טוב התלבטתי אם להעלות את הנושא, והחלטתי שדיי הגיעו מים עד נפש ושאני חייבת עצה.
נמאס לי להיות הדוסה שכל הזמן מעירה! יוצא מצב שאצלנו בכיתה הקטע של דרך ארץ, ולשון הרע דיי חלשלושים. אני מעידה על עצמי שאני גם נופלת. אבל אני כן עושה השתדלות. ועכשיו שאני עושה השתדלות זה אנוכי יהיה אם אני לא יעשה כלום לעזור אפילו במעט לבנות אחרות, אפילו שרק ידעו את גודל העוון שהן עלולות לגרום.
אתן דוג', אני ראיתי בנות שזרקו טישו רטוב על כל הקירות של השירותים, ואני יצאתי הדוסה המגעילה שהערתי להן, אבל באמת- הן לא שמות לב שזה השחטת רכוש מוחלטת ושזה התנהגות לא ראויה?
והנושא עכשיו של פורים, הרעיון של כניסה לכיתות ושירה של "מי ש.. מי ש.." ניראה לי פשוט הפוך מהכוונה המיוחלת. "משנכנס אדר מרבים בשמחה" ולא "משנכנס אדר מרבים בשטות" אני באמת לא מבינה איך כניסה לכיתה והפרעה למהלך השיעור באמת יגרום לשמחה, לרוב הבנות בכיתה שלי יושבות ומייבשות את הבנות שנכנסות, מלבד כמה שמצטרפות. עכשיו מה עושים? זה לגמרי ניראה לי שהן שכחו קצת מה זה דרך ארץ, ואני יודעת שפורים ושזה זמן לעשות צחוקים וכו' וכו'. אבל זה לא שמחה אמיתית. הן רוצות שמחה אמיתית שיכנסו בבוקר עם משו ושילמדו אותו וישאירו טעם טוב בפה, שיעשו איזה משחק כיף, והכי חשוב- שיבקשו רשות מהמורות אם אפשר להיכנס.
ולגבי לשון הרע, כשאני שומעת בנות מדברות? מה לעשות? לעזוב ת'מקום- עם הידיעה שהן מדברות ומרכלות, לנסות לעצור? מה אפשר לעשות? איך אני יכולה להעיר? זה בכלל המקום שלי להעיר?
ובאמת, אני יבשושה דוסית שהורסת את כל הכיף? כי אם כן, אני צריכה לעשות את ההשתדלות שלי להפסיק בעז''ה, אבל אני כן חושבת שהבנות עברו את גבול הטעם הטוב.
אשמח נורא לתשובות, ותודה על האוזן הקשבת!