עוד שבוע חתונה והיא אומללהקרן אור2
הבת שלי מתחתנת בעוד שבוע. היא מרגישה אומללה ולא שמחה בגלל חילוקי הדעות הרבים. לטענתה הם כל הזמן רבים. בקשר לחתונה היו המון חילוקי דעות על כל דבר.
עתה אפילו בקשר לסידור הדירה שנשכרה יש ריבים. ההרגשה היא שאולי עדיף להפסיק עכשיו.
היא טוענת שלא היתה מאושרת איתו אפילו יום אחד בחודשים האחרונים. אמרנו לה שמה שתחליט מקובל עלינו אך איננו יודעים מה לייעץ. נראה שזה יותר ממשבר רגיל וחשש טבעי. אשמח לעצות ותובנות.

דעתיבעוז ובענווה
דיסקליימר - הפורום הזה הוא לא תחליף לייעוץ מקצועי.
ואחרי שזה נאמר אומר את דעתי.

על פי מה שכתבת , יש לבת שלך בערך את כל הסיבות למה אסור לה להתחתן אתו (ריבים ומחלוקות בלתי פוסקות וחוסר שמחה בחודשים האחרונים).
וזה לא משתפר אחרי החתונה.

אפשר לשאול מה הביא אותה לרצות להתחתן לאור הדברים הקשים שכתבת?
מתחתנים כי אוהבים ושמחים אחד בשני. זה נכון שהתקופה קודם החתונה היא לחוצה והכל והיא מועדה לפורענות , אבל אני לא חושב שבהיקף שתיארת. וחוץ מזה, לכל זוג נשוי הולכות להיות תקופות לחוצות בחיים , מה יקרה בהריונות ? או אחרי שנולד תינוק ?
לדעתי חשוב לעשות חשיבה מחדש וייעוץ עם גורם מקצועי (אולי גם לפרסם את השאלה בפורום של נשואים).
הרבה מאד הצלחה!
אמממתן תורה
אני חושב שאם יש תחושה חזקה לבחורה, או לך
בתור אמא שרואה את כל מה שעובר, שקורה כאן משהו לא טוב, אז שווה לשקול את ההמשך..

אבל אם היא/ואת רואה שבאמת הם הגיעו למצב לא נעים בגלל העיסוק בכל האירגונים האלה, וזה הוציא אותם מהחיבור הפשוט והיפה שהיה כאן אז פשוט צריך לשבת ולעכל את הדברים כדי להגיע לחגיגה בכיף

בכל מקרה, כדאי לפנות ליועץ/צת שמתעסק במקרים כאלה- הרבה פעמים צריך פשוט לשבת מול גורם מקצועי ולקבל כלים, כי היום כל הסיטואציה של חתונה וכו' דורשת הרבה כוחות נפש, וצריך גם יד מכוונת, בהצלחה רבה בע''ה👍
נשמע מאוד לא טובמישהי 1
לעוף ליעוץ אצל מבינים בתחום.
מקריאה של הדברים שכתבת נראה שכדאי לבטל,מאוד מאוד לא נשמע תקין.
ללכת לייעוץmatan
חילוקי דעות זה דבר הגיוני, וצורות חשיבה וגישות שונות תמיד יהיו. העניין עם הריבים הוא הצד הבעייתי.
צריך לברר לעומק מה הריבים ועל מה הם. בד"כ עם כמה שהתקופה הזו מורכבת, היא גם מלאה ברצון טוב של שני הצדדים ומוכנות להיפתח לקראת השני, והריבים מגיעים מ"בחוץ", לא כדאי להתחתן מתוך מקום כזה, צריך לפנות ליועצת(היא דיברה על זה עם המדריכת כלות?)

כאמא שלה, את צריכה לתת לה מקום, אבל לדחוף אותה להתייעץ עם אנשים שהתמחו בזה ויש להם יותר יכולות לזהות איפה יש בעיות שבגללן צריך לבטל.
אם בעז"ה זה רק עניין של תקופה מורכבת, כדאי מאוד לתת להם כמתנת חתונה(אולי לא ממכם, שלא יפגע) כמה פגישות אצל יועץ/ת זוגיות שיתחילו לבנות ולעבוד ולימוד לנהל את חילוקי הדעות שלהם בצורה בריאה יותר.
לדחות את החתונה, עד שדברים יתבררו.חסדי הים
לדחותמישהי...!

ואם צריך לבטל

אין פה שאלה בכלל

ואם לא הייתה מאושרת אז יש כאן עניין לטיפול היא צריכה לדעת שמגיע לה להיות מאושרת ולחזק את ההערכה העצמית שלה.

טיפ חשוב

חסכתי לך 400 ש"ח.

של פגישת טיפול וברצינות לא מתחתנים בהרגשה כזאת פשוט לא.

הייתי מציעה פשוט לדחות את החתונה בהסכמת רבאופטימיות
ולבדוק את הדברים בנחת עם עצמכם. בלי לחץ שעוד רגע החתונה. זה כבר יכול להקל.
ייעוץ עוזר, אבל לפני כן פשוט תחשבו יחד ותסמכו על עצמכם אם יש אינטואיציה שלילית. כך נראה לי...
לפעמים משקיטים רגשות שליליים בדבר הקשר טרם חתונה וזה גרוע. לכו עם האינטואיציה,היא לא משקרת לרוב.(מה שיועץ זוגי יכול להחסיר בהסתכלות שלו אולי?!)
נסו לשאול אותה אם קרו מקרים נוספים בינהם אפילו בדיבור שמעוררים נורות אדומות. כי אם יש-אולי זה יעזור לכם לגבש החלטה.

את לא מדברת כאן על אי הבנה חד פעמית...זה משהו שהוא מתמשך ונלווה .
קצת הדליק לי נורה אדומה שגם על דירה יש מחלוקת בנוסף לכל הריבים . אם זה המצב עכשיו,מה יהיה לאחר החתונה?
אומנם לא את כל התמונה המלאה אני רואה כאן,אך מהמעט שהבנתי-זה לא נשמע רגיל ושווה 'לעשות חושבים' מחדש.

הרבה סעייתא דשמיא ובהירות . עדכני
תודה על התגובות. באמת קשה. ננסה להתייעץקרן אור2
שיהיה רק טוב!אופטימיות
תשאלי אותה ב 4 עיניים אם היא מרגישה חופשי לידו,אם היא מרגישה *היא* .

ואל תחששו לבטל באם זה מה שירגיש לכם נכון . עדיף עכשיו מלפני החתונה מאשר לאחריה כשיהיו ילדים.
תהיו רגועים בדבר אחד-שהיא שיתפה אתכם והעניין צף עכשיו ולא מאוחר יותר. ואתם רואים שיש כאן בעיה ואי אפשר להתחתן בתחושה כזו.

לא פשוט, ליבי איתכם❤.
קודם כל, זה פורום. תתיעצו עם אדם שמבין.אבנים עם לב אדם
שנית, לדעתי האישית, אסור להתחתן ככה. חייבים להיות שמחים בחתונה. פשוט חייבים.
מי ערב לכם שדברים ישתנו לאחר החתונה? כרגע לבטח זה כואב, זה נורא, אבל זה עדיין במסגרת הנורמה. גירושין יהרסו לשני הצדדים הרבה מאוד.
ואילו אם דברים ישתנו, השנה הראשונה קשה מאוד. וגם בהמשך הדרך, לא חסר דברים קשים. לכל זוג. שני הצדדים צריכים להתמודד עם דברים שלא הכירו, ואם תמיד ישב לבת שלך שהיא בעצם לא רצתה להתחתן, לא יהיה לה כוחות להתמודד. כל מריבה היא הוכחה לטעות, כל מורכבות היא סיבה לפרק חבילה.

בעיניי, הכי חשוב זה התייעצות עם אדם חכם. רב, מטפל/ת זוגית, או פסיכולוג. זה דיני נפשות! אל תידחו, אל תתעכבו. עוד הבוקר, הכי מאוחר צהריים. יש כאן חיים של שני אנשים שנמצאים בסכנה.
זה רק אני אוRrr
שקורים יותר ויותר מקרים כאלה... של חוסר ביטחון וודאות על הבחירה... עצבנות ואפילו ביטולים ל"ע.

