמצע הכתיבה, אז נקטע לי חוט המחשבה.
מוזמן להעיר. על משהו שאתה חושב שטעיתי.חמש דקות
אני רק בן אדם..
סולח לך על ליקוי בהבנת הנקרא יחד עם זאתאנונימיסי
יש לציין שאתה רחוק מלהכיר את היהודי החרדי שלא במקרה גם אחיך גם אם בחרת בדרך שונה.
בשביל להביע כזו שנאה למגזר שכל עולמו ואמונתו לעשות נחת לה' יש מספיק אנשים ראה ערך לפיד ודומיו..
אני אדון אותך לכף זכות ואומר שביקורת כל כך רדודה ומלאה בשנאת חינם נובעת משנאה עצמית.
דברים מהסוג הזה מתאימים לפורום במגזר הכללי.
אז יש באפשרותך שתי אופציות:
אחת- לנטוש לפורום שמתאים לסגנון שלך ולצרף את דוד=) (מבטיחים למחול לכם)
שתיים- להישאר ולהתנצל על לשון הרע על ציבור קדוש!!!!!!! שכל "חטאו" שהוא מקיים תורה ומצוות בהדיקות רבה ובמסירות נפש של ממש !!! כדי שאתה ואני נזכה לביאת גואל צדק ויגאל אותנו מהשנאת חינם שנמשכת אלפיים שנה.

בגלל שהציבור הקדוש והמקודש שלך עם ישראל בבעיה.חמש דקות
עבר עריכה על ידי חמש דקות בתאריך כ"ב בניסן תשע"ז 08:14
הבעיה הגדולה שהיתה מיום היות עם יהודי על האדמה. זה שהחהודים החרדים בישראל התכנסו בגיטאות ועולמם הרוחני מושתת על פחד ואובססיה ולא על דעות. זאת הסיבה לפילוג בעם ישראל. במקום להקים סנהדרין והנהגה יש פילוג.יש קרע בתוך עולמה של תורה האורתודוכסי!!!!! אין סנהדרין ואין הנהגה דתית לעם. כי אי אפשר לציבור מפולג להקים סנהדרין או הנהגה דתית. וכל כולו בגלל החרדים כי כשאתה מושתת על אובססיה עיוורת בצירוף של גאווה עיוורת אז אתה תכנה את כל מי שלא חושב כמוך כמיזרוחניק כצייוני ותמחק אותו ולא תייחס לו חשיבות ולא תזכיר את שמו או תאמר דברים בשמו ולא תכיר בתורתו. ולא תכניס את ספריו (שלא קשורים לפוליטיקה בכלל) לארון הספרים החרדי שלך (מישהו דיבר פה על להתבייש?!). כל זה בגלל אותם יהודים "קדושים" - שאם אנחנו מחקים את הקיום מצוות הרווח בעולם החרדי הקו המשווה בין כולם זה השאיפה להחשב למדן וההימנעות מהעברות החמורות. מידות?! מאן דכר שמיה?! החינוך החרדי לא שם דגש על מידות כמו שהוא שם דגש על אובססיה לחילון או על הרבה דברים אחרים

לעומץ זאת בחרדל והדתי לאומי אוהבים את כולם ללא הבדל בין מגזרים אף על פי שיש להם אידיאולוגיה אחרת. כי הם מושתתים על חשיבה על הגיון לא על חרדה אובססיה ופחד.

שנאת חינם לא.. שנאה עצמית גם לא.. אולי תסכול.
אם חרדי אחד קרא את התגובה הזאת וטיף טיפה הרגיש לא בנוח עם עצמו שידע שהוא עזר לי לפרק את התסכול.
אין עונש גדול לאדם כשהוא מתהלך מתוךגלית ושבעת בניה
תחושה עשו לי ...פגעו בי....למה לא כולם כמוני...
אני הרי יודע מה נכון.... הם טועים ....שילמדו ממני.. האמת מונחת אצלי...
ואז נאחז בקנה רך ושוב נופל בתחושה של תסכול...
בעולם המופלא יש מיליארדים של אנשים וכל מה שמפריע לך זה קמצוץ של אנשים?
צדיק החיים קצרים תהנה מהם...
בגלל שאני לא קוסמופוליט. ואיכפת לי מהעם שליחמש דקות
אז זה מתסכל. לא ברמה של הפרעות נפשיות. אבל המצב עצמו הוא מצב מתסכל. לא שזה משנה לי משהו בחיים. אבל זה משנה ברמה הלאומית. והמצב תקוע. וברור שזה לא בשליטתי. אני רק מציג את המצב.
אני ממש ממש לא מבין אותך. אין קשר בין תחושה של עשו לי ופגעו לי לתחושת התסכול מהמצב הירוד של היהדות בגלל האובססיה והשסע היהודי חרדי הפנים אורתודוקסי .
בסופו של דבר הבחור לא היה מעוניין ..hodayad

בעז"ה יגיע האמיתי בקרוב

אמן בהצלחהחמש דקות
נערךחמש דקותאחרונה
בע"ה.גמדיתלאגמדה
אם את באה מהזרם הסרוג ומשייכת את עצמך לזרם הזה, למה לך לחפש חרדי?
אני כותבת את זה כי הרבה פעמים מבחינתם זו פשרה ענקית לא להתחתן עם מישהי מהם,
ואם בכל זאת חשוב לך או לא משנה לך- תבדקי שאין בעיות 'נספחות' שבגללם הוא ככל הנראה מתפשר....
בהצלחה לך!
אם עד כה לא מצאת בעצמך את ההבדלים,פינגו0
אז כנראה שההבדלים הללו לא באמת חשובים לך.

אז נראה לי שבמקום לברר על הבדלים שאינם מהותיים בשבילך,
כדאי לך להתמקד בהבדלים שכן מהותיים בשבילך..
(וזו גישה נכונה בעיניי לא רק בנושא הספציפי הזה.)
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

אותי כל הקטע הזה מגעילשלג דאשתקד

גבר ואישה אמורים להיות שווים בזכויות וחובות. אף אחד לא אציל ואף אחת לא פייה בצרה. וכן להיפך.

כשאני פוגש - בכל הקשר החיים - אדם שצריך לכרוע ברך ולהתחנן, אני שואל את עצמי מה המשמעות של זה לטווח הארוך. כל תשובה שאענה שאענה על השאלה הזו - לא מתאימה לנישואין...

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא יודעת לומר מה נכון לךשלומית.

אני התחתנתי עם בחור לא "חתיך" לפי הסטנדרטים המקובלים, וכל יום מודה על זה שהייתי מספיק חכמה לא להתעכב על זה.

כי אולי היה לי נחמד אם היו לו 10 ס"מ נוספים אבל לא הייתי מוותרת בשבילם על הזוגיות שלי

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך