דבר ראשון, מחזקת את מה שכתבה לך תחיה:
בכל תחום כמעט זה לא שחור ולבן.
גם בכשרות, גם בטהרה, במקום של הפסד גדול או סבל גדול יחפשו איך להקל.
דבר שני מזדהה איתך בתחום קרוב אבל שונה:
בעלי ואני מנסים להכנסלהריון כבר הרבה זמן, לא מצליחים בגלל ביוץ לפני טבילה עקשן מאד.
לאחרונה דיברנו עם רב וביקשנו היתר להזרעה בשבעה נקיים, לא במקום טיפול רפואי אחר אלא כגיבוי, למקרה ששוב הכדורים לא יעזרו. כדי שלא נפסיד עוד חודש. כי אני לא צעירה וכו'.
אחרי שבוע בערך קיבלנו תשובה שבסדר, אבל רק עוד חודש. כלומר לנסות עוד חודש של כדורים כלשהם/זריקות/מה שהרופאים הטובים מציעים, ורק אחרי שנפספס עוד חודש הוא מתיר לנו הזרעה כגיבוי.
אני יצאתי רותחת מזה. הוא בעצם מדד כאן את הקושי שלנו, את הסבל וההפסד, והחליט לבזבז לנו עוד חודש. מי שמו לקבוע לי כמה אני סובלת וכמה אני בלחץ?
בקיצור, אני מאד מבינה אותך.
אני חושבת שבמקרים שזה קשה מאד אז בהחלט צריך לדבר עם הרב טוב טוב, שיבין את גודל המצוקה. שהאישה תדבר, כמו שכבר אמרו לי הבנות החכמות פה. ואם הוא לא מתיר אפשר ללכת לרב אחר. אפשר להגיד לרב השני שאסרו לנו ואנחנו במצוקה ומחפשים להתיר. ואם זה משהו שאפשר למצוא לו היתר כנראה יימצא רב (נורמלי, לא רב רפורמי..) שיתיר.
אצלנו זה כבר לא היה רלוונטי כי עד שהתמהמהו בתשובה (עינוי דין זה היה!) כבר נאסרנו ולא היה אפשרי.
יש לי תחושה שבציבור הדתי לאומי ברובו יש יותר פתיחות למצב נפשי, לשעת הדחק. יש יותר ניסיון למצוא היתרים, הכל כמובן על סמך ההלכה הוותיקה שלנו. אבל יש כאן המון מקום לפוסק. למקורות שהוא מוכן להסתמך עליהם, וכמה הוא מוכן לשנות מהמקובל. מה שנקרא "כתפיים רחבות".
אני עצובה מאד ממצב הפסיקה בציבור המחמיר והמקובע יותר (לדוגמא, העגונה מצפת, סיפור שעלה לאחרונה). מקווה שמשיח יבוא בקרוב ויפטור אותנו מחומרות שמצערות יהודים טובים.
ועם כל זה, לסיכום, לפעמים יש דברים שבאמת אי אפשר להתיר. החיים לפעמים קשים.