אולי החרדים צודקים??מישהי 1
אני מתחילה להשתכנע שהם צודקים
פשוט כי אין אצליהם מריחות וקשרים ארוכים שמסתיימים בתסכולים ואכזבות!
הם יוצאים מעט דייטים ומחליטים!
אצלינו יש פריוילגיה להתלבטויות אינסופיות,קשרים כאורך הגלות
למה??
למה שלא נקבע נורמה חברתית חדשה?
מחליטים תוך 5-8 דייטים ואחרי ההחלטה מי שרוצה ממשיך עוד חודש-חודשיים כדי להכיר יותר
מי בעד??
את צודקת לחלוטין!לב אוהב

אני בעד! 

והאמת שאני משתדלת לעשות את זה...

לא רק חרדים יוצאים בצורה מסודרת... יש הרבה דת"ל/חרד"להדוכס מירוסלב

או איך שלא קוראים לזה היום שגם הולכים בשידוכים לפי ההלכה.

וזה לא שהחרדים צודקים, אלה הדרכות של הלכות שידוכים... כל עם ישראל יכולים לעשות את זה

מה זה "הולכים בשידוכים על פי ההלכה".ותן טל
אנא תראה לי בשולחן ערוך או בספר הלכה שנתפס כמחייב כלל ישראל, שכתוב משהו על אורך הקשר שצריך להיות עד החלטה או מספר הדייטים שצריך עד ההחלטה.

ובמילים יחסית עדינות: מה זאת השטות הזאת, במחילה?
מחילה, אתה רציני? בשו"ע כתוב שאסור אפילו לקרוץ לאישההדוכס מירוסלב

אתה רוצה להצדיק קשר ארוך (מעל חצי שנה) שמלא בקלות ראש ומובן מאליו שבשלב מסויים יהיו גם איסורים חמורים יותר?

אם אין ברירה, אז אין ברירה ואם אפשר אז שומרים על ההלכות.

אבל אתה יכול להיות כמו החסידים? שמתארסים ורק שנה אחרי מתחתנים ובין לבין לא מחליפים מילה?

לא נראה לי.

ולהגיד שבמשך השנה הזאת תשמור על כל הלכות ריחוק, צניעות, קדושה, ושידוכין?

לא נראה לי.

יש הבדלמי עדן

בין להגיד שזה לא ראוי ולא מוצדק קשר ארוך לבין להגיד שיש עניין הלכתי לגבי אורך הקשר. לא ידעתי שקיימת הלכה לגבי מספר הפגישות שמותרות  לפני חתונה. אם כך מהו הסף הזה בדיוק?

יש בזה כמה שיטות. כדאי לשאול רב... יש המון מנהגים וחבלהדוכס מירוסלב

להחמיר סתם... הבעיה המרכזית היא העניין של הלכות הריחוק (בין בנים לבנות), ושם רבו הדעות מה הגדר של הריחוק וזה תלוי בציבור ותלוי באינדבידואל ובמשודך/ת.

לא דיברתי לגבי הלכות ריחוקמי עדן

דיברתי לגבי אורך הקשר

אבל אורך הקשר תלוי בהלכות ריחוקהדוכס מירוסלב

אוקיימי עדן

אז אמרת שיש המון מנהגים בעניין וזה תלוי ציבור. מנהג זה לא הלכה.

קודם כל הלכה זה מנהג. אבל פה במקרה המנהג הוא הכרעה של הלכההדוכס מירוסלב

שהיא דין. אסור להגיע לקירוב דעות, אסור לנהוג קלות ראש, ואסור כמובן דברים אחרים.

השאלה שצריך לשאול את הרב זה, בהתחשב בגורמים המשודכים, כמה זמן ומה הכללים שרלוונטיים כדי לקיים את ההלכה הזאת. זה המנהג הספציפי

ההלכהמי עדן
אוסרת קירוב דעות וקלות ראש אבל היא לא מכתיבה לאדם את אורך הקשר שהוא צריך בכדי להגיע להחלטה
היא כן. אבל בכל עדה וכו' יש שיטות אחרות בהלכה, כמו בכל דברהדוכס מירוסלב

אחר.

למשל, בלי להכנס לתתי חילוקים, חסידים נפגשים פעם אחת. ליטאים לא יותר מחצי שנה עד החתונה. תימנים היו נפגשים ממש מעט, סוגרים, ומאז לא מתראים מתוך ביישנות. ספרדים בערך חצי שנה עד החתונה, עם קצת יותר גמישות עד הזמן שסוגרים. וכו'.

נסכם את הדיון בזה שכל אחד ישאל את הרב שלו, זה נראה כמו עוד סתם שרשור של טחינת מים בפוטנציאל

אני לא חושבתמי עדן

שהדיון פה מסתכם בזה שבאמת כל אחד  שואל את הרב שלו כמה פגישות מותר לו לצאת. סליחה זה נשמע לי מגוחך.

מי שתורני שואל/לומד. מי שלא, גם ככה לא מתחשב בדעת ההלכה...הדוכס מירוסלב

ואז הדיון מסתכם בכל מקרה

הציבור כאן פשוט רוצה מקור אחדע מ
בנוגע לאורך הקשר.

קירוב דעות, נגיעה, ייחוד - הציבור יודעת. אורך הקשר - חידוש לציבור. ציבור רוצה מקור בבקשה. ציבור לא להאמין בלי מקור.
לא יודע אם נמצא באינטרנט רב שהוא לא חרדי ופה לא אוהבים חרדיםהדוכס מירוסלב

ודעת גדולי הדור מפורסמת, לא יודע מה העניין.

מוזמן לחפש דעות בגוגל לגבי כמה זמן צריך.

אבל הגבלת זמן בכלל? יש מישהו בעולם שחושב שמותר להיות בקשר בלי להתחתן?!?!

זה כבר לא צריך חיפוש. אבל בכל זאת...

פה יש קצת רקע על הזמן

המתנה לקראת החתונה לפני האירוסין ואחריה | אתר ישיבה

פה יש הגדרה קצת יותר ספציפית, אבל לא יודע מה יחס החבר'ה כאן להידברות

כמה דייטים צריך בשביל להחליט להתחתן?

"חבר וחברה" (מובן מאליו אבל בכל זאת)

חבר וחברה | שאל את הרב

חבר וחברה בגיל הנעורים | שאל את הרב

אפשר להעזר בגוגל "חבר וחברה שאל את הרב"

קיבלתי התראה "לא יודע אם". פתחתי.ע מ
בזבוז זמן. חשבתי שאמצא יותר מזה.
חחחחחח יו!! התפלק לי האנטרהדוכס מירוסלב

למזלך הייתי באמצע עריכה אחרת היה אבודהדוכס מירוסלב

אייע מ
כבר חשבתי שתקעתי אותך
להיכנס לקישורים או שאין שם מקורות הלכתיים?ע מ
תחליט לבדהדוכס מירוסלב

עיינתמי עדן

במה ששלחת? באף אחד מהקישורים אין פסק הילכתי לגבי אורך קשר כמו שתיארתי לעצמי. שני הקישורים האחרונים לא רלוונטים כי אנחנו מדברים על פגישות למטרות חתונה ולא על חברות נעורים.

פגישות למטרת נישואין = זמן מוגדר ובירורים קצוביםהדוכס מירוסלב

כתבתי כבר את הסיבות והטעמים. נא לא להתפלפל לחינם, את מוזמנת לשאול רב אם דעתי לא שווה בעינייך.

למה את צריכה פסק הלכתי ה' ישמור?לב אוהב

את לא מרגישה בעצמך שזה לא בריא? שזה לא נכון? שהזמן סתם מתבזבז???

אני לא צריכה את הדת בשביל להבין שיש כאן משהו לא נכון...

וחוויתי את שני סוגי הקשרים...

גם אני למדתי את זה הפוך הדוכס מירוסלב

ברורמי עדן

שזה לא בריא קשר ארוך. השאלה היא מה את מגדירה קשר ארוך? אחד יגיד חודש, אחר יגיד 3 חודשים וכאלה יגידו חצי שנה. לכן העניין פה הוא לא מספר הפגישות אלא איכות הפגישות, מה עושים בפגישות. יש כאלה שצריכים יותר זמן כדי להגיע להחלטה ויש כאלו שפחות. זה לא בריא ולא ראוי למשוך קשר לאחר שהזוג כבר הגיע להחלטה. אבל אם אחד הצדדים לא הגיע עדיין להחלטה אז אין שום הלכה שעוצרת בעדו להמשיך להיפגש ולבחון את הדברים, וזה ממש לא בזבוז זמן. 

זה כל מה שרציתי להגיד.

מסכימה אבל רק לחידודלב אוהב

אדם עם נפש עדינה שלא חשוף לקשרים עם המין השני, תאמיני לי שבשבילו חודשיים ירגיש כמו שנתיים..

ככל שאתה חשוף יותר למין השני שלא למטרת חתונה, קשר עם המין השני למטרת חתונה נראה כמשהו פחות מרגש, לכן הם אלו יהיו האנשים שימשכו קשר לחצי שנה בלי להחליט..

אני פשוט רואה את זה בחוש, ככל שאדם זך יותר, נקי יותר וטהור מבחינה רוחנית, הוא יחליט מהר יותר והנפש שלו תרגיש מה צנוע ומה לא...

ושאפחד לא יספר סיפורים, קשר ארוך גם אם הזוג שמרו נגיעה, על המחשבה הבחור בטח לא שמר.. 

ורואים את זה גם בצניעות: אדם שחשוף לשירים לא צנועים, לסדרות, לעולם שבחוץ פחות ירגיש מה זה צניעות והגבולות אצלו יהיו מאוד רחבים...

לכן לא שואלים אדם מה הגבול "שלך", כי אדם לא אובייקטיבי בענייני עריות. הוא יכול לחשוב שהוא מרגיש שהכל בסדר. רק אנשים שיזדככו מספיק וקנו דעת תורה יכולים להבין יותר מה צנוע ומה לא... 

לכן גם אין ספרים ברורים לזה, כי אנשים לא יבינו "איפה הוא המציא את ההלכה הזאת"

צניעות זה מעבר להלכה, זה מראה לנפש שלנו...

"צניעות זה מעבר להלכה, זה מראה לנפש שלנו..." שלך?הדוכס מירוסלב

כן חח נשלף לי לרגע...לב אוהב

שווה הנצחההדוכס מירוסלב

פשש בחתימה, יפה יפהלב אוהב

תודה על הקרדיט

מחילהמי עדן

אבל אני לא חושבת שאנשים שקצת יותר קשה להם בקבלת החלטות הם פחות צנועים. יש אנשים שקשה להם להחליט\ מתלבטים, לא מרצונם( אז לא הבנתי את המשפט- "ימשכו בלי להחליט")

זה לא קשור לקושי בהחלטה. נכון שיש מצבים שגוררים רגלייםהדוכס מירוסלב

אבל התוצר לוואי של הגרירת רגליים הזאת, שאולי נובעת באמת מתמימות, מקלקלת את הצניעות לחלוטין.

יאמר זאת כל בעל נסיון בעולם השידוכים.

...מי עדן

לא מתחברת לאמירות, לא משנה,לילה טוב.

סליחה אני אחלק את זהלב אוהב

1. להמשיך קשר במטרה באמת לבדוק כי יש התלבטות

2. להמשיך קשר כי רוצים להנות עוד, להכיר עוד, בלי להבין לאן פנינו מועדות (כי בגלל שאנחנו נותנים לעצמינו את הזמן הזה, אוטומאטית הראש כאילו מתעצל לחשוב "אתה רוצה את זה או לא"..)

ואני מבינה את מה שאת אומרת שרוצים להרגיש בטוחים, אבל אני פשוט לא מאמינה בזה, הייתי שם, זה לא עובד, לרוב לרוב שיש התלבטות והקשר נמשך כמו מסטיק, לבסוף מחזירים תשובה שלילית (אולי קשה לנו לומר את הלא ואנחנו מקווים שבסוף זה יהיה כן, יש הרבה סיבות לזה מן הסתם) תחשבי שיש לך מבחן שהקציבו לך אליו שעתיים. את תצטרכי להשלים אותו בשעתיים לא משנה מה. לעומת זאת עבודת בית מכיוון שלא קבעו לך גבול, את יכולה להמרח איתה כמה ימים...

אם התכוונת ש1 בסדרע מ
אז לזה אני מסכים..

יש להמשיך כי יש התלבטויות אמיתיות, ויש להמשיך סתם. ויש הבדל גדול ביניהם. ככה הבנתי את עיקר הנקודה שרצית להעביר.

אבל, אני לא חושב שהגבלת הזמן צריכה לבוא מבחוץ כנורמה חברתית. שכל אדם בוגר ישב עם עצמו מזמן לזמן, כל פגישה, כל שבוע וחצי, או כל פעם שהוא חושב שנכון לחשוב על זה, ויחשוב האם הוא צריך עוד לברר, מה הוא צריך עוד לברר, ואיך הוא מברר. האם המשודכת צריכה עוד לברר, מה היא צריכה עוד לברר (כמובן, לפי מה שהיא משתפת אותו), ואיך הוא יעזור לה לברר.

בד"כ, סביר שלא ייקח כ"כ הרבה זמן. לכן נהוג לומר שקשר סביר הוא בין חודש לשלושה. אבל יש יוצאי דופן, ואם יוצאי הדופן עושים את זה בשכל, מה טוב. בין אם יחליטו באמצע הפגישה השנייה ובין אם ייקח להם 8 חודשים.

(ובאופן אישי, המחשבה על דבר כזה, שעד x פגישות צריך להחליט, גורמת לי ללחץ מיותר ולא נכון)
אממלב אוהב

כן 1 לדעתי זה בסדר 

אבל תחשוב שברגע שיש נורמה חברתית שלא מושכים קשר יותר מדי, זה יבוא לך בטבעי.. לא תרגיש לחץ...

אצל חרדים אין כזה דבר לנסות לבדוק בכח אם אני מתחבר לבחור/ה. לא הצליח ב-8 פגישות מקסימום 10 אז יאלה חותכים... מקסימום אם זה השידוך שלי הוא יבוא בזמן אחר...

בציבור הדתי לאומי יש מאוד קטע כזה להרגיש משהו מסויים (אני אומרת את זה גם על עצמי...), ולתת לעצמינו את הזמן שאולי אז נרגיש אותו...

אבל מנסיון בד"כ שיש חיבור זה עובד, אני אישית הרגשתי מתי יש פוטנציאל לקשר עמוק יותר לפי הנתונים ומה שהרגשתי בשיחה. והגעתי למסקנה הזאת די מהר...

מתי התחלתי להסתבך? שהחיבור ביננו באמת לא היה לכתחילה כזה טבעי אבל היו נתונים בשכל שמאוד התאימו.. 

בדיוקמי עדן
כל אחד צריך לעשות חושבים עם עצמו לגבי משך הקשר שלו. ולכן לא רואה צורך לשאול שאלות כאלה רב.
@פלוני מפונפן. ואני לא חושבת שאני בחורה לא תורנית.
מה שנוגע להלכות ודאי שצריך לשאול רב. זאת ההגדרה בעיני לתורניהדוכס מירוסלב

כל אחד יקרא לעצמו מה שבא לו.

אני אתמול הייתי חציל ורוד מקושט.

גם כתבת ככהע מ
נו צריך לחבר את המחשבה עם המעשה הדוכס מירוסלב

נכוןמי עדן
רק מה שנוגע להלכות
צניעות היא אם כל ההלכות כולןהדוכס מירוסלב

אכן.דיבורים כמו חול אבל עד עתה לא ראיתיותן טל
מקור הלכתי שמחייב אותי באיקס פגישות או איקס זמן מוגדרים.

ולא, האדמו"ר מבעלז בהוראותיו לחסידיו, לא מחייב אותי הלכתית, גם אם פלוני מפונפן ממש היה רוצה שהוא יחייב אותי.
אני מגיב לך כי אותו אחד משתולל פה. הנה תשובה מדוייקתהדוכס מירוסלב

מהרב מלמד.

קשר עד לחתונה | שאלות ותשובות

כלומר הוא אוסר כל עוד לא מצמצים את הקשר למינימום אפשרי, שזה בדיוק מה שאמרתי. תלוי באדם ופרטני.

אבל כשיש בוודאות קירוב, זה אסור.

אשלח את השאלה לרב ליאור בדיוק כלשונה. אעדכן בהמשך.

חחחח משתולל. אבל אחלה דרך לעקוף את האיסור שקבעת לעצמך.ותן טל
לעניינינו גם בתשובה הזאת אין הגדרה מחייבת כמה פגישות מותר להיםגש לפני חתונה אלא מדובר על עניין עקרוני -לצאת בקדושה ובצורה ראויה. בוודאי כאשר מדובר בקשר שמתחיל בגיל צעיר.

וכמובן,הרב מלמד דיבר כאן על הדרכה ולא טען שהשו"ע קוצב את כמות הפגישות המותרת.

אבל כמובן שהכי הגיוני להוציא מתשובה פרטית לאדם פרטי, הנחיה שלא קשורה למה שנכתב, וכללית לכולם. הגיוני מאוד. ככה עובדת בדיוק ההלכה.

תזכור עדיין אסור לך מעצמך לענות לזה שמשתולל כאן, הוא כותב רק שטויות, לא אתה שממציא הלכות.
כשהלכנו לרב מהישיבה של בעלי לפני ההחלטה44444
הוא ממש לא נתן זמן מוקצב אלא מטרות ונקודות איך לקדם את הקשר.
העניין פה הוא איכותי ולא כמותי.
נכון מאד.מי עדן

כמו שאמרתי. היית צריכה להגיב לפלוני מפונפן..

אז הרבנים שאני מכיר לא מגדירים לאדם כמהותן טל
מותר לו לצאת.

אז ההלכה אצלנו היא שמותר לצאת כמה שצריך. קפיש?

זה מתחיל להיות מגוחך במחילה...
חחחח אתה מצחיק נוראהדוכס מירוסלב

ישר כח!

הרבנים שלי מצחיקים? וואלה.ותן טל
חחחחחחח כתבתי ש***אתה*** מצחיק. אתה רוצה להשליך על הרבניםהדוכס מירוסלב

שלך? למה בדיוק? כדי לנסות להעביר את הפוקוס ממך?

אם אתה רוצה לבזות את רבותייך, השאר אותי מחוץ למשוואה, מר בחור.

ואני אומר לך מראש שלא אגיב יותר לשטותיך, חבל לי על הזמן.

השטויות כאן הן שלך. אני אומר מה רבותיי אומריםותן טל
ואתה אומר על זה שאני מצחיק. לא יודע אם למדת לימודי ליבה ומתמטיקה בפרט, אבל זה עניין מתמטי טהור. תנסה לחשוב על זה.

הלאה: "אתה מצחיק" זאת תגובה אינטליגנטית להםליא ומנומקת כדבעי שמסבירה בפירוט רב איפה הצד השני טועה. בוודאי שלא תטרח להגיב לשטויות שלי - לא טרחת להגיב להן פעמיים רצופות כראוי וכמתבקש. בורח כל עת למחוזות ההגחכה והרטוריקה המבטלת כדרך התמודדות מול אדם שאין לך דרך רצינית צספיק לבטל את דבריו.

תהיה בריא, זה הדבר היחיד שיש לי להגיד לך. מר בחור שחושב שרבותיו הם המחייבים את כל ישראל ומי שלא הולך לפיהם הוא אדם שלא מקשיב לחז"ל לראשונים ולאחרונים.

תהיה בריא

ותזכור שהתחייבת יותר לא להשיב לשטויות שלי... חבל לך על הזמן, כמובן, להגיב משהו ענייני .
זה לא הרבנים שלומי עדן
זה גם הרבנים שלי ושל עוד הרבה יהודים טובים בעולם
ככל הנראה בשביל פלוני, רב שלא קובעותן טל
את ההלכה שפלוני החליט שהיא ההלכה., הוא לא רב מישהו יכול להקשיב .. הלכה אצל פלוני זה רק מה רבותיו אומרים והיא מחייבת את כולם.

והבונוס הוא שפלוני כבר נודיע בציבור שלא יענה עוד שטויות שלי. חוסך ממני לקרוא תגובות חסרות משמעות
הלכה זה לא מנהג. בבקשה אל תגיד סתם דברים.ותן טל
דבר שני מצטער מאוד אבל אני ואבות אבותיי מעולם לא קיבלנו על עצמנו מנהג שחייבים רק 5 פגישות ואז אירוסין. אם אתה קיבלת תפאדל, זה עניין פרטי שלך זה לא מחייב את כולנו. אל תוציא לעז על ישראל קדושים.
אתה בכלל יודע מה אבותיך נהגו? כי לי נראה שאתה לא יודע יותרהדוכס מירוסלב

מדור או שניים אחורה.

ואם אתה לא יודע מה משמעות המילה מנהג, כמדומני שהדיון שלנו הסתיים!

אם יש מישהו שמוציא לעז על ישראל, זה מי שמתיר קירוב.

בהצלחה.

אני יודע מה משמעות המילה מנהג.ותן טל
כנראה אתה לא.

וכמובן שאתה מחליט על דעת עצמך מה אני מתיר ומה לא.

תהיה בריא ותתחתן אמן אחרי 3 פגישות. בהצלחה לך. אם תצא 4 פגישות אתה כבר תעבור עבירה דאורייתא ותתיר קירוב רחמנא ליצלן.
חחחחח איזה מגוחך אתה הדוכס מירוסלב

וואי אתה ממש שופע אינטליגנציה היום.ותן טל
הטיעונים שלך לעניין ממש מה אני אגיד...

תפנים - זכותך להקשיב לרבנים חרדים, זה לא מחייב את כולנו להקשיב לרבנים האלו. בדיוק כמו שאתה לא חייב להקשיב לרבנים שלנו.

קצת צניעות לא תזיק כאן

מה הקשר לזמן?44444
הרבה פעמים קשר של חצי שנה זה מסיבות של מורכבות ולא מריחה.
מורכבות שלא מעט פעמים בציבור החרדי נמנעים ממנה לכתחילה.
גם הציבור הדתי לעומת החרדי יותר מוגדר, גם תתי המגזר. מה שמנטרל הרבה דברים לבדוק ופחות מורכבות.
לדעתי, זה שבציבור הדתי יש גמישות זה מצויין. כל מקרה לגופו....
אגב אני נוהג כמו הרב אליהו והרב עובדיה שזה בערך ככה:הדוכס מירוסלב

החלטה כמה שיותר מהר, לא לעבור את השלושה חודשים. ומאז האירוסים לחתונה חצי שנה (לא פחות ולא יותר).

כמובן שזה לא תמיד מצליח חושף שיניים

וואלה. מנהגים. מנהג זה הלכה?ותן טל
לא, מה שאמרת הם לא דברי הלכה ואתה מודה בזה כרגע.מנהגים. כל אחד אומר כמה שאומר.

השולחן ערוך לא כתב כמה פגישות מותר מקסימום. גם הרמב"ם לא הגביל בזמן.
בדיוק! צודק בכל מילה! אין מקום בהחכה לקשר ארוך.כהנא צדק!
הטיפש שצועק שזה מותר הוא נבח ברשות התורה.
ישר כחךהדוכס מירוסלב

למרות שהוא כתב על דברי, שהם דברי הלכה, שטות, אולי עדיף להיות קצת יותר עדינים בביטויים כלפיו.

לא בגלל שזאת לא הדרך, לא בגלל שאני נגד, פשוט בגלל שכולם פה יקפצו ממקומם ויזדעקו נגדך ואז יאבד המסר עצמו שהוא חשוב וכל כוונתנו היא לזכות את עמ"י

התרגלתי לוויכוחים בישיבה בשיעורי עיון שאינם משתמעים לשני פניכהנא צדק!
ומאוד ישירים וברורים, ומאז נשאר ככה....
אני לא רואה סיבה לשנות את השיטה ואת הדרך כל כוד זה במסגרת ההלכה.

שוב, אני לא פחות מגזים ממך בביטויים בחיי, לפעמים.הדוכס מירוסלב

אבל שמתי לב פה שכולם סופר רגישים ואוהבים את הפוליטיקל קורקטנס המזוייפת האמריקאית על-פני דברי תורה ואמת... והמטרה פה היא לא לנצח אלא להביע את דעת התורה אי"ה וכו'

אה. הבנתיך וקבלתי דבריך. אשריך. אנסה להמעיט בביטויםכהנא צדק!
"קיצוניים". חחחחח😅
הראית? כבשתי כעסי ועכשיו אני יכול לשאת תפילה למען כלל ישראלהדוכס מירוסלב

בנוסח כזה:

ריבונו של עולם, כמו שכבשתי כעסתי אף על פי שמצד הדין היה שייך לכעוס על אותם המגלים פנים בתורה שלא כהלכה, כך תרחם גם אתה עלינו ותכבוש כעסך מאיתנו אף על פי שגם אנחנו רשעים. חייזר

אתם עושים חילול ה' כאשר אתם ממציאים הלכות.ותן טל
אני עדיין מחכה למקור הלכתי שאוסר קשר למטרת שידוכין מעלאיקס פגישות או איקס זמן.

תיכף תגידו לי שלפי ההלכה מותר רק שהאבא יגיד לבן/בת עם מי להתחתן, יפגשו פעם אחת ויתארסו.

למה לשקר ולהמציא החכות ואז עוד להוציא שםרע על אדםשהוא נבל ברשות התורה? חוצפה.
מה הקשר? לצאת זה לא לקרוץ לאישה.ותן טל
שוב אני מבקש ממך להביא לי מקור שמגביל את הזמן שמותר לצאת. הטיעונים שהבאת לא שייכים בגרוש. גםאחרי שבועיים אפשר ליפול לעבירות חמורות ולהבדיל גם אחרי כמה וכמה חודשים ניתן לא ליפול. זה עדיין לא מקור חאיסור לצאת מעל מספר חודשים מסוים.

אני מחכה. וכן אני רציני לגמרי אם תהית.
תפסיק לבלבל את המוח, הבאתי כאן דעות של רבניםהדוכס מירוסלב

אם אתה לא מקבל את שיקול דעתם, אין לי שום סיבה להאמין שאת דעת חז"ל אתה מקבל או את הראשונים וכל האחרונים.

יום טוב!

חחחחחחחחח. אמרתי לך מה הרבנים שלי אומריםותן טל
הבעיה היא שאתה זה שמחליט איזה רב מותר לקבל ואיזה אסור.

דעה חרדית קלאסית. שיהיה לך בהצלחה.

אגב עד עכשיו לא הראית את המקור בשולחן ערוך שמגביל את מספר פגישות השידוכין. רק הבעת את דעתך מדבריו.

הרב שלך יגידלך מה שהוא רוצה ואתה תקשיב לו - הוא סנהדרין שהוא יכול לחייב אותי?

תוציא לעז על ישראל קדושים שהם לא מקשיבים לרבנים שלך אז הם לא מקשיבים לחז"ל - תשאל את הרבנים שלך מה יותר חמור לצאת 6 פגישות או 15 פגישות, או להוציא שם רע על יהודים כשרים.

יום טוב.
תמיד ידעתי שרבקל'ך צדקת וצודקתמשיח בן דוד

נכון.מבקש אמונה

לא צריך לחדש כלום... להפך, ריבוי הדייטים זו המצאה חדשה.

על זה נאמר:

"אם לא תדעי לך היפה בנשים, צאי לך בעקבי הצאן ורעי את גדיותייך על משכנות הרועים"

אם יש משהו שלא יודעים מה האמת, מסתכלים מה עשו עד עכשיו עם ישראל הכשרים

מסתייגת..מי עדן

כמה דברים:

1. הצגת את שני הקיצוניות- או 5-8 פגישות או קשרים כאורך הגלות, אבל יש גם הרבה באמצע שזה לדעתי הדרך האידיאלית. לא לקבל החלטות בצורה פזיזה ומצד שני לא למרוח קשר.

2. את לא צריכה להיות חרדית כדי להחליט שאת לא יוצאת קשרים ארוכים, יש גם דתיים לאומיים שמתקתקים עניינים.

3. זה שאצל חרדים יוצאים פגישה אחת- שתיים כך שאין תסכולים ואכזבות של קשרים, זה לא בהכרח מהווה יתרון לאח"כ. הקשיים והאכזבות יכולים לבוא לידי ביטוי אחרי הנישואין לא עלינו. כמובן חלילה לא באופן גורף בכל הפעמים אך גם על העניין הזה יש לשים את העין.

להפגש 5-8 פגישות לאו דווקא אומר החלטה פזיזה מידי.חנה צוריה
ואני לא יכתוב מעבר,כי אני ממש לא אנונימית בניק שלי,ואין כאן אנונימי..
אין כאן אנונימי?טרולי עוגמן
מישהו כאן מכיר אותי? לא נראה לי
??חנה צוריה
התכוונתי שאין כאן אופציה לכתוב באנונימי.
אומנם אפשר להתחבר בניק אחר,אבל אין לי כח וגם זה לא שלא יזהו אותי בניק אחר,אז כתבתי רק את הנל בלי לפרט וזהו.
מקבלת.מי עדן

אבל זה דעתך. לדעתי זה פזיז מידי. כנראה שזה אינדוידואלי.

זה לא תמיד ענין של פזיזותחנה צוריה
זה ענין של מה שמתאים לכל אחד ואחת.
מסכימה איתך שיש גם כאלה שזה נעשה מתוך פזיזות.
החרדים אף פעם לא צודקים בשום דבראריק מהדרום
אבל הם אחינו, צריך לקרב אותם לאמת, להזמין אותם לשבתות שלנו שיראו קצת מה זה עונג שבת אמיתי, לעשות פרויקט חברותות בלימודי ליב"ה, לא חוותר על אף יהודי.
לדעתיע מ
להיתפס לכמה דייטים/חודשים יארך הקשר זה לא נכון.

(ואני לא יודע איך חרדים מתחתנים אחרי 5-8 פגישות. כלומר, אני בהחלט מבין שיש כאלה שזה מתאים להם באמת, אבל לא נכון להגביל את כולם בעניין, יש כאלה שבאמת צריכים יותר, והלחץ הזה יכול לגרום לדברים לא טובים)

מה שכן, כל אחד צריך לחשוב עם עצמו אם הוא מושך סתם או כי יש לו סיבה אמיתית. במידה ויש סיבה אמיתית, זה לא משנה כמה פגישות עברו. אם עדיין לא ברור, שיהיה גם כאורך הגלות. לא זו הנקודה.
אני מסכים איתך אבל נראה לי שפותחת השרשור התכוונה למה שאתההדוכס מירוסלב

אמרת.

היתרון אצלם הוא הסדר הברור בדברים...

אני חושבמתן תורה
שיש משהו יפה וברור בשיטה הזאת שאחרי 5 דייטים בערך כבר מחליטים,
אבל הקטע הוא שכדי להכיר בצורה בסיסית וטובה אי אפשר להסתפק בכמה דייטים... היכרות עמוקה ויציבה לוקחת זמן, עד שהחיבור נבנה, עד שלומדים להכיר את הצדדים ומכלול האישיות, זה לא קורה ברגע..😯

ונראה לי שאפשר לשמוע סיפורים על זוגות שהזדרזו ובסוף ראו כמה פער יש ביניהם וחבל....
אז יש יתרון מאוד גדול בהיכרות שמתפרשת על זמן, וככה נוצר חיבור אמיתי, ויודעים בגדול מה עומד מולנו
ממה שכתבת אני חייבת לומרלב אוהב

שזאת ריזיקה לבריאות הנפש שלך, כמה אפשר להכיל עוד קשר ועוד קשר עמוק וחיבור גדול

ואז אופסי, אחרי כמה חודשים של קשר פתאום "משהו קורה" ומחליטים שלא..

נראה אותך מחלים מזה... מינימום חודשיים אם לא יותר... וההשואות הבלתי פוסקות שבאות אחרי זה.

למה?!?! דייי ח'ברה בוא נודה בזה, החרדים עלו עלינו (לא משתייכת לאף ציבור אבל נו בשביל הפורום) בקטע הזה....

ובוא אני אומר לך עוד משהו, זה מאוד תלוי באופי של הבן אדם, יש אנשים פגישה שניה אתה יכול להרגיש שאתה מכיר אותם שנים ומרגיש בנוח, ויש אנשים ש-10 פגישות והם עדיין תעלומה ואין קורא לה....

ברור שהפגישותמתן תורה
הראשונות אמורות להיות ממקום יותר שכלי, וצריכים לבדוק שאיפות וכו', אבל זה ממש לא יהיה סגור בשלב הזה..., וכדי להכיר באמת צריך לעבור את השלב הראשוני הזה, והעיקר של הקשר- שזה החיבור הנפשי, יכול להגיע רק אחרי שמבררים ביחד ומעמיקים היכרות...
וזה חייב להיות קרקע שאיתה מגיעים לחתונה, לא שמאמינים שהיא תגיע אחרי😑
אני בעדניצנים
צריך להנהיג נורמה שבה בחמש פגישות הראשונות מדברים על מה חשוב לחתונה ואם יש שאיפות דומות. ובהמשך לבנות את הקשר.

מה שקורה בפועל חודשיים בונים קשר והופכים להיות חברים טובים אבל כשמדברים על חתונה פתאום מגלים שהשאיפות לא תואמות.

בקיצור מסכימה אותך
אבל כדאי מאוד שבשתי הפגישות הראשונות לא יהיה ראיון עבודההדוכס מירוסלב

ולא יהיו יותר מדי שאלות. זה מכשיל דייטים בִּשְנִיָה.

בדוק ומנוסה, דייט ראשון ושני תנסו סתם להעביר את הזמן ביחד בנעימים, ורק בשלישי תתחילו חפירות על מה בעתיד ושאיפות וכו'.

לא הבנתיע מ
איך ניקדת את המילה בשניה?
באיזה מערכת הפעלה אתה?הדוכס מירוסלב

אנדרואידע מ
אכלת אותה הדוכס מירוסלב

שטֻיוֹת גָם אָנְדרוֹאיד יָכוֹלהגולש האחרון
^^^צריך עיון
מקלדת גוגל
לחיצה ארוכה על האות בה מתחיל הניקוד
(קמץ וקובוץ בק', חיריק וחולם בח' וכן הלאה)
שורוק נמצא בד', כנראה בגלל שזה גם דגש.

(ותודה ל@סביון שלימד אותי)
חחחח טוב שאתה אומרהגולש האחרון
לא ידעתי לפי מה זה מסודר באמת⁦
(אצלי שורוק נמצא ב ו', וגם חולם מלא)
(צודק! לא ידעתי)צריך עיון
מה אתה קורא מקלדת גוגל?ע מ
שניכם צודקים, אתה וניצן..מבקש אמונה

אבל בשניה אפשר להתחיל קצת לשאול... ככה לי אמרו לפחות

ככה גם אני שמעתי מרבנים...הדוכס מירוסלב

אבל אמרו גם שבשניה אפשר, ועדיף שלא... ומנסיוני זה באמת עדיף, לא שהם צריכים את אישורי

מעניין... ספר לי על הניסיון הזה מבקש אמונה

ע מ
יפה יפה.
באמת התכוונתי לשאול מבקש אמונה

עם הסמיילי גרמתי לזה להיראות אחרת 

חחחחחחחח מה אתה רוצה לדעת?הדוכס מירוסלב

שאלת פגישה שניה ו...? פגע בך ברק? מבקש אמונה

איך ידעת?!הדוכס מירוסלב

עד היום אני ככה

מת

מבקש אמונה

דווקא מאד מחמיא...

אתה רומז ש...הדוכס מירוסלב

נר דלוק לי על ראשי?

מה פתאום!מבקש אמונה

אחי תתכופף שניה..  [ מדליק גחל לנרגילה] 

חח ככה מדליקים באש של צדיקים גחלים?הדוכס מירוסלב

סטלה דקדושה! וככה זה יותר בריא מבקש אמונה

חוץ מזה, כמה שאלות יש לך...תרגע אנחנו לא בפגישה שלישית מוציא לשון

בגלל זה החרדים מבררים בלי סוף לפני כןמישהי 1
שזה דבר שדוגרי,אם מישהו יתקשר אלי לברר על חברה ברמת החפירה שחרדים מבררים-אני אחשוב שהוא הזוי
מה רצית להוכיח כאן?מבקש אמונה

פעם שידכו לחברה שלי בחור חרדי (היא דתית לאומית אבל היה44444
מדובר בחרדי ספרדי ככה שהכל אפור יותר....)
הוא הושיב אותי קרוב לשעה בטלפון. עם שאלות לא נגמרות. ממש ראיון עבודה מקצועי. רק חבל שעל רובו לא ידעתי לענות ואני לא יודעת אם היא ידעה (למשל איפה היא תרצה לגור וגודל משפחה..... אני היום נשואה כמה שנים וגרנו במקומות שלא חשבתי עליהם בכלל.. ולגבי מספר ילדים אני כל פעם חושבת על הבא בתור.... זה דברים שתלויים בהמון נתונים שפשוט אי אפשר לדעת אותם מראש.. ).
היא חצי אשכנזיה וחצי ספרדיה. כמה חפירות על העניין הזה כולל פירוטים והדגמות.
יום למחרת אני מקבלת טלפון והוא שאל אותי אם היא תרצה מישהו עובד או לומד?
לא התפלאתי שלא הלך......
גם אני חושב שמגזימים בקטע הזה..מבקש אמונה

לא נראה לי שזו הדרך מתמיד, שככה היו חופרים...  

נראה לי שלקחו את זה לקיצוני מידי.

לא רוצה להיות מעצבנת, ולהגיד שוב ושוב שזה לא מייצגשריקה
עבר עריכה על ידי שריקה בתאריך כ"ט בסיון תשע"ז 17:32
עבר עריכה על ידי שריקה בתאריך כ"ט בסיון תשע"ז 17:31

אבל בחיים לא קרה לי דבר כזה.

(אני חרדית, למי שלא קרא את התגובות האחרות שלי)

גם כשאני מבררת, וגם כשמבררים אצלי על חברות, השיחות הן בסדר גודל של 5-10 דקות.

ומה שידוע לי כך גם כל החברות שלי- כשמבררות, וכשמבררים אצלן.

קרה לי פעמים ממש בודדות שביררו אצלי על חברות וחרג לקראת ה20 דקות. 

ובטח שלא שואלים כאלה שאלות מוזרות כמו שתיארת.

ברור שזה כבר הזוי אבל בירורים אצל חרדים במשך הקשר לא הזוי44444
בכלל שיסתכמו בשעה.....
אצל דת"ל מקרה הזןי יהיה לכיוון חצי שעה.

ואגב, לא טענתי שזה לא טוב. לדעתי דווקא היתרונות עולים על החסרונות פשוט צריך פרופורציה.
אצל דת"ל אין ממש כללים.
ואי בולללל!!לב אוהב

אני בעדטרולי עוגמן
בסוף שמישהו יספור את התוצאות בסוף ויעביר לוועדת הנורמות החברתיות.
כי זה תחום מאד מורכב. בעייתי לקבוע נורמות.44444
חוץ מזה גם בדייטים בסוף שהם יותר להרגשת ביטחון יש להם חשיבות.
ממש מפריע לי הניסוח.Slow motion

"למה שלא נקבע נורמה?", "מי בעד?".

שכל אחד יעשה מה שנכון וטוב לו, וזהו.

תשובה של חרדית...שריקה

לא היה לי כח להגיב לכל תגובה שלישית פה, אז עונה בכלליות, ומקוה שזוכרת את על החלקים פה שרציתי להתיחס אליהם.

קודם כל, גם חרדים לא מגבילים את עצמם במס' הפגישות.

ואם בחור או בחורה יצטרכו יותר זמן- הם יוכלו לקחת את הזמן שלהם.

מצד שני-

אנחנו אולי מגיעים לפגישות בגישה קצת אחרת.

הפגישות מאד ממוקדות מטרה. (לא שאני חושבת ששל דת"ל לא, ואני גם לא באמת מכירה מקרוב, אז אל תצאו עלי, מציגה מהפן האישי שלי את הציבור שאתם מדברים עליו)

אנחנו מוכנים נפשית לאפשרות שX פגישות יוכלו כבר להביא אותנו לאירוסין. ומעלים לדיון החל מפגישה שניה (אחרי שהתחממנו בפגישה ראשונה) את כל הנקודות שחשובות לנו.

ואנחנו גם לא מצפים לאותה עוצמה של קשר (אני משערת) בשביל להתארס.

ואני לא אומרת את זה בפן שלילי.

את הדברים שכדאי לבדוק בשכל- אפשר לבדוק מאד מהר. באופן אישי היה לי בחור שידעתי אחרי 4 פגישות שמבחינה שכלית אני מוכנה שיהיה בעלי.. ואני לא היחידה. ברגע שברור לנו שההחלטה צריכה להתקבל, אנחנו באים לפגישה ופשוט מדברים על הדברים שחשובים לנו. (יש לנו check list שאנחנו צריכים למלא בV... וזה ממש לא הופך את הפגישות לראיון עבודה. זה יכול להיות מאד נעים וזורם וכיף ומענין. 

ומבחינה רגשית- אנחנו לא מצפים עדיין לקשר הנפשי העמוק. מצפים לראות שיש לו פוטנציאל. ברגע שחווינו כמה רגעים של ביחד אמיתי כזה ועמוק, שהצלחנו לחוות פרפרים בבטן, כשאוכלים פחות, כשמחכים לפגוש אחד את השני, כשיש רצון להעמיק את האהבה והחיבור עם האדם שמולי- זה מספיק.

ואת הקשר מעמיקים בתקופת האירוסין.

עד שתאמינו לי (לא חוויתי באופן אישי, אבל ראיתי חברות ממש מקרוב) מגיעים לחתונה עם הנשמה ביד מרוב רצון להתחתן איתו כבר....

וזה לא מביא ליותר ביטולים \בעיות בזוגיות או לאידת מה. מכירה מאד מקרוב זוגות שבקצת מאד פגישות התארסו. ויש להם זוגיות מצוינת ואהבה עמוקה ופורחת.

ותכלס, מבחינה רגשית אחרי זמן מסוים אם לא יצרתם אהבה רומנטית- זה כבר חברות מסוג אחר, והסיכוי שתגיע אהבה רומנטית קטן יותר. ולהמשיך לצאת זה כבר מריחה.

מה שכן,

יש גם חסרונות.

ולדעתי לפעמים פחות נותנים צ'אנס, כי כבר נפגשנו X פעמים, ולא החלטנו. ולהפגש X+2 ואז להוריד יהיה יותר מדי. ואולי יש קשרים עם פוטנציאל שצריכים קצת יותר זמן, והם מתפספסים.

אבל בגדול השיטה עובדת מצוין.

רק אל תחשבו שזה מונע אכזבות ולבבות שבורים.

כי ככל שאתה מצפה שזה יקרה יותר מהר, ככה ככל שהקשר יתארך אתה תתאכזב אח"כ.

ולבבות יכולים להישבר מ2 פגישות (לא קרה לי, אבל ראיתי חברות) ומ4 ו5 בודאי.

לא יודעת איך זה מול קשר של כמה חודשים,

אבל אם יצאתי אם בחור 4 פעמים והייתי בטוחה ב85% שאנחנו מתארסים, אז זה הוא היה חלק מהחיים שלי רק שבועיים לא מנחם אותי במיוחד. (וזה כן קרה לי...)

עוד משהו-

ליטאים ממש לא מאורסים חצי שנה. אנחנו מתחתנים תוך 3-4 חודשים. וזוגות לא היו עומדים ביותר מזה, כי הם כבר מתים להתחתן מרוב שהם מאוהבים.

חסידים יכולים להיות מאורסים חצי שנה ויותר, אבל הם לא בקשר, הם בונים את הקשר אחרי החתונה, ואני לא אביע את דעתי השלילית בענין...

מוזמנים לשאול עלינו...קורץ

בתור בחור שיצא עם חרדיות, ודאי שיש הגבלות!הדוכס מירוסלב

הייתי בקשר טוב עם בחורה חרדית והיא רצתה תשובה עד פגישה 5, והלחיצה לי את המערכות חיוך

לא קראתי את השאר, אבל אהבתי את החלק של העוצמה של הרגשות.

נקודה מאוד מפוספסת בעם ישראל בהשפעת תרבות המערב.

אם ההערה על הליטאים הייתה מכוונת אלי, נראה לי שעורבב שם משהו.

לא התכוונתי לכתוב שליטאים מחייבים חצי שנה.

החצי שנה שכתבתי זה על החרדים הספרדים, וזה זמן טוב, לא משהו מוחלט, אבל ככה שמעתי בשם הרב עובדיה יוסף פעם. לא זוכר את המקור כרגע.

ואתה סרבת לה?. יש אנשים עם המון ביש מזל...המון ביש מזלמשיח בן דוד

איך אמרת לא לחרדית לכל הרוחות!?

חחחחחחחחח מה הולך משיח? איך הלילה הולך?הדוכס מירוסלב

הלילה עוד צעיר. דולקים אורות העיר ואין עוד אפלהההמשיח בן דוד

חרדית שלי ! את כל מילות האהבה אכתוב בסרט 

לא אתן אותך במתנה לא אתן גם סרט 

למענך אני אתן גם את חיייייי

תשים מגבעת ותור אחרי חרדיותהדוכס מירוסלב

נראלך? הן דלוקות על הווקסמשיח בן דוד

כמובן שזה תלוי בתתי זרמיםשריקה

ומכירה מקרוב גם כאלה

אבל עולה לי עכשיו בראש כמה דוגמאות של זוגות שהורידו אחרי 7 פגישות

ושל זוגות שהתארסו אחרי 7-10 פגישות, 

ככה שהדוגמא שלך מאד נקודתית ולא נראה לי מייצגת

ההגבלה של 5 נשמעת לי מוזרה

(במיוחד שאם אני מבינה נכון ואתה לא חרדי, אז זו לא אמורה להיות חרדית מהזרם הכי שמרן)

חרדיות מדברות הרבה אה?משיח בן דוד
??שריקה

סליחה, אבל לא הבנתי

הגבת לי?

(מוזיקה של טיטניק ברקע) אמ..היי....משיח בן דוד

סתאם . 

מי שהגבתי לו יודע 

חחחחחחחח מה???????????????? אל תבהיל את הבחורההדוכס מירוסלב

היא לא מכירה את הליצנות שלך

לא כתבתי דברים מוחלטים על כל החרדים. אני לא גזען שחושב שכולםהדוכס מירוסלב

אותו הדבר

אני לא חרדי, אבל מי אמר שאני לא עלם חמודות שכולם רוצים כחתן?! ליקוק

@משיח בן דוד נכון שאני בר מזל?

התכונתי להגיד שאם היא בחורה שיוצאת עם בחור לא חרדישריקה

זה נשמע עוד יותר מוזר שהיא ככה הגבילה אותך.

וזה כנראה באמת ענין אישי שלה.

זה לא בדיוק נפל על זה... הבאתי דוגמא פשוט, לא רוצה להכנסהדוכס מירוסלב

לפרטים

היום יש לי המון מזל . המון ..מזלמשיח בן דוד

תגובה יפה! לשמור ולשים על המקרר חחלב אוהב

תודה שריקה

זה יכסה לי את כל המקררמבקש אמונה

קורץ

וואו תודה.החכמתימישהי 1
יש בעיה גדולה ולא מוכרת בשיטה החרדיתבינייש פתוח
השיטה החרידית גורמת לבעיות בשנה הראשונה לחתונה שגורמת בעיות גדולות גם בצד ההלכתי וגם מראה שבצד המנטלי הזוג חי יחד בלי להיות מוכן לזה מנטלית בגלל הקפיצה המוקדמת למים. זה לא המקום להתעסק בזה כי אלה דברים שהצנעא יפנ להם מי שרוצה לראות וללמוד שיכנס ליוטוב ויראה את התחקיר של אמנון לוי עם הכותרת "חיי המין של החרדים"
המסקנה שלי מזה היאבינייש פתוח
שבשביל שזה לא יקרה צריך לא להגביל את עצמך בכמות הדייטים ושכל אחד יקח את הזמן שהוא צריך בלי לשקר לעצמו
באמת התוכנית של אמנון לוי מייצגת לך את המגזר החרדי?שריקה

היא מתיחסת לציבורים מאד מסוימים

ואל תכניס את מאה שערים שמודיעים לבחור ובחורה שהם מתארסים, לרוב הציבור החרדי שאנשים הולכים ונפגשים כמו גדולים, ובודקים ומקבלים החלטות.

וברור שאנחנו לא מגבילים את עצמינו.

אנחנו פשוט מכווננים לפגישות בצורה שמאפשרת לנו להחליט בצורה מספיק אחראית ובוגרת גם בפחות פעמים.

שידוך משמיים ראית? אז זה הדרך של החרדיםמשיח בן דוד

וזה מהיר מידי

לא ראיתי את שידוך משמיםשריקה

אבל אני לא צריכה סרט או תוכנית טלויזיה כדי לדעת מה הדרך של החרדים.

מספיק לי להסתכל על עצמי במראה

מוזמן להסביר לי תוך כמה זמן התארסו שם,

אני אוכל להגיד לך כמה עבדו עליך....

אז הינה ציטוט מאחד הפרקים :משיח בן דוד

מישהי אומרת לבעלה :

"אבל..בהתחלה שהחלטנו להתחתן לא באמת אהבנו ...נכון? ..לא באמת אהבנו..."

זה נשמע לך הגיוני שלא יהיה רגש של אהבה עם האחד שאת מתחתנת איתו?

השידוכים במגזר החרדי זה 3 פגישות במקרה הפחות טוב וביותר טוב 5 מקסימום ,

איך אני אמור להחליט תוך 5 פגישות שכל אחת מהן פחות משעה עם מי אני יחיה את שארית חיי?

זה ככה צריך להיות. אנחנו דור של ילדים מגודלים פשוט הדוכס מירוסלב

אוקי, אז בוא נעשה סדר בדברים ונשלים לך קצת מידע חסר...שריקה

כל זוג חרדי שמתארס, ואני אחזור על זה- כל  זוג חרדי שהוא מתארס חושב שהוא אוהב.

אבל הם לא אוהבים, הם מאוהבים.

את מבין את ההבדל בין שני הדברים?

יש משיכה, ויש רצון להתחתן, ורצון לשתף.

אבל אהבה אמיתית ופנימית ועמוקה נבנית מתוך קשר, ונתינה, ועבודה, והתמודדויות משותפות.

וזה לא רק אצל חרדים.

מאחלת לך שגם אתה, אפילו שאתה לא חרדי, תסתכל על הזוגיות שלך אחרי 5 שנים ותגיד- זה היה אהבה? מה שהיה אז כשהתחתנו? היו הרבה פרפרים, והרבה אורות, ןוזיקוקים, ופרחים, אבל היום אני יודע מה זה אהבה.

ובבקשה אל תחזרו על אותם קשקוקים אלף פעמים.

כי כתבתי פה רגע קודם, ואני אכתוב שוב-

השידוכים במגזר החרדי הקלאסי היום לא נגמרים תוך 3 פגישות, ובכלל לא מעודדים לזה. המינימים זה 5. והמון זוגות שאני מכירה מקרוב נפגשו יותר מזה. 7-10

ולמה נראה לך שכל פגישה פחות משעה?

פגישה ראשונה צריכה להיות לפחות שעה לפי הכללי היבשים. לפחות.

בחור שסיים פגישה בפחות משעה נחשב ללא נחמד בעליל. ושעה היה לי רק פעם אחת, ובאמת היה גרוע. לרוב זה בסביבות שעה וחצי או לקראת שעתיים.

ותאמין לי זה מספיק.

ביננו, זמה פעם ראשונה, קצת לגשש, לראות שזורמים ביחד. אני לא מכירה את הבחור, ולא מעונינת עוד לשבת איתו יותר מזה.

הפגישות הבאות הן הרבה יותר משעה.

נפגשים לרוב 3-5 שעות. (פגישה שניה יותר קרוב ל3, פגישה חמישית למשל יותר קרוב ל5)

ו5 שעות של שיחה ממוקדת בנושאים שחשובים לך זה המון.

אל תדאג, אנחנו מספיקים בזמן הזה גם לדבר ברומו של עולם, וגם לדבר שטויות, וגם לשבת ולשתוק מול הים.

ואיך אפשר להחליט?

אם היה לי בחור אחד שאחרי 4 פגישות ידעתי שראיתי כל מה שחשוב לי ואני מוכנה (עוד לא רוצה, מוכנה) שהוא יהיה בעלי. כאילו, סבבה אם אני ארצה אותו.

ובחור אחר שב3 פגישות הפיל לי את הלב.

בטוחה שיכול להיות אחד שיוכל לעשות את שניהם בפרק זמן הזה.

ווכן,

לפעמים יש ברי מזל שמחליטים בפחות.

אבל הם לא מייצגים.

מכירה אישה חילונית שביום שבעלה פגש אותה הוא הודיע לה שהיא תהיה אשתו, ואחרי יומיים הגיע עם טבעת. והסנובית מרחה אותו שבועיים עד שענתה לו כן. מייצג? ממש לא.

קורה לבודדים.

ובינהם גם לחרדים. אז מה?

כל הזוגות בעולם חושבים שהם מאוהבים לפני החתונה,הדוכס מירוסלב

הדמיונות האלה לא של החרדים לבד.

זה בדיוק מה שאמרתישריקה

ולכן אני חושבת שאישה שאומרת לבעלה

"אבל..בהתחלה שהחלטנו להתחתן לא באמת אהבנו ...נכון? ..לא באמת אהבנו..."

זה משהו הגיוני מאד, בלי קשר למגזר אליו היא משתיכת.

שכה יהיה לי טובמשיח בן דוד

דבר ראשון , אני חושב שאת קצת חדשה בסביבה , 

שמישהו יעשה לי טובה ויאיר את עיניה של החרדית הנ"ל את תובנותי על מהי אהבה ,

מבחינתי אין דבר כזה אהבה של בנייה , זו אהבה שהמציאו מתנגדי האהבה האמיתית ברגע שהם הבינו

שאין אפשרות לאחת כזו בדרך של שידוך , אהבה היא נדירה (אוח' איזה מתיש זה שלא קראת את כל הדברים שכתבתי על זה אי פעם בפורום) בקיצור , זה לגבי אהבה. אהבה היא ממש לא זיקוקים ופרפרים , אני בטוח שלימדו את זה במגזר שלכם אבל לא היא.

דבר שני , מניין לך לדעת אם אני חרדי או לא?

מבחינת כלל שאיפותי ובמה שאני מקיים כיום אולי אני נחשב לחרדי..? מזה חרדי מבחינתך?

ההשקפה שלי היא בהחלט של חרדי , להבדיל מרוב יושבי הפורום שלדעתי הם דתיים לאומיים .

לגבי הפגישות , טוב לדעת שזה לא מסתכם ב-3 פגישות ..זה יפה אני שמח שזה ככה ,

אני מסכים איתך שמבחינת מציאת חן וכו' הזמן שהגדרת (הארוך מבניהם) הוא סביר מאוד. 

במיוחד כשאתה יודע מה אתה רוצה מעצמך ובמיוחד כשאתה דתי ואתה מבין את העיקר ופחות את הטפל.

לגבי האם זה נכון? אני לא יודע , קשה לי שאין שם אהבה אמיתית , אהבת נפש מלכתחילה

אענה לפי הסדר...שריקה

דבר ראשון,

אתה חושב שאני חדשה באיזה סביבה? סביבת החרדים? סביבת הפורום? סביבת השידוכים?

לא יודעת מה היא בעיניך אהבה כי לא רצית לפרט. אז לא יכולה לענות לך.

אבל אותי לימדו בקונטרס החסד של הרב דסלר שנתינה מולידה אהבה. הוי אומר שככל שיעברו השנים, ואני אתן לבעלי יותר, ואחווה איתו יותר חוויות משותפות- טובות ופחות טובות- אנחנו נאהב יותר.

דבר שני,

לא יודעת אם אתה חרדי או לא.

בעיני חרדי זה לא כ"כ מה השאיפות שלך או הרמה הדתית שלך.

זה ענין של השקפה בנושאים מסוימים, והרבה ענין של השתיכות חברתית- שיש לו ערך, ואני חושבת שאדם צריך השתיכות, אבל אם אני חושבת שאתה לא חרדי אני לא חושבת שאתה פחות דתי.

לפי איך שאתה מדבר על שידוכים אני יכולה לשער שאתה לא משתיך לחברה החרדית, ואולי גם לא מכיר מספיק לעומק אנשים כאלה.

מהכרות קרובה עם זוגות חרדים חושבת שיש אצלינו אהבת נפש אמיתית.

אבל לאידת מה ההגדרה שלך לזה, אז לא יכולה לומר יותר.

עוד משהושריקה

אתה כותב שאין שם 'אהבת נפש לכתחילה'

ושאהבה היא נדירה

לא לגמרי מבינה את דברך לגבי ה'לכתחילה', אבל לדעתך תוספת של כמה חודשי קשר תשנה את מה שהיה או לא היה 'לכתחילה', או שזה נדיר, ואם אין אז אין?

קשה שלהרבה אנשים היום אין אהבה אמיתית. השאלה אם אורך הקשר ישנה את זה. השאלה אם אפשר לראות תוך מס' פגישות שלא הוכלת להיות אהבה ופשוט לעצור.

או שלא הבנתי את דבריך כראוי. מוזמן לבאר.

מבארמשיח בן דוד

כשאני אומר אהבה , אני מתכוון לאהבת נפש , 

בשונה מהבנה של כמה אנשים שחושבים שאהבה זו הרגשה של מישהו שמעולם

לא פגש בת ובפגישה הראשונה הוא לא מסוגל לדבר מהלחץ ומתרגש בלי סוף,

אהבה היא משהו שקורה אחת להמון זמן (כמה זמן? שנים ארוכות) יתכן שעד גיל מאוחר 

לא תחווי אהבה , אהבת נפש נוצרת כשיש מכלול של דברים שמתחברים למציאות אחת , 

הכלל הראשון הוא להיות איתה , להכיר אותה , לא חייבים לעומק , פשוט לשהות במחיצתה לפחות 

חודשיים שלוש. (מה שלא מתאפשר כשההכרות מבוססת על פגישות)

הדבר הנוסף שדרוש בשביל שתיווצר אהבת נפש זה האופי שלה , כל אחד מתחבר לאופי שונה,

אבל זה ממש לא מספיק , כי למכלול הזה צריך גם להתחבר חיבור עמוק יותר מבחינה יותר פרטנית ,

כלומר הצורה שהיא מתבטאת , הבעות פנים , דברים שיחודיים רק לה .

כל הדברים שציינתי צריכים להיות קיימים , בשביל שיהיה פוטנציאל לאהבת נפש ,

ומעל לכל יש לי אני מאמין כזה שאומר שיש כאן דבר נעלה ונסתר , משהו מעל לתדר של אופי וכו',

משהו בתוכך מרגיש חיבור , זה חיבור של נשמות (אולי מבחינה רוחנית יש לכם פוטנציאל להיות אחד וזה בא לידי ביטוי ברגש האהבה) , אז להבדיל מההרגשה של פרפרים בבטן שיש לציין יכולה לקרות עם כל אחת , אהבה זה משהו נעלה ופשוט , אבל כמה שהוא פשוט ככה הוא מורכב ,

לכן מי שאוהב באמת מישהי (חבר בעבר סיפר לי את אותם דברים שאני סיפרתי לו ) יגיד לך 

איתה זה אחרת זה שונה יש כאן משהו נעלה שאני לא מצליח להסביר דווקא לגביה ,

וזה נכון , אתה יכול לחיות שנים בעולם הזה ולא לדעת אהבה מהי , אם אהבה היתה יכולה לקרות עם כל אחת האדם היה יוצא מדעתו מרוב רצון להיות עם כמה בנות במקביל (יש להדגיש כשהוא רווק) ,

איך כל זה מתקשר לשידוכים? שבשידוכים נותנים לך אופציה אחת מוגדרת ואומרים לך עכשיו תצא איתה חודש חודשיים ותחליטו , מה נחליט? לייסד קשר בלי אהבת נפש? אני לא אומר שזה בלתי אפשרי , אבל לדעתי החיבור הזה הוא נכון מכל הבחינות , ונא לא לחשוב שאני טוען שצריך להתחתן רק על סמך אהבת נפש , חייב , שיהיה גם התאמה בכל התחומים האחרים , אם יש את זה ואת זה זה מושלם , בעל ואישה צריכים שיהיה בניהם אהבה רומנטית , ולא אהבה של בנייה , אני פשוט לא מתחבר לזה , שוב , זה אולי אפשרי , אבל אני בספק גדול לגבי עד כמה זה ממצה ועד כמה קשרים שלא בנויים על אהבה יכולים להיות מוחזקים במשך שנים בלי שיתפרקו , אולי אני טועה , אבל הנקודה הכי חשובה שלי שיהיה שם אהבה רומנטית , אי אפשר להכנס לקשר כשאתה לא מרגיש אליה ממש כלום (גם חיבה זה משהו , אבל אין כמו אהבת נפש , שלפי דעתי מראה על חיבור פנימי משהו עמוק יותר שמראה על חיבור גם בפן הרוחני)

אגב , אף פעם לא צריך ליצור הסבר ל"איך תדע אם אתה מאוהב" 

פשוט מהסיבה שמי שאוהב יודע את זה בוודאות גמורה מעל לכל ספק ,

והוא תמיד יגיד לך את המשפט הזה : "זה לא מה שהרגשתי לכל השאר, זה משהו אדיר שאני לא יכול להסביר" (במקרה שהיו לו או יצא עם עוד בנות לפניה)

העיקרון הוא , שכשאתה אוהב אתה תמיד מרגיש צורך ורצון להיות איתה פשוט לשהות במחיצתה ,

אתה חושב עליה נון סטופ אבל ממש , ותמיד אבל תמיד כשאתה מדבר עם חברים שלך , היא תמיד תהיה נושא השיחה הראשוני והכי מעמיק.

ואחרי שהוצאת את הכל אתה אולי תתפנה לדבר על דברים אחרים.

ופה הקאץ' , יש אנשים שיגידו אבל הינה התקיים בו מה שאמרת הוא חושב עליה בלי סוף וכו וכו' ,

ופה תלוי הכל , הוא יכול להגיד שהוא חושב עליה נון סטופ , אבל במציאות הוא חושב עליה המון כי הוא רוצה להיות איתה או להפגש איתה או מה שזה לא יהיה , בשורה התחתונה , זה יכול להטעות ואז אנשים חושבים שאם הוא פתאום אמר לה שלום ולא להתראות , אז הינה זה אומר שהכל שקר וגם שאוהבים אפשר להפרד די מהר , אבל אדם שיודע מהי אהבת נפש וחווה את זה , יגיד לך בוודאות שהוא אוהב , כל הדברים האחרים זה רק מילון להסבר מה קורה שיש אהבה אבל אפשר לטעות בזה כי לפעמיים אנשים נוטים להגזים בתיאורים , שורה תחתונה - אהבת נפש נגלת רק למי שחווה אותה ולא לזרים

מקווה שהובנתי

וואוו איזה תשובה מפורטת. קודם כל תודה על ההשקעה!שריקה

יש לך תאוריה מענינת לגבי אהבה.

אני לא אכנס לפרטים הקטנים, כי זה לא הדיון.

אבל אתה טוען שאהבת נפש היא משהו שלא הרבה אנשים חווים, ושרק מי שמבין חווה.

ושהיא חיבור מאד עמוק ופנימי.

יתכן בהחלט שאתה צודק בענין הזה.

כנראה אנחנו פשוט חלוקים בכמה זמן היא יכולה לקרות.

לדעתי- או שזה יקרה או שלא. ותוספת זמן לא תשנה.

אם זה קיים, זה קיים. 

לדעתך צריך לחכות חודשיים שלושה כדי שזה בכלל יבוא.

ולא בדרך של פגישות.

קצת מיאש, לא? אתה מחכה לפגוש את אשתך באקראי ברחוב?

ברור שזה מייאשמשיח בן דוד

ואני גם לא בטוח שזה בכלל יקרה ,

הרי בכל מקרה אתה לא מתאהב כל שני וחמישי ,

אז כשאתה מנסה להשיג אהבה דרך פגישות

ושזה לא בא בטבעי (אולי כמו שהזכרת "באקראי ברחוב") זה קשה . 

זה רק מגדיל את הסיכוי שלא תמצא אהבת נפש אמיתית ,

הרי בטבעי אתה יכול להכיר מאות בנות (בלימודים , בעבודה ביציאות וכו') והמציאות מוכיחה

שאהבת נפש לא מגיעה למרות שפגשת כל כך הרבה , עכשיו תחשבי את הסיכוי למצוא דווקא אהבה עם אותה אחת שאתה יוצא איתה בשידוך 

כך הרבמ"ם תיאר אהבהרפואה שלמה
וממנה לימד על אהבת הקב"ה. בהלכות תשובה. למה שיתייאש? יד ה' לא תקצר. מי שצריך אהבה כזו יש לקב"ה נשמה מתאימה בשבילו.
היא התכוונה שאי אפשר להשיג את האהבה הזאת בדרך התורההדוכס מירוסלב

לפני החתונה. כמדומני שהרמב"ם מתכוון לזה

שתדע שתגובות רציניות ממש הולמות אותך ✌מור ולבונה
בתור מישהי שבעד לקחת את הקשר בנחת ולא ממהרת להחליט החלטות כאלו,
חשוב לי לומר לך שהרצון שלך לאהבה בפרט ולאהבת נפש בכלל הוא רצון יפה.

רק אני לא בטוחה שבפועל זה יכול להתממש באופן מלא לפני החתונה. צריך פרק זמן שחיים ביחד מתוך מחויבות שמכירים את כלל ההוויה של האדם ומבינים את הצרכים שלו.

זה בכלל לא דבר נדיר לאהוב. פשוט צריך לפתח את היכולת הזאת בך.
אהבה שהיא מופנת רק כלפי בן הזוג היא לא באמת אהבה.
"אם אהבה היתה יכולה לקרות עם כל אחת האדם היה יוצא מדעתו מרוב רצון להיות עם כמה בנות במקביל" -בפועל אם תחליט לעבוד על זה, אתה יכול לאהוב הרבה בנות.
ובכללי אנשים.

תקרא את הספר אומנות האהבה אולי הוא יתן לך קצת תובנות
תודה ..משיח בן דוד

לגבי מה שכתבת ,

כתבת שזה לא דבר נדיר לאהוב וצריך לפתח את היכולת הזו ,

מזה יכולת? את מדברת במושגים כל כך חומריים , אהבה זה רוח זה משהו החלטי ,

זה לא לימודים שאתה לומד אותם ואתה מוסיף ידע , זה משהו שבא מהלב .

אני חושב שיש לנו קצר בהבנה מהי אהבה , את לא ירדת לסוף דעתי לגבי איך שאני 

מגדיר אהבה באמת , חבל .

ובכלל , לא נראה שאת מסכימה עם הקו הכללי אז זה ויכוח חסר טעם

לא כל תגובה צריכה להיות ויכוח 😋 אפשר להתדיין.מור ולבונה
אבל גם לא חייב.

בכל אופן, אני חושבת שגם על מושגים שהם רוח ניתן לעמול (אמונה כדוג').
חושבת שזה נותן תקווה ותמריץ שזה דבר שהוא בידיים ובבחירה שלך.

והעיקר שתצליח! אשמח ממש לשמוע שמצאת את אהבת הנפש שלך בכנות.
וחוץ מזה, מי מביים את הסדרות האלה?שריקה

אנשים שמעונינים להראות לך את האמת, או שרוצים רייטינג?

אני נשואה כבר 16דנה שנהאורי וישעיממי
לא אהבתי את בעלי אני לא מבית חרדי היו עליות ומורדוצ אבל עבדנו על הזוגיות ועכשיו הקשר שלנו חזק ברוך השם אוהבים ומכבדיו אחד את השני ההיתי רוצה החצו. ח
הכל תלוי באיך את מגדירה אהבה ..משיח בן דוד

בכל אופן אף פעם לא הבנתי את האנשים שמנסים להסביר לי

שיש להם כבוד הדדי בקשר (אחרי חתונה)

(אני רוצה לארחיב אבל לנשואים זה קצת בעייתי לכתוב את הדברים)

באמת לא מייצגחרדית ותיקה

אנחנו נפגשנו 5 פגישות, פגישה ראשונה אולי שעתיים, פגישות הבאות - לרוב הרבה יותר שעות.

מעבר להבנה הרציונלית של שנינו שמצאנו מה שחיפשנו, היתה גם התאהבות והיו גם פרפרים וניצוצות. שריקה הסבירה יפה ובאריכות אז לא רואה צורך לפרט יותר

הציטוט שהבאת, נדמה לי שראיתי את זה גם בסדרה וגם אז זה צרם לי. לפחות לגבי ולגבי עוד רבים שאני מכירה מסביב, זה ממש לא נכון.

בהתחלה שהחלטנו להתחתן היה רגש של אהבה. והיתה התחושה שמצאנו את האחד/האחת 

וזה לא נכון בכלל להחליט להתחתן בלי שיש רגש של אהבה וככה אני כחרדית נשואה ותיקה למדי מדריכה את הצעירות, שמעבר ל V שאתן מסמנות על כל מה שחשוב לכן - שחררו את הרשימה, שחררו את ליבכן להפתח ולהרגיש. חייבת להיות הרגשה של אהבה והייתי אומרת אפילו של משיכה לפני שמחליטים להתחתן.

על פני כמה זמן נמשכו הפגישות?.. (חודש , חודשיים?)משיח בן דוד

וטוב לשמוע שככה את מדריכה

אבל באופן כללי את חייבת להסכים שכל המגזר החרדי בד"כ

מתנגד לכל ביטויי אהבה כלשהם לפני נישואין . הם רואים בזה משהו שלילי (דווקא בגלל אנשים שחושבים שאהבה זה זיקוקים)

פרפרים וניצוצות , זו לא אהבה .

אבל לפחות זה רגש של כייף ביחד וזה גם משהו מאוד טוב התחלתית לעומת אלו שזורקים את הרגש

ומעודדים את השכל בלבד , גם התקדמות..

5 פגישות באופן טבעי לא יגיעו לחדש חדשיים....שריקה

ויש לחרדים דרכים מצוינות לבטא את האהבה שלהם גם בצורה לא מפורשת.

זה הרבה יותר מיוחד, המשחק הזה מסביב.

הלהגיד לשני שאתה אוהב, בלי להגיד את זה.

וגם אם מתנגדים לביטויי אהבה מפורשים, ברור שהאהבה צריכה להיות שם

ענית יפהחרדית ותיקה

מודה שאני מתקשה להבין איך אחרי 5 פגישות אפשר לראות פונטציאל44444
לקשר רגשי, בעיקר אצל מופנמים יותר.
דווקא לעניין השכלי זה לדעתי מספיק ולא דורש פתיחות, יחסית. אפילו אופי בכללי אפשר לראות אבל:
1. כדי לראות אופי באמת חייבים להיות בחברת אנשים נוספים זמן ארוך (אנחנו עשינו שבת ביחד עם חברים נשואים לפני ההחלטה כמובן בשמירה על כללי צניעות).
2. בפגישה חמישית היא עוד כמו שיחה עם חברה לספסל בגן שעשועים שיש לך טאץ' אליה. אני עוד התפדחתי להגיד למי שהיום בעלי שאני צריכה לשירותים בשלב הזה. 😳
קצת קפיצה להגיע ממצב כזה לליל כלולות....
ובלי קשר פשוט לא נבדק פונטתיאל קשר.
מבחינת נתונים יבשים ואפילו אופי למעט אחד- שתיים כל מי שנפגשתי איתם היו עם נתונים די זהים ועדיין לא התחתנו......
תקראי את התגובות המפורטות שלחרדית ותיקה

שריקה למעלה, חבל שאני אחזור על אותם דברים

בגדול - כשהפגישות ממוקדות מטרה ושני הצדדים באים על מנת להכיר, להרגיש אם יש/אין חיבור ולבדוק התאמה. אז 5 פגישות יכולות להספיק. יש כאלה שצריכים יותר זמן וגם זה בסדר

גם אצל דת"ל זה ממוקד מטרה.44444אחרונה
בתכנית הוא מראין מדריך חתנים חרידיבינייש פתוח
שמדבר על הבעיה הנ"ל שקורת אצל 90% מהצבור החרידי. אגב אמנון לוי מאוד מבדיל בין כלל הציבור החרידי לבין 100 שערים
אדון נחמדסיהרא

אם אתה לוקח את דבריו ותוכניותיו של אמנון לוי ברצינות אתה בבעיה.

ברר קצת על השיטות שלו, השקרים , העריכה, ההצגות, גיוס מרואיינים, המריחה.

99% להד"ם. 

^^^^פסידונית

(מה זה להד"ם?)

ראשי תיבות - לא היו דברים מעולםמבקש אמונה

אגיב רגע אחד בנושא הטלוויזיה והתחקירים למיניהם.ע מ
ואקצר כדי להיות ברור:
יכול להיות שהדברים שמובאים שם (לאו דווקא בתחקיר הזה) נכונים, והמסקנות. אבל - לא משם ראיה.
ראיתי באיזה פעם את ה"פרומו" ל"תחקיר" הזה. נגעלתי מצורת הצגת הדברים, צורה קיצונית, כדי לגרום לדחייה מהחרדים. נגעלתי, אבל לא הופתעתי. לא ציפיתי מתוכנית בטלוויזיה להציג דברים בצורה אמיתית, בפרופורציות נכונות, וללא כוונה נסתרת.
מי שמקבל את המושגים שלו מתחקירים של אמנון לוי אוי ואבוי לואם ל3

שקר וכזבבריאות ונחת
פשוט לא יאומן כמה שאתם לא יודעים כלום!!!!!
בלי לראות את הסדרה לא הייתי מחזיקה ממנה....44444
ולא מדומות לה....
ממש נגד. איך אפשר להכיר בן אדם ב5-8 דייטים?!LightStar

בס"ד

תתני לי חצי שנה זה לא יספיק.

תנו לאנשים להחליט על החיים שלהם בלי קשר לנורמות.

אם ככה גם שנתיים לא יספיק...מבקש אמונה

הבעיה היא שפוחדים לקחת אחריות על החיים...סתם לחכות לא ישנה את זה.

לא. ממש ממש לא. להכיר בן אדם לוקח יותר ממה שאתה חושבLightStar
נכון, אבל לצאת הרבה לא יוסיף לך כלוםמבקש אמונה

אם השאיפות והכל תואם ויש מציאת חן סבבה מכאן והלאה זה סתם בזבוז זמן..

אתה לא תכיר אותה יותר מזה...  גם ככה שידוכים זו מסיבת תחפושת

רק אחרי שתשים את הטבעת תכיר כמו שצריך.

בקיצור, צריך לבטוח בה', לקחת אחריות וזהו

לא מטפלים במציאות עם לבטוח בה'.LightStar

בס"ד

המציאות עובדת לפי... טוב, המציאות. אתה יודע.
להכיר בן אדם אי אפשר דרך מסיבת תחפושות גם כן, אבל זאת בעיה אחרת.

הוספתי גם לקיחת אחריות מבקש אמונה

אז שוב, אחרי 5-8 פגישות בערך כבר יש לך את התמונה המספיקה כדי להתחתן ולקחת אחריות על עצמך אם יהיו ריבים או משהו כזה...  

יותר מזה, לא תדע על הבחורה באמת. 

אם האמת הייתה איתך ההנהגה הזאת הייתה צריכה להיות מאז ומתמיד.

מה זה "אולי"?אם זה מתאים לך אישית אז תנהגי ככהותן טל
כל אחד ינהג כפי שמתאים לו אישית. אין פה עניין של צודק ולא צודק. כל עוד עושים הכל בצניעות וביראת שמיים וזוכרים כל העת מה המטרה וכו' - גם דרך זו וגם זו וגם זו וגם זו בסדר.

ניסיון למצוא את דרך הזהב בשביל כולם היא לא ריאלית בשום מצב.

את רוצה להחליט לעצמך שתוך כך וכך דייטים מחליטים לכאן או לכאן - תעדכני את השדכנים הרלוונטיים או בחורים רלוונטיים ואם מתאים להם, יאללה...

ב"הצלחה לך
מממ..עקרונית גם אצלנו זה ככהאלטלנה

אבל באותו אופן גם לאחר אותם חודש חודשיים שהצעת יכול להתקבל החלטה שלא מתאים ואז..בעצם קיבלנו את אותו הדבר 

אצל החרדיםSquadron
נפגשים אחרי שההורים ביררו כל מה שצריך, לכאורה, ומה שנשאר לזוג זה לבדוק אם יש חיבור רגשי.
אין מה לומר, זה בהחלט חוסך זמן וכאבי ראש.
למרות זאת, לי לא מתאים שמישהו אחר יבדוק מי מתאים לי גם במחיר אירוך התהליך.. כי מי מכיר אותי יותר מעצמי?
זה לא חייב להיות ככהחרדית ותיקה

בתור חרדית יכולה להגיד לך שאני לא סמכתי על אף אחד שיברר בשבילי, רק את הפרטים הממש שטחיים

סמכתי רק על עצמי, על יכולת ההתרשמות שלי מהפגישות והניתוח של הדברים אחרי הפגישות

וזה לא האריך את התהליך בגלל כל מה ששריקה הסבירה כל כך יפה ובאריכות שחבל לי לחזור על ההסברים שוב.

5 פגישות הספיקו

עצם זה שאתSquadron
מגיבה פה מוכיח שאת לא ממש דוגמא לסטנדרט..
זה לא נכוןחרדית ותיקה

כנראה שאת לא מכירה חרדים באופן אישי אלא ניזונה בעיקר מדעות קדומות ומהתקשורת

אף אחד לא יכול לברר כל מה שצריךשריקה

ולא דומה ראיה לשמיעה.

מבררים בגדול-

שמדובר על אותו סגנון,

אותה רמה דתית,

תכונות חשובות- למשל בחור מאד חכם שחשוב לו שאשתו תהיה גם חכמה, ואם יציעו לו מישהי שלא קרובה לזה וברור שלא ילך- לרוב זה באמת תכונות בודדות מרכזיות, לא רשימה של אלף פרטים שמבררים.

ובהחלט יש לנו עוד דברים לבדוק מעבר לחיבור הרגשי.

ובענין מעורבות ההורים-

זה מאד אינדיבידואלי.

יש כאלה שכמו שתיארת ההורים מבררים הכל, וסוג של מודיעים לבחור\ה שיש מישהו שמתאים לפגישה.

אבל יש גם הרבה יותר כאלה (לפחות מההיכרות שלי) שנכון שההורים עוזרים בבירורים, אבל ההחלטה היא נטו של הבחור\ה. אז כן, נוח לי שאבא שלי עוזר לי לברר. אם יש לו למשל חבר שמלמד בישיבה של הבחור אז זה מאד נוח שהוא מברר לי ויכול לקבל מידע אמין. אבל בחיים לא יחליטו בשבילי עם מי להיפגש.

באחריות ההוריםרפואה שלמה
אצל החרדים ההורים מסננים, מבררים, יש הרבה יותר מעורבות בתהליך ואז מאלו שעוברים את אחוז החסימה, לא כ"כ משנה מי יבחר. לכן מספר הפגישות לא גדול- הכל בורר מראש ונותר רק לבדוק את מציאת החן...
להחליט שרירותית להתחתן אחרי מספר מועט של פגישות זה לשחק רולטה רוסית בחיים וחבל
נשמע מלחיץ לדעת שתוך מס' פגישות אני צריכהאופטימיות
להיות סגורה אם ממשיכים או לא.

אני חושבת שצריך פשוט "להשתמש בזמן נכון" ,כלומר, פחות לשחק משחקי חברה בדייטים התחלתיים ויותר לדבר על נושאים חשובים תוך כדי זרימה. וזה לא אומר שלא כיף!
אני בפגישות התחלתיות תוך כדי שיח קולח אשחיל שאלות כדי לדעת מה דעתו לגבי נושא שחשוב לי(כמו אידיאולוגיה וכו') וכך אדע בערך מה הסיכוי שיהיה מתאים, ויחד עם זאת גם אצחק ואהנה. כך לאט לאט אני מבינה מי האדם מבחינת שאיפות וכו' ועד כמה אני בעניין.

הנושא מורכב מאוד וכל כך אינדוודואלי.
יש כאלו שלוקח להם להכיר אדם המון זמן ויש שקולטים יותר מהר.
לכן, קביעת נורמה כזו- "מחליטים תוך 5-8 דייטים ואחרי ההחלטה מי שרוצה שימשיך ויכיר עוד חודש חודשיים"- לא בהכרח תתפוס תאוצה ותצליח.

באופן כללי, אני רוצה להכיר אדם, אז להתחייב לסגור(בהתאם לנורמה כזו או אחרת) תוך פגישות מסויימות- רק יגרום לי ההפך נראה לי.

נניח ואחרי 10 פגישות נראה לי שזה ממש נכון ומתאים, מה אז? אני לא מאמינה שאסגור גם אם הכי ארצה ויהיה קשה לי רגשית. למה תשאלו? כי יש עוד נתון לא פחות חשוב שנכנס לכאן...

מהי פגישה? היא אינטרקציה ביננו!..אני רוצה להכיר את האדם עצמו! לראות אותו באופן כללי וזורם,בלי קשר אלי. כי היחס שהוא נותן לי מגיע מרצון לקשר איתי. הייתי רוצה לראות אותו באופן ספונטני עם אנשים אחרים גם..לראות מי הוא מעבר לפגישה. מה המהות שלו. איך הוא מתנהג לאנשים אחרים.
גם אם בפגישה אתם נפגשים עם מכרים,זה לא אותו דבר.

עוד דבר,
הוא יכול לומר משהו בפגישה 10 שיגרום לך לתהות לגבי התכונות שלו, מה אז? תוכלי להפיג מחשבות שלא יועילו לקשר בעזרת הזמן שבו תוכלי לראות את מעשיו ואת דרך התנהלותו -מה שילמד אותך מהי אשיותו ומהותו.

ריפרפתי על כמה תגובות כאן..ואני אומרת לעצמי-
כמה כיף לדעת שאני נמצאת במקום אחר לגמרי מהמחשבות הללו. באמת שממש לא מעניין אותי כמה אחרים יוצאים. או מה הם עושים. הרי *אני* צריכה להרגיש שזה מתאים, אז אצא בנחת נטולת מחשבות(כמה לדעת עליו/מתי אני צריכה לסגור) עד שמרגיש לי שזה נכון לסגור.
אני יודעת שלא אסגור אחרי כמה פגישות, ומצד שני גם לא בעד לצאת המון זמן.

בסופו של דבר צריך המון סעייתא דשמיא!
אז חברים יקרים- חדל קשקשת ברשת😜
לא בטוחאדל34

שאצל החרדים הכל ורוד. נכון שעיקר הקשר נבנה אחרי החתונה, אבל לא תמיד מספיקות 5 פגישות כדי להחליט. לצד זוגות שחיים באושר עד 120, לצערי, שמעתי כמה סיפורים על זוגות חרדים שהתאכזבו מאוד אחרי החתונה, כי פתאום גילו דברים אחרים ממה שראו בפגישות. 

אפילו שמעתי את אחד הרבנים הידועים בציבור החרדי הספרדי שמותר להיפגש עד 12 פגישות לפני החתונה. בכל זאת, זאת החלטה לכל החיים בע"ה.

אני בעד מצד אחד להכיר טוב, ולהגיע לחתונה עם החלטה בטוחה שעושים את מה שנכון. ומצד שני לא למרוח את הזמן סתם. קשר ארוך מדי שמסתיים באכזבה זה גם גם לא טוב, ולפעמים יכולים להיות גם ניסיונות בחוסר צניעות וכו'.

אז יש זוגות שמספיק להם חודש להגיע להחלטה, ויש כאלה שלוקח להם חודשיים, או שלושה. מה שבטוח צריך, לא לוותר על הלכה: להיפגש במקומות ציבוריים, לא להגיע ליחוד, לא לדבר דיבורים של קרבה וכו'. 

כן חשוב להכיר טוב לפני החתונה. לפעמים מגלים בפגישה העשירית מה שלא גילו בפגישה השישית. נראה לי שבגלל זה הרבנים שלנו לא מקציבים כמות פגישות. להתחתן זה לכל החיים בע"ה, צריכים להיות שלמים עם ההחלטה הזאת.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

מסכימה אבל איך זה נראה בפועל?מישהי 1

אני אומרת תחזרו לעולם הישן והטוב שלא מבקשים תמונות

הלואי

המציאות כבר נסעה משם

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

תמונה טובה זה תמונה טובהמישהי 1

לא משנה מארוע או לא

מה שיותר טוב מוכיח את עצמו.

לגבי מה שכתבת אחר כך אני לא מכירה את זה

צודקת..בנות רבות עלי

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

כן, רק צריך להגיד ביחד עם זה לצד שמקבל את התמונההרמוניהאחרונה

שלא צריך לחשוב שהיא משקפת את הכל...

אם הייתי יוצאת רק עם מי שיש לו תמונה יפה כנראה הייתי יוצאת עם בן אדם אחד לשנה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסאאחרונה

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך