ספירת העומר..שנזכה לשמוח

אני משתדלת לא לשמוע שירים בספירת העומר וזה בעקבות תהליך או משהו שקיבלתי על עצמי להשתדל להתחזק בו בלי נדר כשבעבר הייתי כן שומעת..

בחזרה לעניין, שאר המשפחה שלי לא מקפידה ולעיתים הם שמים מוזיקה בקולי קולות בבית, או אחי ששומע שירים בבוקסה וגם כשאני מעירה לו ומבקשת שינמיך או אומרת לו שאסור לשמוע, הוא לא מוכן להקשיב ועדיין משמיע את השירים (גם שירים משמחים) בקולי קולות ולא מתייחס..

השאלה שלי היא מה עליי לעשות? יש שירים שאני אוהבת ולפעמים הוא שם אותם, אז לפעמים זה גורם לשיר וסוג של "הנאה" בשמיעת מוזיקה שמחה.. איך עליי להתייחס לכך?

נ.ב- שאלה נוספת שלא קשורה, האם בערב שבת כששרים "שלום עליכם", מותר לי לשיר יחד עם אבא גם כאשר גיסי נמצא או שאסור? שאלה שעולה לי כל פעם כשהם מגיעים שבת..

..העני ממעש

הנאה בעל כרחו. לא להילחץ ולא להלחיץ.

ב. צדדים לכאן ולכאן- (למשל- עד כמה קולך נבלל.) כמדומה שדוסיות מחמירות.

לא הבנתי את תשובתך..שנזכה לשמוח
הסברNSY
אם המשפחה שלך שמה שירים בניגוד לרצונך זה בסדר כי זה בעל כורחך. את לא חייבת להקפיד במקרה כזה.
לגבי השאלה האם מותר לשיר ליד האבא או הגיס אין תשובה חד משמעית, אבל אם את שרה בקול נמוך כך שלא שומעים את הקול שלך באופן בולט אז יש יותר מקום להקל.
פניני הלכהמקור חכמה

לדעת רבים, אין הבדל בין שמיעת נגנים חיים לשמיעת נגינה דרך רדיו או מכשיר אלקטרוני אחר, וכשם שאסור לשמוע ניגונים של כלי זמר בימי ספירת העומר עד ל"ג בעומר ובשלושת השבועות, כך אסור לשומעם על ידי מכשירים אלקטרוניים. אבל לשמוע שירים דרך מכשירים אלקטרוניים בלא ליווי תזמורתי – מותר (אג"מ יו"ד ב, קלז; יחו"ד ו, לד). ויש אוסרים אפילו שמיעת שירים בלא ליווי תזמורתי דרך מכשירים אלקטרוניים, כי המכשיר נחשב כמו כלי זמר (ציץ אליעזר טו, לג, שבט הלוי ח, קכז).

אולם יש סוברים שהמנהג לאסור שמיעת כלי זמר בימים אלו אינו חל על שמיעת כלי זמר דרך רדיו או שאר מכשירים אלקטרוניים ביתיים, מפני שאין בשמיעתם חגיגיות כפי שיש בשמיעת נגנים חיים. ועוד שכיום הכל רגילים לשמוע ניגונים דרך רדיו וכיוצא בו, והשגרה שבזה ביטלה את החגיגיות והשמחה שבשמיעתם, והרי זה כשירה בפה שאינה אסורה בספירת העומר. ועוד שיש לחלק בין ניגונים של שמחה לניגונים רגילים, שרק ניגונים של שמחה יש מקום לאסור בימים אלו גם ממכשירים ביתיים, אבל ניגונים רגילים וקל וחומר ניגונים עצובים אין לאסור בימי האבלות שבספירת העומר. והרוצה להקל רשאי לסמוך על דעה זו ולשמוע שירים רגילים ועצובים ממכשיר חשמלי ביתי, אבל לא ישמעם בקול רם, מפני שעוצמת הקול שממלאת את חלל החדר יוצרת חגיגיות מסוימת.

אין שום איסור בשמיעת מוסיקה בספירת העומרשפיפול

הנושא הוכח למעלה.

אבל אומרים שאסור.. עד ל״ג בעומר..שנזכה לשמוח
אז איך אתה אומר שמותר?
@שפיפול
מי שאומר טועה ומטעהשפיפול
יש דיון שלם למעלה שבו הופרכו בהצלחה הטענות על האיסור.
זה נאמר גבי רקודים ומחולות, תספורת ונישואין כמפורש בפוסקיםעף על עצמו

אך גבי שירים ישנה מחלוקת באחרונים יש המתירים (בראשם האגרות משה כשמדובר מתוך מכשיר אלקטרוני והחרו אחריו מרן הרב יעקב אריאל הרב אליעזר מלמד ועוד והוסיפו שה"מ שלא מדובר בשירים המיועדים להרקדה) ויש האסורים (בראשם המנחת יצחק שלמד ק"ו מדין רקודים ומחולות שנכתב במג"א)

יש פוסקים שאומרים לא לשמוע -מרדכי
בס"ד

אם משהו, או במקרה הזה פותחת השרשור, קיבלה על עצמה ללכת לפי הפסוקים האוסרים, אז זאת זכותה המלאה ואני בטוח שתבואצעליה הברכה בזכות זה.

להתחיל להגיד שאין בזה שום איסור הלכתי זה כבר לא מדוייק.
אז ככה-ברגוע

לגבי ספירת העומר אני לא חושב שאת צריכה לצאת מהבית או משהו כזה, זה בסה"כ מנהג לא לשמוע שירים.

לגבי לשיר ביחד בשבת, מצרף תשובה של הרב ליאור-

שאלה:
האם כשהחתן נמצא בשולחן שבת מותר גם לחמותו ולגיסותיו ושאר בני המשפחה המסבים לסעודה לשיר יחד שירי שבת, והאם יש הבדל אם המדובר באחיות/גיסות/בנות דודות וכו’?
יש לציין שהשירה המשפחתית בשבת מאוד מרוממת את אוירת השבת!

תשובה:
היות שלא מדובר על שירה של נשים לבד, אלא על שירה ביחד ועל שירי קודש, "מעלימים עין" ומתירים את זה. ראוי שהנשים ישתדלו שלא יובלט קולם בין הגברים, ואם אינם מודעים לכך להעיר להם.

שכוייח. אשריינו שיש לנו את הרב (דוב) ליאור?בסדר גמור
כן. אשריינו!ברגוע

זכור לי שראיתי גם רבנים אחרים שכותבים ככה

אשרינו מה טוב חלקנו שיש לנו רבי כזהעף על עצמו

תשובהמרדכי
בס"ד

דבר ראשון ממש כל הכבוד לך שקיבלת את זה על עצמך. זאת החלטה לא פשוטה בכלל וזה בהחלט ראוי להערכה.

לעניינו של דבר, אם בסביבה שלך שומעים את לא צריכה להתרחק או לעשות משהו מיוחד בגלל שהם שומעים. כמובן שלא להכנס בכוונה למקום ששומעים שם מוזיקה שאין לך מה להיות שם (כמו חדר של אח).

כמו כן, לא צריך להכנס על זה למריבה עם האחים. הימים האלו הם ימים שבהם אנחנו מכפרים על חטאם של תלמידי רבי עקיבא שלא נהגו כבוד זה בזה. אם נריב בגלל המוזיקה, אז יצא שכרנו בהספדנו.

ניתן לבקש מהם להתחשב. אם הם התחשבו, מה טוב. אם לא, אז להשתדל שאם זה לא נחוץ, לא להיות באזור.

