מה דעתכם?RedHead
נניח שקניתם לפני שבועיים בגדים מאיזשהי חנות בקניון ואז הלכתם לחנות אחרת ובטעות השארתם שם את השקית. כשהגעתם לבית חיפשתם אותה בכל מקום ולא מצאתם והייתם בטוחים כבר שהיא אבדה במקום אחר שהייתם בו אחכ.
ונגיד שאתמול הייתם שוב באותו קניון והחלטתם ללכת לחנות שאבדה בה השקית ושם אמרו לכם שבאמת נמצא שקית עם הפריטים שתיארתם אבל שאחת העובדות במקום לקחה את השקית לחנות ממנה נקנו הבגדים, החזירה אותם ולקחה עבורם זיכוי ושמרה אצלה ושביום ראשון כשהיא תגיע היא תביא איתה את הזיכוי.

מצד אחד - מחשבה מעניינת ונחמד שנמצאה האבדה ב״ה, מצד שני אף פעם לא נתקלתי בזה בדכ פשוט שומרים כמו שזה שנים על גבי שנים. וגם זה בגדים שבחרתי, מדדתי.. קצת מבאס אותי שעכשיו אני צריכה ללכת במיוחד ולחפש שוב את אותם דברים ומי יודע אם נשאר כי חלקם היו בסייל.

גם שיתוף וגם באמת מעניין אותי מה דעתכם? הייתם שומרים, לוקחים זיכוי, מתעלמים?
Good day 🤙🏻
נראה לי שהכי טוב זה לשמור את הבגדים עצמםצריך עיון
דווקא יש הלכה שמה שלא עושה ואוכל נמכר וכו' (לא בקיא בפרטים)הדוכס מירוסלב

כלומר יש בסיס הלכתי לשיטה שמוכרים את החפץ ומחזירים לבעליו את הכסף.

כנראה שהדוגמא לא קשורה למקרה הספציפי, אבל אין בזה בעיה.

ישר כח לה על השבת האבידה... לשמור על חפצים לא שלך זה לא תמיד דבר קל

הזויאורה2x
נשמע כמו מוכרת שקיוותה שלא תחזרי ולקחה זיכוי לפני שיעבור הזמן.
כדי שתוכל לנצל אותו בעתיד כשלא תגיעי בוודאות..

אמורים לשמור את המוצר כמו שהוא אם רוצים להיות הגונים..
(הוי לא דן את כל המוכר לכף זכות.. )

טוב נו כדי כן לדון לכף זכות..
אולי פשוט אין להם מקום בחנות לשקית עם הבגדים שלך, והם העדיפו לשמור נייר קטן במקום...
תראו את ההלכה, זה הרבה יותר ממה שחשבתםהדוכס מירוסלב

"חפצים חדשים אתה יכול לברר את המחיר שלהם בחנויות, לקנות את החפצים לעצמך ולרשום את הסכום בפנקס"

מה לעשות עם מציאות מלפני זמן רב שלא נדרשו

מצא ipad נעול עם סיסמא ואינו יכול להשיג את הבעלים

הזוי לגמרי RedHead
הייתי היום שוב בחנות שלהם כדי לבדוק אם היא הגיעה והיא לא הייתה. הזיכוי אצלה. בדרך עברתי בחנות ממנה קניתי את הבגדים ושם אמרה לי המנהלת שהיא לא הביאה לה זיכוי אבל אולי עובדת אחרת כן...
זה ממש גזל מה שעשו.חסדי הים
מה גזל? מה היא הפסידה? והמוכרת השניה לא הרוויחההדוכס מירוסלב

היא הפסידה את הבגדים. אבידה שלא עולה להשאירחסדי הים
אותו אצל המוצא, ואי אפשר למאבד לקנות חדשים אותו דבר(כידוע בגדים עליונים לנשים מאוד נדיר למצוא אותו דבר, וכאשר @RedHead העידה), אז המוצא חייב להכריז.
מי שמצאה לא עשתה את זה, אלא היא לקחה את הבגדים, גם אם היא מחזירה לה זיכוי, היא לא תוכל לקנות את הבגדים שהיו לה בהתחלה.
הבאנו תשובה למעלה, זה לא הדיןהדוכס מירוסלב

"חפצים חדשים אתה יכול לברר את המחיר שלהם בחנויות, לקנות את החפצים לעצמך ולרשום את הסכום בפנקס"

תסתכל כאן

תראו את ההלכה, זה הרבה יותר ממה שחשבתם - צעירים מעל עשרים

כמו שכתבתי, בגדי נשים, אי אפשר להשיג בדיוק אותו דבר,חסדי הים
לכן הדין הוא שצריך לחכות.
מי אמר שלא? יש הרבה רשתות שמחזיקות כמויות מאותם הבגדיםהדוכס מירוסלב

בכל אופן לא חושב שזה גזל, גם אם זה לא עיקר הדין בדיני אבידה

קודם כל, צריך לשאול פה את הבנות מה המציאות.חסדי הים
על כל פנים, היא גם כתבה: "ומי יודע אם נשאר כי חלקם היו בסייל."

זה גזל, כי היא עשתה בבגדים שינוי רשות, והחזירה אותם לחנות הראשונה, כשהם שייכים באמת לפותחת השרשור.
אני אומר לך מה המציאות. פרט לחנויות בוטיק יוצאות דופן אוהדוכס מירוסלב

כאלה של מציאות הבגדים חוזרים על עצמם.

וגם בנ"ל לא כל החנויות מאבדות את הסטוקים בשניה...

היא לא עשתה שינוי רשות אלא "מכרה אותם" ואת הכסף תכננה להביא למאבדת. כמו שהבאתי בדין למעלה, מותר לעשות את זה בדבר חדש שלא השתמשו בו.

שוב צריך לשאול בנות, אבל ממה שאני יודעחסדי הים
חנויות נשים, זה לא כמו גברים.
אצל גברים, יש אותו מכנס כמה פעמים, או אותה חולצה לבנה כמה פעמים.

בחנויות נשים, אין חולצות דומות. שמלות גם לא דומות. חצאיות בד"כ גם לא דומה (אם כי יש מקרים שכן).

רק אם קונים בשביל ילדות, אז יכול להיות אותו דבר.

אז היא לא תוכל למצוא את מה שרצתה, אם מישהי קנתה את זה במקומה.
מה קשור צריך לשאול בנות? אני אומר לך מה המציאות מה גבר לאהדוכס מירוסלב

יכול לדעת כי זה בגדי נשים? מה זה ההגבלה המוזרה הזאת?

אצל נשים יש בדיוק אותו הדבר כמו בחנויות גברים, בדיוק. פשוט יש יותר מקרים של חנויות מוזרות ונישתיות, והן לא בהכרח הרוב.

מוכר בגדים בד"כ מזמין מהספק שמייבא כמויות ענקיות של בגדים (לכן תראה באיזורים מסויימים שכמה חנויות מוכרות את אותם בגדים וכולי).

אין לי מושג באיזה חנויות בגדים לנשים היית, יצא לי לראות הרבה. לא מבין למה אתה חושב שהכל זה בוטיקים של מעצבים פרטיים. אם תבין איך היצרנים עובדים, ואיך היבואנים עובדים ואיך המפיצים עובדים, תבין שאין הבדל משמעותי.

או שאולי אתה מנסה להבין מה הולך שם מסברות, לא יודע...

בכל אופן לענ"ד זה בדיוק כמו כל דבר חדש אחר ואין כאן גזל.

