סקרלצורך שאלה.
השלום והברכה..
זקוק לעצה.
או יותר נכון לשמוע ממכם מה ההעדפה.

יוצאים לדייט.
בשלב מסוים אני קולט שזה פחות רלוונטי-
איך להתנהל עד סוף הדייט?
להיות נחמד (אני מדגיש שזאת לא צביעות. אני חברותי ונחמד מטבעי) או ליבש כדי שלא יהיו ציפיות וההנחתה תהיה רכה יותר?

תודה.
להיות נחמדפיט פט וטו.
והכי חשוב זה לא להסתכל בשעון ואז למצוא תרוץ ששניכם יודעים שזה תרוץ בשביל לחתוך וללכת....
אם אתה בטוח לגמרי שאתה רוצה לחתוך תחייך עד סוף הערב אבלבסדר גמור
אל תעבור את השעה יחד.

(אני לא מתייחס לכל ה"לפסול מהר מידי סתם".)
איך אפשר לגרום לדייט להיות פחות משעה?מור ולבונה
ושזה יעשה בדרך נעימה?

שואלת ברצינות מתוך רצון להבין.
כמה אפשרויותבסדר גמור
א. להגדיר מראש שזאת כמות הזמן שמקציבים לדייט.
ב. צריך לסיים עד שעה מסויימת, כי בשעה זו..

ואם שני אלו לא הספיקו לך את מוזמנת לפרטי לשמוע עוד..
לדעתיtz1994

אם אתה כבר באמצע הדייט ובטוח שזה חסר סיכוי מבחינתך אז אני בתור בחורה מצד השני הייתי רוצה שהבחור עד סוף הפגישה כן יפגין אמפתיות ושלא יהיה על קוצים וקצר רוח, אבל מה שכן הייתי מאד רוצה שכבר בסוף הפגישה יגיד לי פנים מול פנים שזה לא מתאים.( כן, למרות שזה מפדח ולא כ"כ נעים)זה חוסך מחשבות על הטלפון שאחרי גם לך וגם לבחורה.

צריך בשביל זה אומץ, אני מודה, אבל אני דווקא מעריכה את הכנות הזוחיוך גדול

בהצלחה.

מסכימה עם זהפיט פט וטו.
אמ.. פחות מסכימהשלוות עולמים

אפילו לחכות כמה שעות, אפילו שעה ולהתקשר להגיד את זה.

יש משהו קצת נוקב, אולי נוקב מידי בלהגיד את הדברים ישר בסוף הפגישה.

זה נותן תחושה לבחורה ש'הוא בכלל לא הקשיב לי ורק חשב על זה שזה לא מתאים'.

ואם הוא מתקשר, גם אם שעה אחרי ואומר 'חשבתי על זה..' זה כבר נשמע אחרת לגמרי לדעתי.

לגיטימיtz1994

כל אחת והתחושות שלה.

פשוט רשמתי את זה בתור משהיא שעשו לה את זה פעם ודווקא ראיתי את זה בעין ממש יפה. הבחור כן זרם איתי כל הדייט והקשיב לי אבל פשוט הספיק לו אחרי הדייט להבין שזה לא מתאים ולא הרגיש עוד צורך במחשבה ולבטים.

ודווקא המצב שלהתקשר באותו יום פשוט אחרי כמה שעות אז אני הייתי הכי נפגעת מזה..כי לי אישית זה משדר שהבחור כבר היה בטוח שזה לא זה בפגישה אבל פשוט לא היה לו את האומץ להגיד לא. אם כבר טלפון אז למחרת..

זאת דעתי הענייה בכל אופן

יפה אמרת..שואף למעלה
מאוד אינדוודואליאופטימיות
זה מעיד על המון בגרות.

[אך ככלל- לא ככ מומלץ. מי ישמע היה נוראי שהעניין לא סובל דיחוי ומחשבה טיפה.
גם אם בטוחים שלא-יותר מנומס להתקשר בבוקר או לאחר כמה שעות לכל הפחות.]
נכוןtz1994

לא אמרתי את זה ככלל אלא רק על עצמי.

והעניין של הנימוס הוא נכון לדעתי לפגישות הראשונות אבל כשזה הולך ומתקדם אני לא רואה חוסר נימוס בלומר את ה "לא" מול הפנים אלא אפילו להיפך.

מה זה הולך ומתקדם?אופטימיות
אני דווקא חושבת שלא נעים לקבל "לא" ממישהי או מישהו בפנים מאשר לאחר זמן מה,אפילו לאחר כמה שעות כמו שכתבתי.
גם כאשר עושים את זה בשיא הרגישות?לחפש את האור
בס"ד

האמת שעד השרשור הזה חשבתי שלהגיד שזה נראה פחות מתאים ולסיים קשר בסוף דייט זה הרבה יותר אכפתי/רגיש. בדיוק מהסיבה של לחכות לטלפון וכו'

עכשיו אני כבר לא בטוח.
לדעתי עדיף להימנעאופטימיות
סיום קשר בסוף דייט ממחשבה מעמיקה אומנם מראה אכפתיות ממקום יותר מושכל לטווח רחוק.

אך באותו זמן שהבחורה נמצאת מולך-ואתה כבר בסיום הדייט מבין שזה לא מתאים..זה פחות נחמד. תשובה שלילית בסיום הדייט בעיני מחדירה תחושה לא נעימה באותו רגע לצד ששומע זאת.
היא יכולה להסיק מסקנות שווא.
"מה,אני עד כדי כך גרועה שכבר עכשיו הוא חותך?" . לענ"ד יכול לפגוע.

כלומר, אם תתקשר למחרת לצורך העניין-זה
יכול יותר להביע רצינות ביחס אליה. כי יצאנו,חשבתי ואז חתכתי, מתוך יישוב הדעת.
ולא ישר חתכתי.
אני מבין מה שאת אומרתלחפש את האור
בס"ד

ואני חושב שאת צודקת.
העניין הוא שטלפון זה מרגיש לי כזה טלפון, ובלי קשר זה ממש לא נעים לחתוך.

אולי באמת כדאי לפתוח על זה שרשור ולראות מה דעת הרוב.
נכון גם בטלפון זה לא נעיםאופטימיות
אבל התיזמון בעיני חשוב פה.

אתה יכול לפתוח שרשור ומקסימום אקפוץ לבקר;)
כמו שכתבתי למעלהtz1994

מהניסיון שלי דווקא כשאמרו לי "לא" בטלפון זה לא היה יותר נעים מאשר פנים בפנים. אבל כמו שאמרת זה אינדיוידואלי( וגם זה תלוי איך זה נאמר..)

מתקדם התכוונתי משהוא כמו 5 פגישות ומעלה

בגלל זה הכי טוב שיש שדכן/ניתאופטימיות
או שזו עוד שאלה😅
מעדיפים לקבל יותר "לא" בטלפון או בפנים, אך להתחתן מוקדם יותר או לא להיחשף להתמודדות הנל בתור חותכים/נחתים (כי ההתנהלות נעשית דרך שדכנית) ולהתחתן מאוחר יותר?

[לאור התרשמות מבני הפורום בנוגע להצעות הרלוונטיות שניתנות ע"י שדכניות]
אני חושב שעדיף להיות נחמד..מבקש אמונה

כמישהו מייבש זה הרגשה ממש רעה...  

כאילו מה, כל כך רע להיות בחברתי שרוצים לברוח?

מסכימהבא לי

עדיף עוד קצת כאילו "להציג", ולא לתת הרגשה רעה, למרות שזה נראה לך לא שייך.

שתרגיש שחשבת על הענין, והגעת למסקנה שזה לא מתאים.

למה לפגוע?

להיות נחמד בלי להיות דבק.DvorW

אין טעם להגיד לה 'להתראות' אם לא התכוונת להתראות איתה שוב.

וגם,

לקצר.

אל תמרח איתה שעות אחרי שבלב כבר חתכת.

להיות נחמד. כל מקום, כל הזמן, בלי קשר לדייט.לך דומיה תהילה

להיות נחמד..ביינישית
כמו שהיית רוצה שהתנהגו אליך,ולא להגיד באותו ערב אלא למחרת..(אפשרי שהפגישה לא תהיה ארוכה)
מצטער חברים לא מסכים איתכםבינייש פתוח
עבר עריכה על ידי בינייש פתוח בתאריך י' בסיון תשע"ז 09:47

מלא חברים מספרים לי על דייטים שנראה שהלכו ממש מצוין ולמחרת הבחורה אמרה שהחליטה שלא ממשיכים לדייט שני והם ממש לא יודעים איך לאכול את זה וזה ממש הוריד להם את החשק. אם את/ה מבינ/ה שזה לא זה חשוב להיות מנומס אבל חבל להפיח תקוות ולאכזב. מבחנתי באותו רגע כדאי להוריד את שתוף הפעולה למינימום ודווקא מאוד מומלץ ללכת פתאום בתירוץ שישמע מוזר (וממש לא לומר שאתה חותך בסוף הדייט, זה הכי גרוע!!!!) 

זה קורה גם הפוך.מי האיש? הח"ח!

לא חסרים בנים (כולל עבדכם הנאמן) שעוד לפני שהדייט החל כבר היה ברור להם שמזה לא ייצא שום דבר. אז מה עושים? מודיעים לגברת לא להתיישב בכלל? משאירים לה כסף לקפה והולכים? היה לי מקרה רציני ביותר של ציפיות שדכנים מוגזמות להחריד ממני, ושבעשירית השנייה שבה קלטתי מרחוק את הגברת היה ברור לי שזה לא יהיה זה (ולא משנה מה הסיבה, לא איזה כיעור בלתי נתפס או לבוש לא הגיוני, פשוט היתה סיבה שלא אפרט). מה הייתי אמור לעשות? להיות "כנה" אבל הכי בלתי אנושי בעולם, לפנות לגברת ולומר "תקשיבי, זה שסידרו לך אותי דרך המשפחה והחברים שלי, וזה שיש בערך מאה איש כרגע שפתחו עלינו פייסבוק לייב ומצפים לאיזו טבעת שתישלף עוד הערב, כל זה הולך לפח כי לא באת לי בטוב ונגמר"? או שאולי פשוט ניתן לה כאפה אדירה לפנים, ככה שתקלוט את חומרת המצב? אולי פשוט נהרוג את הצד השני במצב הזה, וככה נחסוך מהם את העינוי?

אז לא, ברור שלא. הנה מה שעשיתי: לא זו בלבד שדיברתי אליה יפה, גם ישבנו לדייט ובסיומו קבענו שנדבר, ורק למחרת בטלפון אמרתי לה שמבחינתי זה לא מתאים. ולא זו בלבד שזה פוצץ אותי מעצבים לעשות את זה, ונאלצתי לספור עד חמש מאות כדי לא לשבור את הנימוס והכלים, אלא שגם ידעתי מראש - וכך גם היה - שיהיו אנשים שידברו אליי לא יפה כי אוי לא, איכזבתי אותם ואת הציפיות הגדולות שלהם. ובכל זאת עשיתי את זה. כי ככה זה, כי גדול השלום, וכי להלבין את פניה של אישה ברבים ולומר לה ש"מצטער, אבל ככה כאן באמצע הרחבה של הקניון כבר החלטתי שזה לא בשבילי" וללכת, זה שפיכות דמים. ואני חושב שעדיין אני לא רוצח. נראה לי לפחות.

יתר על כן: הנימוק היחיד שאני מכיר שמדבר בזכות ה"לחתוך באמצע פגישה" או "לפחות לסיים את זה במין פתאומיות ולסגור סיפור בשתי דקות באופן שממחיש לצד השני שאין על מה לדבר", זה נימוק של יושר וכנות פנימית. כלומר, עזוב נימוס, בוא תהיה אתה עצמך, זה עדיף על הונאת הצד השני אפילו לעשרים וארבע שעות עד הטלפון הבא. אבל על אף האמת המסויימת שבנימוק הזה, אני לא חושב שרובנו יודעים לעשות דברים כאלו נכון, ואנשים ייפגעו יותר מאשר מה שאתה מתאר כשהם מקבלים טלפון שלא יהיה המשך.

יש נימוק אחר כמובן, שנוגע יותר לציבור התורני-לאומי, וזה שאסור לבזבז זמן בשיחה בטלה עם המין האחר, אבל תסלחו לי כי מי שבאמת מאמין לעצמו על נימוק כזה - שיעשה טובה וישתדך כבר באופן תורני-חרדי ממש, לא בדייטים.

הנה דעתי: אם ה"חברים" שלך "לא יודעים איך לאכול את זה" אז הם לא מוכנים לחיים ובפרט לא מוכנים לזוגיות. כי וואלה, עוד יהיה להם הרבה דברים שהם לא יידעו "איך לאכול", כולל אחרי החתונה, וזה ממש יוריד להם "את החשק" להרבה דברים שהחיים מפילים עליך. אוי לא, מישהי נראתה להם, והם כבר פינטזו על החופה, ובסוף לה זה לא התאים. בוא נאמר, ראיתי כמה דברים יותר גרועים מזה בחיים. שאנשים יתבגרו כבר. שלא לדבר על הערכים שחשבתי שהעולם הדתי שלנו מקנה, כלומר לא לפנטז יותר מדי אלא ללכת בתום ויושר ולהאמין שמה שצריך לקרות יקרה, הכל זה מלמעלה, וכולי האי ואולי.

לי עשו את זה,הדבר הכי פוגע שישזוהרת בטורקיז

והייתי ממש קרובה ללהגיד לו,אין צורך שתתקשר,הבנתי תרמז.

ולא אמרתי את זה.

בן אדם השקיע,קם מוקדם במיוחד,נסע במשך שעה,

לא חותכים אחרי שעה עם תירוץ מוזר.

פשוט לא.

לא חותכים עם תירוץ מוזר.

אפשר פשוט להגיד, אז נזוז? או להגיד שאתה רואה שיש לך אוטבוס בזמן הקרוב,או טרמפ

אז שהחברים שלך יתבגרו אל תשכח לקרוא מה כתבתבסדר גמור
בחתימה מידי פעם..
בדיוק קרה לי שבוע שעבראופטימיות
יצאנו, הבחור היה נורא חמוד ומעניין.
דייט אחד-היה נחמד מאוד+טעון בירור בכל מיני עניינים מסויימים.
דייט שני-היה גם נחמד,מעניין ומצחיק.

במהלך הדייט עבר לי זיק מחשבה שאני לא ממש מתאימה לו אבל פשוט אמרתי לעצמי-" תהני, אולי דברים במהלך השיח מבלי שתחשבי כעת-יראו לך/יקבלו מימד שונה. תפסיקי לנסות לפרש מה את מרגישה באמצע הדייט". אז היה אחלה..

הגעתי לבית-עשיתי חושבים עם עצמי, והחלטתי שלא.
אני מאמינה שהוא לא הבין למה לא,בדיוק כמו שממש כאב לי לומר לא.
(בדיוק אמרתי לעצמי באותו יום שעדיף לי לקבל לא מאשר לומר לא,כי זה פחות מרגיש לי לא נעים מאשר להיות החותכת. אבל היות ואנו אנשים בוגרים-אנחנו צריכים להבין שזה דרך החיים. עדיף לומר לא מאשר להמשיך סתם.)
אז לא תמיד ברור במהלך הדייט אם זה לא נחרץ וכן כדאי לנסות להנות ולהשתחרר ממחשבות למיניהן.

אם זה ברור-אז להיות נחמד כמו שאנחנו נחמדים לכולם(במידה ואתם אכן כאלה), אך יחד עם זאת לגלות בו פחות עניין. לא לשאול שאלות/לזרום מידי- מה שיגרום לו לפתח ציפיות.
כמו שאתה רואהע מ
כל דבר שתעשה יכול להתמקם בכל נקודה על הסקאלה שבין הכי טוב להכי גרוע.
במה זה תלוי? בך ובה, איך שאתה מציג דברים ואיך שהיא לוקחת דברים. לכן, לדעתי, עם מספיק רגישות תוכל ברוב המקרים להבין (או שיותר נכון - לחוש?) מה הדרך הטובה לדייט הזה.
הצלחה מרובה!
יש מצב פתחתי פצלש בלי לדעת ופתחתי את השרשור הזה?אורות הכתובה
ייתכןע מ
נראה שיש למשתמש תכונות מאוד פצל"שניות, ואתה היחיד שמתנדב.
לי אין בעיה לשדך ביניכם.
אמנם אני לפעמים קצת נואשאורות הכתובה
אבל עם בנים ב"ה אני לא יוצא

(גם כשמדובר בספק פצלש של עצמי)
אני בטוח שגם הואע מ
לא מעוניין להיפגש עם מישהו שכל אזכור של השורש ש.ד.כ נקרא אצלו בקונוטציה של דייטים.
לדעתי,מור ולבונה
זה משנה למה בשלב מסויים אתה קולט שלא רלוונטי.
אני ממליצה בדייטים לכבות את המחשבות ולא להתעסק בכלל בשאלות אם כן. או לא. או כמה. ואיך.

פשוט תהיה נוכח בסיטואציה!! תחווה. תהנה. תלמד ממנה. תלמד אותה.
יהיה לך מספיק זמן בבית לחשוב. אבל כעת אתה צריך לתת לה את 100% הקשב (גם הקשב של הנשמה)
ובנים בכלל לא טובים בלעשות 2 פעולות במקביל אז מומלץ להימנע.
דרך פעולה כזו תהפוך את השאלה שלך ללא רלוונטית.

אבל כעת היא רלוונטית, תשובה וודאית אין כי זה תלוי בצדדים.
אני באופן אישי אשמח שכבר בדייט הבחור ירמוז.
לדוג': נדבר על גולף. אומר לו שבעזרת ה' דייט הבא יוצאים לעשות במשטח גולף, והוא בחצי חיוך יאמר מי יודע מה יהיה עד אז. או משהו בסגנון ולא משפט כמו יאללה זורם או יש מצב.
תמיד תהיה אתה על הצד הטוב ביותר שלך!!!

גם אם מחר תתקשר ותאמר שלא מתאים לך אני לפחות אשמח שהערב עבר בנעימים.
לא צריך לתת הרגשה מבאסת כדי שאני אשמח שלא רצית להמשיך.
אני אעדיף שיהיה לי זיכרון טוב מדייטים ושזה לא יגרום לי לפתח אנטי.
בהצלחה!!!
נחמד!תחושה
בלי שום ספק!

אולי השאלה באה מתוך נקודת הנחה שלהיות נחמד זו לא חובה, זה בונוס. למה?
אנחנו נחמדים רק למי שיש לנו אינטרס מולו?
אנחנו נחמדים לכל אדם באשר הוא, ובמיוחד ובעיקר מול מי שהשקיע מזמנו, ואולי גם קצת התרגש לקראת הפגישה איתנו.

עדיף גם לך וגם לה, להבין שיצאת עם בן אדם שלא התאמת לו/ה, מאשר להרגיש שאתה יוצא עם מפלצת ואולי חטאת במשהו שאתה צריך לקבל יחס לא נעים.

לא צריך להגזים בנחמדות, אבל צריך להיות בן אדם בלי שום צל של ספק.
נראה לימתן תורה
שצריך לזרום בטבעיות ולא לייבש,
אבל לנסות שלא להראות עניין רב מדי בצד השני...
נחמד כי לא צריך להרוס את הערבמישהי 1
יותר ממה שהוא נהרס כבר..
^^^^^^...Rrr
להיות נחמדטוב בסדר

אבל להגיד לה כל מיני דברים שייגרמו לה לא לרצות אותך. נגיד אם היא אומרת שמאד חשוב לה סדר וניקיון לשתף אותה כמה אתה בלגניסיט ומלוכלך...

אני חושב שזה כן חשוב שתהיה נחמד!שואף למעלה
הזמן שנותר עד סיום הדייט רלוונטי גם לגביך. אתה לא מבין כמה דברים אתה עשוי לגלות על עצמך, כמה נקודות עשויות להתחדד לך ועד כמה זה יכוון אותך בעתיד.
לכן אני אומר אם יש בעיה להיות נחמד בשבילה, כדאי לעשות את זה בשביל עצמך..
מה לדעתכם עדיף?בינייש פתוח

מה עדיף, דייט גרוע או דייט שנראה מצוין והתגלה שזה לא זה? הרי מה כל כך גרוע בדייט גרוע? אתם לא מספיק בוגרים להבין שהעולם מספיק גדול בשביל להכיל מספיק אנשים הזוים או אנשים טובים שלא מתאימים לכם? זה באמת יותר גרוע מדייט שנראה מוצלח והתגלה ככישלון? אתם לא חושבים שהמקרה השני בניגוד לראשון מוריד את החשק וגורם לצד השני לחשוב שהוא גרוע בדברים האלה ולא יודע להתנהל ולקרוא את המציאות?

אגב אני שם לב מהמעט זמן בפורום ומסיפורים מחברים שבנים נוטים להתלונן על דייט שנראה טוב ונגמר בסרוב בעוד שבנות נוטות להתלונן על דייטים הזויים ועושה לי רושם שבנות מעדיפות להטיל את הפצצה בסוף ובנים מעדיפים לנטרל את המוקש מוקדם והבעיה פה כנראה שכל אחד עושה לשני מה ש*הוא* מעדיף שיעשו לו ולא מה שהצד השני מעדיף שיעשו לו (אבא שלי טוען שהטעות הכי גדולה ביחסים בין אישים היא הנטיה האנושית להשליך את עצמנו על הצד השני). אני גם שומע מחברים מהישיבה שהם נוטים להעדיף לא לרצות לחתוך בכלל ולתת לבחורה לחתוך ע"י חוסר נימוס כמו גרעפס או פתאום לחטט באף (אגב מעדיפים לא אומר עושים אנחנו מודעים לזה שדרך ארץ קדמה לתורה). בוא נקווה שאם נחליט לסיים את הקשר נדע לעשות את זה בדרך שתכבד את הצד השני.(אגב אני לא אומר להיות רע אני אומר לגלות כמה שפחות ענין וכמה שפחות להתנהל בצורה שתפתח ציפיות כמו לא לשאול שאלות ולענות תשובות קצרות)

הכל עניין של הסתכלות!פתיתה
התייחסת ל2 אופציות מתוך נק' מוצא אחת. כלומר דייט שהיה נראה טוב ובסוף מאכזב כי נחתך- בהכרח אומר שאני מרגיש/ה דפוק/ה שלא קראתי נכון את המציאות. ולכן המסקנה היא שעדיף דייט גרוע שברור שזה כבר לא ימשיך.
מצטערת לא מסכימה עם זה.
מהחוויות שלי, דייט שלכתחילה גרוע כי צד אחד לא בקטע נותן תחושה של בזבוז זמן ומתיש. לפעמים נחמד להעביר דייט חביב, ופשוט להבין ששניכם אנשים נחמדים אבל מחפשים דברים קצת שונים. אין שום דבר רע בך או בצד השני.
ברור שיש פעמים שנפגעים כי זה לא הדדי. אין מה לעשות, אלו החיים.
בהצלחה!
צודקת מאד!בא לי

אני אומר אופציה שלישיתעובד
תהיה נחמד אבל טבעי!
אל תתנהג בצורה שמפתחת ציפיות ואל תתן לה להתלהב!
תהיה אדיב וקורקטי אבל אל תריץ בדיחות
ותתאמץ לשמח אותה..
מצד אחד לא להעליב בפועל תו"כ פגישה
מצד שני לא להרים את הציפיות לשום מקום..
איך אמרו פעם כמה רשעים?
ברגישות ובנחישות(קרה לי כמה פעמים..)
אם לא היית את המילה 'רשעים' הייתי חותמת על כל מילה בתגובה.מור ולבונה
למה לא רשעים?עובד
היוזמים והמנהיגים של הגירוש היו רשעים והם משלמים על זה בריבית דריבית.
על השאר אפשר להגיד שמעשיהם רעים ומרושעים,
אבל המנהיגים הביאו עלינו את אחד האסונות החברתיים, האידיאולוגיים, הצבאיים והאסטרטגיים
הכי גדולים מאז קום המדינה..
שילמנו על זה בינתיים בכמה מלחמות בצפון ובדרום
באינטיפאדה ובעוד שלל תשלומים!
שלא ישמע שהייתי בעד הגירוש.מור ולבונה
היו לי שם קרובי משפחה, ביליתי שם חודשים רבים מהחיים שלי.
המשפחה שלי דיי התפרקה ועברה קשיים רבים.
ועדיין, אני לא חושבת שזה מתפקידנו לנהל רישום מי צדיק ומי רשע. חשבונות שמיים יעשו בידי הקב"ה.

אני לא מסכימה עם מה שנעשה- ועדיין חושבת שהרצון של ההנהגה היה להוביל לשלום.
יש לנו מחלוקת. אני חושבת שזה מעשה שטותי.
שמאלנים, חושבים שכך יגיע השלום. הם לא אנשים רשעים שרוצים שכולנו נמות.
וואופסידונית

לא חושבת שהייתי מסוגלת להגיע לנימה האובייקטיבית הזאת אם הייתי במקומך.

אשרייך. באמת.

לא חושבת שאני אוביקטיבית מור ולבונה
אני פשוט יודעת מה ההגדרת תפקיד שלי כבן אדם. ולקבוע אם אדם כלשהוא הוא רשע או לא זה עדיין לא בסמכותי.
וב"ה שכך! בראש השנה לא אני חותמת את האנשים בספרי צדיקים- בינונים- רשעים.אני משאירה לבוחן כליות ולב את המלאכה המסובכת הזו.

יש בי כעס גדול על ההתנהלות, על המחדלים שהמדינה עשתה בדרך, על העוול שנגרם לאנשים שבסך הכל רצו ליישב את ארץ ישראל והקימו מפעל התיישבות יפייפה.
ברור לי שאם היו צריכים לפנות את הרצליה, היו נוהגים אחרת. וזה לכשלעצמו מעלה את הסעיף.
בזמנו, עשינו כל שביכלתנו כדי שהגזרה לא תתבצע. האמנו עד הרגע האחרון שתהיה תפנית בעלילה-
הקב"ה חשב אחרת. והדרך לגאולה נסתרת אז אני רוצה להאמין שזה רק קידם אותה.
התפילות, האחדות, הכנסת האורחים בתקופה ההיא, השבחי"ם שהראו מהי ערבות הדדית כפשוטו.
אבל יש דרך ויש דרך..אז נרשמתי

גם אם רוצים שלום- הדרך בה זה נעשה היתה ברשעות ואכזריות גמורה.

בחוסר רגישות משווע וזריקת אנשים מבתיהם בלי שום הכנת תשתית רצינית לפני כן..

העיקר להוציא אותם משם כמה שיותר מהר.

לא נעים לומר, אבל בפרות שמעבירים מרפת לרפת מתחשבים יותר ממה שהתחשבו במתיישבים.

וכן- הדרך היתה מרושעת לחלוטין.

אם זה היה נעשה ב3,4,5 שנים אחרי שמכינים כבר את כל מה שצריך:

ישובים, מקומות עבודה, שיקום משפחות, סביבה חברתית וכד'.. אז היה על מה להתווכח פוליטית, רוחנית ותורנית.

אבל העוול שבו זה נעשה?

אכן רשעות.

אבל זה ניצלוש רציני ולא הנושא, אז לא נרחיב.

לא עשו את הגירוש שמאלניםעובד
ואין לך איתם שום מחלוקת.
עשו את הגירוש אופורטונסטים
נמוכים, אנשים חסרי מצפון ומוסר
וערלי לב. את לא צריכה לשפוט אותם
כי כבר שפטו אותם בשמים מזמן..
וכל אחד מהם שילם ועדיין משלם
מחירים קשים מנשוא.
יש כבר עשרות ממנהלי הגירוש
שישבו בכלא, ירדו מגדולתם, עברו
בזיונות, ועוד ועוד-
דרך החשיבה הזאת מסוכנת קצתפסידונית

כי דברים רעים קורים לאנשים רעים אבל גם לאנשים טובים.

אי אפשר להתייחס לזה כאינדיקציה.

חייב להגיב על ה"רשעים"...yosefin

יש אדם אחד שטבע את המשפט הזה, אחד ויחיד, אינני זוכר את שמו רק את תפקידו- סגן המפכ"ל, לאחר כמה שנים הוא הגיע למוזיאון גוש קטיף,   שם בדמעות שליש ביקש סליחה ומחילה על הפשע שעשה וסיפר שמאז הוא לא סולח לעצמו על המעשה הנורא שעשה.

האם נסלח לו? זה תפקידו של הקב"ה בוחן כליות ולב, האם נקרא לו רשע? תגיד לי אתה...

הרב אליהו האבא זצ"ל אמר לניסו שחםעובד
שאין לו סליחה ואין לו מחילה על מה שעשה..
הרב אמר לו גם שאם הוא רוצה לחזור בתשובה
הוא צריך להחזיר את כולם לבתים ולבקש
מכל המגורשים סליחה ועוד..
לא שמעתי שהוא עשה את זה..
ואכן הוא קיבל את מינוי מפקד מחוז ירושלים ואח"כ
התפוצצה פרשיה והוא נאלץ לעזוב את המשטרה
בבושת פנים-
כל אחד חטף בהתאם למה שעשה.
לא צריך להיות צדיקים גדולים מידי
ולסנגר על מעשי רשעות או אנשים
רשעים-
לפעמים יש צדק מול רשע, ואמת מול שקר.
המגורשים הם אנשים צדיקים שגרו בגוש והחזיקו מתוך אמונה ומסירות נפש,
והמגרשים הראשיים היו רשעים בתפקיד רע מאוד בהיסטוריה של עמינו.
המגרשים הקטנים היו שותפים לדבר עבירה וביצעו את הדברים בפועל, ועשו מעשים רעים מאוד.
אף אחד לא יכול להתחמק מאחריות!
כתוב שעל הכל יביא ה' במשפט,
וכתוב הלא משנאיך ה' אשנא ובתקוממך
אתקוטט, תכלית שנאה שנאתים לאויבים
היו לי!
מהשרשור הזה לומדים כמה אנחנו שונים ולכן צריך להתיחס בהתאםבינייש פתוח

אני לא היתי נפגע אם בדייט הבחורה היתה חותכת בשלב מוקדם בתירוץ מוזר למדתי כמה בנות נפגעות מזה. יש פה כמה בנות שנראה שלא מבינות את הבאסה ואת ירידת המוטיבציה מלסיים דייט שנראה מצוין ובסוף הבחורה חותכת והם אומרים לעצמם איך לא שמתי לב?? ולמה היה נראה לי שהבחורה ממש בענין?? נראה שהדרך העדיפה היא האמצעית של האופטימית כלומר להיות נחמד אבל לא להשקיע בשביל לא לפתח ציפיות (כמו שאמר העובד תהיה אתה כלומר נחמד אבל אל תשקיע כי אתה יודע שאתה לא שם).

הייתי אומר לנסות לתפוס איפשהו את קו האמצע..חיליק
תהיה נחמדפיט פט וטו.
תנסה במשך הפגישה לדעת כמה שיותר על הבחורה כי אולי היא תתאים לחבר שלך.... לי יצא לצאת עם משהו דייט אחד שהיה נראה לי לא אבל לא הייתי סגורה ניסיתי להכיר כמה שיותר את הבחור ולאחר יום דברנו ולשונו לא היה מתאים. לאחר כמה ימים הצעתי לו את חברה שלי. כרגע הם יוצאים.
שמחתי לשמוע את דעותיכם! תודה ובהצלחה לכולנ"ו לצורך שאלה.אחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד אישאחרונה

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

אולי יעניין אותך