הרבה הרבה הצלחה!!!
לא התכוונתי להתרחק מאנשים ששומעים, אני יודעת שאין עניין בכך(שנזכה לשמוח
יפה כתבת!בי.ג
עד כמה שידוע לי תאמרינסיכה יפה
בלב שאת לא מתכוונת להנות מזה בכוונה אלא זה בא בעל כורחך. ועם גיסך כמה שידוע לי אסור בעיקרון אבל זה שירי קודש ויש שמתירים...
אני לא יודעת מה בדיוק ההלכה אבל מה שבטוח אשרייך!!!!!צחוק
א. לגבי ספירת העומר:בי.ג
כל עניין שמיעת השירים זה בגלל חורבן בית המקדש והאיסור של שמיעת שירים הוא *כל השנה* רק שבימנו מקפידים על זה יותר רק בספירת העומר ושלושת השבועות (אני בעד להקפיד!)
ב. נראה לי תחשבי\ תשאלי את אחותך אם זה מפריע לגיס שאת שרה בשקט ואם לא תשירי בשקט. (לפי דעתי עדיף בכלל לא לשיר, מה לעשות אני מהמחמירים..)
במקור, ימי ספירת העומר הם ימי שמחה. המשך -- להלן:חכמת ישישים

במקור, ימי ספירת העומר הם ימי שמחה. ימי הקציר והבשלת התבואה, אחרי שעבדו קשה מאז הסתיו:

בחינת הזורעים בדימעה -- ברינה יקצורו. לצערנו, בצוק העתים, אחרי הכיבוש הרומאי, חורבן הבית ובסופו של דבר מרד בר כוכבא, ונפילת 24,000 תלמידים [כנראה, כדי לא להרגיז את הרומאים, לא דיברו על הכישלון בקרב אלא על "מגיפה"], קיבלו על עצמם להתאבל. אבל, כל זה בשעה שגויים שולטים בנו. עכשיו, שיש מדינת יהודים ריבונית, שהיא, לפחות, אתחלתא דגאולה, זה איננו זמן להתאבל. חוץ מזה, הצרות האחרונות גדולות בהרבה מהראשונות. מה זה 24,000 לעומת 6,000,000? נחזור על זה: עשרים וארבעה אלף לעומת שישה מיליון ! והראשונים מתו עם חרב ביד בשעה שששת המיליונים הושפלו ועונו במשך שנים עד שיש מהם שאיבדו את שפיותם לפני שסוף סוף מתו. ולזה הקדיש עם ישראל בסך הכל יום אחד [היום, כ"ז בניסן] או יומיים [אם כוללים את עשרה בטבת]. אם נרצה, נוכל לבכות כל השנה. בכל יום מימות השנה היה איזה אסון

שנפל על עם ישראל במשך התקופות מאז אובדן עצמאותנו לפני אלפיים שנה ויותר.

כעת, הגיעה העת לשמוח. אסור, כמובן, לשכוח שנרדפנו כל השנים. לכך מספיקים תשעה באב, י"ז בתמוז, עשרה בטבת ויום השואה.

בקשר לשאלתך השניה, עד כמה שידוע לי, כשקולות הנשים והגברים מעורבבים זה בזה, זה בהחלט מותר. האם גיסך התלונן? האם אביך העיר לך משהו בעניין זה?  לדעתי, את צריכה להרגיש נינוחה בביתך. האיסור מתייחס רק לשמיעת שירת נשים בזמן קריאת שמע. [אם את רוצה, אפשר להרחיב את זה לתפילה בכלל. אבל מוגזם לדרוש ממך לא לשיר יחד עם כולם לא בזמן תפילה, במיוחד בביתך.]

אני ממש לא חושבת כמוךבי.ג
יש הלכה וצריך ללכת לפיה, זה לא שטויות זה אנשים גדולים אמרו את הדברים האלו- גם שמיעת שירים בספירת העומר וגם שירת נשים (- קול באישה ערווה, לא כתוב זמן!) את בתור אדם פרטי תנהגי כרצונך אבל אל תגידי לאחרים לנהוג כך.
הלכה?שלומישלומי

מי שאוסר שמיעת מוזיקה שספירת העומר חשוד על רפורמיות.
נהגו רק באיסור חתונה ותספורת.

תזהר, אתה מדבר פה על רובם הגדול של גדולי ישראלמרדכי
חלק מהרבנים אותם כינת רפורמיםמרדכי
בס"ד

הרב דוב ליאור:
http://www.yeshiva.org.il/ask/56763

הרב אליעזר מלמד:
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=364

וישנם עוד רבנים כמו הרב יעקב אריאל שאוסרים רק מוזיקה של ריקודים ושמחה, הרב אליהו שאומר שמותר רק בצנעה ועוד.

חבל להרבות בשנאת חינםהזקן בן המאה
אני למדתי את ההלכות, ראיתי צדדים לכאן ולכאן והחלטתי איך לנהוג לעצמי. אין לי או לך או לאף אחד אחר זכות לזלזל בצד השני ולא משנה מה הוא חושב. 70 פנים לתורה.
ממש לא !טיפה של אור
אלו מנהגי אבלות !
כל הדתיים כרגע נחשבים רפורמים?
אף פעם לא המצאנו הלכותקלוד

אנחנו לא חושבים שהלכות רלוונטיות.

למה שנמציא חדשות?

רק אורתודוקסים , ממציאים הלכות ומפברקים מקורות.

רפורמים לא עשו את זה אף פעם.

הסברא שאמרת ממש מתוקה ואני לכשעצמיעף על עצמו

מאוד מצדד בה- אך צריך גדולי תורה פוסקי הלכות שיכריעו הלכה למעשה וכל עוד לא הכריעו כך אין לשנות דינים לאור סברא זו

קודם כל יש הרבה פוסקים גדולים שמתיריםעף על עצמו
עבר עריכה על ידי עף על עצמו בתאריך כ"ט בניסן תשע"ז 10:31

לשמוע שירים בספירת העומר חוץ משירים שמיועדים להרקדה (כמו טרנס או שירים מסוימים של מוזיקה חסידית) ולכן אם את רוצה להחמיר ולא לסמוך על הפוסקים שמתירים ובינהם מרן הרב יעקב אריאל הרב אליעזר מלמד כאשר מדובר ממכשיר אלקטרוני ועוד (ראי דף הבית של אתר ישיבה ועוד) העונג כולו שלך, אבל לדרוש מאחיך שימניך זה לא נראה כלל וכלל!! 

הוא שמע שירים שמחים, של הרקדה וטרנסיםשנזכה לשמוח
כפי שאמרת..
לגבי הרב מלמד לא מדויק..ברגוע

הוא כותב שיש מחלוקת ואפשר להקל לשמוע שירים שקטים/רגילים ולא בקול רם

ציטוט מפניני הלכה:

לדעת רבים, אין הבדל בין שמיעת נגנים חיים לשמיעת נגינה דרך רדיו או מכשיר אלקטרוני אחר, וכשם שאסור לשמוע ניגונים של כלי זמר בימי ספירת העומר עד ל"ג בעומר ובשלושת השבועות, כך אסור לשומעם על ידי מכשירים אלקטרוניים. אבל לשמוע שירים דרך מכשירים אלקטרוניים בלא ליווי תזמורתי – מותר (אג"מ יו"ד ב, קלז; יחו"ד ו, לד). ויש אוסרים אפילו שמיעת שירים בלא ליווי תזמורתי דרך מכשירים אלקטרוניים, כי המכשיר נחשב כמו כלי זמר (ציץ אליעזר טו, לג, שבט הלוי ח, קכז).

