די! אני לא יכולה יותר!!לב טהור:)
בס"ד

הקב"ה מנסה אותי יותר מידי..!
זו גם ככה תקופה ממש קשה ועמוסה, ואני באמת נלחמת ומשתדלת להמשיך לעמוד, לאסוף כוחות ולא להישבר..
אתמול (כמו ברוב הימים האחרונים) שוב סיימתי את היום שלי בבכי.. ואז אספתי את עצמי ואמרתי לקב"ה- אני מתפרקת עכשיו כדי להוציא כמה שאפשר ולפנות יותר מקום שבו אטעין כוח למחר. כי מחר יום חדש, השמש תזרח ובעז"ה אקום עם כוח ויהיה יום טוב יותר.
אני אמרתי, אבל כנראה שהקב"ה לא היה שותף..
כי מקודם קיבלתי טלפון שבו התבשרתי שבסוף אין לי סטאז' לשנה הבאה.. כבר שהיה משהו ממש על הפרק ובסוף נתנו למישהי אחרת...
ואני שוב חוזרת לנק' ההתחלה המעצבנת הזו, לאי ודאות של מה יהיה וללחץ מכך שעוד לא סגרתי סטאז'..
ו- אוףף.. אין לי כוח! זה פשוט ריבוי של ניסיונות שגורם לי להרגיש כאילו משהו בי לא בסדר..
רק מבקשת לראות משהו אחד, *אחד* שמסתדר בחיים שלי.. אבל כלום..
לא מבינה איך עדיין לא התייאשתי סופית..
אולי כי אני תוהה לעצמי- שעכשיו תשעת הימים, שאלו ימים של עצב ואבלות לעם ישראל, לכן אולי גם אצלי ככה? ושבוע הבא אחרי תשעה באב כשנתחיל לקרוא את כל ההפטרות של הנחמה ויעברו הימים הקשים הללו לעמ"י- האם גם אני אזכה לראות סוף סוף נחמה?
השתתפות בצערמשה
נשמע רע שהכל מתפרק.
תשובה יפה.גמני

המסקנות שלי מהימים האלה זה שאלה ימים של התחברות לחוסר שלמות. הרי כל החוסר שלמות בעולם מגיע מזה שאין לנו בית מקדש, כלומר בית המקדש הוא צינור השפע לעולם, וכשהוא לא בנוי - יש פגם בקבלת השפע.

יש ימים שבהם אנחנו מתקנים ומתעלים כמו חגים עשי"ת או ספירת העומר, ויש ימים שכנראה צריך להתחבר לחוסר שלמות, ואולי זה חלק חשוב מכפרת העוונות על חורבן הבית.

ובאמת נאמר שהימים האלה טומנים בחובם שמחה שמתגלה בט"ו באב.

מקווה שזה יותר עזר מחפר. חיוך

נשמע באמת לא פשוטRedHead
אבל אין לך מושג כמה הדמעות האלו שוות עכשיו - בתקופה הזאת!
כ-ל השנה אנחנו מצווים (ובמיוחד מצוות) לשמוח ותמיד מתלוננות, בסוכות ׳חם לי, קר לי, יורד עליי גשם..׳ באדר החודש הכי שמח בשנה כל התלונות שלנו צפות ואנחנו בוכות על כל שטות, למה? כי הכי קל להיות עצובים כשכולם מסביבנו שמחים, בפסח ׳וואי עוד פעם מצות, זה משמין זה לא בריא, אבל אני אוכלת רק קמח מלא׳ בשבועות בכלל אנחנו הולכות לאיבוד...
עכשיו בשלושת השבועות בכלל ומראש חודש אב בפרט אנחנו צריכות, סליחה, -->מצוות<-- למעט בשמחה. זה התיקון!
אשרייך שאת זוכה להזיל דמעות בימים האלו. זה מכפר, מנקה ומתקן לכל עם ישראל. תכווני בכל יום בחצות היום (ממש עכשיו, קדימה) על הגאולה השלמה של כל עם ישראל ממש תדמייני אותה!! וגם את הגאולה הפרטית שלך, תדמייני איך את מוצאת סטאז׳ קרוב לבית עם אנשים טובים, איך את יוצאת לפגישה עם בחור מהחלומות ואתם סוגרים ממש מהר בע״ה, תדמייני אותך עם כיסוי ראש... מה שבא לך! סגולה ענקית!!!
הקב״ה הולך להרעיף עלייך כל כך הרבה שפע ממש בקרוב בסוף התקופה הזאת. עד שתגידי לו ״וואו אבאל׳ה כמה מתנות די לא צריך עוד, הגזמת לגמרי״
״והריקותי לכם ברכה עד בלי די...״ 😙😙

פשוט רואים שה׳ חולה עלייך 😍😍😍, אין את מדהימה!
כיף לקרוא אותך
שתזכי בקרוב ממש לצמוח מתוך כל הקשיים והנסיונות
אמן.לב טהור:)
בס"ד

תודה יקרה!
חיזקת!
רבי נחמן כתב שכשצר לאדם, הוא צריך לשמוח, כי ה' מראה לו מההדוכס מירוסלב

חסר לשכינה ומשתף אותו בצערה ולכן אם הוא יתפלל שיתמלא החוסר של השכינה, הוא יקבל ממנה גם את מה שחסר לו.

מה העידוד פה? שזאת זכות אדירה, במיוחד בתקופה קשה לעם ישראל כמו ימי בין המצרים כששומעים על אסונות לכל משך ההיסטוריה ואפילו השנה.

זכית להיות מהשותפים בצער השכינה הקדושה!!

אם תרצי אשמח להתפלל עליך אישית מוזמנת לשלוח שם ושם אמא במסר (ואולי גם אוכל לקשר אותך בעצה לת"ח צדיק שלא מעוניין בפרסום)

😥😔עומק
איזו אכזבה!!! אני ממש ממש מצטערת.איוושה

בנוגע לסטאז', תמשיכי לחפש, אל תתייאשי.

זו תקופה של אי וודאות, מלא נרשמות ומבטלות, עוד אין שיבוצים...

תנצלי את זה!

אם את רוצה, בדיוק היום צורפתי לקבוצות ווטסאפ חדשות שנפתחו, שיש בהן הצעות לעבודה בחינוך ובחינוך בלתי פורמלי. מחולקות לפי אזורים בארץ, משהו מטורף. אולי תמצאי שם משהו רלוונטי?

אם מעניין אותך דברי איתי...

תהיי חזקה, ה' אוהב אותך!!!

בע"ה את עוד תראי דברים טוביםענבל
כוחות שמימיים
חיבוק יקרה..
מצטרפת למה שענבל כתבה לך..עוד יבואו ימים יפים יותר.
🌸
צריך עיון
בהצלחה...
אוף יטבתה
התפללתי שזה יסתדר, אבל כנראה הקב"ה חושב שלך מתאימה משרה אחרת.
אל תלחצי יקירה, יש לך עוד זמן עם זה
מתפללת עלייך ומקווה שהתקופה הזאת תעבור כמה שיותר מהר עם כמה שפחות דברים מעכבים.

קוד אבל פתוח
חוסר וודאות זה באמת קשה....
היי לב טהור תני חיוך הכל לטובה adar
כנראה שזה לא היה צריך להיות בשבילך ואת תקבלי משהו יותר טוב ב"ה
מאחלת לך שתקבלי את מה שהכי טוב בשבילך😘
תודה לכולכם!לב טהור:)
בס"ד

ממש מעריכה את התגובות וההתיחסות..
הוו יקרהפסיפלורה1

קודם כל ע-נ-ק!

החוסר וודאות הזה יכול להיות מאוד מטלטל ולא פשוט. 

את ממש בסדר וזה שלא מצאת סטאז' לא הופך אותך ללא בסדר. 

כנראה עוד לא נמצא המקום שבו תוכלי להיות הכי את. 

להביא את כל מה ש-לב טהור- יכולה לתת. 

יש לך עד דצמבר(!!) למצוא סטאז'

זה מלא מלא זמן אז קחי את זה בטוב. חצי חיוך

בעז"ה עוד לפני את תמצאי ותעברי אותו בגדול!

אנחנו לא יודעים מה התכנונים של הקב"ה

אבל תהיי בטוחה שכל מה שקרה ועוד יקרה הוא טוב גמור,

במיוחד בשבילך!

הקב"ה יודע בדיוק מה לב טהור צריכה ואיך להביא לך את זה בדרך שתהיה הכי טובה ומדויקת למענך. 

נכון, לפעמים קשה לראות את זה באור כזה וזה הכי מובן שבעולם. 

אנחנו לא יודעים למה הקב"ה עושה את הדברים ככה, 

אבל את בחורה מאמינה ואת יודעת שככה זה, גם כשזה לא הכי פשוט. 

תפרקי, תבכי, תתפללי לה' מתוך הבכי. 

הוא שומע אותך, רואה את הדמעות שלך,

את העיניים האדומות, הכואבות. 

את פשוט מדהימה!!! 

עוד תראי את הטוב בגלוי,

בעז"ה 

גם בסטאז' שתעברי בהצלחה

וגם בבעל צדיק שיזכה אותך בקרוב ממש!!

אני פה תמיד כשתצטרכי!! 

אהובה!כמעין הנובע
לא כיף בכלל
לא מבינה בסטאז' ועד מתי אפשר לסגור את זה, אבל ה' כ"כ איתך. כמו שהוא דאג שמישהי אחרת תתקבל במקומך, הוא ידאג שיהיה לך את המקום המדוייק בשבילך שיעשה לך את הכי טוב שאפשר.
אם המקום הזה היה עושה לך רע? את ממש לא היית רוצה לדבר את זה ובטח שלא לדרוך שם. אנחנו לא רואים את כל התמונה.

זה קשה להאמין בזה כשהמצב לא מזהיר, אבל אנחנו בידיים טובות. וזה עושה כ"כ לב רגוע, פשוט להאמין בעיניים עצומות בה', ואת עשית את ההשתלות שלך וזה לגמרי שלו. תני לו לדאוג לך. תשחחרי ותרפי.

בעז"ה שתתבשרי בהרבה בשורות טובות ושמחות!
הלוואיבסדר גמור
והיה איך לעזור עם המצב..
ואם לא עם המצב אז לפחות עם התסכול ממנו..
אין לי מילות נחמה מיוחדות, יש פשוט תקופות כאלה.
מחזיקים חזק, משתדלים לא לפגוע באף אחד על הדרך, ומחכים שיעבור הגל.

אקדיש לך שיר: לצערי רק מילים-

שמש תזרח- גיא ויהל

לא שומעת לא רואה 
ככה כבר שנה 
כלום לא השתנה 
מסתתרת מתחת לשמיכה 
כועסת על עצמה 
יום הולדת והיא שוב עצובה 

אז אולי עכשיו אם תפסיקי לחשוב 
ייתבהרו השמים מעלייך 
אני מבטיח לך שהשמש תזרח 
גם עלייך עלייך 

מתאפרת שכבה ועוד שכבה 
מנסה להסתיר את הפנים שלה 
היא צוחקת שותה עם כולם 
בחוץ המסיבה,יום הולדת 
בפנים היא אבודה 

אז אולי עכשיו אם תפסיקי לחשוב 
ייתבהרו השמיים מעלייך 
אני מבטיח לך שהשמש תזרח 
גם עלייך עלייך 

תזכרי שזה בסדר להיות אמיתית 
כשרובנו כבר לא כבר לא 
אני מבטיח לך שהשמש תזרח 
גם עלייך עלייך
הגיע הזמן לומר תודההזדמנות

ב"ה שפורע ממך בעולם הזה

את כזאת מתוקה שהייתי חייבת להגיבאמאשוני
קודם כל, את מדהימה, רואים את זה עלייך

בנוסף, אני רוצה להגיד לך שהקשיים בחיים לא נעלמים, הם רק משנים צורה וסגנון...
וכוחות הנפש שאת מגלה ותגלי בעצמך בתקופה הזאת עם כל החירבושים, האמונה בעצמך- שאינה תלויה בהישגים, האמונה בה', במציאות, בעתיד- זה מה שילך איתך הלאה, וימשיך להשתכלל.
אז המסע שאת עוברת עכשיו הוא לא משהו נקודתי בחיים, הוא מהות החיים, מסע ההתבגרות האמיתי. מסע שאת זאת שמלווה ותומכת בעצמך. לא ההורים, לא חברות, לא בן זוג, לא מקום העבודה- הכל זה רק תפאורה שמשתנה. השחקן הראשי זאת את. ואת נמצאת שם בשבילך.

ועוד משהו, שאני חייבת לשתף כי ממש הזכרת לי, לפני כמה שנים טובות, בעלי חיפש עבודה, ואחד המקומות התהליך היה ארוך. מאוד. יותר מחצי שנה שבהם נסע 7 פעמים לראיונות ושלבים שונים בתהליך. בסוף מתוך מאות מועמדים הוא הגיע לשלב הסופי אליו הגיעו רק שניים. מתוכם נבחר השני כך שלדעתי נשארה התשובה השלילית.
אני זוכרת שמאוד התאכזבתי ומאוד כעסתי, על המגייסים, על ה'- הטענה הייתה שאם זה לא המקום שלו אז למה להעביר אותו את כל התהליך הזה? מתוך מאות מועמדים להגיע למקום ה2 ואז ליפול?
בשביל מה???

אני זוכרת שבכיתי לחברה שלי ואמרתי לה, אני לא מקווה שמה שקרה יהיה לטובה, כי ברור שהוא יהיה,
מה שאני מתפללת ומייחלת זה שאזכה לראות ולהבין איך זה לטובה.

מפה לשם, אחרי כמה חודשים בעלי התחיל לעבוד בעיר אחרת, עברנו דירה, מסגרות לילדים, אני מצאתי עבודה מעולה בעיר החדשה... החיים עברו שינוי משמעותי ונכנסו למסלול.
אחרי שנה בדיוק מהתשובה השלילית ההיא, מהיום ההוא,
בעלי קיבל טלפון שרוצים אותו...
כמובן שזה לא היה רלוונטי, אבל זה גרם לנו לבוא ולהשוות בכל מיני פרמטרים את המצב שהיינו בו למצב שהיה יכול להיות לו היה מקבל את העבודה.
ומדהים- אבל בכל פרמטר המצב שהיינו בו קיבל יותר נקודות מהמצב שהיינו עשויים להיות בו ומאוד רצינו אותו.
מבחינת דירה, שכונה, שכנים, ילדים, עבודה שלי, עבודה שלו, משכורת ותנאים נלווים שהייתה יותר טובה, שעות עבודה יותר טובות, בד"כ לכל דבר בחיים יש יתרונות וחסרונות,
פה בהשוואה הזאת בכל פרמטר שהשוונו היה ברור איזה מצב יותר טוב.
ואז קיבלתי את התשובה שרציתי. לראות במו עיני האנושיות, איך הכל קרה לטובה.

אז אני מאחלת גם לך, אבל גם אם לא תזכי לראות איך כל דבר קרה לטובה, תדעי שבאמת הכל קורה לטובה.

בהצלחה רבה יקרה!
חיזקת. תודה רבה שכתבת את זה!פה לקצת
תודה רבה רבה!!לב טהור:)

רק תקחו בחשבוןהזדמנות

לא תמיד רואים שהכל לטובה

שלום312214471אחרונה

אל תתייאשי!!! יש תקופות כאלה שכאילו כלום לא מסתדר וזה מאוד בעסה....

אבל צריך להתגבר ולנסות ולהמשיך ואולי בסוף זה יצליח...

קחי תהלים ותתפללי..... 

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז וגרורותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

"גרורותיה" זה דוחה. זה האדם שאתה?נקדימוןאחרונה
איכס
הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..אחרונה
שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאניאחרונה

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

כמה לקו באצבעקעלעברימבאר

אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימוןאחרונה
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה

חסר סנכרון במערכות.

בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.

תודה על התגובות החמות.

מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב

לילה טוב

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

מה שלומכם אנשים? משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי

אני מבין שאת מהוותיקות פה

חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה

קמתי במצב רוח קרבי..

מחילה.ל המשוגע היחידי

אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.

(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)

ב"ה מעולהדוסיתת
בטוב! משהאחרונה

אולי יעניין אותך