שאלה רגישה דרושה תשובה רגישה וחכמה בהתאם..רגישותתת
הי,
פתחתי ניק חדש לצורך השאלה..
אז אקצר גם כדי לא להלאות אתכם וגם כדי למנוע אאוטינג..
יצאתי בעבר עם בחור מקסים וטוב,
הקשר הסתיים לאחר התלבטויות לא קלות על רקע התמודדות נפשית שלו(או.סי.די). ערכתי בירור מעמיק עם עצמי והגעתי למסקנה שהעסק גדול עלי ושאני זקוקה ליציבות בחיים שלי, מה שהוא לא כ"כ יכול לתת שלא מבחירתו..
כיום יוצאת עם מישהו אחר (כבר 5 פגישות..) ויותר ויותר אני מזהה שיש בבחור החדש סימפטומים שמזכירים או. סי. די..
קראתי הרבה חומר על ההתמודדות הזאת, ברור לי שרק פסיכיאטר יכול לאבחן וכו וכו
אני מרגישה שאני מוכרחה לדעת אם חששותי מוצדקים או לא
במיוחד לאור העובדה שגיליתי במקרה הקודם בשלב מאוחר מאוד מאוד והיה לי מאוד קשה, כעסתי נורא על הבחור שהסתיר ממני כ"כ הרבה זמן אבל גם הבנתי אותו.כיום אין לי כעס עליו אבל לא רוצה שהמקרה יחזור על עצמו מסיבות ברורות..

אני תוהה למה המקרה הזה חזר אלי שוב (או שלא)..
והשאלה שבגינה פתחתי ניק-
איך לברר את זה תוך שמירה על כבודו של הבחור ומבלי לפגוע בו? מה לומר לו? איך?

תודה מראש.

אשמח לקבל גם מסר למי שמעדיף.
שלחתי מסרחידוש

אינני יודע אם יש דרך לבררארץ השוקולד
אבל אם את רואה תסמינים שמפריעים לך, ואם תגלי שצדקת ויש לו או.סי.די היית רוצה לחתוך על רקע זה.
לדעתי נכון לחתוך, כי זה דבר עקרוני בשבילך.

סך הכל, במישורים הנפשיים יש המון דברים שאנשים לא טרחו לאבחן, אבל זה לא אומר שאין להם משהו. לכן, אם זה דבר שגדול עלייך, חבל לגלות בהמשך שאכן יש.

זה כואב ממש לנתק על רקע כזה, אבל לדעתי זה שיקול אמיתי.

אם את רוצה הרחבה, ניתן לפנות אלי במסר/שיחה.

בהצלחה רבה
אולי תבררי אצל מי שהציע לך אותועוד השנה
או עם חברים שלו
^ אני חושבמתן תורה

באמת שכדאי דרך מי שהציע לנסות להבין קצת יותר רקע רגשי/ נפשי על הבחור, ואם זה מישהו שמכיר קצת לעומק אז בטח תוכלי לדעת כבר מהתגובה שלו לשאלה שלך.. ונראה לי שבשורה תחתונה אם עדיין לא תקבלי תשובה ברורה והחשדות יהיו קיימים אז שווה לחשוב טוב לגבי ההמשך כי חבל באמת להיכנס שוב לסרט חוזר...

בכל מקרה אולי יש משהו משותף שלא קשור לעניין הספציפי הזה שגרם לאנשים להציע לך דווקא את שניהם

לא תמיד תוכלי לדעתmatan

יש הרבה אנשים עם תופעות שיכולות להיות דומות\קרובות לזה והם לא הולכים להיבדק וזה לא מעניין אותם.

השאלה שלך היא לא רק האם יש לו OCD אלא האם הוא מאובחן לזה ומסתיר זאת ממך.

את יכולה להעלות את זה כנושא שיחה מקרי. "קראתי כתבה על הפרעה כזו..." או משהו בסגנון ולנסות לגשש ככה.

את יכולה אפילו לספר לו שהיתה לך התמודדות פעם עם השאלה כשמישהו שיצאת איתו היה בעל ההפרעה הזו.

יכול להיות שאין לו מושג מה זה, יכול להיות שהוא בקיא בנושא יותר ממך. תוכלי לקבל הרבה מידע.

אם את חייבת לקבל אבחנה פסיכיאטרית שאין לו OCD תצטרכי פשוט להסביר לו את זה בצורה הכי פשוטה.

בד"כ הכי פשוט וטוב זה להיות ישירים ככל האפשר, לא בקטע של "אתה סובל מOCD? כי אם כן אני חותכת",

צריך טאקט, אבל כן לשאול אותו באופן יחסית ישיר- "שמתי לב שאתה עושה XYZ שמעת פעם על OCD?" לא כמאבחנת אלא כשותפה וחברה.

וכדאי לך לחשוב מה יש בבחורים הללו שמושך אותך(ובך שמושך אותם).

וואומי עדן
אתה באמת חושב שראוי כך לעשות זאת? אני חושבת שזה ממש מביך עד כדי יכול להגיע להלבנת פנים..מנסה להעמיד את עצמי בצד השני פשוט..
המקסימום שהייתי עושה זה מעלה את הנושא של או סי די בלי קשר אליו, ורואה איך הוא מגיב, אם יש לו ידע על הלקות הזו בכלל.
אני יודע שאם הייתי במצב הזה הייתי מעדיף שזה יהיה ככהmatan

מאשר בדרכים אחרות. 

לא אוהב התלחששויות. לא אוהב שמסבנים אותי. אני מכיר את האופציה להעלות כאילו במקרה והבאתי אותה.

לא אוהב אותה ולא אוהב שמשתמשים בה. לא חושב שצריך לאבחן- אבל כן, ההתנהלות הזו שלך מזכירה

OCD - זה משפט שחבר יכול להגיד, וכן, גם בת זוג ששמה לב להתנהגות. כמו שאם הוא יהיה מצונן זה לא יהיה

לא נעים להגיד לו- "אתה מתעטש הרבה ונראה חלש- אתה מרגיש טוב?". יש סיכוי שאין לבחור שום OCD והכל

סיפורים שהיא מדמיינת כי היא נכוותה ממקרה כזה.

באופן כללי הגישה שלי למחלות והפרעות היא כמו כל מחלה אחרת. צריך וכדאי לטפל בכל מחלה. אין בעיה עם זה. אבל אין גם מה להתבייש בזה- אני לא מתבייש כשיש לי שפעת או דלקת אוזניים. ככה גם לא אם אני בדיכאון

או עם OCD. לפחות לדעתי ככה צריך להיות. 

לא אוהב בכלל את ההרגשה הזו שמתלחששים מסביבי. אם לבחור באמת יש OCD לא יעזור לה כלום וגם אם

היא תעלה את זה בדרך אגב הוא יתפס לזה(הרי יש לו OCD) ואם הוא בחור שלא מבין בזה- זה יעבור לו מעל

הראש והוא ישאל אותה מה זה.

ככה לענ"ד.

אני חושבתמי עדן
או יותר נכון בטוחה, שיש הבדל בין שפעת/ דלקת אוזניים לבין o.c.d או מחלה נפשית אחרת. מה לעשות שלמחלה נפשית יש הרבה יותר רתיעה בחברה שלנו. ויש לכך השלכות, לדוגמא יש הבדל בין להגיד לבנאדם- אתה מתעטש הרבה לאחרונה בדקת אולי זה שפעת? לבין- אתה לא יוצר איתי ככ קשר עין, שמעת על אוטיזם?
סליחה על הדוגמא החריפה אבל זה נועד כדי להשוות בין הדברים. אם לא היית מובך כשהיו שואלים אותך את השאלה השנייה ואתה חושב שזו שאלה לגיטימעת אז אני חושבת שאתה אדם מיוחד.
אני בטוח שמבחינה חברתית יש הרבה דברים שחבל שהם כמו שהםmatan

אני לא חושב שאוטיזם וOCD הם דוגמאות מתחלפות. אוטיזם זו הפרעה קבועה ללא יכולת טיפול.

OCD זו נטיה ובד"כ ניתנת לטיפול ושליטה.

הנקודה היא שמרוב הניסיון להיות רגישים - הורסים את כל הרגישות. משפט אחד שאולי קצת לא נעים,

עדיף מאשר לתת תחושה של חוסר אמון וחוסר תקשורת. אם היא הייתה מבררת לפני- הכי טוב. לא שברור 

לי איך אפשר לעשות את זה אם הוא לא מאובחן\מעוניין שתדע.

כשנמצאים בתוך קשר לא מחטטים מסביב- יש כתובת אחת לשאלות. אלא אם כן- רוצים להפתיע ולפנק אותו.

למהמי עדן
לא מתחלף לדעתך? אמרת שהגישה שלך היא שכדאי וצריך לטפל בכל מחלה. בדיוק כמו שיש אנשי מקצוע שמטפלים באו סי די אז כן, יש גם אנשי מקצוע שמטפלים באוטיזם( לא מרפאים אבל בהחלט מטפלים).אני לא חושבת שזה משפט "קצת לא נעים" אלא הרבה יותר מזה ואדם צריך להיזהר בלשונו. אבל בסדר כל אחד והדרך התמודדות שלו
אני לא יודע אם עבודה עם אוטיסטים מוגדרת ממש טיפולהדוכס מירוסלב

זה תלוי מאוד ברמת התפקוד של האוטיסט.

אבל זה סתם סמנטיקה...

אםמי עדן

הוא בחור שכשיר לצאת לדייטים אז סביר להניח שמדובר באוטיזם בתפקוד גבוה. וברור שזה מוגדר כטיפול, זה חלק מהמקצוע שלי לעתיד אגבמגניב.

נ.ב- גם תרופות נחשב טיפול.

חחח לא מתערב בדיוןהדוכס מירוסלב

סתם החלטתי לחפור

בגלל אופי וסגנון ההפרעה לחיים.matan

הסברתי למעלה- אוטיזם זה כמעט תמיד as is - אפשר לשפר דברים, אפשר ללמד עוד- אבל בגבולות

האפשר. יותר דומה באופי שלו לתופעה אקוטית. גם אוטיזם בתפקוד גבוה זה משהו מורגש. טיפול זה תמיד

חשוב, השאלה היא אם הוא קיים. 
יכול להיות שיש לנו הבדלי סמנטיקה- טיפול זה פתרון מהותי בשפה שאני משתמש בה. כדורים שדוחים

או משנים מצב מסוים זה לא טיפול. זו התמודדות ראויה ונכונה. אבל זה לא טיפול. כמו ההבדל בין משקפיים

לניתוח, או בין אנטיביוטיקה לכדור נגד כאבים.

לאוטיזם אין טיפול שפותר- אי אפשר להגיד "אתה כבר לא אוטיסט מעכשיו" אפשר להגיד - התקדמת יפה מאוד, אתה אוטיסט שמתפקד מצוין.

ועדיין, אם הדברים נאמרים בצורה באמת עניינית- שמתי לב שיש לך תופעות XYZ- עשית פעם אבחון? 
הסיכוי שמישהו בעל תופעות על הרצף ולא אובחן מעולם הוא נמוך כל-כך שלא תצטרכי להשלים את המשפט.

OCD הרבה חמקני. הרבה פחות מדויק והרבה יותר רלוונטי שאדם לא ישים לב ולא ידע בכלל שזו הפרעה ולא התנהגות נורמלית.

אוקיימי עדן

כמה דברים:

א. יכול להיות שההבדל בנינו הוא קצת הסמנטיקה למרות שכמדומני כמו שלא ניתן להעלים אוטיזם כך גם לא ניתן להעלים ולהירפא מ ocd.

ב. ולגבי המשפט- "שמתי לב שיש לך תופעות XYZ- עשית פעם אבחון?" זה משפט שאני בחיים לא אגיד לכל מכר שלי בסביבה( קל וחומר מדוייט)כל עוד אני לא אשת מקצוע ולא בעלת ניסיון. אם תופעות מסוימות יפריעו לי בבנאדם, אני אחתוך, לא מתפקידי לשלוח את המדוייט שלי לאבחונים, צריך להיות ממש זהירים בדברים האלה..

ג. גם עם הפיסקה האחרונה לא כ"כ מסכימה. יש הרבה מיקרים כיום שפתאום אנשים מבוגרים מאובחנים על הרצף מכיוון שההגדרות לאוטיזם כל הזמן משתנות ומתרחבות..אבל זה כבר לא נושא השירשור 

תשובהmatan

א. לא נכון במציאות. OCD הוא משהו שניתן לחלוטין להעלים במקרים רבים. כלומר לא את הנטייה אבל כן את התופעות המעשיות. כמו שיש אנשים שיש להם נטיה להתמכרות- אפשר לגמול אותם, לא להעלים את הנטיה.

ב. חבל. יכול להיות שתועילי לאנשים מאוד ככה. אם אני שם לב שאדם הולך לא טוב אני אשאל אותו מה קרה, אם אני רואה שחבר שלי מציג סימני דיכאון אני אנסה לברר איתו מה קורה, אם אני רואה שחבר

שלי מבצע "טקסים" אני גם אשתדל לברר איתו מה קורה וכן- גם להציג בפניו אופציות כאלו.

כמובן שזה לא במקום של קביעה עליו, אבל כן להציג לו את האפשרויות הללו.

ג. יש לכולנו בעיות, השאלה עד כמה הן משמעותיות ומשפיעות. ההגדרות למה נמצא ומה לא נמצא על הרצף כל הזמן משתנה, וזה בסדר. אבל זה באמת לא הנושא. המודעות לאוטיזם ולאבחונו הרבה

קיימת הרבה יותר בעולם כרגע מאשר OCD.

אהבתי את התוכן של התגובה, במיוחד את הדאגה לזולתהדוכס מירוסלב

מאוד מדוייק בעיניי

טובמי עדן
נישאר חלוקים כאן..
מסכים איתך (מי עדן),ד.

שאי אפשר לומר לאדם שנפגשים איתו: ראיתי שאתה עושה כך וכך - שעמת פעם על או.סי די?....

פגישה אינה איבחון פסיכיאטרי, הוא לא ביקש ממנה לעסוק בכך.

אם משהו מפריע לה, יכולה לגשש בזהירות, לספר מה שקרה בעבר ולראות תגובה וכד'.

לא הולך, יכולהלעקוב אחרי ההתנהלות, יכולה לשאול חברים שאלות מסויימות שיעזור להכיר התנהלות.

לא טוב לה - שלא תצא איתו. מן הסתם יהיו כאלה שהאישיות תספיק להן.

דבר שני - או.סי.די אינה "מחלת נפש" ח"ו.. חבל להגדי כך מה שלא כך.

דבר שלישי - ניתן בהחלט "להירפא" מזה.. ואחרי שזה מטופל, זה גם יכול להשאיר שאריות חיוביות של רגישות וכד'.

עצם זהמי עדן

שאתה מציין את המילה להירפא במרכאות אז אתה מודה בעצם שזה לא ממש להירפא..בדיוק כמו שאמרתי.

לא לכך התכווונתי. זה פשוט היה ציטוט ממה שכתבת.ד.

הרי אם אני לא חושב שנכון להגדיר את זה מחלה - גם לא אכתוב סתם להירפא.

לא משנהמי עדן

תקרא לזה איך שאתה רוצה- הפרעה\ לקות.. ההגדרה פה זה לא מה שרציתי להגיד. מה שרציתי להגיד זה שזה לא כמו שאני אשמע את המדוייט שלי משתעל הרבה ואז אמליץ לו ללכת לרופא פן מדובר בשפעת. במקרה שלדעתי למדוייט יש סממנים של או סי די אני לא אגיד לו ללכת להיבדק. זה לא על אותה סקאלה. זה מה שרציתי להגיד בתגובותי ל matan שהגישה שלו הייתה לדבר על זה גלויות עם המדוייט.

כן. על זה כבר אמרתי שאני מסכים לגמרי.ד.

..y101
אוטיזם נובע ממבנה המוח והלקות בדרך כלל יותר מורכבת.
Ocd נובע מחרדה ולכן ניתן לטפל וכן ניתן להעלים כמו כל חרדה עם השפעות אחרות.
נכון, ועדייןמי עדן

את שניהם מאבחנים אנשי מקצוע ושניהם מטופלים ע"י אנשי מקצוע. גם אם הפרוגנוזה של או סי די יותר טובה זה לא עושה אותה כלקות שאני פשוט יכולה להגיד למדוייט שלי שראיתי בו סממנים של זה וכדאי לו ללכת לאבחון. זה לדעתי חד וחלק לא.

אם הסממנים מפריעים- אז פשוט חותכים, בלי שום המלצות לצד השני

אם הסממנים מפריעים אך חושבת שיכולה להתמודד עם זה במידה ויטופל או משהוא- אז הייתי מעלה את הנושא של הלקות בעקיפין, בלי קשר אליו, או מתייעצת עם המכרים של הבחור.

זו דעתי הענייה.

לדעתי עדיף להעלות את הנושא בלי להשתמש בתיוגים ספציפייםהדוכס מירוסלב

זה עלול להיות הרסני להערכה העצמית של הצד המבוקר

נכוןמי עדן
היית צריך להגיב ל matan
הגבתי לך כדי לחזק את דבריך ולהציע דיוק להםהדוכס מירוסלב

הרעיון שלך יפהארץ השוקולד
אבל החיסרון הוא בכך שיתכן ויש לו, אבל הוא לא אובחן ולכן הוא לא מודע מה יש לו.
בעלי OCD בד"כ מודעים לכך שיש להם בעייה ושהיא מקור הסבלשוגי

אבל לא בטוח שהוא מכיר את המושגים או שיהיה לו נעים לומר לה וכן ייתכן שהוא מסתיר בכוונה

אבל גם ייתכן שזו הפרעת אישיות אובססיבית קומפלסיבית שסימפטומיה דומים, ובה האדם איננו מודע לבעייתו ומתייחס לסימפטומיה כתכונות טובות המשרתות אותו בדרך למטרותיו וערכיו.

כך שלא בטוח כלל שלדבר עימו יעזור.

ראה תגובתי לפירוט אני ממש מבינה את החשש שלך, פעם אחת להיכוות הספיקה לך בהחלט - לקראת נישואין וזוגיות

ראיתי את תגובתך, אכן תגובה מלומדתארץ השוקולד
מה שהתכוונתי היה שלא בטוח אם היא תאמר לו את הביטוי ocd זה יגרום לו לתגובה מסוימת, כי לאו דווקא הוא יקשר.

השאלה היא האם זה מפריע לה, אם כן, אז חבל על ההשקעה בקשר גם אם כואב לומר זאת, כואב יותר הפוך.
אני חושב לשאול אותו וזהו. ואם הוא לא איבחן אזבסדר גמור
לטובתו ולטובת חיו כדאי שילך לבדוק האם יש ביסוס לחשש שלך ומשם לאיבחון
יכול להיות שהמקרה הזה חזר אליך שובתפוח יונתן

פשוט בגלל שאת נעשית מודעת מדי לנושא, וכל דבר קטן גורם לך לחשוד.

אני אגלה לך סוד, לכל אחד מאיתנו כמעט יש מחשבות חוזרות ונשנות במצבי לחץ לפני מבחן למשל. זה נקרא OCD. לכל אחד מאיתנו יש לפעמים מצבי רוח רעים בחיים, זה נקרא "דכאונות". זה אומר שאנחנו חולי נפש? לפי האבחנה הפסיכיאטרית, כן! זה משנה? לא ממש. האיבחון לא גורם לבן אדם פתאום להיות מישהו שהוא לא היה לפני זה. מה שחשוב זה התפקוד היום יומי ואיך שזה מתבטא בחיים שלו. הפסיכיאטרים קוראים לזה בשמות מפחידים בשביל שתהיה להם עבודה. וזה שכתבת שגילית שיש לו OCD בשלב מאוחר מאוד, כלמר הכרת אותו מצויין וזה לא הפריע לך. במילים אחרות, הביטוי של זה כל כך זניח אצלו שאפילו לא שמת לב.

עם הבחור שאת נפגשת איתו, לא צריך לברר כלום, יכול להיות שהוא לא איבחן את זה בכלל ולא ידע על מה את מדברת. מה שאת רואה זה מה שיש, וזה כנראה לא ישתנה, ואת צריכה לחשוב אם זה מתאים לך או לא.

אתם בשלב מתקדם? יש דיבורים רציניים על חתונה? אם כןהדוכס מירוסלב

יש עניין לנסות לדבר על זה בעדינות.

לא צריך להזכיר את המילה OCD אפשר פשוט לדבר נקודתית על ההתנהגויות שנראות לך מוזרות. זה יהיה נוח יותר לצד השני.

יכול להיות שהוא סתם בתקופה של מתח נפשי, זה גורם לפעמים לתסמינים שדומים לOCD.

לענ"ד אם יש ספק, כנראה שאין לו OCD. ובאמת לא כדאי להתחיל לקרוא בשמות כאלה ואחרים. זה לא נעים לאף אחד.

סתם ככה לצורך המחשה, נניח שאדם סובל מחרדתיות מאיזו סיבה (דבר שלצערנו מצוי מאוד) והוא לא יודע שקפאין עלול להגביר את התסמינים, הוא עלול להתפס כחרדתי בצורה קיצונית ו/או בעל התנהגויות אובססיביות, וזה נטו עניין תזונתי.

אם פגישה חמישית זה לא שלב מתקדם בעינייך ואין דיבורים על חתונה, נראה לי לא מכובד ולא שייך להתעסק בזה.

לדעתי דווקא אם זה עניין עקרוניארץ השוקולד
כדאי להפסיק מוקדם, כדי שלא ליצור קשר רגשי לשווא.

@רגישותתת
בכל מקרה אין עניין להדביק תוויות כאלה נוראיות לאף אדםהדוכס מירוסלב

דבר שני, ההבחנה שעשיתי היא בין דייטים של דוסים כשאין שום קשר רגשי לבין גרירת רגליים.

אולי יש מקום להפוך את השיטה, שמי שסתם מושך את עצמו ומתכון להאריך שיבדוק מלכתחילה כדי לא להפגע וכדומה, ומאידך מי שממהר שיחכה לשלב הקונקרטי.

בכל אופן העצה שלי בעינה עומדת - לא להדביק תוויות. זה בין אדם לחברו בשידוכים וכידוע זה מהמפריעים הגדולים בחיים...

לא מדובר על הדבקת תוויתארץ השוקולד
היא לא מדביקה לו תווית, אלא רואה משהו שמפריע לה ולכן מחליטה להיפרד.
(אפילו לא נכנס למישור השפיטה)

ובדייטים מהירים של דוסים לא נוצר קשר רגשי?
ודאי שזאת הדבקת תוית, וגם לא מדרך ארץ לנהוג כךהדוכס מירוסלב

אם אומר לאדם שאני חושד בו שיש לו בעיה נפשית חמורה כזאת בוודאי שזה לא במקום.

אפשר להשתמש בביטויים פחות "מסוכנים". לא צריך לרסק לאדם את ההערכה העצמית.

והדבר הכי גרוע שאפשר לעשות לאדם עם נטיה להתנהגות חרדתית הוא להכניס לו רעיונות כאלה לראש.

זה כמו לבעוט במישהו שעומד על קצה של צוק.

מנסיוני בדייטים דוסיים, לא. יתכן שזה רק אני

לדעתי היא לא צריכה להיות ישירה ביחס לשאלה הזוארץ השוקולד
תודה על ההסבר
אז מלכתחילה אנחנו מסכימים הדוכס מירוסלב

יש רמות לocdalezish
את הנטייה קל לזהות
אבל גם קל לחיות איתה

הכל תלוי ברמה שלו
מה זה הנטיה המדוברת הזאת? אתם עפים קצת עם האבחוניםהדוכס מירוסלב

נטיה ל OCD זה לא OCD.

plain and simple, כדאי להרגע עם הנטיה הזאת להדביק לאנשים תוויות של פגומים...

להכניס לאדם שגם ככה חרדתי עוד סיבות לאכול סרטים זה לא רעיון טוב.

הפוךalezish
זה רק מראה שזה בסדר

ואגב ocd בהגדרתו זה רק אם הוא מפריע לתפקוד היומיומי.
כך שיש שלוש דברים
יש אדם רגיל שלפעמים מתנהג כמו
יש אדם עם נטייה להתנהג כמו אוסידי אבל זה קל ולא מפריע לו ו הוא בסדר
ויש אוסידי בעייתי
הייתי הופך את המושגים, כדי לא להכניס לאנשים רעיונות לראשהדוכס מירוסלב

לאנשים עם OCD יש נטיה להתנהג כמו אותם אנשים אחוזי תזזית וכו' רק בצורה חולנית שמפריעה לחיי היום יום.

לשאר האנשים אין כלום...

אני מגיבה לך כי את האחרונה שהגיבה לי..רגישותתת
תודה למי שהגיב.
@עוד השנה אני לא הייתי רוצה להסב תשומת לב של אחרים לנושא רגיש כ"כ שאולי יש סיכוי לא קטן שהוא מנסה להסתיר בכוח ..ושוב, יתכן שאני בכלל טועה, אז בכלל..
@matan, תודה רבה על הדברים החכמים שכתבת, פתחת לי כיווני חשיבה חדשים. אני גם הייתי מעדיפה ישירות אבל קשה להקיש מזה על אחרים. לדבר על המקרה בעבר שלי נראה לי נכון, ואני מבינה עכשיו שיש מורכבות נוספת שלא לקחתי אותה בחשבון.
@תפוח יונתן, כתבת דברים יפים וחשובים.תודה.
@פלוני מפונפן, אני נוטה להסכים איתך , אבל אני לא יכולה לחכות עד נצח כדי לדעת אם אני טועה או צודקת. אין לי עניין למשוך קשר ולבזבז את זמני וזמנו סתם.

אה,וזה לא שאלה הם שניהבחורים היחידים שיצאתי איתם, רק מראה (נדמה לי) שיש לי העדפה לבחורים עדינים, חכמים, עמוקיםטובי לב ומשקיענים. מקווה.
את יכולה לעשות את מה שהצעתי, בלי לערב מושגים קלינייםהדוכס מירוסלב

תחשבי כמה מעליב זה יהיה אם מישהו שקרא מאמר בויקיפדיה וראה אצלך תסמינים של איזו הפרעה יבוא ויגיד לך "תשמעי יש לך הפרע נפשית מסוג X?".

ברור שרובנו לא נרצה להמשיך קשר שחושדים בו שאנו חולי נפש, במיוחד אם אנחנו בריאים לחלוטין. לא מסכימה?

נראה לי שגם אם הוא יביא לך מסמך עם אבחון מקצועי מפסיכיאטרים מרובים שהוא בריא רק כדי לטהר את שמו, זה לא ימצא חן בעיניו (מעבר לעלבון הצורם)

לגבי הסיפא של הדברים שלי שהתייחסת אליהם, זה לא שייך ללמשוך זמן. לא ראית משהו מובהק.

אנחנו דור שמכניס לעצמנו דאגות לראש ואוכל סרטים על כל דבר קטן (מכיר את זה מקרוב).

לא צריך לקחת כל דבר קטן שמישהו עושה ולהפוך אותו להפרעה נפשית.

אין כמעט אדם שאין לו בכלל תסמינים של מחלת נפש כלשהי.

ההבדל הוא שבהפרעה אמיתית יש כמות גדולה של תסמינים (DSM וכו') וגם הפרעה למהלך החיים התקין...

אין לי משוג מה ראית ספציפית, אבל זה דבר שבדורנו מסתמן כהלך רוח כללי שמאוד מאוד לא בריא לאף אחד.

זה באמת מעליב. קרה לי פעםנפש חיה.
ישר כח על החיזוק לדבריהדוכס מירוסלב

לפי כללי הפנימיותסוג'וק

ובמיוחד אם את עדיין לא בטוחה,

הוא\הם לא הבעיה

אלא מה שאת רואה וחושבת

תפקידך לא לעבוד על הבחוץ, זה יסתדר, איתו ולא איתו

תפקידך לחמול עליהם רוחנית.

להבין שאת רואה דברים שנמצאים גם בך\מפחידים אותך בצורה מסוימת ולכן ה' מעורר אותך לכך. אחרת לא היית רואה. את יודעת מה הענין בתוכך

בעיה נפשית יושבת על דאגות

אם את דואגת עכשיו, אז את נדבקת מהדאגה ולא מועילה להם ולך

הכל משמיים לטובה נצחית

רק אמונה

זו לא האשמה ולא אישי נגדך חלילה

כשתהי טהורה בפנים לא תוכלי לראות רע ולא תקבלי דברים רעים ולא תפחדי

ה' אוהב ודואג לההההכל

תני חיוך

ננה-בננה

לא שייך לחלוטין להחליט על שידוך לפי דבר כזה.ד.

וזה גם לא נכון.

אם לבחור יש נניח תופעה כזו בצורה מאד חריפה ואינו מטפל בה - 

אז לא יעזור ראיית הטוב שבה, כי יהיו דברים שיפריעו.

כמובן, יכולה להחליט להתמודד גם איתם, אבל זה כבר לא שייך לענין.

וגם לומר שה' לא ישלח לה אם תנהג כך וכך, אינו נכון. אנחנו לא יודעים כל דבר למה ה' עושה, ובשביל זה יש לנו עיניים לפקוח ולבחור. "שיכור - העולם דומה עליו כמישור"..

אז בוודאי יש אמת ברעיונות רוחניים שהעלית, אך לא כ"הלכה למעשה" לגבי דברים כאלה.

אני לא מתכווין להמשיך לדון בכך. כתבתי רק שמא מישהו יחשוב לעשות "קיצורי דרך" ע"י הסתמכות מעשית על דברים כאלה.

הכוונה היתה לסיבה שהיא פוגשת כאלו. לא בשביל להשאר איתוסוג'וק

אני ממש מבינה את החשש שלך, פעם אחת להיכוות הספיקה לך בהחלטשוגי
עבר עריכה על ידי שוגי בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ח 21:44

בואי אעשה לך קצת סדר ברשותך:

בכלל נכון יותר להסתכל על תכונות אופי ועל סימפטומים נפשיים כמצויים על רצף ארוך, בצד אחד המידה בגבול הנורמלי ובקצהו ברמה לא נורמלית, והאדם יכול להיות על כל אורך הטווח.
זה בעצם הקושי באבחון הדברים הללו כי לא מדובר במשהו דיכוטומי שאו שיש אותו או שלא אלא כולנו אי שם באמצע.

להפרעת טורדנות כפייתית  2 מרכיבים:

1. מחשבות טורדניות- הרהורים, דחפים, או מראות עקשניים שהאדם מנסה להתעלם מהם ולהדחיקם, או לנטרל אותם, באמצעות מחשבה או פעולה אחרת. הרהורים טורדניים יכולים להתמקד במגוון נושאים- זיהום, דחפים תוקפניים, צורך בסימטריה, דאגות תוקפניות וכו'

2. פעולות כפייתיות- פעולות המתבצעות באופן חוזר ונשנה, המתבצעות לפי כללים או ע"פ נוהל טקסי, בתגובה למחשבות הטורדניות. פעולות כפייתיות נחלקות ל-3: ניקוי, בדיקה וספירה.

אגב, רק שתדעי יש גם הפרעת אישיות בשם הפרעת אישיות אובססיבית קומפלסיבית בעלת סימפטומים דומים: עיסוק מוגזם בפרטים, חוקים ,רשימות, סדרים, ארגון או לוחות זמנים, פרפקציונים הפוגע ברמת הביצוע, התמסרות יתר לעבודה וליצרנות, מוסריות יתר, חוסר יכולת לזרוק חפצים ישנים, חוסר יכולת להאציל סמכויות, הפגנת נוקשות ועקשנות וכפיית אורח חיים דל. 

בשונה מOCD כאן האדם לא רואה בהפרעה מקור לסבל ולא מחפש לטפל בה, הוא מקבל את הסימפטומים הללו כתכונות המתאימות לערכיו ולמטרותיו. המחשבות כאן פחות טורדניות. יש כאן קושי גדול בדחיית סיפוקים. כמו"כ הסימפטומים הנ"ל היו קיימים במהלך גיל ההתבגרות.

ככל תכונות הנפש גם אובססיות והתנהגויות תוקפניות נמצאות על רצף וקיימות בכל בנ"א, ההבדל העיקרי בין התנהגות תקינה או חריגה הוא התדירות והעוצמה של הטורדנות, מידת המצוקה שהטורדנות וההתנהגות הכפייתית גורמות, ומידת ההתנגדות לה.

ייתכן כי החשש שלך גורם לך לראות התנהגות תקינה או חורגת מעט מהנורמה כבעייתית, ואם כך הוא איננו מוצדק. ייתכן כי החשש שלך מסייע לך לזהות חריגה קטנה/ גדולה מהנורמה ואז הוא מוצדק.

אני לא חושבת שלשאול את הבחור ולפתוח איתו יעזור, אם מדובר בOCD הרי שהוא מודע לבעייה וסובל ממנה, ואם מדובר בהפרעת אישיות מסוג זה הרי שהוא איננו מודע ואיננו סובל, מה עוד שהוא עלול לשקר לך ולא תדעי מזה. בנוסף אני חושבת שהוא עלול להיפגע.

מה שהייתי ממליצה לך זה בפגישות הבאות לשים לב ביתר שאת לסימפטומים ולזהות האם הם קיימים והאם הם מפריעים לך.

אולי את יכולה לבקש מהבחור לבוא איתך לפגישת ייעוץ כי את רוצה לבדוק התאמה או משהו דומה,

את יכולה גם לברר יותר אצל אנשים שמחוייבים לך ולהיזהר ביותר שלא יחזור אליו, חברי חדר בפניימיה למשל הם כתובת טובה אבל כשאת מבררת אל תשאלי האם יש לו הפרעה טורדנית אובססיבית אלא למשל האם יש התנהגויות שהוא חוזר עליהם שוב ושוב? האם יש לו חרדות? וכדו'

כמו"כ את יכולה לפגוש איתו יחד את הוריך או אחד מהם/ חברה/ רב/ שכנה וכדו' תאמרי לו שאת רוצה שיכירו או שתדאגי שייפגשו במקרה כשאת נוכחת או שלא, עוד חוות דעת ועין של מישהו סובייקטיבי תוכל להועיל.

בנוסף, כשתרגישי יציבות בקשר, את יכולה לספר לו על הבחור הקודם ולדון איתו על הסתרה בקשר זוגי וכדו' ממבט חיצוני ולא מקטע מאשים או מצפה לשתף.

אגב, אם צורת ההתנהגות שלו מפריעה לך, אז היא מפריעה לך, כך שגם אם הוא מוגדר ככזה וגם אם לא, את צריכה לבדוק אם זה מתאים, ייתכן שהוא לא מוגדר ככזה ואין לו הפרעה אבל יש לו קצת חריגה מהנורמה שלך היא מפריעה, ומה שמפריע לך או לא זה מה שחשוב.

שה' יכוון אותך לשים לב למה שצריך ולקבל החלטות נכונות ושתרגישי שהן נכונות!

לגבי החילוק שעשית, בין או סי די, לביןד.

"הפרעת אישיות אובססיבית קומפלסיבית".

היה נראה חילוק חד מידי לכאורה.

שאלתי את אחד מהמומחים הגדולים בארץ לנושא, שאני מכירו,

וזה מה שענה לי:

"המושג הזה של הפרעת אישיות טורדנית כפייתית מוכר לנו מהספרות. הוא לא מוכר מהביולוגיה. כלומר אין הפרעה נפרדת מהפרעה טורדנית כפייתית. הסימפטומים הם למעשה ורסיה של הפרעה טורדנית כפייתית קלאסית ולא יותר"

ההשלכה, למשל, כמובן - שהטיפול העקרוני יוכל להיות אותו דבר. ושאדם ש"יש לו" משהו כזה וכן רוצה לטפל, לא צריך "להיבהל מידי" מההתוויה "הפרעת אישיות"..

תודה על חידוד הדברים, אבלשוגי

הדגשתי מאוד בדברי את חוסר הדיכטומיות של האבחנות בנפש ואת העובדה ששני ההפרעות הללו והנורמליות נמצאים על אותו רצף. כתבתי מה שלמדתי וזה מגובה במקורות מוסמכים.

זה נכון שהטיפול הוא זהה, אבל בנ"א עם הפרעת אישיות בד"כ אם יגיע לטיפול יגיע בגלל שהסביבה לוחצת עליו ולא כי מפריע לו.

החילוק היה לי חשוב כאן בכדי להסביר שייתכן שהוא לא מודע או לא רואה בכך הפרעה אלא תכונות אופי ולכן לפתוח איתו לא בהכרח יעזור.

אגב, בכלל כל האבחון של הפרעות אישיות מאוד נתון לדיון ולויכוח. יש הרבה מחלוקות בין מאבחנים שונים, ייתכן שאותו אדם יאובחן אחרת אצל פסיכיאטר שונה וכו'.

לגבי לא מודע, זה ענין אחד.ד.

אם כי גם אנשים עם או סי די לפעמים רואים כך. אבל לא זו הנקודה.

אם רצית להדגיש דבר כזה, אין בעיה.

ההגדרה "הפרעת אישיות", היא הגדרה חריפה.

בנושא של או סי די, זה אחד הדברים שהכי קל לראות בדיוק איפה המקום במוח ששם חומר מסויים "חוזר" והטיפול התרופתי והקוגנטיבי יכול לשנות את זה.

וזו נפקא מינא מאד חשובה, שגם בהתבוננות לא מרובה מידי אפשר להגיע אליה, שבעצם זה אותו שורש של התנהגות. ולכן, אחרי מודעות, אותו סוג טיפול. 

מה שכתבת לגבי "איבחון הפרעות אישיות" לא כ"כ שייך לכאן. כמו שכבר הסברתי.

והאדם הזה שממנו קיבלתי את התשובה הנ"ל - הוא ממש ב"שפיץ" של הנושא הזה, מבחינת טיול קוגנטיבי. וגם שותפו לצד ה"פסיכיאטרי", הוא מהראשונים שבראשונים בעולם בתחום.

ואני גם מסכים (ובין השאר בגלל זה הדגשתי), שאין ענין בהפרדות חדות מידי בין דברים אלו למציאות "נורמלית".

הרבה טוב.

יש בכך שני דברים:ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ח 21:58

האחד - האם מוחלט אצלך שאינך רוצה להתחתן עם בחור שיש לו את התופעה הזו, גם אם יטפל.

בטיפול טוב, זה יכול לגמרי לא להפריע למהלך החיים. ולגמרי לא הכרחי שלא יכול "לתת יציבות בחיים"..

[וזו לא בדיוק "התמודדות נפשית". וגם לא כ"כ קשה לאבחן. גם לא תמיד "לקרוא הרבה חומר, עוזר בדווקא..]

הדבר השני, אם מוחלט אצלך שלא, אז את יכולה לספר לו מה שהיה, אגב פגישה, ולומר שהחלטת אז שזה לא מתאים לך התמודדות כזו. תראי מה תהיה התגובה (ולא בהכרח כל מי שיש לו, מודע לכך).

ואת יכולה גם לראות אם ה"סימפטומים" עצמם מפריעים לך. מה משנה ההגדרה בדיוק...

ומכל מקום, אם ההתנהלות שלו לא נראית לך מתאימה עבורך - חבל שבחור טוב יסבול מכך.

אחד-רגישותתת
מוחלט כמעט שלא אלא אם אולי אולי רמת התפקוד גבוהה מאוד .
שני- פחות ה'סימפטומים' אלא ההגדרה של הבעיה כי כמעט בטוח שתהיינה התפתחויות אחרי חתונה או דברים נוספים שאפשר לראות רק אחרי שחיים יחד...ואני רואה רק את קצה הקרחון כרגע (או שלא).
בקיצור, יותר מדי נעלמים במשוואה.
ה"הגדרה" מצד האמת,ד.

פחות חשובה.

כיום יותר מודעים - פעם היו רואים רק "התנהגויות".

אלא מה.. שאכן אם "מוגדר" ולא מטופל - יכולים לצוץ סימפטומים נוספים.

אבל אם את כ"כ רגישה לנושא הזה - אז את צריכ הלראות אם ממה שאת חושבת כ"סימפטומים", לא דיים להפריע לך, גם אם זה לא "מוגדר". זה מה שהתכוונתי לגביהם.

אם אצלך זה כזה נושא קריטי, תבדקי איך את מסתדרת עם התנהלויות שאת רואה כעת. נניח שהן לא מוגדרות כך.

והיה אם את חושבת שהיית מסתדרת עם זה, ומה שמפחיד אותך זה מה עוד יכול להיות - אז באמת ראוי להציף את הענין, ע"י העלאת מה שהיה, בתור סיפור דברים. אפשר לשאול אם מכיר את התופעה.

אם הבחור יאמר שאולי יש לו, או שאכן - אז תעשי חושבים. אם אכן כך והוא מטופל, אפשר להתייעץ עם מי שמטפל.

במצב הרגישות הנוכחית שלך לענין, כפי שאת מציגה אותה (אע"פ שאצלך כנראה זה לא בא מאו סי די....), סביר שחשוב שתהיה לך ודאות ברמה טובה שהנושא הזה לא יעסיק אותך אצל מי שאת תינשאי לו. שאת בעצמך לא תהיי ה"אובססיבית" לענין....

הצלחה רבה.

יש לי שאלהים...

למה OCD כל כך מדאיג אותך, מה יש בזה שהיה גדול עליך?

לא עשיתי בדיקה מעמיקה ונכון שיש דרגות שונות של החומרה, אבל ממה שאני יודעת זה לא משהו רציני כל כך.

להרבה אנשים יש איזה התנהגות כפייתית והם חיים עם זה בסדר גמור 

אני זוכרת פעם שראיתי תוכנית עם פסיכולוג שאמר שכמעט לכל אחד יש איזה משהו וכל עוד זה לא מפריע לו אין עם זה בעייה. ואם מפריע מטפלים

אני לא חושבת שכדאי לדון על זה.חיהל'ה
היא רוצה בחור בריא נפשית,
זאת זכותה.
אכן, זה לא חייב להיות כזה רציני.ד.

[וזה גם לא נקרא "לא בריא נפשית"...]

אבל כיוון שלה זה מאד מפריע - אז חשוב ששני הצדדים ירגישו בעתיד בנוח.

וגם מי שלא מפריע - טוב לטפל בענין כזה, קוגנטיבית ותרופתית. זה לא מסובך, ויכול לשים את הבעיה ממש בצד. אולי אפילו להשאיר שאריות טובות, של רגישות וכד'..

תלמדי את הנושא ואז תחליטי מה שתחליטי.רגישותתת
קראתי את התגובה שלך וחשתי נימה של ביקורתיות..
אני לא מרגישה צורך להצטדק על משהו.
לא מזלזלת ולא ממעיטה בערך מי שמתמודד, ההפך, אני מעריצה.
כל אחד חייב ורשאי לבחור עם מה מתאים ונכון לו להתמודד עד כמה שהדברים תלויים בו.
את באמת לא צריכה להצטדק, ואל תתני לאף אחד לגרום לך ייסורי מצחיהל'ה
אני חושבת שדברים כאלה כדאי לבדוק,
והמורה מיטבית, כדי לדעת לפני מה את עומדת ואז להתלבט האם זה מתאים לך בכלל

אני אישית בכלל לא בעד להיכנס לנישואין בשביל ''להתמודד'' עם אתגרים כאלה.
חיי נישואין הם גם ככה אתגר, לא צריך להוסיף לו משתנים..

זה לא "בשביל להתמודד"ד.

החיים הם לא שחור-לבן.

יכול להיות מישהי שבחור מאד מוצא חן בעיניה, ויש לו תופעה כזו לא חמורה, או מטופלת היטב, אז אינה רוצה להפסיד אותו.

כשזה לר משהו רציני, או שמטופל היטב, אז זה חלק מהאישיות שלו. ועם כל אישיות שונה, צריך "להתמודד"..

היא עוד לא יודעת מה היקף העניין ואם הוא קיים בכללחיהל'ה
היא חוששת מהנסיון,
מדפיסים התנהגות שנראו לה מוכרים..

ולכן אני בעד שהיא תבדוק -
ואז שתשקול..
קצת פרדוקסמי עדן

אם יש התנהגות כפייתית שלא מפריע לתפקוד אז זה לא יוגדר כ ocd.. ההבחנה תלויה גם בכמה זה משפיע על איכות החיים

אני רק רוצה לספר לךאוראל1234
שאחותי נשואה למישהו עם ocd, נראה שלא כדאי להרחיב מדי כדי לא לגעת בנק' רגישה אצל מי שיש לו
בגדול,
היא מפרנסת יחידה והוא תלוי בה בהרבה דברים וממש לא הייתי ממליץ לכל אחת להתחתן עם מי שיש לו התמודדות כזאת, וברור שכל מקרה לגופו. ואגב, הוא מטופל בטיפול משולב.

ומי שמאותגר בזה,
כדאי לו לא להסתיר דבר כזה,
ושימצא מישהי שיש לה מסוגלות להכיל, בד"כ היא אמורה להיות בחורה מיוחדת במינה, בעלת לב רחב וגדול , תומכת וחזקה מאוד.ולא כדאי שהבחורה תרגיש שעבדו עליה לטובת כל הצדדים בסופו של דבר. החכם עיניו בראשו.
אז למה היא עושה את זה לעצמה?ים...

ברור שלא להסתיר דברים. וברמה כזו אין בכלל מקום לשאלה

מהשאלה שלה זו היא שמתייגת אותו כ OCD, בכל מקרה אני לא יודעת במה זה מתאפיין אבל מה שאתה אומר לדעתי זה מקרה מאוד קשה ואולי גם דברים אחרים

היא העריכה את הכוחות שלהאוראל1234
לא נכונה
או שזה שהיא עוד לא קרסה מעיד שיש לה כוחות?..
בכל מקרה,
אם אכן יש הבעיה הזאת זה לא רק מה שזולג החוצה בפגישות.
כל שינוי בחיים עלול לגרום להחמרה: היריון, לידה.
מה שאני מנסה לומר הוא שזה לא פשוט כמו שעושים אותו כאן.
אני לא אומר שא"א בכלל לחיות עם זה אבל בהחלט לא להקל ראש בשום אופן.
רצוי גם לבדוק שיש תמיכה מצד המשפחה של מי שמאותגר בזה.
יש בזה ממש מדרגות שונות.ד.אחרונה

התמונה שאתה מצייר, כלל אינה הכרחית.

צריך לבדוק לגופו של ענין.

אחרי הכל, יש אנשים שמתפקדים כך בצבא, קרבי, קצונה.

יש שמתפקדים כרופאים בכירים (ורק באיזשהו שלב קולטים שראוי להם לטפל  בעצמם בנושא הזה..), רבנים.

הקיצור, לגופו של ענין ולגופו של אדם.

תראיחיהל'ה
אני לא מבינה בתחומים האלה,
ולכן לא אייעץ לך שום עצה..

אני רק שולחת לך חיבוק של עידוד
ומאחלת לך שבעז''ה תעשי את הבחירה הנכונה
אולי כדאי לשאול איש מקצוע שמבין בזה..
בהצלחה!
כפייתיותנושאת עיניים
הנהנפש חיה.

OCD - מה זה אוסידי?

ד"ר דני דרבי ויעל לב

מהי כפייתיות (טקסים או קומפולסיות)?

טקסים הם פעולות שהאדם אינו רוצה בהכרח לבצע, אך מרגיש כי עליו לעשות אותן בכל זאת, ונגרמת לו מצוקה ניכרת במידה והוא נמנע מלבצעם. טקסים יכולים להיות קשורים למחשבות הטורדניות, ואז הם נועדו כביכול למנוע נזק פוטנציאלי כלשהו (למשל בדיקת מכשירים חשמליים שוב ושוב על מנת למנוע כביכול שריפה) או להגיע ללא מחשבה מיוחדת, כשהאדם מבצע את הטקס על מנת להימנע מתחושה מציקה שתגיע אם לא יבצעו (למשל לגעת בחפץ מסוים או לחזור על פעולות).

טקסים יכולים לכלול פעולות פיזיות, דיבור, מחשבות או שילובים שונים (למשל חזרה על פעולה תוך חשיבת מחשבה "טובה" על מנת לבטל מחשבה שלילית שהאדם חשב בפעם הראשונה שביצע את הפעולה). פעמים רבות, אך לא תמיד, הטקסים מתנהלים על פי כללים מוקפדים הכוללים סדר מסוים של פעולות, עשייתן בכפולות של מספרים מסוימים וכן הלאה. אצל חלק מהסובלים מ- OCD יש טקסים בלבד ללא מחשבות טורדניות והם מדווחים שהם עושים את הכפייתיות ללא סיבה רציונאלית כביכול אלא כי הם מרגישים שהם חייבים לעשות זאת.

OCD  - נתונים סטטיסטיים

לפי הערכות שונות כ-1%-2% מהאוכלוסיה יסבלו מ-OCD  במהלך חייהם. קשה להעריך את השיעור האמיתי של ההפרעה, היות וסטיגמות שקיימות על ההפרעה מונעות ככל הנראה מחלק מהסובלים מההפרעה לחפש טיפול. מסיבה זו יש המעריכים כי שכיחות ההפרעה גבוהה יותר ומגיעה עד ל-3% מהאוכלוסיה. שכיחות ההפרעה גבוהה יותר אם מביאים בחשבון גם את הפרעות הספקטרום הטורדני כפייתי – הפרעות החולקות מאפיינים משותפים עם OCD.

אצל כ-80% מהסובלים מ-OCD ההפרעה פורצת לפני גיל 18, כשלרוב היא מתחילה בגיל ההתבגרות, ומקרים של OCD  אצל ילדים הם נדירים יותר. שכיחות ההפרעה שווה בין המינים. 

מסקנה מעוד דייט כושל:קנולפ

גבר רוצה אישה יפה (עם מידות טובות ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

אישה רוצה גבר יציב (עם שלוש תפילות ביום ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)

המכוערות והבלתי יציבים רוקדים יחד אל הרווקות המאוחרת

זה לא הגיוני כי אני עדיין רווקההפי

דבר שני די כבר עם האין 

יש הכל גם גברים יציבים 

מצד מי הדייט היה כושל?מבולבלת מאדדדד

אם מצידך, אז זה מזעזע שאתה כותב את זה. רוצה להוריד כי היא לא יפה בעיניך? עניין שלך. אבל לכתוב שבגלל שהיא מכוערת היא רווקה, זה לא לעניין.

אם מצידה, זה עדיין לא בסדר שאתה כותב ככה על עצמך.

(וסליחה על ההבדל בין איך אני מגיבה כשזה קשור לבנות או לבנים. פשוט יופי זה משהו מולד ושאפשר טיפה לשחק איתו עם איפור וכדומה, אבל כמה תפילות אתה מתפלל ביום זו לגמרי בחירה שלך, וזה פשוט אומר שאתם לא באותו מקום ולא מתאימים)

ויש הרבה מאד בחורות יפות שהן רווקות, וגברים יציבים שהם רווקים. וכמובן מכוערות וגברים לא יציבים שנשואים. אז לא להכליל.

ואל תדאג, בע"ה שלך תגיע בקרוב🙏 המושלמת שלך☺️

(יופימשה
כולל מרכיב גדול של אנרגיה, לא רק מתנת הבורא והגנטיקה)
ועדייןמבולבלת מאדדדד

אנחנו מדברים על המקרה הסטנדרטי. 

ואני מבינה שעל השאר אתה מסכים איתי, אם לא הגבת על זה?

נכוןמשה

בכל מקרה לא מדברים ככה לא על הצד השני ולא על עצמך.

יכול להסביר מה הכוונה?שפלות רוח
את הכי יפה כשנוח לך😉מבולבלת מאדדדד
(נכון חלקית למה שהוא התכוון, לדעתי)
מילים כדורבנות אני בעדשפלות רוח

בואו נוריד לרמת הפרקטיקה..

אני אתחיל

די לאיפור

מוזמנים להמשיך

להגיע עם פיג'מהמבולבלת מאדדדד
אנרגיהמשה

אנשים עוד לפני שהם קולטים מראה חיצוני הם קולטים עם איזו אנרגיה הגעת לפגישה. מכיוון שאנחנו לא באמת מצליחים להגדיר "אנרגיה" (למרות שהגוף קולט אותה נהדר) אז אנחנו אומרים דברים אחרים.

למשל "היא מכוערת"  או "לא היה לי חיבור איתה" או "אני מרגיש לא נעים לידו". זה הכל שמות של אותו דבר. הצד השני לא עשה שום דבר רע במודע אבל אנחנו לא רוצים להיות שם. אז אנחנו צריכים להסביר לעצמנו משהו אחר.

מבין מה אתה אומרשפלות רוח

רק לא הצלחתי להבין איך זה קשור ליופי כל כך, אם מישהי יפה בעיניי אז היא יפה ואם לא אז לא, בלי קשר לאנרגיה שלה, יכולה להיות מישהי עם אנרגיה וואו אבל לא כזאת יפה-נכון שפה יש כאלו שיגדירו אותה כיפה כי היה להם כיף איתה וכו על זה אתה מדבר?

'כיף איתה'משה
זה מילה לנעים לי להיות לידה וליד האנרגיה שלה.
אנרגיה זה מרכיב כל כך חשוב?הודיה לה':)
ה- דברמשהאחרונה

וכל השמות האחרים שלה. של אנשים שנותנים לתחושה הזו שמות אחרים.

כן את זה הבנתי דודשפלות רוח

אבל יש הבדל בין "היא יפה" שהכוונה שהיא באמת יפה בעיניי לבין להגיד שהיא יפה כי אני לא יודע איך לתאר שכיף לי איתה..לא חושב שיש בחור שיתאר ככה מישהי אבל איני מכיר ויודע כל אז יכול להיות שאנוכי טועה.

ולכן, וכו.

לעניות דעתי הרישא נכונה במידה מסוימת והסיפא לאintuscrepidam
יש הרבה נשים יפות אובייקטיבית, היופי הסובייקטיבי, זה שמתחבר עם האישיות הסובייקטיבית שמתאימה לי, זה מה שמכריע.

אבל גברים יציבים, לא חושב שזה כל כך נכון… 

נפל לי האסימון שעברו 5 שנים מאז שהתאהבתי..ראומה1

ההרגשה הזאת המרחפת שכיף, שטוב, שמעניין, שנעים.

טוענים שזו לא אהבה באמת שזה שילוב של הורמונים ופרשנות שלנו על המציאות.

למה לחפש את זה בכלל בתחילת קשר אם זו מערכת הורמונאלית ופרשנות עצמית למציאות?

תהיה מתוך יאוש

נוצר לי הרושםintuscrepidam
שבנות נוטות יותר להגיע סגורות מראש ופחות עם פתיחות פנימית לחפש את הטוב בצד השני ואת דרך להתחבר. יש כמובן גורמים הרבה מסביב, אבל בסוף אם שני הצדדים מגיעים פתוחים להכיר אז ההתאהבות נוצרת ע"י החשיבה על הצד השני והמעשים כלפיו 
למה לחפש את זה בכלל אם זו פרשנות של המוח שלי?ראומה1
לא אמרתי לחפש, התכוונתי ליצור את זהintuscrepidam
המוח זה המשכן של העצמיות שלך 
המח הוא כלי מצויין שמשרת אותנודרייב

גם רעב נובע מפעילות מוחית בעקבות מחסור באוכל. אחרת היינו שוכחים לאכול...

זה לא מוריד מחשיבות וחווית האכילה

התאהבות היא טובה וחשובה, בלעדיה היינו בודדים ומרוחקים.. זה מוסיף רגש וחיבור לאדם שאליו אנו רוצים להתקרב. 

התאהבות אבל היא דינמית, שיכולה להתעורר בשלבים שונים בקשר והיכרות.

כנראה שלרוב היא לא תתעורר בדייט ראשון בו אנו יותר לחוצים ובוחנים אחד את השני. לכן כדאי לתת לזה קצת זמן ולראות אם מתפתח משהו 

לא חייב לחפש את זה, אבל לא בגלל שזו רק פרשנות שלנונוגע, לא נוגעאחרונה

כי בהקשר הזה העולם מתווך לנו דרך הפרשנות שלנו. אין פה עניין אובייקטיבי של אמת או שקר. יש מישהו שיהיה לך חיבור טבעי אליו ולמישהי אחרת לא יהיה, ולהיפך.

בנוסף לכך, המצע שעליו אנחנו מתנהלים זה המוח שלנו, נרצה או לא. אם למישהו יש לדוג' חסימה כלשהי, הוא לא יכול להגיד לעצמו "תתעלם ממנה, זו רק פרשנות שלך למציאות" וזה יפתר, כי המוח שלו מתנהל לפי החסימה גם בלי שירצה. ואפילו אם הוא כל הזמן יקדיש תשומת לב ויבדוק אם הוא מתנהל לפי החסימה או לפי מה שנכון, זה עדיין לא ישנה את המבנה הפיזיולגי שנוצר במוח שלו שיוצר את החסימה, וזה ישפיע על הרצון שלו. צריך "לחווט" מחדש את המוח.. ועם עבודה זה אפשרי. רק צריך קצת ללמוד איך המוח עובד כדי לעשות את זה בצורה הכי מהירה יעילה.

ולעצם העניין- חיבור יכול להיות טבעי ומיידי אבל גם יכול להיבנות עם הזמן. אם חושבים שזה חייב להיות כבר בהתחלה יכולה להיווצר במוח חסימה שתמנע מהחיבור לקרות גם בקשר שהוא כן היה יכול לקרות בו.

וגם יאוש יוצר דפוסים לא טובים במוח.. אז כדאי נסות לחשוב טוב

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)אחרונה

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזואחרונה

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020

אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.

ויותר ברצינות.

סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון,  היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום. 
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז. 

כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.

אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.

ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ?  משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.

עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית.  אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה. 
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.

עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.

למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט", 
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-,  זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.

בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.

היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.

שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?

שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו

שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.

שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.

שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם  ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.

שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).

שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא

שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא. 

שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.

שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.

שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.

הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.

מענייןארץ השוקולד
יכול לפתוח פה דיון על שיתוף והסתרה בהתחלה
יש הבדל בין יתרון שלך לבין טייטלמרגול

למשל, אם אתה לוחם ומתאמן הרבה וגם ממש אכפת לך מהחברים לצוות, וקופץ מתחת לאלונקה. זה חלק ממך…

זה דברים שאתה פרקטית עושה.

ומסכימה שהטייטל לא חשוב (גבעתי או סיירת מטכל? זה בעיקר טייטל)

להסתיר? נגד. לא חייב לספר הכל בדייט ראשון. אבל להתחתן בלי שהיא יודעת שיש לך דירה? אחרי שהתארס לא מספיק סמך עליה בשביל לספר?

או כשהם ממש היו כשהחתונה על הפרק וברור שזה רציני?

וכהערת שוליים אכתוב שגם מתגובה לטייטלים יש מה ללמוד על האדם… אין דבר שיותר מעורר בי בחילה מאנשים שמתלהבים על טייטלים…

נכון ממשתמיד בבטחהאחרונה

אני למשל ידעתי שבעלי הייטקיסט אבל רק אחרי שהתארסנו גיליתי במקרה כמה בדיוק הוא מרוויח. ורק שבוע שעבר גיליתי כמה יש לו בחסכונות...

אבל זה ממש תלוי אם זה בהסתרה או פשוט כי זה לא חשוב.

לא היה לי משנה הכסף, אס לא טרחתי לשאול, אבל אם הייתי שואלת הוא היה עונה בלי בעיה וזה מה שחשוב. זה בהחלט עוזר לביטחון של הקשר לדעת שהכסף הוא בכלל לא חלק מהשיקולים - הרי התארסתי איתו בלי לדעת מה המשכורת, אבל להסתיר בכוונה תחילה זה בעייתי

אתר הבארבחור עצוב

מתברר שיש לו מתכנת זריז

טופלמשה

נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.

ואו!בחור עצוב
תודה על המענה המהיר. ועוד ביום שישי. 
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
צריך למצוא דרך להתחמק מהכנות לשבת😉
חחחחבחור עצוב
אני גבר. סה"כ מכין את השעון שבת ואת המיחם.. 
10 נקודותארץ השוקולדאחרונה
עדיין רואה שנה פחותבחור עצוב
מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.

שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?

שיש מתח והתרחשות בכל מה שקשור לתחוםadvfb
שיש יותר מדי רווקים/ות, אבל זה ידועהגבעות בלב תמיד
הוא לא הכי פעיל. כך שאין שאלה😅יעל מהדרום

לק"י

פעם הוא היה באמת פעיל...

(למרות שנראה לי שעכשיו שוב יש בו יותר פעילות).

שרוב האנשים פה בגיל הרלוונטיביינישנון
ותכלס הוא כולל הרבה שנים
זה לא נקרא פעיל.. וזה בעיקר טכנינוגע, לא נוגעאחרונה

פעם הייתה פה סוג של קהילה נקרא לזה.

היו דיונים מחכימים על כל המסביב, כולל דיונים תורניים מחשבתיים עמוקים, צחוקים בכמויות, גם מריבות..

היה אחרת לגמרי. אני חושב שגם לא מעט דייטים יצאו מכאן.

קבוצות וואצאפ שידוכיםראובן255
אשמח לקבל קישורים של קבוצות וואצאפ של שידוכים או שקשורים לשידוכים

אולי יעניין אותך