שאלה כלליתפשוט דג
אם אתה מפחד, כנראה שעדיין לא מתאיםארץ השוקולד
אין צורך למהר כל כך
אבל אני מאד רוצהפשוט דג
פחד הוא ביטוי תגובה רגשית לתיאוריה שכלית.אופטימיות
אתה רוצה להתחתן וזה טוב! שב ונתח עם עצמך למה מפחד, מאין הפחד, האם מוכן לבנות חיים משותפים, האם ישנה בגרות לנישואין(דבר שונה מבגרות רגילה)- ככה לאט לאט תצליח לאשש את התמונה לגבי הפחד הזה.
לפני שמתחתנים/כשנפגשים ומפנימים שמדובר בקשר למטרת נישואין ממש! (שאם זה זה- אז מחר מקימים בית יחד) עדיין עולים חששות, אך אין זה פחד של ממש. אלא זה רצון וכמיהה לחיים משותפים המהולים בחשש לגיטימי.
לא מתחתנים מתוך פחד. מתחתנים מתוך שמחה.
ואולי בכלל כדאי לך להשקיע באישיות שלך ובעצמך כדי שחייך בעתיד יהיו יותר טובים? הרי השנים הראשונות לנישואין קריטיות מאוד. כמה שתהיה יותר מוכן- יותר תרוויח. אבל לא אמרתי למרוח;)
בקיצר, ב"הצלחה לך!
מקווה שהועלתי.
באמת ניראלי שאפשר להגדיר את זה חששותפשוט דג
מבינה..אופטימיות
סומכת על הקב"ה שיהיה איתי ושלא יחסר לי דבר.
יצאת כבר לפגישות? לי זה מאוד עזר בתהליך ההבשלה הזה. ידעתי את כל הצדדים לנישואין ועדיין חששתי לפעמים, וזה בהחלט נובע מאחריות(כמו ש@ברגוע!אמר) , אז עם הזמן הבנתי שכולם חיים עם זה ושאוכל להתמודד בעזרת ה' ויחד עם שותפי לחיים בעז"ה.
(חשבתי שאתה בן 18 בגלל @קראנץ שוקולד🙊: "סה"כ אתה די צעיר"..)
התבלבלת בשוקולד
ארץ השוקולד

ושמתי לב שהוא 20
אמרתי לך כבראופטימיות
(אגב, בשרשור היכרות הופתעתי לראות גיל 24 כי זכרתי משום מה 31
. עכשיו שוב זה מסתדר לי.)ראית הפוך בשרשור היכרותארץ השוקולד
תנסי לזכור שמי שפעיל יותר כאן זה אני

מעכשיו נזכור.אופטימיות
יש💪💪💪ארץ השוקולד
תודהפשוט דג
ובאמת יצאתי כבר כמה פעמים ואילו משו מתקדם בסוף זה נגמר אבל אני חושב שברגע שיודעים שאת/ה לא לבד החששות האלה אז ביחד זה הרבה יותר קל ובאמת צריך הרבה אמונה בהמשך יתברך כי תכלס הוא מנהיג את העולם ולא אנחנו
זה גם כמו לקפוץ למים ממקום גבוההפשוט דג

אחרי שקופים נהיים שימפנזה, לא?ארץ השוקולד

נכון מאוד. בשמחה!אופטימיות
כך אתה מגלה כמה כוחות יש לך.
בכללי, איתגור עצמי מביא להכרה עמוקה יותר של האישיות שלך.
אבל לפעמים זה יכול לכלול קריסהארץ השוקולד
קריסה?אופטימיות
דיברנו על להיזרק במים...
רק כשיש במה להיעזר במים, כמו סנוקר ובלון אויר, נקפוץ אליהם. לא נקפוץ בלי דעת. כך גם פה, לא נקפוץ "לחיי הדייטים" כל עוד אין את הכלים הבסיסיים שנוכל להתמודד ולהעמיק את ההבנה בדבר האישיות שלנו בעזרתם.
מהם הכלים האלו בנוגע לנושא המדובר? הבגרות לנישואין, הגיבוש העצמי, השלד-עמוד השידרה שעליו אוכל לבנות ולעבות את האישיות שלי ע"י הבנת הדברים תוך כדי יציאה לדייטים ועוד.
עם אמונה בה' ובעצמך - אפשרי!

יש לנו כנפי רוחפשוט דג
מסכים אם שניכם אדם צריך לדעת ולהאמין ביכולתו וצריך איזון בחיים כשאדם מבין באמת את המרכבות של חיי נישואים ובא לזה בכבוד ראש ולא מזלזל בזה אז גם יש פחדים וחששות הוא צריך ללכת על זה ולהאמין בעצמו למרות כל הקושי
וכמובן כשאדם עושה את רוצון ה' ורצון ה' שהוא\היא ה\תתחתן אז תמיד יהיה לו סיעתא דשמיא
![]()
![]()
![]()
העלית אמירות מאוד כלליות לכל כיווןארץ השוקולד
אתה נוהג לפחד מדברים הרבה או שזה ספציפית מרתיע אותך?
אם זה רק העניין הזה, תנסה להבין למה והאם יש בכך משהו?
בהצלחה
ואתה עוד מעט בן 21..ברגוע
מה נשמע?![]()
בקשר לשאלה
אני חושב שזה חשש טבעי שקיים אצל כולם ברמה מסויימת
ואפילו טוב שיש אותו
כי זה מראה שאתה בן אדם אחראי שלא סתם רוצה להתחתן בלי לחשוב.
ואני מסכים עם מה ש @אופטימיות כתבה- שהעיקר זה האם אתה מספיק בוגר לנישואים
(ואתה אכן כזה מההכירות שלי..)
מאמין שהפחד הזה פשוט יעבור עם הזמן.
בהצלחה
אולי כשאני ימצא את האחת שלי זה יצתמצםפשוט דג
בהחלט הגיוני!ברגוע
פחדיםמי עדן
תרשה לי לחלוקמבקש אמונה
אם מפחדים ממשהו זה לא בהכרח אומר שלא מוכנים אליו..
תבדוק מאיפה הפחדים האלה נובעים..
יתכן שהם הגיוניים ויתכן שזה סתם פחד ממשהו חדש
יכול להיות שחווית משהו לא טוב בעניין.
תמיד ניתן לחלוק עלי
ארץ השוקולד
למה אחי, גיל 20 זה סבבה לגמרי. (בכללי כמובן)מבקש אמונה
אני לא פסיכולוג, אבל יש לי הרגשה שפחד להתחתן בגיל כזה לא נובע מהיגיון
בגיל 20 אפשר לעבוד, לפרנס, לגדל ילדים.. ממה יש לפחד?
סליחהמי עדן
אבל על סמך מה האמירה?
גיל 20 בנאדם מספיק בוגר..מבקש אמונה
יש אנשים בגיל הזה כבר מנהלים חברות, פותחים עסק..
מה זה לנהל בית.. קליל..
אבל איך זה יסתדר עם שאר חייו?ארץ השוקולד
מה הבעיה? תסביר את השאלה..מבקש אמונה
בגיל 20 פה בארץארץ השוקולד
לכן, אינני מבין איך האדם אמור לפרנס בית כשהוא בצבא או בישיבה.
מעבר לכך, אם הוא אמור להתגייס בהמשך או שהוא כרגע בצבא, האם זה. זמן נח להיות נשוי?
עכשיו אתה מעלה בעיות ספציפיות..מבקש אמונה
אז קודם כל, אני מכיר כמה שהתחתנו תוך כדי דחיה והתסדרו...
אבל לא דיברתי על זה, דיברתי בכללי. בנאדם בן 20 לא אמור לפחד מנישואים
אתה רואה שגם הוא לא הסכים איתך- ניראלי שאתה טועה
הוא לא מפחד ממה שאתה מדבר עליו..
וממה שאני מכיר, מי שמפחד ממציא כל פעם סיבה חדשה למה לא להתחתן עכשיו
ראיתי שהוא לא הסכים עם ההצעות שליארץ השוקולד
1. אם בן אדם כותב שהוא מפחד באופן כללי, איך אמורים לדעת ממה הוא מפחד.
2. לעתים רבות פה אנשים ואנשות יוצאים/ות מנקודת הנחה שבכל מצב ובכל עת ניתן להתחתן, צריך להסביר לפעמים שלא פשוט להתחתן עם המציאות כאן בגיל 20.
סבבה, אז כל מקרה לגופו
מבקש אמונה
אני לא אומר שחייב להתחתן בגיל 20, אבל אני גם נגד לחכות בדווקא...
לכן כתבתי שיבדוק ממה הוא מפחד, אם זה הגיוני או לא.
מוסכם?
מוסכםארץ השוקולד
מקווה שזה היה בציניותמי עדן
ואגב הדוגמאות שנתת לי הם לא מדד בשבילי. זה שבנאדם פותח עסק לא הופך אותו בשל לנישואין. ולדעתי- לא, בחור בן 20 לא בשל לנישואין.
בשיא הרצינות!מבקש אמונה
הבעיה היא שבימינו כל עכבר הופכים לפיל... אם לא מושלם אז נלחצים
מכיר הרבה שהתחתנו בגיל הזה והם נשואים באושר.
לא רוצה לקבל.. בעיה שלך
אבלמי עדן
אנחנו לא מדברים על אושר\ לא אושר אלא על בשלות\ חוסר בשלות. אני לא באה לתקוף חלילה, רק לא מבינה איך אפשר להגיד בשיא הרצינות לבחור בן 20 שאתה לא מכיר שלנהל בית זה קליל
אני אגיד לך מה..מבקש אמונה
קודם כל הגמרא אומרת שהקב"ה מחכה לאדם עד גיל 20 שיתחתן.. ואם לא ח"ו מקללים אותו
אבל חוץ מזה...
אני אומר שעושים מזה יותר מידי עסק..
בנאדם צריך לאהוב את אשתו, לשמש דוגמא אישית לילדים, ולעבוד כדי לפרנס אותם..
כמובן יש כל מיני מורכבויות שצריך לפטור... אבל גיל 20 זה ממש מספיק בשביל זה.
לא צריך להפוך את החיים למסובכים מידי, כי הם ממש לא ככה..
אבל דיברתי בכללי.. לא עליו ספציפית.
אם יש לו איזה פחד הגיוני אז וודאי שצריך להתייחס אליו ברצינות
גם אני לא התכוונתי לתקוף חס ושלום.. הכל נאמר בנימה ידידותית 
גם אני לא תוקף, אבל למה להניח ,ראוי להתחיל לצאת אז?ארץ השוקולד
ספרדים אומרים בחנוכת הבית קטע מהרמב"ם על דרךארץ השוקולד
איך אפשר לעבוד בגיל 20?ארץ השוקולד
אפשר לעבוד ביחד עם ישיבההדוכס מירוסלב
וגם בצבא יש אישורי עבודה
לעבוד תוך כדי הישיבה בזמן שאתה בדח"ש או הסדרארץ השוקולד
וכמה זמן יש לעבודה שם?
הרי עיקר הזמן מיועד ללימוד או בצבא לעבודה שם, איך ניתן להמליץ על משהו שסותר את עיקר תפקידו באותו זמן?
לא כולם בגיל 20 בדח"ש ואם אפשר לעבוד בצבא בטח אפשרהדוכס מירוסלב
להסתדר גם בדח"ש עם סיבות כאלה ואחרות (מאמין שנישואים איכשהו יתפוס, אבל לא יודע - סתם מנחש).
לא מבין מה אתה רומז פה, שלא יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ? 
ראוי לחכות לשלב בו אדם פנוי יותר לפרנסארץ השוקולד
מילא אם מישהו כבר עם מישהי וקשה להם לחכות, אבל להתחיל לצאת בלי בסיס כלכלי?
מה לגבי הצבא, לפני, אחרי או במהלך?
יש המון סיבות מוצדקות לחשוש, להעלים אותם בהינף יד זה קצת מוגזם. ניתן לומר שיש תשובות לכל דבר, אבל זה לא סתם חששות באוויר.
ניראלי שאתה טועהפשוט דג
אדם לא צריך לחלום אבל צריך לדעת שבית בלי תורה זה לא בית בית בלי תורה זה בית בלי חיים ולכן אדם צריך להקים בית כמו שאומרים ריחיים בצאוורו ועסוק בתורה יש לי חברים בגילי שהמלגה שהם מקבלים לא מספיקה לכסות את השכר דירה ותאמין לי שהם לא מקבצים נדבות ברחוב וההיפך אני מכיר אנשים שעובדים אבל בקושי מסיימים את החודש ומשפחה עם 5 נפשות שאבא שלהם אברך ויש להם כבר בית משלהם והפרנסה שלהם הרבה יותר בנחת במקרה שני המשפחות הם אחים שלי אז פשוט פרנסה זה בידי שמיים וצריך להאמין
אומנם אדם באמת צריך כיוון לחיים
אתה יודע שהמשפט בגמרא?ארץ השוקולד
לכן, נפסק ש"ילמד אדם תורה ואחר כך ישא אישה"
תסכל בעין איהפשוט דג
שמה הרב מפרש את זה אחרת
הרמה"ם והשלחן ערוך פסקו לפי ההסבר שליארץ השוקולד
עין איה בא כספר רעיוני ולא כספר פסיקה
המציאות היום השתנתהפשוט דג
בימי הרמבם היית מציאות אחת היום המציאות היא שונה ורוב מי שמתחתן היום גם בוגרי צבא וגם חברה משיעור גבוהה רובם ממשיכים עוד כמה שנים בתור אברכים עולם התורה והעבודה שיש היום זה לא אותו דבר כמו בימי הרמבם
דא"ג לפי הרמבם אתה צריך שיהיה לך לפני חתונה בית שלך ועבודה קבועה תראה לי מישו היום אפילו בעולם החילוני שיש לו בית משלו כשהוא מתחתן לרב אין
בעולם החילוני זה מאוד שכיח שיש להםארץ השוקולד
רק נקודה קטנהמי עדן
להקים בית של תורה לא אומר שהבעל צריך ללמוד תורה 24/7 . אפשר( ואף רצוי) להקים בית של תורה כשהבעל גם קובע עיתים וגם מפרנס. אין מצווה להינשא כשהבעל כל היום בבית מדרש לומד תורה ואין לו זמן לצאת לעבוד בשנים הקרובות.
וברור שפרנסה בידי שמיים אבל יש מקום גם להשתדלות של האדם. אם נאמר רק שצריך להאמין והכל משמיים אז אנשים כיום לא היו יוצאים לשוק העבודה אלא מאמינים שכסף יפול עליהם מן השמיים- מה שלא קורה.
ברורפשוט דג
חייבים איזון גם יש אנשים שלא יכולים לשבת ללמוד כל היום
אבל צריך לדעת שחייב שתהיה תורה בבית זה אחד משלושת הדברים שהעולם ק"ו הבית עומד עליו
נכוןמי עדן
וזה יכול להסתדר מצויין עם פרנסה, לא סותר.
האמת שאין לי מושג על מה הויכוח סתם החלטתי להתחכם
הדוכס מירוסלב
התכוונתי שארץ השוקלד טעוהפשוט דג
הגבתי אליוהדוכס מירוסלב
דיברתי בכללי...מבקש אמונה
אבל גם הסיבה שהבאת זה לא סיבה לפחד..
אפשר למצוא פתרונות.
אם אתה מפחד אולי אתה לא מוכןעדן ירושלים
אחרי שאתה רואה בעצמך שאתה בשל לחתונה תתחיל לצאת..וגם שניה לפני חתונה זה מפחיד (ומשמח ומלא טוב גם יחד) זה לעשות צעד לכל החיים. אבל כשזה זה -זה זה אחי
זהמתן תורה
ככה שבאמת בשלב שלפני, זה מרגיש מעורפל ומלחיץ, אבל כשזה זה אז אתה כבר בפנים ואין חששות מהותיים👍
האמת, יש פה משהו מתסכל..בדרך.
משום מה בכל מקום שמתעורר הדיון הזה על גיל מתאים לחתונה ועל הקונפליקט של כל דוס ישיבה-צבא-חתונה יש מוסכמות כאלה על גיל שבשלים בו, ועל איך ראוי לנהל בית, וצר לי שאני תוקף אבל מי שמכם?? נכון מדברים על הכלל ולא על הפרטים, ומנסתם לא התכוונתם לשלול את זה שיש פרטים שאצלם זה אחרת, אבל זה בדיוק העניין, בחור בן 20 צריך להיות בשל לחתונה(גם אם בפועל מחליט לחכות) ואם לא, בעיני משהו פה חסר. ובחור שרוצה להקדיש את כל חייו לתורה ומחפש מישהי שרוצה למסור את הנפש על זה, גם אם זה כולל שהצבא שלו יהיה אחרי כמה שנים- זה נפלא, כי שניהם מגדירים שהם רוצים למסור את הנפש על חיי תורה, (בדיוק כמו שרוב הציבור מעריץ קצינים בקבע שהנשים שלהם ישנות באלכסון, וזה נפלא, אבל אם ככה אז ק"ו אברכים שמוסרים את הנפש על התורה ולכן 9 חודש/ שנה ו4 הנשים שלהם ישנות לבד) יכול להיות שסתם לא הבנתי את רוח הדברים, אבל זאת תחושה כללית מהשיח...
מה זאת אומרת מי שמכם?ארץ השוקולד
לא, כל אחד ואחת מביעים פה את דעתם, וכן כנראה שדעתי מספיק חכמה כדי לקבל תוקף של דעתי. וכן לכל אחד ואחת פה, דעתם מספיק חכמה כדי להישמע כדעתם.
המשקל שינתן לדעה של כל אחד ואחת מהמגיבים פה, יהיה בהתאם לרמת ההבנה של אותו מגיב/ה והחשיבה של הקורא/ת.
לא קבענו פה חוק, הבענו את דעתנו וגם אם איננו מסכימים, מותר לכל צד להביע את דעתו ומי שקורא/ת יחליט לפי הנראה לו נכון.
נ.ב אינני חושב שבן 20 אמור להיות בשל לחתונה כלל, אבל זה לא מפתיע שאיני מסכים איתך

לא מתוך כעס חלילה
^^^מי עדן
סתם הערהפשוט דג
פעם התחתנו בגיל 13
ואני יודע שעכשיו כולם יגיבי לכן אני מדגישסתם הערה
נכון, אבל העולם השתנה לכל כיוון.ארץ השוקולד
בנוסף, פעם חיו כארבעים שנה, אז אם נשווה את גיל 13 ביחס לתוחלת החיים (כמעט שליש) יוצא שהיום אמורים להתחתן בגיל 27+.
ויש עוד מלא תשובות בעניין.
שטויותפשוט דג
הכל קשור לבגרות נפשית פעם היו מחנכים את הילדים להיות עצמאים מגיל אפס אז בגיל 13 הם היו בוגרים היום הילדים מחונכים שעושים להם הכל והם בתוך הסמארטפון כל היום
נכוןמי עדן
לצערנו היום אין בגרות נפשית לנישואין בגיל 20 ומטה.
בטח שיש!מבקש אמונה
הבעיה היא שבדורינו הופכים כל דבר למורכב מידי, בזמן שהוא מאד מאד פשוט.
צריך לשאול מישהו מבחוץ, לא אדם שנגוע בבעיה..
ומעניין שדווקא כששאלתי אנשים מבוגרים ונשואים מדור קודם, (הם כנראה מבינים מה זה בגרות)
הם אמרו לי שגם בחורים בדור הזה מספיק בוגרים כדי להתחתן מוקדם. ![]()
אחי אתה צודק בדיוקפשוט דג
גם עולם המדיה החילוני מאד משפיע עלינו בין עם זה טלווזיה רדיו או חדשות ומכניס לנו שטויות לראש
לא הבנתימי עדן
יש גם בגרות נפשית וגם רבדים אחרים להיות מוכנים בהםארץ השוקולד
חשבתי שמובןבדרך.
ממה שכתבתי, מפריע לי שזאת המוסכמה,נק המוצא... פשוט שכל אחד מביע את דעתו וכו' וכו' אבל למה זאת כל הזמן נק המוצא? זה עיקר מה שהפריע לי...
נקודת המוצא היאמי עדן
שיש מושג שנקרא בשלות ומוכנות לנישואין. נקודת המחלוקת היא באיזה שלב זה בחיים. ככה אני הבנתי מהדיונים פה.
יפה כתבתארץ השוקולד
לא רק בשלותברגוע
יש בדיונים פה גם מחלוקת לגבי להיות אברך (עם מלגה)
אולי זה אפילו עיקר המחלוקת
אתה צודק שזה גם נקודהארץ השוקולד
נקודת המוצא ביחס לגיל נישואין או ביחס להבעת דעה?ארץ השוקולד
ביחס לגיל הנישואים, וביחס למצב של אברכותבדרך.
בעיני, יש פה מצב מקולקל שמשום מה הפך להיות נק מוצא בסיסית
כנראה שרוב המגיבים חולקים עליךארץ השוקולד
מה מצב מקולקל?מי עדן
להתחיל לצאת בגיל 23 ולא 20? להתחתן ולא להיות אברך?
בעיני, לעניות דעתיבדרך.
זה שאנשים בגיל 20 לא בשלים ומוכנים לחתונה זה מצב מקולקל, וזה שלהיות אברך זה נחשב כמעט חריג ולא אחראי זה בעיני מקולקל, זו דעתי
חשוב לחדדבדרך.
באמת אצל המון אנשים, אולי אפילו הרוב, צריך עוד תקופה מכובדת אחרי גיל 20 עד שמוכנים לחתונה, פשוט בעיני צריך להכיר בזה שזה מקולקל ונובע מקלקולים..
הבנתימי עדןאחרונה
אבל זה כבר סוטה מנושא הדיון. נושא הדיון היה האם בשלים\ לא בשלים תכל'ס, ולא מה המצב האידאלי. חשבתי שאתה נגד עצם הטענה שבחורים לא בשלים בגיל 20.
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש
ממגדלי השנהב
מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב
מהארמונות המפוארים והמתנשאים
אשר שייכים רק לנשואים
טיפים לנו הם מחלקים
שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים
"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים
על המדרגות המפותלות מנסה לטפס
דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס
הלב המסכן שאף פעם לא מוותר
כבר טיפה מתחיל להישבר
"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"
אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה
"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים
את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים
תזכרי אני לוחשת לעצמי
"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"
את תשימי מעלית על האדמה
תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!
את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום
או ששאלת שאלה רטורית?
מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש
אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן
עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום
אני שואל שובאריק מהדרום
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
ח"וזיויק
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
מומלץ מאודadvfb
חיבור לרגשות זה דבר חשוב.
מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.
עת לכל חפץ
ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם -
"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"
עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט
לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.
ידוע ומפורסםזיויק
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb
זה נראה לי ברור
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.
דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.
ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.
ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.
טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.
אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb
השיר עוסק בכאב ותסכול
שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
זה לא קשוריעל מהדרום
לק"י
אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.
אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.
אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.
אז השיר לא נועד אליך
advfb
וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.
לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb
אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.
אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.
בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.
יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה
השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...
האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?
(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).
בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שולחקעלעברימבאר
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי
התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)
עוד מכה ועוד מכהגרי
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
יפה מאוד זיויקשפלות רוח
אוישנפש חיה.
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
:')חתול זמני
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה
לומר פשוט שלא מתאים?
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
סתם מבאסהפי
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
מסכימהרק נשמה
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
וואי לגמריadvfb
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
מענייןמחפש שם
חח אני בןadvfb
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
אמן
מחפש שם
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb
והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
יפהרק נשמה
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
כן כןadvfbאחרונה
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)