ישבתי מולה. לא מעכלת את הסיטואציה.
אני? מטפלת? וואט?
זה היה חדר יחסית קטן שתי כורסאות ירוקות, ושולחן קטן באמצע שעליו מונחות חבילות של טישו
וקנקן עם מים.
אני סוקרת בעיניי את החדר מנסה לדמיין את הקירות שספגו כל כך הרבה סיפורים קשים, תוהה לעצמי איך הם לא מתמוטטים מרוב עומס.
'איך קוראים לך? '
'אוריה..' אני עונה לה ומרגישה את הדמעות כבר מטפסות בגרון
הי תרגעו אני לוחשת להן עוד לא התחלנו מה אתן קשורות?
אבל.. הם לא כל כך מקשיבות לי.
אני יושבת מול בנאדם שבחיים לא פגשתי, ובוכה בכי לא נשלט. אוריה מה עובר?.
היא מתבוננת בי בשקט, מושיטה לי טישו ומחכה שאני ירגע.
אני עושה הסכם זריז עם הדמעות שאם הם מחכות עכשיו אחר כך אני אתן להם לצאת חופשי בלי הגבלה. ובלב אני מקללת את הרגע שאמא הצליחה לשכנע אותי ללכת אליה.
התחלנו.
'את יכולה לנסות להסביר לי מה מלחיץ את אוריה?' היא שואלת.
אני מרגישה שוב את הדמעות ונוזפת בהם שיכנסו בחזרה.
'הכל..'
היא שותקת ומסתכלת בי עמוק.
'אני רק מגיעה לשם הלב שלי על מאתיים. אני פתאום לא אני. אני לא יכולה עם כל הפוזות שם זה גורם לי רק להיכנס יותר פנימה ולא להראות את מי שאני בפנים. זה כל כך.. לא אמיתי. אני לא עומדת בזה.'
'את יודעת שזה קשיים של התחלה נשמה. בהתחלה את צריכה קצת יותר להיות 'חיצונית' אבל אל תדאגי זה משתנה, עם הזמן הן ילמדו להכיר אותך מבפנים..'
היא מנסה לעודד.
'אולי תחליטי שאת מנסה חודש ואחר כך נראה מה יהיה? אבל באמת מנסה. בכל הכוח'
זהו. הן לא יכולות עוד להיות בפנים. הם שוטפות את כולי. אני בוכה על הנפש שלי שמרגישה שזה לא המקום שלה. אני בוכה על עצמי שאני כזאת.. דפוקה. אני בוכה על הכל. על התקופה, על הקושי על זה שאני לא יודעת להתמודד.
היא מנסה שיטה אחרת.
'עכשיו את הפחד של אוריה. תנסי להיכנס לראש שלו. מה הוא מרגיש?'
השתנקות. השתתקות.
'אממ הוא מפחד?' אני מנסה.
היא מבליעה חיוך.
'ממה אתה מפחד הפחד של אוריה?'
'מהכל. מהסיטואציה. מזה שהכל שם כל כך .. חיצוני. ואני מגיעה ופשוט הלב שלי מתחיל לדפוק חזק חזק כאילו הוא עוד דקה יוצא מהגוף. והדמעות? בוכות מכל מילה מכל מבט מכל חיבוק. מלשמוע את אמא בפלאפון. בחיים לא בכיתי כל כך הרבה..'
'אל תתני לו להשתלט עלייך. את.. חזקה ממנו.'
'לא בשליטה שלי.'
'זה בדיוק הנקודה זה לגמרי בשליטה שלך. כל פעם שהפחד מתגנב לך ללב תגרשי אותו.'
'ואם אני לא מצליחה?'
'תביאי גרעין תורני שירקוד לך בלב. שיגרש משם את הפחד. הוא סתם נראה ענק ומפחיד זה שקר. הכל דימיון.'
אני מתייאשת כבר מלעצור את הדמעות.
יוצאת משם.
בוכה ברחוב, בוכה באוטובוס, כבר לא אכפת לי שיראו אותי ככה.
לאן הגעתי?
ורק מרימה אליך מבט. מבקשת שתפתח לי אי שם איזה חלון שאני יצליח לראות בתוך החושך הזה, איזה קרן אור.