אולם יש סוברים שהמנהג לאסור שמיעת כלי זמר בימים אלו אינו חל על שמיעת כלי זמר דרך רדיו או שאר מכשירים אלקטרוניים ביתיים, מפני שאין בשמיעתם חגיגיות כפי שיש בשמיעת נגנים חיים. ועוד שכיום הכל רגילים לשמוע ניגונים דרך רדיו וכיוצא בו, והשגרה שבזה ביטלה את החגיגיות והשמחה שבשמיעתם, והרי זה כשירה בפה שאינה אסורה בספירת העומר. ועוד שיש לחלק בין ניגונים של שמחה לניגונים רגילים, שרק ניגונים של שמחה יש מקום לאסור בימים אלו גם ממכשירים ביתיים, אבל ניגונים רגילים וקל וחומר ניגונים עצובים אין לאסור בימי האבלות שבספירת העומר. והרוצה להקל רשאי לסמוך על דעה זו ולשמוע שירים רגילים ועצובים ממכשיר חשמלי ביתי, אבל לא ישמעם בקול רם, מפני שעוצמת הקול שממלאת את חלל החדר יוצרת חגיגיות מסוימת.

די הסתבכתי מכל הדעות של כל אחד ..שנזכה לשמוח
יש הרבה דעותברגוע

ובהחלט יש מקום ל"חומרה" שלך לא לשמוע שירים,

אבל זה לא אשמתך אם אחיך שומע.

וזה רק מנהג, אז לדעתי עדיף גם לא לריב איתו על זה.

צודק הרב אליעזר מלמד הוסיף סייג שלא יהא בקול רםעף על עצמו

כל הכבוד לך יקרהטיפה של אור
שאת מתחזקת ! אשריייך!!
ממש מבינה אותך וגם אני ביררתי את הנושא הזה , ואם שומעים לידך שירים את לא יכולה להכריח אותם פשוט תשתדלי לא להנות מהמוסיקה ,לא לשמוח ממנה לרקוד וכו ... שתעבור לך באוזן כמו שאת שומעת פרסומות או משהו
בהצלחה רבה!!
צריך לזכוראסטרו
שמתו תלמידי ר"ע מפני שלא נהגו כבוד זה בזה.
ולכן ראשית כל כדאי להרבות כבוד בינך לבין אחיך.

לענייני ההלכה אני מציע שתשאלי רב.
ידוע מה שהגמרא אומרת על מי שנוהג מקולי הלל ומקולי שמאי או מחומרי הלל ומחומרי שמאי.
כתוב במפורש בגמרא בעירובין (ו עמוד ב כמדומה) שמותר לנהוגעף על עצמו

מקולי בית הלל ומקולי בית שמאי בתנאי שהפסיקה לא סותרת פסיקה אחרת של השני שנוהג כמותה וכן העלה למעשה בשו"ת השואל שאלה ראשונה רק שהביא שם חידוש מהרב אבינר שאם אדם מקבל על עצמו רב אחד לפסיקת הלכה אינו יכול לשאול רב אחר לעניותי הטעם מדין נדר וצ"ב החידוש של הרב אבינר שם

מקולי בית הלל ומקולי בית שמאיאסטרו
עבר עריכה על ידי אסטרו בתאריך ל' בניסן תשע"ז 04:46
רשע
מחומרי בית הלל ומחומרי בית שמאי "כסיל בחושך הולך". ועיין במעשה ברבי עקיבה שם.
כך מופיע בגמרא

וכן השואל חכם וטימא לא ישאל חכם ויטהר. השואל חכם ואסר לא ישאל חכם ויתיר וכו... גם כן גמרא.
אח שלי תתבונן היטב במסקנת הגמראעף על עצמו
עבר עריכה על ידי עף על עצמו בתאריך א' באייר תשע"ז 00:09

שמובאת שם דברי רב שיזבי שכל דברי הברייתא על "מקולי ב"ש ומקולי ב"ה רשע וכן על מחומרי ב"ש ומחומרי ב"ה כסיל" היא דווקא כשזה סותר אחד את השני כמו שנתנה דוגמא הגמ' שם אך כשזה לא סותר שרי!,  

