מאמר שכתבתי בנושא תזונה טבעיתאנונימי (פותח)
תזונה טבעית

התזונה הטבעית הינה כלי הריפוי העיקרי בתוך המונח הכולל, נטורופתיה (nature=טבע,pathia=ריפוי), שמאגד בתוכו מלבד תזונה שימוש בצמחי מרפא, הידרותרפיה (ריפוי באמצעות אפליקציות של מים), טכניקות מגע שונות, תמציות פרחי באך ועוד.
בטיפול הנטורופתי מותאם לכל מטופל תפריט תזונתי אישי, בהתאם למצבו הבריאותי, גילו, נטיותיו ומאפיינים נוספים.

למרבה הפלא, אין "מזון בריא" ומה שנכון ובריא לאחד, יכול להיות מזיק לאחר. בניגוד לרפואה המערבית, בטיפול הנטורופתי ישנה התייחסות אישית ואינדיבידואלית.
השימוש בתזונה ככלי טיפולי הוא כמעט בלתי נמנע. המזון, שבלעדיו לא היינו יכולים להתקיים משפיע עלינו עד רמת התא. המזון הוא זה הבונה את גופנו וכמו שאומר המשפט הידוע, "you are what you eat"
מרפאים רבים ברחבי העולם מוצאים לנכון לרפא אנשים באמצעות שינוי תזונתי בלבד.

קצת היסטוריה...

הרפואה הטבעית נולדה ביוון העתיקה בסביבות 400 לפנה"ס.
היפוקרטס, אבי הרפואה, טבע את המושג "הכוח המרפא של הטבע" ומתוך הבנה זו, יוצא שתפקיד המרפא הוא לחקור ולחפש גורמים טבעיים למחלות-כמו מזון, מים, אוויר ותנועה.
בדיוק באותה תקופה ובמקביל להתפתחות הרפואה הטבעית, התפתחה הרפואה המערבית/קונבנציונאלית המוכרת לנו כיום.

הרופא הטבעי הראשון היה איכר מצ'כיה אשר גילה את הריפוי באמצעות צום מים וחבישות קרות. בסביבות 1820 החל לרפא אנשים, בין מטופליו היה נפוליאון ה-3.
המונח נטורופתיה הוטבע לראשונה ע"י ד"ר ג'ון שיל, שעסק בהידרותרפיה, צומות וניקויים. בשלב ראשוני זה עדיין לא היה שימוש בתזונה ובצמחי מרפא. עם הזמן נחשפו יותר ויותר אנשים להשפעתם של התזונה וצמחי המרפא ולחשיבותו של המזון האורגני-זאת בין היתר במקביל להתעוררות המודעות האקולוגית.

עקרונות יסוד בטיפול הנטורופתי:

"at least do no harm" – על כך נשבע היפוקרטס בשבועתו. הנטורופת יסייע למטופל להבריא ויקפיד לא לגרום נזק תוך כדי.
לגוף יכולת לרפא את עצמו- תפקיד הנטורופת הוא לחפש מה מעכב את אותו כוח ריפוי טבעי, לחזקו ולסייע לו.
טיפול באדם כמכלול – ההתבוננות באדם היא ב-4 רבדים: גופני, מנטאלי, רגשי ורוחני, המתקיימים בו זמנית ואין להפרידם.

איכות, כמות והרכב התזונה שלנו הינם גורמים חשובים ביותר המשפיעים על איכות חיינו.

• מחסור ב B-12 למשל, עלול לגרום לעצבנות, עייפות, ירידה בזיכרון ואף לדיכאון קליני.
• צריכה גבוהה של קפה עלולה לגרום לכאבי ראש, עייפות ורוגז.
• מזונות מסוימים עלולים לגרום לתגובה אלרגית שתתבטא בגזים, נפיחות בבטן, גירוי בעור ועוד.
• הפחתה של סוכר לבן ופחמימות ריקות מהתפריט הינה משמעותית עד כדי שינוי פרופיל שומנים בדם, שיפור במצב הרוח, ברמת האנרגיה, ירידה במשקל ועוד.

שינוי תזונתי חשוב לא פחות בכל הקשור לרפואה מונעת. אפשר אמנם לרפא מחלות על-ידי שינוי תזונתי, אך כמובן שעדיף למנוע אותן מראש.
תקופות כמו גיל המעבר, גיל ההתבגרות או הריון, הן תקופות בהן כדאי להכין את הגוף על-מנת למנוע תופעות בלתי-רצויות שהן תוצאות השינוי המתרחש בגוף.
ידוע למשל, שלרמת הכולסטרול בגוף אצל נשים בגיל המעבר יש נטייה לעלות, דבר המעלה את הסיכון למחלת לב בהמשך, ואת עלייה זו ניתן למתן ע"י התזונה.

האבחנה בנטורופתיה מתבצעת ע"י תשאול ארוך ומקיף וקריאת בדיקות הדם של המטופל. יחד עם המטופל ובהתאם ליכולתו, מחליטים על השינוי התזונתי המתאים לו ומלבד שיפור באיכות חייו, לרוב נחשף המטופל למזונות וצורות הכנה חדשות שלא הכיר.


סיון דראי

נטורופתית

054-4237757

מאמר מעולה!!! מעניין ומחכים. נשמח לקבל עוד כאלה.tzvibאחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך