>סיפור קטן, והודעה חשובה בצידו.<ציר 60

בס"ד

היו היה פעם צלם מתחיל.

אותו צלם, כמו כל יהודי טוב, תמיד שאף להתקדם, אבל להתקדם זה לא קל, זה אפילו די קשה.

צריך להשקיע, ללמוד, לקרוא חומר, ולנסות הרבה בשטח.

ומה לעשות, לידידנו לא היה הכח לכך, כמו כל יהודי טוב, הוא חיפש אינסטנט.

והנה יום אחד הוא גילה אתר שקידם בקלילות מרחק אלפי שנות אור!

לאותו אתר קראו "בלי חרקים" [שם בדוי].

ואיך האתר קידם אותו, אתם שואלים?

אז זהו סוד העניין:

מאותו יום בו הצלם שלנו גילה את האתר הוא החל לקבל תגובות לצילומיו.

זה התחיל ב"נחמד!" אחר זמן מה הוא כבר החל לקבל תגובות בסגנון "יפה!" ו"מדהים!" ולפעמים, אם המגיב היה חבר ממש טוב שלו, הוא היה אפילו מקבל תגובות יותר נלהבות!

אז אל תגידו שהוא לא התקדם, עובדה, תסתכלו אילו תגובות הוא מקבל!

חבר'ה, אז האמת שהסיפור הוא רק חלק מהבעיה, אבל אם לא הייתי פותח בסיפור כלשהו סביר להניח שלא הרבה אנשים היו קוראים את ההודעה וכמו חברותיה הרבות היא היתה צונחת בקלילות במורד הפורום. מה לעשות, זה טבעו של עולם.

טויב, אז לאחר התייעצויות עם צוות האתר הוחלט לפרוס את כל הקלפים על השולחן.                

קטגוריית "צילום" באתר שונה מרוב הדברים האחרים שהכרנו ברשת.

מצד אחד יש ברשת אתרי שיתוף תמונות רבים, אתרים אלו ניתן להגדיר כאתרים של "חבר'ה", אחד החבר'ה מצלם משהו נחמד, כן יצירה, לא יצירה, יפה, לא יפה, טיול שנתי, יום הולדת, אח קטן, אופנוע חדש, וכו' ורוצה לשתף את החבר'ה, אז הוא מעלה את התמונה לאתר.

אני מעדיף לחשוב שכל היוצרים באתר מבינים שזה לא האתר שלנו.

מצד שני, ישנם אתרים שמהווים במה לצלמים, אך זוהי כל מטרתם.

הם מעמידים רף די גבוה, וכמעט ולא נותנים כלים שיעזרו ליוצרים, ובייחוד ליוצרים בתחילת דרכם, להשתפר.

גם זה לא האתר שלנו!

האתר שלנו, מעבר להיותו במה לעידוד יצירה יהודית לאומית על שלל גווניה, שם לו למטרה גם לעזור ולתת כלים ליוצרים להתקדם ולהתפתח.

לכן אנו מאשרים צילומים גם אם אינם ברמה גבוהה במיוחד, לכן גם אין דבר כזה שליחת מסר פסילה ליוצר בלי הסבר מדוע היצירה נפסלה, ולכן אנו כ"כ מנסים לדחוף בכפית של כסף כל מיני דברים כגון "מדריכי ארגמן", מדריך הקומפוזיציה, והמדריך לכתיבת תגובות.

אך לצערנו אנו נענים בקול ענות חלושה, רוב [לא כולם!] היוצרים בקטגוריה מתעלמים באלגנטיות מכל ניסיון להזיז כאן משהו, והאתר פשוט מתעקש לדרוך במקום ולא לזוז לאף כיוון.

הלכך, לאחר ניסיונות רבים לקדם דברים מסוימים, ולאחר שעות רבות של מחשבות והתייעצויות הוחלט על

סגירת קטגוריית צילום באתר עד להודעה חדשה.

אני מתנצל בפני הבודדים שרק בשבילם התלבטנו רבות בנוגע לצעד זה, אך במצב הנתון אין אפשרות אחרת.

חודש שמח ובשורות טובות.
ציר 60.

ובזאת הכרזת על צאתי מהתולעת!picture

לא רוצה!
מה זה לסגור?!
לאיפה אעלה את התמונות שלי??? ;(

חבר'ה, צלמים, וסתם אנשים טובים:
אנחנו לא ניתן לזה לקרות!!!

התנגדות!

בבקשה להביא טענות נגד,11111
הנה:רחלקה

1. מצטרפת לדברי 11111

2. Forum/Forum.aspx/t89046#868739

מתנגד נחרץ (פרטים בפנים)11111
א. סגירת הקטגוריה לא תועיל להעלאת רמת התמונות.
ב. סגירת הקטגוריה תגרום לכך שלא יהיו באתר תמונות ברמה גבוהה. (וגם לא תמונות ברמה נמוכה)

הצעת ייעול,
פרסום יצירות שנפסלו שלא מסיבות מוסריות עם סיבת הפסילה (בנפרד מהקטגוריה באתר),
כמובן שרצוי מאוד שדבר זה יהיה באישור היוצר, עדיף באישור מראש, לפני שהוא ידע מה יגידו והאם יפסלו.
מתנגד!!!אליעד.

ואם אתם מורידים את זה..אז...ביי...כי בהמשך גם תורידו את...

" דבר תורה, מאמר, מונולוג, מכתב, סיפור בהמשכים, סיפור קצר, עבודת יד, עיבוד מחשב, ציור, קטע, רומן, שירי ילדים, שירים מן העבר, שמע,..."

אז תקראו לי שתחזירו את זה...

זה רק יוריד את הערך של האתר...

זהו אמרתי את שלי...

עלו והצליחו.

אז ככה:ההיא מהחוף

א. השארת הקטגוריה במצבה כיום לא יזיז הרבה ולדעת  כמה אנשים פה לא יזיז כלום. אז אם לא יעלה - לא יוריד או לפחות לא יבזבז פה מאמצים וזמן. כרגע מושקעים המון מאמצים כדי להעלות את הרמה או להתמודד עם הקיים, אני לא רואה הצדקה לזה.
אין אינטרס לשום עורך להוריד דברים סתם. העורכים כאן לרשותכם, ברגע שיש שיתוף פעולה הם מתאמצים יותר. אבל להתאמץ לחינם בלי סוף? בשביל מה? תסבירו לי אתם... רק כדי שיהיה רשום לנו למעלה שיש לנו עוד קטגוריה?

ב. אין מצב שזה יקרה כי זה עלול (ומאוד הגיוני שזה יקר) לפגוע ביוצרים פה.
יצירה שנפסלת נשלחת עם מסר מה צריך לשפר או איפה הבעיה. וכל זה כדי לשפר להבא.   אני לא רואה סיבה לפרסם את הכל ברבים. זה סתם עלול לפגוע והנזק עלה על התועלת. (גם אם הוא יסכים הוא בטח לא יהנה מזה, נכון?)

תגובה:11111
א. לא הבנתי לגמרי את כוונתך ב: "יזיז הרבה... לא יזיז כלום"
 זה יוריד ולא יעלה,
יוריד מכיוון שלא יהיה לאן להעלות את התמונות הטובות
ולא יעלה מכיוון שזה לא נותן פתרון איך כן ניתן להעלות את הרמה.

אם לעורכים אין כוח לקטגוריה הזאת אז בבקשה נפנה לקהל הגולשים ונחפש עורך ברמה כמה שיותר גבוהה שעדיין יש לו מרץ (ואני מכיר בעובדה שזה תפקיד כפוי טובה),

מטרת האתר למיטב הבנתי היא לאפשר לאנשים להשתפר
מכיוון שלא ניתן להכריח אנשים להשתפר אבל ניתן לאפשר להם,
אם יש אנשים מסויימים שלא רוצים זו לא סיבה הגיונית למנוע את האפשרות להשתפר ממי שכן מעוניין.

ב. דבר ראשון אם אדם מאשר להעביר עליו ביקורת זה דבר רצוי מאוד,
דבר שני לגבי התועלת שבדבר,
זה יאפשר למידה על דרך השלילה לא רק דרך היצירות של היוצר עצמו אלא דרך כלל היצירות,
היתרון בכך הוא שבנוסף לכך שהיחס הכמותי בין היצירות הפרטיות לכלל היצירות הוא גדול
גם היוצרים האחרים פחות מגינים אינסטינקטיבית על היצירה ויכולים יותר לספוג את הביקורת ולהשתפר בעצמם.

הצעה נוספת11111
פתיחת פורום נוסף שמטרתו היחידה העברת ביקורות (הפורום "יצירה לאומית" לא כ"כ מתאים לתפקוד זה בגלל שהוא מכיל המון דברים אחרים)
החלטה נכונה וטובה!!!גייטל רייזל
לא הבנתי למה.יורבית

אם ככה, אז תעלו את הרף, תעלו רק תמונות טובות באמת, אבל מה יעזור אם תסגר הקטגוריה?

כל אחד שיצירתו לא מתקבלת- מסבירים לו למה, וככה הוא לומד איך להתקדם... אני בד"כ בדיונים על זה צופה מהצד, אבל הפעם באמת לא הבנתי.

כי הסבירו הרבהההיא מהחוף

אבל לא רואים תוצאות בשטח...

אין טעם להשקיע ולהסביר אם אין אנשים שמיישמים את זה.

אני מסכימה איתך. החלטה נכונה!הסהר האיתן
חבליאיר מאנע

אני יכול לומר בתור אחד חדש שמעלה תמונות לאתר (לא יוצר) שהתקדמתי רבות. הבעיה באתר היא, שמצפים ממי שמגיב לתת תגובה מקצועית ובכך לקדם את היוצר. אבל הבעיה היא, שרוב ככל המגיבים על היצירות אינם יוצרים. ארחיק לכת ואומר שלא כל היוצרים מבינים בצילום ויודעים למה מצפים מהם, ולכן מעלים תמונות מהזדמנויות שונות. אם אנחנו רוצים להתקדם ברמה של היצירות וגם ללמוד תוך כדי, אני מציע שלא כל תמונה תעלה, ומאחורי הקלעים יקבל הצלם הסברים מבחינה מקצועית איך לשפר וכו' (וזה מה שהיה עד עכשיו וזה מעולה). במקביל לכך, לטובת הכלל, כל תמונה אפילו הטובה ביותר תעלה עם הסבר מצד העורך (זוית,פוקוס,חשיפה וכו') כמו שיהונתן התותח עשה עם התמונה של הרחמה (שרקרק גמדי).

על פניו אנשים ניגשים לקטגוריה צילום כדי לשטוף את העיניים ולא כדי לייעץ,לקדם,להעיר.. אין להם את זה.

אני מקווה שזה לא סופי. יש לי עוד רעיונות.            .

אם זה סופי לחלוטין, נפתח אשכולות בפורום לעידוד היצירה בקטגורית צילום.

למישהו יש רעיון לכותרת לתמונה הזו? נעשה ב - חשיפה מקסימלית, צמצם פתוח,חדר ממ"ד, הבן שלי מחזיק שעון קסיו מואר(תנועות סיבוביות).

חשבתי על הכותרת: "לך עמי בא בחדריך וסגור דלתך בעדך..." או לסובב את התמונה לימין ולתת כותרת שקשורה לשושנה.

הרבה שלום וברכת ה'.

חבר'ה, יכול להיות שלא קראתם את מה שכתבתי?ציר 60
בס"ד

בכלל לא מדובר כאן על רמה, מדובר כאן על מגמה.
כלומר?11111
איזה מטענות הנגד הופכות להיות לא קשורות עקב כך?
(ובמקרה שזה מאוד מפריע אתה יכול לתקן את המקומות שכתבתי דברים בסגנון "יצירות ברמה גבוהה" ל:"יצירות ברמה עולה")
רוב הטענות כאן קשורות בצורה זו או אחרת ל"רמה".ציר 60
בס"ד

אני מדבר על משהו אחר, על רצון להתקדם.
הכלים מוגשים לכל דורש. אבל כמעט ואין דורש.
כל מסר פסילה, כל מדריך או הודעה בפורום הוא כלי.

והעובדות - שום דבר לא זז.
האפשרויות הן או שנאשר רק תמונות ברמה גבוהה, ז"א כמעט אף תמונה כאן [ותאמין לי, אין לי שום בעיה להיות קשוח].
או שנהיה אתר שיתוף תמונות של חבר'ה.

תאמין לי שלא קל לסגור קטגוריה, חשבנו על זה שעות רבות במשך תקופה ארוכה מאד.
ותאמין לי שכולנו מקוים שתוצליחו להוכיח לנו [איך? ואללה לא יודע.] שטעינו בהחלטתנו.

יונתן...ילץ

זה לא נכון..יש אנשים שמתקדמים והרבה זה פשוט בהדרגה ואתה לא שם לב לזה...

אני אישית יתקדמתי הרבה ויש הבדל תבדוק.

קיצור... תכתוב למה היתה מצפה מהיתנו לקטגוריה (כדי שלא תיסגר) ונעשה..

עלו והצליחו.

להלן הצעתי לשיפוראוהב אמת

בס"ד

לדאבוננו רוב היוצרים מתעצלים ללמוד, והדבר נכון לרוב תחומי היצירה. יונתן, הבעיות שכתבת קיימות ברוב האתרים
באינטרנט. תפקידך כעורך קודם כל להיות עורך ורק אח"כ, אם בכלל, להיות מורה. לפיכך, עליכם לקבל תמונות מתאימות וממילא
רצון היוצרים להתקדם ישתפר. להלן הצעתי:

א. יתקבלו רק צילומים שתוכנם תורה ומסורת ישראל.
ב. על הצילומים לעורר יראת שמים ומחשבה, ולהיות מעבר לנאה או יפה.
ג. על היוצר להקדים ליצירתו דבר תורה או מאמר או שיר או סיפור.
ד. צילומים מרושלים בצורתם או באנאלים בתוכנם לא יתקבלו.

יהי רצון שמעז יצא מתוק. חודש טוב ומבורך!

מה הקשר?יורבית

א. יתקבלו רק צילומים שתוכנם תורה ומסורת ישראל.

ואם צילמתי פרח יפה, אז זה לא ייכנס?

ג. על היוצר להקדים ליצירתו דבר תורה או מאמר או שיר או סיפור.

לפעמים תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים, וזו לא רק קלישאה.

עם השאר אני מסכימה.

הסבראוהב אמת

תמונה אחת שווה אלף מלים, אמר ליאונרדו דה וינצ'י. אנחנו היהודים, צאצאי שם, חולקים על יפת, וחושבים
שקדושת הלשון עדיפה על כל תמונה. לפיכך, אמנות יהודית איננה חיקוי של דרכי הגויים, אלא עלינו לחפש
דרך ביטוי ייחודית לכשעצמה.

אוהב אמת,ציר 60
עבר עריכה על ידי ציר 60 בתאריך א' אדר תשס"ט 15:13

בס"ד

אשתדל לענות על סעיפיך אחד לאחד.

ראשית, הבעיה הזו לא קיימת כמעט באף מקום מהסיבה הפשוטה שכמעט ואין אף מקום כמו האתר שלנו, וכבר מניתי לעיל את סוגי האתרים הקרובים לנו, אך שונים.

א. ישנו מכתב של הרב קוק בעניין הספרות, אני לא זוכר את דבריו המדוייקים, אך השורה התחתונה היא שבמקום להסתגר בתוך ספרות הקודש, עלינו פשוט להרחיב את הקודש ולהחיל אותו גם על הלכאורה "חול". וזה כבר מתקשר לסעיף הבא..

ב.כמעט כל צילום יכול לעורר יראת שמים ומחשבה, ומנגד יכול לא לעשות כן. הכל תלוי בנקודת המבט של הצופה.

ג. אין ספק שזה יקפיץ את הרמה התוכנית של היצירות בהרבה, אך אינך יכול לחייב זאת. הייתי מקבל זאת כהמלצה כללית, זה רעיון מעולה, אך אין עניין ואפשרות לחייב.

ד.אני חושב שאם היית יודע מה כמות הצילומים שנפסלו היית נשאר פעור פה, אנחנו השתדלנו לסנן כמה שאפשר בהתחשב במצב הנתון. וכבר הרחבתי על כך בהודעה "הקונפליקט הגדול" בפורום יצירה לפני זמן מה, שם גם יש הרחבה בעניין מצב האתר, חובה למי שעוד לא קרא.

אצטרף לתפילתך שמעז יצא מתוק,
חודש טוב ומבורך,
ציר 60.

[והערה קטנה אך עקרונית, זה לא יונתן, זה יהונתן.]

א. - הקדמת הראי"ה לשה"ש.רחלקה
יכול להיות שגם,ציר 60

בס"ד

אני ראיתי את זה במקום אחר, אאל"ט ב"מאמרי הראי"ה".

אכן, מאמרי הראי"ה.יהודה ו.
[בתגובה לסופר אז"ר]
יהונתן, קראתי את תגובתך ולהלן הערותיאוהב אמת

בס"ד

יש בעיות כלליות ביצירה שקיימות לא רק באתרים המקדמים יצירה אלא גם בכל המוסדות המלמדים יצירה.
הסיבה לכך שבעבר דרכי יצירה היו נלמדים באופן מסודר וממושך ממורה לתלמידיו כהמשכיות של מסורת, ואילו בתקופה המודרנית, כאשר כמעט כל אחד יכול בנקל ליצור, אין משמעת ויש רצון מועט ללמוד, כל שכן לקבל מסורת.
מה שכתבת שאין כמעט תגובות בונות, נאמר לפני כמאה שנה על-ידי משוררים בהתייחסות לתגובות קוראיהם.

א. כשנלמד 60 דפי גמרא מדי יום, נבין את כוונת הרב קוק. עד אז, על כולנו להיזהר מלהוציא את דבריו מהקשרם. הרמח"ל
כבר הראה את הדרך לקדש את החול במחזותיו וזה באמצעות טוהר המחשבה ויושר המעשה.

ב. אם הכל תלוי בנקודת המבט של הצופה, בסובייקטיביות, אזי אין ערך ממשי ליצירה. יצירת קודש ערכה ביכולתו של היוצר
להתבטל מלפני השם יתברך ולהיאצל מרוחו. אם הצופים יאהבו או לאו את יצירתו, זו כבר שאלה אחרת.

ג. מסכים.

ד. תשבו ותחשבו ותכתבו קריטריונים ברורים לקבלת יצירה. למשל:
1. מבחינת התוכן, מה יתקבל ומה לא יתקבל.
2. דרישות מינימום מבחינת איכות ויזואלית.
3. דרישות טכניות אם יש.

בכל אופן, התקדמות ושיפור ביצירות הוא תהליך ארוך, הן מצד היוצרים, אחת על כמה וכמה ממי שבחר להיות עורך.
בהצלחה!

ד.

הערותי להערות:ציר 60

בס"ד

ראשית, תודה על ההקדמה לדבריך.

א. לא מסכים כלל וכלל! אולי גם עד שנלמד 60 דף ביום נשאר פרטיים ולא נתעסק בכלל? ברור שלא הכל אנו מבינים, אבל אסור לפחד להתעסק עם התורה הזו וליישמה.

ב. אני עדיין נשאר בדעתי.

ד. אם הקטגוריה הייתה נשארת על כנה, או אולי ביום מן הימים כשהיא תחזור, תקנון כתוב [שבע"פ כבר קיים] היה אחד התכנונים.

בהצלחה לכולנו!

[אגב, "בחר להיות עורך" זו לא ההגדרה הנכונה, אבל נניח את זה בצד כרגע]

התורה זה הכלל, בינתיים אתה עסוק יותר מדי בפרטיםאוהב אמת
בתורה ישנה עבודת הכלל ויש עבודת הפרט.ציר 60
ואני לתומי חשבתי שיש בתורה רק עבודת השםאוהב אמת
אוהב אמת, זה כל כך לא נכון.יהודה ו.

מה לגבי "כשנלמד 60 דפים ביום נוכל להבין באמת את ערכה של ארץ ישראל, ועד אז לא נאבק עליה"? ושמא גם "כשנלמד שישים דפי גמרא [או דפי זוהר...] ליום נבין מהי סגולת ישראל ונתחיל לאהוב יהודים"?

נו, באמת. זה מו אלו שאומרים "אני עושה מה שהרב אומר". בלי לחשוב, בלי לנסות להבין למה הרב אומר, בלי להבין סיבה, בלי כלום - "מה שהרב אומר". אחר ך, גם שהם יהיו הרבנים, הם לא י'דעו מה להחליט, או גרוע מכך - יחליטו שטויות, כי הם לא התרגלו לחשוב.

ולתת הגדרות ליצירות ויזואליות זה מאד לא פשוט. זה בערך כמו לומר לגבי יצירות מילוליות ש"רק יצירות עם לפחות עשר מילות קישור תתקבלנה". זה בלתי אפשרי.

תשובהאוהב אמת

הרב קוק כאברך למד 18 דפי גמרא ביום וכמבוגר 60 דפי גמרא ביום. ומי שאיננו רציני בתלמודו, לא מסוגל ולא יכול להבין את תורתו. על אהבת ישראל ועל אהבת ארץ ישראל אנו מצווים בתורה מדורי דורות. לגבי יצירות, נאמרו דברים מחמירים למדי הן בגמרא והן בהלכה. הראשונים שיחסם אל החול היה פתוח היו חכמי ספרד. והנה רובם בזקנותם התחרטו על הפתיחות שנהגו בנערותם ואפילו עשו על כך תשובה. למשל, רבי יהודה הלוי כתב את ספר הכוזרי כתשובה לשירי החול שכתב בבחרותו. באשר לרב קוק, הוא אמנם כתב שירים, אבל היצירה תפסה חלק קטן בעולמו הממשי. אמנם היה חידוש ביחסו אל החול, במיוחד משום שהיה רב חרדי אשכנזי שהגיע מעולם מאד סגור. אבל לא הרב קוק ולא שאר הרבנים, חשבו שהכל מותר או שיש לנהוג בקלות דעת. כל השאלה של המגבלות על חירות היצירה היא שאלה מאד עמוקה, והתשובה עליה תינתן רק מתוך התורה.

זו התממות.יהודה ו.

[הייתי אומר אפילו דמגוגיה, אבל אינני רוצה לדבר קשות.]

הרי יומם ולילה אנחנו עושים דברים שאיננו מבינים את כל עומקם וערכם הרוחני, רק מפני שאמרו לנו שזה כך. לא צריך להגרר לחיבור עם הציונות - אפשר להסתפק, נניח, בשמירת שבת, או באילת מאכלים כשרים בלבד. היעלה על הדעת לומר שלא נעשה אותם כל עוד לא נבין אותם לחלוטין?

כמובן, הדימוי הזה איננו מוחלט, ויש הבדל ברור: אילו הם דברים שיותר פשוטים להמון העם שהם נצרכים, ואלו - לא. אבל האם זו סיבה מספקת לנהוג בהם איפה ואיפה כה קיצונית?

אמרת ש"לא הרב קוק ולא שאר הרבנים, חשבו שהכל מותר או שיש לנהוג בקלות דעת", ויפה אמרת. מישהו חלק על דעתך? מישהו קרא לנהוג בניגוד לתורה, שלא מתוכה או בקלות דעת? ודאי שלא. אותו הדבר לגבי העובדה ש"כל השאלה של המגבלות על חירות היצירה היא שאלה מאד עמוקה, והתשובה עליה תינתן רק מתוך התורה". אין זה אומר כמובן שעל היצירות לעסוק אך ורק בתורה במהותה הפשטנית יותר [כלומר - רק טקסט קדוש] או הפשטנית פחות [לכלול גם יצירות בנושאי ארץ ישראל ועם ישראל]. היצירות חייבות לעסוק בכל החיים האנושיים, שכן, כפי שכותב מרן הרב במאמר שכבר הזכרנו ["על דבר הספרות", מאמרי הראי"ה ב'], "שאלות ציבוריות א"א לפתור בלי השתתפות הספרות" [ואני מוסיף - האמונה].

אין מצווה ליצור ספרותאוהב אמת

יתירה על כך, אם יוצרים, השאלה ההלכתית מה מותר ליצור ומה אסור טרם התבררה. לכן ההשוואה למצוות שקיבלנו מסיני איננה במקום. להזכירך היוונים היו פותרים שאלות ציבוריות בעזרת התיאטרון, ומעולם לא התיאטרון ולא הספרות נחשבו כקדושים במסורת ישראל. יש ביהדות דרכים שונות באשר לחשיבות הספרות:

א. כל יצירה שאיננה קודש, או שהיא פסולה (ספרים חיצוניים) או שחשיבותה כקורא באיגרת (הומרוס, יצירת הספרות הקלסית של הספרות היוונית). שאלו את רבי יהושע מהו שילמד אדם את בנו יוונית? אמר להם: ילמדנו בשעה שאיננה לא יום ולא לילה.
ב. המשורר רבי משה אבן-עזרא הבחין בין שירי חכמה לבין מה שקדמונינו קראו שטפא דינקותא, שירי אהבה ופזמונים ומליצות מקושטות, שהם שגיאות מתקופת הנעורים ועדיף להסתירם. וכתב שבימי עלומו ובחרותו חשב את השירה למעלה שיש להתפאר בה, אבל אח"כ עזב ונטש את השירה, מפני שהשתוקק לעשות דברים הגונים יותר. משוררים וחכמים שונים בספרד כתבו דברים קרובים לדבריו (לדוגמא רבי שם-טוב בן יוסף אבן פאלקירה והמשורר רבי משה אבן-חביב). ואמנם בני עלייה, כרבי שלמה בן גבירול ורבי יצחק אבן גיאת, הקדישו את מיטב זמנם לכתיבת פיוטים למרות שיכלו לכתוב יצירת ספרות מעולות לו רצו. ואילו יצירות הספרות שנכתבו בימי הביניים נכתבו ע"י יוצרים ברמת כשרון בינונית ומטה. הרמב"ם אף היה יותר קיצוני, לא החשיב במיוחד את הפיוטים שנכתבו באותה תקופה וראה בהם פיחות בכבוד השם.
ג. מר"ן הבית יוסף אסר לקרוא בשבת מליצות ומשלים של שיחת חולין ודברי חשק, כגון ספר עמנואל, וכן ספרי מלחמות.
והוסיף: ומי שחיברן או העתיקן מחטיאים את הרבים. ספר עמנואל התחבר ע"י עמנואל הרומי, רב ברומא שכתב גם פירושים למקרא. ספרו יצירה ספרותית המתנדנדת בין קודש לחול, בין רצינות להיתול, בסגנון שהיה מקובל בימי הביניים.
ד. סופרי העמים האירופאים בתקופה הרומנטית ראו בספרות כלי לתיקון עמם. סופרי ההשכלה אימצה את רעיונם,
והשתמשו בספרות כדי לקרב את העם לרוח ההשכלה. משהתפוגגה ההשכלה, סופרי ישראל כתבו יצירות שתיארו את הבעיות האנושיות בדורם בדרך פיוטית (מנדלה מוכר ספרים) או ריאליסטית (מיכה יוסף ברדיצ'בסקי), וזאת על מנת להכשיר את לבבות העם ולעורר את רצונם ושכלם. והיו יוצרים שחיפשו ליצור יצירה טהורה מעבר למציאות, כדוגמת י. ל. פרץ. אותו דור
של יוצרים כתב והתווכח והתלבט באשר למהות ספרות ותפקידה. הדור הבא של הסופרים כבר החשיב את הספרות לכלי חינוכי מהדרגה הראשונה. ילדי ישראל הציוניים למדו בתפוצות את הקבצים שערכו קרינסקי ופיכמן, שהיו מורכבים ממיטב יצירות הדור. ולא פלא שאח"כ היה להם את שאר הרוח לעלות לא"י ולהקים מדינה. בכל אופן, מה שהרב קוק כתב על הספרות, כבר היה קיים בפועל בישראל עוד לפני שנולד.

ארבעת הדרכים השונות באשר לחשיבותה של הספרות, כל אחת כבודה במקומה מונח. ותהא אשר תהא היצירה, יצירה ישראלית היא אמנם יצירה ישראלית רק כהיכתבה מתוך רוח הלאום, היא השכינה.

אוהב אמת,יהודה ו.

איני יודע אם אתה מגדיר עצמך כתלמידם של רבותינו, הראי"ה והרצי"ה זצ"ל. אבל אם כן, הם אמרו דברים מבוררים היטב, ואיני רואה סיבה חהאריך בהם כל עוד לא קראת אותם כלל [או שמא כן קראת? לי נדמה שאתה חוזר כל העת על אותם טיעונים של "מה אמרו לפני מאות שנים", שכבודם במקומם מונח - לפני מאות שנים. ונדמה לי שאתה מספיק חכם בשביל שלא אאלץ להסביר מדוע זו איננה פגיעה בנצחיותה של התורה. אם לדעתך כן - גם בהקשר לזה אתה מוזמן לעיין בדיוק באותו מאמר של הרב.]

שבת שלום.

שבוע טובאוהב אמת

האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם. כך נהגו התנאים והאמוראים וזה יסוד גדול בתלמוד תורה. מי שנוהג אחרת, מחשבתו ותלמודו אינם סדורים. לכן הבאתי חלק מהמקורות לבירור הסוגיה. המחלוקת עליה אנו מדברים צצה ועלתה בדורות שונים ובהם דורו של הראי"ה קוק זצ"ל. מאחר שהסוגיה חשובה ומורכבת, ובגלל שכנראה כבודו מכיר רק את דעת רבותיו בסוגיה, אכתוב בעה"י מאמר על דעת הרב קוק. ואח"כ מי שירצה להגיב ולהגיד דברי טעם, יוכל לעשות זאת במקום הנכון ובצורה נאותה.

קצת דיוק:יהודה ו.

כבודי איננו מכיר רקת דעת רבותיו בסוגיה. הוא פשוט מקבל רק אותה למעשה. כיוון שהדברים מבוררים לי [אע"פ שאני מודה שלא למדתי את כל המקורות הנוגעים לסוגיה, וייתכן מאד שגם לא את רובם - אם כי נראה לי שקשה להגדיר משפט שאמר משורר על עצמו כ"מקור", אבל ניחא - את דעת רבותי למדתי והיא בהחלט נתפסת בעיניי כנכונה], אמנם יש ערך בבירור מעמיק יותר, אולם לדעתי מקומו הוא בבית המדרש כהווא אמינא ולא בהשלכות למעשה על האתר.

משתמע מדבריך שדעת מרן הרב איננה כפי שאני מבין אותה - אתה מוזמן להסביר את דבריך.

[ודרך אגב, לא ענית לשאלתי האם אתה מגדיר עצמך כתלמידיהם.]

הנושא יותר עמוק ממה שאתה חושבאוהב אמת

ראשית, כל המשוררים והסופרים שהזכרתי היו גדולי תורה או תלמידים חכמים. שנית, הסוגיה הזאת מעולם לא התבררה לעומק בבבתי מדרש משתי סיבות. האחת, מאז חורבן המקדש אין השכינה שורה אלא בד' אמות של הלכה, ובבית המדרש באשר הוא בית מדרש המקובל מדור לדור עסוקים בלברר את ההלכה, וכל עיסוק הנחשב לחיצוני מקומו איננו בו. אמנם בדורות האחרונים ישנם גם בתי מדרש אחרים, אבל טרם זכינו לרב שהוא גם גדול בתורה וגם יוצר בעל שיעור קומה שיוכל בעזרת תלמידיו להתחיל לברר את הסוגיה. והסיבה השניה היא שהסוגיה הזאת מבוררת באלף השנים האחרונות על-ידי משוררים וסופרים המבינים טוב מכולם את חשיבותה. בכל אופן, בעה"י אשתדל לפחות לכתוב מבוא כללי לסוגיה.

אינני יודעיהודה ו.

מה אתה חושב על חשיבתי בנוגע לנושא - אבל נדמה לי שקשה, קשה מאד לייחס לו עומק יותר מכפי שאני מייחס לו. [התכוונת אולי לומר "מורכב"]

הסיבה הראשונה שאמרת, אין היא סותרת את דבריי.

ואילו הדבר השני נכון במידה מסויימת - אני חושב שהסוגיה לא רק "מתחילה להתברר", כי אם גם לקראת סיום הבירור, לפחות התיאורטי.

[קצת סתרת את עצמך - הסוגיה התבררה או לא? ואם מה שכתבת בסוף הכוונה "ע"י משוררים" ולא ע"י רבנים - הרי אתה עצמך כתבת ש"כל המשוררים והסופרים שהזכרתי היו גדולי תורה או תלמידים חכמים"]

נ.ב.יהודה ו.
גם הפעם לא התייחסת לשאלתי, מה שמוביל אותי למחשבה שאתה עושה זאת בכוונה. אני לא נושך גם את מי שלא מקבל עליו את רבותיי, אתה יודע.
באשר לשאלתךאוהב אמת

יש לך עוד דרך ארוכה ללמוד ולעשות עד שתהיה תלמיד של הראי"ה קוק. אבל אם אתה מגדיר את עצמך כתלמידו, אשריך!

נו, באמת.יהודה ו.

אני מגדיר את עצמי כתלמידו של משה רבינו. אתה לא?

[וההתחמקות הזו לא מוסיפה לך כבוד, אע"פ שהתשובה ברורה למדי מתוכה, כמו גם מתוך השאלה "מה זו יצירה לאומית".]

כולנו תלמידים של משה רבינואוהב אמת

לא התחמקתי אלא עניתי לשאלתך באופן ברור. תלמיד של רב הוא מי שמתהלך בדרכו. כל מי שחי חיים יהודיים בא"י, בצורה כזאת או אחרת, ממשיך את דרכו של הראי"ה קוק ולכן הוא תלמידו. מכאן ועד להיות תלמידו המובהק הדרך ארוכה. הראי"ה קוק תורתו עמוקה, ובינתיים בתשובותיך לא רק שהתייחסת אלי בזלזול, מילא אני סולח,
אלא שלא אמרת ולו דבר טעם אחד, וחבל.

בבקשה לדייק בקריאהאוהב אמת

כתבתי הסוגיה מבוררת ולא כתבתי שהתבררה. זה שהיא מבוררת כבר אלף שנה, ושוב ושוב צצים ויכוחים דומים ללא הכרעה, ואין דור בו לא היו עליה חלוקי דעות, רק מלמד שהיא בד"כ מבוררת או מתוך חומרה יתירה או בקלות דעת, והדרך הנכונה טרם נמצאה. הסוגיה היתה מבוררת בכתיבה הגותית או ספרותית, ולא בכתיבה תורנית. ואפילו שהמשוררים היו רבנים, כנדרשו לסוגיה לבשו כובע של משוררים. למשל המחזה לישרים תהלה מאת הרמח"ל, חלק ראשון, דבור א.

את צודקת בשני דברים שאמרת באופן כלליאוהב אמת

האחד, כל צדיק כבודו במקומו. רק צריכים לזכור שכל האמת לא נמצאת במקום אחד, אלא רק אצל הקב"ה.
השני, שיש מצווה גדולה לכתוב שירי קודש. וכדאי לכותבם על האדם לקדש את עצמו ולהצניע את לכתו.
בהצלחה!

סליחה?!בת שמש

אני אומנם לא מצלמת, אבל התעצבנתי קשות!!

א. יתקבלו רק צילומים שתוכנם תורה ומסורת ישראל. =סליחה? זו במה ליוצרים לביטוי העצמם שלהם, ואם אני רוצה להביע משהו שלא קשור לתורה ולערכים (כל עוד הוא צנוע), אין שום סיבה לדחות אותי! האתר הזה, עם כל הכבוד, הוא לא אתר יהודי בכלל. אתר של דתיים, כן. אבל לא של תורה.
ב. על הצילומים לעורר יראת שמים ומחשבה, ולהיות מעבר לנאה או יפה. =מסכימה עם החלק השני. ועם ה"לעורר מחשבה". אבל למה אני צריכה להעלות רק דברים שמעוררים יראת שמים?! מה אם אני רוצה לייצג משהו א-חר? כי אחרי הכל, יצירה לאומית היא לא בהכרח יצירה דתית.. זוכר?
ג. על היוצר להקדים ליצירתו דבר תורה או מאמר או שיר או סיפור. =לא חושבת. לא מפני שיש לי בעיה עם ההקדמה הזאת, אלא שיוצר שמצלם הוא לא בהכרח יוצר שגם כותב או משהו כזה, ושיר ברמה ירודה יוריד גם מערך התמונה.
ד. צילומים מרושלים בצורתם או באנאלים בתוכנם לא יתקבלו. =טוב, זה ברור, לא?

מסכים עם בת שמש.Dobby
לא הבנתי כלוםאוהב אמת

הצעתי, רק הצעתי, שתוכן הצילומים יהיה תורה ומסורת ישראל. אחרת, מה מייחד את היוצרים מיוצרים מעמים אחרים?
אבל את כתבת שזה לא אתר יהודי ולא אתר של תורה, אבל אתר של דתיים ושל יצירה לאומית. אמנם הפוך על הפוך

זה באמת לא אתר יהודי ולא אתר של תורה,בת שמש

זה לא אתר שנועד לתכנים יהודיים ודתיים. זה אתר ליצירה לאומית.

מה שמייחד אותנו זה שיש לנו גבולות בכתיבה שלנו. אנחנו כותבים, אבל לא על הכל, ובצניעות, ולא סתם כדי לסבר את העין והלב (גם) אלא גם כדי להכניס לנפש מסרים ואידיאליים.

כל מילה בסלעבדולח
את זה אמרו לפני 150 שנה סופרים מאומות העולםאוהב אמת

אפרופו יצירה לאומית, הנה שיר שכתב נפתלי הרץ אימבר מחבר ההמנון הלאומי:

גילוי שכינה

לא בנות השיר, בנות תשענה
אז אלים קדם חוללו
לא מהן מתנת הרננה,
לא רוחן עלי אצלו,
לא אבין לרען, אינני יווני,
לא אבן אבי, אך יוצרי עשני.

גם לא ממלאכי-השרת
לקחתי מתנת השירה,
שירי על גליון יחרת,
לא מהם לי תשורה.
כי רק בשירה אחת יעשו נפלאות
בזמרם: קדוש, קדוש, אלהי צבאות.

"יין - יאמרו - מועיל לשירה",
ואשת, כי איש אובד אני!
ובלעגי שפה לשוני החבירה
לשיר יין לא הדליקני,
שתיתי, אך לא הכרתי אותותיו
כי לעברי, היין, ימר לשותיו.

לא מבתי ספר וספרים
למדתי חכמת השירה,
כי לי היו מורים נבערים
לא כמורים בעיר הבירה,
פטישים חזקים, הרים עקרו,
ורגשות יקרים, הה, מנם נעדרו.

טרם בעור בשר רוקמתי,
נפשי בשחקים האירה,
עם שרפי-יה מקומי שמתי
ותהי עמי רוח השירה,
ובגוחי מרחם - מלאך היכני,
שירתי לשכוח, על פי סטרני.

גלוי-שכינה לי היתה,
מרוחה עלי אצלה
ובהודה ויופיה לי נגלתה,
ראיתי, לשיר אוכלה,
זאת היפה מקודש נאצלת
עימנו בגולה רבות סובלת.

ראיתי שכינה בוכיה
ןבידה נגעה בשפתי
ובסערת נפש הומיה
התחוללה רוח שירתי,
ראיתי השכינה, ורוחי התעורר,
ולאיש אחר נהפכתי - למשורר.

"קח כינור - אמרה - הך מיתריו,
שירה מלאתי רוחך,
עת רוחי תעבור בין בתריו,
אז ישמע קול זמריך".
ממנה מתנת שירתי עד היום,
התדעו השכינה? הוא רוח הלאום.

אוהב אמת,יו_יו

אמרת דברים לגמריי לא קשורים לדיון. עם חלקם אני לא מסכים, חלקם מיותרים, וחלקם כולם כבר יודעים.

מצטער על צורת התגובה פשוט התגובה שלך קצת עיצבנה אותי.

ההחלטה שלכם איננה ברורהדמבו

משני טעמים שונים :

א. אתם מענישים ציבור שלם ומונעים מהם לפרסם את התמונות שלהם רק בגלל שקומץ "לא הקשיבו להערות שלכם" ובכך מונעים מכל השאר את האפשרות ללמוד ולהשתלם. למה הדבר דומה?

לכיתה שבה נמצאים 10 תלמידים כי כל השאר מאחרים או נמצאים במכולת והמורה נואם נאום תוכחה למי שהיה בסדר ובה בזמן ורוצה ללמוד ולהתקדם. יגידו כל השאר, למה? מה אנחנו אשמים שחלק היו לא בסדר ? והם יצדקו.

ב. האם לקחתם בחשבון כי קצב ההתקדמות שאתם דורשים מהנוכחים באתר מהירה מידי, אולי הסבלנות שלכם קצרה מדי?

ג. לא ברורה הכוונה, האתר אינו מתקדם. מטבע הדברים פורום כפורום הינו מקום פתוח וכל הרוצה יבוא ויקח , אלא אם הוחלט ע"י מנהלי האתר כי מדובר בפורום סגור שהכניסה אליו מוגבלת ומיוחדת רק לטובי הצלמים, כפי שהבנתי לא זה המקרה פה.

ולכן, פורום פתוח, טבעי שיכנסו אליו המתחילים, הבינוניים, והטובים כדי להראות את היצירה שלהם ולקבל תגובות. חלק, מתוך רצון להשתפר וכי זה חשוב להם יקחו את העצות של האחרים ויפנימו אותם ויתקדמו, חלק יפעילו ביקורת על העצות ויחליטו כי אינן מתאימות להן וחלק לא יקבלו את התיקונים כי "פשוט לא מתחשק להם והם לא שמים קצוץ על מי שכל האחרים אומרים" . לא משנה באיזו קבוצה של אנשים אני חושבת שכאתר רצוי להוריד את מידת האמוציות ולהבין כי האתר משמש במה ואיננו צריך להתקדם לשום מקום.  

תגובה לא רשמית.ארגמן

א. אולי זה הפוך. אולי קומץ יוצרים איכותיים שעובדים ומתקדמים בגלל רוב היוצרים שמעדיפים לדרוך במקום. זה נשמע לי הרבה יותר הגיוני ככה.

ב. היית יכולה להגיד את זה אם הייתה איזו התקדמות נראית לעין. כרגע אין.

ג. לא פורום פתוח ולא פורום סגור. אתר, שבו מותר לא להיות מושלם, אבל חובה לנסות. הכניסה לאתר מותרת לכולם, אבל עליהם לקבל ביקורת בונה ולהתקדם. אתה לא יכול להעלות יצירות בינוניות ומטה ולדחות ביקורת בונה בטענה ש"האתר שייך לכולם". לאתר יש מטרה מובהקת- לקדם יצירה לאומית ויוצר שלא מעוניין להתקדם מקומו לא פה. המשפט האחרון שלך אינו נכון חד וחלק, ואני לא יודעת על סמך מה עשית את האבחנה הזו. האתר *אינו* במה.

שבוע טוב.

מה זה יצירה לאומית? טרם הבנתיאוהב אמת
קצת מוזרדמבו

שאת או העורכים פה לקחו על עצמם את נושא החינוך.

מדובר באינטרנט. כל אחד בוחר שם דמיוני ועושה ככל העולה על רוחו.

במקום שההודעה הפותחת תהלל ותשבח במה מיוחד האתר הזה, רצוי תתעסק בנושא תמונות ותמונות בלבד.

הרעיון מגוחך.ארגמן
אנחנו לא באים לחנך אתכם כמובן, אנחנו באים לקדם את היצירה שלכם. כמו רבים אחרים, אנחנו מעוניינים בקידום נושא היצירה במגזר שלנו ומקימי האתר החליטו לפעול באופן מעשי לקידום יוצרים צעירים ומתחילים. אם אינכם מעוניינים להתקדם- אף-אחד לא מכריח אתכם להישאר.. יש אתרים שהם במה בלבד, לא האתר הזה.
לגבי הנושא שהעלה אוהב אמתטל23
באמת שאני לא מבין את הדרישה [הצעה] ש"יתקבלו רק צילומים שתוכנם תורה ומסורת ישראל",
האתר בהגדרתו איננו אתר ליצירות קודש גמור בלבד,
{מה גם שיצירות קודש עלולות ברמתם הנמוכה להיגרר לסוג של "אומנות מגויסת" ומאוד לא יפה..}
הייתי אולי משנה את הצעתך ל"יתקבלו רק צילומים עם אמירה מסוימת" [אכן, הגדרה בעייתית במקצת, אבל אני כן חושב שהיא מסוגלת להוות קריטריון מסוים]
אתה שואל, מהי הלגיטימיות של יצירות שאינן קודש?
קודם כל, ערכן לא פחות מלימוד מתמטיקה לא-שימושית באוניברסיטה,
הרבות חכמה בעולם לא פחות חשובה מהרבות יצרה בעולם.
דבר שני,
שאלו פעם איזה רב {מצוין רק לשם חידוד האמירה שלי, אבל אני כלל לא מתכוון להשתמש פה ברב כ"גב" מסוג כלשהו..} מהו תפקידה או מקומה של האומנות?
אותו רב סיפר סיפור מסוים,
היו בכיתה אחת בחור למדן וחכם שלמד הרבה תורה וחבורת בחורים שעסקו יותר בעבודות, בחיים בחוץ וכו'
פעם אחת היתה להם שאלה מאוד חשובה לגבי משהו מסוים שהם נתקלו בו, הם הגיעו לאותו בחור ושאלו אותו, חשב וחשב ע"פ כל מה שלמד וענה להם תשובה מסוימת, הם המשיכו בחייהם, לאחר זמן מה גילו שהתשובה שנתן להם לא מספיקה, הלכו אליו שוב, ושוב, הוא חשב וחשב עד שהגיע לתשובה מסוימת   וכך נמשכו הדברים אינסוף שנים...

אני מקווה שהמשל מובן,
האומנות יכולה לשמש כנציגת החיים במידה מסוימת, היא תובעת מהקודש {שלא חייב לכתוב תגובות באתר..} לשאוב מתוך עצמו התייחסות למציאות קונקרטית, לתביעות של מחשבות, רגשות, וכו'
כך הם מפרים אחד את השני, קודש וחול.

כדי לחדד את האמירה בקשר לנושא הספיציפי שהעלו,
ההצעה שלי היא שיועלו רק יצירות שיש להם משהו לומר {במובן הלא-חמור של ההגדרה}

ברור לי שסטיתי מהנושא קצת, מצטער על האריכות..

שבוע  טוב!
שבוע טובאוהב אמת

סוף סוף מישהו שמדבר לעניין. יש טעם לדבריך, בתנאי שהכל במידה נאותה ובטוב-טעם. נאמר על אחד האמוראים שהכיר את כל שבילי הכוכבים שברקיע, וממשיכה הגמרא ושואלת מאין הכיר אותם, ומשיבה שמתוך שלמד תורה הכיר את בוראו ואת מעשיו.
מה נכלל בגדר מסורת ישראל לא אמרתי.

אוהב אמת יש דברים יפים שהם לא יכנסו אצלך להגדרההסהר האיתן

תורה ומסורת ישראל. אבל הם יפים ויש איזשהוא אמירה בם. כמו למשל צילומים של פרחים שזה מראה את היופי של הטבע שה' ברא לדוגמא.

אז מה הם לא אומנות?

אז כל העולם צריך להיות מגויס לטובת מסורת ישראל?

ההבדל בינינו לשאר היוצרים שאנחנו יוצרים מגבולות מאוד ברורים וערכים ומסורת עליהם גדלנו,

לא כל היצירות בעולם צריכים ליצור איזשהוא מסורת יש איזשהוא מסרים מאוד חיובים שלא קשורים למסורת.

זה לא שיעור תורה פה! זה אתר יצירה וחלק מהעניין שליצור זה לפרוק משהו אצלנו בנפש

הראי"ה אמר שחובה על האדם להוציא את האומנות שלו החוצה ואם הוא לא עושה את זה אז זה רע.

אומנות זה כל המישורים לא רק מסורת ישראל.

(זה רק חלק מהאומנות מה שאתה מציג,חלק מאוד לא כולל וקטן בהשוואה לחלקים האחרים)

תשובהאוהב אמת

כל יצירה על מנת שתהיה טובה צריכה לנבוע מאהבת השם יתברך. אפשר לצלם פרחים. אבל מה ההבדל בין פרח שצילם ירא שמים לבין פרח שצילם אפיקורוס? שניהם נראים יפים. ואפילו אם בצילום שצילם ירא השמים יש משהו מיוחד, האם הוא יותר יפה מהפרח עצמו שברא הקב"ה? והאם אין דרך עדינה יותר ומשמעותית יותר לבטא את אהבתו לבורא עולם?

כן!בת שמש
צילומי פרחים הם לא אומנות. [אולי אומנות כן, אבל יצירה- בטוח שלא! בזה שצילמת פרח שעומד במקום, ש-בינינו- הוא לא משהו מיוחד ולא קשה לתפוס אותו, לא יצרת שום דבר. ולכן לצילומים כאלה אין פה מקום לדעתי. כי זה אתר י-צ-י-ר-ה.]
רואים שאין לך שמץ בצילום..הסהר האיתן

את לא יודעת כמה זה קשה לתפוס פרח בצורה מושלמת.

כל עוד אין לך מושג בצילום אני לא מבינה למה את קובעת מה יצירה ומה לא.

הבהרה.ארגמן
עמדתו של "אוהב אמת" היא לא העמדה של עורכי האתר וגם לא תהיה בזמן הקרוב. כרגע, מי שקובע איזה צילומים יתקבלו לאתר הוא יהונתן, ע"פ הקריטריונים של האתר ולא של אף-אחד אחר. אין לכם מה להתלהם על "אוהב אמת" כי החוקים שהציע לא יהפכו לנוהל פה בזמן הקרוב, במיוחד לא במצב הנוכחי של קטגוריית צילום [אין].
למה החלטת שאין לי שמץ בצילום?בת שמש
מאין לך שאני לא מעלה צילומים מכינוי אחר? [ובמקרה שתהית- יש לי חמישה כינויים. חמישה. וכל אחד למשהו אחר.]
אז את, אל תגידי דברים שאת לא בטוחה לגביהם. וחוץ מזה, האתר הזה נועד ליצירה- שהיא משהו שלא היה קיים קודם- ולא לפרסום דברים ש"איזה יופי שהצלחת לתפוס אותם! קבל פרס!". כפיש?
בת שמשהסהר האיתן

אני מאמינה לך כשאת אומרת שאת מצלמת.

אבל את יודעת כמה קשה לצלם פרח בצורה מושלמת?

את חייבת בשביל זה לתפוס את כמות האור המושלמת, הזווית המושלמת.

זה לגמרי אומנות!

זה לקחת פרח ולצלם אותו בצורה חדשה,

בדיוק כמו שמצלמים שקיעות וכל שקיעה היא אחרת מהשקיעה ביום הבא..

כן, אני יודעת שזה קשה.בת שמש
זו אומנות, זו לא יצירה. וכנ"ל לגבי שקיעות או זריחות. איפה בדיוק יש בצילום של שקיעה משהו משלך? איזו אמירה?
יש את טביעת היד הצילומית שלךהסהר האיתן
כוונתי צורת הצילום שלך, יש שם טביעה אומנותית משלך.
אבל,יהודה ו.

אם את מגדירה את זה ככה, בעצם בכלל אין מקום לצילום כאמנות, כי צילום הוא הנצחה של משהו שהיה קיים, לא רק שקיעה - גם מחוות של אנשים, תנועות, פרצופים, התרחשויות - הכל אתה בעצם "לא יוצר". [וגם לפי ההגדרה הזו רשימת מכולת היא יצירה - אבל זה כבר נושא אחר...]

איך שאתה מצלם והופך את האוביקט למשהו אחרהסהר האיתן
זאת היצירה וככה בעצם אתה יוצר.
אף אדם לא יוצר דבראוהב אמת

או שהוא מצליח להיות כלי לאורו של הקב"ה יתברך שמו וכך נוצרת יצירה, או שהוא שמתבונן במראה באגו שלו ובאהבתו העצמית קורא לכך יצירה.

ה' נותן לאדם כוחות לעשות יצירות.הסהר האיתן

בלי יצירות לא היו המצאות.

הכל מידי שמים מלבד יראת שמיםאוהב אמת

ואם האדם יוצר ואיך הוא יוצר ומה הוא יוצר, זו כבר בחירתו.

או בת שמש! זאת מחשבה יהודית!אוהב אמת

עזבו שניה תנצלו"ש ...ילץ

מה הוכלת יש, אין,...מה?...

אין לי כוח לקראה את כל השירשור בשביל לדעת מה הוכלת...יאללה תעזרו..

בינתיים הקטגוריה סגורה.ציר 60אחרונה
בס"ד

וכל עוד לא תצא הודעה רשמית מטעם צוות האתר אף שרשור לא יוכל לספר לך על פתיחתה..
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך