לא יודע ת הא ם זה קשר לפי אבל...אנונימי (פותח)
יש לי ציפורן חודרנית, ואני ממש מפחדת מהניתוח! מישהו יכול להרגיע אותי?
אני מפחדת מרופאים ברמה כזאת שאני לא מוכנה להכנס לרופא שיניים...
אני בנץ ארבע עשר ה עם זה משנה
יש דרכים נוספות לטפלאנונימי (3)

ללא ניתוח.

תראי פה: יש לי ציפורן חודרנית בבוהן ברגל - רפואה מהטבע

ויש גם טיפול הומאופתי שיכול לעזור.

כדאי לנסות דרכים אחרות לפני הניתוח.

זה כבראנונימי (פותח)

כאילו התפשט כבר זיהופץ זה עדיין יעזור?

אם יש זיהום, לך לרופא שיטפל. אל תשחק עם זה.אנונימי (4)

רוצה שארגיע אותך? 

סבבה: 

זה לא "ניתוח" - זה ניתוחון. זה לוקח פחות זמן מלהסתפר ולא בהרדמה מלאה. 

עושים את זה עם הרדמה מקומית. אתה לא תרגיש כלום.

זריקה קטנה בהתחלה (אני מניח שיצא לך כבר לקבל זריקות - זה לא באמת כואב ובקושי מורגש) וזהו.  

האמן לי, יש היום חומרי הרדמה כ"כ טובים ומשככי כאבים כ"כ יעילים (לאחרי הניתוח) שזה יכאב לך פחות מלדפוק את הזרת ברגל של השולחן. 

יומיים אח"כ לא תבין מה עבר לך בראש שאכלת על זה סרטים. 

הומאופתיה כן.אנונימי (3)

הבעיה עם ניתוח זה שהחודרנות והזיהום מתפרצים שוב ואז צריך לחזור עליו.

(לא רציתי לכתוב את זה בתגובה  קודם כי גם ככה את בחרדה).

קיבלת תרופה מהרופא לטיפול בזיהום בינתיים?

יש עוד רעיון לטיפול בזיהום (לא בנטיה של הציפורן להפוך לחודרנית), שלא כתבו והוא עובד טוב, עכשיו נזכרתי:

לערבב כפית דבש, כפית קמח וכפית משחה אנטיביוטית (למשל משחת עיניים, או את המשחה שקיבלת מהרופא),

להניח את העיסה שנוצרה על המקום - כמות גדושה, ולעטוף את הבוהן בתחבושת או אפילו עדיף בשקית קטנה נקיה לסנדוויצ'ים - ככה החומר לא יתייבש - למשך לילה.

הדבש מושך את הזיהום החוצה והמשחה האנטיביוטית פועלת את הפעולה שלה חזק ומהר יותר.

ואם יש לך משחה שמכילה צמחי ריפוי, עוד יותר טוב.

אבל בנטיה של הציפורן להתעגל ולהפוך לחודרנית רק הומאופתיה יכולה לטפל.

סלח לי, אבל זה שטויות במיץ.אנונימי (4)

אם עושים את זה כמו שצריך - שום דבר לא חוזר, ואין זיהום וזה לא חוזר. 

אם יש זיהום, הולכים לרופא - לא משחקים עם כל מיני אמונות טפלות וטיפולי וודו - את זה עושים כשיש "תחושת אי נוחות אחרי שאוכלים גויאבה" וגם אז, חוץ מלבזבז זמן וכסף, זה לא נותן כלום. 
אתה מנסה להביא אותו למצב של נמק? 

טיפת אחריות. 

ספר את זה לאבא שלי ששנים סבלאנונימי (3)

ונותח פעם אחר פעם עד שטופל בהומאופתיה.

אולי די עם סיפורי הסבתא האלה?אנונימי (4)

עכשיו עברתם לנסות להוציא כסף מילד בן 14? אין לכם בושה? 
אתה מצפה שהוא ייקח מההורים שלו או יוציא את כל מה שהוא חסך בעבודה בחופש על הנוכלות הזאת? 

הומאופתיה עוזרת למצב אחד בלבד - התייבשות!
זה מים .

פותח השרשור היקר: 

כפי שכתבת אתה בן 14 ואם היית מבוגר יותר, אז חשוב שתלמד כבר עכשיו - הומאופתיה היא רק מים. 

אין לה שום השפעה. 

מעצבנת אותי חוסר הבושה של אנשים לנסות ולרמות נערים. מבוגר שמאמין בשטויות האלה - זו בעיה שלו, אבל לנסות לרמות נער בן 14? לסכן את הבריאות שלו? זה כבר ממש פשע. 

זה הגיע למצב שממשלות ארה"ב, בריטניה ואוסטרליה הוציאו הודעות לגבי זה שהומאופתיה היא חסרת כל יעילות. 

מה כ"כ מדהים בזה? שבכל עסקה שמתרחשת בכל מדינה, הממשלה גוזרת קופון שנקרא מע"מ. גם בארץ. 
אז ממשלות מאוד גדולות אמרו לאזרחים שלהם שהן מוותרות על המע"מ הזה - שמסתכם במאות מליוני דולרים בשנה -  רק שהציבור יפסיק לממן את הנוכלות הזאת. 

אלפי מחקרים בנושא נסקרו שוב ושוב והתוצאה זהה - הומאופתיה היא חסרת יעילות לחלוטין. 

אפילו מחקרים שממומנו ע"י חברות שמשווקות מוצרים הומאופתיים! 

ולמה שזה יעבוד? הרי מבחינה מדעית, במים שמקבלים בטיפול הומאופתי אין אפילו מולקולה אחת של חומר פעיל. הדילול כ"כ גדול שבאנלוגיה מדובר על נפח של גרגר אורז בתוך נפח של 20 פעמים מערכת השמש - כך שאין שום סיכוי שקיימת איזושהי מולקולה של חומר פעיל במים. 

למים יש זיכרון? אני לא רוצה לספר לך כמה ילדים עשו פיפי (או דברים אחרים) בכנרת - אם למים היו זיכרון, היינו כולנו בבעיה חמורה. 

תמיד כשתשמע על טיפול קסם כלשהו, שאל את עצמך: מה מרוויח מי שממליץ לי עליו? 

האם כשרופא רושם לך מרשם, הוא מרוויח כסף? לא. קופת החולים שעבורה הוא עובד מוציאה עליך כסף - כלומר, מפסידה. 

האם הומאופת שכותב לך בפורום אינרנטי מרוויח מזה? סיכוי טוב שכן, שכן הוא עצמו גובה כסף על ה"טיפול" וה"ייעוץ". 

ואם באנקדוטות עסקינן: 

הומאופתית ש"מטפלת" כבר כמה שנים באנשים שכותבת בפורום הזה התווכחה איתי לא מעט זמן וטענה שתולעי מעיים נוצרות מעצמן כשהתנאים מבשילים... כמובן שזה מגוחך ובסופו של דבר, אחרי הרבה מאוד זמן, היא חזרה בה. 

והיא מטפלת באנשים!

זו רמת הידע שיש להומאופת הממוצע - וזה לא מונע ממנו לטפל באנשים. 

(היא גם התווכחה איתי האם ויטמינים בביצה נמצאים בחלבון או בחלמון. היא טענה בתוקף שבחלבון וכמובן שגם בזה איה טעתה - אבל זה לא הפריע לה לחלק עצות בנושאי תזונה). 

לגבי הציפורן החודרנית והזיהום שלך -  ברוב המקרים, תרופות (כדורים או משחות) ירפאו את הזיהום. למען האמת, הרבה מאוד פעמים זיהום יעבור מעצמו. 

יחד עם זאת, זה לא תמיד המקרה ובמקרים קיצוניים המצב יכול להידרדר ולהחמיר עד לנזק בלתי הפיך (אפילו קטיעה). 

זמן הוא פקטור חשוב וכל בזבוז זמן על דברים כמו "הומאופתיה" יכולים לגרום לנזק. 

גם אם כל מה שכתבתי לך כאן לא שכנע אותך ובכל זאת תחליט ללכת להומאופת ולשלם מאות שקלים - לך במקביל גם לרופא כדי למנוע נזק אפשרי בעתיד. 

תרגיש טוב ורפואה שלמה. 

אפילו לא פתחתי את התגובה שלך כדי לקרוא.אנונימי (3)

אתה חוזר שוב ושוב, בכל השירשורים, על אותן מנטרות אז אני לא רואה צורך לקרוא או להגיב.

אתה עושה את העבודה שלך.

גם אתה צריך להתפרנס ממשהו.

אישית הייתי מתפרנס מלסייע באמת למי שסובל ומחפש פיתרון יעיל.

מי שקיבל טיפול הומאופתי והחלים יודע כמה טיפול כזה יכול להוציא מהתפרצויות חוזרות של הזיהום.

ההודעה לא היתה מיודעת לך - היא היתה מיועדת לברי דעת.אנונימי (4)

אבל אולי תסביר לי איך אני - בתור פיסיקאי שכיר שעובד בהיי טק בתחום שלא קשור בשום צורה שהיא לרפואה - מתפרנס מזה? 

"טיפול הומאופתי" - שם מפוצץ קצת ל"כוס מים", אתה לא חושב? 

"אישית הייתי מתפרנס מלסייע באמת למי שסובל ומחפש פיתרון יעיל"אנונימי (4)

אז אני מניח שלא מצאת עבודה בתחום והתחלת לרמות נערות בנות 14 כדי לנסות להוציא מהן את מעט הכסף שהן הרוויחו בעבודה בקיץ... הגיוני בסה"כ... 

אנונימי (3)

נזכרתי בתגובות שלך השבוע כשהמניות של חברת תרופות מסויימת ירדו.

משקיעים כל כך הרבה כסף כדי להכפיש ולהגחיך את הרפואה האלטרנטיבית, בסוף אנשים מבינים מה טוב ויעיל באמת.

טוב, אז גם בכלכלה אין לך מושג... למה אני לא מופתע?אנונימי (4)

יודע מה קרה ב"טבע"?

אני אסביר לך לאט, כדי שתבין: 

פיתוח תרופה הוא עסק יקר. שעה של מדען, היא מאוד מאוד יקרה (האמן לי, מדענים מקבלים משכורות מאוד גבוהות). 

כדי שיהיה תמריץ לחברות תרופות להשקיע כסף בפיתוח תרופת, יש להם הגנה חוקית על הפטנט למשך שבע שנים תמימות. 

שבע שנים שרק החברה שרשמה על התרופה את הפטנט יכולה לייצר אותו. מונופול. 

חלק מאוד מאוד גדול מההכנסות של טבע הגיעו מתרופה כזאת בדיוק שאותה חברת "טבע" פיתחה בשם קופקסון - שהיא התרופה היעילה ביותר לטיפול בטרשת נפוצה. 

אז מה קרה? התסיימו להן שבע השנים הטובות וכעת כל חברת תרופות יכול לייצר את התרופה הזאת - מה שנוגס בהכנסות של חברת טבע. 

כלומר, זה לא שאנשים לא משתמשים יותר בתרופה, אלא בדיוק להיפך - כולם מיוצרים אותה עכשיו!

רפואות אליל אין טעם להכפיש - כל בר דעת יודע שהן לא עובדות. 

לפעמים יש נערים ונערות צעירים שעוד אפשר למכור להם שקרים עד שהם מתבגרים וקולטים את הבלוף ופעמים יש גם מבוגרים שהם לא מאוד חכמים או שהם נואשים ומאוד רוצים להאמין בחדי קרן ופיות. 

אז הוכחת שאתה גם לא מבין שום דבר בכלכלה בכלל או בחברות התרופות בפרט. (וזה ידע כלכלי שאפשר לקרוא אותו באינספור כתבות באינטרנט). 

יש עוד משהו שאתה רוצה להפגין בו את בורותך ברבים?  

הפותחתאנונימי (פותח)

אמא שלי אחות פעילה. אני סומכת עליה. גם מדובר ברופא ען ניסיון רב .

זה בסדר יקרה.אנונימי (3)

הוא מתכוון אלי בעיקר.

זה עניין שחוזר על עצמו כל פעם שמציעים כאן בפורום (רפואה מהטבע כן?) פתרונות ברפואה האלטרנטיבית כמו הומאופתיה, או אפילו כמו שימוש בדבש.

מפחיד את המגיבים ומאשים אותם בחוסר אחריות אם יפנו לפתרונות טבעיים גם כשהטיפול האנטיביוטי לא ממש מוכיח את עצמו.

ואיך האצבע והציפורן הלילה? מקווה שאת מרגישה יותר טוב.

בעז"ה רפואה שלמה בקרוב.

אני מתכוון רק אליך. אתה זה שמנסה לעשות כסף מייאוש של נערה.אנונימי (4)

זה לא היה מכוון אלייך, אלא לנוכל שמנסה להוציא ממך כסף ברמיהאנונימי (4)

אני בטוח שהלכת לרופא טוב. (למרות שלפעמים כדאי חוות דעת נוספת בכל זאת). 

רפואה שלמה. 

ממש אביר זכויות האזרח.אנונימי (3)

לפותחת - תבררי על טיפול הומאופתי במסגרת קופת החולים שלך.

מישהו צריך לנסות ולהגן על נערים מנוכלים כמוך.אנונימי (4)

הומאופתיה זה מים שנוכלים מוכרים בהרבה מאוד כסף לאנשים מיואשים שמוכנים לנסות הכל - חסכתי לך את הבירור. 

מישהו צריך להעמיד במקום טרול בריון מקלדת כמוך.אנונימי (3)

מישהו כאן כועס כשחושפים שהוא נוכל...אנונימי (4)

אז אין חדש. אותן מנטרות כרגיל.אנונימי (3)

הלכתי לרופא.אנונימי (פותח)
הוא נתן לי כדורים אנטיביוטיים ומשחה לשבוע. לא עזר.
הוא נתן לי עכשיו עוד פעם, סוג אחר, וזה עדיין לא עזר. אמי אמורה ללכת אליו ביום ראשון.
הבעיה היא שכן ככה אי אפשר לטפל בזה כי זה מזוהם...
אני יכולה להעלות תמונה אם מאביו רוצה...
ודרך אגב, אני בת...
לאחותי גם היה את זה, ובא אמרה שזה ממש כאב לה. ויש לה סף כאב גבוה. לי יש נמוך. אז
..
תנסי את המשחהאנונימי (3)

שנתן לך הרופא עם דבש. תכסי ותני לזה לעבוד.

דבש ידוע כאנטיספטי - כלומר, מחטא, נוגד זיהום.

תראי פה: דבש טהור לגוף ולנפש

ותגגלי עוד " דבש הוא אנטיספטי"- אני על אינטרנט רימון והחסימה לא מאפשרת כניסה לאתרים נוספים, אבל יש הרבה מידע על זה.

בכל אופן את במעקב של רופא מטפל, וכבר לקחת אנטיביוטיקה. אין לך מה להפסיד.

וממליצה בחום על טיפול הומאופתי.

חכי ליום ראשון ותראי מה הוא יגיד לךאנונימי (4)

את יכולה גם לקבוע תור אצל רופא אחר ולבקש חוות דעת שניה. 

לפעמים מנקזים איבר שיש בו דלקת או זיהום אם יש בו נוזל (זה לא כואב. דקירה קלה). 

הרבה פעמים אנשים נוטים להעצים חוויות של כאב וסבל שהם חווים. (כולנו עושים את זה, כי זה הופך סיפור רגיל לסיפור מיוחד). 

לפני הניתוח, תגידי לרופא שאת מפחדת ורגישה לכאב והוא יזריק לך מספיק חומר מאלחש. אל תדאגי. 

זה באמת לא סיפור. 

אל תדאג, הכול יהיה בסדריעל -ND

זאת בעיה שהיתה וישנה וכנראה תהיה אצל מיליוני אנשים, ומיליוני אנשים יוצאים מזה בשלום. לא שמעתי שאצל מישהו זה לא הצליח.

זה לא ממש ניתוח. זה פולה כירורגית קטנה ומהירה.

ולא משנה בן כמה אתה. אנשים בכל הגילאים יכולים לפחד מרופאים ובטח מניתוחים.

עדכון טובאנונימי (פותח)
אז הלכתי היום לטרם כי זה נראה ממש לא טוב, עם הורה שלי.
בקיצור עשיתי הרדמה כללית, וסיימתי עם זה. עדיין לא יודעים איך זה יהיה, אבל בואו נקווה לטוב.
יש לי תור לרפא מומחה לפני ראש השנה, שזה יחסית קרוב...
טוב לשמוע. בעז"ה, יהיה טוב. רפואה שלמה.אנונימי (4)אחרונה

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך