בין "הבטיח" שיסתדר,
לבין "יעץ" לכאן או לכאן.
בענין של "הבטיח", זה ממש אצל מישהו מסדר גודל ענקי. היו כאלה, בעלי רוח הקודש וגם טביעת עין, ויכלו "להבטיח", וגם זה נדיר (יתכן גם שסתם הוא פיקח, רואה בחורה שיש לה פחדי-שווא למרות שברור ששניהם רוצים ומתאימים, אז נוקט "פטנט פסיכולוגי" של "הבטחה", כדי שהיא תירגע.. יכול גם סתם לעודד ולחזק במקרה כזה).
אבל, יש ענין אחד, והוא, כמו שכתבת, שיש "חששות" והולכים להתייעץ. זה יכול להיות עם יועץ בעל נסיון וערכים, יכול להיות עם רב שהוא אדם ערכי ומבין ויש לו נסיון.
במקרה כזה, ההתייעצות באה כי לא יודעים, האם מה שחשים זה מספיק כדי להחליט; האם יש בעיה של "חסימה" כלשהי מצד האופי או מצד הקשר. באיזו דרך ניתן להגיע יותר לוודאות.
ובדרך כלל, דומני שרב/יועץ, לא יקח עליו "להכריע" במקום המדוברים, אלא יעזור להם להגיע לבירור אמיתי יותר, בינם לבין עצמם.
[החשש של "מפספסים את השידוך שלנו", הוא חשש שצריך להיזהר מלהשתמש בו יותר מידי לדעתי. זה טוב בשביל לא להתבטל - אבל לא כדי לפחד כשלא יודעים, שמא "זה היה השידוך".. זה לא כך. מכירים, בוחנים כמיטב היכולת. הקב"ה לא תובע מאדם שידע ברוה"ק מי השידוך שלו...]
הרבי מללובאוויטש זצ"ל אמר למי שהיה עם הימים מזכירו, כשהתייעץ איתו לגבי שידוך, שבזה לא יוכל לעזור לו לא חותנו (הרבי הקודם), ולא הוא... לא יוכלו להחליט במקומו. אלא הוא צריך לראות אם ליבו נמשך להצעה הזאת. זה משהו אישי.
אכן, אחרי שאנשים כבר רצו, אז היו פונים לקבל "הסכמה" וברכה. בד"כ היו מקבלים ברכה, דומני שהיו גם חריגות "מופתיות". היה, למיטב זכרוני, גם פעם שסתם שאל מישהו שרצה אחרי שבוע להחליט, אם הוא סבור שתוך שבוע יכול להחליט על ענין בעל חשיבות כזו.. ("אין למדין הלכה מהמעשה" ואולי גם הכיר את המדוברים, מכל מקום - אפשר לראות כיוון על אופן של ייעוץ, שאינו בסגנון של "הבטחה").