מציפה נושא שאולי יכול להיות קצת רגיש..עלמא22

אנחנו קבוצה קטנה של כמה חברות מאוד טובות, חלקן נשואות (אחת עם ילד), אני בעז"ה מתחתנת בקרוב, וחלקן רווקות.

בין הרווקות יש אחת, באמת חברה טובה שלי, שבתקופה האחרונה נהייה לה מאוד קשה, מאחר ואנחנו שתי חברות מהקבוצה שהתארסנו באותו זמן (השניה כבר התחתנה), ועוד אחת ילדה קצת אח"כ, וכל הדיבור שלנו היה סביב החתונות והלידה. היא ממש רוצה להתחתן, וגם ההורים שלה מאוד לוחצים עליה (היא הקטנה ושאר האחים שלה נשואים), אבל (וזה אבל גדול!)- תמיד ששואלים אותה מה היא מחפשת, היא לא יודעת להגיד, אומרת שהיא מחפשת מישהו בסגנון של הארוס שלי וחבר מאוד טוב שלו (שהיא גם מכירה) למרות שהם שני אנשים מאוד מאוד שונים, כשאנחנו מנסים לעזור לה ולשאול אותה על הנושא, או שואלים אותה למה היא פסלה את מי שיצאה איתו היא ישר מתעצבנת עלינו ומשנה את השיחה, וכו'.. חוץ מזה, יש לה עוד כל מיני קשיים אחרים שלא קשורים לתחום הזה.

בזמן האחרון נהייה לה עוד יותר קשה, ומשהו קטן שקרה בינינו הכעיס אותה, ואני מרגישה שהיא קצת מוציאה עליי את כל הכעסים שלה. כל הזמן אומרת לי שהיא כועסת עליי, שהיא נפגעה ממני (היא התחילה עם זה כבר יומיים אחרי שהתארסתי, אמרה לי שהיא נפגעה שלא אמרתי לה מראש, למרות שהסברתי לה שהיחידים שסיפרנו להם מראש אלה כמובן המשפחות שלנו, השדכן והבוסים שלנו.. לא עזר, עדיין כעסה עליי..). היא אמרה לי משהו בסגנון של "את מהאלה שברגע שהן יוצאות עם מישהו הן נעלמות?" למרות שלפני פחות משנה טסנו ביחד לחו"ל (אחרי שהארוס שלי ואני התחלנו לצאת, והקשר שלנו היה מאוד רציני), היא כל הזמן כועסת עליי שלא אכפת לי מהקשר שלנו, כל הזמן שואלת אותי- "את לא יכולה לפנות קצת זמן בשביל חברה שלך?" (בשביל לדבר ולסדר את הדברים בינינו), למרות שאני מסבירה לה שוב פעם ושוב פעם את התקופה המטורפת שעוברת עליי מאז פסח (גם עם החתונה וגם עם דברים אחרים).

אני מבינה את הקושי שלה, באמת! לקח לי לא מעט זמן עד שהתחלתי לצאת עם הארוס שלי, והייתי תקופה מאוד ארוכה בלי הצעות, אבל היחס שאני מקבלת ממנה מאוד פוגע בי, ואני נמצאת בתקופה שאני חייבת את החברות הטובות שלי, וקשה לי מאוד עם היחס הזה..

יש לכם הצעות מה אפשר לעשות?

מזל טוב כלה רוני ציון

קודם כל אני חייבת להגיד שממה שכתבת רואים שאת חברה מאוד רגישה, באמת איכפת לך מהחברה שלך, מהחברות שלכם.

למה אני כותבת? למרות שאי אפשר להגיד מה התשובה בלי להכיר את הסיטואציה ואתכן אבל חשוב לי שתדעי שזה נושא שמעסיק הרבה (אם לא את כולם) בשלב כזה של החיים.

זה ערבוב גדול, של שמחה גדולה, ופחד מהבאות (מצדה ומצידך) וצער של פרידה, ואיזשהוא סיום דרך שהייתה משמעותית לשתיכן בחיים (יש משו חדש שמתחיל אבל הוא לא ידוע..) ומעל זה רובצת העננה של הבדידות והחוסר שלה. מצד שני את כחברה מצפה שהיא תפרגן לך, ושתדע להיות שם בשבילך, וזה הדבר הכי בסיסי בכל חברות כלשהיא..

מהמצבים שאני חוויתי מדתי שרק תקשורת אמיתית, וכנות יכולים לגשר על הפערים האלה, אבל צריך לדעת שלכל דבר יש זמן ויכול להיות שחברה שלך לא פנויה כרגע לשמוע..

מאחלת לכם שתמצאו שיח ואת החברות המתחדשת בתנאים החדשים והמשמחים

הרבה מזל טוב ובהצלחה!!

ועוד דבר קטן- לפעמים חברות שצולחת את הקשיים האלה נבנית למשו גדול ומשמעותי הרבבה יותר ממה שהייתה לפני כן..

לא פשוט.גמדיתלאגמדה
היא מתאבלת מראש על חברות שלא תחזור..נשמע קשה אבל נכון.
רוב החברויות לא באמת מחזיקות מעמד אחרי החתונה, במיוחד אם אחת כן נשואה ואחרת לא...לפעמים לוקחכמה חודשים, לםעמים כמה שנים אבל הניתוק לרוב מתרחש,ונשמע שהקשר ביניכן שייך לסוג הקשר המתנתק..
זה קורה עם הטובות ביותר לפעמים מישתרחקת זו הכלה שמרכז עולמה הופך להיות ביתה (בצדק), לפעמים הרווקה ולפעמים שתיהן מעדיפות את הנתק.

מה אפשר לעשות?
לדעתי לא הרבה. זה העבודה של חברה שלך מולעצמה ונשמע שיש לה לא מעט עבודה לעשות..השתדלי כמה שפחות לשפוט אותה.
היא כבר תמצא לעצמה חברות חדשות שאותן היא תנטוש אחרי שהיא תתחתן (צוחקת..)
תלוי מאודלב אוהב

בסוג החברות.. חברות שהיו חברות לצחוקים וכיף ושטויות אז יכול להיות שהם באמת יופסקו.

אבל חברות אמיתית של לב ונפש ועומק וכו' אם שני הצדדים משקיעים מאמץ ומבינים את השוני שנוצר בעקבות החתונה, אז בהחלט שאפשר להחזיק את הקשר הזה. אומנם באמת יותר קשר, אבל אפשרי.

חברה שלי הכי טובה נשואה ב"ה, ואנחנו לפעמים יותר בקשר מאשר עם חברות רווקות. 

אבל ברור שהרגשתי שהחברות השתנתה, אבל זה בסדר, וזה נורמאלי. צריך קצת זמן לעכל ולהבין שהחברות תיהיה קצת שונה אבל היא עדיין יכולה להיות איכותית ומספקת וכיפית כמו שהייתה לפני

מבינה אותך ואותה..את באמת רגישה אליהפצלשיתתת
וכנראה היא במקום פחות קשוב עכשיו,אולי תספרי לה איך את מרגישה?שתנסי להבין את הצד שלה למשל אני במקום כזה של הרווקה שחברה מאוד טובה התחתנה ואני פשוט מרגישה שאני ברירת מחדל שלה,כל זמן שיש לה זמן פנוי בלי בעלה היא קובעת איתי ואני מסרבת לכן אני מתרחקת או שהיא רוצה שנעשה שבת חברות איתה ועם בעלה ועם עוד זוג ועוד 3 חברות רווקות ואמרתי לה שאני לא אבוא לשבת כזאת כי ההרכב לא נוח לי והיא מנסה לשכנע ולאט לאט לא באלי כבר להיות בחברתה ואני הכי מפרגנת באמת פשוט לא אוהבת להרגיש ברירת מחדל..אז כן חשוב להיןת קשובה ורגישה ולא כל הזמן לנפנף בזה(למרות שאת לא נשמעת לי כזאת)וכן לשים את הדברים על השולחן ולהיות כנה..
דוקא לא נשמע לי פ'לטובה
שאת בכלל ברירת מחדל עם מזמינה אותך ועוד 3 חברות רווקות... מראה לי שאת חשובה לה ומנסה למצוא איך לראית אותך.
זו הרגשה אישית ומרגיש לי לא נוח בהרכב כזה של בנים ובנותפצלשיתתתאחרונה
ואפשר להבין ולא ללחוץ עליי שאני אומרת שאני לא רוצה אבל זו רק אני יכול להיות
שאלה קטנהתפוח יונתן

בוסים הכוונה מעסיקים?

למה היה כזה דחוף לספר להם לפני חברה טובה?

כל הכבוד על הרגישות =)דוד=)
שבי איתה, דברי איתה, יכול להיות שפתאום היא תפרוק הכל ויהיה לה הרבה יותר נח. חברות מתבטאת בשעות הקשות =)
תקופה מטורפת... אוי, התקופות המטורפות...הייזל
אני מצטרפת למה שאמרה גמדית על האבל שלה. באסה, כואב אבל נכון.

תראי, את נשמעת חברה יקרה וטובה. באמת. וזה נכון, יש לך תירוץ נהדר ל"תקופה המטורפת". בכנות? גם עליה עוברת תקופה מטורפת, והיא הייתה נותנת המון כדי להתחלף אתך בתרוצים.

אפילו אם מישהי בכלל לא קנאית באופי שלה, לפעמים קצת מעייף לפרגן בלי גבול לכל מי שמסביב. וכולנו יודעות שלהיות מלווה של כלה זה חסד של אמת...

קשה לך עם היחס שלה? קחי צעד אחורה. צריכה את החברות הטובות שלך? היא לא היחידה. תאמרי לה במילים ברורות שאת רוצה מאוד את קרבתה, אבל מבינה לחלוטין אם לא תמיד נוח לה, ותשמחי במה שהיא יכולה לעשות בשבילך. וזהו. שחררי.

וכמובן - תתפללי עליה. תתפללי עליה המון.

מזל טוב! וכל הברכות! הלוואי שתזכי להרבות אור בעולם...
למה צריך להספיד חברה שמתחתנת?!?מור ולבונה
עבר עריכה על ידי מור ולבונה בתאריך י"ח באייר תשע"ז 18:11
אז ב"ה את מתחתנת, את לא הולכת להיעלם לתמיד או למחוק את כל החיים שלך ולהתמקד רק בבעלך.
כמובן שיש סדר עדיפויות שונה וחלוקת זמן אחרת.
תאמרי לה בצורה הכי פשוט שהקשר איתה חשוב לך, שאת יודעת שכעת הוא יתבטא בצורה שונה אבל זה לרגע לא מעיד על חוסר אכפתיות או רצון להתנתק.

אני למדתי בחברויות כאלו שמימד הזמן לא מעיד על איכות הקשר!!!
יש לי חברות שאחרי החתונה הדיבור ירד באופן מהותי ועדיין הן ממש חברות נפש שלי, לעיתים הרבה יותר מבנות שאני רואה כל יום.
זה דורש מהן להתעניין בשלומי וליזום מצידן מפגש או שיחה (סתם כי לא נעים להפריע) ולא רק להתקשר כשהן צריכות לפרוק או לבקש סיוע(שגם לזה יש מקום ענק!!).

תעשו תיאום ציפיות ותשמרו על ערוץ תקשורת פתוח,
זה יעזור.
מסכימה ממשלב אוהב

נכון ביותר!רחפת..

כשחברה מאד טובה שלי התחתנה, דיברנו על זה לפני, תיאמנו ציפיות. אמרתי לה שבהתחלה אשמור מרחק בכוונה, כי באמת זה שלב שדורש הרבה עבודה לבנות את עצמם כזוג. הבהרתי לה שלא איעלב ושתיתן לעצמם ספייס כמה שצריך. דיברנו על זה שאיכות הקשר היא בלב ולא בזמן. 

אמרו לי שאחרי החתונה אני יכולה לשכוח ממנה (לכן גם לא ציפיתי יותר מידי). ב"ה, מסתבר שחברות טובות צריך גם אחרי החתונה . היא הייתה מתעצבנת עליי בחביבות שאתקשר חופשי. סיכמנו שאם לא מתאים לה היא תגיד ואני אבין וזה חסך הרבה אי נעימויות!

באמת דאגה להראות בכל דרך שאני לא מיותרת לה - מעריכה אותה אינסוף על זה.

אמנם סגנון החברות השתנתה, החיים אחרים, אבל הקשר הוא אותו קשר.

וסתם ככה, יש לי הרגשה שהחתונה שידרגה אותה (יותר קשובה ומכילה ומנסה לחתן אותי בכל דרך אפשרית..

יפה בסדר גמור
לא כולם זכו לאינטיליגנציה ריגשית גבוהה כמוך..
אינטילגנציה ובייחוד רגשית ניתן ומומלץ לפתח נקודה

בס"ד

לענ"ד זה חלק מהרווחים של השיח כאן בפורומים,
שאם רחפת למשל כותבת על התמודדות באופן חכם, כל אחת יכולה ללמוד ממנה

מעבר לזה שנחשפים כאן צדדים נוספים, נפתחים כיווני חשיבה נוספים וכ'.

אמת..בסדר גמור
אבל לא תמיד יש את הפתיחות, המודעות והרצון.
גם נכון...נקודה

אל תגזים. ב''ה לא המצאתי את זה מעצמי. זה משהו שמפתחיםרחפת..
הייתי קוראת לזה תקשורת נכונה.

מעידה שתקשורת נכונה שמורכבת מכנות, מודעות ופתיחות למדתי המון מהפורום.

כמו שנקודה כתבה יפה.
לא יודעת מה קורה פהרחפת..
דווקא את תיאום הציפיות הזה באמת עשיתי בזכות הפורוםרחפת..
כל הכבוד לך, באמת.גמדיתלאגמדה
לי יצא לעשות מעין תיאום ציפיות לפני החתונות השונות של החברות השונות-
זה לא עוזר בד"כ מנסיוני.החיים...
לדעתי לא דומה מישהי שהחברות שלה רק מתחילות להתחתן ורוב הגדול רווקות כמותה למי שהרוב נשואות וראתה שוב ושוב שהחיים והמציאות לא מאפשרים..
נושא לא פשוט ככל שעולים בגיל,
במיוחד אם לא עושים עבודה עצמית נכונה עם המון רגישות ומודעות ופתיחות.
את מהממת. העבודה העצמית ופיתוח הרגישות והמודעותהייזל
חשובים ומקובלים מאוד לפני הקב"ה...
תגידי לחברה שלך שתרגע ותתאפס על עצמה!בינייש פתוח
לארוסך יש חברים רווקים?בעוז ובענווה

כאחת שמכירה אותה, אולי תבררי איתו אם יש מישהו (אחר מזה שהזכרת) שיכול להתאים לה?

אבל תחשבי על ההצעה הזאת טוב לפני שאת מציעה לה. כדי שהיא לא תחשוב שאת מנסה לזרוק לה עצם. אחרי הכל, כולם רוצים הצעות איכותיות..

לדעתי, עצם המחשבה עליה מהבחינה הזאת, יעשה לה טוב על הלב.

אל תשאלי אותה למה היא פוסלת. היא מפרשת את זה כאילו את תוקפת אותה על זה ששיקול הדעת שלה לא מוצלח. את אמורה לתמוך בה, גם כשהיא פוסלת מישהו ואת לא מבינה למה.

נשמע שהיא צריכה להתבגר ולהתבודד קצת...בסדר גמור
בהחלט יש קשר בקשר.. וצריך הרבה אורח רוח לצאת מזה בשלום ושלווה..

את יכולה לנסות לגייס חברה אחרת או להטיח בפניה שהיא כפוית טובה. בכל מקרה זה צריך לקרות בקרוב כי נשמע שהיא על הקצה..
אתה נסחף.. שתהיה בת ותבין את הדינמיקה תגיב.מור ולבונה
אני לא חייב להיות דולפין כדאי לדעת איך דולפינים מתנהגיםבסדר גמור
מסכים איתך שדרך תגובה ומעט פרטים - לי קשה להבין בצורה טובה. בנוסף קשה לי לבאר את כל דעתי בכמה משפטים, שנכתבים כדרך אגב.
מצטרפת ל'מור ולבונה'..גמדיתלאגמדה
נראה לי שבנים לא יכולים להבין ..

בגדול זאת מציאות כזאת שכל מי שמתחנת בין הראשונות מרוויחה הרבה יותר מכל הבחינות- יותר חברות, יותר השקעה, יותר מתנות ויותר הכל..
ומי שנותרת מאחור נשארת הרבה פעמים כמעט בלי..וכמעט כלום לא חוזר אליה
והיא גם מבינה שהיא לא יכולה לצפות.עצוב קצת כזה..
צריך לגדול באישיות כדי לא להתבאס..
לכן לדעתי, כמו גם שהייזל כתבה וגם אחרות,
קשה מאוד לשפוט חברה שמראה מצוקה על כל צורותיה השונות..וכן צריך להכיר תודה על כל נתינה ולו הקטנה ביותר שהיא נותנת..
ברור שהמצב האידיאלי זה כן לתת ולעשות באמת בשמחה ומכל הלב.
אז, סבלנותועין טובה יעזרו לכל הצדדים.
מלבד המשפט הראשון אני מסכים עם כל דבריךבסדר גמור
אני הבנתי מהסיפור שהבחורה במקרה שלנו, מתייחסת מצורה מזלזלת, אגוצנטרית ומעליבה.
לא אמרתי שהיא הגיעה סתם למצב הזה ויש הרבה לדון לכף זכות.
אך - וזה אך גדול- אני לא רואה שום הצדקה שהחברה הנשואה תסבול שהיא מוציאה את כל התסכולים עליה כאילו היא אשמה שהיא עדין רווקה. ועוד הנשואה מנסה לעזור לה ואז בתמורה היא מקבלת "קיתון של רותחין".
אתה בן. לא שופטת אותך על חוסר הבנהגמדיתלאגמדה
בואנה גמדה שכמותךמשיח בן דוד

את לא יכולה בכל מקרה, את פסולה לדיינות.. בסדר גמור
גמדות לא יכולות להיות דייניות לא? ..משיח בן דוד

אני לא מדברת על ידיעה קוגנטיבית אלא על הבנה של צרכים..מור ולבונה
כגבר, אתה מבין את הצורך של בנות ללכת ביחד לשירותים? אתה מבין את הבאסה שמגיעים לאירוע ועוד מישהי לובשת שמלה כמו שלך?
אתה יכול להזדהות עם התחושה של לחזור מדייט כושל ולהעיר חברה רק כדי לפרוק, כי אי אפשר לחכות למחר? אתה מכיר את הסיטואציה שהארון שלך מפוצץ בגדים אבל בתחושה אין לך מה ללבוש?
מקווה שלא, וטוב שכך.
אז אתה יכול להגיד שאתה מבין את הסיטואציה שהפותחת הציגה אבל קשה לי להאמין לזה.

ובלי קשר לזה, במסגרת עבודתי המשפטית הבנתי שאי אפשר לקבוע דין לפי צד אחד.
הסיפור מנק' מבט אחת לא משקפת את המציאות האוביקטיבית, אלא מצרפת לא מעט תחושות ופרשנויות אישיות. ולכן, צריך לשמוע את שני הצדדים כדי לכתוב שהיא "כפוית טובה" "היא על הקצה" "היא צריכה להתבגר ולהתבודד".
מניחה שמהצד השני הסיפור נשמע אחרת.

"אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו"פשוט.
לגבי הטענה השניה שלך - חשבתי שזה ברור.בסדר גמור

הרי את אותה טענה את צריכה לכתוב לכל אחד שמגיב בפורום הרי (כמעט) לעולם את תשמעי בפורום רק צד אחד של הסיפור.

אז כשמישהו מגיב - הוא מגיב ביחס למה שהוצג לו ולא ביחס למציאות האובייקטיבית.

יש דרך איך להגיב.מור ולבונה
אפשר להסיק מהשאלה של עלמא
"יש לכם הצעות מה אפשר לעשות?"
שהיא לא מחפשת שתאמר לה שיש לה חברה פח, ותיתן לה כינויים ותיוגים. יש לך הצעה איך אפשר לקדם מצב רגיש כזה? תגיב.
אין לך? לפעמים עדיף לשתוק.
אני מבין שנפגעת בשם המין הנשי.. לפחות אל תכניסי לי מילים לפהבסדר גמור

ופה נגמר הנושא מבחינתי

האמת שלא נפגעתי... ואני בכלל מתנהלת באופן דיי גברי בחיים.מור ולבונה
הדברים לא נאמרו באופן אישי אליך אלא לכלל הפורום. ומצאתי לנכון להגיב את זה בתגובה שלך.
ובנוגע למילים שהכנסתי לפיך זו האינטרפטציה שלי לכינויים הלא יותר טובים שלך.
תרגיש בנוח לסיים את השיחה. אין לי מה להוסיף
תנסי להסביר לה שאחרי החתונה זה יהיה גרוע יותר.מישהי=)
לא בקטע רע.
כשמישהי מקימה משפחה החברות מה לעשות, מקבלות מקום שני
ואפילו המשפחה הקרובה.
כי יש מישהו אחר שחשוב יותר מהכל.
לדעתי יותר כדאי לך להגיד במקום יש לי עומס מטורף
להגיד לה:למשל אתמול, הייתי צריכה להספיק לבדוק דירה, ללכת למדריכת כלות, להיפגש ולדבר איתו, ללכת לתיקונים לשמלת כלה, לדבר עם אמא שלי וכו וכו תפרטי לה מה עשית
ואז תגידי לה שקצת קשה לך חהכניס עוד משהו בין כל המטלות האלו
ושהיא נורא חשובה לך ולכן הנה עכשיו מצאת זמן לדבר איתה.

ןבשבילך כלה, אל תתרגשי מזה.
טבעי שחברה שלך תרגיש דחויה כי היאנלא יודעת מה זה
ואם היר בכז לא מבינב מה עובר עלייך
אין לך מה לעשות חוץ מלא להתרגש מזה בכלל.
אולי כדאי לשאול אותה, על מנת להבין באמת?נקודה

בס"ד

ראשית כמובן מזל טוב!

ככלל בתקשורת בין אנשים הכלי הכי יעיל הוא הקשבה לא שיפוטית.

נכון אין לך הרבה זמן וכ', אבל אולי בכל אופן תוכלי לקבוע פגישה איתה,
תצאו ביחד לאן שהוא ותדברו. חבל שקשר טוב של שנים יילך לאיבוד בגלל שלא נמצאה שעת פנאי עבורו.

להגיע ממקום אוהב, מכיל, זוכר את כל הטוב, ובאמת רוצה להבין. 
להזיז רגע את האגו שלנו ולהקשיב לזולת מבלי לחשוב מה זה אומר עלינו.

למשל קשה לשמוע מחברה שהיא נפגעה ממני- כי זה גורם לתחושה שאני לא בסדר.

אבל אם רגע אחד אשים את האני שלי בצד- אוכל להיות שם בשבילה- לתמוך בה במה שעבר עליה.

כמו שגמדית אמרה- נכון שיש לחץ וכ'- אבל זה לחץ שגם היא הייתה רוצה לזכות להיות בו...
ובע"ה יהי רצון שתגיע לזה בקרוב. 

לענ"ד אם תזמיני אותה לשבת יחד, על מנת להקשיב לה באמת,

לשמוע מה כואב לה, מה היא הייתה רוצה, מה יכול לעשות לה טוב,
ורק אחרי שמקבלים את זה בלי שיפוטיות- מתחילים להסתנכרן עם המציאות-

מה נדרש מך בכללי כעת, ומה את יכולה להעניק לה ולקשר.

לפעמים יש כלות שמרגישות שהעולם סובב סביב החתונה שלהן, וזה נכון להן.
אבל יש עוד אנשים בחוץ, אנשים יקרים שאת לא באמת רוצה לאבד. 
אנשים ששווה להשקיע עבודת מידות כדי לשמור על קשר בריא של אהבת ישראל והתחשבות.

ולגבי מה שאת כותבת על השידוכים שלה,

גם כאן הפתרון הוא הקשבה.
יכול להיות שהארוס שלך, והחבר שלו נראים לך סגנון שונה לגמריי,
והיא בכל אופן מצאה בהם משהו משותף שהיא רוצה שיהיה גם בבעלה.

מסתמא אכן יש להם דברים במשותף, הם הריי חברים, לא?

אז במקום לחשוב שהיא רוצה משהו לא הגיוני ולא ברור-
פשוט לשאול אותה מה משותף בשניהם שהיא מחפשת. 

זה נראה כאילו לדעתך היא לא בשלה,
יוצאת מהסיבות הלא נכונות (הורים שלוחצים עליה וכ')
ואז כששואלים אותה למה היא פסלה מישהו- היא מתרגזת.

הרבה מתרגזים כשמרגישים ביקורת.

ודווקא לרכוש ולאמן את ההקשבה הלא שיפוטית,
אמפתיה ואהדה הם דברים שרק יעזרו לך בע"ה בבניית הבית שלך,
בזוגיות בהורות ובחיים בכלל.
המון המון הצלחה! ושוב מזל טוב!

מזל טוב!היום הוא היום
לדבר איתה בכנות על מה שכתבת לנו ושמצד אחד תשמחי להקשיב לה ולעזור לה אבל גם לא לחטוף את כל הכעסים שלה.

מבחינת הצעות שפסלה. עדיף לא לשאוך למה.

עדיף כן לשאול מה היא אהבה באנשים מסויימים כמו ארוסך וכדומה
ואו זה סיוט!!הפי
אני גם מכירה את הבנות האלה שכל דבר את חייבת להביא להם אלף הסברים למה לא סיפרת לאן הלכת.ואיפה את עכשיו ולמה את בלעדיה..
מבחינתי זה נוראי וצריך להתרחק מבנות כאלה ישלי אפס סבלנות לשטות הזאת
מבחינתי מי שאוהבת אותך באמת לא תעלב ולא תפגע אם הרגשת שבא לך לספר לה רק עכשיו.. או שבחרת מישהי אחרת לבחור איתך את השימלה זה חברות
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

הגיוניintuscrepidam
"ידידי, אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד, הייתי נותן לך את היכולת לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך. אז היית נוכח לדעת עד כמה הינך אדם מיוחד במינו" ב. בילינגס
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

זה מתחבר טוב עם "חוסן - זה סדר נשים"intuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך