כרגע אני חייל שמוגבל מבחינת האפשרויות שלו לדאוג לעצמו, אבל בכ"ז- רציתי לשאול אותכם מה הדבר הפשוט שאפשר להתחיל בו, איזשהו הרגל קטן או טיפ קטן לתזונה טבעית שאפשר ליישם גם מי שלא שולט במטבח שהוא אוכל ממנו.
תודה לכן
האמת שקצת קשה לעשות צעד בכיוון הזה כשמדובר בבישול במטבחים גדולי או בישול תעשייתי,
אבל בכל זאת -
ירקות - כמה שאפשר להרבות בירקות חיים.
בירקות מבושלים גם, ויותר ירקות +חלבונים ביחס לתוספת של הפחמימה שנחשבת ריקה, כמו אורז, פסטה, פתיתים.
תפ"א הוא גם ירק חשוב - אל תתייחס אליו כאל פחמימה ריקה.
לחם - להעדיף לחם שחור רגיל על פני הפרוס האחיד, אם אפשר.
ביצה חשוב לאכול. עוף חשוב. דגים. בשר אם יש בכשרות שאתה אוכל, טוב לפחות פעם בשבוע.
גבינה לבנה וקוטג' גם חשוב.
לשתות מים בלבד. והרבה.
לא להתפתות לחטיפים מתוקים או מלוחים.
אתה יכול לקחת איתך קצת אגוזים וגרעינים מסוגים שונים וגם תמרים. זה טוב ומחזק.
חותם-צוריקישור שיכול להסביר היטב:
צריך לזכור: מצד אחד
עודף פחמימות (משני הסוגים) בגוף גורם לסוכרים העודפים להפוך לשומנים. כלומר, הגוף מנצל את כמות הסוכרים הדרושה לו להפקת אנרגיה ואת היתר הוא הופך לשומנים.
ומצד שני, עמילן למשל, הוא אחד הסוגים של פחמימות מורכבות (רב-סוכרים), נמצא למשל בדגנים, תפ"א, פירות, שעועית ואפונה.
חוסר בעמילן גורם לגוף לפרק את חלבוני המזון על מנת לספק לעצמו את האנרגיה הדרושה, דבר העלול לגרום לדלדול שרירים. ולכן אכילת פחמימות לאחר פעילות פיזית, תעזור בתהליך ההתאוששות של הגוף ושל השרירים.
(מתוך http://www.foodsdictionary.co.il/NutritionalValues/Carbohydrates.php)
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.