אומנם אפשר לטעון על דברי שדווקא גבי "חומרי ב"ש וחומרי ב"ה כסיל" דיבר רב שיזבי להתיר כשאינם סותרים זא"ז אולם המתבונן בשאלת הגמ' שמתוכה הגענו למסקנת רב שיזבי יראה שהיא גם על "מקולי ב"ש ומקולי ב"ה רשע" ומתוך כך מסתמא התשובה גם קאי על שניהם! ולחיזוק דברי הבאתי לראיה את דברי שו"ת השואל סימן א' שמבין כמש"כ בס"ד ועולה מדבריו שכן הבין הרב אבינר שליט"א. אשמח לתגובה ענינית

אשרייך על העיוןאסטרו
עבר עריכה על ידי אסטרו בתאריך א' באייר תשע"ז 07:57
לכן אמרתי עיין במעשה ברבי עקיבה. אך יש ללמוד עוד ממעשה זה, ויש לשאול למי מותר לנהוג כן, האם לכל מאן דבעי או רק למי שהגיע להוראה?
מה מקומו של "עשה לך רב וצא מן הספק"? וכן עולות עוד שאלות. וגם כדאי לעיין בתוספות על ברכות יא.

אני עניתי לפותחת שנשמעת בעלת יר"ש שראשית תזכור מדוע נצרכנו לנהוג באבלות זו לכתחילה כדי שתוכל לבחור כיצד להתנהל מול אחיה. שנית רציתי להעביר מסר שהלכה שואלים מרב שפוסק איש איש לפי שיטתו.

הרב אליהו זצוק"ל היה אומר שאפשר לשאול רב אחד בענייני שבת ואחר בענייני טהרה לדוג' אך לא ישאל באותו עניין פעם רב זה ופעם אחר.
בהצלחה!
מאמר שכדאי לראות על הנושא של כיצד לנהוג בשאלות שיש לגביהן..אדם כל שהוא
תודה רבה!עף על עצמו

אבל מריפרוף במאמר נראה שדן בדרכי ההכרעה בגמרות ראשונים ואחרונים עד פסיקת ההלכה מתוך שלל כללי פסיקה, אך אנו דנו באנשים פשוטים שאין בכוחם להכריע בעצם ההלכה אלא לבחור להם רב שהכריע בהלכה ואז שאלנו כשאדם לא קיבל על עצמו רב מסוים האם מותר לו לבחור מבין הרבנים את הפסיקות המקילות של כל אחד כל עוד זה לא סותר פסיקה אחרת שנהג כמותה (שזה נדיר וכמש"כ בשו"ת השואל שציינתי) ולאור דבריו של אסטרו החכמתי שהדבר שנוי במחלוקת אחרונים שלפי הרב מרדכי אליהו- אסור ולפי הרב אבינר- מותר ונסיתי בעניותי בהודעה הקודמת להצביע על שורש סברת הרב אבינר שליט"א 

הנושא העיקרי שלו הוא דווקא האדם הפשוט..אדם כל שהואאחרונה

ואחת האפשרויות שהוא מציג היא לבחור רב וללכת בצורה קבועה ע"פ פסקיו.

את האפשרות לבחור פסיקות ע"פ רצונו של האדם הוא שולל במפורש, ע"פ דברי הרא"ש והרמ"א.

ראה את הסיכום השימושי שבסוף המאמר, (אות ח').

למה...סיעתא דשמייא1

...במעשה העגל השם סלח כאשר העניין הוא עבודה זרה ממש במזיד

ואילו בעניין המרגלים שזה לשון הרע לכאורה ועוד שהם עשו תשובה השם לא סלח?

לדעתי השם תכנן מראש שדור יציאת מצרים לא יכנס לארץ ישראל.

כמו שנאמר "אל נורא עלילה".

גם בכבוש הארץ הם היו….סיעתא דשמייא1
… זקוקים לניסים מעל הטבע כמו: נפילת חומות יריחו, "שמש בגבעון דום".
תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

אולי יעניין אותך