ממ, זה לא כל-כך נכוןריבוזום
בהחלט יש לא מעט חנויות עם מעט פריטים מאותו סוג. וגם אם מלכתחילה יש הרבה פריטים מכל דגם, מאוד נפוץ שנשאר פריט אחרון במידה.
כך שלא רק שההחלפה המוזרה לזיכוי מאלצת את המאבדת לחזור לחנות ולמצוא שוב את הפריטים ולמדוד שוב אם היא לא זוכרת בדיוק איזו מידה היא לקחה עבור כל בגד (מה שמאוד סביר), ישנה גם האפשרות שהבגדים יימכרו למישהי אחרת עד שהיא תגיע.
תודה רבה לכם על התגובותRedHead
ועל הדעות ההלכתיות
לפי מה שכתוב בהלכה זה חפצים שלא ממש שווים הרבה וגם שנמצאים אצלו המון זמן.
לגבי החנות הזאת ובכללי - בגדים שנקנו בסייל מרשת גדולה זה בגדר נס. כל המחלקות הפוכות בסיילים אבל המחלקת נשים זה טירוף, אין מידות, אין פריטים בלאגן שלם! בוודאות הפריטים מהסייל הלכו. מה שקניתי מהקולקציה החדשה קיים גם בחנות וגם במחסן וכו׳ כמו שאמרת.
צר לי, המציאות כמו שחסדי הים הציגשוקולד לבן
קשה מאד לנשים למצוא בגדים, במיוחד במידה שהיא לא המידה המסויימת שרק לה מביאים בגדים
ובגדים צנועים, יפים ובהנחה זה כמעט ולא מצוי, אשה יכולה ללכת 10 פעמים לקניות ולא למצוא בגדים שעונים על ההגדרות הללו.
בנוסף מביאים לרוב מבחר מאד מצומצם של בגדים בהרבה מאד רשתות, כדי שלא ירגישו שיש לכל העולם, כי אשה אוהבת להרגיש יחודית.
כך שנדיר למצוא את מה שרצית לקנות אחרי כמה ימים
זה ממש אבל ממש לא דומה לבגדי גברים.
ואני ממש לא מדברת על בגדי מעצבים, לשם אני אפילו לא נכנסת
את מדברת על חנויות בסגנון החנויות ביפו?הדוכס מירוסלב

שוב, אפשר למצוא הכל אם רוצים (לדבר עם החנות שתדבר עם הספק, הבגדים לא נגמרים בסין כי קנית). השאלה כאן היא לא אם היא הטריחה אותה, כי היא הטריחה אותה בוודאי (ואע"פ יש היתרים כאלה בדיני אבידה, הובאו לעיל).

השאלה שחסדי הים העלה היא האם יש כאן גזל. אני לא מסכים שאפשר לחייב ככה בקלות בן אדם בגזל. תזכרו שעוד שניה ראש השנה.

תגובה גם ל@RedHead @ריבוזום

בכל אופן, בתור פריקה זה סבבה, אבל לחפש סתם אם מישהו גזלן, לא נראה לי שזה קטע חסידי כל-כך. בכל אופן מה תעשי? תתבעי אותה בבית דין?

עדיף למחול ודי (במיוחד שגם אנחנו צריכים מחילה לפנים משורת הדין, וכאן בקושי יש דין. אז הקפדה לפנים משורת הדין זה לא טוב. "בדרך שאדם מודד" וכו')

אכן, על החנויות האלושוקולד לבן

וצר לי, אבל אתה לא מבין בבגדי נשים. בסין כל הזמן מייצרים דברים חדשים, ובעל החנות ממש לא יטרח להזמין עוד (וזה גם יהיה מאד יקר אם הוא כן היה מוכן, כי לא משתלם לו)

למען האמת כרגע לא עקרוני לי מה ההלכה. רק רציתי להגיב על התגובה הזאת שלך שזה מאד פשוט. כי לא רק שזה לא פשוט, זה על גבול הבלתי אפשרי (לא סתם רוב הנשים הדתיות שונאות לקנות בגדים, במיוחד אם הן לא במידה מסויימת שרק היא קיימת וגם לא רוצות לשלם מאד יקר)

התעסקת פעם עם יבואנים? חח הם מייצרים כמויות אדירות של בגדיםהדוכס מירוסלב

בסין. את פשוט רואה בחנויות את תוצרת המכולה שהוזמנה עם המגבלות הכמותיות. זה לא אומר שאי אפשר להשיג את זה בשום מקום, בד"כ אם יוצרים קשר עם הספק אפשר.

אין לזה שום קשר לבגדי נשים. כמדומני שמי שלא מבין פה חסר בקיאות בענייני יבוא

בקיצור זה לא גזל בטוח, כי היא לא לקחה לעצמה כלום. ולפי מה שאני רואה מהתשובה של הרב הנ"ל זה לכל היותר אולי חוסר במצוות השבת אבידה, וגם זה לא בטוח.

נשים דתיות שונאות לקנות בגדים כי מייצרים הכל לא צנוע, מה זה קשור לעניין

לא, אבל דיברתי על בעלי חנויותשוקולד לבן

לא באתי להגיד שאני מבינה משהו בענייני יבוא.

אבל בעלי חנויות לא יטרחו לעשות את זה, מה גם שברשתות אין כל כך גישה לבעלי חנויות

בכל אופן, גם אם כן זה לא יעזור, כי כל מידה בסין שונה, ולא בטוח שתצליח למצוא את אותה המידה (כלומר בטוח שלא)

וזה חלק מהעניין- מבאס שעד שמוצאים משהו צנוע הוא כבר לא קיים..   

בכל מקרה זה לא העניין שחסדי הים דיבר עליו, אתם גולשיםהדוכס מירוסלב

הוא רצה לחייב אותה בגזל, לי פשוט שאין פה שום גזל כי היא לא לקחה כלום לעצמה ולא הרוויחה בזה (בפועל).

מבאס, אני יודע. הייתי עם בנות בחנויות בגדים. דיכאון על.

ויצא לי לנסות קצת להזיז עניינים בנושא, לא הכי הולך.

לדעתי אם תפסיקו לקנות בגדים שדורשים חולצות בסיס ושות' זה יתחיל להשתנות.

יש כמה וכמה בנות שמייצרות בגדים בעצמן, צדיקות כאלה עם שליחות. פרנסו אותן

מסכימה איתך שלא צריך למהרRedHead
ולקבוע גזל אבל זה היה נכון במידה והייתה משאירה את הזיכוי בחנות ולא שומרת אותו אצלה.

כמובן שמוחלת וזה כפרת עוונות ובסדר אמצא יותר טוב בעה
שימי לב לסוגריים שלי. ברור שיש פה משהו "מסריח" אבל בפועלהדוכס מירוסלב

העבירה לא נעשתה, גם אם הייתה לה כוונה...

בע"ה בזכות המחילה תבוא ישועה לכל בנות ישראל שמחפשות בגדים שפויים

אמן! RedHead
הלוואי והבעיה שלי היתה חולצות בסיס... עם זה אפשר לשרוד..שוקולד לבן

לא הבנתי הדוכס מירוסלב

את לא הולכת בחולצות בסיס?

ראיתי פעם קבוצת פייסבוק שמפרסמת בגדים יפים וצנועים. יש כמה מעצבות עם דפי פייסבוק כאלה

כן, ואין לי בעיה עם זה.. הבעיה שלי עם דברים שאי אפשר לשנותשוקולד לבן

חחחח אני לא מצליח להבין הדוכס מירוסלב

חחחח אבל אין לנו כסף לקנות ממעצבותעד עצם היום הזה
תעשו לנו מגבית 😁
נו לא מעצבות כאלה. אמרתי כאלה עם שליחות!הדוכס מירוסלב

מכיר? תזכה אותנו בשמות.עד עצם היום הזה
י-ש-מ-ח!
לא זוכר... ננסה לחפש בגוגל עם רמזיםהדוכס מירוסלב

הנה חיפוש "בגדים צנועים פייסבוק" בגוגל מביא מלאהדוכס מירוסלב

עברתי על כמה תוצאות. לא משהו.עד עצם היום הזה
חולצות ב120 זה לא זול מבחינתי וגם מעבר למחיר צריך שאתחבר לסגנון.
קבוצה אחת בפייסבוק אומרת על אתרים מחול אבל אני לא מזמינה מהאינטרנט.
למה לא מזמינה מהאינטרנט? אני מזמין...הדוכס מירוסלב

הרבה סיבות.עד עצם היום הזה
אבל אולי עדיף שלא אפרט.
תודה על הנכונות אבל זה קצת יותר מורכב.
אמשיך לבזבז ימים כדי למצוא בגדים יפים, צנועים ובמחיר שפוי.
התוצאות שם יובילו אותך לעוד ועוד תוצאות, צריך קצת לבלושהדוכס מירוסלב

ואז כשנופלים על מעצבת טובה פשוט להתחבר איתה והיא בטח תכיר לך עוד

חכה עם ה"אין פה שום גזל"אורה2x
אני לא אופטימית במקרה הזה.. ואני חוששת שימרחו אותה עוד הרבה זמן עם החזרת הזיכוי (אם הוא עוד קיים..)

הבעש"ט אומר שכשלא דנים אדם לכף זכות גם מקשים עליו את התשובההדוכס מירוסלב

הרבה פעמים כשאנשים חושדים באנשים בדברים שליליים זה קורה לאו דווקא כי הצד השני לא רצה לחזור בתשובה (התוכנית המקורית שלו ודאי לא הייתה טהורה).

הבעש"ט אומר שכשאנחנו נתקלים במקרה כזה, התשובה של האדם הזה תלויה באיך נדון אותו לכף זכות. הוא גם אומר שכשנדון אותו, אנחנו בעצם דנים את עצמנו...

כן..אורה2x
למה עכשיו אני מרגישה שאם היא לא תקבל את הזיכוי זה בעצם באשמתי....?
חחחח חס וחלילה, פשוט תתפללי עליה שהיא תהיה צדיקההדוכס מירוסלב

ולא משנה מה הייתה הכוונה המקורית שלה, היא תחזור בתשובה בע"ה.

שום יהודיה לא תגזול.

אגב אם היא ערביה או משהו, מחקו את כל מה שכתבתי פה

וואי, ההתעקשות שלך שאתה מבין יותר בבגדי נשים קצת מעצבנתPumpin blood

מחילה, ממש מתנצלת, זה תגובה גם על שאר התגובות פה בהמשך, זה פשוט הפריע לי ממש

דיברת על חולצות בסיס וחצאיות שמוסיפים, אז כן, כשקונים ברשתות ענק צריך להוסיף תוספות כדי שזה יהיה צנוע ואז זה מיוצר במסות בסין

אבל בבגדים צנועים כמו שהבנות תיארו פה, במקומות שמביאים רק מעט מכל דגם לשמור על יחודיות

זה לא עובד ככה

זה לא מסות, לעיתים זה מהארץ, ולא מארצות שמייצרים בסיטונאות, תתפלא לא רק של מעצבות, וכן, זה ממש לא פשוט למצוא את אותו צבע ומידה ואורך ורוחב ושישב טוב ושיחמיא , בטח שלא בסיילים והנחות, בטח שלא בסוף עונה

אז לא יודעת אם גזל או לא, לא למדתי את ההגדרה ההלכתית, אבל מאוד הגיוני שהיא הפסידה מזה ושזה מעשה מאוד מוזר מצד המוכרת

ושוב, חזרה לנקודה שהתחלתי בה- קצת צרם לי היחס והטון.

ב'' אנחנו יודעות שיש "צדיקות כאלה עם שליחות",

אנחנו תומכות בהם ומודעות לעניין,

כל הקטע הזה של חולצות בסיס ושות' זה דיון מוכר אצל בנות, כולם יודעות איך זה עובד ושזו אחת הסיבות שחברות גדולות לא עושות מספיק צנוע כי אנחנו ממשיכות לקנות,

חלקנו נמשיך לקנות ולהוסיף בסיסים כי אנחנו אוהבות ככה,

ובעיקר, מדברת בשם עצמי, לא בתור כולנו,

לא אכריז על בגדי גברים, למרות שהייתי בחנויות גברים, למרות שיש לי מושגים בתחום היבוא ולמרות שקניתי בגדים לגברים

עדיין אניח שגברים יבינו יותר ממני בנושא

קצת ענווה לא תזיק

יצא לי קצת מבולגן, מתנצלת, מקווה שהנקודה מובנת ושוב, מחילה, אם זה חד מדי ולא במקום.

אני לא מבין...הדוכס מירוסלב

אמרתי שיש אפשרות לקנות בגדים, לא שאלה בגדים בלי חולצות בסיס.

וכתבתי במפורש שכדי להרחיב את השוק הצנוע, תפסיקו לשלם כסף לסוחרים האלה שמדרדרים את בנות ישראל הקשרות.

לא מבין מה את רוצה, אמרת בדיוק מה שאמרתי ומפריע לך שאני גבר שיודע את זה? לא רואה פה שום דבר שהוא לא ענווה, דיברתי על עובדות שאת בעצמך מסכימה איתן. זה מצחיק קצת... לא רואה צורך להתנצל על זה שיצאתי עם בנות המום

קשות? כשרות?עד עצם היום הזה
חולצת בסיס זה סיוט!!!!
אני לא הולכת איתן מתוך עיקרון.

נפסיק לשלם אז נפסיק לקנות בגדים?
נתפור? או שנחפש הרבה זמן?
חחחחחחחח כן כשרות עכשיו הטעות שלי מונצחת פה לנצחהדוכס מירוסלב

@לב טהור

תזמינו מחו"ל! תתארגנו קבוצה של בנות ותקימו קואופרטיב כלשהו!! יאללה עם ישראל מחכה להיגאל.

אנחנו מחכים לנשים הצדקניות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא מבין למה אתן קוראות את הדברים שלי בתור תוכחה.

ראיתי את הקושי והכאב הזה מרחוק, ואני מבין ללבכן, מציע פשוט דרכי פתרון.

זה מצער אותי מאוד, והייתי שמח אם היה לכן מקומות יותר טובים לקנות בגדים יהודיים נורמליים

אנחנו בסה"כ רוצות לקום בבוקר ושיהיה לנו מבחר.עד עצם היום הזה
מחאות לא מתאימות לי, היו גם מחאות וזה לא ממש סייע.
אם לא מפריע לך להסתכל תחפש מעצבות שנחשבות דתיות ותראה שהבגדים לא בהכרח עומדים בהלכה המקלה ביותר.
ב"ה היום יש יותר מבחר מבעבר ובכל זאת אני מחכה כל שנה לטיסה לחו"ל כדי להתחדש בבגדים נורמלי.
זה לא שפוי.
לא אמרתי מחאות, אמרתי להקים גוף מתחרה. מחאות זה לילדיםהדוכס מירוסלב

קואופרטיב יכול להיות עמותה שתקדם את זה, גוף צרכני, עסק.

ללחוץ על העסקים האלה במקום שכואב להם.

הם גם ככה מוכרים בגדים לא צנועים, חופשי אפשר להתלכלך עליהם בצורה קצת יותר "גורילאית".

לא הבנתי את התגובהעד עצם היום הזה
אבל לי אין ידע ויכולת אולי גם לא מספיק רצון.
אז לפחות תדברו על זה ביניכן, זה יגיע לאוזניים הנכונות בסוףהדוכס מירוסלב

תשאירו את זה בשיח החברתי של הציבור שלנו... זה כבר יעשה גלים

זה מה שאנחנו עושות לפני בזמן ואחרי כל מסע קניות.עד עצם היום הזה
כן, אצל בנות זה ממש מסע!!!
אני מתלבטת אם אתה תמים או באמת לא מכיר אבל יש מעצבות דתיות שמעדיפות לגרוף עוד פלח שוק מאשר להיות עם מחויבות להלכה.
האוזניים הם ההורים שמשלמים או התופרת שמרוויחה מכל העניין.
ב"ה אנחנו נסתדר (באמת תודה) סתם שתדע שזה לא כזה קל והיחס של בנים משגע שזה מגיע לצניעות.
איך זה הגיע ליחס של בנים לצניעות?הדוכס מירוסלב

אני בצד שלכן בעניין הזה.

וכן אני תמים, מבחירה, ובכוונה. כי אני מאמין שמחשבה שאמונה יוצרת מציאות. ועם תפילות בע"ה זה ישתנה (וכן, יצא לי להתפלל על זה לא מעט)

קראתי שוב את כל התגובות כאן.עד עצם היום הזה
אני עם @שלולית, לא ידעתי לומר את המילים האלו אבל זה לא בקטע של צניעות ממש יותר בקטע של אני יודע שזה אפשרי, שזה קל לקנות בגדים כי יש לבנות את אותו מבחר כמו לבנים שזה לא ממש נכון.
תדברו עם בעלי החנויות שיזמינו מהיבואן, תקימו עמותה, אל תקנו מחנויות ש... תפרנסו מעצבות עם שליחות.
מה כבר ביקשנו?????????
רק למצוא חולצות חצאיות ושמלות בלי להשתגע בדרך.

אתה כתב שניסית להזיז דברים בנושא ולא הכי הלך זה מציאות שבנות מתמודדות איתה.
אני כבת שיוצאת למסע קניות לא באה לנסות לחנך או להתחנן שיזמינו.

אין מה לעשות, אנחנו לא נוותר לעצמנו אבל בדרך אנחנו סובלות הרבה.
והכתיבה כאן הרגישה כאילו זה בקטנה ושנפסיק להתבכיין. בגלל זה כתבתי שתעשו מגבית בצחוק כמובן.

אני יודעת שזו לא כוונתך ובאמת תודה שאתה מתפלל ומאמין. אולי זה נותן לנו את הכוח לצאת לעוד סיבוב.
קשה לי להגיב לתגובה הזאתהדוכס מירוסלב

לא חושב שזה פוטר אתכן מאחריות, כל הסיבות הנ"ל. נכון שזה קשה, אבל צריך לעשות! מי יעשה? גברים? למה שזה יטריד אותם? לחילונים יש אינטרס הפוך ולדתיים יש נעבעכיות בכל מה שקשור לנשים ופחד-על מכל מה שקשור לצניעות.

לגבי... אני לא הסגן של הקב"ה, אין לי יותר מדי כח להשפיע. אבל אתן הרבה, ובלי עין הרע צדיקות, תעשו מהלך.

אל תשווי את מה שאני ניסיתי לעשות, שזה קצת לעודד ולהכווין יוצרות למה שאתן, בתור ציבור שיכול להתארגן ולהתאחד יכולות לעשות.

אני מבין את הקושי הרגשי שלכן עם זה, אבל קומו ועשו מעשה!

כמו שהנשים במצרים הצילו את עם ישראל ע"י מעשים למרות שהיה קשה והגברים התייאשו ככה הן עתידות להציל בקרוב בע"ה.

למה שלא תנסו להניע מהלך בנות הפורום כאן? תתארגנו בקבוצות ודברו עם חנויות מסויימות שייבאו לכם בתמורה לקהל לקוחות קבוע. ולאט לאט תפיצו את הבשורה

היחס והטון מפריעים לי.Pumpin blood

היו פה דעות שונות בינך לבין בנות שהגיבו, ואתה מתעקש שאתה מבין יותר וזה צורם לי. זה לא כי אתה גבר, זה הטון שלך, של "אני מבין ויודע הכל" ויש בו מעט זלזול, בעיניי.

מה שניסיתי להגיד זה שלא חידשת הרבה, אנחנו מודעות לעניין ומבינות בדיוק כמוך (אם לא יותר), אבל בדיון מול חסדי הים, או מול בנות שטוענות אחרת ממך, להכריז ולהתעקש שאתה מבין יותר, יודע יותר, מבן אחר או מבנות שמצויות בעניין, זה התעקשות שקצת צורמת לי.

אולי זה הפריע רק לי, אולי זה עניין של איך אני הגבתי לזה ואם כן אני חוזרת בי.

אבל אם זו ההרגשה שעלתה אצלי בתגובה הראשונה, והתעצמה מתגובה לתגובה,, וניסיתי לדון לכף זכות, וניסיתי להתעלם, וזה חזר שוב ושוב עד כדי שהרגשתי מחויבות להגיד, אולי זה לא לגמרי משהו שבעייתי *רק* ביחס שלי.

לא יודע אם כתבתי תקיף, נראה לי שלא. נראה לי שהבינו אותי נכוןהדוכס מירוסלב

בכל אופן, תחשבו על ההשלכות של מה שאתם קובעים.

יש פה בחורה, שלא נמצאת כאן להגן על עצמה, ושניה לפני ראש השנה כולם פה דנים אותה לכף חובה ומחייבים אותה בגזל כשהמציאות לא ברורה בכלל...

אוקיי, אז כנראה שזו רק ההרגשה שלי.Pumpin blood

שים לב שכתבתי שלא בקיאה בהלכות גזל, ולכן לא דנתי אותה לכף חובה או חייבתי בגזל, רק ציינתי שלא כל כך פשוט שהפותחת לא הפסידה.

אני חושבת שכדאי שנעצור פה.

כתיבה וחתימה טובה ולילה טוב

חתימה טובה!הדוכס מירוסלב

אם חס וחלילה חס ושלום הפותחת לא תפוצה, נוכל לדון באיך להציל את הגזילה בשבילה.

אני מאמין (מקווה ) שהמוכרת תעשה את הדבר הנכון ויש לה סיבות טובות למה שהיא עשתה...

אבל, אבל...א-לדהיד
זה באמת לא נכון בהרבה מקרים!
יש מצב שאם אלה חנויות פרטיות על הרחוב (כמו על יפו או בפ"ת), שבהן מחזיקים הרבה סטוקים גנריים מסין, יהיה אפשר לקנות פריטים דומים ואפילו זהים

אבל בין חנויות של מותגים בקניון יש שוני עצום בין הבגדים והדגמים (ברשתות גדולות כמו זארה וh&m הקולקציה אפילו מתחלפת משבוע לשבוע), וכמו שנאמר כבר- למצוא את אותו בגד בהפרש של כמה ימים (בעיקר בסוף עונה), בצבע ובמידה הנכונים, זה כמעט בלתי אפשרי. כן, גם אם מבררים בסניפים אחרים.
חחח יודעת מה? את צודקת. היא גזלנית בת גזלנית והיא תגזר בספרהדוכס מירוסלב

רשעים בר"ה ולא תסיים את השנה הזאת...

עכשיו הובהרו ההשלכות שמונעות אותי מהדקדוקים לכיוון שלכן?

חברייס, הבחורה פה תלויה בכף זכות שלכן כדי לעשות תשובה!

הבעש"ט אומר שכשלא דנים אדם לכף זכות גם מקשים עליו את התשובה - צעירים מעל עשרים

אני מבין שזאת מציאות מאוד מאוד מעצבנת, וסביר להניח שאם הייתי עובר את זה הייתי מגיב ככה גם. אבל תחשבו על ההשלכות בבקשה...

לא אמרתי שהיא צדיקה, לא אמרתי שהיא בסדר, רק אמרתי שמבחינה הלכתית לא בטוח שיש פה את העניין הנ"ל.

תחשבו מה היה קורה אם זה היה קורה לכן, בטעות (ואולי לא לגמרי) וכל העולם היה דן אתכן לכף חובה ואז היה נגזר עליכן ח"ו דבר רע לכל השנה.

לא כתבתי את השורש ג.ז.ל. אפילו פעם אחת א-לדהיד
רק מחיתי קלות על הההנחה שיהיה כל כך קל למצוא את אותם בגדים שוב.
גם אם זה לא גזל, זה מעשה טפשי אם דנים לכף זכות, וממש לא יפה אם דנים לכף חובה.
אנחנו בנצלו"ש של חסדי הים, כל הדיון פה מסתכם בגזל הדוכס מירוסלב

נראה לי שהפורמט פה לא ברור לכולם. יש מצב?! (או שאני סתם זקן אינטרנט ואף אחד לא מתייחס לפורמטים כבר).

על מעשה טיפשי יותר קל לחזור בתשובה, שיהיה מעשה טיפשי!

אגב בכף זכות שדנתי אותה לו היה גם מקום להגיד שזה לא מעשה טיפשי

כמה הודעות מעל אתם מדברים על מחאה נגד רשתות לא צנועותא-לדהיד
היה נראה לי שהשרשור כבר קיבל כיוון לגמרי שונה.

ונצל"שים היו פה לפני ולפניך
אבל הגבת למה שכתבתי לחסדי היםהדוכס מירוסלב

למה זלזול? כי קראתי לעצמי זקן?

מנסה להעביר נושאע מאחרונה
|מנסה להעביר נושא|
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עליאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא