בס"ד
היו היה פעם צלם מתחיל.
אותו צלם, כמו כל יהודי טוב, תמיד שאף להתקדם, אבל להתקדם זה לא קל, זה אפילו די קשה.
צריך להשקיע, ללמוד, לקרוא חומר, ולנסות הרבה בשטח.
ומה לעשות, לידידנו לא היה הכח לכך, כמו כל יהודי טוב, הוא חיפש אינסטנט.
והנה יום אחד הוא גילה אתר שקידם בקלילות מרחק אלפי שנות אור!
לאותו אתר קראו "בלי חרקים" [שם בדוי].
ואיך האתר קידם אותו, אתם שואלים?
אז זהו סוד העניין:
מאותו יום בו הצלם שלנו גילה את האתר הוא החל לקבל תגובות לצילומיו.
זה התחיל ב"נחמד!" אחר זמן מה הוא כבר החל לקבל תגובות בסגנון "יפה!" ו"מדהים!" ולפעמים, אם המגיב היה חבר ממש טוב שלו, הוא היה אפילו מקבל תגובות יותר נלהבות!
אז אל תגידו שהוא לא התקדם, עובדה, תסתכלו אילו תגובות הוא מקבל!
חבר'ה, אז האמת שהסיפור הוא רק חלק מהבעיה, אבל אם לא הייתי פותח בסיפור כלשהו סביר להניח שלא הרבה אנשים היו קוראים את ההודעה וכמו חברותיה הרבות היא היתה צונחת בקלילות במורד הפורום. מה לעשות, זה טבעו של עולם.
טויב, אז לאחר התייעצויות עם צוות האתר הוחלט לפרוס את כל הקלפים על השולחן.
קטגוריית "צילום" באתר שונה מרוב הדברים האחרים שהכרנו ברשת.
מצד אחד יש ברשת אתרי שיתוף תמונות רבים, אתרים אלו ניתן להגדיר כאתרים של "חבר'ה", אחד החבר'ה מצלם משהו נחמד, כן יצירה, לא יצירה, יפה, לא יפה, טיול שנתי, יום הולדת, אח קטן, אופנוע חדש, וכו' ורוצה לשתף את החבר'ה, אז הוא מעלה את התמונה לאתר.
אני מעדיף לחשוב שכל היוצרים באתר מבינים שזה לא האתר שלנו.
מצד שני, ישנם אתרים שמהווים במה לצלמים, אך זוהי כל מטרתם.
הם מעמידים רף די גבוה, וכמעט ולא נותנים כלים שיעזרו ליוצרים, ובייחוד ליוצרים בתחילת דרכם, להשתפר.
גם זה לא האתר שלנו!
האתר שלנו, מעבר להיותו במה לעידוד יצירה יהודית לאומית על שלל גווניה, שם לו למטרה גם לעזור ולתת כלים ליוצרים להתקדם ולהתפתח.
לכן אנו מאשרים צילומים גם אם אינם ברמה גבוהה במיוחד, לכן גם אין דבר כזה שליחת מסר פסילה ליוצר בלי הסבר מדוע היצירה נפסלה, ולכן אנו כ"כ מנסים לדחוף בכפית של כסף כל מיני דברים כגון "מדריכי ארגמן", מדריך הקומפוזיציה, והמדריך לכתיבת תגובות.
אך לצערנו אנו נענים בקול ענות חלושה, רוב [לא כולם!] היוצרים בקטגוריה מתעלמים באלגנטיות מכל ניסיון להזיז כאן משהו, והאתר פשוט מתעקש לדרוך במקום ולא לזוז לאף כיוון.
הלכך, לאחר ניסיונות רבים לקדם דברים מסוימים, ולאחר שעות רבות של מחשבות והתייעצויות הוחלט על
סגירת קטגוריית צילום באתר עד להודעה חדשה.
אני מתנצל בפני הבודדים שרק בשבילם התלבטנו רבות בנוגע לצעד זה, אך במצב הנתון אין אפשרות אחרת.
חודש שמח ובשורות טובות.
ציר 60.