התפרצויות כעס - לא יכול ולא רוצה להתמודדשלמה9

יש לי בעיה כואבת מאוד.

אשתי ואני נשואים כ 10 שנים. אשתי טיפוס די שקט בד"כ, אבל נוטה להתפרצויות זעם כלפיי שבאים לידי ביטוי בצרחות היסטריות, בכי, השתוללות. דברים שבאמת קשה לתאר.

כשזה קורה היא תמיד תטען שזה אני ש"הבאתי אותה לידי כך". גם אני כועס לפעמים, כמובן. אבל מה שמפריע לי זה לא עצם עניין הכעס אלא אופן הביטוי שלו - זה ממש טרור ואני לא יכול (ולא רוצה) להתמודד עם זה! בזמן ההתפרצות אני רואה את אשתי ממש כאשה לא שפויה, משוגעת, מטורפת. 

מרגיש שאם נפתור גורם אחד להתפרצויות הללו, במוקדם או במאוחר יימצא גורם אחר.

אשתי אומרת שאין לה מה לעשות עם זה. היא לא יכולה להתחייב שזה לא ייקרה שוב ואין לה שליטה בביטוי של הכעס. בעיני לא חשוב אם זה הגיוני או לא - אני לא יכול יותר להתמודד עם זה, וגם ממש לא רוצה

האם יש דרך לצאת מזה? האם זו "גזרת גורל"? ככה האופי שלא וזהו? האם רק לפרק את הבית ייתן את השחרור מהמעגל?

עזרה...?????

זו לא גזירת גורל.חרותיק
אני בטוחה שהיא מרגישה שהיא לא יכולה לשלוט על זה.
כי הרגלים זה דבר שממש ממש ממש קשה ךשנות.
אבל זה לא אומר שאי אפשר.
ע"י רצון אמיתי להשתנות,
ובדרך של אימון אישי, היא יכולה להצליח מאד.

ואני אומרת את זה כי שמעתי מכלי ראשון מטפל שכבר עזר לכמה וכמה אנשים שהתמודדו עם כאלו דברים.
זה באמת דבר לא נעים בהחלט.ד.

אתה יכול לדעתי לומר לה, שלא מקובל עליך ש"אין מה לעשות עם  זה". שגם היא לא היתה מעוניינת אחת לכמה זמן לחטוף צורה כזו של צעקות וכו'.  

ולומר שלא מדובר על "להתחייב" מה יהיה, אלא על לנסות לפתור, לעשות משהו. 

שתלך להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר, שיוכלו לעזור לה לשלוט ברמת ההתנהלות בזמנים כאלה.

אולי צריכה טיפול תרופתי. אולי יש לה איזה "דכדוך" שגורם לכך וצריכה ויטמינים/תרופות. לא יודע. אבל צריכה ייעוץ רפואי. זה מינימום של השתדלות לכאורה.

[אם היא תנסה להעביר את זה ל"אתה גורם", יש מקום לומר שאינך מסכים להכללה הזו; כמו שרגיל בין שני בני אדם, לפעמים זה "גורם" לתחושה לא נוחה, לפעמים השני, לפעמים סתם מתגלגל - אבל לא זו הבעיה. גם אתה לפעמים כועס. הבעיה זה אופן הביטוי כשאדם כועס]

לי זה נשמע מסתכולסיה
אף אחת לא אוהבת להראןת כמו מטורפת ולצרוח כמו משוגעת.
ברור שהיתה רוצה שזה לא יקרא זה מוציא אותה לא יפה בכלל.
השאלה באמת אם זה בשליטתה כי אומרת שזה בגללך. היא גם ככה ההורים שלה? השכנים? בעבןדה?
לא אומרת שאתה אחראי לכך אבל אולי יש בך תכונה מסוימת שהיא לא יודעת איך להתמודד איתה. כמו למשל אדישות בדיוק שזה תגובה למקרים שהיא נסערת ועובדת עיצות ובגלל תגןבה אדישה היא מתמוטטת ומגיבה כך.
אני די בטוחה שהיא כבר עשתה את החשבןן שלה מה מביא אותה להתפרצויןת ,השאלה אם אתה בקטע בכלל לשמוע ולנסות לעזור שזה לא יקרה
זה באמת בד"כ כתוצאה מאדישותשלמה9
מאוד מדוייק.
בד"כ התהליך מתחיל באוירה נינוחה וטובה. אני מודיע שאני מתכנן, נניח ביום שלישי, להפגש אם חברים (או כל פעילות אחרת שאינה מטלה או עבודה, פשוט חיים) ואז היא מתחילה להראות חוסר נוחות מזה שאני חי. היא מתחילה לדבר על כך שהיא לא מספיקה לנקות וכו וכו. זה יכול להמשך 10 דקות. אני מבקש בנחת להפסיק לדבר על כך כי אני אכן לוקח על עצמי בשמחה לפחות (!) חצי ממטלות הבית ללא כל ציפיה לתמורה ואין לי על מה להתנצל בנושא.
היא לא מפסיקה ואני פשוט תופס אדישות.
ואז היא מתפוצצת. מ 0 ל 100 תוך דקה.
נו זה בדיוק בגלל צורת התנסחות שלךסיה
דבר ראשון אתה מודיע! הנה מפה מתחילה הבעיה.
אתה אמור לפנות אליה ולשאול יש לך תוכניות ליום רביעי בערב החל מתשע בערב? ואז תשאל למה? תגיד חברים רוצים לצאת ואני מעונין. האם מתאים לך?
אוקי אתה מבקש ממנה ולא מודיע ומנחית!!! תאמין לי שזה שונה לחלוטין
ההרגשה שהיא רוצה לצאת והיא כבולה הרבה יותר ואתה מנותק כאילו לא קשור לבית לא צריל לארגן ילדין ולהתחשב כלום והיא בשביל כל יציאה צריכה להפוך עולם ולתכנן ימים ואתה כמו איש רווק כדרך אגב מודיע לה . אפילו לא שואל
וגם היא מדברת עשר דקות למה אתה מבקש להפסיק?? תתן לה לדבר כמה שרוצה זה עולה לך כסף?? אישה צריכה שיקשיבו לה גם אם זה קיטורים
וואו. אני כל כך מתחברת למה שאת אומרתבת הרים

אני לא הטיפוס הכי רגוע בעולם וגם לא הכי מטורף אבל בתור אישה אני ממש מתחברת לשני דברים שסיה אמרה:

1. אדישות של הבעל - שונאת את זה! כשאני במצוקה הוא בשוויון נפש. אפשר להשתגע מזה. אישה צריכה שיתחברו לרגשות שלה. זה מאוד מאוד חשוב.

2. הנחתות - אני בהחלט מבינה למה זה מעצבן. זה נותן הרגשה של זרות, של יציאה מהשיתופיות, גם אם מדובר בדבר הכי מוצדק בעולם.

אני רוצה לחדד משהו בשביל לתת זווית ראיה של אישה - לא משנה כמה הבעל יעשה בבית ועם כל הכבוד וההערכה שיש לאישה כלפי בעל שעוזר, אישה תמיד תרגיש שהעול הוא שלה, שהיא נושאת באחריות למה שקורה בבית מבחינת משק בית וגידול ילדים, ולכן היא תרצה שכל שינוי שנעשה יעבור דרכה. לא מתוך מקום של שתלטנות אלא ממקום של רצון לאמפתיה והבנה של גודל העול והתפקיד.

מקווה שיצא ברור חיוך

לבעלי היו ואתה צודק הוא היה הופךאני לי
למשהו אחר שאי אפשר להסתכל עליו או לסבול אותו. הדבר היחיד שעזר זה שיעורי תורה והרבה מוסר. דיברתי עם הרב שלו בלי ידיעתו והוא העביר ועדיין מעביר שיעורים על איך להתנהג בבית ועם האדה או הגבר זה הציל לנו את הבית. אם יש לאשתך רבנית או מישהי שהיא מעריכה הייתי מציעה לך לדבר איתה. דרך אגב אדם שמתנהג כך זה מחוסר אונים וזה לא קשור אליך פשוט זה משהו שהיא צוברת ורק עליך היא תוציא את זה בצורה הזאת אל תחכה תפנה למישהו שידבר איתה.תמיד יש מה לעשות.
שאלה בסיסיתבת 30
האם יש לה רצון לצאת מזה?
כי אם יש לה- אז בטוח אפשר למצוא דרך
ואם אין לה- אז זאת בעיה... אלא אם כן אתה תעורר לה את הרצון ותאמין בה ותתמוך בה.
כן. יש לה רצון לצאת מזהשלמה9
היא מאוד מודעת לכך.
היא גם מוכנה לעשות משהו.
אנחנו רק לא יודעים מההההה. היינו בהרבה יעוצים זוגיים (אצל יועצים שונים) ותמיד נאמר לנו שאין לנו בעצם שום בעיה.

לדעתי זה צריך להיות תהליך שלה עם עצמה איך לתקשר כעס ולשלוט עליו. בוודאי כשזה משהו שאנחנו גם מצפים שהילדים יעשו - להפסיק להתבכיין ולהתחיל לתקשר במילים בצורה מסודרת.
אימון אישי!!!חרותיק
זה פשוט יציל אותה.

אם אתם מתעניינים בזה, אז הרב גינזבורג הקים בית ספר לתורת הנםש על פי תורת החסידות.
והוא מכשיר שם מטפלים מוצלחים מאד שלא רק לפי תורות האימון הרגילות,
אלא גם ובעיקר לפי תורות של חב"ד.

המלצה באישי..
אז אשמח מאוד להמלצה בפרטי. תודהשלמה9
לגבי המקום הנלפאז
שמעתי כל מיני דברים ולא ארחיב פה.
ממליצה לברר היטב ולעומק לפני כן.
אני מכירה אישית, היטב ולעומק.חרותיק
מכירה כמה מטפלים בצורה אישית.
ומכירה את דרך הלימוד והטיפול, בקווים קצת יותר כלליים.

לא יודעת מה שמעת, אבל מבחינתי זה אחד מהמקומות המוצלחים יותר שיש היום.
אני לא רוצה לכתוב פה בפומביפאז
אבל אני גם מכירה אישית מקרים מטפלים ותלמידים שם
ונזקים כבדים שנגרמו ודברים שלעולם לא יהיה אפשר להחזיר לאחור..

אני לא רוצה להכליל חלילה
אבל שוב, מהיכרות אישית, כדאי לברר מאד מאד לעומק.
ולאחר התכתבות עם חרותיקפאז
אכתוב בצורה יותר ספציפית כדי לא להטיל דופי מצד אחד אך להזהיר מצד שני
ממליצה מאד לברר לגבי מקצועיות הטיפול ויכולות האבחון וההתערבות
ורמת היכולת לקחת אחריות על מקרים שונים.
אם הייתם בייעוצים זוגיים כנראה שלא דיברתם על הגרעיןציפי כהן

אם עדיין קיימת בעיית תקשורת כה משמעותית ביניכם, שגורמת לך להיות אדיש כלפיה ברגעי חוסר נוחות שלה, ולה- גורמת להתפרצות ולחוסר שליטה- 

כנראה שאתם עדין צריכים להמשיך ללכת לטיפול זוגי ולהעמיק את הדיבור- בדיוק על הנושא הזה.

ייעוץ זוגי וטיפול זוגי זה לא בדיוק אותו הדבר. כדאי ללכת לטיפול ולא לייעוץ.

ולהסכים לשמוע אחד את השני. להקשיב באמת. להבין את הצרכים של האחר.

להסכים להיפתח- מצידך ומצידה- לדרכי תקשורת אחרות ולצרכים של שניכם.

גם אם הלכתם לכמה ייעוצים, ועדיין הבעיה נמשכת- כנראה אתם צריכים להמשיך ללכת, והפעם לטיפול ולא לייעוץ. ולא להתייאש. ולהגיע לדבר על הנושאים האלה עצמם- בדיוק על מה שקורה ביניכם בזמן ההתפרצות. על הרגשות שעולים, על המחשבות, על הרצונות והצרכים... על מה שזה מעלה בך/בה מהעבר, מהבית... ועוד.

שיחה זה דבר שצריך לעזור.

אם לא עוזר לדבר יחד- ללכת למישהו שיעזור כאדם חיצוני וכאיש מקצוע.

עד שיעזור.

ואם, כפי שכתבת בהמשך השירשור, היא צריכה להרים את עצמה למשהו טוב יותר עבור עצמה, ואינה עושה זאת- זה גם דבר שכדאי שיעלה בטיפול ותדונו על הסיבות לכך. למה זה לא קורה? מאיפה ההתנגדות שלה מגיעה? אולי השורש הוא דיכאון כלשהו? אולי כעס עליך והתנגדות למשהו שאתה רוצה, גם אם הוא עבורה?

יאללה. קומו וחפשו מטפל/ת זוגי/ת ותתחילו לשוחח. לעבור תהליך עומק.

(רק לקחת בחשבון נשימה עמוקה- לוקח זמן להיפתח, להסכים לדבר, ואולי גם להגיע לעומקים. קחו נשימה ותצללו. מקווה שתמצאו את הכתובת הנכונה והמתאימה לכם!)

^^^פאז
ומטפל מקצועי אם היה מתרשם שזה חוסר שפיות או משהו כזה
היה שולח אותה לטיפול אישי או מטפל בה בעצמו...

בנוסף התחברתי לדבריה של סיה למעלה.
"את מפסיקה ברגע זה!"שוקולד פרה.

"אם לא אני קורא למשטרה!"

"אני לוקח את הילדים ויוצא מהבית ברגע שאת מתחילה!"

"בפעם הבאה כשזה קורה אני יוצא החוצה ומזעיק את השכנים!"

"שיהיה לך ברור שאם את לא הולכת לטיפול הכיוון הוא גרושין!"

אתה מוכרח להציב עמדה ברורה. "לחנך". אתה אומר שזה בלתי נסבל אבל היא מרגישה שאתה יכול לסבול. היא מרגישה שיש פתח להמשיך ככה.

אתה חייב ללכת לטיפול כדי להפסיק את המצב הזה. שהמטפל ייתן לך כוח להציב עמדות ברורות בלי "לקבל" ובלי "לשאול מדוע" או "להבין". יש התנהגויות שפשוט הרסניות, וזו אחת מהן. ומה שהרסני יותר זה שהיא אטומה לנזק שהיא גורמת.

ולכן עליך להיות חד-משמעי, חזק, חדור מטרה ועמיד כמו קיר ברזל.

לא אומרים ככה,פרח שלג האבודה

היא איבדה את עצמה, והמילים האלו יגרמו לה להשתולל עוד יותר.

השכל לא עובד במצבים כאלה.

צריך לגרום לעצור את זה לפני שמתחיל.

נכון, להגד לה לפנישוקולד פרה.

משפטים שכאילו יכינו אותה לכך שהיא מוכרחה להשתלט על עצמה.

כל עוד אין "מחיר" להתנהגות הלא-נורמלית, כל עוד זה מסתכם רק בתסכול נפשי של הבעל- למה שהיא תשתנה?

ברגע שתבין שלמעשיה יהיו תוצאות בפן המיידי, תוצאות שהיא לא רוצה בהן ואפילו חוששת מהן-

היא תתחיל להבין שהיא לא לבד פה.

לא חושבת ככה,פרח שלג האבודה

השאלה היא מה מביא אותה למצבים האלה,

הרבה פעמים זה מגיע מהתעללות נפשית של הבעל על האישה, 

מירידה עליה, זלזול, חוסר אכפתיות, אדישות מופגנת, חוסר יחס כדי להעניש ודברים כאלו.

אם הוא היה מכיל אותה, זה היה מתמעט עד שנעלם לגמרי.

לא תמיד זה ככה (עונה גם לסיה)שוקולד פרה.

לפעמים האלימות היא בגלל שהצד השני לא שם את הגבולות מספיק מוקדם.

הוא לא פסיכולוג שלה, הוא לא צריך לספוג את הצרחות ולהנהן-

הוא צריך להבהיר לה שיש מציאות חיצונית מלבד המציאות הפנימית שבה היא חיה.

ושהוא, כנמצא במציאות החיצונית, נפגע מההתנהגות שלה.

מול בן זוג שדורש "לקבל" התנהגויות הרסניות ולא מוכן לשמוע על טיפול,

חייבים להיות תקיפים. להציב עמדה ברורה בלי לסגת. להבהיר פעם אחר פעם שהתנהגות כזאת חיבת רסן.

יש כאן בעל. ילדים.

האישה כאן לא מוכנה לקחת אחריות מינימלית וללכת לטיפול.

גם אם היא אישה, וכביכול צריך להיות רק עדינים וקשובים,

צריך להבין שזוגיות זה לא מקום שבו צד אחד מרשה לעצמו הכל והצד השני שותק.

זוגיות זה מקום של אחריות של שניים.

והיא לא מוכנה להכיר באחריות שלה.

לכן,

כדי להגן על שלומו הנפשי ושלום ילדיו,

הוא חייב להתנהג "בקיצוניות"

כדי להבהיר לה שככה הוא לא ממשיך.

כדי להבהיר שאין מצב, פשוט אין מצב, שההתנהגות הזאת תחזור על עצמה.

נכון, זה לא ביום אחד. נכון, היא תתפרץ שוב בטח. נכון, היא תשנא אותו בהתחלה אם הוא "יתעורר".

אבל הוא חייב להתעורר על עצמו. להפסיק לחשוב ולהרהר "מהיכן זה מגיע" ומהם "המשקעים הנפשיים שהגיעו מהילדות" ובטח שלא להאשים את עצמו (בהנחה שהוא לא בעל מתעלל).

הוא צריך להבהיר בצורה חד משמעית,

לעמוד כגבר ולהתגבר,

ולהיות מוכן לתהליך.

השינוי יהיה הדרגתי. אבל אם הוא לא יתעורר אין אפילו סיכוי לשינוי.

לדעתי תגובה מזעזעתסיה
אם היתה מכה אותן ,משפילה אותו ,רודה בו זורקת חפצים בבית זה משהוא אחר.
היא צועקת מתפרצת, באמת זה לא משהוא כזה נדיר מכל השכנים אני שומעת צעקות מאמהות.
גם שאלה אם זה משהוא יום יומי או אחת לשבוע שבועיים
לבוא ולהעמיד אותה בצורה נחרצת וקשה לדעתי ממש לא!! זה אכזריות לחלוטין זה בטןח יצא על הילדין בסופו של דבר הם יסבלו
היא לא "צועקת"שוקולד פרה.

היא צורחת בהיסטריה. היא נראית לו מטורפת.

והיא לא רוצה לטפל.

זה סוג של רודנות. רודנות-פאסיבית. אני אחולל מהומה אבל קבל אותי כי "זאת אני".

אדם יכול גם במילים להרוג (לפעמים אפילו גם במבטים), ולא צריך לחכות שהיא תשליך דברים מהחלון כדי להתעורר להציב גבולות.

אמנם כתבתי למטה לשלמה9 שלפי תגובתו זה נשמע עכשיו אחרת,

אבל אני עדיין מחזיקה בעמדה,

שכלפי רודנות צריך להיות קשוחים.

כמובן, שזה לא תמיד,

צריך לזהות מתי יש פה מצוקה וקריאה לעזרה,

לשדר נכונות ורצון לשמוע,

אבל--

ויש כאן אבחנה דקה:

אם אדם גורם לאווירה של מתח בבית,

לחץ,

פחד,

תחושה של "מי יודע מה עלול לקרות כשאכנס בדלת",

והוא לא מוכן לשום שינוי-

אז צריך לצאת מהעמדה של "אני רק אתנהג 100%" או "אני אקשיב ואהיה מוכן להכל רק תירגע\י""

וצריך להציב עמדה ברורה. לשדר כוח רצון. להיות סלע של נורמליות. להיות יציב מול סערות הנפש הקשות.

להגיד בכל פה שאין מצב שאין פה שינוי.

זה לא המצב בכללשלמה9
זה לא טרור מכוון ובטח לא רודנות.
גם יש רצון אמיתי לשינוי וברור שהכל בא מתסכול ולא בזדון.

יש הרבה הבנה כלפי המצב, סה"כ לא יודעים מה לעשות ולאן לפנות.
רצון יש ובשפע.
משטרה?? על צעקות ?? הכל בסדר??סיה
ואם בעלי היה מאים שהוא לוקח את הילדים ויןצא דוקא היתי שמחה. קצת שקט לעצמי. אולי מלכתחילה כל פעם לקחת קצת הילדים היו נותנים אורור לאישה ולא היתה מגיעה להתמןטטןת.
מזעיק את השכנים? עוד איום מצחיק בלתי יתואר.. הם לדעתי רק יעזרו לאישה בטיפול הילדים בסידור הבית , בלהכיו כוס קפה לאישה עם עוגה יעשן הכל לעזןר ןלהרגיע את האישה.. ושוב אם הבעל היה עןשה כל זאת אולי לא היתה מגיעה לצעקות
וגירושין... טוב איום לא מאיים. שילך אם הןא כל כך רוצה
בקיצור תחשוב על איןמים אחרים
ה' ישמור אותנושלמה9
אחי (אחותי...?) הגזמת!

המצב רע אבל יש לה הבנה שזה לא טוב וגם רצון לשינוי.
אנחנו פשוט לא יודעים איך.

תרגיעו שם בבקשה...
אה, אוקיישוקולד פרה.

היה נשמע שאין לך עם מי לדבר. שאתה חי תדיר עם מישהי שמתנהגת כמו משוגעת ולא מוכנה לקחת אחריות.

לאלימות לא מגיבים באלימות. הולכים לטפל. חבל ככה.ציפי כהן

מה פתאום!! עיצה נוראית. ככה לא פותרים דברים.נביעה
אף פעם!! בזוגיות. לא איומים ולא בטיח. שיחה,הבנה, אהבה, הבהרה, לספר כמה קשה לך, לא להיות אדיש לכאבה(בהתחלה! שלא תגיע להתפוצצות!)
אגב,
אני כשאני עצבנית- אני מתעטפת בשתיקה.
ומשיחה עם בעלי- זה מאווווד מציק לו וממש מעצבן וכואב לו. שאני שותקת, בפנים ללא הבעה(שומרת הכל), כי אני לא רוצה להתפותץ ולהתחרט אחכ על מילים קשות.
והוא היה שמח אם הייתי מדברת.. אבלנביעה
כשאני כעוסה וכאובה- שותקת. רק בדברים ענייניים עונה.
וואי אחותיפאז
נשמע לי קצת השלכתי והרבה מוגזם...
תן דוגמאות, מתי זה קורה.פרח שלג האבודה

נחשפתי לסיפורים על נשים שעוברות אותם תיאורים כמו שאתה מתאר.

הבסיס לזה הייתה התעללות, בלי לחשוב ולא בכוונה של בעל.

האשה פשוט מתרסקת, ולדעתי כמעט כל גבר יכול לעשות אשה שמחה או אשה שמתמוטטת נפשית.

היא באמת בזמן ההתפרצות, מאבדת את עצמה ואת הכבוד העצמי שלה,

אבל אם תכתוב איך זה התחיל בפרוטרוט, אוכל אולי להסביר לך מה הטריגר שהביא אותה לכך.

היא אומרת שאין לה מה לעשות עם זה, אם תגיד לה: בואי ננסה לראות מאיפה זה מתחיל, (מה עשיתי או מה גרם לכך שאיבדת את עצמך) מבטיחה לך שזה חוסר התמודדות נפשית שאפשר לפתור אותו בתקשורת נכונה.

זה לא כעס, זו התרסקות.

הסיבה לדעתי היא כניעה לחייםשלמה9
לדעתי שורש העניין היא חוסר מנהיגות שלה על החיים שלה.
היא הורידה את עצמה למדרגה של פונקציונליות נטו. אשה, אמא, מבשלת, מנקה, עובדת.

אני לוקח על עצמי לפחות חצי ממטלות הבית ועניינים נוספים על חשבון הרבה שעות שינה שלי, על מנת להקל עליה. במקביל אני מפציר בה למצוא לעצמה חיים! ללמוד משהו, לצאת, להתאוורר, לנשום. פשוט לחיות.
כולי נכון לאפשר לה את כל הזמן הפנוי שהיא רוצה רק בשביל שהיא קצת תחיה, אבל היא בשלה - יודעת שזה לא טוב אבל לא מצליחה לצאת ממעגל השיעבוד של החיים.

אני חושב שאם היא היתה מתחזקת, מרימה את הכפפה ומתחילה להוביל את החיים במקום שהם יובילו אותה - ממילא היא לא היתה מגיעה לרמות תסכול כאלה.
בטח ובטח שיש את כל התמיכה ממני.

אבל איך עושים את זה???
אני לא יכול לחיות את החיים שלה במקומה!
אתה נשמע בעל מאוד תומך ומביןאודי-ה
אולי אין לה חברות לצאת איתן וזה גם מתסכל אותה?
אולי אם אתה תצא איתה זה יעזור?
אולי בלי שהיא תרצה. פשוט תארגן בייביסיטר ותעשה לה הפתעה?
יש חברות והרבהשלמה9
אנחנו גם יוצאים מדי פעם. זה לא העניין.
יש לה פשוט נטיה לשקיעה ולהסחפות עם זרמי החיים. להיות מובלת במקום מובילה.
לדעתי זה גם מה ששם אותה לפעמים בפינה של חוסר אונים וייאוש - והתפרצות, במקום לקחת התסכול למקום חיובי של הרמת הכפפה, יוזמה, עשיה, מנהיגות, לקיחת אחריות אישית.
מה עם משהו שלתרבות פנאי שתעשו ביחד?אורין

וואו. תיארת אותי. ועוד חברות שלי.נביעה
בשיוק- רק בלי ההתפוצויות-
אמא ל7
עמוסה עד הגג במליון מטלות הבית והילדים- אין זמן ל" נהל" תחיים, החיים כרגע שואבים, כן. 7 ילדים מגיל 4 חודשים עד 11שנים, מבלגנים כמו סופת הוריקן.. רעבים כמו זאבים, זקוקים לי כל הזמן. כן. זו תקופה כזו. בעלי מפרנס, ואחראי על תשלומים וכד, וכן, יש פעמים שאני מתמוטטת. הוא חוזר, ואני בקריזה, בשקט,עם עיניים דומעות- מסננת- (אחרי שיום אחרי יום אני בבית עסוקה בלי להתאוורר!!) אני יוצאת. נכנסת לאוטו, בוכה. (אני אף פעם לא בוכה ,מתפרקת, מולו) יוצאת לספריה, סופר.. אין באמת לאן..
אז אני מאוד מבינה את המצב של אישתך.
תבין,היא לא היחידה,
והיא זקוקה לך כמשענת- מקשיב בעיניים(!!), לא רקבאוזניים.. תומך, מלטף, -בלי פתרונות(תשני את החיים שלך), רק הבנה(!!!), השפעת אהבה, לא אדישות!
ובעה תראה שינוי לטובה.
היא לא תצטרך להתפוצץ.
אה, ותן לה להתאוורר מדי פעם.
"בא לך לצאת הערב?"
"אני בכיף ישמור על הילדים"
בהצלחה!
אתה מעולהד.

ותגובות מסויימות כאן כאילו הבעיה שאינך "מכיל" את זה.. לא שייכות לענין.

לא צריך להכיל דבר כזה.

אלא מה? שנראה די ברור מתוך דבריך, שיש כאן שתי בעיות:

האחת, תיסכול שלה עם עצמה. כלומר, נמצאת בתוך "מסגרת" מסויימת, מצד אחד משלימה עם זה, מרגישה די "בטוח" בתוכה. אבל כאשר משתקף לה ממך - מזה שאתה סה"כ הולך למשהו נורמלי וטריויאלי - מה שחסר אצלה, אז צף אצלה התיסכול מזה שאצלה זה לא. במקום לשבת עם עצמה, שלכך אין לה כ"כ מרץ, היא מוציאה את התיסכול עליך. אתה - בצדק גמור - לא מעונין להיסחף לכך, ואז היא כבר לא משתלטת על עצמה.

הבעיה השניה, היא מה שקורה כשהיא לא שולטת בעצמה, שגם את זה בצדק אינך מוכן לשאת.

מסתבר שכדאי קודם כל לשבת ביניכם בזמן שזה לא כך - ולשקף מה שקורה. שומעת שאני הולך לעשות משהו, צף לך שאת לא עושה - למרות שעקרונית היית רוצה ואני מוכן לסייע בכך - ואז התיסכול יוצא. ויוצא בצורה שהיא לא נורמלית ובלתי נשלטת.

אם היא תסכים עם תמונת המצב, אפשר להציע כמה דברים:

האחד, אולי תרצה לצאת מידי פעם ביחד (תקחו בייביסיטר), ואז תרגיש שיש גם לה חיים מעבר לבית.

יתכן שאם הייתם תופסים את התופעה על ההתחלה, לפני שהתרגלה להתפרץ כך, אז עצם האמירה שאתה מבין את הקושי להרגיש שעושה בבית ולא מעבר לכך, התמיכה - והצעות מעשיות באותו זמן איך היא תבלה גם, היו יכולים לעזור.

כעת יתכן שכבר לא - כי יש לה את ההרגל של הריטואל.

תסכימו ביניכם (כנראה כבר הסכמתם) שחייבים לעצור את ההתפרצויות הללו - ושהרגל בכך, יעזור יותר לשליטה.

תשאל אותה אם לדעתה "הסכמה" שלך בבזמן כזה, עם זה שקשה לה, והצעה שלך לבילוי שלכם ביחד; וגם סתם מידי פעם "חיים" שאתם מבלים ביחד, מעבר לשטאנץ הרגיל, יעזור לה לעצור טרם התפרצות.

אפשר לנסות.

ואם זה לא יספיק - אבל הכיוון יהיה טוב - אז אפשר להיעזר אולי להיעזר זמנית בטיפול תרופתי, עד שתתרגל לעזוב את ה"שטאנץ" הקלוקל הזה.

דיברתם פעם על המצב הזה בזמן של רוגע?יעל מהדרום
לק"י

בלי כל קשר להתפרצות ספציפית.

תשאל אותה- מה היא מרגישה שגורם לה להתפוצץ? מה הטריגר לזה? מה אתה יכול לעשות כדי לעזור לה להמנע מזה או להרגיע אותה?
זה בעיני רק הפתח לפיתרון. מעבר לזה תצטרכו לחפור קצת לעומק אחר כך.

בהנחה שזה לא התקפים פסיכוטיים
זה יכול לעזור לכם בעז"ה.

בהצלחה!!
יודעים מה הטריגר, ועדייןשלמה9
גם כשיודעים מה הטריגר זה לא מצדיק התנהגות לא רציונלית.

הבעיה היא לתקשר את הרגשות באופן שקול ואחראי במקום לשבור את הכלים.

זו הנקודה, רק היא מרגישה חוסר אונים שהיא לא יודעת איך לשלוט בזה.
אז נשמע שטיפול הוא אכן הכלי להתמודדותיעל מהדרום
מהסתכלות בשרשור ובתגובותהיום הוא היום
נשמע שזה באמת קשה מאד אבל אתם עם רצון לפעול וזה מאד חשוב וחיוני.

אם יש לה רצון ללכת אימון אישי לעצמה זה מעולה ואם לא אז טיפול זוגי יכול להיות מתאים.

בהצלחה!
טיפול eft זוגיפסיכותרפסטית
ברור ששניכם סובלים מאוד, ושניכם רוצים שינוי. נשמע שאתם צריכים טיפול זוגי, היתי ממליצה על שיטת הטיפול הזו. מהיכרותי היא תעזור לשניכם. חפשו באינטרנט יש אתר עם הסברים ומספר מטפלים בארץ שמתמחים בתחום.
בהצלחה
לדעתי, יש כאן סוגיה טיפולית עמוקה, שחייבם לפתוח עם איש מקצועDvorW

קל להגיד 'תכיל אותה', וקל לא פחות להגיד 'תציב לה גבולות',

בלי מבט פסיכולוגי מעמיק על הסיפור הזה, קל מאד לפספס.

תגובות מזעזעות... ממש לא בטוח שהבעיה בהמעין אמונה
יש הרבה מאד פעמים שהבעל אכן מביא את אשתו לכזה מצב.. בדיוק כפי שהיא אומרת ומרגישה כך.
זו ממש לא חוכמה להכאיב לאישה בצורה כזו שהיא מגיעה להתפוצצות ואז לעמוד בשילוב ידיים ובפנים חתומות ולהגיד בקרירות: סליחה.. תשלטי על עצמך.. בואי נשב כעת לשולחן הדיונים... תראי איך את מתנהגת.. אתה מתאר שהיא מביעה אי נוחות ואתה כתגובה לכך נכנס לאדישות.. זה הכי פוגע שיש.. במקום להתייחס לאי נוחות ולהפגין אכפתיות אתה עוד יותר מגדיל את ההתעלמות מרגשותיה.. אז לאיזה מצב אתה רוצה שתגיע?
הרצחת וגם ירשת.. גם הכאבת/פגעת וגם אתה מצפה ממנה שתשלוט ברגשותיה במאה אחוז.. תגיש לך כוס קפה ותגיד בנימוס הבה נדון בעניין?
אשה היא לא רובוט. יש לה רגשות. אני לא אומרת שכל ביטוי רגש הוא לגיטימי. אבל בכנות, האם ניסית פעם לתת לגיטימציה לרגשות שלה? להגיד לה באותו רגע שהיא ככ נפגעת..

גם אם נראה לך שזה טיפשי להיפגע מכך ואיזה עניין פעוט.. אם היא מגיבה כך בהנחה שהיא אשה נורמטיבית אתה כנראה מבלי משים דרגת על נקודה שכואבת אצלה.. או התעלמות מצורך שהוא קיומי מבחינתה. הפרשנות שהיא נותנת לאירוע שנראה לך קטן היא אחרת אצלה. תנסה להבין מה היא מרגישה במקום לנסות "להרגיע אותה" ולהשיג לך שקט.

פעם ניסית לשקף לה? - "אני רואה שאת ממש כועסת.. בבקשה תתארי לי ממה ככ נפגעת?" "אני רוצה להבין מה בדיוק פגע בך כל כך?" ורק להקשיב. מבלי לענות כל רגע ולהשתיק אותה. או גרוע מכך לתת לה את ההרגשה שהיא משוגעת ומטורפת. ואגב יש תגובות של בעלים והתנהלות של אדישות והתעלמות ממצוקה שאכן יכולה להביא אשה לידי אי שפיות אמיתית. ואז הבעל אומר "אתם רואים.. היא לא נורמלית" נכון. אבל אתה גרמת לכך. בכל אופן לא נשמע שזה המקרה אבל צריך להזהר

אם כבר טיפול- הייתי חושבת רק על טיפול זוגי. ששניכם תלמדו איך לתקשר. בעיקר להכיר את הנקודות הכאובות אחד של השני לדעת לא לדרוך עליהם. אתה תלמד איך להימנע מלהגיע אותה להתפרצות (לזהות סימנים מקדימים.. לא להיכנס לאדישות כשמביעה כאב או עלבון) והיא תלמד כיצד לנהל את רגשותיה בצורה טובה יותר.
זו בעיה של שניכם יחד. וביחד תלמדו להתמודד עימה.
ממש מסכימה איתך, וזה מה שניסיתי לומר.פרח שלג האבודה

הוא לא נשמע לי כגבר אדיש למצוקה של אישתו.אמילי.
גבר שעוזר בחצי ממטלות הבית ולפעמים על חשבון המנוחה שלו לא חשוד בעיני כאחד שמתעלל ריגשית באישתו.
גם אישתו מבינה שהאוירה בבית חייבת להשתנות.

תקראי שוב את התגובות שלו ואולי תביני קצת אחרת...
תקראי שוב את התגובה שלו בעניין ההתעלמותמעין אמונה
לא המצאתי דבר. זה מתוך התגובות שלו. הוא תיאר התפרצות של אשתו שמגיעה לאחר אדישות שלו.
תקראי שוב את הסיטואציה המתוארת בה אשתו מביעה אי נוחות.. אח''כ מנסה לדבר ולהפסיק. הוא מבקש "להפסיק את הדיבורים" (נורא בעיני... למה להפסיק? כי לא נח לך לשמוע?) ולבסוף נכנס לאדישות. ואז היא מתפוצצת.
בעיני אשה הכי נורמלית בעולם.
כן קראתי, אבל אם תנסי להתייחס לא כפשוטואמילי.
לדבריו תביני שהאדישות שלו נובעת ממקום אחר, מקום של יאוש, חוסר אונים וידיעה כיצד להתמודד ..
כגבר הוא מפעיל שכל קר, ולכן הוא שואל בפורום מתוך תקווה למצוא כיוון חשיבה שונה. במידה והיה אדיש הוא לא היה הולך ליועצים ומעלה את השאלה ומדבר בכזאת פתיחות בפורום.
מה שמראה על נכונות להשתפר ולשפר את המצב.
^^^^^ כל מילה!הודיה60

בקצרהלעניין0

א. אשתך נורמלית. 

היא לא הראשונה ולא היחידה שעומס מטלות החיים מביא אותה לאובדן עשתונות 

ברגע שהיא חשה אדישות/ריחוק של בעלה.

וואו, זה כל כך קלאסי.

ב. כמה עזרה טכנית שתעזור לה, זה לא יפתור את בעיית העומס הנפשי שיש עליה. עומס גידול הילדים וחינוכם, עומס העבודה, עומס הזוגיות, והעומס האישי שלה. 

יש רף של עומס בחיים, שאחריו אתה כבר לא יכול להכניס כלום - גם לא "הנאות". 

כל הנאה הופכת למטלה.

כי הראש לא באמת מצליח להשתחרר מכל המטלות, 

כי כדי לצאת להנות צריך כל כך הרבה ארגונים שכבר יצא החשק

כי כל מה שהיא רוצה זה רק לישון

כי אין כוח להתארגן ולצאת מהבית אם לא חייבים!

ג. מה שעלול להוביל להתפתחות דכאון. אפילו דכאון קל. 

שווה לפנות לרופא משפחה ולשתף בתחושות, אולי כדור פשוט יעזור לה לצלוח בשלום את הימים.

ד. בוא נתאר לך מה עובר לה בראש כשאתה אומר בתמימות "אני נפגש עם חברים":

"מה, הוא לא רואה שאני קורסת? כל היום עובדת? מחכה כמו אוויר לנשימה לנוכחותו, לשיחה קלה, לקפה ביחד, לעזרה בבית, לסתם ככה שיהיה פה ושאני ארגיש יותר בטוחה ויותר רגועה.

רגע, מה זה אומר? אולי נמאס לו להיות בבית? אולי הוא מרגיש שאני לא במיטבי וזה מעיק עליו? ולכן הוא רוצה ללכת? לברוח? לחפש לו חיים מחוץ לבית?

דווקא כשאני הכי צריכה אותו....

אני אפילו לא מצליחה לצאת מהבית בשביל עצמי... וככה הוא יוצא בלי בעיות... מה, הוא לא מוטרד מכל המטלות? מכל העומס? מכל החיים האלה?"

נ.ב. זה שאתם יוצאים לקפה פעם בשבוע, זה טוב, זה מצויין, אבל זה לא משנה את הנ"ל. בשביל אשתך כל יום זה כמו לעבור חודש. היא זקוקה לך כ-ל ערב.

ה. באופן אישי וזוגי, חושבת שהאמת, לא משנה איזה ניתוח יש לך למה שעובר על אשתך, אם היא מבקשת שתישאר בבית בערב, ברור שאתה צריך להישאר. 

יציאות בערבים, תלויים בהסכמת בן הזוג. לדעתי האישית.

וזה כולל לימוד תורה, מפגש עם חברים, חתונה, הורים, עבודה. 

יש תקופות שזה בא בכיף לאפשר לבן הזוג לצאת, יש תקופות שלא. וצריך לעבור אותן ביחד.

[הערת אגב- שחפ לב לפער שבין אישה לאיש. בשבילך, יציאה בערב זה משהו די פשוט, די שגרתי. בשביל אישה, לצאת מהבית, זה חתיכת פרוייקט!! זה התארגנות מערכתית משפחתית מוקדמת מאוד, זה לקוות שלא יהיו בלת"מים מצד הילדים ולהתמודד איתם, זה להשאיר את הילדים בסיטואציה לא שגרתית- עם אבא או בייביסיטר, וסיטואציה לא שגרתית גוררת עוד בלת"מים ועוד הפרעות במהלך היציאה ועוד דאגות......

בתכל'ס ברוב הבתים הבית מתנהל סבבה בלי אבא בערב. אבל בלי אמא?! לרוב זה עובד הרבה פחות טוב.

וזה מעמיס נפשית על אמא שרוצה לצאת להתאוורר.]

ז. אתה מבקש מאשתך להיות רציונלית ו"להנהיג את החיים". 

1. האם אתה תמיד, אבל תמיד, רציונלי ומנהיג את חייך? האם לא אין נקודות שבהן אתה מתנהג באופן לא רציונלי לגמרי?

2. אתה גבר והיא אישה. עולמות שונים בהקשר הזה. לך הרבה יותר פשוט ונכון להיות רציונלי והגיוני ולנהל את החיים מתוך שכל ושיקול דעת. לחשוב איך נכון להתנהל, ולבצע.

היא אישה, והעולם שלה סוער יותר, גמיש יותר, משתנה, מתפרץ. רגשות השמחה והאהבה שלה מתפרצים ואותנטיים יותר, וגם רגשות אחרים. לא מספיק לה לדעת ש"כך נכון להתנהג" או "כדאי לי לצאת לחוג", היא צריכה לעבור תהליך רגשי כדי להחליט מה נכון לה ובאמת לעשות את זה. 

לפעמים כדאי ללכת לטיפול כדי לעבור את התהליך הרגשי.

תהליך רגשי כולל - הקשבה, הקשבה, הקשבה, הקשבה, וגם הכלה, הכלה, הכלה, הכלה, ולאחר מכן עבודה על המקום בו היא נמצאת. ומהדברים שלך אני לפחות לא באמת שומעת איפה היא נמצאת ומה היא מרגישה.

ח. מתחברת מאוד למה שכתבה "מתחדשת".

טיפול. לא יעוץ.

לא להתייאש מלחפש מטפל. מטפל מתאים זה כמעט כמו למצוא שידוך. אפשר למצוא בדייט ראשון ואפשר בדייט עשירי. בסוף מוצאים וזה נפלא.

אתה מתאר דינמיקה, שהיא נפוצה, ולא איזה משהו מיוחד במינו, של בעל אדיש--- אישה מתפרצת כדי להוציא אותו מהאדישות.

(ואולי גם: בעל שחושב שהכל טוב, הכל מסודר, והיא רק צריכה "לקחת את עצמה בידיים" --- ואישה שמרגישה שבעלה פשוט לא קולט כמה בשבילה הכל לא טוב ולא בסדר ולא כזה פשוט, ורק שיפוטי כלפי הקושי שלה)

ט. הסיבה שאני מתמקדת בצד שלה, בקושי שלה, במקום שלה, זה כי אתה כותב פה. 

לא כי אתה הגורם היחיד/האחראי היחיד לקושי שלה, ולא כי היא היחידה שקשה לה עם המצב הנוכחי, ולא כי אתה היחיד שצריך לשנות או להבין משהו.

ברור שבמשבר זוגי לשני הצדדים יש מה ללמוד.

וברור שהתפרצויות זעם חסרות שליטה זה דבר שכדאי לטפל בו. כי שניכם סובלים.

מסכימהאודי-ה
ממש לא בקצרה, אבל אחלה תגובה, השקעת.פרח שלג האבודה

תשובה לעניין אני בטוחה שכל אישה מזדהה עם מה שכתבתאמילי.
באמת תגובה מושקעת, תודהשלמה9
חלק מתאר את המצב וחלק לא.
אני לא חושב שמערכת זוגית צריכה חלילה להרגיש כלא, אלא להיפך - מקום בו כל אחד מהצדדים מגיע לצמיחה אישית מקסימאלית דווקא מתוך מזוגיות ולא למרות.
כמובן שיש עניין להתחשב ולתאם זה עם זו אבל זה לא אמור לתת לאף אחד מהצדדים לרגע תחושה של כלוב.

זו האמונה שלי ודווקא לכן אני כ"כ רוצה שאשתי תלך ותחייה את חייה בלי להרגיש כלואה, ואני מאוד משתדל לתת לא את כל התנאים לכך (זמינות, עזרה, עידוד וכו')

האדישות שיש לי לעיתים זו אכן בעיה לצערי...
גם היא "נגרמת" עקב מה שאני מפרש כאמירות לא מתאימות מאשתי ואז במקום לריב ולהתווכח אני פשוט מתנתק לי.
אבל ממה שכתבתי לעיל - גם זה לא תירוץ, וכל אחד אחראי בלעדי על תגובותיו, למרות כל גירוי חיצוני, כך שגם אני צריך להשתפר באופן התקשורת.
ההבדל היא שאני מרגיש שזה נשלט והעבודה שלי תהיה קלה יותר, בעוד שאשתי טוענת שממש קשה לה לשלוט בזה כשזה קורה.

בנוגע "לקריסה" תחת העומס... ובכן אני חלילה לא מזלזל אבל "החיים שלנו תותים". שתי ילדות מתוקות, לא 10 ילדים. פרנסה טובה ברוך ה', ושנינו מתחלקים באופן הוגן ביותר במטלות. ממה בדיוק יש לקרוס?

כשאני קורא תגובה של אמא ל 7 ילדים שקורסת ומצליחה באצילות לנהל את רגשותיה - זה בטח לא אידיאל, אבל יותר " מוצדק" ממשפחה קטנטנה ללא שום עול כבד על כתפי ההורים, שמתלוננים שקשה להם.

על כך באמת ניתן לומר "זה קשה?! בואו ותראו מה זה באמת קשה"...
קשה להתעלם משאר השרשורים שלךאמא, ברוך ה'

הסתכלתי בהסטוריה - לדעתי, העניין העקרי הוא - כפי שאתה אמרת - שאתה לא מעריך מספיק את אשתך.

משם נובע כל הקושי.

אתה רוצה שהיא תהיה מישהי שהיא פשוט "לא".

לחיות עם מישהו, כאשר אני יודעת שהוא לא מעריך אותי - יביא אותי להמון תסכולים. שיוצאים בצורה של קרירות, של ריחוק, וכאשר כלו כל הקיצים - בצורה של התפרצויות זעם.

אתה מלא ביקורת כלפי אישתך. ויש לך המון תירוצים - ואפילו ממש טובים. 

לא הייתי לרגע רוצה להיות האישה בקשר שלכם.

כותבת מדם ליבי.

סורי.

אכן, כעת ראיתי...ד.

יש בזה משהו.

צריך לעשות "רסרט" על כל המבט. עין טובה. לראות כמה שזה טוב כמו שהיא.

לשדר את זה.

ואז, יתכן שהיא תוכל גם "להתבטא" בצורה אחרת. תרגיש "שווה" יותר. פחות מתוסכלת. אהובה.

לא תצטרך לחפש תשומת לב בצורה כ"כ מסכנה.

ישר לפניםשלמה9
נתת לי את זה ישר לפנים.
בצדק יש לומר.

מאז אותו שרשור שאת מדברת עליו הרבה השתנה, ברוך ה'. עדיין יש גם הרבה מקום לשיפור נוסף.

נכון, בהרבה מצבים הייתי רוצה שהיא תהיה מי שהיא לא. הסתכלות עמוקה על תכונה זו שמה בפני את העובדה שהרבה פעמים הייתי רוצה בעצמי (!) להיות מי שאני לא.
ומה לעשות - יש לקבל את עצמנו ואת בנ הזוג איך שאנו מחד, ולשאוף "להדבק במידותיו" מאידך.
זה קשה. מאוד קשה.

לראות את הטוב זו עבודה קשה למי שלא רגיל בכך, ובטח כאשר כל הטוב הגדול נתפס כמובן מאליו, וה"רע" בולט לעין.

שורה תחתונה - המקרה מופיע לאור הרקע שתארת, אם כי הוא השתפר משמעותית.

ועדיין ביומיום, כשמסתכלים על חיינו בכלליות ולא רק על הימים האפורים מלמטה - טוב לנו ביחד. אנחנו שמחים באמת.
רק כשיש פיצוץ - הוא כ"כ גדול שהכל לידו בטל "כמו נר בצהרים"
אם אתה מבין את זהאמא, ברוך ה'

אז תרפה.

תנסה רק לאהוב בלי ביקורת.

לא לחודש חודשיים - לשנה שנתיים.. 

ואני מבטיחה לך שתראה את השינוי.

היא צריכה להרגיש שאתה מעריך אוהב ורוצה - היא תפרח כמו פרח. הרי בעצמך אתה אומר שיש לה פוטנציאל טוב - סה"כ היא אישה חכמה ומוערכת בסביבה. אבל הכי חשוב - זה בתוך הבית פנימה. אין לך מושג איזה שינוי זה יכול לחולל בכל הזוגיות שלכם.

(ודרך אגב - עניין העבודה על הביקורתיות יואיל לך גם בהמשך - יש לכם שתי בנות מתוקות - אתה צריך ללמוד איך לגדל אותן עם כמה שפחות ביקורת. שלא תתחיל לדחוף גם אותן לאיפה שהן לא נמצאות.)

כל אחד מאיתנו עובד בצורה שונה - יש אנשים שביקורת - ממריצה אותם להשתנות. הם לא יראו בביקורת דבר שלילי - אלא ממריץ חיובי. מבחינתם - כחלק מעבודת הזוגיות הם היו רוצים שיעבירו עליהם ביקורת ויעזרו להם לגדול. יש אנשים אחרים - שביקורת מועכת אותם, גורמת להם להרגיש חוסר בטחון עצמי (לא חייב כלפי כולם, יכול להיות רק כלפי המבקר), חוסר יכולת להתמודד, אפטיות, ואפילו "שגעון" - אני יכולה להגיד לך שזה לא מעט אנשים. כנראה אשתך היא מהסוג השני. לא פשוט לחיות לצד מישהו בקורתי, על אף היתרונות - שסה"כ לרוב מדובר באנשים טובים שיוזמים ועושים ולא קופאים על השמרים - אבל ברגע שהביקורת הזו מופנית כלפי הסביבה שלך - בעיקר כלפי אשתך - היא יכולה להיות ממש הרסנית. ותמיד, אתה תצא צודק...

בהצלחה!

ואולי תעבוד גם על ראיית המכלולאמא, ברוך ה'
עבר עריכה על ידי אמא, ברוך ה' בתאריך ט"ז בחשון תשע"ח 01:45

אתה אומר בעצמך שהרוב טוב - אז יופי. 

אז למה שוב אתה חושב על גירושים? בגלל עוד התפוצצות שלה?

כן , לדעתי תקבל את זה כחלק מהאישיות שלה. נכון, אפשר אולי לעבוד על זה, אבל זה רק חלק קטן מהמכלול.

ומדוע כתבתי שאני מדברת מדם ליבי - אני חושבת על הזוגיות של הורי. אבא שלי - אדם מקסים, לב זהב וענק, אבל פתיל קצר, והתפרצויות בלתי נשלטות מדי פעם - הרבה יותר הסתדרתי איתו מאשר עם הביקורתיות ההרסנית של אמא שלי... ידעתי - שזה האופי שלו - אין מה לעשות, אבל הוא אדם מקסים (וגם אמא שלי ידעה כל הזמן, וגם בעלי למד לדעת את זה אחרי תקופה קצרה)

עם ביקרותיות וחוסר נחת מכל מה שמסביבך - הרבה יותר קשה להתמודד, למרות שגם זה אופי, אבל זה אופי שמופנה כלפי אחרים בצורה יותר "הרסנית", ולי אישית - הרבה יותר קשה איתו.

בקיצור - קשוט עצמך לפני שתקשוט את אשתך. כדאי בשבילה לטפל בהתפרצויות הזעם, כמו שכדאי לך בשבילך לטפל בביקורתיות - ובשניהם, למדתי על בשרי, קשה מאוד להשתנות... צריך הרבה עבודה עצמית. ויש נפילות. מקווה בשביל שניכם שתצליחו להכיל גם את הנפילות...

ואני מכירה לא מקרה ולא שניים של הוריםאמילי.
עם פתיל קצר, שהילדים שלהם מלקקים שנים את הדם שהוריהם השאירו בנפשם ...
אחת מהילדות מהם תיארה לי את מצבה ואמרה, *שהיא מעדיפה את המחלה 'בגוף' ולא 'בנפש'*.
עד היום לא מעט שנים עברו והיא מנסה לאסוף את עצמה.
אסור לנו להמעיט במקרים של צעקות ובכל סוג של אלימות שבתוך המשפחה ולו אפילו לרגע!!
בכוונה רוצה להדגיש את חשיבות העניין וההשלכות שיש למקרים כאלו...ולבריאות הנפש של הילדים כדי שלא נקל ראש בהתפרצויות של אחד ההורים, ולא משנה כרגע מי מהם צודק.

וזה שאדם יש לו' לב' 'רגישי 'זהב' וענק, לא נותן לו לגיטימציה להתנהג בברוטליות.
ברור שהכל תלוי במינוניםאמא, ברוך ה'

גם הוא אומר שאשתו סה"כ בסדר, רק יש לה התפרצויות מדי פעם, ואז זה נראה לו כאילו הכל שחור.

אני לא אומרת שזה תקין, זה לא. אבל זו מגרעה אחת מתוך המכלול. וכך צריך להסתכל על זה, וכך גם צריך לטפל בזה.

התגובות שלך מאוד אמיתיות ומאוד יפותבת 30
ישר כוח.
מי שלא מכיר אישיות כזאת מקרוב לא מבין על מה מדובר. אלו לא אנשים רעים ולרוב יש להם גבולות גם בתוך ההתפרצות.
אלה בדרך כלל אנשים רגישים יותר שלא יכולים להכיל עומס רגשות או שקשה להם לווסת את העומס.
איומים, הפחדות וכד' לא יעזרו בגרוש.
גם לא ריחוק וניתוק.
אהבה, הערכה על רצון ומאמץ להתמודד עם זה, דיבור על דברים כואבים לפני שמגיעים לפיצוץ, עידוד- זה מה שבן הזוג או בת הזוג יכולים לעשות.
ובקשר לילדים - גם את זה אפשר לשקף להם בצורה מסוימת, ולהדגיש שזה קורה כי לאמא או לאבא קשה.
יכול להיות שיש ילדים שחוו דברים קיצוניים ונפגעו, אבל בטח יש המון ילדים שחוו דברים כאלה בצורה פחות קיצונית וגדלו לאנשים נורמלים.
לא קל להודותמתנת חינם

מלשון וידוי ומלשון תודה

ועשית את שניהם.

אתה רואה גם את הטעון שיפור אצלך וזה לא מובן מאליו.

יישר כח גדול!

נראה שאתה כבר יודע מה ימשיך להפרות את הזוגיות שלכם,

המון הצלחה!

אתה צודק מבחינה זו..ד.

וגם נכון שבית אינו צריך להיות כלא, ומוגזם לומר ש"צריכה אותך כל ערב".. מותר גם דברים נוספים.

עם זה, יש כאן איזה עיקרון שהכותבת הסבירה בתוך דבריה, שכדאי לשים אליו לב.

כך שמעתי בזמנו לא פעם, את הרב שמחה כהן, מחבר ספר "הבית היהודי", שאומר שאצל אשה זה צורך בסיסי שיסכימו איתה שקשה לה..

אשר על כן, יתכן שכאשר אתה "מנתק מגע" - בצדק מבחינתך, כדי לא להיכנס למריבות שטותיות - אז מבחינתה אין כבר "אין כבר עם מי לדבר".. ואז נכנסת לסחרור - ולחוסר שליטה, שזו באמת בעיה שיש לה.

יתכן שאם תגיב קודם כל, בזמנים כאלה, שאתה מבין את ההרגשה שלה שקשה לה, תיתן לה לומר את אשר על ליבה, תביעה הזדהות עם הרגשתה - ללא שמץ האשמה כלפיך - אז יהיה גם יותר קל לשמוע אח"כ שב"ה גם אתה נותן את חלקך לבית והיא לא לבד.

ולגבי זה שיש רק שני ילדים, ולכאורה אין סיבות לחוש "עומס" - יתכן שאתה צודק. אבל עומס זה דבר סוביקטיבי. למעשה, היא חשה כך. השאלה כעת אינה אם זה "מוצדק", אלא איך מקבלים את הלגיטימיות של תחושה סובייקטיבית כזו, ועוזרים לשפר את ההרגשה ע"י קבלה שלה, ותנסיון ביחד למצוא מה שישמח יותר.

אתה כותב שאתה כל-כך רוצה שאשתך תחיה את חייהסיה
ותעזוב אותך לנפשך ולא תציק לך
אין יותר פוגע מיזה!!!!!
היא אמורה להרגיש שאתה לא יכול בלעדיה!!! ולא תעזבע אותי במנוחה ותני לי לחיות את חיי בשקט אל תטרידי אותי תחייה את חייל כאילו אין קשר ביניכם
ממש לאשלמה9
ממש ממש לא מדוייק.
אנחנו מבלים הרבה יחד ומאוד נהנים. יש לנו זמנים כמעט קבועים שאנו יושבים לארוחת ערב שקטה, רק שנינו, ועוד.

אבל כל אחד מבני הזוג הוא גם בנאדם בפני עצמו. לא רק "הזוג של". וזו נקודה שאשתי צריכה לחזק. לצאת עם חברות, לצאת לחוג, הרצאה, שיעור, סדנא.
מה רע?

ממתי אדם צריך להתבטל ולהיות כלום רק בגלל שיש לו בן זוג?
ההיפך הגמור - בן הזוג אמור להיות זה שהכי תומך בבן זוגו להתפתח, לחיות (גם בזכות עצמו), לגדול ולהמריא!

הכל רק מתוך שאיפה לטוב, חלילה לא מתוך "לעזוב אותי לנפשי"
חייבת להגיבנחמהנחמה

קודם כל  כל התשובות נכונות..

אתה צודק בזה שבזוגיות כל אחד צריך לפתח את האישיות שלו בלי קשר לבן הזוג.

מה שאתה מתאר אצל אשתך זה התקפי זעם, זה קורה בגלל תסיסה פנימית בנפש שלה.

אולי היא מרגישה שאין לה ביטוי כבנא עצמאי, שהיא נכנסה ל"לופ" של החיים, ילדים, עבודות בית, עבודה , הריונות ובכלל שינויים הורמונליים שהביאו אותה כמעט לשכוח מי היא בכלל.

מניסיון אישי, אשתך היקרה צריכה לבנות את עצמה מחדש, ממליצה מאד על אמון אישי , לפתח תחביבים לעשות ספורט ככה לאט לאט יהיה לה יותר טוב עם עצמה והיא לא תהיה כמו הר געש שמתפרץ.

ואתה כבעל, חייב לתמוך בה!! לפנק אותה, לאפשר לה לצאת לשופינג לעשות הליכה עם חברה או כל דבר אחר ולנסות לסייע לה במטלות שלה , בשום אופן לא להפגין ריחוק, תסתכל על התפרצויות הזעם האלה כמשהו שלא קשור אליה באמת זה רק איזשהו תסמין. כשנפש שלה תרגע אתה תיזכר למה בחרת בה והיא הכי תעריך אותך בעולם ובעז"ה יהיו לכם חיים מאושרים יחד.

סליחה שהארכתי אבל העניין קרוב לליבי.

בהצלחה

רק הערהבת הריםאחרונה
בהרבה בתים ככל שיש יותר ילדים זה במובן מסוים קל יותר כי הגדולים כבר מסוגלים לטפל בעצמם וגם לעזור עם הקטנים ועם עבודות הבית. שני ילדים קטנים זה ים עבודה בלי רגע פנוי. אני זוכרת שכשהבת הראשונה שלי נולדה מישהי אמרה לי "ילד אחד זה כמו חמישה ילדים".
וואו. מדהימהסחלב
סליחה. התכוונתי להגיב ללעניין0סחלב
איזו תגובה נהדרת.ציפי כהן

מסכימה מאדפאז
עם דגש על זה שהנחתה/הודעה שאתה יוצא
היא אקט לא זוגי בעליל.

וגם עם אמא ברוך ה' למטה,
ולאור דבריה והתזכורת על השרשורים הקודמים
יכול להיות שגם זה שאתה "משחרר" אותה לצאת או מדרבן
או מעודד אותה לכך נחווה אצלה כעוד דחיפה שלה
להיות מישהי שהיא לא
או אפילו רוצה להיות אך לא מצליחה...

בנוסף אני רוצה לומר שנשמע שיש כאן 2 תגובות יחסית קיצוניות
של שניכם,
היא בשעת תסכול מתפרצת, אתה בשעת תסכול מתנתק.
שניכם בעצם בסוג של הגנה על עצמכם (ויש כאלה שאצלם היא תקיפה).

הגיוני מאד שהאדישות שלך רק מלבה אצלה את הטריגר
שכנראה עמוק יותר מ"הוא רוצה לחיות".
אולי זה " הוא בורח ממני" שמתעצם ומתעצם כשאתה בפועל
גם אדיש ומנותק רגשית ממנה ומהסיטואציה
ואולי גם הביקורת או אי הקבלה באופן כללי
מעצימים את זה.
סיפרת בעבר גם על ביישנות וחוסר בטחון
ודווקא אנשים שיש בהם כזה מקום
שביר עדין ולא בטוח
זקוקים לפחות בבית שלהם
לקבלה מלאה
לחום
לאהבה
לדאגה
לאמפתיה
ועושה רושם שהיא צריכה "להלחם" על הדברים האלה...

עוד נקודה היא שכשמישהו מתפרץ, זה בד"כ הקש ששבר את גב הגמל.
אנשים לא מתפרצים סתם ככה.
בד"כ זו הצטברות גדולה ועמוקה של תסכטל.
בין אם זה רק מהיחסים ביניכם
או מתיסכולים נוספים שלה בחיים שפורקים גם ען אז
מציעה ממש ללכת לטפל ולשחרר באופן מבוקר את הכל.

ועוד משהו חשוב;
ממליצה לכם עד מאד להשיג את הספר "לבסוף מוצאים אהבה"
לכל הפחות לקרוא אותו
ואם אפשר גם לעשות את התרגילים שבסוף.
לפחות את אלה שתראו שיתחברו לנקודה הזאת.
זה יכול לעזור לכם להסתכל על הזוגיות שלכם בצורה עמוקה ומשמעותית
ולהבין טוב יותר לעומק את המהלכים הלכ מודעים של שניכם.

בהצלחה רבה!
איך מתנהלים פיננסית בנושאים הבאים?יאלוש

אשתי ואני רבים על הנושאים הבאים: 

1. יש לנו חשבון בנק משותף. אני טוען שהיא נוהגת בחוסר שקיפות בהוצאות שלה, בכך שהיא אינה מאפשרת לי לראות את רשימת החיובים החודשיים בכרטיס אשראי שלה.

2. היא אינה מאפשרת לנו לבצע החזר מס של 35% על תרומות שהיא ביצעה. לטענתה אם היא תקבל החזר מס, זה כבר לא נחשב שתרמה מעשר...

3. היא לוקחת כסף מהחשבון המשותף שלנו ומשלמת חובות של המשפחה שלה (תשלומי חשמל, מים, גז ) חרף בקשה שלי לא לעשות זאת.

חשוב לי להדגיש שאשתי היא פצצה של טוב לב, ואני מת עליה.  האם אני מגזים בבקשות שלי?

אתה לא מגזים בכלל, ויחד עם זאת אתה לא בכיוון טובקופצת רגע
יש כאן כמה דברים שראויים להתייחסותזמירות

מניח שגם היא עובדת ומכניסה משכורת.

סך החיוב החודשי בכרטיס אשראי - גלוי וברור בתנועות הבנק.

אם החיוב החודשי של כרטיס האשראי שלה בסכום סביר ביחס למשכורת החודשית שלה וביחס לסך ההוצאות של הבית - אפשר להבין שהיא מתעצבנת שאתה מבקש ממנה פירוט מדויק על מה הוציאה כסף.

גם בשותפות זוגית מקובל שבסכומים קטנים/סבירים כל אחד קונה לעצמו דברים שהוא אוהב בלי לבקש רשות על כל שקל.  

מניח שהיא לא קונה כל חודש שמלה ב 800 ₪.

כל עוד הכל בגבולות הסביר וביחס להכנסות וההוצאות הכוללות

שלכם.  

תרומות וזיכוי במס - התרומה מגיעה למי שתורמים לו.  

הזיכוי מגיע מהמדינה. לא מהנתרם.

אולי צריך פסיקה הלכתית שזה בסדר? שהרי גם המעשר הוא עניין הלכתי?

(3) העזרה למשפחה - הנושא הכי עדין ורגיש …

לא יכול לחוות דיעה בלי להכיר את המקרה באופן ספציפי

לעניין סעיף 2פשוט אני..

ההיגיון של החזרי המס הוא כזה:

המדינה רוצה לעודד אנשים לתרום, והיא עושה זאת על ידי זה שהיא שותפה לתרומה. ''על כל 65 אגורות שאתם תורמים, אני מוסיפה 35 אגורות''.

כלומר אנשים יכולים מראש לתרום סכום גבוה יותר ממה שהיו חושבים לתרום, על סמך זה שהם יקבלו זיכוי מהמדינה. ונמצא שעל ידי ההחזר מהמדינה, העמותות מקבלות יותר כסף.

לא סתם עמותות רוצות לעמוד בתנאים של סעיף 46, הן יודעות שזה מגדיל את המחזור שלהן (למרות שהזיכוי מגיע לתורמים ולא לעמותה, אבל בעקיפין זה מגיע לעמותה כי כאמור זה גורם לאנשים לתרום יותר).

אולי אחרי שתסביר לה את זה, היא תבין שאין שום היגיון לא לקבל כסף שמגיע לכם.

באותה המידה היא יכולה להתנדב לשלם יותר מס הכנסה, או פשוט לא לדווח בטופס 101 על הילדים שלה כדי לשלם יותר מס... אין בזה שום היגיון.

ההחזר מהמדינה לא פוגע בתרומה או בעמותות, להפך - כמו שכתבתי קודם, ההחזר עוזר לעמותות להתקיים.

נשמע שאתם זוג צעיר שעוד לא התרגל לשותפות מהותיתהסטורי

1. בגדול, בד"כ חלק מהתנהלות זוגית, זו שותפות כלכלית מלאה. יכול להיות שלאשתך לא נח שיתפתח דיון על כל קפה ומאפה שהיא קנתה. מצטרף להמלצה שכל עוד סך החיוב באשראי שלה הוא סביר - תניח לזה. סביר שכשתתרגלו המתח סביב זה ירד.

2. כמו ש @פשוט אני.. כתב, אין שום הגיון לא לקבל את החזרי המס הללו.

האם זה מוריד את הסכום מהמעשרות? שאלה טובה שכדאי שתבררו ביחד הלכתית בבירור הסוגיא ו/או לשאול רב המקובל עליכם. אם צריך, תקבלו מהמדינה ותתנו גם את זה לצדקה, הצדקה רק תרוויח. בגדול ובלי להכריע פרטנית, סוגיית מה נחשב למעשר כספים היא קצת עמומה ויש מקום להתחשב בצורך.

(אגב, זה נכון לכל פער הלכתי שמתעורר בינכם)

3. בגדול, דברים כאלו צריכים להעשות בשיח בינכם. אם באמת המשפחה במצוקה ואתם בעודף, ראוי לעזור. מצד שני צריך לשים לב שלא מנצלים את טוב לבכם בצורה לא הגונה, או שתפגע בכם.

בגדול - כדאי מאוד לעבוד על שיח כנה וקבלת החלטות משותפת.

ענו תשובות יפות . אם נשואים לא טרי אז אתם בבעיההעני ממעש
לגבי סעיף 2אן אליוט
אנחנו תורמים מעשר גם מהחזרי המס שמקבלים על תרומות. אולי תציע לה את זה? כי כמו שכתבו לפני, בקשת ההחזר מהמדינה ממש לא מבטלת את התרומה שתרמתם
לגמרי. גם מבחינת מעשרות כדאי לקבל החזרמרגול

למשל, אם היא מתכוונת לתרום 650 בחודש כתרומות ומעשרות, אז ודאי שכדאי לקבל החזר.

האם עדיין לתת 650 או להעלות ל1000 (ואחרי ההחזר היא תרמה נטו 650), זו שאלה.

ודאי שעדיף. אפילו שתתרום 1000, תקבל 350 החזר. היא תרמה נטו 650, אבל העמותה קיבלה 1000. לא עדיף?

החזר המס הוא דרך להעלות את ההכנסות של עמותות מתרומות. 

ברור לחלוטין שאם אתה מתאר את המצב לאמיתומי האיש? הח"ח!

אז ההתנהלות שאתה מתאר איננה מתקבלת על הדעת בשום הקשר, והכרחי להציב דדליין לשינוי גמור של המצב. זכותך המלאה כבן זוג לדעת מה הן ההוצאות, במסגרת משק הבית הכלכלי המשותף. אין שום זכות להסתיר הוצאות מבן זוג במסגרת משפטית מחייבת של זוגיות. השטות הלא נכונה בנוגע להחזרי המס היא המצאה שגעונית וקפריזה הגובלת בצידוק להתדיינות משפטית. והוצאות שאתה מתנגד להן עבור המשפחה, הן מתכון חד כיווני להיפרדות, שאתה תעשה רק נכון אם תשים להן סוף במסגרת המשפטית הזוגית המחייבת, עם דד ליין להפסקת הנוהג הזה לחלוטין.

הכרחי להציב דדליין?!פשוט אני..

אין משפט יותר מקַרב גירושין מאשר המשפט הנוראי הזה.

אם לא מדובר במקרי קיצון של הקיצון, לא מציבים דדליין אלא פותרים את הדברים בשיח.

לא יודע אם נחוץ דדלייןאריק מהדרום
אבל זה מצב בלתי נסבל
גירושין זה לא סוף העולם המוחלט.מי האיש? הח"ח!

רצוי מאוד להימנע מזה אם אפשר, אבל ספק גדול אם המצב המתואר - במידה והוא תיאור נאמן למציאות - הוא בר ריפוי חוץ מבנקיטת צעד דרסטי. המצב המתואר הוא של צד לשותפות שאיבד כל רסן, ולא ייתכן שהשליטה בסיטואציה תאבד לבלי שוב, כי ברור שהצד המתאר מתוסכל. ותיסכול זה יסתיים בהתפוצצות, שגירושין כשלעצמם לא יהיו המרכז האנרגטי שם. המינימום כצעד ראשון נשמע לבקש ולדרוש, בלי שום פשרות, דיווח הוצאות מלא ובחינתו במשותף ובעיון, תוך הסכמה של שני הצדדים לדיון בכל מקרה של חילוקי דעות בנוגע להן. אם אפילו זה ייתקל בסירוב, ודאי שיידרש דד ליין לפחות בנוגע להתעקשות הממארת לגבי החזרי מס על תרומות, ודיון נפרד עם דרישה לקבלת הסכמה בנוגע לכל העברת כסף נוספת למשפחה המורחבת.

1. למה לריבשוקו.

2.נראה שלשניכם דפוסי חשיבה  שונים ביחס לכסף והדבר יוצר פער. לגיטימי ונורמלי.

השאלה היא האם הפתרון שנראה שקורה בפועל

שאתה האחראי על הניהול הכספי שקיפות מאזן וכו

הוא הפתרון הנכון לגשר על הפער והפתרון המקובל עליה.

3.איך שזה נראה הטוב לב שלה גובר וממילא היא מוציאה

אז אם כבר יצא מה זה משנה לך התדפיס

"דוד, הלך הכסף" תן חיוך תשמח בשבילה ותקדם הלאה

כנל לגבי התשלומים למשפחה. חרף שביקשת מוציאה- תחשוב שזה המעשר כספים מהמשכורת שלה וצקדם.

אישתך שמחה, זה העיקר.בריאה- תרקוד משמחה כל היום.

אז איך מגשרים על הפער

קובעים דייט קצר  ומדברים עליו מה חשוב לך מה חשוב לה ומנסים לאט לאט לגשר

דפוסי חשיבה ואמונות לגבי התנהלות עם כסף לא משנים ביום אחד

ממש הייתי ממליץ לך ללמוד את הספר בגן האושרשוקו.

של הרב שלום ארוש פרק שני שנקרא כלי מחזיק ברכה.

תכלס העבודה כאן היא שלך לא שלה.

הדקדקנות וההתחשבנות  הזו נקראת מוחין דקטנות

לעומת מוחין דגדלות שאדם נותן ומתנהג בשפע.

הברכה השפע והפרנסה  בבית באה בזכות האישה,

אישה שמחה ברכה בבית פרנסה בבית שפע בבית

תפתח לה את היד ואת הלב שלך וישפיעו עליך שפע מלמעלה.

התלבטתי ממש איך להגיבאריק מהדרום
אני חושב שאתם צריכים איש מקצוע, בפרט לגבי סעיף 3, מאוד לא תקין.
הבעיה לא פיננסית אלא זוגית...זיויק
הבעיה שורשית יותר מהפעולות הטכניות שכל אחד רוצהמרגולאחרונה

אתם צריכים לשבת ולהחליט בכללי על ההתנהלות הפיננסית.

מה חשוב לכל אחד?

לה חשוב להפריש תרומות ומעשרות בהיקף איקס מהמשכורות. אפשר להחליט שכן מקבלים את החזר המס מהמדינה (כתבתי לעיל למה הגיוני יותר), ולהחליט שמראש מחשבים את סכום המעשרות בהתחשב בהחזר. (שיוצא שנטו תרמתם את הסכום שרצתה).

לגבי פירוט האשראי ועזרה למשפחתה- לעניות דעתי, בהתנהלות פיננסית בחשבון משותף, צריך להחליט על מה מקובל על שני הצדדים להוציא. ומכאן כל אחד מוציא בשוטף על דעת עצמו בלי לשאול כל דבר את השני…

כמובן בהינתן המצב הכלכלי (יש אפשרות להוציא אקסטרה על פנאי? אין?)

נניח נשמע לי הגיוני להקצות סכום כלשהו בחודש בשביל דברים שהיא רוצה להוציא והם לא צורך בסיסי של הבית.

והיא למשל תוכל לבחור על מה להוציא אותו (בתי קפה, תכשיטים וביגוד למרות שיש מספיק, אולי גם מתנות וכו).

זה מבחינת הדברים שלאחד מבני הזוג זה נשמע מיותר, אבל לשני זה לא מיותר.

בהחלט חושבת שהיא לא צריכה לתת דין וחשבון על כל הוצאה שלה. מצד שני- לא להוציא בלי הכרה ובלי הסכמה כללית.

האם לעזור למשפחה שלה? תשבו ותבינו. תגיעו יחד להסכמה כלשהי. זה יכול גם להיות כחלק מהתקציב שהיא יכולה להוציא כראות עיניה… זה יכול להיות עד סכום מסוים הוצאה שמראש מוסכמת על שניכם.

האמת שאני כן רואה את החיובים של האיש שלי ברמת הפירוט. אבל רק כי אני סוכמת הכל למאזן שנתי ומעקב אחרי ההוצאות. לא מסתכלת דבר דבר ודורשת דין וחשבון. (הוצאות שעבורנו הן גדולות אנחנו כמובן מתייעצים לפני. אבל הוצאות ברמה השוטפת? לא. סומכת על שיקול דעתו…)

יש דברים שהחלטנו מראש שכרגע אנחנו לא מוציאים עליהם (נניח וולט). אבל אני לא אחטט לו בפירוט ואחפש אם קנה והסתיר. אם יהיה לו חשוב, נחליט לפי המצב הכלכלי אם אפשרי, אולי נפחית הוצאות על משהו אחר וכו. אבל בסוף שנינו מוציאים בלי לשאול, על פי עקרונות כלליים שהסכמנו עליהם…

טהרה - פריקהמדפדפת

אני יותר מחודשיים אחרי לידה, כבר פעם שנייה ברצף שעושה הפסק, שבוע שלם נקי, כבר מתרגשת, מתכוננת למקווה, ובבוקר של היום השביעי דם בבדיקה

וכן, שאלנו את הרב, אסר אותנו

והיום שוב עשיתי הפסק אחרי שאתמול לא טבלתי

ושוב יצא לא טהור

ואני כבר מפורקת לגמרי

מרגישה שמתחילה לשקוע לבור שלא תהיה ממנו יציאה, מרגישה שהבית שלי מתפרק פה ושאין לי אף אחד בעולם להיתמך בו ולשים עליו את הראש

בעלי עושה כל מה שהוא יכול, אבל אני רק צריכה חיבוק באמת

פשוט מרגישה קורסת ושאין מצב לעוד ילדים

חיבוק אחותילאחדשה

אמנם אני לא אחרי לידה אבל מזדהה עם הקושי של הטהרה, ממש..

אני חושבת שכדאי להפריד שניה.

עזבי את המחשבות על עוד ילדים.

בפרספקטיבה של זמן, שבוע לפה או לשם זה משהו שאפשר להתמודד איתו בד"כ (אלא אם כן זה ימים של מילואים ואז באמת בעייתי). זה באמת ממש עוד קצת. סיוט אבל בסוף עובר.

אל תחשבי רחוק. תחשבי איך את עוברת את היום הנוכחי.

תפנקי ותפרגני לעצמך יותר

יש משהו הוא יכול לעשות שיעזור, יועיל? שתפי אותו.

מתפללת איתך שייגמר בקרוב 💓

לפעם הבאה -פצלש100

בבקשה תשאלו את הרב זכריה בן שלמה. מומחה גדול ופוסק שנים בהלכותת טהרה.

אני לא מחובבבות הז'אנר אבל-תהילה 4אחרונה

במקרה של ראייה ביום השביעי ממש ממש כדאי לפנות לבודקת טהרה!

בטח שאחרי לידה.

יש ממש סיכוי לרגישות במקום שגורמת לפצעים עם כל הבדיקות. (לכן, אחרי לידה מומלץ להוריד את מספר הבדיקות).

מקוה שתיטהרי בקרוב ממש.

חיבוק גדול 

היא נורמלית, הוא נורמלי 👷‍♂️👷‍♀️נגמרו לי השמות

* נכתב בלשון נקבה אך מיועד לכולם.

ישנם מצבים שקורים ל100 אחוז מהזוגות בקירוב,

וממש לא רק לזוגות "טריים", הם יכולים להופיע גם אחרי 20 שנות נישואין ויותר.

המצבים הללו הם מצבים של פגיעה.

שנפגעת מבעלך. שנפגעת מאשתך.

פגיעות. כעס. תסכול. ריחוק. חוסר אונים. קושי. כאב.

פגיעה.

ההרגשה הזו, 

של ריחוק פתאום,

והפחד הזה מהריחוק פתאום

ומה הוא אמר?! ולמה הוא אמר?!

ומה, אני כבר לא חשובה לו?!

למה?!

למה הוא פוגע ככה?

למה להעליב?

למה להקניט?

למה ליצור מציאות מגעילה שכזאת?!

ואז, 

אחרי המילה המעליבה

או המשפט

או הבעת הפנים

או המקרה

או הסאבטקסט -

משתבללים.

ולא רק שההשתבללות הזו קשה לכשעצמה,

היא גם מביאה איתה עוד יותר מחשבות רעות,

עוד יותר דמיונות מפחידים

עוד יותר הסקת מסקנות מרחיקות לכת,

תסריטי אימים כמו שרק המוח יכול לתסרט,

בדידות,

הגולה הנוראית הזו בגרון,

בכי לכרית

הרגשה של קיפוד מכווץ בחדר שרק רוצה לישון ולקום עוד שנה שהכל יסתדר, ואם אפשר שהאיש יבוא עם זר פרחים ומילת סליחה ענקית מודבקת עליו,

ישתפך עד כמה הוא מצטער

עד כמה הוא טעה

ועד כמה את נהדרת ומושלמת ומה הוא זכה שיש לו אותך?!

ובגלל ש(לרוב) זה לא קורה,

לפחות לא במציאות אלא רק בחלום,

אז מרגישים עוד יותר מבואסים

עוד יותר קטנים

עוד יותר כועסים 

עוד יותר פגועים

איזה חצוף הוא! מה הוא חושב שהוא דיבר אליי ככה?! מה זה פה?!

ושוב המוח והרגש משתלטים והרגשה של מחנק שהכל סוגר והריחוק והניכור מקבלים ממדים מפלצתיים פשוט מריב אחד קטן...

אז מה עושים?

קודם כל נושמים.

נושמים עמוק ומבינים שאנחנו יצורים אנושיים נורמליים עם רגשות וכעסים

ומותר לנו להרגיש פגועים אם משהו פגע בנו.

ובכל זוגיות, גם הזוגיות הכי טובה - לפעמים פוגעים / נפגעים / כועסים / מכעיסים. זה קורה.

לא נבהלים מזה.

אחר כך אומרים לעצמנו כמו מנטרה (אפילו שלא נאמין לעצמנו, עדיין לחזור ולומר):

הכל יהיה בסדר!

זה משברון וממנו נצמח!

בסוף הזוגיות תתחזק מזה!

להחזיק מעמד, זה יפתר מאה אחוז!

זה יעבור והכל יהיה בסדר!

אין שום אפשרות אחרת!

(כן, גם אם המוח והכעס כבר גלשו לדמיונות על גירושין חלוקת רכוש הסדרי ראייה ואיך הילדים יגיבו וכו')

להרגיע את עצמנו ולהיות בטוחים שזה יסתדר לטובה ב"ה.

אחרי שנתנו לעצמנו לגיטימציה,

ואחרי שנרגענו -

מנסים לברר *בינינו לבין עצמינו* מה היה כאן בעצם,

ממש לעשות שיחה עם *עצמי*

אז מה בעצם היה קשה לי פה?

אז מה בעצם רציתי שיקרה פה?

אני מנסה רגע להבין את עצמי, לעומק, עד הסוף.

אני מנסה רגע לתת לעצמי ניראות.

לראות אותי.

להבין אותי.

לעבד, לברר אותי.

ולצאת מהעיבוד הזה עם תובנות קודם כל ביני לבין עצמי.

והשלב הבא -

ליצור תקשורת זוגית מקרבת.

קובעים לדבר על זה!

לדבר לדבר ושוב לדבר 

זה הדבר אולי הכי חשוב בזוגיות.

ובתוך השיח, התיווך לשני/ה,

מנסים להעביר את כל מה שביררנו מול עצמינו גם לשני, ולתת לזה להישמע בצורה טובה ומקדמת.

וכמובן - לשמוע גם את הצד השני עד הסוף, ולתת גם לו ניראות שלמה ומקום להבעה והבנה עמוקה.

מנסים כמה שאפשר שאותה תקשורת תהיה עם תוכן וטון מקדמים ומקרבים (תקשורת מקרבת), ובזמן של פניות.

*רק לאחר* הבסיס של ההבנה העמוקה לעצמי ולשני, והניראות השלמה לעצמי ולשני, יגיע גם השלב של הפתרונות שנלבן אותם יחד.

אז עם כל האגו הגדול,

ועם כל הפגיעות,

נותנים לעצמנו איזה כמה דקות / שעות שבהן כל אחד חושב על מה שנעשה עם עצמו ותופס קצת דיסטנס

ואז לבוא,

כמה שזה מרגיש מאולץ וקשה לאגו - לבוא ולדבר!

לפתוח ולומר שאני מאוד רוצה לדבר 

שזה חשוב מאוד

לברר האם יש עכשיו זמן לשיחה רצינית וארוכה, בלי הסחות,

בלי ילדים צועקים ברקע

בלי עבודה שחייבים עכשיו לרוץ אליה,

בלי סדרה או מונדיאל שיש עכשיו בדיוק ונרצה לסיים מהר,

פשוט לברר האם אפשר לדבר עכשיו? אבל שיחה עמוקה וארוכה.

אם כן - מה טוב.

פותחים הכל.

את אומרת מה שעל ליבך, הכל והוא שומע.

אחר כך הוא אומר את כל מה שעל ליבו ואת נקודת המבט שלו, הכל, ואת שומעת.

לא מפסיקים לברר עד שהעניין מוצה עד תום.

ולא רק זה,

אלא כדאי גם לעשות הסקות מסקנות וסיכום בסוף.

אפשר ביחד ואפשר אפילו לכתוב את זה במקום אישי ולזכור.

כמו "רשימת דגשים בזוגיות שלנו:

לדוגמא:

1. שאני נפגעת אני צריכה שקט

2. שבעלי אומר לי איקס הוא מתכוון וואי

3. אם אני עושה א' בעלי מרגיש לא כל כך כיף

4. המוח שלי שונה מהמוח של אישי, אני מפרשת ככה את זה והוא ככה, פשוט כי אנחנו שונים ובלי שום כוונה רעה

5. בפעם הבאה שזה קורה - יהיה טוב אם נעשה/לא נעשה/ נשים לב/ ניזהר יותר מ...

אחרי הרשימה הזו

לזכור תמיד שאת אוהבת את בעלך

ובעלך אוהב אותך

ורוב הסיכויים שלא הייתה לו כוונה לפגוע, אלא אמר מה שאמר או עשה מה שעשה מהרגל/ רוח שטות/ שיעמום/ לחץ/ עייפות / חוסר תשומת לב/ שוני בפירוש המשמעות במוח שלו וכן הלאה.

אחרי ההבנה המאוד חשובה הזו אפשר להתקדם.

אז הוא כעס כי הוא הרגיש במקום ממש קטן עם עצמו.

אז הוא כעס כי הוא תפס את התגובה הנפגעת והמתרחקת שלי כביקורת שלילית כלפיו שכאילו אומרת לו: אתה לא בסדר! תתבייש לך!

אז הוא כעס כי אולי הוא מאוכזב וכועס בכלל על עצמו שפגע בי בכוונה או לא ומתוסכל מזה וזה יוצא בצורת כעס או צעקה

אז הוא כעס כי הרגיש שדוחקים אותו לפינה

וכן הלאה.

ואני כעסתי כי המילה הזו מתפרשת אצלי במוח שלי כפוגענית

אז אני נפגעתי כי הרגשתי שאני לא חשובה לו

שאני לא מקום ראשו אצלו

שאני לא מושלמת בעיניו

שהוא לא מכבד אותי כמו שאני מצפה ורוצה 

וכן הלאה.

אחרי ההבנה הזו

אפשר לומר אותה אחד לשנייה, שכל אחד יעשה "ביקור הדדי" בלב של השני,

ברגשות של השני,

בדפוסי החשיבה והמוח של השני,

שומעים כל אחד בתורו עד הסוף,

ולאחר מכן מומלץ שכל אחד יכנס רגע לראש של השני ממש כמו משחק תפקידים,

ואחרי ההבנה השלמה הזו את תביני בדיוק מה גרם לו ולמה

והוא יבין בדיוק מה קרה לך ולמה

ותוכלו להמשיך בחיים ביתר כיף ואהבה עם ההבנות והתובנות החשובות הללו.

ואם אין זמן לשיחה ארוכה אומרים: "חשוב לי לדבר.

עכשיו לא מסתדר, מתי כן אפשר?"

ולקבוע זמן מדויק, עדיף כמה שיותר מוקדם,

לפנות את הכל ושזה יהיה ראשון בסדרי העדיפויות

אבל לא לוותר!

לקבוע!

לדבר!

עד הסוף!

זה כ"כ חשוב.

חשוב גם לזכור שלפעמים "בעידנא דריתחא" מה שנקרא,

אחד מבני הזוג, או אפילו שניהם,

יכול לא להגיב כ"כ טוב אפילו לאמירה האמיתית והמדויקת הזו שהשני אומר ממה הוא נפגע.

לכן כדאי לקרוא את המציאות עצמה בזמן אמת,

ולקרוא את בן/בת הזוג בזמן אמת ולא רק את עצמנו

כי לעיתים, אפילו שהכוונות ואפילו המעשים שלנו טהורים וטובים - לצד השני אין את הפניות באמת להקשיב מכל הלב,

לא מכוונה רעה חלילה,

אלא כי הוא עמוס/טרוד/לחוץ/רעב/עייף/אחר עכשיו,

וגם אם נגיד לו "נפגעתי ממך שאמרת ___" הוא יכול להרגיש מותקף וכעוס ולהתקיף חזרה במקום לקחת לתשומת ליבו,

מה שאין כן אם כל אחד לוקח לעצמו קצת זמן עם עצמו להירגע,

זה יכול להיות כמה דקות,

זה יכול להיות כמה שעות

וזה יכול להיות אפילו יום שלם -

העיקר שחושבים על הנעשה, לוקחים קצת אוויר לנשימה ואז מוצאים זמן שנוח ומתאים ל*שני* בני הזוג, כדי שהדברים לא רק יצאו מהלב, אלא גם יתיישבו על הלב.

ממשברים צומחים.

משבר הוא כמו שבר, משהו שבור אפשר לתקן.

משבר הוא כמו "שובר" - שובר הוא הזדמנות שלנו להסתכל לחיים שלנו יוצר פנימה.

לפעמים במהלך שיגרת החיים השוחקת דברים שחשובים לנו ומהותיים לנו נדחקים לפינה.

ברגע שקורה מקרה כזה, משברון או משבר כזה,

זו הזדמנות נפלאה בשבילנו להבין - מה בעצם חשוב לי?

מה קריטי לי?

מהם הקווים האדומים שלי?

ממה אני נפגעת?

אם זה לא היה קורה ומתפוצץ לא היינו מבינים זאת לעומק.

אז כן, שובר לשיפור החיים 

אחרי המשבר מתחזקים

מתקרבים

עולים עוד שלב ועוד דרגה בקשר

הקשר נהיה יוצר אוהב, מבין, מכיל, עמוק.

ומשבר כמו "המשביר" שהיה יוסף במצרים - הוא מכלכל ומזין אותנו בתובנות חשובות וקריטיות לחיים, הוא המשביר האישי שלנו.

רק אהבה ושמחות תמיד ❤

נא לשלוח תקציר aiהעני ממעש
מה מונע ממך להכין אחד כזה?פשוט אני..
לצערי אני בפער טכנולוגיהעני ממעש
אם אתה יודע להשתמש בווצאפאריק מהדרום
אתה יודע להשתמש בצאט ג'יפיטי.
לדעתירקאני

תקציר הורס את הקטע

צריך לקרוא, בנחת, כדי להנות באמת ולא רק להבין מסר קצר ולעניין

ואפשר גם לבקש יפה🤦‍♀️

א יש אנשיםהעני ממעש

מתומצתים

ב ביקשתי יפה

לדעתי נגמרו לי תסכים עם דבריי

כנראה שכשקוראיםרקאני

משפטים מתפרשים שונה

לי זה היה נראה כמו דרישה

נא לשלוח תקציר

לא ממש בקשה🤷‍♀️

לא הכי מתחברת לAI כאן,נגמרו לי השמות

כלומר במקומות כגון אלה של לסכם פוסט של אדם אנושי שכתב מתוך מהלך במוחו/ליבו, זה הרבה פעמים מפספס את המהות (ולעיתים גם את האנושיות) של הדברים.

אם הייתי יכולה לכתוב סיכום כאן ספציפית כנראה הייתי כותבת יותר קצר, יש בהחלט פעמים כאלו, אבל בפעם הנוכחית מרגישה שכך הדברים יכולים להתבטא בשלמות.

תקציר AIפשוט אני..

ואם גם זה ארוך מדיפשוט אני..

ואידך זיל גמורפשוט אני..

זה מצחיק אבל דווקאנגמרו לי השמות

לא זו הייתה המטרה/המהות/השורש/הסיכום של מה שהתכוונתי להעביר.

לא נראה לי שיכולה לסכם במילה אחת, אבל אם כן היא אולי יותר קרובה ל"התבוננות" מאשר מה שהAI כתב...

תודה💕רקאני
בשמחה יקרהנגמרו לי השמותאחרונה

ותודה לך על הפידבק 🙏

דור ישריםהעני ממעש

הצעירים שכאן

איך זה היום עובד? זמנים, מחירים, והאם עדיין לא עונים נשאות אלא רק התאמה

תודה

שואל למרות שמסתמא האינפורמציה נגישה באינטרנט

לא מדוייקשוקולד לבן
יצא לנו לעשות המון בדיקות חינמיות ועשינו דור ישרים
מה צריך בשביל להחליט להתחתן עם מישהו?אני:)))))
איזה יופי!!!שלג דאשתקד
המון הצלחה יקרה!!
מרבים בשמחה 🎉✨נגמרו לי השמות

ר"ח אדר הגעת אלינו

ואנו נדרשים לה לאותה שמחה

הלוואי שנגיע אלייך השמחה

כמה שאת יקרה

וכמה שאת בלתי מושגת לפעמים

וכמה שאת חומקת לנו מבין האצבעות לפעמים

אבל היום אנחנו בוחרים לתפוס אותך חזק חזק

לשמור

ולא לאבד!

ובעצם אם חושבים על זה,

כל דבר בחיים

שאנחנו רוצים אותו וחושבים שהוא יביא לנו את האושר,

יש לו פוטנציאל באמת לעשות את זה,

אבל באותה מידה יש לו גם פוטנציאל לא לעשות את זה.

זה תלוי בנו.

אם אדם רווק מייחל לזוגיות, כי הוא כמה ורוצה זוגיות וגם חושב שאם היא תהיה לו הוא יהיה מאושר -

ברגע שהוא ימצא את הזוגיות הזו שהוא חלם עליה

הוא יוכל באמת להיות מאושר -

אבל רק אם יבחר להיות מאושר בה.

ורק אם ישמור עליה.

ורק אם ישקיע בה.

ורק אם ילחם ולא יוותר עליה

(כמובן לא מדברת על מקרי קיצון שבהם עדיף להתגרש אחרי שכבר ניסו הכל ולא צלח.

מדברת על מקרים שבהם האהבה דועכת פשווט כי לא משקיעים בה ולא לומדים עליה, ולא נלחמים עליה, ולא יודעים שיש פתרונות, ומעוד הרבה הרבה סיבות).

ואם אותו אדם יבחר שלא להיות מאושר מהזוגיות הזו - מכל סיבה שהיא -

הוא פשוט לא יהיה!

כנ"ל זוג נשוי שמאוד כמה לילד, וחושב שאם וכאשר יהיה לו ילד הוא יהיה מאושר!

אם הילד הזה יגיע והזוג יבחר להיות מאושר - הוא יהיה!

ואם יבחר עדיין לא להיות מאושר ולהתרכז *רק* בקשיים של גידול הילדים וכל המסביב - זה מה שהוא יספר לעצמו וזה מה שיגרום לו *לא* להיות מאושר.

אנחנו בתור בני אדם צריכים להפסיק לומר לעצמנו "אני אהיה מאושר/ת רק כש____

כשאתחתן

שאסיים את הלימודים

שאקבל 100

שאתקבל לעבודה

שאעלה דרגה

שאסיים תואר שלישי

שיהיו לי ילדים

שתהיה לי בת סוף סוף אחרי הבנים

שיהיה לי בן סוף סוף אחרי הבנות

שארזה

שאשמין

שאהיה יותר חזק ושרירי/יותר חזקה ויפה

שבעלי סוף סוך יעשה כך

שאשתי סוף סוף תגיד כך

שלילדה יהיה טוב מבחינה חברתית

שהילד סוף סוף יסיים את גיל שנתיים הנורא

שהילדים יגדלו

שהילדים יתחתנו

שהנכדים לא ישגעו

שהנכדים יבואו יותר לבקר

וכן הלאה וכן הלאה

זה פשוט לא נגמר.

צריך להתאמץ ולשמוח בכאן ועכשיו.

להתאמן בשרירי השמחה בכאן ועכשיו.

לשמוח

ולשמח

להינות, לעשות טוב לעצמנו ולאחרים, לשמוח במה שיש, להתפלל על מה שאין (עדיין) אבל לא לתלות בו את *כל* שאיפותינו וחלומותינו,

ואם לא מאושרים - לטפל בזה.

לנסות לבד,

לנסות עם חברים

לנסות עם משפחה

לנסות עם עזרה מקצועת אם לא מצליחים

זו עבודת חיינו.

להיות שמחים.

זה ממש כמו שריר -

שמאמנים

עובדים על שריר השמחה. מאמנים אותו.

עוד ועוד ועוד.

מאמנים את המחשבות המחזקות ולא המחלישות

מאמנים את העין הטובה והכרת הטוב

מאמנים את ההודיה על כל דבר ודבר שכן יש

מאמנים את הראייה הרחבה

מאמנים את האמונה והביטחון בקב"ה

ה' יתברך

אני רוצה להיות שמחה

תראה לי את הדרך ברחמים ובמתיקות לאותה שמחה

תן לי ולכל העם אינסוף סיבות אמיתיות לשמוח

רק בך אנו בוטחים

שמחנו כימות עיניתנו

שמחנו

בבניין בית מקדשך

בבניין הבית הפרטי שלנו

בבניין הביטחון שלנו

בבניין השמחה שלנו

שמחנו

כי ראינו עצב מספיק

שרק נשמח 

היום

ובכל יום.

אמן.

אז בואו נעצור רק לרגע אחד

*ונבחר* היום לשמוח.

במה יש לי לשמוח היום, כאן, עכשיו?

וואי השאלה פוגשת אותי בזמןהסטורי

אחרי שבאיזשהו מקום ר"ח אדר פוגש לא כל כך בזמן. כשיש כל מיני מורכביות אלו ואחרות.

(ובכלל, בח"י השנים האחרונות ר"ח אדר הוא תאריך מורכב...)

אבל אם הדין שצריך לשמוח, אז נמצא איך לעשות זאת.

ב"ה שיהיו רק בשורות טובותנגמרו לי השמות

ושתמצא בקלות סיבות ממשיות בשפע לשמוח, ברכה הצלחה וישועה שלמה בכל תחום ותחום ב"ה 🙏

אמן ואמן. תודה רבההסטוריאחרונה
זהואריק מהדרום
עברתי טסט
בשעה טובה!זמירות
וואלהנקדימון
מזל טוב גדול
מזל טוב !משה
מזל טוב!אפרסקה
וואו בשעה טובהזיויק
סע בזהירות
בשעה טובהנגמרו לי השמות

סע רק בדרכים טובות ✨

בשעה טובה, תיסע בדרכים ישרותהסטורי
ככה אתה שולח אותו לאמריקה?עזריאל ברגר

בארץ ישראל אין דרכים ישרות.

רק בניו יורק הרחובות בנויים כמו דף חשבון...

יש גם בישראל - כביש הסרגל, כביש המישרזמירותאחרונה
ויש עוד כמה - מישהו הלך ובדק

Yoaview | מהו קטע הכביש הישר הארוך בישראל? https://share.google/CVGv8ekLrwTwWDrwO

בשעה טובהנופנופ
שיעור שמצאתי ביוטיובמישהי נשואה
מה התחדש לך ממנו? מה חשוב לך ללמוד ממנו?פשוט אני..

יש ביוטיוב אלפי שיעורים, למה דווקא את זה בחרת לפרסם כאן? מעניין לא פחות מאשר השיעור עצמו. 

לפרסם שיעור של 43 דקות ללא כל טקסט, מתאים יותר לקיר בפייסבוק מאשר לפורום...

מי מכיר את האיש שבקירשם פשוט
קצת מצטרףמשה

לפחות אפשר להביא קטע מהתמלול שלו או דומה לזה.

אוקי אז הנה גם בשבילךמישהי נשואה

השיעור הזה הוא שיעור חובה לדעתי.

צריך ללמד אותו לפני שאנשים מתחתנים

ובטח ובטח שגם אחרי החתונה

ועוד יותר כשיש בעיות

בפורום הזה לפעמים ומידי פעם ופעם ב..

אנשים מתייעצים לגבי קשיים בזוגיות

אז השיעור הזה הוא הפתרון

בבקשהדי שרוט

השיעור של הרב אייל ורד, שכותרתו "לבקר בעולמות אחרים: למה זוגיות מתפרקת ואיך בונים זוגיות עמידה?", עוסק בשורשי המשברים בזוגיות ובכלי המרכזי למניעתם.

​להלן תמצית הרעיונות המרכזיים מהשיעור:

​1. "העיוורון השקט" בזוגיות [04:00]

​הרב משווה את התפרקות הבית למחלות שמתפתחות בשקט, ללא כאב מיידי (כמו חסימת עורקים או גלאוקומה). ברוב המקרים, הבית לא מתפרק בגלל "פיצוץ" אחד גדול, אלא כתוצאה מהצטברות של דפוסים שוחקים, הזנחה וריחוק שנוצרים לאורך שנים, עד שהם חוצים "מסה קריטית".

​2. גרף ההתדרדרות: מפער לשנאה [06:15]

​הרב מציג "גרף" המתאר איך זוגיות של אנשים טובים עלולה לקרוס:

​פער: בין בני זוג יש פערים מובנים (הבדלי אופי, חינוך, תפיסת כסף, גישה לילדים).

​פער לא מטופל: הופך לריחוק.

​ריחוק: הופך לפגיעה.

​פגיעה מצטברת: הופכת לכעס ותסכול, ובסופו של דבר עלולה להגיע לשנאה ופירוק [09:40].

​3. הפער כמנוע לצמיחה [07:30]

​הרעיון המהפכני בשיעור הוא שפער אינו תקלה. הפער הוא המקום שבו האדם נדרש לצאת מעצמו, להתרחב ולגדול. "אשתו של אדם מגדלת אותו", וההתמודדות עם השונה היא תוכנית הגדילה של האדם.

​4. הכלי המעשי: "לבקר בעולם של הזולת" [14:20]

​זהו המסר המרכזי של השיעור. הרב משווה זאת לטיול בחו"ל:

​כשנוסעים למדינה זרה, באים בסקרנות, מנסים להבין את התרבות והנוף ולא מצפים שהכל יהיה כמו בבית.

​בזוגיות, עלינו ללמוד "להחתים דרכון", לשים את עצמנו בצד לרגע, ולצאת לביקור בעולם הפנימי של בן/בת הזוג [18:10].

​הקשבה פעילה: לעיתים קרובות, בן הזוג לא צריך פתרונות או עצות, אלא רק את החוויה שמישהו באמת הקשיב לו והבין את עולמו [23:30].

​5. דוגמאות לתיקון הפער [27:00]

​הרב משתף בסיפור אישי על ליל הסדר, שבו הוא הרגיש שהיה "מדהים", אך אשתו חשה חסר. רק כשהסכים "לעבור לעולם שלה" ולהבין מה חשוב לה (דברי תורה ולא רק שירה), הוא הצליח ליצור קרבה אמיתית ותיקון.

​סיכום [40:40]

​זוגיות עמידה נבנית על ידי המוכנות להשקיע בגישור על פערים ולא בהתבצרות בעמדה של "ככה אני וזהו". היכולת לבקר בהיכלו של השני היא המפתח לזוגיות שמחה וארוכת שנים.

נא לקרוא בלי לדלג. לקח המוווווון זמן לתמצת את זה.

תודה לדי שרוט (:מישהי נשואה
מגיע לי תודה. לקח לי שעות לסכם את זה.די שרוט
אם רק הייתה תוכנה שיודעת לעשות את זה.......
אולי אתה תייצר תוכנה כזאת..מישהי נשואה

תחשוב על זה

זה יכול להיות סטארט-אפ

ובטח תעשה מזה ארגזים..

תודה רבה רבה! ניכרת ההשקעה, יישר כח.נפש חיה.אחרונה
ידעתי שמישהו יתלונן חחמישהי נשואה

אז אני אגיב כמו בפייסבוק..

לא בא לך? תגלול הלאה..

ועכשיו אענה בכל זאת כי אני נחמדה

השיעור הזה לדעתי בסיס לזוגיות

אכן היוטיוב מלא בשיעורים ..

אבל השיעור הזה לדעתי יכול לעזור הרבה.

כי הוא מדבר על משהו מאוד יסודי ובסיסי בבעיות בזוגיות.

ועדיין לא כתבת מה הוא בעצם אומרפשוט אני..
הרב אייל ורד אומרמישהי נשואה

שבין גבר לאשה יש פערים

וצריך להתייחס אליהם כאל הזדמנות לצמיחה. ולא כאל תקלה.

בנוסף הוא אומר שצריך לטפל בפערים, כי כשלא מטפלים בהם - ויש פגיעה ועוד פגיעה ועוד פגיעה- בסוף נהיית צלקת.

ואז כבר קשה לגשר על הפערים האלה

לכן כדאי לטפל בהם בזמן.

איך?

על ידי הקשבה אמיתית לצד השני.

ולא על ידי התקבעות בצד שלנו.

אלא לרצות להתקרב לצד השני ולהבין אותו.  מה חשוב לו. מה הוא רוצה. 

הוא נהדר!*אשתו של בעלי*
מדבר לעניין!! ומעניין!
אהבתי 🌷פשוט אני..
מתחבר מאוד 
אז היה שווה להסביר (:מישהי נשואה

אולי יעניין אותך