למה אני לא אוהב שיש "ברית מילה" ?
נהוג במקומותינו שכשיש "ברית מילה" בבית הכנסת, או שנמצא בתפילה הסנדק, המוהל, או אבי הבן, מדלגים על "תחנון", וכולם שמחים, ואני... חבל לי שדלגו על "תחנון". למה ?
כתוב ב"זוהר" שכאשר אדם מסיים תפילת "שמונה עשרה", הוא מתנתק, כביכול, מאילן החיים, כאילו "מתאבד", וכשהוא פוסע 3 פסיעות לאחור, הוא משול כאילו נאמר בו "ויאסוף רגליו אל המיטה", האמור במיתה, ח"ו.
באו חז"ל ותקנו "נפילת אפיים". אחינו הספרדים נוהגים לומר מזמור "לדוד אליך ה' נפשי אשא", ואילו אחינו האשכנזים אומרים מזמור "רחום וחנון, חטאתי לפניך". (ב"זוהר" כתוב לומר כמו הספרדים, ולמה ההבדל יבואר להלן).
כאשר אומרים "לדוד אליך ה' נפשי אשא", אנחנו מתכוונים שאנחנו נושאים את נפשינו ומוסרים אותו לקב"ה, באהבה. הרי ממילא התנתקנו מ"אילן החיים" עם סיום "שמונה עשרה" וחיינו לא שוים כלום בהתרחקינו ממנו יתברך. אז אומר ה"זוהר", שמי שנופל על אפיו ואומר "לדוד אליך ה' נפשי אשא", ומוסר נפשו לקב"ה באהבה, הקב"ה מחזיר לו את חיותו, ומכפר לו על כל העבירות שעבר והוא חייב עליהם מיתה. מאידך, מי שנופל על אפיו ואומר "לדוד אליך ה' נפשי אשא", ואינו מכוון כנ"ל וכראוי, הקב"ה עושה אתו דין וחשבון, וימיו עלולים להתקצר, אם יש בידו עבירות שהוא חייב עליהם מיתה. פחד ... נורא...
מי יכול להיות בטוח שכל אימת שיפול על פניו ויאמר "לדוד אליך ה' נפשי אשא", יכוון כראוי. אז אחינו הספרדים, מתישבים בלבד ואינם נופלים על אפיהם ואומרים את המזמור הזה, ואילו אחינו האשכנזים נופלים אפיים, אבל אומרים מזמור אחר.
באמת, פחד ... נורא... אבל אם מישהו מרגיש שעכשיו הוא מוכן למסור נפשו באהבה לקב"ה, באמת ובתמים, כי ההתנתקות ממנו עם סיום תפילת "שמונה עשרה" קשה לו, שיפול אפיו ויאמר מזמור "לדוד אליך ה' נפשי אשא", ויתכפר לו ...
הלוואי עלי...
אז מי יכול לגמור "שמונה עשרה", להתנתק מהקב"ה, ולא לומר "תחנון" ? קשה וכואב.