קיבלתי דברים מהמשפחה כבר כמו מנשאים, מיטה ולול, אמבטיה, וגם יש ציוד אצל ההורים שלי שרוצה שיישאר אצלם לאחרי הלידה וכשגיע אליהם לא נצטרך לסחוב..
עכשיו, שאלתי היא בעניין חדש או לא, מה קריטי חדש ומה לא? נניח בגדים ברור לי שחדש, שהתינוק יהיה נקי וכו ואם זה בגדים מהמשפחה שמורים שאני יודעת את מי עברו זה בסדר.. זה הראש בגדול.
רהיטים, הציוד והריהוט של פעם הרבה יותר חזק ואיכותי.. לכן אין לי בעיה עם יד 2 ודומיהם.. השאלה מה כן כדאי חדש ומה לא.
זאת לידה ראשונה, אסז מה שחדש יהיה הלאה לתינוקות הבאים בעז"ה, ושימושי לעתיד.. אימי שמרה הכל, בגדים צעצועים, ציוד וכו.. וזה כיף לדעת שנבוא אליה יהיה הכל.. או לקחת מה שצריך.. זאת השקפתי. אני מעוניינת בדברים טובים ולא כל כמה זמן להחליף במשהו מיד 2 וכו, אלא ציוד שנראה טוב, ומצבו טוב גם אם אינו חדש.
חנויות למוצרי ובגדי תינוקות, מה מומלץ? מה לא יקר? איפה יש דילים או מבצעים שווים?
רשימה של ציוד שצריך יש למישהי? אני מחפשת רשימה קלאסית לא חסכנית מידי ולא פזרנית מידי, אלא עם כל מה שצריך לתינוק ולאם אחרי לידה.
מאוחדת שיא, יש מישהי שהשתמשה בצ'ק היריון לידה ותוכל להסביר לי בדיוק איך זה עובד? זה החזרים עד 75% עם קבלות. (מי שרוצה קיבלתי דיפי פירוט מהקופה עם רשימה מפורטת מה הזכאויות ועל מה וכד.. אוכל לצלם ולשלוח פה..
מבחינת ביגוד למשך ההיריון ולאחרי לידה מה כדאי? כנ"ל חזיות.. חזיות הנקה איפה קונים? מה חשוב לשים לב בחזיות הנקה?
איך מתכוננים להנקה? איפה קונים משאבת הנקה, מה מומלץ? יש לי במאוחדת שיא ורוצה משו טוב.
קניות בנקסט, לא קניתי אף פעם שמעתי שטוב ואיכותי. שווה את זה? אם כן איך בוחרים שם מידות?
הכנה ללידה ודולה, מתלבטת מאד על דולה אם רוצה או לא.. מצד אחד אוהבת עיסויים וכאלה וזה יכול להיות לי טוב, מצד שני האם אני רוצה עוד אדם בלידה מלבד בעלי? והאם וכמה זה משמעותי ללידה? או איך בעלי יכול להתכונן ללידה מבחינת עזרה פיזית עיסויים, מסאז וכו?
קורס הכנה ללידה, אני רוצה ללדת בשערי צדק, איך הקורס שלהם? ואיזה סגנון קורס לקחת? קבוצה עם בעלים, או רק נשים? אני ובעלי מאד מקפידים על צניעות וזה חשוב לנו.. אז איזה קורס יתאים מבחינה הלכתית ומקצועית?
יד 2 וכו, איזה מקומות מומלצים? אתרים, חנויות וכד..?
עגלה, חשוב לי שתהיה נוחה, לא גדולה מידי, מתקפלת בקלות, לא יקרה, (אם יש משו ביד 2 שהוא איכותי זה אחלה אופציה..)ואם זו עגלה עם אמבטיה, טיולון וסלקל מתלבשים זה אחלה.. מחפשת במצב חדש משו טוב. השאלה אם כדאי להשקיע חדש? לא רוצה להוציא על זה המון..
ספורט בהיריון, תרגילים שאני יכולה לעשות לבד או שבעלי יעזור לי, מה אפשר? אשמח לשמוע..
ובעניין הלידה עצמה, התכוננות אישית ללידה מעבר לקורס הכנה ללידה.. יש עוד חודש..
אני רוצה להתחיל לחשוב על הלידה (ברור שאזרום לפי ההתפתחות ונראה מה מתאים לפי הנתונים שנגיע איתם לבי"ח.. בהתאם להתפתחות הלידה) בעניין אפידורל או לא, אשמח לשמוע למה כן, ולמה לא, וכן לגבי לידה רגילה או טבעית..
מה שכן יש לי סיבולת גבוהה וזו אמורה להיות לידה רגילה בעז"ה.. לאיזה נק לשים לב? מה אפשר להתכונן פיזית ונפשית מעכשיו?
ואיזה ספרים מומלצים? מחפשת משהו שמכין ללידה ולאחרי לידה מבחינה רעיונית, פיזית, נפשית, רוחנית וכו.. ואם יש משהו במקורות (ספר קודש) בנושא אשמח לשמוע..
ושאלה אחרונה, אני לוקחת תוספי תזונה שהרופאת נשים נתנה לי.. וכן אוכלת כמו שצריך.. יש משו שיכול להוסיף ולחזק?
כמובן כל השאלות פה הן לא בגדר שאלות אלא בגדר התייעצות והמלצות..
תודה וסליחה על האורך.

. מהסוג ההכי מתנחל). כתבתי גם למה זו דעתי בעקבות הבדיקה שערכתי, זה לא שמקובל אצלנו לקחת אלא שמההשואה בין אלו שכן ואלו שלא, הגעתי למסקנה הנ"ל..