שיעבור כבר החג הזה אוף.אריק מהדרום
מה קרה? כשהוא יעבור יגיע ה "אחרי החגים..."נפש חיה.
כשהוא יעבור יגיע חג השיגרה.אריק מהדרום
ואז יא חשוון. יום רחך אמנו. ואי שם שמאלה..... פסטיבל רבין.נפש חיה.
יט
כסלו.
וכה כסלו. ושבוע חופש
דיה לצרה בשעתה.אריק מהדרום
פפפפנפש חיה.
גם כשאני ורק תסכולים שלי עושים לי פפפפאריק מהדרום
יום פטירת רחל אימנו נקודה..{ר}צינית
ולדעתי גם לא חשוב
צודקת.נפש חיה.
וגם לפני{ר}צינית
נכון.נפש חיה.
אני חושבת שצריך לעשות הפרדה בין הדעות שלו למעשה שנעשה.מור ולבונה
אין הצדקה לרצח ועל זה אנחנו מצרים.
(אל תסקלו.. אבל מבחינתי זה דומה לצום גדליה).
צודקת...מייק ווזאבסקי
(רק לא להפוך את זה לפולחן אישיות).
צום גדליה שונה מזה. בשניהם הרצח היה פוליטינפש חיה.
לא אמרתי זהה אמרתי דומה
מור ולבונה
ועדיין, חושבת שכולם ביום הזה צריכים להרגיש משהו.
להבין שאם קם אדם (לא נכנסת לספקולציות של מיהו וזה..) ורצח ראש ממשלה כנראה יש לנו בכך חלק.
ואנחנו כאן היום כדי לחנך לאחדות ולהידברות.
אין מקום לאלימות, בטח שלא לרצח.
את מודעת לתיאוריית הקונספירציהנפש חיה.
מה שמציגים לנו הוא לא חזות הכל.
זה הכל.
אמיתי, לא הבנתי את המסר
מור ולבונה
בתוצאה יהודי נרצח ע"י יהודי - זה פגום ומעוות.
אם איש מוסד רצח או יגאל אמיר, זה כל כך לא מעניין אותי בנקודת זמן הזאת.
הצדקנות של "יהודי רצח" לא עומדת בעיניי במבחן הזמן.נפש חיה.
טוב, אני לא אכנס לדיון הזה כי אין לי בו שום עניין.מור ולבונה
יש בורא, אנחנו מהצד שלנו צריכים לעשות הכל כדי שלא יקרו דברים לא טובים כגון הסכמי שלום/ גרוש וכן הלאה...
ועדיין לזכור מה תפקידו ומה בידיים שלנו.
לרצוח זה לא בידיים שלנו.
הקב"ה יעשה את החשבונות שלו.
זה שאנשים לוקחים את היום הזה למינוף דעותיהם הפוליטיות זה לא נכון בעיניי.
האמירה צריכה להיות, אנחנו עם אחד.
דעות שונות, זרמים, חילוקי דעות- הכל שריר וקיים
אלימות, רצח, שנאה - לא יקדמו אותנו כלפי הגאולה.
יש נאום של הרב יונה גודמן מהעצרתמור ולבונה
את יכולה לשלוח{ר}צינית
מתנצלת אם הייתי קצת בוטה!
הכל טוב 😘 מעלה לכאן לטובת מי שמעוניין.מור ולבונה
באתי הערב לכאן, מפני שאני חולק בנושאים עקרוניים על רבים מהנוכחים כאן.
לא באתי להתנצל, באתי לדבר. לדבר עם מי שאוהב את המדינה לא פחות ממני, וחושב הפוך ממני בנושאים רבים.
כשהייתי נער, נכחתי, כאן בכיכר, בהרבה עצרות והפגנות. השתתפתי בהפגנות נגד נסיגות ובעד ההתיישבות, והשתתפתי בעצרות בעד יהדותה של המדינה. האמת? היה מדהים. כל מי שעמד כאן באותו ערב חשב כמוני. המנחה היה דתי כמוני, השירים והזמרים באו מהמחנה שלי, ושכנַענו את עצמנו שאנחנו יפים וצודקים.
הבעיה היא שכמעט תמיד, למחרת, הייתה עצרת נוספת, של נוער מתנועות אחרות ומציבור אחר, וגם הוא, כמוני, שמח שפגש אנשים שדיברו כמוהו, התלבשו כמוהו וחשבו כמוהו.
חברים, אם כל ציבור ימשיך לדבר רק עם עצמו, לא נגיע רחוק.
הביטוי אומר: "ככה לא בונים חומה" – אבל האמת היא שככה כן בונים חומה.
כך בונים חומה בינינו, חומה של איבה; חומה של ניכור.
ככה בונים חומה, אבל ככה לא בונים מדינה.
ואנחנו, חברי תנועות הנוער הציוניות, נחושים להמשיך לבנות ולפתח את מדינת ישראל – ביחד.
הגיע הזמן שנדבר אמת. בלי להתייפייף ובלי להסתיר עמדות. לכן אומר גלויות: חבריי ואני לא זזנו מילימטר מאמונתנו כי ההתיישבות בכל רחבי הארץ איננה בעיה, אלא ייעוד. ואני יודע שחלק מהעומדים כאן הערב משוכנעים כי ההפך הגמור הוא הנכון. לא זזנו במילימטר מאמונתנו העמוקה כי תורת ישראל אינה מאוּבּן היסטורי או מקור השראה מעורפל. אנו מאמינים שתורת ישראל איננה העבר, אלא המפתח לעתיד; היא דבר ה', ורק לאורה נוכל לבנות כאן מדינה יהודית מודרנית.
ובגלל שאני יודע שיש כאן אנשים נפלאים שמשוכנעים שאני טועה, שמאמינים שההפך הוא נכון – לכן חשוב לבוא לכאן יחד, ולקבל על עצמנו שוב לפעול היום לפי כללי הדמוקרטיה, להקשיב ולדבר, כפי שעושים כשיש מחלוקת בין אחים.
בקיץ האחרון נלחמנו יחד ב"צוק איתן". דתיים וחילוניים, ימין ושמאל, ביחד: בגבורה, מתוך רעות ואחווה. אך מוטלת עלינו משימה שהיא קשה עוד יותר – לא רק להילחם יחד, אלא לחיות יחד. כל חלקי החברה. גם אם זה ייקח זמן – נאמין ונעמול.
כי "עַם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה".
חברים, כל מה שאמרתי עד עתה נכון בכל שנה. אבל השנה, צריך להוסיף עוד משהו: בחודשים האחרונים, וגם לקראת עצרת זוֺ, שמענו שוב ושוב מילה חדשה: "הדתה". טוענים שצה"ל נהיה דתי מדיי; שהחברה הישראלית נהיית דתית מדיי. מאשימים אפילו את חברי תנועות הנוער של השמאל, ששותפים בעצרת יחד אתנו, הדתיים – שבכך הם מחזקים את אותה "הדתה" מסוכנת.
הגיע הזמן להפסיק לפחד ולהפסיק להפחיד! כשם שעלֵינו, הדתיים, להפסיק לפחד מהחילונים, להפסיק לטעון שכולם רוצים לנתק את המדינה מיהדותה, להפסיק לטעון שהם עוכרי ישראל: כך הפסיקו להמציא סיפורים על הדתה ועל השתלטות.
מכאן אני קורא, בעיקר לאלו שבחרו שלא לבוא לכאן הערב: הפסיקו להזהיר את כולם מפני הדתיים. אל תקשיבו לקולות רעים ולכותרות מטעות, המבקשים לזרוע שנאה בינינו. בואו נכיר בְאמת, בגובה העיניים, מעבר לדימויים. כי בניגוד לרושם שנוצר בתקשורת, רוב החברה הישראלית – מהחרדי ביותר ועד החילוני ביותר – לא מתקוטט מבוקר עד ערב ולא מנסה להשתלט בכוח על האחר.
להיפך: הוא חלק מעם ישראל שחי ביחד ובונה את העתיד.
דווקא אתם, חברי תנועות הנוער הציוניות, צריכים להנהיג וללמד:
שותפות. יחד. זו דרכנו! זה המַסד לעתידנו!
כשנרחיק את עלילות השווא, נגלה שיש בינינו המון משותף. נגלה שכולנו מבקשים לייסד היום חברה יהודיתי, מלאת חמלה ורגישות, ולא חברה עם שוליים אלימים, לא כלפי הזר והחריג, לא בכבישים או במגרשים.
נגלה כי כולנו מאמינים שכל אדם נברא בצלם אלוקים.
נגלה כי כולנו מבקשים להקים כאן, בישראל, חברה ערכית, ולא חברה חומרנית, המתאפיינת בפערים עצומים בין שכבות. נגלה כי כולנו מבקשים לינוק מתוך מורשתנו היהודית את היכולת ליצור כאן חברה יהודית המטפחת פשטות וצניעות, ולא חלילה חברה הסוגדת לסמרטפונים חדשים או לדמויות ריאליטי מפוקפקות.
לפני 19 שנה, בליל הרצח הנורא של ראש ממשלה בישראל, למדנו על בשרנו כיצד מגיעים לשפת התהום אם שוכחים יסודות חיים אלו. רצח ואפילו אלימות – הם פגיעה אַנושה בדמוקרטיה. אך עוד הרבה לפני כן הם פגיעה קשה ביהדות ופגיעה קשה בתורת ישראל.
בפרשת השבוע, פרשת "וירא" (ואני מקווה שלא יאשימו אותי ב"הדתה" של העצרת....), מדבר הקב"ה בכבודו ובעצמו על אברהם אבינו, אבי האומה, ומסביר מדוע דווקא הוא נבחר להיות מנהיג:
"כי ידעתיו למען אשר יצווה את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך ה' לעשות צדקה ומשפט".
כולנו בניו של אברהם אבינו.
בואו נמשיך מכאן ביחד, בתהליך חינוכי ארוך ומתמשך, לכונן על פי אמונתנו – חברה המבוססת על אדני צדקה ומשפט.
תודה רבה ושבוע טוב.
ויהודי גרש יהודי. לא פחות חמור בעיניי{ר}צינית
זה דבר דומה ושונה.נפש חיה.
כתוצאה ממנו- או הו...
אז הגירוש חמור יותר{ר}צינית
^^^ לא מבין את ההתפלפלות. אדם מת. נרצח. יהודי מת. נרצח.ים חי מיה"ך
ראש ממשלה במדינת ישראל מת. נרצח.
נכון יש חשבונות פוליטיים גדולים. אפשר להסביר שזה לא כמו גדליה בן אחיקם. אפשר להזכיר את השלכות חמורות של טעויות פוליטיות. כל זה לא ישנה את העובדה שנהרג פה אדם בפעולת זדון ללא משפט. זה דבר חמור שצריך להצר עליו ולדבר נגדו. בפרט שיש כאן ראש ממשלת ישראל. גם אני לא מסכים עם דעותיו, וחושב שעשה טעויות. אבל אדם הוא אדם.
אתה יודע כמה אנשים נרצחו במדינה בשנה האחרונהברגוע
על רקע פלילי ?
אף אחד פה לא חוגג את הרצח
פשוט לא חושבים שצריך לציין אותו
(נערך) נכון, אבלים חי מיה"ך
א. צריך לציין באופן כלשהוא, כי בכל זאת זה אירוע משמעותי - משמעותי כי מדובר באירוע הפוגע במרקם היחסים הבין מגזריים במדינת ישראל. וזה שזה פוליטי רק הופך את זה ליותר חשוב- כי אם יש אנשים שדעות פוליטיות מביאות אותם לרצח - אז אנחנו בבעיה חמורה.
ב. מישהו פה כתב ש"יום פטירת רחל אימנו, רבין הוא רק נספח". זה כבר זלזול באדם, ונראה לי בעייתי. זה יותר בעייתי מסתם הימנעות מלציין את היום.
היום הזה הוא קודם כל פטירת רחל אמנו{ר}צינית
אנשים קצת מתבלבלים ומעניקים לו יותר מדי כבוד. נכון שהוא נרצח והוא יהודי והכל! הוא לא נרצח כי הוא היה טלית שכולה תכלת ודאג לבטחון מדינת ישראל. נכון? ד' משלם לכל אחד בדרך שלו
זה יום אחרי יום, לא באותו תאריךיעל מהדרום
במשרד החינוך זה אותו יום{ר}צינית
נוחות נטו כנראה:.מטופש-\יעל מהדרום
שלא נדבר על זה, שבבתי ספר חילונים אין טקס על רחל בכלל.
(והחיים הם לא בית ספר של משרד החינוך
במציאות לא מדובר באותו תאריך).
בסדר{ר}צינית
ועוד מה אפשר לומר על זה? שהוא נרצח.. אוקיי. ישאלו למה? יאלצו לענות. אי אפשר לטאטא את מה שהוא עשה מתחת לשטיח
לא מטאטאים. מאכילים אותם לוקשים.נפש חיה.
שלא יודע ולא מכיר את שני הצדדים
וזה הדור שינהיג את המדינה אחר כך{ר}צינית
ועל זה בדיוק אני מוחה. שעושים מהאנשים הלא נכונים סמל
לא הבנתי מה כתבת, ולא נכנסת לדיון בכלליעל מהדרום
היום הזה הוא יום פטירת רחל אמנוים חי מיה"ך
וגם רבין היה בן אדם.
והוא היה יהודי.
והוא היה ראש ממשלה.
שעשה הרבה למען המדינה.
הוא נרצח בגלל שהיו מי שחשבו שהוא פוגע בביטחון.
אבל הוא נרצח.
ולרצוח אסור.
ואת לא יודעת מה רבין חשב לעצמו כשעשה מה שעשה. אני משער שאת לא דיברת איתו.
ואם לא דיברת איתו, אז לפני שאת גוזרת עליו דין את צריכה לברר מה קרה ואיך ולמה. להגיד שזה לא נורא שאדם נרצח - זה בעצמו דבר נורא. את החשבונות של הקב"ה תשאירי לקב"ה. לחילופין את יכולה לנסות להפוך בעצמך לקב"ה, ואולי אז תוכלי לדבר במקום הקב"ה. (רק תשאירי לנו טיפ שנדע לכל הפחות איך להפוך למלאכי השרת)
אתם עושים חשבונות של השוואה בין אדם לאדם. בין רבין לבין אדם אחר שנרצח בפיגוע. בין רבין לרחל אימנו. בין רבין לגדליה בן אחיקם. אגב אתם יודעים שגם גדליה בן אחיקם נרצח בגלל שהאמין יותר מדי בשלום? אתם מוזמנים לקרוא את הסיפור בספר ירמיה פרקים מ'-מ"א. ובגללו, בגלל שהאמין בשלום - בגלל זה אבדה שארית יהודה שהייתה בארץ ישראל אחרי החורבן הראשון. ואגב - האנשים שנשארו אחרי רצח גדליה - לא רצו להאמין בשלום, וברחו למצרים. נגד מה שאמר להם ירמיה הנביא. ומה קרה להם? אבדו גם הם. העולם מורכב. כל דבר צריך בדיקה. ואתם יודעים שגם חורבן בית שני קרה בגלל טעות של אחד מהתנאים? כך אמרו חז"ל: "ענוותנותו של ר' זכריה בן אבקולס החריבה את ביתנו ושרפה את היכלנו והגלתנו לבין אומות העולם".
ולא. לא עושים השוואות בין אדם לאדם. אסור לשאת פנים בדין לאף אחד, ואסור להפלות אף אחד.
לא אומרת שזה לא נורא שהוא נרצח{ר}צינית
ולגביי המעשים שלו תעשה גוגל. זה גלוי וידוע והיום אפילו מתחרטים על דברים שהוא עשה. ונכון, אני לא אכנס לחשבונות שמיים וכאלה וזה ממש נורא הוא נרצח אבל זה נורא לי כמו כל בנאדם שנרצח. לא מרגישה שאני צריכה לתת לו יותר כבוד בגלל שהוא היה ראש ממשלה...
אני מגורשת. ולקח לי הרבה זמן לומר את דעתי בנושא הזה. אבל גרשו אותי מהבית כדי לתת לימח שמם שטחים כדי שיהיה שלום. לפני שהוא נתן נשקים היה אפשר להסתובב בעזה בלי לפחד כלל. אז אני מרגישה חייבת אישית... תתקן אותי אם אני טועה
מה שאת אומרתים חי מיה"ך
"הוא לא נרצח כי הוא היה קדוש" זה כמו שאמרת "ה' משלם לכל אחד בדרך שלו". וזה בדיוק אומר "לא נורא שהוא נרצח". חלילה לומר כך. אדם צריך לברור את מילותיו היטב. תמיד. גם ובמיוחד כאשר דבריו נועדו להשאיר רושם עם משמעות בענייני מוסר וצדק.
"ונשיא בעמך לא תאור" כך כתוב בתורה. אז כן. צריך לכבד ראש ממשלה. את יודעת מה? יש סיפור בגמרא, שאמורא (רב מהגמרא) זלזל באחד ממלכי יהודה - אותו מלך שעל שמו רשום חורבן הבית, כלומר שהנביא תולה את החורבן בחטאיו של המלך הזה. ובלילה נגלה המלך ההוא לאותו אמורא מהגמרא - והוכיח לו שהוא -המלך החוטא - תלמיד חכם גדול הרבה יותר ממנו - מהאמורא מהגמרא - והוסיף ואמר לו - דע שאילו היית במקומי היית משתדל במיוחד לרוץ מהר לעבוד עבודה זרה. נכון. צריך לדבר גם על הטעויות שעשו אנשים. אבל זה לא מתיר בשום אופן לזלזל באף אדם, ובודאי לו לזלזל בנוראות הרצח.
לא ניסיתי להשאיר שום מסר{ר}צינית
שוב, אתה מסלף את דבריי.. אמרתי שזה נורא שהוא נרצח בדיוק כמו כל יהודי שנרצח(בפיגועים, תאונות וכו'). לא מרגישה שום צער מיוחד אליו כי הוא ראש ממשלה.
יש לי שאלה- למה לא עושים יום לפטירת(הרצח) של פוגל? או הנקין? או כל מי שנרצח? עשו רק יום אחד מרוכז שבוא זוכרים את כולם. ועכשיו אתה תגיד שהוא היה ראש ממשלה. אז מה?????
לא מסכימה שלכתחילה היה צריך לעשות את זה. ממש ממש לא! אבל הופכים את זה לעיקר. במקום זה תעבירו שיחות על חשיבות של עם ישראל בארץ ישראל, אהבת ישראל, אחדות עם ישראל, ולא חסרים דברים אחרים שאנחנו צריכים להתחזק בהם
כשדיברתיים חי מיה"ך
על "להשאיר רושם עם משמעות" לא התכוונתי לאיזה מסר מפוצץ אלא פשוט לומר רעיון, ואת התכוונת לומר רעיון, וזה יפה מצידך שאת מרשה לי לא להסכים, ואני באמת לא מסכים.
את אמרת "ה' משלם לכל אחד בדרך שלו" וזה אומר במילים אחרות "מגיע לו" שמשמעות הדברים היא "לא נורא שהוא נרצח". אז בהודעה אחרת אמרת שזה נורא כמו כל יהודי שנרצח בפיגוע. בסדר אז אמרת דברים סותרים. (למרות שלהגיד שזה נורא כמו כל יהודי שנרצח בפיגוע זה אומר: "מה לעשות, אנשים מתים, אז גם הוא" זה גם כן לא ראוי)
למה לא עושים יום לזכר אנשים חשובים אחרים שנרצחו? שאלה מצויינת!! תפתחי דיון! אני בעד!
אבל לא צריך לקשר את זה לכל מיני טענות כלליות כמו שהשמאלנים צריכים פתאום להבין את טעויותיהם (ובכלל לחזור בתשובה). אם הם טועים או לא זו שאלה חשובה, אבל זה לא קשור לרצח רבין.
כשתגור שלוש שנים{ר}צינית
ואחרי זה יגידו בחדשות שזורקים טילים מהבית שלך אז אולי תחשוב קצת אחרת.
אין לי יותר מה לומר מעבר..
ולגבי מה שאתה טוען שזה סתירות- לכתחילה, לא תומכת ברצח. אבל אחרי שהוא נרצח(כמו שכולנו יודעים אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה) השאלה מה עושים עכשיו? וכן, מוגזם לדעתי כל האירועים הגדולים שעושים מזה. ואתה לא צריך להסכים עם זה בכלל. וכן, ד' מגלגל חובה על ידי חייב(מכיר את זה?) כנראה ששני הצדדים היו חייבים. אני לא נכנסת לחשבונות שמיים אבל יכול להיות שנגמר זמנו וזה היה קורה בצורה כזו או אחרת. נבחר זה יהיה בצורה כזאת וזה עצוב והכל.
וזה נורא לי כמו כל פיגוע אחר כי בעקבות פעולות שהוא עשה יש פה פיגועים ויש פה טילים. אז שוב, יש פה השלכות של המעשים שלו
כשתמצאי את עצמךים חי מיה"ך
לבד, בלי אף אדם נוסף שמוכן לדבר איתך ולקבל את זה שיש לך מה לומר מעבר לזה שאת מסכימה איתו -
כשתמצאי את עצמך במצב הזה אז תהיי זכאית להטיף לי מוסר בסגנון "כשתגור שלוש שנים בפחון וכו'"
תודה
סבבה אתה יורד כבר לפסים אישיים. לא לעניין ונגמור פה{ר}צינית
את ירדת לפסים אישיים. אני רק המשכתי את אותו קו.ים חי מיה"ך
אבל אני מסכים להפסיק כאן
מעניין שאלפים של מגורשים זה פסים אישיים{ר}צינית
הסגנון של "כשתגור שלוש שנים וכו'" הוא סגנון אישיים חי מיה"ך
סתם נילצו"ש,מה המקור?מושיקו
[יש מחלוקת אם רחל אמנו נפטרה בחשון או אייר - סתם לידע כללי]
ובפועל מה עושים?{ר}צינית
מגיעים לקבר רחל בשני התאריכיםמושיקו
ולא רק בהם..
עולים כי זה קבר של צדיקה{ר}צינית
יכול להיות שאתה צודק
רש"י מפורש שזה לא בחשווןמושיקואחרונה
מסכים שזה לא כמו עוד רצחברגוע
וצריך כל השנה לחנך לאי אלימות.
אבל בזה שאתה לוקח חלק ביום הזה
אתה נותן לו יותר מידי כבוד.
ו..
לא משנה אין לי כח להתווכח על זה.
להתאבל עליו כמו על כל יהודי שנרצח בפיגוע{ר}צינית
מעניקים לו יותר מדי
זה בנאדם שהוא בספק קצת. תמחלי לי{ר}צינית
בסדר, ביום הזה נפטרה מישהי שבזכותה אנחנו מי שאנחנו נראה לי שהרבה הרבה יותר חשוב לציין את פטירתה מפטירתו. את רוצה לציין את הפטירה שלו? תגבירי באחדות ישראל ובאהבת ישראל. מעבר לזה אני לא רואה שום צורך לציין את זה
מה?חופשיה לנפשי
יש רק במשרד החינוך{ר}צינית
צחקתיחופשיה לנפשי
לפחות בפסח יש לך
{ר}צינית
לפחותחופשיה לנפשי
וזה בתנאי שאתה לא עובד בחנ"מ שעובד בחנוכה.....יעל מהדרום
למה..זה החג הכי כיף!!מבקש אמונה
שיעבור כבר המשמרת הזה. אוף
חסדי הים
ה' שומע לתפילתי וקיצר. לא באופן משמעותי, אבל קצת.חסדי הים
האמת, דווקא חבל שכבר עבר ממנו כ"כ הרבה....ד.
אני כידוע, מוכנה לקבל את החג שלך
יעל מהדרום
התמונה להמחשה בלבדקעלעברימבאר
את הרב את לזמןקעלעברימבאר
גז כימיקעלעברימבאר
החותים: יש לנו סחוג אבותקעלעברימבאר
מק. דונלד טראמפ: נשנה את המרור בהמבורגרקעלעברימבאר
בשביל הבבלים שלא הבינו:קעלעברימבאר
דם (של סלק) יזע (מהגירוד בפומפיה) ודמעותקעלעברימבאראחרונה
אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק
מה עדיף?
ידע?
טיולים?
חיבור להתיישבות?
חקלאות?
אני בדיוק מתלבט בעניין
הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.
ומסעות
זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ
אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידי
מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)
יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר,
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.
פעם הכרתי יותר. היום לא.נפש חיה.
סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.
וכן עבודה חקלאיתנפש חיה.
שכחת מה שידעת?זיויק
הזיכרון כבר מתעמעם.... לצערינפש חיה.אחרונה
עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה
בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..
למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.
אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.
תוכלו להחכים אותי בנושא?
אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.
שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?
לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......
מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....
אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...
לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....
אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...
בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......
ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅
באמת בהצלחה🙏🙏
(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)
יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה
הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.
בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר
היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון
זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.
ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.
נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.
האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.
מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה
באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.
ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת
התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.
תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו.
זו ממש טעות לחשוב אחרת.
אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?
סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?
תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅
אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...
האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....
אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
אם רוצים לתייג משתמש אז יש דרך פשוטהנקדימוןאחרונה
כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת
אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי 
לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ אלא ממש ניכר בכל המעשים.
בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...
מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.
אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול
תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך
לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.
תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה
מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.
בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.
לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.
יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)
בהצלחה רבה
יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :
יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:
בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי
יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:
ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים
יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :
גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה
יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:
יש אתר של הרב אבינר:
הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר
האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :
מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג
אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?
השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוג
ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.
הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד
פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה
יחלקו כבוד לרבנים חרדים
לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.
לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק
אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים
וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.
תסיק כאן למה ומה זה אומר
שואל מסקרנות..מחפש אהבה
מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?
תלוי איזה חרדיזיויק
תפרטמחפש אהבה
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון
אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.
בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.
למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.
זה באמת הדבר הראשון שעולה לך לראש כשאתה רואה חרדינעומית
בתחנת אוטובוס?
בתור לרופא?
באמת?
בדרך כלל כן, אבלנקדימוןאחרונה
ב. התחושות האלה עולות יותר מול צעירים וגילאי האמצע.
ג. ניתוק, בשונה מיהירות וגסות רוח, אינו מידה רעה אלא מידה עצובה. יכול להיות אדם טוב ועדין שיהיה מנותק לגמרי.
ד. האם אני מרגיש בוז וריחוק כלפיי גם בתחנת אוטובוס ובהמתנה לרופא? כן, למרבה הצער..
כלוםאריק מהדרום
חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת
על כל אדם/מגזר איזשהו.
מה עולה כשרואים חתול?רקאני
מה עולה כשרואים חילוני?
מה עולה כשרואים עץ?
מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג
האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?
אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.
כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..
חייל, לובש מדיםעשב לימון
ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו
יפה!מחפש אהבה
כלוםטיפות של אור
+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים
אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '
פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוג
כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני
הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר
תות?
האריה שאהב יירוטפשוט אני..
חחחחחחחחקעלעברימבאראחרונה
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון
אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא 
רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג