כשאני אומר אהבה , אני מתכוון לאהבת נפש ,
בשונה מהבנה של כמה אנשים שחושבים שאהבה זו הרגשה של מישהו שמעולם
לא פגש בת ובפגישה הראשונה הוא לא מסוגל לדבר מהלחץ ומתרגש בלי סוף,
אהבה היא משהו שקורה אחת להמון זמן (כמה זמן? שנים ארוכות) יתכן שעד גיל מאוחר
לא תחווי אהבה , אהבת נפש נוצרת כשיש מכלול של דברים שמתחברים למציאות אחת ,
הכלל הראשון הוא להיות איתה , להכיר אותה , לא חייבים לעומק , פשוט לשהות במחיצתה לפחות
חודשיים שלוש. (מה שלא מתאפשר כשההכרות מבוססת על פגישות)
הדבר הנוסף שדרוש בשביל שתיווצר אהבת נפש זה האופי שלה , כל אחד מתחבר לאופי שונה,
אבל זה ממש לא מספיק , כי למכלול הזה צריך גם להתחבר חיבור עמוק יותר מבחינה יותר פרטנית ,
כלומר הצורה שהיא מתבטאת , הבעות פנים , דברים שיחודיים רק לה .
כל הדברים שציינתי צריכים להיות קיימים , בשביל שיהיה פוטנציאל לאהבת נפש ,
ומעל לכל יש לי אני מאמין כזה שאומר שיש כאן דבר נעלה ונסתר , משהו מעל לתדר של אופי וכו',
משהו בתוכך מרגיש חיבור , זה חיבור של נשמות (אולי מבחינה רוחנית יש לכם פוטנציאל להיות אחד וזה בא לידי ביטוי ברגש האהבה) , אז להבדיל מההרגשה של פרפרים בבטן שיש לציין יכולה לקרות עם כל אחת , אהבה זה משהו נעלה ופשוט , אבל כמה שהוא פשוט ככה הוא מורכב ,
לכן מי שאוהב באמת מישהי (חבר בעבר סיפר לי את אותם דברים שאני סיפרתי לו ) יגיד לך
איתה זה אחרת זה שונה יש כאן משהו נעלה שאני לא מצליח להסביר דווקא לגביה ,
וזה נכון , אתה יכול לחיות שנים בעולם הזה ולא לדעת אהבה מהי , אם אהבה היתה יכולה לקרות עם כל אחת האדם היה יוצא מדעתו מרוב רצון להיות עם כמה בנות במקביל (יש להדגיש כשהוא רווק) ,
איך כל זה מתקשר לשידוכים? שבשידוכים נותנים לך אופציה אחת מוגדרת ואומרים לך עכשיו תצא איתה חודש חודשיים ותחליטו , מה נחליט? לייסד קשר בלי אהבת נפש? אני לא אומר שזה בלתי אפשרי , אבל לדעתי החיבור הזה הוא נכון מכל הבחינות , ונא לא לחשוב שאני טוען שצריך להתחתן רק על סמך אהבת נפש , חייב , שיהיה גם התאמה בכל התחומים האחרים , אם יש את זה ואת זה זה מושלם , בעל ואישה צריכים שיהיה בניהם אהבה רומנטית , ולא אהבה של בנייה , אני פשוט לא מתחבר לזה , שוב , זה אולי אפשרי , אבל אני בספק גדול לגבי עד כמה זה ממצה ועד כמה קשרים שלא בנויים על אהבה יכולים להיות מוחזקים במשך שנים בלי שיתפרקו , אולי אני טועה , אבל הנקודה הכי חשובה שלי שיהיה שם אהבה רומנטית , אי אפשר להכנס לקשר כשאתה לא מרגיש אליה ממש כלום (גם חיבה זה משהו , אבל אין כמו אהבת נפש , שלפי דעתי מראה על חיבור פנימי משהו עמוק יותר שמראה על חיבור גם בפן הרוחני)
אגב , אף פעם לא צריך ליצור הסבר ל"איך תדע אם אתה מאוהב"
פשוט מהסיבה שמי שאוהב יודע את זה בוודאות גמורה מעל לכל ספק ,
והוא תמיד יגיד לך את המשפט הזה : "זה לא מה שהרגשתי לכל השאר, זה משהו אדיר שאני לא יכול להסביר" (במקרה שהיו לו או יצא עם עוד בנות לפניה)
העיקרון הוא , שכשאתה אוהב אתה תמיד מרגיש צורך ורצון להיות איתה פשוט לשהות במחיצתה ,
אתה חושב עליה נון סטופ אבל ממש , ותמיד אבל תמיד כשאתה מדבר עם חברים שלך , היא תמיד תהיה נושא השיחה הראשוני והכי מעמיק.
ואחרי שהוצאת את הכל אתה אולי תתפנה לדבר על דברים אחרים.
ופה הקאץ' , יש אנשים שיגידו אבל הינה התקיים בו מה שאמרת הוא חושב עליה בלי סוף וכו וכו' ,
ופה תלוי הכל , הוא יכול להגיד שהוא חושב עליה נון סטופ , אבל במציאות הוא חושב עליה המון כי הוא רוצה להיות איתה או להפגש איתה או מה שזה לא יהיה , בשורה התחתונה , זה יכול להטעות ואז אנשים חושבים שאם הוא פתאום אמר לה שלום ולא להתראות , אז הינה זה אומר שהכל שקר וגם שאוהבים אפשר להפרד די מהר , אבל אדם שיודע מהי אהבת נפש וחווה את זה , יגיד לך בוודאות שהוא אוהב , כל הדברים האחרים זה רק מילון להסבר מה קורה שיש אהבה אבל אפשר לטעות בזה כי לפעמיים אנשים נוטים להגזים בתיאורים , שורה תחתונה - אהבת נפש נגלת רק למי שחווה אותה ולא לזרים
מקווה שהובנתי