מה עושים? יש מה לעשות לפני?

ולמה החוסר הזה בדרך כלל מגיע מהבת? |מרגיש נבוך|
כי אצל גבר הרבה פעמים הדברים יותר שחור-לבן.הייזל
כלומר הוא רוצה או לא רוצה, היא יפה בעיניו או לא יפה בעיניו, הוא מעריך או לא מעריך אותה וכו'.
ואילו אישה מסוגלת להכיל מורכבות, להניח בצד דברים שמפריעים לה, לקוות שהמכלול ישפיע, שדברים יסתדרו תוך כדי תנועה, שיהיה בסדר. ואז או שזה באמת קורה, או שהיא מגלה פתאום שבעצם לא התגברה ולא באמת ויתרה על שום דבר, רק קיוותה שפחות יפריע לה, אבל מסתבר שהמשהו הספציפי שהפריע לה בדייט הרביעי, מפריע לה גם כעבור ארבעה חודשים, הרי לילדים שלה יהיו חמישים אחוזים מהגנים שלו, ושום דבר לא נגוז...

ומה אתה יכול לעשות בתור גבר? בעיקר להקשיב לה, ולא לבטל את החששות שלה לאורך הדרך, לדבר על הדברים וללבן אותם מההתחלה. ולתת לה ביטחון...
מסכים לגמרי, ולפעמיםמתן תורה
באמת אצל בנים זה גם ככה
תודה רבה.איך אפשר לעזור?
חידדת לי נקודה חשובה.
כגברים, אנחנו נוטים לערבב בין הענקת הביטחון לביטול החששות. "אם אבטל את החשש המסוים, אחזק לה את תחושת הביטחון". ואנחנו טועים.
תודה.
ה' יפנק אותך!..הייזל
לא מכירה את הכלל שבדרך כלל הבנות יבטלו.מור ולבונה
יש מצב שהוא גם לא נכון...

אבל, יכולה לומר שבאופן כללי. בדייטים בפרט ובהתנהלות של החברה בכלל, יש היום נטייה לשים את עצמי במרכז ובנוסף להרגיש לא מחויבים לשום דבר באופן אבסולוטי.
לרצות שהדברים יתנהלו בדרך שלי, לחשוב שהכל (או הרוב) מגיע לי, ואני יודע מה נכון ואיך נכוו לפעול.
בזוגיות צריך הרבה ענווה. להבין שיש כאן עוד אדם, שגם לו יש דעות ורצונות.
שהסיפור פה הוא לא אני - כי אם אנחנו.
(לא מתוך ביטול עצמי, כי זה לא יותר טוב.)

השנה במגילת רות, ניסיתי לראות מה אני לומדת.
לראשונה, שמתי לב איזה נאמנות מטורפת הייתה לרות בנעמי.
הליכה מתוך ביטחון שהיא איתה באש ובמים. שהיא מוכנה לחזור לחיות איתה בשפל ובעוני ושהחיים לא יהיו תותים. אבל, העיקר שהיא עם נעמי.
כיום, יש נטייה להיות יותר נאמן לעצמי ולרצונות שלי מאשר נאמן לבן זוגי או נאמן למילה שנתתי.
"עד שהמוות יפריד ביננו"- זאת אמירה יותר מידי חזקה ולא נכונה לדעתי.
אדם צריך שתהיה לו אופציה של דרך מילוט. אבל כדי להשתמש בה הוא צריך לראות אם הוא עשה כל שביכלותו לפני שהוא מפרק את החבילה.

ובנוגע לאמירה ביחס לבנות.
בנים לא יבינו (לפחות לא כעת) אבל חתונה עבור בת היא תפנית מאוד מאוד מאוד מהותית בחיים.
הבן נשאר אותו דבר חיצונית , אולי ישים טבעת.

הבת,תעבור הדרכת כלות, תבקר אצל רופא נשים(אם היא תיקח גלולות אז אולי יהיו לכך תופעות לוואי שישפיעו גם על מצב הרוח),
תשים כיסוי ראש (ויתכן שזה קשה מאוד עבורה!), אחרי כמה חודשים גם בעזרת ה' תהיה בטן, ואז הגוף יכול לאבד את צורתו. והמון בדיקות פולשניות.

אז, אל דאגה. אנחנו מסוגלות לעבור את כל השינויים האלו. אבל צריך להיות מוכן לכך, ואם זה נופל עלייך כרעם ביום בהיר- זה יכול לערער סתם כי פתאום יש הרגשה של חוסר מוכנות.
רק רציתי להתחתן ופתאום יש עוד המון הלכות ועניניים בנוסף לטבעת ולשירי "עוד ישמע".

שלא נדע בעזרת ה'.

בדר"כ מהבת אבל כברלטובה
שמעתי מקרה שבן ביטל וב"ה היא התחתנה כבר עם אחר..
תבטלו ומהר (לפחות בינתיים)!Talp01

נכון, כל זוג הוא סיפור בפני עצמו, אבל הנה דוגמא: לפני 11 שנים הייתי בדיוק במצב כזה. רבנו על כל דבר לפני החתונה, היא היתה אומללה, לא הינו מאושרים אפילו יום אחד... ובכל זאת המששכנו.... שמונה שנים אחרי נישואין מאוד אומללים (ושלושה ילדים) תגרשנו.

זהו.

אם את שואלת את דעתנו,מור ולבונה
ממה שאת מתארת - זה נשמע מצב מאוד לא בריא.

אבל לדעתי,
כאמא הייתי פונה ליועצת זוגית או מדברת עם המדריכת כלות.
בסוף- רובנו כאן רווקים.
אומנם עם דעות מצויינות ולרוב אפילו נכונות מאוד.
אבל, עדייו אין לנו את הכלים, והיכולת על בסיס כמה שורות שלך לחרוץ גורלות.
בשורות טובות
אני לא חושבת שמישהו מאיתנו מעורה מספיק בסיטואציהאיוושה

בשביל לחרוץ גורלות באופן כל כך חד. בטח כשלא שמענו את הצד של הבחור וגם לא מאוד לעומק את הצד של הבחורה.

בסופו של דבר ייתכן שהתחושות שלה קשות כל כך כי היא נמצאת עמוק בפנים, רואה את המצב בשחור ולבן ולכן מעבירה את הרוח הזאת גם לכם. אבל אולי זה יותר מורכב מזה? ניסיתם לדבר גם עם הארוס? אולי הוא רואה את הדברים אחרת? אולי זה משהו שניתן לפתור? ניסיתם להפנות אותם לייעוץ?

שלא יישמע חס ושלום שאני מזלזלת בכאב של הבת שלך. פשוט כשמדובר בהחלטה כל כך רצינית חשוב להיות שקולים מאוד אחרת אפשר לפספס משהו טוב, וחבל. הרי יש סיבה שבגללה הם התארסו מלכתחילה, בטוח שהייתה, ואני מניחה שעדיין יש, אהבה. 

סליחה,אבל לא בטוח זה נכון לערב אותו בתחושות שלה.אופטימיות
היא צריכה להרגיש שלמה בעצמה.
אולי הוא בעייתי באופי ואם היא תערב אותו הוא ינסה רק ללבן עניינים?
בקיצור,לא חושבת שזה רלוונטי.
כשיש אהבה לא מתווכחים על קטנות.
האמא טוענת שזה נשמע יותר ממשבר רגיל.
ואני לא רוצה להשמע פסימית מידי, אבל אהבה עדיין קיימת? אף אחד מאיתנו לא יכול לדעת. אבל לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שאם על דירה היום יש ריבים-זה מעיד על משהו. מה יהיה מחר?

[לא כותבת כאצבע מאשימה,אלא ליישר קו..
לחשוב רגע אחרת].
הבחור הוא לא צד בסיפור? אין לו דעה? תחושות? פרספקטיבה?איוושה

לפני רגע שברו צלחת ועכשיו אין עניין לשמוע אפילו מה הוא חושב?...

לא נשמע לי סביר וגם לא הוגן.

חוץ מזה, אז מה אם הוא ינסה ללבן עניינים? הוא בן אנוש, מטבענו כשיש בעיה נעשה ניסיון לפתור אותה. זה מעיד על אכפתיות, על מעורבות רגשית. וההפך, זה סימן טוב.

האמא, עם כל הכבוד, משוחדת לטובת הבת שלה. היא לא רואה את כל התמונה. לכן חשוב שייעשה ניסיון לבלוש קצת יותר, לרדת לעומק הדברים.

עוד משהו קטן - "כשיש אהבה לא מתווכחים על קטנות". לאהבה יש פנים רבות (תשאלי את אריק אינשטיין ) אני חושבת שזה שגוי לצאת בהכרזה כזאת נחרצת, במיוחד כשדיני נפשות עומדים פה על הכף.

אוי נו באמת...אופטימיות
לפעמים לא נכון להיות יותר מידי חשוף.
פשוט לא. היא צריכה להרגיש עם עצמה שזה מתאים וזה שלה! בלי חששות כלשהן.
אני אומרת את זה בתור אדם אכפתי,כנה ושלא יקפוץ על האופציה של לבטל או לא לנסות לגשר/לחבר בין השניים. אלא מה?
דעתי היא כזו כי ברגע שאת שלימה עם עצמך בבחירה שלך-יהיה על מה לשתף.
ברגע שאת לא נעולה,יש ריבים,את לא שמחה ומאושרת בקשר שלך *כמה חודשים* ואת חוששת-אני לא רואה עניין לשתף אותו. צריך לחשוב *למה* המצב כך,מה הנורות האדומות אם יש-ואם הכל מתיישב בנחת-להמשיך בקשר.
לא נכון להרגיש יותר מידי חשוף?? Are you for real?איוושה

זו זוגיות, זה המצב הכי חשוף עלי אדמות! אם לא כאן, איפה?...

אני לא מצליחה להבין את ההיגיון שלך.

ברור שיש התבשלות פנימית שאדם צריך לעבור עם עצמו, אבל לא רק!

אין תחושת "הינעלות" אלא אם מדובר בתהליך משותף, אין תחושת השלמה אמיתית אלא במקרה של קשיים שנצלחו ביחד. כאן את לא נותנת לבחור המסכן אפילו הזדמנות! 

תשמעי,אופטימיות
אם היית מכירה אותי לא היית מדברת כך.
היית יודעת שאני אדם שחושב תמיד לפתוח דברים על השולחן. לדבר..להבין אחד את השני.

אם הם היו זוג נשוי והיה מדובר באי הבנה/ריב שבינהם-הייתי אומרת לה שתלך לספר לבעל את אשר על ליבה. לדבר איתו.
אבל העניין פה מורכב,עצם ההתלבטות היא לגביו!!!
ולא רק זאת- אלא שבמקרה הזה מדובר על קושי ממשי של הבחורה להיות איתו-רע לה. היא לא שמחה כמה חודשים.
תקראי שוב מה שהאם כתבה.

את יודעת אם הבחור הזה בעייתי? לא.
האם יש לו יכולת השפעה עליה?גם לא .

יכול להיות שהוא בחור טוב ויכול להיות שלא.
מה שכן- אולי הוא המסכן עכשיו,אבל אם היא תשתף אותו שניהם יכולים להיות מסכנים בעתיד. כי ברגע שהיא תשתף אותו ואומרים פה שהיא מרגישה לא טוב כמה חודשים-הדברים עלולים להגיע לתוצאה שאם הייתה חושבת עם עצמה-היא לא הייתה מגיעה אליהם.

יש דברים שמשתפים ויש דברים שמשתפים.
עניינים שבינהם-אחלה.
אך עניים גדולים שנוגעים *לעצם החיבור/הביחד איתו* -לא בטוח . כאן לא נשמע לי סביר לשתף, אז הייתי מציעה שלא.

כמובן שהם יחליטו בעצמם וההורים מספיק חכמים בכדי להריח דברים שאינם חיוביים ולהיות לעזר עבור הבחורה.
דברינו הם בגדר המלצה.
הפתרון הכי טוב במקרים כאלה הוא לדבר אחד עם השניברגוע

אפילו בשלב של לפני הארוסין

אם יש כל מיני חששות והתלבטויות לדעתי צריך קודם כל לדבר עם הצד השני

הרבה בעיות נפתרות ככה

פתאום מגלים שמה שחשבנו הוא בכלל לא נכון.

כמובן שבסוף זאת צריכה להיות החלטה שלה בלבד.

ממש לא.אופטימיות
אנחנו לא מדברים על ריב אחד שצריך לפתור.
תחשבו שוב רגע!.. זו תקופה שהיא לא מאושרת. שלא טוב לה.
לפעמים עצם הדיבור איתו יכול לגרום לבחור שרוצה אותה כל כך להתנהג בצורה שונה ממה שהיה קודם. ואז באמת מה שחשבת הוא לא נכון-כי ההתנהגות משתנה. לא להיות תמימים.
זוכר שאמרנו שחשוב לא להשקיט נורות אדומות שמתעוררות בקשר מתקדם/אפילו לפני החתונה? זו נורה אדומה לדעתי.היא פשוט צריכה לבחון בנחת את מה שמפריע לה-ולראות איפה היא עומדת.

אני בעד לשתף,אתה יודע.
כאן-זו טעות בעיני.

כל אחד ודעתו
סיימת לערוך?ברגוע

לא דיברתי על להשקיט נורות אדומות

ברור שהיא צריכה לבחון בנחת את מה שמפריע לה,

אבל לדעתי חלק מהבירור צריך להיות לדבר איתו על זה.

ואני מאמין שהיא גם לא תמימה ותוכל לזהות אם הוא לא באמת משנה את ההתנהגות שלו.

גם לא מדובר פה רק על שינוי התנהגות אלא על דברים שמתבררים בשיחה.

אם היא באמת סגורה על עצמה אולי עדיף לא לדבר איתו

אבל במקרה שיש התלבטויות אני חושב שדי חובה לשתף אותו בהם.

אתה מכיר אותי טוב מידיאופטימיות
אתה אומנם לא אומר להשקיט נורה אדומה,
אבל עצם זה שאתה אומר שהיא תדבר איתו-יכול לשנות לה מחשבה בראש בנוגע לעניין (ואצלו אולי התנהגות) והיא צריכה בסופו של יום להיות שלימה עם עצמה בבחירה. להרגיש טוב!!!
אז באופן עקיף הנורה יכולה להיות מושתקת אחרי שהם ידברו, הוא יכול לומר לה כמה הוא אוהב אותה ולדבר אל ליבה..מה שיקשה עליה עוד יותר לגבש החלטה,וזה רק יסבך אותה.

אתה לא יכול לדעת אם היא תמימה או לא.
ואני חושבת שהעניין של לספר לו על כל מה שהיא מרגישה-זה תמים!
זה לא ריב בין בני זוג. זו *בחירת* בן זוג.
ושוב-זה לא שבוע..זה כמה חודשים! היא אומרת שהיא לא מאושרת. מה עוד אתם רוצים לשמוע כדי להבין שלא נכון בהכרח לשתף אותו בתחושות כאן?? שהוא מזלזל בה?
באמת!!
@איוושה העובדה שהיא לא תשתף אותו לא אומרת ששוברים את הכלים, היא צריכה להחליט בעצמה מה לעשות. היא צריכה להרגיש נכון עם ההחלטה שלה.
צודקת, חייבים להסתכל אחורה-ובכדי להסתכל אחורה *בצורה נכונה* -היא צריכה לבד להסתכל אחורה. לא איתו.
עוד דבר, זה שילוב של רגש ושכל. לא מספיק שהיא תלך אחורה בשכל ותנסה להבין מה קרה, היא צריכה להרגיש שהיא אוהבת אותו ולא שהיא לא שמחה איתו כמה חודשים.
יכול להיות שהיא בסערת רגשות.. מה שלא יהיה-עצתי היא לומר לבחור שהיא צריכה עוד זמן,לדחות את החתונה ולשקול את העניין בתבונה לבד.
חושבת שהסברתי את עצמי די ברור ומה שהיה חשוב לי-זה שהאמא תראה עוד נקודה-שלא בהכרח נכון לשתף במקרה הנל.
אז חבל לטחון סתם מים.
אבל למה בעייתי? מה הגורמים? מה יכול לסייע?איוושה

אי אפשר להקים הרים וגבעות על סמך הישורת האחרונה. חייבים להסתכל אחורה, לפרק לחלקים. זו לא תמימות, ההפך. ככה אני רואה את זה.

כמו שכשאדם מתפוצץ מכעס כי קרה משהו נוראי ובגלל זה הוא רוצה לפרוש מהעבודה / לברוח מהארץ / להמיר דת לבודהיזם / וואטאבר. נראה לך סביר לתת לו להחליט החלטה בנסיבות האלה? או שצריך לחזור איתו אחורה, אל הבסיס, ומשם לקבל החלטה מושכלת?

הבחור הוא צד, כמובן.מור ולבונה
ואם יחליטו לעבוד על זה כמובן שלשניהם יש חלק בעבודה המשותפת ויהיה צורך לדבר על כך.

אבל אני מסכימה עם @אופטימיות שלעיתים שיתוף כזה יכול להכניס אותה עמוק יותר לתוך המערבולת של התחושות.
הבחורה יכולה להסתבך וללכת לאיבוד בין שלל הדעות והרצונות מצד הסביבה.
יתכן כי בליבה גמלה ההחלטה להיפרד ודיבור עימו לא יניע אותה להיפרד מתוך מניעים של חוסר ביטחון בדעה שלה ואולי לגיטימי לחוש כך לפני חתונה. או מתוך אי נעימות ל"דפוק ברז" ברגע הזה ולא נעים מהאורחים שיתלחששו, והקנס שצריך לשלם והבחור שיפגע והשם שיצא עליי כמישהי שבורחת רגע לפני.

לא בכל מצב צריך לדבר עם הארוס (ברוב רובם של המקרים כן. שלא תטעי).
אבל אני מניחה שכל התקופה הזאת דברים צפו ועלו ביניהם. וכדי לחתוך הבשר החי של הקשר - לא צריך ששניהם יאחזו בסכין.
צריך לבחון, מה יעזור לה לקבל את ההחלטה השקולה ביותר.
לדבר איתו? לדבר עם יועצת? להחליט לבד?
את מתארת מצב "בדיעבדי", שהבחורה כבר החליטהאיוושה

לחתוך. לא לקחת בחשבון שאולי הפנייה לארוס תסדר את העניינים, או לפחות תקדם.

אבל זה בכלל לא משנה כי אני דיברתי במקור אל האמא. אני לא אמרתי שהבחורה בעצמה צריכה לפנות אליו. פניתי לאמא, ששאלה מה עליה לעשות. מישהו צריך להיות אובייקטיבי בסיטואציה הזאת, וכיוון שאין מה לצפות זאת מהבחורה, לכל הפחות אפשר לצפות את זה מההורים או מגורם חיצוני אחר.

מה שבטוח, להחליט החלטה כזאת בלי לתת צ'אנס לצד השני, תוך שמגיעים להחלטה "לבד", היא ערובה לטעויות.

קשה לי להאמין שהורים יהיו אוביקטיבים.מור ולבונה
וגם אם יש להם יכולות על והם כן,
אני לא חושבת שהם צריכים לדבר עם הבחור.

הנערה הייתה מספיק גדולה כדי לקבל את ההחלטה להינשא לו ולכן היא מספיק גדולה כדי לקבל את ההחלטה בשלב זה מהו רצונה ( לא סותר את העזרה שתתלווה להחלטה מצד גורמים כאלו ואחרים).

עד עכשיו היו הזדמנויות וצ'אנסים, היא לא קמה על רגל שמאל ולא הגיוני שלא היה דיבור או מתח באוויר שדרש ממנו לברר מה קשה לה. (אני בטוחה שגם קשה לו ויתכן שאמא שלו גם באותה התלבטות ברגע זה)
את לא בוחרת להינשא למישהו כי הוא דיבר איתך וסידר לך את הנקודות בשכל.
את צריכה להרגיש. את צריכה להתחבר. לרצות.

אם זה משהו של יום יומיים- התקשורת תסייע להפיג מתח קיים.
אבל אם זאת תחושה של כמה חודשים- זה כבר אומר דרשני.

לפעמים בני זוג טריים צריכים תיווך. לא תמיד הכל זורם.איוושה

בכלל לא מחייב שהכל יזרום, זה לא סרט נסיכות של דיסני. מותר שיהיו משוכות בדרך. 

זה לא אומר שצריך לשבור את הכלים.

לא מרגישה שזה סותר את דעתי.מור ולבונה
אבל, שורה תחתונה זו החלטה שלה.

לכתוב שהיא אומללה. ממתי כלה צריכה להרגיש אומללות? ממתי משפט כזה:" היא טוענת שלא היתה מאושרת איתו אפילו יום אחד בחודשים האחרונים" מבשר שיש סיכוי שדיבור פשוט יסייע? למען ה', יום אחד? דקת חסד אחת של הרגשה של שמחה? של הרגשה שהיא שלמה?
חברה שלי התארסה לא מזמן- והיא אמרה לי שהיא מפחדת ממש ויחד עם זאת מרגישה טוב. נעים. שלם.

אני תמיד בעד תקשורת ודיבור, תמיד בעד לנסות ולהתאמץ- לשבור את הכלים זה לא בלקסיקון שלי.
מי ששובר כלים הוא אדם שבורח מהתמודדות, אדם שלא יודע לחשוב אז בורח לאפשרות ה"קלה". לא בטוח שדרך פעולה שונה ממה שתיארת היא שבירת כלים.
זו יכולה להיות התמודדות מאוד עמוקה ובירור כן ואמיץ.

(כבר כתבתי בתגובה אחרת כאן שלא הגיוני לחרוץ גורלות על בסיס כמה שורות של האם אבל הדיון כרגע הוא במאקרו ולא על קרן אור באופן ישיר).

יאללה, עושה לי לא טוב לדבר על זה...
אז אסיים את התגובות בשרשור הזה
כמה זמן הם מכירים? איך היה בתקופה שלפני?אורין

זו שאלה טובה.ד.

אכן, לעיתים יש חששות רגילים, המתח והבלתי-ידוע וכד'.

אבל  לפעמים, לא כך. אלא מרגישים שזו טעות ממש. ובמקרה כזה, ענ"ד היא לא "להמשיך רק כי כבר יש אולם והזמנות" וכו'.

זה רציני מידי. 

לשבת איתה בנחת. לומר לה, בכיוון שאמרתם: ביתי היקרה, אף חשבון חוץ מאושרך. לפעמים, יש מתיחות לקראת חתונה, חוששים מהבאות, השפעה של כדורים וכד'. לפעמים, באמת מגלים שבעצם נמצאים במסלול שלא רוצים בו.

את אוהבת אותו או לא? את רוצה בו? תחשבי רגע בנחת, שחררי, כאילו יש כל הזמן שבעולם  אבל כעת, היום.. אנחנו איתך בכל מצב.

אם יש ספקות, מציע לנסות להשיג בדחיפות את יצחק מנדלבאום מגוש עציון (ד"ר, פסיכולוג קליני, יר"ש ובעל מידות טובות, עוסק בתחום - וכבר ייעץ במצבים דומים) ולשמוע גם את  דעתו (אשלח מס' במסר בלנ"ד).

לא מתחתנים רק בגלל ה"אינרציה". ענ"ד.

^^^ לגבי כל מה שנכתב ובעיקר ההמלצה על היועץ המצוין הזהיום מאיר
לדעתי העצה הכי חכמה היא כנ"ל, לפנות לאיש מקצועהדוכס מירוסלב

נראלי כדאי דחוף להתיעץ עם רב שמבין בזה...חן טוהר

אם תרצי מספר אתן...

אם באמת את אמא לכלה שמתחתנת+mp8
את צריכה להתייעץ עם דמויות בעלות ידע מקצועי/ תורני והרבה ניסיון חיים.
זו שאלה מורכבת מידי להפנות לחברה צעירים בפורום, גם אם דעותיהם יפות וחכמות.

מאחלת לך למצוא את הדרך הטובה ביותר ולתת לה את התמיכה הכי טובה שאפשר.
בתור נשואה טריה (שנה) חשוב לי לומרמהמרחקים

תקופת האירוסין היא קשה ממש!!

אני יכולה להעיד על עצמי שזו הייתה התקופה הכי קשה בחיי..

בכיתי המון. היו וויכוחים על כל דבר. הרגשתי אומללה לגמריי...

כמה שבועות לפני החתונה לא ידעתי אם נתחתן מרוב העומס הנפשי.

בסוף הלכנו לרב שמבין בזה והוא דיבר איתנו ביחד ועם כל אחד בנפרד.

ואנחנו נשואים באושר לגמריי!!

צריך לראות אם הסיבה לעצב היא מהוויכוחים והלחץ הנפשי,

והאם היה לחץ כזה גם לפני ההחלטה להינשא.

בהצלחה

נגעת לי בלב246246
לא הייתי מאמיןסלמון

עצרת אותי מלכתוב דברים חד משמעיים להיפך.

חידוש גדול בשבילי שבאירוסין יהיה גרוע ובכ"ז בנישואין טוב.

שמח לשמוע ולמדתי ממך.

שמח בשבילכם גם..

איש מקצוע בלבדבסדר גמור
כשכואבת היד, הרוב ילכו לרופא מייד. השאר אחרי שזה לא עובר או מחמיר. ורק קומץ יהיו מספיק עקשנים כדי לחיות עם זה.

משום מה כשכואבת הנפש זה בדיוק ההפך. הרוב יחיו עם זה, חלק רק אחרי זמן ילכו לטיפול וקומץ יטפלו בזה מייד
תמיד עולה לי מחשבה,מור ולבונה
שכמה משאבים אנו כבני אדם משקיעים בבריאות הגוף? אדם שעובר התקף לב- יש לו ביטוח, יביאו אמבולנס- יתכן אפילו נט"ן, יהיה פרמדיק, חובש, אולי גם מע"ר, יחברו לו חמצן , יבדקו לחץ דם ודופק.
יטוסו לבית חולים. שם יהיו הרבה יותר אנשים ומכשירים עליו.

אבל, ביום שאדם צריך לטפל בנפש שלו- קשה לו לפנות אפילו לאדם אחד בודד.
צריך לשנות את הגישה שלנו כחברה ביחס לנושא.
פשוט מאודע מ
א. הגוף פחות חשוב לנו, אז אנחנו מסכימים לתת לאחרים את האחריות לטפל בו, מה שאין כן הנפש שלנו, שאנחנו מפחדים להפקיד אותה בידי אדם זר, הנפש היא עדינה וכל נזק יכול להשאיר צלקת הרבה יותר כואבת מצלקת על הגוף.
ב. ברפואת הגוף זה שחור ולבן, אם המצב כך צריך לעשות כך, אם אחרת צריך לנקוט בדרך אחרת. ברפואת הנפש זה הרבה יותר מורכב. לכן אפשר להגדיר מי רופא ומי אינו רופא, אבל אי אפשר באמת להגדיר מי יכול לרפא את הנפש ומי לא. (אמנם הרמב"ם כותב - תלמידי חכמים הם רופאי הנפשות, אבל גם זה לא כ"כ פשוט. צריך להיות ת"ח אמיתי ורציני מאוד בשביל זה).
(שתי הנקודות משלימות אחת את השנייה)

אם מדובר באדם שבאמת לא יכול לשבת ולטפל בעצמו, לא יכול לנתח את עצמו בנחת, לבד, עם המשפחה או עם חבר קרוב, שילך ליועצים למיניהם. ואם הוא לא הולך הוא באמת חסר אחריות. אבל אני חושב שהמצב הבריא יותר הוא להיות אדם כזה שמראש מבין את עצמו ואת נפשו ולא צריך ללכת לייעוץ עם גורם חיצוני שלא מכיר אותו עד לרגע הטיפול.
מגניב, נתת לי נקודות חדשות.מור ולבונה
אני ראיתי את זה אחרת.

ובקשר לפסקה האחרונה, כאן גם טמונה הבעיה.
אדם שהולך להתייעץ עם איש שזהו עיסוקו לא בהכרח פחות בריא. יש אנשים שמתוך הבושה והחותמת שהם לא בסדר, לא ילכו.
ואני רוצה לטעון ההפך! אדם שהנפש שלו פצועה צריך לטפל בה.
אם זה מצריך פלסטר שנמצא בבית- מצוין, שב עם עצמך. חבל על הכסף ובזבוז הזמן הדדי- כי המטפל ישים את אותו הפלסטר.
אם זה מצריך ניתוח- רצוי שמנתח מוסמך יעשה זאת.
על זה לא חלקתיע מ
אם הבנתי אותך נכון.

לא דיברתי על המציאות הקיימת, אלא על מי לדעתי צריך ללכת לטיפול ומי לא.
רואה את כמות התגובות ומבין שהציעו כבר יעוץ מקצועי מאיתנו.אורח כלשהו

אז נשאר לי רק להתפלל איתכם שהכל יהיה טוב, באמת טוב. שרק יהיה טוב ויהיה רק טוב. טוב אמיתי.

אני לא בטוחה אבל לדעתיסתם
לפני החתונה יש הרבה סיבות להרגשה לא טובה..
ולא בהכרח זה מעיד על מה יהיה אחר כך.
אם הם החליטו להתחתן כנראה היה להם טוב ביחד. ועכשיו שהם בלחץ ההכנות עם כל המתחים שיש שהמשפחות צריכות להרים אירוע יחד
יחד עם הלחץ הנורמלי שיש מגודל המעמד והשינויים שהחתונה תביא.
תוסיפי על זה גלולות שלי אישית עשו דיכאון ועצבנות.

אני הייתי מציעה לה לצאת איתו לבילוי שבו לא ידברו על החתונה בכלל. ורק על מה שיהיה אחר כך.
לפעמים היציאה מהתכנון הטכני של​ החתונה כבר עושה את שלו.

בהצלחה
לחתוך עכשיו ומיד.cbcammo

אם היא טוענת שלא היתה מאושרת איתו לרגע, ואת יכולה באמת להזדהות עם זה ולראות שזה לא לחץ זמני, לחתוך עכשיו. זה הזמן הנכון. אח"כ יהיה מאוחר מיותר ויקר. גם נפשית וגם כלכלית.

מה יהיה בהמשך הדרך? החיים מלאים קשיים שגורמים מריבות וכו'. במה היא תזכר שיהיה להם רע? שגם לפני החתונה היה לה רע? שהיא אף פעם לא אהבה אותו?

על התבסס הקשר עד עכשיו? אולי היה קשר פיזי? שזה נורא מבלבל ומטעה.

חבל להכניס ראש בריא למיטה חולה. רק צרות.

ללכת ביחד לליעוץ.הקולה טובה

כמה נקודות לשים לב אליהן-

כמה זמן הם יצאו לפני שהתארסו? מה גרם להם להתארס?

איך היה בהתחלה בהכנות לחתונה?

האם מישהו לימד אותם לדון ביחד על דברים? ליצור תקשורת? זה לא תמיד משהו שאפשר ללמוד לבד. לפעמים צריך ללמוד איך לתקשר נכון בזוג. לפעמים הבעיה היא לא חוסר התאמה או חוסר אהבה אלא חוסר בידע והכונה.

האם הכלה לוקחת גלולות? כבר ראיתי כלות שהפכו למכשפות בהשפעת גלולות וחזרו להיות מקסימות כשהחליפו סוג.

על מה הויכוחים? האם הם גוררים את אותם ויכוחים כל הזמן או שפותרים כל דיון בזמן?

יש לא מעט כלות שעוברות מצבים קשים צמוד לחתונה.

לפעמים זה אכן מראה על בעיה שורשית אבל לפעמים זה מראה על חוסר בהכונה או התמודדות לא נכונה עם הלחץ.

זוג עם יכולת תקשורת טובה יכול להכיל המון חילוקי דעות.

זוג שלא למד לתקשר נכון יכול להתפוצץ בגלל צבע המפיות.

נושא מאוד כאוב - לפי נסיוני צריך לעצור הכל מיד לפחות לדחותaorrhay

לצערי הרב, ומניסיוני עם הבת הגדולה שלי שהיום אחרי שנה היא כבר גרושה עם ילדה בגיל 21 צער גדול הם היו חברים 3 שנים וזה נגמר בגירושין אחרי שבמהלך הזמן האמא שלו לא רצתה לקנות לה זהב אח"כ זה המשיך בכל מיני חילוקי דעות וויתרנו כמובן עד ממש שבוע לפני החתונה ויכוחים חוסר שמחה וצער... אם תרצי תצרי איתי קשר ונדבר...אבל קחי את הבת שלך לשיחה רצינית במקום בודד ותשאלי אותה מה באמת קורה? כמה הוא קשה? על מה באמת הויכוחים אם הוא לא קצת מידי עצבני וכו'.. ואל תקלי ראש מכל מיני דברים והתנהגויות ואיך הוא איתה לידכם מזלזל בה?

אפשר לשאול שאלה קשה? כי משהו תמוהה בעינייהדוכס מירוסלב

רק הערה קטנהאופטימיות
הוא יכול להתנהג לבחורה יפה גם ליד ההורים, אך בינהם לא לכבד אותה ולהתווכח איתה על כל דבר.

העניין הוא באמת לא להתעלם ממה שהיא חשה.
שאין שימחה כמה חודשים אפילו יום אחד.
אני ואשתי כמעט ביטלנו חתונהאלון h

כשהרקע היה שאני לא נתתי לא תמיכה רגשית כל כך, פחות הייתי מודע לצרכים של הצד הנשי, וזה גרם לה לדרוש שנתחבק לפני חתונה, דבר שאני כמובן סירבתי בכל תוקף, והיא ראתה את זה כביטול של הצרכים שלה.
לא אשקר, אני מאוד חששתי אולי מיראת ה' של אשתי לעתיד, ומהיחס לחז"ל וכדומה.
בסוף התחתנו, ולא חושבים שעשינו טעות. אני מצדי לומד להכיל צד אחר ששונה ממני בתכלית, ואשתי לומדת שגם להתפרצויות רגשיות יש גבול, ושההלכה מכתיבה את הגבולות בחיים, ורק לטובתינו.
צריך לדעת שהאר"י הקדוש אומר שאם הכל הולך חלק לזוג לפני חתונה- צריך לחשוש שאולי הזיווג לא מתאים.
מצד שני, אם יש הרגשת אומללות בוודאי הפתרון לא יבוא מפורום. צריך עוד לפני חתונה להסכים על דמות רוחנית שפסיקתה ועצותיה יהיו מוסכמות על בני הזוג, אחרת אפשר ללכת לאיבוד לפני ואחרי החתונה בקלות.

גם לדמותRrr
רוחנית יש גבולות ויש אנשי מקצוע לא פחות מוכשרים
אנשי מקצוע שיראת ה' נעדרת מהם זה מאוד בעייתיאלון h

בענייני גישור בין אנשים וטיפולים נפשיים. מי שלא רואה עד לנשמה, לא בטוח יצליח לחדור לנבכי הנפש של הזוג העומד מולו. 
אני למשל שמעתי כמה פעמים את מיכאל אבולאעפיה וקראתי חלק מספריו. אמנם הוא נסמך בדבריו גם על פסיכולוגיים גויים וחילונים, אבל אם תיקח את הגישה הכללית שלו מול גישות כלליות אחרות- מעטים האנשים שחודרים עד עומק הרצון של הבן אדם. כשדיבאתי איתו קצת הוא אמר למשל שאחת המשימות שלו זה לשחרר ילדים מכדורים ולגרום להם להאמין בעצמם. מי שלא מאמין שיש נפש טובה ואלוקית באדם, לא יוכל בכלל להתחיל לחשוב ככה אלא ירצה לכבות סימפטומים.

לא מבטלים ולא דוחים חתונה שבוע לפני בגלל ריביםshir20

מה כן עושים

מפסיקים להפגש לפי המנהג הרווח בחלק מעדות ישראל.

במצב הנוכחי גם לא מדברים בטלפון.

הודעות דחופות וחשובות ומסרי אהבה אפשר להעביר ב ווטסאפ וכדומה.

מריבות על הנושאים הקשורים בחתונה לא מנהלים בין בני הזוג אלא קובעים נציגים של כל אחד מהם (הורים , אחים, זוג חברים טוב וכדומה) שינהלו מו"מ רגוע יותר בין בני הזוג.

שולחים באמצעות מתווכים מתנות קטנות לבן/בת הזוג.

כל זה בהנחה שהריבים עד כה לא כללו מכות או אלימות אחרת. אם היתה אלימות כדאי לשקול את ביטול החתונה והפרדות לנצח.

מאיפה ה"כלל" הזה?..ד.

לפי מה שהיא כותבת, זה לא משהו שקרה רק הרגע.

מי שאומרת שלא היתה מאושרת איתו חודשים - אז פשוט "מניחים את זה"? לא. אלא אם כן, זה מה שהיא רוצה, שאז אלו דקויות של תחושה פנימיות.

נכון שלעייתים אח"כ הכל מסתדר, אבל לפעמים ההרגשה המתמשכת צודקת.

אלו דברים שצריכים ליבון ספציפי. אבל לא "כללים" כאלו.

דחוףמישהי...!

תעשו סטופ 

אני מנחת נישואין ומשפחה

ועברתי כמה דברים בחיים

תעצרי את זה

אין חתונה

ממש מבקשת

אל תחכי לאלימות נפשית וכלכלית לאחר החתונה

פשוט יודעת מקרוב

אפשר לדחות את התאריך

ללכת למספר פגישות ייעוץ ולראות אם יש על מה לעבוד

בכל אופן לא לרוץ להתחתן

לא פשוט לאישה להתגרש היום

והסטיגמה של אישה גרושה

זה עוד נושא

באמת אשמח לעזור.

מעבר למה שכולם כבר כתבו לגבי ייעוץפאז

רק אציין למקרה שהאי הבנות קשורות גם למשפחות וללחצים מצד ההורים

לגבי כל מיני דברים, לשים לב שלא אתם ולא הצד השני

שמים את הזוג שלכם במצב בו הם נקרעים בין 2 הצדדים..

החלטות טובות בע"ה.

ולפעמים נכון באמת בשלב ראשון לדחות את החתונה כדי לאפשר בירור אמיתי אם הוא נצרך,

ולאחר מכן לראות לאן פניהם מועדות

קרן אור, אם תוכלי בבקשה לחזור לעדכן.אדם נוף מורשתו
תודה על התגובות. אין חדש לצעריקרן אור2
חתונה הינה יצירה מאושרתציון תמתי חמדתי

אין מצב להגיע לחתונה עם ספקות וחששות כאלו.

חובה לגשת למאמנת /יועצת שתסייע בהכרעת הספקות .

יש המון עבודה בחיי הנישואים ויש פערים 

אבל 

הם  מתוך בחירה ואמונה שיש כאן דרך ושמחה.

כולנו מכילים בחיי הנישואים פערים וחוסרים - לכך נועדנו.

לקבל ולהשלים ז"אז

אבל

רק מתוך מודעות ובחירה וראיית האפשרות ההגיונית והשמחה

ספק=  עמלק 

חובה להתייעץ עם מישהי הכי טובה שיש 

ואז להכריע 

בהצלחה ובשמחה

כל החלטה מושכלת שתתקבל תהיה טובה 

הבחורה איננה טיפשה - היא רק צריכה עזרה ומישהי שתסייע לה להבין את כל התמונה .

מאמן לחתונה 

לי קרה דבר דומהתגובתי

ומה שהכי עזר לי היה שאמא שלי אמרה בנחרצות שמרגע ששוברים צלחת באירוסין כל המניעות עד החתונה הן סתם יצר הרע שבא לבלבל. היא סיפרה שגם לאבא שלי השכלתן וגם לאחותי היו כאבי בטן רציניים לפני החתונה מרוב לחץ ומאותו רגע נרגעתי... לפעמים כשבחורה לפני חתונה כ"כ מבולבלת, מה שהיא צריכה זה בסך הכל מישהו אחד שפוי שלא יתערבב איתה (כמו שעשו אחרים שלא עזרו לי לפני אימי).

מחזקת את מי שכתב לפני שההורים יבדקו את עצמם, יכול להיות שנפל כאן על הילדים הרבה ארגון שלא מתפקידם או מתחים בין משפחות שהם ממש מיותרים ולא מייצגים בכלל התנהלות של זוג.

השאלה היא אם הם לא היו מאורסים אם היא הייתה רוצה להתארס לודוד דוד דוד דוד

ואם לא אז זה אומר שהסיבה שהם לא מבטלים כי לא נעים וכ אסור לדוד דוד דוד דוד

להתחתן כי לא נעים וכ למה ?

תגובהשפ10

פשוט לבטל את החבילה

יש משפט שאומר שאין כתובה בלי תגרה (משהו כזה..)תודה לך ה'.

התקופה של החתונה לחוצה ומתוחה, מלאת עומסים, גם משמחת כמובן אבל זה משפיע ועושה את שלו..

להפסיק דחוף תקשורת סלולרית ובמיוחד הודעותסוג'וק

התגובתיות המהירה הורסת אותנו ולנו

מניסיון שליחיים של תותים

יותר טוב פשוט לדחות את החתונה. חד משמעית. אם יהיה יותר רגוע ופחות מתח אולי היא תוכל להחליט.

בוודאי לדחות . ויתכן שכדאי לחתוך מיד. אם הוא צועק או עצבני עכשיו על אחת כמה וכמה אחרי החתונה.

יש הרבה מכנסים בכל מקום. להתחתן זה לא בדיחה.

אני פרקתי ארוסין. לא קרה לי כלום. .ההפך. קיבלתי את בחיר ליבי . והקודם הזכיר לי בדיוק את מה שתואר כאן.

כל הזמן היו ויכוחים אפילו על התאריך של החתונה. חחח שזה שייך ממש לכלה לפי מה שנוח לה עם המחזור. גם על זה היה ויכוחים. ברוך השם שהוריי עזרו לי לנתק איתו . אפילו שהיה אולם . היו הזמנות והיתה שמלה מוכנה בחדר תלויה על הארון.

כדאי בוודאי להפרד בשלום. עם מכתב למחילה ולא קפידא.

הוא לא צועק ועצבני. איפה ראית את זה? יש אי הסכמותתודה לך ה'.

זו תקופה לחוצה ולא פשוטה לפעמים היא מביאה איתה מורכבות. לא לדחות!!!!

יש פה בעיה הלכתית לבטל חרם הקהילות - זה מסוכןהרב יאיר

כל התייעצות ודאי מכובדת ובשמחה. בצד זה צריך לדעת שמשהתארסו וקבעו חתונה- הביטול יכול להיות רק בהסכמה ! ביטול חד צדדי מלווה בחרם הקהילות ואסור על-פי דין. לפי הפוסקים אין זה תלוי בכלל אם עשו ''תנאים'' או לא עצם המצב שקבעו ביניהם חתונה גורר אחריו את חרם הקהילות !

בברכה

בשמחה ובישוב הלב וברגל ימין

יש אומרים שכן תלוי אם עשו תנאים.ד.

ובוודאי שאם צד אחד לא ירצה, יבקש מחילתו של הצד השני.

אף אחד לא רוצה להתחתן "בכח".

מה זה חרם הקהילות הזה?הדוכס מירוסלב

חידוש בשבילי

גם בשבילי.לטובה

כיום זה לא כמו פעם האירוסים אין להם כ"כ תוקף... 

מדובר על שידוך לא אירוסהדוכס מירוסלבאחרונה

אבל נראה לי שזה משהו של אשכנזים

איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו

מישהו כזה?

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים

במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.

לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?

תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות

בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים). 

אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…

אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין

זה עניין של סדרי עדיפויות

לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק

זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית

וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח

זה עניין של מה חשוב

אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל

אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק

תהיי ראויה לכך,האופטימי

והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.

את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20

את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.

להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.

הסוד הוא תקשורת.

ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.

המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.

המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.

רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.

גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.

זה לא גורע מאפקט החיזור.

וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.

וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.

תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות. 

אהבתי את הערותייךארץ השוקולד
הייזרלאיבין

רוצה לענות לך על כמה דברים

חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי

זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה

.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע

לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך

וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן

אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך

(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משה
את מזהה שאת רואה שאכפת לו ממךadvfbאחרונה
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ו 1:09

בדברים הקטנים.

רגיש ביחס לזמן שלך, ביחס לנוחות שלך

תסמכי על עצמך שתדעי לזהות אכפתיות

מפה והלאה - תקשורת תקשורת ועוד תקשורת, ואז - השמיים הם הגבול

בנות שמבררותadvfb

בבקשה, אנא מכם, 

אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.

דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...

זה מוריד, חד משמעית.

נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"

איך זה היה מרגיש לך?

זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?

כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה

ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן

אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו

ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך 

לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.

אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.

אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.

נ.ב - 

יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון, 

אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)

ברגישות, אפילו בקצת בושה  - יכול להיות לזה מקום.

חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.

על הנייר אתה צודק. אבל לדעתימוקי_2020אחרונה

אם תשנה גישה, אתה תרויח יותר.

מתי מרויחים יותר ? בדרך הקשה.

מהי הדרך הקשה ? תתעלם מכל הקוסמטיקה הזו, מכל הכוכביות האלה.

או במילים אחרות - תהיה גבר.

בסופו של דבר זה גם ירגיש לך נכון יותר וגם תרגיש טוב יותר.

שהבחורה תברר גם עם 8000 כוכביות. זה  לא אמור להזיז לך (קל לדבר קשה לבצע). זה לא העניין שלך. זה העניין שלה בלבד.

תחשוב על זה טוב טוב ותראה שזו האמת.

אותך מעניין דבר אחד : להפגש. לשדר מי שאתה. לא יותר. לא פחות. תפס ? מזל טוב.

לא תפס ? התקדמת עוד צעד בדרך לחתונה כי כל מפגש כזה מחדד אותך.

הכל בהכוונת השם יתברך.

לדעתי גם זה שתתעלם מהכוכביות האלה, זה חלק מהמבחן שהוא  עושה לך.

אגו. גאווה. להעיף את הזה ממך.

תבחר בדרך הקשה. רק תרויח לטווח ארוך.

בהצלחה.

יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה
בניית קשר בדייטיםיובללל

התחלתי לצאת לפני כמה חודשים, ככה שאני יחסית חדש בנושא.

נקודה ששמתי לב שממש מפריעה לי ומרתיעה אותי היא כל עניין מעבר הקשר מהדייטים הראשונים שהם יותר בירור כללי לבין קשר שנהיה עמוק יותר ויותר. אני כאילו לא יודע איך לעשות את זה, מתי זה נכון ואיך לדעת האם הצד השני מעוניין.

אני מבחינתי כשאני מגיע לדייטים, בשאיפה שכבר אחרי 2-3 פגישות כבר יהיה שיחה זורמת משני הצדדים ושגם הצד השני יזום, כי הרי שנינו באנו להכיר, לא?

מרגיש לי שאצל בנות זה פחות ככה. הן לא ישלחו הודעה מעצמם להתחיל שיחה או ירימו טלפון לשאול מה נשמע.

האם לדעתכם זה המצב הנתון או שיש משהו שאני צריך לעשות בנידון?

ובכלל, אשמח לשמוע את חכמתכם בעניין מעבר מדייט לקשר.

תבורכו 

מרגיש לימשה

שאתה מרגיש שאתה יותר מדי משקיע וזה לא הדדי. אני טועה?

דווקא מה שהוא אומר זה ממש נפוץadvfb

לא יצא לצאת עם בחורה שאחרי דייט שני שלישי הבחורה מעצמה שלחה הודעה בלי ששלחתי לה.

אולי אני המוזר?

אולי אני חריג בזה בגלל שהכרתי אותן מראש בהתכתבותמשה

אבל בזמנו, בטח שהיה תקשורת דו כיוונית גם מבחינת יוזמה. וכשאין, זה לגמרי חשוד בתור היא לא מתלהבת אבל "עושה מה שצריך".

אתה גם בדור אחרררadvfbאחרונה

יש הבדל ממש גדול בין התרבות כיום של הודעות וואטסאפ

לבין הודעות בש.א בפורום או סמס

הרבה הצלחה!advfb

אני יוצא כמה שנים ב"ה ולא יודע איך זה אצל בנות..

אחרי 3-4 דייטים, אז אפשר לעשות סוג של שיחת חתך (לא כמו בצבא, אבל יש קווים מקבילים ;) ) שבה בהם עושים תיאום ציפיות.

קודם כל אתה משתף איך אתה מרגיש ביחס לקשר ואז - 

איך את מרגישה ביחס לקשר?

במידה והכל טוב, אז שואל -

איך מפה ממשיכים?

ולאו דווקא שהיא תענה תשובות ברורות, אלא שניכם בונים את זה ביחד.

בגלל שבכל זאת מדובר במישהי מסוג בת, ובקשר קשר שמכוון להקמת בית בישראל, זה קצת שונה מתיאום ציפיות במערכות יחסים אחרות, וגם על זה כדאי לתת את הדעת. 

^^ מסכימה. אל תצפה שדברים יקרו מעצמםלגיטימי?

אני מאמינה שהבסיס לזוגיות תקינה זה תקשורת תקינה.

מפריע לך שהיא לא יוזמת?

תגיד לה את זה.

מצפה שגם היא תתקשר\תשלח הודעה מיוזמתה - תגיד לה את זה.

סביר להניח שיש לכם ציפיות שונות, עמדות שונות על המקום בקשר.

צריך לנהל את השיחה הזאת בחכמה, לא כביקורת על איך שהיא היתה עד כה, אלא -

עד כה היה לי טוב וחיובי, ואני רוצה לקדם את הקשר הזה עוד קצת - ומתוך המקום הזה לדבר. לבדוק אם גם היא נמצאת במקום הזה בכלל, אם גם היא רוצה להצמיח את הקשר, ולבדוק איך כל אחד מכם יכול לעשות את זה.

בהצלחה!

כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימי

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

בעיניי,לגיטימי?

שווה להתייעץ עם איש מקצוע.

מה את מתכוונת שאת אומרת איש מקצוע?advfb

זה נשמע לי שאלה שיא הטריוויאלית.

ואולי איש מקצוע זה יהיה מאמן לחתונה.. איזה אנשי מקצוע עוסקים בזה?

אני לא מכירה את השואללגיטימי?

@איזו

ויש מגוון עצום של אנשי מקצוע.

וצריך למצוא את הסוג והאדם המתאים לאירוע.

באופן אישי, נעזרתי באנשי מקצוע שונים לדברים שונים. לי חשוב ניסיון החיים של האדם, וגם סוג ההכשרה.

לא דומה בעיניי אדם שעשה קורס של חודשיים אצל מאמן אחר ומגדיר את עצמו כמאמן לחתונה ועוסק בזה שנה, לבין אחרים שלמדו טיפול בצורה רצינית יותר במסגרות אחרות, ועוסקים בזה מספר דו ספרתי של שנים.

יש היום המון גישות טיפוליות. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע, להשקיע זמן וכסף, ולא התאים לי. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע אחרים, שמאוד עזרו לי. מצאתי שהגישה של האחרים דיברה אליי הרבה יותר מהראשונים, שלא היתה לי מועילה. 

בעיני שווה להשקיע זמן ומאמץ למצוא אדם שיוכל לעזור לך, במיוחד אם מדובר במשהו שיש בו דפוס חוזר. אפשר לפתח מיומנויות וכלים, שלענ"ד יסייעו גם בחלק הבא של המסע הזה.

מניסיון אישיהאופטימי

אורך ההכשרה ושנות הניסיון לאו דווקא מעידים על התאמה ואיכות,

וזה נכון לכל דבר ועניין..

לגבי טיפול, הפרמטרים החשובים הם התאמה בהשקפת עולם וחיבור בין-אישי.

מסכים מאוד אבל בגלל שהשוק פרוץadvfb

צריך להכיר המלצות אישיות על מאמנים

ודווקא בגלל שאת לא מכירהadvfbאחרונה

והשאלה שלו נראת לי שיא הטריוויאלית.

לא בטוח הייתי קופץ דווקא לרעיון הזה.

יכול להיות שכן יש צורך אבל יכולות להיות גם עוד אופציות..

אנחנו לא יודעים אם זה קורה לו באופן חד פעמי או שזה קורה לו לאורך זמן 

ובאופן טבעי אנחנו לא יודעים עוד משנים ביחס לסיטואציה

בעיני, האמירה ללכת לאיש מקצוע היא לא אמירה נטרלית.

היא אמירה שיש לה משמעות מסויימת ולכן הייתי אומר אותה במידה ויש תשתית מסויימת.

יש הרבה עניינים שקשורים לרגש שאפשר במקרים מסויימים לדבר בין חברים או עם דמות חינוכית אפילו...

כמובן, בלי לגרוע כלל וכלל מהצורך והחשיבות והתועלת המרובה שיש באנשי טיפול ומקצועות טיפוליים.

תודה רבה. שבעתי מאנשי מקצוע הללו.איזו
אפילו אחד לא עזר לי, והלכתי לכמה..
גם אם היית אצל כמהadvfb

לא הייתי ממליץ להכליל

לדעתי זה תלוי בפרמטר אחד מרכזי.מוקי_2020

האם אתה יכול להכיר בחורות נוספות בקלות ? כאלה שסיכוי סביר שתהיה התלהבות כמו שהיתה לך כבר.

אם כן, אז כנראה עדיף לך להמשיך הלאה.

אם לא, אז שווה לבדוק לעומק אם יש משהו לעשות כדי להתניע את הקליק. ברוב המקרים יש מה להתניע.

הרי אם זו היתה הבחורה היחידה בעולם, היית מתנהג אחרת. זה על אותו סרגל.

החלק הקריטי הוא שאין לך משהו שאתה לא אוהב אצלה וזה רק נייטרלי כזה. כל עוד נייטרלי אז הכל פתוח ולפעמים גם משתלם יותר,

כמו תבשיל טוב על אש נמוכה.

בהצלחה.

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

בדרך הבאה :מוקי_2020אחרונה

הכרת הטוב.
להעריך את הקיים.
לא לקחת אותו כמובן מאליו.

עכשיו, יש לך 2 דרכים.
הדרך הארוכה 
תצטרך להגיע לכזו תחתית,
שגם אם תראה פרח ברחוב או תעשה הליכה קצרה בפארק ביום עם שמש טובה,
 הדופמין שלך, התחושה הנעימה, הריגוש,  יעלה כמו שחקן כדורגל שמבקיע גול בדקה 90 מול 50,000 צופים.

או הדרך הקצרה
זה שתתחיל ממחר בבוקר, שינוי בסיסי, סיבוב פרסה, בעזרת צעדים קטנים מאוד,
על מנת שתהיה מאושר ושמח בחלקך, גם במצב הקיים. וברור שזה אפשרי כי מיליונים בעולם עוברים ועושים את זה.

עכשיו למשהו יותר מעשי.
תעשה ניסוי.
נניח אתה בתקופה שאתה לא שולט במחשבות ומרגיש ריקנות. אין לך חשק לכלום. 
תתקין אפלקציה עם מד צעדים.

תתחיל לשים לב כמה אתה זז כל יום.
אם למשל אתה  זז 5000 צעדים ביום ועדיין רצות מחשבות לא נעימות,
אז תנסה לזוז 10,000.
ואם זה לא מספיק אז 25,000 צעדים ביום. פשוט תתחיל ללכת עם מוסיקה נעימה או פודקאסט שמדבר על נושא קליל מאוד.

דבר אחד בטוח :
כשעייפים  ממאמץ בריא במהלך היום, אז  בסוף היום, אין זמן לחשוב על הרמת ידיים נפשית,
פשוט רוצים לנוח בכיף והכל רגוע מאוד.  זה מדע בסיסי ופשוט. 
לאנשים עסוקים אין זמן למחשבות האלה.
אין לך במה להתעסק ? תמצא משימות קטנות ופשוטות שלא דורשות מאמץ מחשבתי ותסיים אותם.

למה חשוב שתעשה השתדלות ללמוד את הדרך הקצרה ?
כי גם אחרי  שתמצא זוגיות יש אתגרים חדשים שגורמים לבן אדם להתעייף וצריך ללמוד איך להתמודד טוב יותר בתקופות האלה.
עדיף כמה שיותר מוקדם.

בהצלחה.

אולי יעניין אותך