בס"ד
"מאחרי הקלעים" או "הקונפליקט הגדול"
אם ציפיתם לראות כאן "מאחרי הקלעים" של עבודת העריכה באתר אז טעיתם.
יכול להיות שאני חצוף, לא שאלתי ולא נמלכתי באף אחד [וכאן המקום לבקש מהעורכים והיוצרים להסתייג מהנאמר או לחילופין לסמוך עליו את ידיהם ולהראות תוצאות], אבל מנקודת המבט שלי מה שיש פה הוא "מאחרי הקלעים" של קיום האתר.
אז ככה, כל פעם כשאני פותח את ממשק הניהול של האתר ולנגד עיני עולות התמונות אותן עלי לשפוט לשבט או לחסד מתחולל אצלי אותו הקונפליקט.
מצד אחד אני רוצה לאשר כמה שיותר מהתמונות. ולא, לא כי אני רוצה כמה שיותר דפים באתר, מצד מידת הדין לא יפריע לי אם האתר יהיה חף מכל תמונה אם זאת תהיה הנגזרת מהמציאות. אלא כיוון שהאתר שלנו, בניגוד להרבה אתרים אחרים, אינו נועד להיות במה ליוצרים ותו לא, אלא נועד גם לעזור ליוצרים בשלבים שונים בדרכם להתקדם ולהתמקצע בתחום.
מצד שני עומד הרצון להעמיד רף מסוים של יצירה באתר, הרי כמו שלא כל שרבוט מילים על דף הוא שיר או סיפור, כך לא כל פלט של מצלמה הוא יצירה בתחום הצילום [מהי יצירה בתחום הצילום? על כך אין הסכמה כלל וכלל, וזהו נושא נרחב מאד בפני עצמו]. למען האמת מצד מידת הדין רוב החומר הנשלח לאתר לא היה אמור להיות מאושר, אף כפי שכבר ציינתי, איננו רק במה ליוצרים, אלא בעיקר הרבה מעבר לכך.
וברשותכם אחזור לנק' הראשונה, איך פרסום יצירות באתר עוזר להתקדם ולהתמקצע?
ראשית, עצם הימצאותו של אדם בסביבה יוצרת מעודדת אותו ליצור ולהתקדם.
שנית, וזוהי הנק' שעליה אני רוצה לעמוד, כאשר אדם צופה ביצירות, בתגובות, מגיב בעצמו ומקבל תגובות מאחרים על יצירותיו, הוא לומד, משפר את יצירותיו ומתקדם.
וכאן מגיע החלק של כל אחד ואחת מאיתנו!
פעמים רבות יוצרים מתלוננים על קשיחות יתר בעריכה בתואנה ש"אם לא תאשר יצירות גם שאינן ברמה גבוהה, איך נלמד ונתקדם?"
אבל רבותי, העסק לא יעבוד אם לא נתייחס לתגובות ברצינות.
הן כיוצרים- נקבל את התגובות בהבנה וברצון ללמוד ולא בקטנוניות.
והן כמגיבים- הרי תגובות בסגנון "איזה יופי!" ו"מדאאיםם!!!!1" או לחילופין "לא אהבתי" ו"חביב, אבל לא.." אינן מקדמות אותנו לאף מקום, ואם זוהי רמת התגובות אין טעם באישור תמונות שאינן מהטופ של הטופ, ואם אתם שואלים אותי- אין טעם כלל לקיום הקטגוריה באתר, במות לצלמים דתיים ואתרים חברתיים שונים לא חסרים ברשת. עלינו להראות כאן רמה של תגובות שיעזרו לכולנו ללמוד ולהתקדם. נכון, לפעמים חסר לנו הידע הדרוש, אך לא חסרים ברשת, בספריות, ובין החברים מקורות לימוד זמינים ומצויינים.
יופי, ועכשיו אחרי שקראתם את כל זה מן הסתם יווצר אחרי ההודעה הזאת שרשור שבו ישמשו בערבוביה תגובות בסגנון "ואלה, צודק!" ותגובות שינגחו אותי על הגזמה והקצנה.
אבל תכל'ס עולם כמנהגו ינהג, ההודעה תרד אט אט במורד הפורום ושום דבר לא ישתנה.
אז אני מאד מקווה שלא כך יהיו פני הדברים.
כמו שכתבתי כבר קודם, לענ"ד אם לא ישתנה המצב אין זכות קיום לקטגורית הצילום באתר!
על כל אחד ואחת מאיתנו לקחת אחריות אישית ולהשקיע כמה שיותר בדברים שהיו אמורים להיות ברורים ואלמנטאריים ביותר.
בתקווה שתהיה פה תזוזה מיידית!
ציר 60.