בס"ד
ובע"ה הרצון הוא כמפתח להשיג את הדבר.
החיים הם דינמים (כמובן שבמסגרת התורה).
זכור לי על סיפור מלחמה שהיה עם דויד המלך.
בפעם הראשונה דויד המלך ניהל את המערכה וממש "הוביל" את הנצחון, הוא היה אקטיבי ופעיל עשה ופעל החליט וביצע הנהיג והוביל...
זמן ממש ממש קצר לאחר מכן במערכה השנייה , בעוד הנצחון הזוהר במערכה הקודמת מהדהד, דויד מקבל מסר מהקב"ה להתחבא עם הלוחמים מתחת לתבן(תבן אם אני לא טועה). הוראת ה' היא מפורשת וה' מורה לדויד פשוט לחכות.הפעם פשוט להתחבא ולחכות עד אשר ה' יורה לו להילחם. כן פשוט להתחבא ולחכות. לא זאת בלבד שלפני זמן קצר דויד היה מחליט וביצע וניהל והנהיג והשיג נצחון עצום עתה הקב"ה מבקש ממנו להיות פאסיבי, ממש להפף את האישיות שלו מאדם שמנהיג לאדם שמונהג. אבל מה ? אבל למה? הרי הוא הצליח בנצחון מטורף בפעם הקודמת אז למה עכשיו ה' מורה לו לשנות דבר שהוביל להצלחה? ?
ועוד אם ננסה לחשוב איזה ענווה ענקית צריך כלפי ה' בשביל לשמוע לדברו אחרי נצחון כ"כ מוצלח שבו דויד היה המוביל.
הלוחמים מתחבאים יחד עם דויד בתבן, בנתיים האויב מתקרב, ומתקרב ומתקרב. ייתכן שהלוחמים לוחשים לדויד נו כבר, מה קרה לך? עוד שנייה הם יחסלו את כולנו. הרי נצחנו בפעם שעברה, מזאת ההתחבאות הזאת פתאום. דויד יציב בהקשבה לדבר השם. והאויב ממשיך להתקרב, עד אשר בפסיעה הבאה ידרכו עליו וכבר יגלו אותו ואת הלוחמים. אבל דויד יודע מהוא רצון ה' וממתין לאישור מה' להתחיל להילחם. ואז מגיע האות הלוחמים קופצים מהמחבוא וגם הפעם נצחון דויד היה מוחץ.
למה הבאתי את הסיפור?
החיים דינמים, כבר אמרנו?
ייתכן שעבודת האתמול היא לא עבודת ההיום.
אתמול הייתי צריך להיות יותר מכריע מתוך הספקות, היום הדברים בהירים יותר.
מה שאני מתכוון להגיד:
האדם צריך ענווה ומודעות בשביל לדעת את מצבו הנוכחי ולדעת מה רצון ה' ממנו לרגע זה.
או במקרה שאת כותבת, אנחנו מתפללים לבהירות בידיעה מי זיווגנו. אם נזכה לכך אנחנו לא יודעים. אבל אנחנו כן מתפללים.(כמובן שכל תפילה מועילה וכמו שאמרו חכמים "אם אינה עושה כולה חציה היא עושה") יחד עם התפילה אנחנו ערים למצב. שמים לב שאנחנו לא טועים בדרך. איפה אנחנו ביחס לדברים לעומת האתמול. איך ביחד עם הרצון לדבר מסויים (בהירות במקרה הזה) מוציאים ומגלים את הטוב שבמצב הנוכחי(מבררים מה יותר חשוב לנו כפי שכתבת). שמים לב שהתקווה הזאת לא גורמת לנו לציפייה שמזיקה לנו כמו שאמרת.
לשים לב שלא שוכחים את המסבב.
אז כמו שאמרת אנחנו לא מסתמכים על הנס, ולוקחים בחשבון את האפשרות שנצטרך להכריע מתוך ספקות.
האמת שאת עושה את זה באופן ניפלא. לא היה לי ככ מה להוסיף חוץ מלחזק אותך.
פשוט להמשיך להתפלל,ענווה,אמונה בע"ה את בדרך הנכונה...
(אציין שאני רחוק שנות אור מקיום הדברים האלה, יהי רצון שנזכה)