מזה אומר ? כל אחד מהשאלות...
איזה ספרים הם חסידות, שאפשר ללמוד? מה הכוונה במתחברת לחסידות ? איך זה משפיע על אורח חיי
מזה אומר ? כל אחד מהשאלות...
איזה ספרים הם חסידות, שאפשר ללמוד? מה הכוונה במתחברת לחסידות ? איך זה משפיע על אורח חיי
משתדל לפחותאוהב אותך הטוב אז קודם כל שלום!
דבר שני אז מה זה אומר? וכל השאלות...החסידות היא תוצר של תקופה מסוימת בה מי שלא היה לומד בבית המדרש היה אדם פשוט וללא עבודת ה'..
בסיס ראשון-מה זה חסיד?אדם שעושה מעבר למה שהוא צריך...החסידות באה לחדש זאת.החסיד הוא אדם שאוהב את ה' לכן עושה מעבר
טוב אחרי זה אז החסידות אומרת 2 דברים.1.יש עבודה מיראה אבל צריך לעבוד גם מתוך אהבה 2.החסידות רוצה שתחווה את היהדות כחוויה מיוחדת שיהיה לך כיף לעבוד את ה' אור חיים בריא ושמח!
אנחנו באים בהגדלת ראש.
לחסידות 10 עמודים עיקרים1.אהבת ה'
2.אהבת ישראל
3.אהבת התורה
4.השמחה
5.התפילה
6.הדבקות בצדיק(! החסידות מאוד מדגישה זאת))
7.קדושה-באכילה בטהרה ובצניעות
8.תיקון הגשמיות ועולם החומר
9 מעלת לימוד וישום פנימיות התורה
10.עבודת השבת והמועדים
זה היסודות לבעל שם טוב היו הרבה תלמידים כך שיש דרכים שונות כגון חבד,סלונים גור וכד'
ספרים מומלצים:נועם אלימלך,קדושת הלוי,ליקוטי מוהרן,צידקת הצדיק,שפת אמת,סיפרי הרבי מילוובביץ ויש עוד
מקווה שעזרתי(חפרתי)
חייכתי הבוקר .זה טוב?נפש חיה.
נפש חיה.אני חושבת שזה גם טוב וגם קשור
מוטיבציה
ענבלמוציא שם רע לשן הרע זילזול בתורה ובמיצוות זילזול בתלמידי חכמים ...תאמין לי העולם יסתדר בלי אנשים עם בעיות מחילה זה מה שה' רוצה עבודה מתוך שמחה ופנימיות ולא להיות ליטוואק סגור בלי שמחת חיים או מזרוחניק שהשאיפה שלו בחיים זה להיות כמו הגוים
ליטווק,מיזרוחניק)?
אני לא מבין למה אסור לבקר תלמידי חכמים ולכתוב שהם טועים / לא מתאימים לנפש הספציפית שלי.
לא צריך לבזות אותם, אבל הקב"ה ברא לנו מוח.
יש לא מעט גופים שאם אכתוב עליהם ביקורת אדיבה ומכבדת, יעוטו עליי ב"זלזול בתלמידי חכמים".
פעם כתבתי פוסט בבלוג שכלל ביקורת פוליטית על תלמידי ישיבה מסויימת.
איתי אף אחד לא דיבר, התגובות שחטו אותי (זכותם!, אישרתי אותן בעצמי), אבל החמור ביותר היה שהמערכת קיבלה מאות טלפונים בדרישה להסיר את הפוסט בגלל שהוא "מזלזל בתלמידי חכמים".
שיהיה
אומץ ונחישות, להיות אינדיבידואל. אין עניין של מסורת, של רבנים, של הלכה, של ככה אמרו, של ככה כתוב, של ככה חינכו אותי. אפשר לקיים את ההלכה, אפשר להתרועע במאה שערים, אבל זה לא כזה חשוב בחסידות מאיפה באת ומה אתה עושה, זה יותר עניין של איפה אתה נמצא.
מה שחשוב זה לחיות אורח חיים בריא ומאוזן, נפשית וגופנית, ולהיות אדם אמיתי שחי חיים אמיתיים. החסידות לא נותנת לך שום רעיון או שום אידיאולוגיה שאתה צריך לחיות את החיים שלך לפיה, היא פשוט שולחת אותך למצוא את הדרך ואת השיטה שלך.
חיים חיים רגילים, בעבודה, בלימודים, בקריירה, במשפחה, עושים מה שכולם עושים. אבל לא באמת מעורבים עם זה. זאת אומרת, לא בורחים ולא פורשים מן העולם, לא מסתתרים בישיבות. כי העולם והעניינים הארציים, הם מאד מעשירים, וזו עד דרך להתקרב ולהכיר את אלוהים.
יש בה בחסידות מעיין קלות ראש כזאת, וקלות דעת אפילו. אנחנו יודעים שאלוהים הוא טוב תמיד, ושאלוהים הוא מלא חסד ואהבה, ולא כלו רחמיו. ושאנחנו אף פעם לא יכולים להיות ניתקים ממנו בפנימיות הלבב שלנו, כי הוא איתנו ואצלנו, והוא מרבה לסלוח ולהשיב אפו מהשחית.
אז אנחנו מרעילים את עצמנו, אנחנו הולכים לרעות בשדות זרים, אנחנו מתקרבים מספיק כדי לטעום דברים, כדי להבין . אנחנו מרעילים את עצמנו בחיזוק האגו, בתחרות, בקריירה, בכל מיני תאוות. כדי שבסוף למאוס בהם ולהקיא אותם. אין מה לעשות, הנשמה היא מאד מזוכיסטית.
זה העניין בחסידות, להיות בתוך העולם, ולהיות מחוץ לעולם. העולם הגשמי והארצי הוא המקום בו הצמיחה אפשרית. הוא מלא בהזדמנויות ואפשרויות, כי החיים אפשריים רק דרך קשיים ונסיונות, ויש מלא כאלה. בעבודה, בלימודים, בקריירה. לנסוע, לחוות, לראות, לרדת, לעלות, לעבור כל מיני מצבים ונסיונות. ככה קונים דעת, ככה קונים עולם. ככה נהפכים להיות עשירים מאד, על ידי שחיים בשטף החיים הרגיל, ובכל מקום מנסים למצוא את אלוהים.

וה-4 לא ברור
בפרשה הם היו בחברון.
לא בקרית ארבע.
קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך
3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?
חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים
יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?
כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.
כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף
@משה אולי תרצה להשתמש בזה

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"
ארץ השוקולדאחרונה

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?
אתם בדיאלוג?
הרמוניה?
מתח?
תהליך?
מה תדעו לספר עליו/עליה?
בהנחה שהתבגרתם כבר 😆
לכל מיני שטויות מצחיקות
רוצה לקרוא?
זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)
ילדה קטנה שבתוכי
אל תעלבי אל תיפגעי
אני צריך אותך כמו מים
בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים
אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי
ואם בלילה תבכי תייבבי
אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי
חיי חסרי כל אור בלעדייך
וחייך מסוכנים מאד בלעדיי
אני צריך את ליבך שתהיי מנועי
את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך
נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.