שאלה די דחופה ליהודיתאנונימי (פותח)

שלום יהודית!

אשמח אם תעני לי.

אז ככה, אני בתחילת הריון וחשה בהתאם. מלבד זאת אני אמא לשלושה ילדים ב"ה כשהקטן בן שנתים והתנהגותו אופיינית מאד לגיל (המרי). רוב  פעיליות היום הסטנדרתיות גוזלות ממני כוחות שאין לי. כך שבעת שמעריב היום אני סחוטה ועייפה מכדי להתמודד גם עם סרבנותו של הקטנצ'יק הזה (כל דבר גורר התנגדות מצדו, בוא נחליף טיטול- לא! לא!  בוא נלבש פיז'מה לא ולא !וכן הלאה וכן הלאה). אמש בשעה רבע לעשר בלילה כשאני בלי טיפת כוח ומלאת בחילה עד לקצה ראשי, בעודי עומדת ליד בעלי המשוחח טלפונית ארוכות מאז צאת השבת בעיניני עבודתו, אני עומדת ומנסה לשכנע את הילדון הערום למחצה ללבוש את  הגרבונים והדובון. הוא כמובן מתנגד במרץ ובכח של בן שנתים ואני כאמור גמורה. בעלי אינו מתייחס גם כשהוא רואה שאינני מסתדרת. לבסוף אני מטילה את הבגדים ליד בעלי ואומרת "טוב, אינני מתמודדת עימו. אני הולכת להתרחץ ולישון ואתה תלביש לו את הבגדים ותשכיב אותו כשתסיים את השיחה". וזהו. עשיתי כאמור כשיצאתי מהאמבטיה היה כבר הברנש הקטן ישן במיטתו. בד"כ אני עושה סיבוב אחרון לכסות את הילדים לפני שאני נכנסת למיטתי, אבל בגלל חולשה רבה שחשתי זחלתי תכף ומיד למיטה כשלא עולה בדעתי לבדוק האם הילד לבוש כמו שצריך.

בארבע לפנות בוקר אני שומעת שיעולים מחרידים של הקטן מחדר הילדים. סקירה מהירה במיטה לידי, מגחלה שבעלי עדיין ער ועסוק בחדר עבודתו.

הילד היה חולה בשפעת די חריפה בשבוע שעבר והשיעול שלו בהחלט מטריד אותי. פתאום אני חשה מועקה. הילד ישן כשהוא חצי ערום! לכן הוא משתעל! אני מזעיקה את בעלי ושואלת האם הלביש את הקטנציק או שהוא ישן בגופיה בלבד(!) להזכירכם חורף עכשיו וקר מאד!! בעלי מופיע ועונה"אה כן שכחתי להלביש אותו..."

התפוצצתי! פשוט התפוצצתי! מינימום של אחריות הורית! בעינייני עבודתו הוא לא היה שוכח! התרגזתי עליו ונעלבתי ממנו בו זמנית עד כדי בכי! התפרצתי עליו בזעם והודעתי לו שהוא אדם אגוצנטרי ששקוע בד' אמות של אנוכיות. הוא כמובן נפגע וטען שלא חש שהיה קר כי לו עצמו היה חם. שאלתי אותו האם הוא נוהג לשיון בלי שמיכה כשרק גופיה לעורו בלילות החורף האלו? הוא ענה "לא שמתי לב", זה שלא שמת לב זו הבעיה! אינני יכולה לתאר לך את הכראב שחשתי על בני המסכן הקטן שישן בקור כך וממש נחלה בעקבות זה!  ואת התסכול שאינני יכולה לסמוך על בעלי אפילו בדבר אלמנטרי כ"כ! בעיני זו פשוט חוסר אחריות מהמדרגה הראשונה הנובעת מזלזול בילד! יותר מכך, כשאמרתי שלא אכפת לו מהילד , אמר "מה קרה? הוא לא ימות מזה!"  באמת!

בקיצור כל הלילה לא ישנתי בעקבות זה ואני מרגישה שאין לי אל בעלי כל הערכה ברגע זה לאחר התנהגות כזו. ולא, אינני מסכימה שזו התנהגות של גבר ואני אשה וכו'.... אני מכירה מספיק גברים שלא היה עולה על דעתם להשכיב ילד ערום בליל חורף. לדעתי זה נובע משקיעה עצמית שלו בתוך עצמו, כשכל מה שהוא עושה למען משפחתו יהיה במינימום הפגיעה בו ובחייו. הילד הרגיז אותו אז הוא 'תקע' אותו במיטה בלי להתאמץ אפילו מעט.

בעלי טוען שאני מגזימה מאד.

זה לא נכון לקחת מקרה ספציפי ולהשליך ממנו על האופיאנונימי (פותח)

צריך להזהר ולהפריד בין המקרה הזה, שיתכן ובעלך טועה לבין האופי שלו.

אם את רוצה שהוא ישתכנע שהוא טעה, זה לא על ידי התקפה, שהוא אגואיסט.

תרגעי, תכיני לעצמך ולו תה, תבקשי שיתפנה לדבר איתך. ותשוחחי על מה שמפריע לך, בלי להתלהם. 

הוא אף פעם לא יודה שטעה לפי התגובה שלך שתיארת מקודם.

אגב הוא מפרנס את המשפחה, נכון, אז למה הוא אגואיסט???

יש כאן עוד משהו...Curious

לפי מה שהמתוסכלת תיארה, בעת שבעלה אמר "שכחתי להלביש אותו" הוא בכלל לא נראה מבוהל או מצטער - זה נראה זלזול.

(מתוסכלת, תקני אותו אם טעיתי...)

וזה מעליב, כי יש הבדל בין לא להסכים עם דיעות השני (לגיטימי) לבין לזלזל בהם....

ואינני יודעת על סמך מה את כותבת "זה לא נכון לקחת מקרה ספציפי ולהשליך ממנו על האופי".

ממה תשליכי אם לא מההתנהגות הזו?

ואם יש להם שלושה ילדים, אז מן הסתם יש לה כבר נסיון כיצד הוא מתנהג במקרים כאלה, ולא נראה לי שהיתה כ"כ כועסת אם זו היתה הפעם הראשונה...

חיבוק...אשתו-של-בעלי

אוי איזה תסכול... איזה עצבים.

זה בטח לא יעזור שאני אגיד שזה בטח מקרה חד פעמי? ושהוא היה טרוד מאד?......

אני חושבת שהוא פשוט היה צריך להתנצל ולהגיד "פישלתי" ואז הכל היה נרגע...

אבל מה לעשות שלחלק מאיתנו זו משימה בלתי אפשרית...

למתוסכלת היקרה.יהודיה מא"י
אני יכולה להבין למה בחרת בשם משתמש הזה, זה באמת מאוד מתסכל. (ואני מקווה שיהיה לך כוח לקרוא את הכל, כי זה הולך להיות ארוך)

אני לא מתכוונת בכלל לנסות לשפוט שום דבר, בטח לא לפי המקרה האחד שסיפרת, אבל נשמע שאתם צריכים להשקיע קצת.
אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאת גם יודעת שצריך להשקיע כל הזמן בקשר זוגי, ושאת גם מוכנה לעשות את זה. מדברייך נשמע כאילו לבעלך זה לא ברור שצריך להשקיע, וכאן מתחילה הבעיה.
נו, אז אם הוא באמת לא כ"כ רוצה להשקיע, איך גורמים לא להבין את זה שזה חשוב?
אני רוצה להניח בבקשה הנחה נוספת, והיא שבעלך אוהב אותך, ולמרות הכל את חשובה לו, ועכשיו להביא עיצה ששמעתי מפי הרב יעקב שמעון. הוא עוזר הרבה לזוגות בשלום בית, והוא סיפר לנו פעם בשיעור שלו על אישה אחת שבאה אליו בתלונות על זה שבעלה לא מתייחס אליה בזמן שהם אוכלים ביחד ארוחת בוקר, אלא קורא עיתון. העצה שהוא נתן לה היתה לעשות לו פעולות יזומות. תכין לי קפה בבקשה, תפתח/תסגור את החלון, תשים לנו מוזיקה וכן הלאה. את יכולה גם כן לנצל את השיטה הזאת. הטריק הוא להתחיל בדברים קטנים, כאלו שהוא יצטרך לבצע מיד, וכאלו שהוא לא יוכל לסרב להם. וכמובן להודות בכנות, על כל דבר, הרי אף אחד לא רוצה להרגיש כמו משרת.
עוד משהו קטן הפעם מהספר "גברים ממאדים נשים מנוגה" (ספר מומלץ מאוד!!! כדי לקרוא ואם תוכלי לשכנע את בעלך שיקרא גם כן מה טוב). כל פעם שאת מבקשת משהו מבעלך, אל תשאלי אותו אם הוא יכול כך לעשות כך וכך, אלא אם הוא מוכן לעשות כך וכך. תאמיני לי שלא הבנתי מה זה כ"כ משנה, אבל שאלתי את בעלי והוא אמר לי שזה בהחלט משנה. בכלל יש שם בספר פרק שלם שבו הוא מסביר את נשים יכולות לגרום לבעלים שלהם לעשות דברים. יש שם עוד הרבה דברים נכונים וטובים, שגורמים להבין הרבה יותר טוב אפילו מקרים כמו זה שאת תיארת, לכן אני באמת ממליצה לך לקרוא את הספר. דרך אגב בספר הוא לא מנסה להצדיק את הגברים או את הנשים, אלא מצביע על הבדלים מחשבתיים לפי דעתו שגורמים למחלוקות. כמובן שכמו כל ספר פסיכולוגיה אחר כדאי לקחת אותו בערבון מוגבל...

נו, אבל בכל זאת הדברים האלו אולי יגרמו לו להיות מעורב יותר, אבל לא בהכרח יגרמו לו להבין שהוא צריך להשקיע יותר. איך לגרום לזה... טוב את מכירה את בעלך ואת יודעת. אולי לדבר איתו על זה? לספר לו איך את מרגישה? אם את יכולה לשכנע אותו לקרוא ברצינות את הספר "בגן השלום" של הרב ארוש, זה יהיה נהדר, אין לי מושג מה כתוב שם (הספר לגברים בלבד) אבל הספר מעולה.
אולי להשקיע בו יותר, ולהראות לו יותר שהוא חשוב בך, יגרום לו להחזיר אותו יחס אליך? אולי לאנשים אחרים בפורום הזה יהיו עוד רעיונות, כי באמת זה החלק הכי קשה. אולי (הלואי) והוא בעצם מוכן להשקיע ורק לא יודע איך ואז באמת מספיק לדבר.

וגם תפילות עוזרות
כל טוב
מתוסכלת יקרהיהודית פוגל
מציעה לך לפתוח איתו את הנושא לא בזמן אמת אלא בזמן ששניכם רגועים ומסוגלים לנהל שיחה ענינית מקדמת ובונה. לדעתי כבר כעסת מאוד הרבה קודם לכן. כשהוא עסוק בשיחה טלפונית מתמשכת ואינו ער לעייפות שלך, לבחילוות שלך, למרדנות של הילד ולתיסכול הכללי שלך. בזה שהוא השכיב את הילד כמעט עירום הוא בעצם הגיב (לחלוטין בתת המודע) לחוסר אונים שלך שאולי נמאס לו באיזה מקום. כאילו אמירה - אם את לא משתלטת ומצליחה בתפקידיך, גם לי מותר לפשל. כמובן שהכל בתת המודע, אבל אין לי ספק שגם הוא כועס עליך ויש לו בקורת על רמת התפקוד שלך. לדעתי עליכם לבדוק את המערכת הזוגית שלכם, לערוך תיאום ציפיות ולהגדיר ערוצי תקשורת נכונים. כמו שהחברה אומרים - דברים כאלה צריך להרוג כשהם עוד קטנים...
תגובתי הצנועהאלעד

התשובות נהדרות ובאמת אין לי מה להוסיף.
אני לומד כרגע גישור וייעוץ נישואין והעצות שלכן מעולות, ומוכחות מבחינה מעשית ואמפירית. תודה!

אני רק יכול להמליץ על ייעוץ מיידי לשניכם (אם תרצי פני אלי במסר ואשלח לך שמות וטלפונים) ואם הוא לא מעוניין אז תלכי לבד, גם זה עשוי לעזור.

בהצלחה!

ממש מבינה...אנונימי (פותח)

אוף!! כמה מוכר!!!

א.גם לי שלושה והקטן בן שנה וקצת מצד אחד כמהה מאוד לעוד ילדים מצד אחר חוששת להכנס להריון ולמצב של בחילות,חוסר אונים, עייפותוכו'. התקופות האלו בהכרח מביאות לקצרים וקשיים בבית. אין מה לעשות...רק ללמוד איך להמעיט את ההתנגשויות האלה. כי כל עוד גברים לא בהריון...הם לעולם לא יבינו. גם אם בהתחלה הם סופר תומכים אז מגיע השלב שכבר נמאס להם לשמוע את התלונות והקושי.פשוט כי הם לא עוברים את זה ולא ממש מבינים. גם אם ההריון ממש תקין עצם החרדהוהמתח בלב מהשינוי בבית, מהלידה וכו' שמקננות בפנים כבר יכולות להביא להתפרצויות.

ב. את לא מגזימה. זה לא אחראי בחורף עכשיו להשכיב ילד עם גופיה.גם אני הייתי מתפרצת. וכועסת. ועושה מזה עניין כי זה עניין! והילדים שלך חשובים לך! והמערכת יחסים שלך עם הבעל חשובה! וזה כואב ופוגע! וזה מאוד חשוב להגיב ומאוד חשוב שאכפת לך.(רק תדעי אבל מהצד ככה, שהוא לא ידע, כי כן צריך להעמיד אותו במקום, שבו זמנית אני גם לומדת להגיב נכון, לא להתפרץ בכעס נורא כי זה פשוט מדכא גם אותי וגם ככה דרכו אני הכי לומדת בעולם לעבוד על המידות שלי).

ג. הרגיזה אותי מאוד התגובה למעלה של -הוא מפרנס- אז מה? אז הילדים לא שלו? אז הוא לא שותף מלא בבית הזה? וחוץ מזה פרנסה גם יכולה לא להיות ממש לשמה- כלומר כדי לדאוג לבית, לפעמים זו סתם הגשמה עצמית. ומלבד זאת אם עסקינן בהתחשבנויות מי עושה מה, איך בדיוק יוכל לשלם לך הבעל את ערך ההריונות והילדים? בקיצור זה ממש לא טיעון שהוא מפרנס.

ד. בית אמור להיות המקום הבטוח בעולם- שאם קשה לי ואני מתפרץ, אז יש מי שיודע לספוג ולקבל ולהבין מאיפה זה בא. ולהסתכל על זה לא כמגזימה אלא ככואבת. תגובות נכונות כאלה אפשר ללמוד ביעוץ זוגי. אבל אני לעומת האחד למעלה ממש לא חושבת שדחוף אתם צריכים ללכת ליעוץ זוגי, אלו בעיות אופיניות בזוגיות אפשר גם לפתור אותם במעט השקעה הדדית של קצת לצאת ביחד, לדבר, לתאם ציפיות (ולא סתם מפמפמים שחשוב לצאת ביחד פעם בשבוע.זה עושה פלאות לזוגיות)

אבל, אם את בוחנת את חייך ורואה שאת ממש מתוסכלת, וכואבת מתגובותיו של בעלך, ולאורך הזמן וההריונות אין שינוי לטובה בתקשורת ההדדית ובעזרה שלו (כי הם לומדים את זה מהריון להריון) אז הייתי חושבת ללכת לטיפול, אפילו לבד. כי יש הרבה מה ללמוד מיועצים שנפגשו כבר בעשרות ומאות זוגות. יש להם עיניים טובות, וצריך ללמוד את זה- לתקשר נכון. כי סה"כ כל אחד מגיב מעולמו הוא, מכאביו ופגיעותיו. אולי בעלך כועס עליך שאת לא מבנה את הלחץ שלו בעבודה ואת העומס שעל כתפיו?

בקצור..בהצלחה. שתעברי את ההריון בשמחה, זה נפלא עוד ילד, ושתצליחו את ובעלך לגדול יחד. זו המשימה של כולנו.

.

בעל טמבליוני ע
חד וחלק?ruthi
מעניין מה בעלה היה מספר לנו פהאלעד

הכי קל ושטחי לפסוק שהוא "טמבל" ע"פ צד אחד.

חבר'ה- קחו הכל בערבון מוגבל.

ובכל מקרה..האמת לעולם לא נמצאת רק בצד אחד. לכן הצעתי לפנות לייעוץ

גם אני בקאע הזהאנונימי (פותח)

כמה שאני מבינה אותך גם אני נמצאת בקטע הזה כ"כ הרבה פעמים ואני מרגישה כ"כ מותשת , את לא רוצה לשמוע שמשהוא דפוק אצל בעלך מלידה ,אבל אני מאמינה שרוב רבם של הגברים נולדים עם הדפקט הזה ולכן:

א. אני לא מצפה ממנו לשום עזרה ואני גם לא מתאכזבת.

ב.אני מעריכה את העבודה שיש לי לעומת הכוחות שיש לי ובוחרת על מה לוותר הפעם ועל מה אי אפשר לוותר. למשל על טיפול בתינוק  אי אפשר לוותר ,על שטיפת כלים אפשר. (ומי שמתלונן על בלאגן אני מציעה לו לעשות משהוא בענין)

ג.צריך לדעת: בעל שאשתו קשה לה -מיד קשה גם לו ,כאילו הוא התחיל הריון .כי כל בעל צריך אשה תומכת באמת.זה הגב החזק שלו. (אגב גם הילדים)זה מאוד מתסכל שהכל עומד עליך, אבל גם מחמיא וגם מחייב. לכן יש לי טיפ מוצלח שקבלתי פעם מאשה חכמה .פשוט לחייך. להסתכל לבעלך בעינים ולחייך, לפחות שלש פעמים ביום. אפילו לא כשאת שמחה פשוט באופן טכני.זה משדר משהוא עמוק וחם וזה ממיס כל עקשנות מבוכה ותסכול. (זה גם טוב לכל אחד מהילדים כולל המרדניים ביותר גם בגיל שנתיים וגם בגיל 17 )מניסיון זה מחזק את כולם וגם אותי. וחשוב להדגיש שזה לא חייב לבוא מבפנים.

ד.תביאי בחשבון שכשאת בהריון את לוקחת את הדברים אחרת. כמו שאמר פעם שכן שלנו:"איך אני יודע שאשתי בהריון? כשאנחנו מתחילים לריב

ה.תרגעי. אין דבר יותר נותן סיפוק וכיף כמו המשפחה.

שיהיה בהצלחה.

מסכים לתגובה האחרונה. יעיל וחכם. מאת מטםל מנוסהאנונימי (פותח)
היום זה באין לצאת נגד הגברים!אנונימי (פותח)

אני חושבת שכל אחד צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו.

זה קצת לא מחמיא להגיד כזה דבר, ובד"כ האגו שלנו לא אוהב לשמוע כאלה דברים אבל כמה שאלות:

1. למה את מגיעה למצב  של אפיסת כוחות ולא דואגת לאיזה סידור שיעזור לך להגיע פחות מרוטה וטרוטה בשעה זו של הערב?

2. האם אצלך הכל מאוד אחראי? האם לך אין פדיחות=אפילו כאלה גדולות? או שלעצמך את מוותרת?

3. את בטוחה במיליון אחוז שזה נובע מחוסר אחריות בלבד? לא יכול להיות שזה מסיבה אחרת?

4.האם את חושבת שנכון להשוות את בעלך לגברים אחרים? האם גם כשהוא עושה משו שמשמח אותך את משווה אותו לבעלים אחרים?

5. תגובותו הוא לא ימות מזה- בטוח מצביעה על חוסר אחריות? או אולי מגננה כל שהיא וחוסר יכולת לענות להתפרצות הר געש כזה?

6. האם אין לך שום הבנה שלגברים כן צריך להגיד במפורש דברים? כי זה לא התחום שלו- מצטערת! כמו שלא התחום שלך לקדוח בקיר?

אני יודעת שזה מאוד לא פופלרי לא להזדהות ולהגיד לך כמה הבעל שלך דפוק- אבל אני דוקא בשוק מזה שהוא העביר על מידותיו והבליג- כן הבליג!להתפרצות שלך כי נראה ששרפת אותו במחי יד - חבל!- ו.. אם אפשר שתחשבו בכנות לפני שאתם מסתערים ...!

למה נראה לי שדבקה הוא גבר?אנונימי (פותח)
כי את חושבת באופן סטיראוטיפי שנשים תמיד תמוכותאנונימי (פותח)
האמת היא בהודעה נרשם ש-4 בבוקר ובעל בחדר עבודה אולי עובד.משמע החיים קשים יש לחץ, אז נכון זה לא מצדיק  הזנחה, אבל זה כן דורש עדינות בתגובה. המון פעמים רואים רק צד אחד: האישה אחראית על ילדים אוכל ניקיון וכו' וכורעת תחת הנטל ומרגישה מתוסכלת,והרבה פעמים זה נכון. אבל זה לא אומר שהבעל לא אכפתי המון פעמים הוא קורע את עצמו בעבודה,האחריות הכלכלית מוטלת עליו וקשה לו. הרי אם הבית יהיה נקי והילדים מסודרים אפילו שהוא יתן את חלקו הקרדיט ילך לאשתו. אני לא אומר כמובן שהמצב תקין,אבל אני מצטרף לאומרים שלא לשפוט מהר. לכל אחד קשה, לכל  אחד יש את מה שמפריע וצריך ללמוד להבין אחד את השני ע"י הסברה והקשבה ולא ע"י ביקורת. אולי משפט כמו: אני מבינה את כל הלחץ שאתה נתון בו אבל תשים לב גם לילד, אני נורא מודאגת, זה מפריע לי תועיל יותר.
ליוניוןאנונימי (פותח)

אני אגיד לך למה נראה לך כי היום זה לא אופנתי שאשה תהיה לטובת הגברים. היום העולם מסביב לאישה היא המסכנה רק היא עובדת קשה וכולם צריכים להתחשב בה! אני מבטיחה לך שאני אישה! ושנמאס לי שתמיד כשאני יושבת עם חברות יש להם קיטורים על הבעל!!! זה דופק להן את החיים - ואת זה הן לא מבינות! תתפלא ישנן גם נשים שחושבות שלכל צד יש את הקושי שלו ושצריך להתחשב ולראות את החיובי בצד השני- וכן כמו שאני רוצה שידונו אותי לכף זכות כדי לבנות בית ביחד ושהילדים יגידו כיף לנו בבית הזה חייבים להתאמץ-פה העבודה האמיתית! לראות את הטוב בשני! ולא שהבית יהיה מתוקתק 100% ויש געש תת קרקעי, משקעים, והתפרצויות-תאמין לי שמזה לא יוצא כ ל ו ם.

צריך מהפכה:הבעל שלי מקסים. כמה הוא משתדל. כמה הוא רוצה לעזור! כמה הוא עובד קשה לפרנס! וזה בשבילו!!!!!!! זה בשביל שלמשפחה יהיה טוב! אבל מי שירצה לעוות ולא להעריך הוא יגיד שכל מה שהוא עושה בשבילו אקיצר יראה שהכל רע!חבל!

מסכימה-הערכהאנונימי (פותח)

נראה כי גבר שלא מוערך-לפחות כמו שהוא מרגיש שהוא שווה....מגיב בחוסר אמפתיות ואולי יותר גרוע:זלזול (ועדיף לא לפרט יותר)

לדעתי מילת המפתח בבית היא ה-ע-ר-כ-ה.

כשאת מעריכה את  שווה יותר וממילא הסובב(ים) אותך מחזירים יחס זהה:כמים פנים לפנים כן לב האדם לאדם

וסתם עוד כמה נקודות:

-בבית צריך "שלום בית" ולא "אמת בית"

-חכמת נשים בנתה ביתה- ומהי חכמתה? סייג לחכמה שתיקה וערך השתיקה בזמנים שכאלו -גבוהה מאוד

-"גמלתהו טוב ולא רע"- לפי הבנתי, אם שלמה המלך אמר זאת ,כנראה שיש משהו בגברים שלא "מסתדר" אצל הנשים

נ.ב

אני אישה שהבינה  שזו הדרך לגשר על הפערים-כמו שהר' וולבא כתב: שלום בית זה להבין שיש שני צדדים ולגשר עליהם

ולסיום,פעם פגש ר' שלמה זלמן אויערבך בחור שלו שהיה נשוי, ושאלו נו.....,

הבחור ענה :הכל בסדר!

הרב שאלו"מה קרה ? התגרשתם או שאשתך נפטרה???????????.

וואי...אנונימי (פותח)

מבינה אותך מאוד.. ממש מתסכל..

תגובתי הצנועהאבישי

לפני חודש ילדתי, כך שאני מבינה את רגשותיך. לא פעם במהלך ההריון הרגשתי כך. שאני "לבד", שהכל תלוי בי, ושאם אני לא עושה בעצמי, זה או לא נעשה, או נעשה על הצד השטחי ביותר, שלא לאמר עם הכי פחות תשומת לב.

אבל, ההריון חולף, הבחילות חולפות וגם העיפות, וכל צרות ההריון למיניהן, ואלו כמובן לא חסרות.

האמיני לי שכשתרגישי יותר טוב, העולם, וגם בעלך, יראה לך יותר ורוד.

צריך לזכור, שגם אם נשואים ואוהבים אנו עדיין שני אנשים עם אופי שונה, ובמיוחד אם את פרפקציוניסטית והוא נוהג לעגל פינות בכל תחום, שזה המצב אצלי. ולכן אני יודעת שאם אני מעבירה לבעלי סמכות כלשהי עלי לסמוך עליו ולא להתערב באופן הביצוע. שטחי ככל שיהיה. כמובן שבמקרה שהילד הושכב לישון ללא חולצה המצב חמור ויש להעיר לבעל על כך, אך ברוח טובה. קחי בחשבון שגברים לא ממש אוהבים להודות שפישלו בגדול, ובדרך כלל הם פותרים אותך ב"שכחתי, לא אמרת, לא ידעתי, לא שמעתי" וכו' ולא ב"סליחה, פישלתי, זה לא יקרה שוב". אך אני בטוחה, שהוא מצטער, ולמד לקח לעתיד גם אם לא יודה.

שני את סדרי העדיפויות: הסדר , הנקיון, הבית. - יחכו. עשי את המינימום והשאירי את כוחותיך לילדים ולעצמך.

ובעניני הבית, או בדברים הפחות קריטיים, כשאת עייפה, העבירי סמכות לבעלך, הוא האבא בבית, פשוט לכי לנוח, התנתקי מהעולם, וע"י כך לא תגיעי למצבים של "התמוטטות".

אני לא חושבת שכדאי לפנות ליעוץ זוגי בהריון, חכי לאחרי ההריון. אם הענינים לא יסתדרו עד 3 חודשים אחרי הלידה, אז תפני ליעוץ.

שיהיה הריון קל, ושיעבור בהצלחה.

תיאום ציפיות אוליאנונימי (פותח)אחרונה

האם את עובדת או שאת עקרת בית? כי אם את רק בבית אז אולי הוא מצפה שכמו שהוא אחראי לגמרי על נטל הפרנסה ועובד עד 4! בבוקר אז את צריכה להיות אחראית לבד לגמרי על הבית, ואולי זה מודל שהוא ראה פעם מסביבתו.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך