התפרצויות כעס - לא יכול ולא רוצה להתמודדשלמה9

יש לי בעיה כואבת מאוד.

אשתי ואני נשואים כ 10 שנים. אשתי טיפוס די שקט בד"כ, אבל נוטה להתפרצויות זעם כלפיי שבאים לידי ביטוי בצרחות היסטריות, בכי, השתוללות. דברים שבאמת קשה לתאר.

כשזה קורה היא תמיד תטען שזה אני ש"הבאתי אותה לידי כך". גם אני כועס לפעמים, כמובן. אבל מה שמפריע לי זה לא עצם עניין הכעס אלא אופן הביטוי שלו - זה ממש טרור ואני לא יכול (ולא רוצה) להתמודד עם זה! בזמן ההתפרצות אני רואה את אשתי ממש כאשה לא שפויה, משוגעת, מטורפת. 

מרגיש שאם נפתור גורם אחד להתפרצויות הללו, במוקדם או במאוחר יימצא גורם אחר.

אשתי אומרת שאין לה מה לעשות עם זה. היא לא יכולה להתחייב שזה לא ייקרה שוב ואין לה שליטה בביטוי של הכעס. בעיני לא חשוב אם זה הגיוני או לא - אני לא יכול יותר להתמודד עם זה, וגם ממש לא רוצה

האם יש דרך לצאת מזה? האם זו "גזרת גורל"? ככה האופי שלא וזהו? האם רק לפרק את הבית ייתן את השחרור מהמעגל?

עזרה...?????

זו לא גזירת גורל.חרותיק
אני בטוחה שהיא מרגישה שהיא לא יכולה לשלוט על זה.
כי הרגלים זה דבר שממש ממש ממש קשה ךשנות.
אבל זה לא אומר שאי אפשר.
ע"י רצון אמיתי להשתנות,
ובדרך של אימון אישי, היא יכולה להצליח מאד.

ואני אומרת את זה כי שמעתי מכלי ראשון מטפל שכבר עזר לכמה וכמה אנשים שהתמודדו עם כאלו דברים.
זה באמת דבר לא נעים בהחלט.ד.

אתה יכול לדעתי לומר לה, שלא מקובל עליך ש"אין מה לעשות עם  זה". שגם היא לא היתה מעוניינת אחת לכמה זמן לחטוף צורה כזו של צעקות וכו'.  

ולומר שלא מדובר על "להתחייב" מה יהיה, אלא על לנסות לפתור, לעשות משהו. 

שתלך להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר, שיוכלו לעזור לה לשלוט ברמת ההתנהלות בזמנים כאלה.

אולי צריכה טיפול תרופתי. אולי יש לה איזה "דכדוך" שגורם לכך וצריכה ויטמינים/תרופות. לא יודע. אבל צריכה ייעוץ רפואי. זה מינימום של השתדלות לכאורה.

[אם היא תנסה להעביר את זה ל"אתה גורם", יש מקום לומר שאינך מסכים להכללה הזו; כמו שרגיל בין שני בני אדם, לפעמים זה "גורם" לתחושה לא נוחה, לפעמים השני, לפעמים סתם מתגלגל - אבל לא זו הבעיה. גם אתה לפעמים כועס. הבעיה זה אופן הביטוי כשאדם כועס]

לי זה נשמע מסתכולסיה
אף אחת לא אוהבת להראןת כמו מטורפת ולצרוח כמו משוגעת.
ברור שהיתה רוצה שזה לא יקרא זה מוציא אותה לא יפה בכלל.
השאלה באמת אם זה בשליטתה כי אומרת שזה בגללך. היא גם ככה ההורים שלה? השכנים? בעבןדה?
לא אומרת שאתה אחראי לכך אבל אולי יש בך תכונה מסוימת שהיא לא יודעת איך להתמודד איתה. כמו למשל אדישות בדיוק שזה תגובה למקרים שהיא נסערת ועובדת עיצות ובגלל תגןבה אדישה היא מתמוטטת ומגיבה כך.
אני די בטוחה שהיא כבר עשתה את החשבןן שלה מה מביא אותה להתפרצויןת ,השאלה אם אתה בקטע בכלל לשמוע ולנסות לעזור שזה לא יקרה
זה באמת בד"כ כתוצאה מאדישותשלמה9
מאוד מדוייק.
בד"כ התהליך מתחיל באוירה נינוחה וטובה. אני מודיע שאני מתכנן, נניח ביום שלישי, להפגש אם חברים (או כל פעילות אחרת שאינה מטלה או עבודה, פשוט חיים) ואז היא מתחילה להראות חוסר נוחות מזה שאני חי. היא מתחילה לדבר על כך שהיא לא מספיקה לנקות וכו וכו. זה יכול להמשך 10 דקות. אני מבקש בנחת להפסיק לדבר על כך כי אני אכן לוקח על עצמי בשמחה לפחות (!) חצי ממטלות הבית ללא כל ציפיה לתמורה ואין לי על מה להתנצל בנושא.
היא לא מפסיקה ואני פשוט תופס אדישות.
ואז היא מתפוצצת. מ 0 ל 100 תוך דקה.
נו זה בדיוק בגלל צורת התנסחות שלךסיה
דבר ראשון אתה מודיע! הנה מפה מתחילה הבעיה.
אתה אמור לפנות אליה ולשאול יש לך תוכניות ליום רביעי בערב החל מתשע בערב? ואז תשאל למה? תגיד חברים רוצים לצאת ואני מעונין. האם מתאים לך?
אוקי אתה מבקש ממנה ולא מודיע ומנחית!!! תאמין לי שזה שונה לחלוטין
ההרגשה שהיא רוצה לצאת והיא כבולה הרבה יותר ואתה מנותק כאילו לא קשור לבית לא צריל לארגן ילדין ולהתחשב כלום והיא בשביל כל יציאה צריכה להפוך עולם ולתכנן ימים ואתה כמו איש רווק כדרך אגב מודיע לה . אפילו לא שואל
וגם היא מדברת עשר דקות למה אתה מבקש להפסיק?? תתן לה לדבר כמה שרוצה זה עולה לך כסף?? אישה צריכה שיקשיבו לה גם אם זה קיטורים
וואו. אני כל כך מתחברת למה שאת אומרתבת הרים

אני לא הטיפוס הכי רגוע בעולם וגם לא הכי מטורף אבל בתור אישה אני ממש מתחברת לשני דברים שסיה אמרה:

1. אדישות של הבעל - שונאת את זה! כשאני במצוקה הוא בשוויון נפש. אפשר להשתגע מזה. אישה צריכה שיתחברו לרגשות שלה. זה מאוד מאוד חשוב.

2. הנחתות - אני בהחלט מבינה למה זה מעצבן. זה נותן הרגשה של זרות, של יציאה מהשיתופיות, גם אם מדובר בדבר הכי מוצדק בעולם.

אני רוצה לחדד משהו בשביל לתת זווית ראיה של אישה - לא משנה כמה הבעל יעשה בבית ועם כל הכבוד וההערכה שיש לאישה כלפי בעל שעוזר, אישה תמיד תרגיש שהעול הוא שלה, שהיא נושאת באחריות למה שקורה בבית מבחינת משק בית וגידול ילדים, ולכן היא תרצה שכל שינוי שנעשה יעבור דרכה. לא מתוך מקום של שתלטנות אלא ממקום של רצון לאמפתיה והבנה של גודל העול והתפקיד.

מקווה שיצא ברור חיוך

לבעלי היו ואתה צודק הוא היה הופךאני לי
למשהו אחר שאי אפשר להסתכל עליו או לסבול אותו. הדבר היחיד שעזר זה שיעורי תורה והרבה מוסר. דיברתי עם הרב שלו בלי ידיעתו והוא העביר ועדיין מעביר שיעורים על איך להתנהג בבית ועם האדה או הגבר זה הציל לנו את הבית. אם יש לאשתך רבנית או מישהי שהיא מעריכה הייתי מציעה לך לדבר איתה. דרך אגב אדם שמתנהג כך זה מחוסר אונים וזה לא קשור אליך פשוט זה משהו שהיא צוברת ורק עליך היא תוציא את זה בצורה הזאת אל תחכה תפנה למישהו שידבר איתה.תמיד יש מה לעשות.
שאלה בסיסיתבת 30
האם יש לה רצון לצאת מזה?
כי אם יש לה- אז בטוח אפשר למצוא דרך
ואם אין לה- אז זאת בעיה... אלא אם כן אתה תעורר לה את הרצון ותאמין בה ותתמוך בה.
כן. יש לה רצון לצאת מזהשלמה9
היא מאוד מודעת לכך.
היא גם מוכנה לעשות משהו.
אנחנו רק לא יודעים מההההה. היינו בהרבה יעוצים זוגיים (אצל יועצים שונים) ותמיד נאמר לנו שאין לנו בעצם שום בעיה.

לדעתי זה צריך להיות תהליך שלה עם עצמה איך לתקשר כעס ולשלוט עליו. בוודאי כשזה משהו שאנחנו גם מצפים שהילדים יעשו - להפסיק להתבכיין ולהתחיל לתקשר במילים בצורה מסודרת.
אימון אישי!!!חרותיק
זה פשוט יציל אותה.

אם אתם מתעניינים בזה, אז הרב גינזבורג הקים בית ספר לתורת הנםש על פי תורת החסידות.
והוא מכשיר שם מטפלים מוצלחים מאד שלא רק לפי תורות האימון הרגילות,
אלא גם ובעיקר לפי תורות של חב"ד.

המלצה באישי..
אז אשמח מאוד להמלצה בפרטי. תודהשלמה9
לגבי המקום הנלפאז
שמעתי כל מיני דברים ולא ארחיב פה.
ממליצה לברר היטב ולעומק לפני כן.
אני מכירה אישית, היטב ולעומק.חרותיק
מכירה כמה מטפלים בצורה אישית.
ומכירה את דרך הלימוד והטיפול, בקווים קצת יותר כלליים.

לא יודעת מה שמעת, אבל מבחינתי זה אחד מהמקומות המוצלחים יותר שיש היום.
אני לא רוצה לכתוב פה בפומביפאז
אבל אני גם מכירה אישית מקרים מטפלים ותלמידים שם
ונזקים כבדים שנגרמו ודברים שלעולם לא יהיה אפשר להחזיר לאחור..

אני לא רוצה להכליל חלילה
אבל שוב, מהיכרות אישית, כדאי לברר מאד מאד לעומק.
ולאחר התכתבות עם חרותיקפאז
אכתוב בצורה יותר ספציפית כדי לא להטיל דופי מצד אחד אך להזהיר מצד שני
ממליצה מאד לברר לגבי מקצועיות הטיפול ויכולות האבחון וההתערבות
ורמת היכולת לקחת אחריות על מקרים שונים.
אם הייתם בייעוצים זוגיים כנראה שלא דיברתם על הגרעיןציפי כהן

אם עדיין קיימת בעיית תקשורת כה משמעותית ביניכם, שגורמת לך להיות אדיש כלפיה ברגעי חוסר נוחות שלה, ולה- גורמת להתפרצות ולחוסר שליטה- 

כנראה שאתם עדין צריכים להמשיך ללכת לטיפול זוגי ולהעמיק את הדיבור- בדיוק על הנושא הזה.

ייעוץ זוגי וטיפול זוגי זה לא בדיוק אותו הדבר. כדאי ללכת לטיפול ולא לייעוץ.

ולהסכים לשמוע אחד את השני. להקשיב באמת. להבין את הצרכים של האחר.

להסכים להיפתח- מצידך ומצידה- לדרכי תקשורת אחרות ולצרכים של שניכם.

גם אם הלכתם לכמה ייעוצים, ועדיין הבעיה נמשכת- כנראה אתם צריכים להמשיך ללכת, והפעם לטיפול ולא לייעוץ. ולא להתייאש. ולהגיע לדבר על הנושאים האלה עצמם- בדיוק על מה שקורה ביניכם בזמן ההתפרצות. על הרגשות שעולים, על המחשבות, על הרצונות והצרכים... על מה שזה מעלה בך/בה מהעבר, מהבית... ועוד.

שיחה זה דבר שצריך לעזור.

אם לא עוזר לדבר יחד- ללכת למישהו שיעזור כאדם חיצוני וכאיש מקצוע.

עד שיעזור.

ואם, כפי שכתבת בהמשך השירשור, היא צריכה להרים את עצמה למשהו טוב יותר עבור עצמה, ואינה עושה זאת- זה גם דבר שכדאי שיעלה בטיפול ותדונו על הסיבות לכך. למה זה לא קורה? מאיפה ההתנגדות שלה מגיעה? אולי השורש הוא דיכאון כלשהו? אולי כעס עליך והתנגדות למשהו שאתה רוצה, גם אם הוא עבורה?

יאללה. קומו וחפשו מטפל/ת זוגי/ת ותתחילו לשוחח. לעבור תהליך עומק.

(רק לקחת בחשבון נשימה עמוקה- לוקח זמן להיפתח, להסכים לדבר, ואולי גם להגיע לעומקים. קחו נשימה ותצללו. מקווה שתמצאו את הכתובת הנכונה והמתאימה לכם!)

^^^פאז
ומטפל מקצועי אם היה מתרשם שזה חוסר שפיות או משהו כזה
היה שולח אותה לטיפול אישי או מטפל בה בעצמו...

בנוסף התחברתי לדבריה של סיה למעלה.
"את מפסיקה ברגע זה!"שוקולד פרה.

"אם לא אני קורא למשטרה!"

"אני לוקח את הילדים ויוצא מהבית ברגע שאת מתחילה!"

"בפעם הבאה כשזה קורה אני יוצא החוצה ומזעיק את השכנים!"

"שיהיה לך ברור שאם את לא הולכת לטיפול הכיוון הוא גרושין!"

אתה מוכרח להציב עמדה ברורה. "לחנך". אתה אומר שזה בלתי נסבל אבל היא מרגישה שאתה יכול לסבול. היא מרגישה שיש פתח להמשיך ככה.

אתה חייב ללכת לטיפול כדי להפסיק את המצב הזה. שהמטפל ייתן לך כוח להציב עמדות ברורות בלי "לקבל" ובלי "לשאול מדוע" או "להבין". יש התנהגויות שפשוט הרסניות, וזו אחת מהן. ומה שהרסני יותר זה שהיא אטומה לנזק שהיא גורמת.

ולכן עליך להיות חד-משמעי, חזק, חדור מטרה ועמיד כמו קיר ברזל.

לא אומרים ככה,פרח שלג האבודה

היא איבדה את עצמה, והמילים האלו יגרמו לה להשתולל עוד יותר.

השכל לא עובד במצבים כאלה.

צריך לגרום לעצור את זה לפני שמתחיל.

נכון, להגד לה לפנישוקולד פרה.

משפטים שכאילו יכינו אותה לכך שהיא מוכרחה להשתלט על עצמה.

כל עוד אין "מחיר" להתנהגות הלא-נורמלית, כל עוד זה מסתכם רק בתסכול נפשי של הבעל- למה שהיא תשתנה?

ברגע שתבין שלמעשיה יהיו תוצאות בפן המיידי, תוצאות שהיא לא רוצה בהן ואפילו חוששת מהן-

היא תתחיל להבין שהיא לא לבד פה.

לא חושבת ככה,פרח שלג האבודה

השאלה היא מה מביא אותה למצבים האלה,

הרבה פעמים זה מגיע מהתעללות נפשית של הבעל על האישה, 

מירידה עליה, זלזול, חוסר אכפתיות, אדישות מופגנת, חוסר יחס כדי להעניש ודברים כאלו.

אם הוא היה מכיל אותה, זה היה מתמעט עד שנעלם לגמרי.

לא תמיד זה ככה (עונה גם לסיה)שוקולד פרה.

לפעמים האלימות היא בגלל שהצד השני לא שם את הגבולות מספיק מוקדם.

הוא לא פסיכולוג שלה, הוא לא צריך לספוג את הצרחות ולהנהן-

הוא צריך להבהיר לה שיש מציאות חיצונית מלבד המציאות הפנימית שבה היא חיה.

ושהוא, כנמצא במציאות החיצונית, נפגע מההתנהגות שלה.

מול בן זוג שדורש "לקבל" התנהגויות הרסניות ולא מוכן לשמוע על טיפול,

חייבים להיות תקיפים. להציב עמדה ברורה בלי לסגת. להבהיר פעם אחר פעם שהתנהגות כזאת חיבת רסן.

יש כאן בעל. ילדים.

האישה כאן לא מוכנה לקחת אחריות מינימלית וללכת לטיפול.

גם אם היא אישה, וכביכול צריך להיות רק עדינים וקשובים,

צריך להבין שזוגיות זה לא מקום שבו צד אחד מרשה לעצמו הכל והצד השני שותק.

זוגיות זה מקום של אחריות של שניים.

והיא לא מוכנה להכיר באחריות שלה.

לכן,

כדי להגן על שלומו הנפשי ושלום ילדיו,

הוא חייב להתנהג "בקיצוניות"

כדי להבהיר לה שככה הוא לא ממשיך.

כדי להבהיר שאין מצב, פשוט אין מצב, שההתנהגות הזאת תחזור על עצמה.

נכון, זה לא ביום אחד. נכון, היא תתפרץ שוב בטח. נכון, היא תשנא אותו בהתחלה אם הוא "יתעורר".

אבל הוא חייב להתעורר על עצמו. להפסיק לחשוב ולהרהר "מהיכן זה מגיע" ומהם "המשקעים הנפשיים שהגיעו מהילדות" ובטח שלא להאשים את עצמו (בהנחה שהוא לא בעל מתעלל).

הוא צריך להבהיר בצורה חד משמעית,

לעמוד כגבר ולהתגבר,

ולהיות מוכן לתהליך.

השינוי יהיה הדרגתי. אבל אם הוא לא יתעורר אין אפילו סיכוי לשינוי.

לדעתי תגובה מזעזעתסיה
אם היתה מכה אותן ,משפילה אותו ,רודה בו זורקת חפצים בבית זה משהוא אחר.
היא צועקת מתפרצת, באמת זה לא משהוא כזה נדיר מכל השכנים אני שומעת צעקות מאמהות.
גם שאלה אם זה משהוא יום יומי או אחת לשבוע שבועיים
לבוא ולהעמיד אותה בצורה נחרצת וקשה לדעתי ממש לא!! זה אכזריות לחלוטין זה בטןח יצא על הילדין בסופו של דבר הם יסבלו
היא לא "צועקת"שוקולד פרה.

היא צורחת בהיסטריה. היא נראית לו מטורפת.

והיא לא רוצה לטפל.

זה סוג של רודנות. רודנות-פאסיבית. אני אחולל מהומה אבל קבל אותי כי "זאת אני".

אדם יכול גם במילים להרוג (לפעמים אפילו גם במבטים), ולא צריך לחכות שהיא תשליך דברים מהחלון כדי להתעורר להציב גבולות.

אמנם כתבתי למטה לשלמה9 שלפי תגובתו זה נשמע עכשיו אחרת,

אבל אני עדיין מחזיקה בעמדה,

שכלפי רודנות צריך להיות קשוחים.

כמובן, שזה לא תמיד,

צריך לזהות מתי יש פה מצוקה וקריאה לעזרה,

לשדר נכונות ורצון לשמוע,

אבל--

ויש כאן אבחנה דקה:

אם אדם גורם לאווירה של מתח בבית,

לחץ,

פחד,

תחושה של "מי יודע מה עלול לקרות כשאכנס בדלת",

והוא לא מוכן לשום שינוי-

אז צריך לצאת מהעמדה של "אני רק אתנהג 100%" או "אני אקשיב ואהיה מוכן להכל רק תירגע\י""

וצריך להציב עמדה ברורה. לשדר כוח רצון. להיות סלע של נורמליות. להיות יציב מול סערות הנפש הקשות.

להגיד בכל פה שאין מצב שאין פה שינוי.

זה לא המצב בכללשלמה9
זה לא טרור מכוון ובטח לא רודנות.
גם יש רצון אמיתי לשינוי וברור שהכל בא מתסכול ולא בזדון.

יש הרבה הבנה כלפי המצב, סה"כ לא יודעים מה לעשות ולאן לפנות.
רצון יש ובשפע.
משטרה?? על צעקות ?? הכל בסדר??סיה
ואם בעלי היה מאים שהוא לוקח את הילדים ויןצא דוקא היתי שמחה. קצת שקט לעצמי. אולי מלכתחילה כל פעם לקחת קצת הילדים היו נותנים אורור לאישה ולא היתה מגיעה להתמןטטןת.
מזעיק את השכנים? עוד איום מצחיק בלתי יתואר.. הם לדעתי רק יעזרו לאישה בטיפול הילדים בסידור הבית , בלהכיו כוס קפה לאישה עם עוגה יעשן הכל לעזןר ןלהרגיע את האישה.. ושוב אם הבעל היה עןשה כל זאת אולי לא היתה מגיעה לצעקות
וגירושין... טוב איום לא מאיים. שילך אם הןא כל כך רוצה
בקיצור תחשוב על איןמים אחרים
ה' ישמור אותנושלמה9
אחי (אחותי...?) הגזמת!

המצב רע אבל יש לה הבנה שזה לא טוב וגם רצון לשינוי.
אנחנו פשוט לא יודעים איך.

תרגיעו שם בבקשה...
אה, אוקיישוקולד פרה.

היה נשמע שאין לך עם מי לדבר. שאתה חי תדיר עם מישהי שמתנהגת כמו משוגעת ולא מוכנה לקחת אחריות.

לאלימות לא מגיבים באלימות. הולכים לטפל. חבל ככה.ציפי כהן

מה פתאום!! עיצה נוראית. ככה לא פותרים דברים.נביעה
אף פעם!! בזוגיות. לא איומים ולא בטיח. שיחה,הבנה, אהבה, הבהרה, לספר כמה קשה לך, לא להיות אדיש לכאבה(בהתחלה! שלא תגיע להתפוצצות!)
אגב,
אני כשאני עצבנית- אני מתעטפת בשתיקה.
ומשיחה עם בעלי- זה מאווווד מציק לו וממש מעצבן וכואב לו. שאני שותקת, בפנים ללא הבעה(שומרת הכל), כי אני לא רוצה להתפותץ ולהתחרט אחכ על מילים קשות.
והוא היה שמח אם הייתי מדברת.. אבלנביעה
כשאני כעוסה וכאובה- שותקת. רק בדברים ענייניים עונה.
וואי אחותיפאז
נשמע לי קצת השלכתי והרבה מוגזם...
תן דוגמאות, מתי זה קורה.פרח שלג האבודה

נחשפתי לסיפורים על נשים שעוברות אותם תיאורים כמו שאתה מתאר.

הבסיס לזה הייתה התעללות, בלי לחשוב ולא בכוונה של בעל.

האשה פשוט מתרסקת, ולדעתי כמעט כל גבר יכול לעשות אשה שמחה או אשה שמתמוטטת נפשית.

היא באמת בזמן ההתפרצות, מאבדת את עצמה ואת הכבוד העצמי שלה,

אבל אם תכתוב איך זה התחיל בפרוטרוט, אוכל אולי להסביר לך מה הטריגר שהביא אותה לכך.

היא אומרת שאין לה מה לעשות עם זה, אם תגיד לה: בואי ננסה לראות מאיפה זה מתחיל, (מה עשיתי או מה גרם לכך שאיבדת את עצמך) מבטיחה לך שזה חוסר התמודדות נפשית שאפשר לפתור אותו בתקשורת נכונה.

זה לא כעס, זו התרסקות.

הסיבה לדעתי היא כניעה לחייםשלמה9
לדעתי שורש העניין היא חוסר מנהיגות שלה על החיים שלה.
היא הורידה את עצמה למדרגה של פונקציונליות נטו. אשה, אמא, מבשלת, מנקה, עובדת.

אני לוקח על עצמי לפחות חצי ממטלות הבית ועניינים נוספים על חשבון הרבה שעות שינה שלי, על מנת להקל עליה. במקביל אני מפציר בה למצוא לעצמה חיים! ללמוד משהו, לצאת, להתאוורר, לנשום. פשוט לחיות.
כולי נכון לאפשר לה את כל הזמן הפנוי שהיא רוצה רק בשביל שהיא קצת תחיה, אבל היא בשלה - יודעת שזה לא טוב אבל לא מצליחה לצאת ממעגל השיעבוד של החיים.

אני חושב שאם היא היתה מתחזקת, מרימה את הכפפה ומתחילה להוביל את החיים במקום שהם יובילו אותה - ממילא היא לא היתה מגיעה לרמות תסכול כאלה.
בטח ובטח שיש את כל התמיכה ממני.

אבל איך עושים את זה???
אני לא יכול לחיות את החיים שלה במקומה!
אתה נשמע בעל מאוד תומך ומביןאודי-ה
אולי אין לה חברות לצאת איתן וזה גם מתסכל אותה?
אולי אם אתה תצא איתה זה יעזור?
אולי בלי שהיא תרצה. פשוט תארגן בייביסיטר ותעשה לה הפתעה?
יש חברות והרבהשלמה9
אנחנו גם יוצאים מדי פעם. זה לא העניין.
יש לה פשוט נטיה לשקיעה ולהסחפות עם זרמי החיים. להיות מובלת במקום מובילה.
לדעתי זה גם מה ששם אותה לפעמים בפינה של חוסר אונים וייאוש - והתפרצות, במקום לקחת התסכול למקום חיובי של הרמת הכפפה, יוזמה, עשיה, מנהיגות, לקיחת אחריות אישית.
מה עם משהו שלתרבות פנאי שתעשו ביחד?אורין

וואו. תיארת אותי. ועוד חברות שלי.נביעה
בשיוק- רק בלי ההתפוצויות-
אמא ל7
עמוסה עד הגג במליון מטלות הבית והילדים- אין זמן ל" נהל" תחיים, החיים כרגע שואבים, כן. 7 ילדים מגיל 4 חודשים עד 11שנים, מבלגנים כמו סופת הוריקן.. רעבים כמו זאבים, זקוקים לי כל הזמן. כן. זו תקופה כזו. בעלי מפרנס, ואחראי על תשלומים וכד, וכן, יש פעמים שאני מתמוטטת. הוא חוזר, ואני בקריזה, בשקט,עם עיניים דומעות- מסננת- (אחרי שיום אחרי יום אני בבית עסוקה בלי להתאוורר!!) אני יוצאת. נכנסת לאוטו, בוכה. (אני אף פעם לא בוכה ,מתפרקת, מולו) יוצאת לספריה, סופר.. אין באמת לאן..
אז אני מאוד מבינה את המצב של אישתך.
תבין,היא לא היחידה,
והיא זקוקה לך כמשענת- מקשיב בעיניים(!!), לא רקבאוזניים.. תומך, מלטף, -בלי פתרונות(תשני את החיים שלך), רק הבנה(!!!), השפעת אהבה, לא אדישות!
ובעה תראה שינוי לטובה.
היא לא תצטרך להתפוצץ.
אה, ותן לה להתאוורר מדי פעם.
"בא לך לצאת הערב?"
"אני בכיף ישמור על הילדים"
בהצלחה!
אתה מעולהד.

ותגובות מסויימות כאן כאילו הבעיה שאינך "מכיל" את זה.. לא שייכות לענין.

לא צריך להכיל דבר כזה.

אלא מה? שנראה די ברור מתוך דבריך, שיש כאן שתי בעיות:

האחת, תיסכול שלה עם עצמה. כלומר, נמצאת בתוך "מסגרת" מסויימת, מצד אחד משלימה עם זה, מרגישה די "בטוח" בתוכה. אבל כאשר משתקף לה ממך - מזה שאתה סה"כ הולך למשהו נורמלי וטריויאלי - מה שחסר אצלה, אז צף אצלה התיסכול מזה שאצלה זה לא. במקום לשבת עם עצמה, שלכך אין לה כ"כ מרץ, היא מוציאה את התיסכול עליך. אתה - בצדק גמור - לא מעונין להיסחף לכך, ואז היא כבר לא משתלטת על עצמה.

הבעיה השניה, היא מה שקורה כשהיא לא שולטת בעצמה, שגם את זה בצדק אינך מוכן לשאת.

מסתבר שכדאי קודם כל לשבת ביניכם בזמן שזה לא כך - ולשקף מה שקורה. שומעת שאני הולך לעשות משהו, צף לך שאת לא עושה - למרות שעקרונית היית רוצה ואני מוכן לסייע בכך - ואז התיסכול יוצא. ויוצא בצורה שהיא לא נורמלית ובלתי נשלטת.

אם היא תסכים עם תמונת המצב, אפשר להציע כמה דברים:

האחד, אולי תרצה לצאת מידי פעם ביחד (תקחו בייביסיטר), ואז תרגיש שיש גם לה חיים מעבר לבית.

יתכן שאם הייתם תופסים את התופעה על ההתחלה, לפני שהתרגלה להתפרץ כך, אז עצם האמירה שאתה מבין את הקושי להרגיש שעושה בבית ולא מעבר לכך, התמיכה - והצעות מעשיות באותו זמן איך היא תבלה גם, היו יכולים לעזור.

כעת יתכן שכבר לא - כי יש לה את ההרגל של הריטואל.

תסכימו ביניכם (כנראה כבר הסכמתם) שחייבים לעצור את ההתפרצויות הללו - ושהרגל בכך, יעזור יותר לשליטה.

תשאל אותה אם לדעתה "הסכמה" שלך בבזמן כזה, עם זה שקשה לה, והצעה שלך לבילוי שלכם ביחד; וגם סתם מידי פעם "חיים" שאתם מבלים ביחד, מעבר לשטאנץ הרגיל, יעזור לה לעצור טרם התפרצות.

אפשר לנסות.

ואם זה לא יספיק - אבל הכיוון יהיה טוב - אז אפשר להיעזר אולי להיעזר זמנית בטיפול תרופתי, עד שתתרגל לעזוב את ה"שטאנץ" הקלוקל הזה.

דיברתם פעם על המצב הזה בזמן של רוגע?יעל מהדרום
לק"י

בלי כל קשר להתפרצות ספציפית.

תשאל אותה- מה היא מרגישה שגורם לה להתפוצץ? מה הטריגר לזה? מה אתה יכול לעשות כדי לעזור לה להמנע מזה או להרגיע אותה?
זה בעיני רק הפתח לפיתרון. מעבר לזה תצטרכו לחפור קצת לעומק אחר כך.

בהנחה שזה לא התקפים פסיכוטיים
זה יכול לעזור לכם בעז"ה.

בהצלחה!!
יודעים מה הטריגר, ועדייןשלמה9
גם כשיודעים מה הטריגר זה לא מצדיק התנהגות לא רציונלית.

הבעיה היא לתקשר את הרגשות באופן שקול ואחראי במקום לשבור את הכלים.

זו הנקודה, רק היא מרגישה חוסר אונים שהיא לא יודעת איך לשלוט בזה.
אז נשמע שטיפול הוא אכן הכלי להתמודדותיעל מהדרום
מהסתכלות בשרשור ובתגובותהיום הוא היום
נשמע שזה באמת קשה מאד אבל אתם עם רצון לפעול וזה מאד חשוב וחיוני.

אם יש לה רצון ללכת אימון אישי לעצמה זה מעולה ואם לא אז טיפול זוגי יכול להיות מתאים.

בהצלחה!
טיפול eft זוגיפסיכותרפסטית
ברור ששניכם סובלים מאוד, ושניכם רוצים שינוי. נשמע שאתם צריכים טיפול זוגי, היתי ממליצה על שיטת הטיפול הזו. מהיכרותי היא תעזור לשניכם. חפשו באינטרנט יש אתר עם הסברים ומספר מטפלים בארץ שמתמחים בתחום.
בהצלחה
לדעתי, יש כאן סוגיה טיפולית עמוקה, שחייבם לפתוח עם איש מקצועDvorW

קל להגיד 'תכיל אותה', וקל לא פחות להגיד 'תציב לה גבולות',

בלי מבט פסיכולוגי מעמיק על הסיפור הזה, קל מאד לפספס.

תגובות מזעזעות... ממש לא בטוח שהבעיה בהמעין אמונה
יש הרבה מאד פעמים שהבעל אכן מביא את אשתו לכזה מצב.. בדיוק כפי שהיא אומרת ומרגישה כך.
זו ממש לא חוכמה להכאיב לאישה בצורה כזו שהיא מגיעה להתפוצצות ואז לעמוד בשילוב ידיים ובפנים חתומות ולהגיד בקרירות: סליחה.. תשלטי על עצמך.. בואי נשב כעת לשולחן הדיונים... תראי איך את מתנהגת.. אתה מתאר שהיא מביעה אי נוחות ואתה כתגובה לכך נכנס לאדישות.. זה הכי פוגע שיש.. במקום להתייחס לאי נוחות ולהפגין אכפתיות אתה עוד יותר מגדיל את ההתעלמות מרגשותיה.. אז לאיזה מצב אתה רוצה שתגיע?
הרצחת וגם ירשת.. גם הכאבת/פגעת וגם אתה מצפה ממנה שתשלוט ברגשותיה במאה אחוז.. תגיש לך כוס קפה ותגיד בנימוס הבה נדון בעניין?
אשה היא לא רובוט. יש לה רגשות. אני לא אומרת שכל ביטוי רגש הוא לגיטימי. אבל בכנות, האם ניסית פעם לתת לגיטימציה לרגשות שלה? להגיד לה באותו רגע שהיא ככ נפגעת..

גם אם נראה לך שזה טיפשי להיפגע מכך ואיזה עניין פעוט.. אם היא מגיבה כך בהנחה שהיא אשה נורמטיבית אתה כנראה מבלי משים דרגת על נקודה שכואבת אצלה.. או התעלמות מצורך שהוא קיומי מבחינתה. הפרשנות שהיא נותנת לאירוע שנראה לך קטן היא אחרת אצלה. תנסה להבין מה היא מרגישה במקום לנסות "להרגיע אותה" ולהשיג לך שקט.

פעם ניסית לשקף לה? - "אני רואה שאת ממש כועסת.. בבקשה תתארי לי ממה ככ נפגעת?" "אני רוצה להבין מה בדיוק פגע בך כל כך?" ורק להקשיב. מבלי לענות כל רגע ולהשתיק אותה. או גרוע מכך לתת לה את ההרגשה שהיא משוגעת ומטורפת. ואגב יש תגובות של בעלים והתנהלות של אדישות והתעלמות ממצוקה שאכן יכולה להביא אשה לידי אי שפיות אמיתית. ואז הבעל אומר "אתם רואים.. היא לא נורמלית" נכון. אבל אתה גרמת לכך. בכל אופן לא נשמע שזה המקרה אבל צריך להזהר

אם כבר טיפול- הייתי חושבת רק על טיפול זוגי. ששניכם תלמדו איך לתקשר. בעיקר להכיר את הנקודות הכאובות אחד של השני לדעת לא לדרוך עליהם. אתה תלמד איך להימנע מלהגיע אותה להתפרצות (לזהות סימנים מקדימים.. לא להיכנס לאדישות כשמביעה כאב או עלבון) והיא תלמד כיצד לנהל את רגשותיה בצורה טובה יותר.
זו בעיה של שניכם יחד. וביחד תלמדו להתמודד עימה.
ממש מסכימה איתך, וזה מה שניסיתי לומר.פרח שלג האבודה

הוא לא נשמע לי כגבר אדיש למצוקה של אישתו.אמילי.
גבר שעוזר בחצי ממטלות הבית ולפעמים על חשבון המנוחה שלו לא חשוד בעיני כאחד שמתעלל ריגשית באישתו.
גם אישתו מבינה שהאוירה בבית חייבת להשתנות.

תקראי שוב את התגובות שלו ואולי תביני קצת אחרת...
תקראי שוב את התגובה שלו בעניין ההתעלמותמעין אמונה
לא המצאתי דבר. זה מתוך התגובות שלו. הוא תיאר התפרצות של אשתו שמגיעה לאחר אדישות שלו.
תקראי שוב את הסיטואציה המתוארת בה אשתו מביעה אי נוחות.. אח''כ מנסה לדבר ולהפסיק. הוא מבקש "להפסיק את הדיבורים" (נורא בעיני... למה להפסיק? כי לא נח לך לשמוע?) ולבסוף נכנס לאדישות. ואז היא מתפוצצת.
בעיני אשה הכי נורמלית בעולם.
כן קראתי, אבל אם תנסי להתייחס לא כפשוטואמילי.
לדבריו תביני שהאדישות שלו נובעת ממקום אחר, מקום של יאוש, חוסר אונים וידיעה כיצד להתמודד ..
כגבר הוא מפעיל שכל קר, ולכן הוא שואל בפורום מתוך תקווה למצוא כיוון חשיבה שונה. במידה והיה אדיש הוא לא היה הולך ליועצים ומעלה את השאלה ומדבר בכזאת פתיחות בפורום.
מה שמראה על נכונות להשתפר ולשפר את המצב.
^^^^^ כל מילה!הודיה60

בקצרהלעניין0

א. אשתך נורמלית. 

היא לא הראשונה ולא היחידה שעומס מטלות החיים מביא אותה לאובדן עשתונות 

ברגע שהיא חשה אדישות/ריחוק של בעלה.

וואו, זה כל כך קלאסי.

ב. כמה עזרה טכנית שתעזור לה, זה לא יפתור את בעיית העומס הנפשי שיש עליה. עומס גידול הילדים וחינוכם, עומס העבודה, עומס הזוגיות, והעומס האישי שלה. 

יש רף של עומס בחיים, שאחריו אתה כבר לא יכול להכניס כלום - גם לא "הנאות". 

כל הנאה הופכת למטלה.

כי הראש לא באמת מצליח להשתחרר מכל המטלות, 

כי כדי לצאת להנות צריך כל כך הרבה ארגונים שכבר יצא החשק

כי כל מה שהיא רוצה זה רק לישון

כי אין כוח להתארגן ולצאת מהבית אם לא חייבים!

ג. מה שעלול להוביל להתפתחות דכאון. אפילו דכאון קל. 

שווה לפנות לרופא משפחה ולשתף בתחושות, אולי כדור פשוט יעזור לה לצלוח בשלום את הימים.

ד. בוא נתאר לך מה עובר לה בראש כשאתה אומר בתמימות "אני נפגש עם חברים":

"מה, הוא לא רואה שאני קורסת? כל היום עובדת? מחכה כמו אוויר לנשימה לנוכחותו, לשיחה קלה, לקפה ביחד, לעזרה בבית, לסתם ככה שיהיה פה ושאני ארגיש יותר בטוחה ויותר רגועה.

רגע, מה זה אומר? אולי נמאס לו להיות בבית? אולי הוא מרגיש שאני לא במיטבי וזה מעיק עליו? ולכן הוא רוצה ללכת? לברוח? לחפש לו חיים מחוץ לבית?

דווקא כשאני הכי צריכה אותו....

אני אפילו לא מצליחה לצאת מהבית בשביל עצמי... וככה הוא יוצא בלי בעיות... מה, הוא לא מוטרד מכל המטלות? מכל העומס? מכל החיים האלה?"

נ.ב. זה שאתם יוצאים לקפה פעם בשבוע, זה טוב, זה מצויין, אבל זה לא משנה את הנ"ל. בשביל אשתך כל יום זה כמו לעבור חודש. היא זקוקה לך כ-ל ערב.

ה. באופן אישי וזוגי, חושבת שהאמת, לא משנה איזה ניתוח יש לך למה שעובר על אשתך, אם היא מבקשת שתישאר בבית בערב, ברור שאתה צריך להישאר. 

יציאות בערבים, תלויים בהסכמת בן הזוג. לדעתי האישית.

וזה כולל לימוד תורה, מפגש עם חברים, חתונה, הורים, עבודה. 

יש תקופות שזה בא בכיף לאפשר לבן הזוג לצאת, יש תקופות שלא. וצריך לעבור אותן ביחד.

[הערת אגב- שחפ לב לפער שבין אישה לאיש. בשבילך, יציאה בערב זה משהו די פשוט, די שגרתי. בשביל אישה, לצאת מהבית, זה חתיכת פרוייקט!! זה התארגנות מערכתית משפחתית מוקדמת מאוד, זה לקוות שלא יהיו בלת"מים מצד הילדים ולהתמודד איתם, זה להשאיר את הילדים בסיטואציה לא שגרתית- עם אבא או בייביסיטר, וסיטואציה לא שגרתית גוררת עוד בלת"מים ועוד הפרעות במהלך היציאה ועוד דאגות......

בתכל'ס ברוב הבתים הבית מתנהל סבבה בלי אבא בערב. אבל בלי אמא?! לרוב זה עובד הרבה פחות טוב.

וזה מעמיס נפשית על אמא שרוצה לצאת להתאוורר.]

ז. אתה מבקש מאשתך להיות רציונלית ו"להנהיג את החיים". 

1. האם אתה תמיד, אבל תמיד, רציונלי ומנהיג את חייך? האם לא אין נקודות שבהן אתה מתנהג באופן לא רציונלי לגמרי?

2. אתה גבר והיא אישה. עולמות שונים בהקשר הזה. לך הרבה יותר פשוט ונכון להיות רציונלי והגיוני ולנהל את החיים מתוך שכל ושיקול דעת. לחשוב איך נכון להתנהל, ולבצע.

היא אישה, והעולם שלה סוער יותר, גמיש יותר, משתנה, מתפרץ. רגשות השמחה והאהבה שלה מתפרצים ואותנטיים יותר, וגם רגשות אחרים. לא מספיק לה לדעת ש"כך נכון להתנהג" או "כדאי לי לצאת לחוג", היא צריכה לעבור תהליך רגשי כדי להחליט מה נכון לה ובאמת לעשות את זה. 

לפעמים כדאי ללכת לטיפול כדי לעבור את התהליך הרגשי.

תהליך רגשי כולל - הקשבה, הקשבה, הקשבה, הקשבה, וגם הכלה, הכלה, הכלה, הכלה, ולאחר מכן עבודה על המקום בו היא נמצאת. ומהדברים שלך אני לפחות לא באמת שומעת איפה היא נמצאת ומה היא מרגישה.

ח. מתחברת מאוד למה שכתבה "מתחדשת".

טיפול. לא יעוץ.

לא להתייאש מלחפש מטפל. מטפל מתאים זה כמעט כמו למצוא שידוך. אפשר למצוא בדייט ראשון ואפשר בדייט עשירי. בסוף מוצאים וזה נפלא.

אתה מתאר דינמיקה, שהיא נפוצה, ולא איזה משהו מיוחד במינו, של בעל אדיש--- אישה מתפרצת כדי להוציא אותו מהאדישות.

(ואולי גם: בעל שחושב שהכל טוב, הכל מסודר, והיא רק צריכה "לקחת את עצמה בידיים" --- ואישה שמרגישה שבעלה פשוט לא קולט כמה בשבילה הכל לא טוב ולא בסדר ולא כזה פשוט, ורק שיפוטי כלפי הקושי שלה)

ט. הסיבה שאני מתמקדת בצד שלה, בקושי שלה, במקום שלה, זה כי אתה כותב פה. 

לא כי אתה הגורם היחיד/האחראי היחיד לקושי שלה, ולא כי היא היחידה שקשה לה עם המצב הנוכחי, ולא כי אתה היחיד שצריך לשנות או להבין משהו.

ברור שבמשבר זוגי לשני הצדדים יש מה ללמוד.

וברור שהתפרצויות זעם חסרות שליטה זה דבר שכדאי לטפל בו. כי שניכם סובלים.

מסכימהאודי-ה
ממש לא בקצרה, אבל אחלה תגובה, השקעת.פרח שלג האבודה

תשובה לעניין אני בטוחה שכל אישה מזדהה עם מה שכתבתאמילי.
באמת תגובה מושקעת, תודהשלמה9
חלק מתאר את המצב וחלק לא.
אני לא חושב שמערכת זוגית צריכה חלילה להרגיש כלא, אלא להיפך - מקום בו כל אחד מהצדדים מגיע לצמיחה אישית מקסימאלית דווקא מתוך מזוגיות ולא למרות.
כמובן שיש עניין להתחשב ולתאם זה עם זו אבל זה לא אמור לתת לאף אחד מהצדדים לרגע תחושה של כלוב.

זו האמונה שלי ודווקא לכן אני כ"כ רוצה שאשתי תלך ותחייה את חייה בלי להרגיש כלואה, ואני מאוד משתדל לתת לא את כל התנאים לכך (זמינות, עזרה, עידוד וכו')

האדישות שיש לי לעיתים זו אכן בעיה לצערי...
גם היא "נגרמת" עקב מה שאני מפרש כאמירות לא מתאימות מאשתי ואז במקום לריב ולהתווכח אני פשוט מתנתק לי.
אבל ממה שכתבתי לעיל - גם זה לא תירוץ, וכל אחד אחראי בלעדי על תגובותיו, למרות כל גירוי חיצוני, כך שגם אני צריך להשתפר באופן התקשורת.
ההבדל היא שאני מרגיש שזה נשלט והעבודה שלי תהיה קלה יותר, בעוד שאשתי טוענת שממש קשה לה לשלוט בזה כשזה קורה.

בנוגע "לקריסה" תחת העומס... ובכן אני חלילה לא מזלזל אבל "החיים שלנו תותים". שתי ילדות מתוקות, לא 10 ילדים. פרנסה טובה ברוך ה', ושנינו מתחלקים באופן הוגן ביותר במטלות. ממה בדיוק יש לקרוס?

כשאני קורא תגובה של אמא ל 7 ילדים שקורסת ומצליחה באצילות לנהל את רגשותיה - זה בטח לא אידיאל, אבל יותר " מוצדק" ממשפחה קטנטנה ללא שום עול כבד על כתפי ההורים, שמתלוננים שקשה להם.

על כך באמת ניתן לומר "זה קשה?! בואו ותראו מה זה באמת קשה"...
קשה להתעלם משאר השרשורים שלךאמא, ברוך ה'

הסתכלתי בהסטוריה - לדעתי, העניין העקרי הוא - כפי שאתה אמרת - שאתה לא מעריך מספיק את אשתך.

משם נובע כל הקושי.

אתה רוצה שהיא תהיה מישהי שהיא פשוט "לא".

לחיות עם מישהו, כאשר אני יודעת שהוא לא מעריך אותי - יביא אותי להמון תסכולים. שיוצאים בצורה של קרירות, של ריחוק, וכאשר כלו כל הקיצים - בצורה של התפרצויות זעם.

אתה מלא ביקורת כלפי אישתך. ויש לך המון תירוצים - ואפילו ממש טובים. 

לא הייתי לרגע רוצה להיות האישה בקשר שלכם.

כותבת מדם ליבי.

סורי.

אכן, כעת ראיתי...ד.

יש בזה משהו.

צריך לעשות "רסרט" על כל המבט. עין טובה. לראות כמה שזה טוב כמו שהיא.

לשדר את זה.

ואז, יתכן שהיא תוכל גם "להתבטא" בצורה אחרת. תרגיש "שווה" יותר. פחות מתוסכלת. אהובה.

לא תצטרך לחפש תשומת לב בצורה כ"כ מסכנה.

ישר לפניםשלמה9
נתת לי את זה ישר לפנים.
בצדק יש לומר.

מאז אותו שרשור שאת מדברת עליו הרבה השתנה, ברוך ה'. עדיין יש גם הרבה מקום לשיפור נוסף.

נכון, בהרבה מצבים הייתי רוצה שהיא תהיה מי שהיא לא. הסתכלות עמוקה על תכונה זו שמה בפני את העובדה שהרבה פעמים הייתי רוצה בעצמי (!) להיות מי שאני לא.
ומה לעשות - יש לקבל את עצמנו ואת בנ הזוג איך שאנו מחד, ולשאוף "להדבק במידותיו" מאידך.
זה קשה. מאוד קשה.

לראות את הטוב זו עבודה קשה למי שלא רגיל בכך, ובטח כאשר כל הטוב הגדול נתפס כמובן מאליו, וה"רע" בולט לעין.

שורה תחתונה - המקרה מופיע לאור הרקע שתארת, אם כי הוא השתפר משמעותית.

ועדיין ביומיום, כשמסתכלים על חיינו בכלליות ולא רק על הימים האפורים מלמטה - טוב לנו ביחד. אנחנו שמחים באמת.
רק כשיש פיצוץ - הוא כ"כ גדול שהכל לידו בטל "כמו נר בצהרים"
אם אתה מבין את זהאמא, ברוך ה'

אז תרפה.

תנסה רק לאהוב בלי ביקורת.

לא לחודש חודשיים - לשנה שנתיים.. 

ואני מבטיחה לך שתראה את השינוי.

היא צריכה להרגיש שאתה מעריך אוהב ורוצה - היא תפרח כמו פרח. הרי בעצמך אתה אומר שיש לה פוטנציאל טוב - סה"כ היא אישה חכמה ומוערכת בסביבה. אבל הכי חשוב - זה בתוך הבית פנימה. אין לך מושג איזה שינוי זה יכול לחולל בכל הזוגיות שלכם.

(ודרך אגב - עניין העבודה על הביקורתיות יואיל לך גם בהמשך - יש לכם שתי בנות מתוקות - אתה צריך ללמוד איך לגדל אותן עם כמה שפחות ביקורת. שלא תתחיל לדחוף גם אותן לאיפה שהן לא נמצאות.)

כל אחד מאיתנו עובד בצורה שונה - יש אנשים שביקורת - ממריצה אותם להשתנות. הם לא יראו בביקורת דבר שלילי - אלא ממריץ חיובי. מבחינתם - כחלק מעבודת הזוגיות הם היו רוצים שיעבירו עליהם ביקורת ויעזרו להם לגדול. יש אנשים אחרים - שביקורת מועכת אותם, גורמת להם להרגיש חוסר בטחון עצמי (לא חייב כלפי כולם, יכול להיות רק כלפי המבקר), חוסר יכולת להתמודד, אפטיות, ואפילו "שגעון" - אני יכולה להגיד לך שזה לא מעט אנשים. כנראה אשתך היא מהסוג השני. לא פשוט לחיות לצד מישהו בקורתי, על אף היתרונות - שסה"כ לרוב מדובר באנשים טובים שיוזמים ועושים ולא קופאים על השמרים - אבל ברגע שהביקורת הזו מופנית כלפי הסביבה שלך - בעיקר כלפי אשתך - היא יכולה להיות ממש הרסנית. ותמיד, אתה תצא צודק...

בהצלחה!

ואולי תעבוד גם על ראיית המכלולאמא, ברוך ה'
עבר עריכה על ידי אמא, ברוך ה' בתאריך ט"ז בחשון תשע"ח 01:45

אתה אומר בעצמך שהרוב טוב - אז יופי. 

אז למה שוב אתה חושב על גירושים? בגלל עוד התפוצצות שלה?

כן , לדעתי תקבל את זה כחלק מהאישיות שלה. נכון, אפשר אולי לעבוד על זה, אבל זה רק חלק קטן מהמכלול.

ומדוע כתבתי שאני מדברת מדם ליבי - אני חושבת על הזוגיות של הורי. אבא שלי - אדם מקסים, לב זהב וענק, אבל פתיל קצר, והתפרצויות בלתי נשלטות מדי פעם - הרבה יותר הסתדרתי איתו מאשר עם הביקורתיות ההרסנית של אמא שלי... ידעתי - שזה האופי שלו - אין מה לעשות, אבל הוא אדם מקסים (וגם אמא שלי ידעה כל הזמן, וגם בעלי למד לדעת את זה אחרי תקופה קצרה)

עם ביקרותיות וחוסר נחת מכל מה שמסביבך - הרבה יותר קשה להתמודד, למרות שגם זה אופי, אבל זה אופי שמופנה כלפי אחרים בצורה יותר "הרסנית", ולי אישית - הרבה יותר קשה איתו.

בקיצור - קשוט עצמך לפני שתקשוט את אשתך. כדאי בשבילה לטפל בהתפרצויות הזעם, כמו שכדאי לך בשבילך לטפל בביקורתיות - ובשניהם, למדתי על בשרי, קשה מאוד להשתנות... צריך הרבה עבודה עצמית. ויש נפילות. מקווה בשביל שניכם שתצליחו להכיל גם את הנפילות...

ואני מכירה לא מקרה ולא שניים של הוריםאמילי.
עם פתיל קצר, שהילדים שלהם מלקקים שנים את הדם שהוריהם השאירו בנפשם ...
אחת מהילדות מהם תיארה לי את מצבה ואמרה, *שהיא מעדיפה את המחלה 'בגוף' ולא 'בנפש'*.
עד היום לא מעט שנים עברו והיא מנסה לאסוף את עצמה.
אסור לנו להמעיט במקרים של צעקות ובכל סוג של אלימות שבתוך המשפחה ולו אפילו לרגע!!
בכוונה רוצה להדגיש את חשיבות העניין וההשלכות שיש למקרים כאלו...ולבריאות הנפש של הילדים כדי שלא נקל ראש בהתפרצויות של אחד ההורים, ולא משנה כרגע מי מהם צודק.

וזה שאדם יש לו' לב' 'רגישי 'זהב' וענק, לא נותן לו לגיטימציה להתנהג בברוטליות.
ברור שהכל תלוי במינוניםאמא, ברוך ה'

גם הוא אומר שאשתו סה"כ בסדר, רק יש לה התפרצויות מדי פעם, ואז זה נראה לו כאילו הכל שחור.

אני לא אומרת שזה תקין, זה לא. אבל זו מגרעה אחת מתוך המכלול. וכך צריך להסתכל על זה, וכך גם צריך לטפל בזה.

התגובות שלך מאוד אמיתיות ומאוד יפותבת 30
ישר כוח.
מי שלא מכיר אישיות כזאת מקרוב לא מבין על מה מדובר. אלו לא אנשים רעים ולרוב יש להם גבולות גם בתוך ההתפרצות.
אלה בדרך כלל אנשים רגישים יותר שלא יכולים להכיל עומס רגשות או שקשה להם לווסת את העומס.
איומים, הפחדות וכד' לא יעזרו בגרוש.
גם לא ריחוק וניתוק.
אהבה, הערכה על רצון ומאמץ להתמודד עם זה, דיבור על דברים כואבים לפני שמגיעים לפיצוץ, עידוד- זה מה שבן הזוג או בת הזוג יכולים לעשות.
ובקשר לילדים - גם את זה אפשר לשקף להם בצורה מסוימת, ולהדגיש שזה קורה כי לאמא או לאבא קשה.
יכול להיות שיש ילדים שחוו דברים קיצוניים ונפגעו, אבל בטח יש המון ילדים שחוו דברים כאלה בצורה פחות קיצונית וגדלו לאנשים נורמלים.
לא קל להודותמתנת חינם

מלשון וידוי ומלשון תודה

ועשית את שניהם.

אתה רואה גם את הטעון שיפור אצלך וזה לא מובן מאליו.

יישר כח גדול!

נראה שאתה כבר יודע מה ימשיך להפרות את הזוגיות שלכם,

המון הצלחה!

אתה צודק מבחינה זו..ד.

וגם נכון שבית אינו צריך להיות כלא, ומוגזם לומר ש"צריכה אותך כל ערב".. מותר גם דברים נוספים.

עם זה, יש כאן איזה עיקרון שהכותבת הסבירה בתוך דבריה, שכדאי לשים אליו לב.

כך שמעתי בזמנו לא פעם, את הרב שמחה כהן, מחבר ספר "הבית היהודי", שאומר שאצל אשה זה צורך בסיסי שיסכימו איתה שקשה לה..

אשר על כן, יתכן שכאשר אתה "מנתק מגע" - בצדק מבחינתך, כדי לא להיכנס למריבות שטותיות - אז מבחינתה אין כבר "אין כבר עם מי לדבר".. ואז נכנסת לסחרור - ולחוסר שליטה, שזו באמת בעיה שיש לה.

יתכן שאם תגיב קודם כל, בזמנים כאלה, שאתה מבין את ההרגשה שלה שקשה לה, תיתן לה לומר את אשר על ליבה, תביעה הזדהות עם הרגשתה - ללא שמץ האשמה כלפיך - אז יהיה גם יותר קל לשמוע אח"כ שב"ה גם אתה נותן את חלקך לבית והיא לא לבד.

ולגבי זה שיש רק שני ילדים, ולכאורה אין סיבות לחוש "עומס" - יתכן שאתה צודק. אבל עומס זה דבר סוביקטיבי. למעשה, היא חשה כך. השאלה כעת אינה אם זה "מוצדק", אלא איך מקבלים את הלגיטימיות של תחושה סובייקטיבית כזו, ועוזרים לשפר את ההרגשה ע"י קבלה שלה, ותנסיון ביחד למצוא מה שישמח יותר.

אתה כותב שאתה כל-כך רוצה שאשתך תחיה את חייהסיה
ותעזוב אותך לנפשך ולא תציק לך
אין יותר פוגע מיזה!!!!!
היא אמורה להרגיש שאתה לא יכול בלעדיה!!! ולא תעזבע אותי במנוחה ותני לי לחיות את חיי בשקט אל תטרידי אותי תחייה את חייל כאילו אין קשר ביניכם
ממש לאשלמה9
ממש ממש לא מדוייק.
אנחנו מבלים הרבה יחד ומאוד נהנים. יש לנו זמנים כמעט קבועים שאנו יושבים לארוחת ערב שקטה, רק שנינו, ועוד.

אבל כל אחד מבני הזוג הוא גם בנאדם בפני עצמו. לא רק "הזוג של". וזו נקודה שאשתי צריכה לחזק. לצאת עם חברות, לצאת לחוג, הרצאה, שיעור, סדנא.
מה רע?

ממתי אדם צריך להתבטל ולהיות כלום רק בגלל שיש לו בן זוג?
ההיפך הגמור - בן הזוג אמור להיות זה שהכי תומך בבן זוגו להתפתח, לחיות (גם בזכות עצמו), לגדול ולהמריא!

הכל רק מתוך שאיפה לטוב, חלילה לא מתוך "לעזוב אותי לנפשי"
חייבת להגיבנחמהנחמה

קודם כל  כל התשובות נכונות..

אתה צודק בזה שבזוגיות כל אחד צריך לפתח את האישיות שלו בלי קשר לבן הזוג.

מה שאתה מתאר אצל אשתך זה התקפי זעם, זה קורה בגלל תסיסה פנימית בנפש שלה.

אולי היא מרגישה שאין לה ביטוי כבנא עצמאי, שהיא נכנסה ל"לופ" של החיים, ילדים, עבודות בית, עבודה , הריונות ובכלל שינויים הורמונליים שהביאו אותה כמעט לשכוח מי היא בכלל.

מניסיון אישי, אשתך היקרה צריכה לבנות את עצמה מחדש, ממליצה מאד על אמון אישי , לפתח תחביבים לעשות ספורט ככה לאט לאט יהיה לה יותר טוב עם עצמה והיא לא תהיה כמו הר געש שמתפרץ.

ואתה כבעל, חייב לתמוך בה!! לפנק אותה, לאפשר לה לצאת לשופינג לעשות הליכה עם חברה או כל דבר אחר ולנסות לסייע לה במטלות שלה , בשום אופן לא להפגין ריחוק, תסתכל על התפרצויות הזעם האלה כמשהו שלא קשור אליה באמת זה רק איזשהו תסמין. כשנפש שלה תרגע אתה תיזכר למה בחרת בה והיא הכי תעריך אותך בעולם ובעז"ה יהיו לכם חיים מאושרים יחד.

סליחה שהארכתי אבל העניין קרוב לליבי.

בהצלחה

רק הערהבת הריםאחרונה
בהרבה בתים ככל שיש יותר ילדים זה במובן מסוים קל יותר כי הגדולים כבר מסוגלים לטפל בעצמם וגם לעזור עם הקטנים ועם עבודות הבית. שני ילדים קטנים זה ים עבודה בלי רגע פנוי. אני זוכרת שכשהבת הראשונה שלי נולדה מישהי אמרה לי "ילד אחד זה כמו חמישה ילדים".
וואו. מדהימהסחלב
סליחה. התכוונתי להגיב ללעניין0סחלב
איזו תגובה נהדרת.ציפי כהן

מסכימה מאדפאז
עם דגש על זה שהנחתה/הודעה שאתה יוצא
היא אקט לא זוגי בעליל.

וגם עם אמא ברוך ה' למטה,
ולאור דבריה והתזכורת על השרשורים הקודמים
יכול להיות שגם זה שאתה "משחרר" אותה לצאת או מדרבן
או מעודד אותה לכך נחווה אצלה כעוד דחיפה שלה
להיות מישהי שהיא לא
או אפילו רוצה להיות אך לא מצליחה...

בנוסף אני רוצה לומר שנשמע שיש כאן 2 תגובות יחסית קיצוניות
של שניכם,
היא בשעת תסכול מתפרצת, אתה בשעת תסכול מתנתק.
שניכם בעצם בסוג של הגנה על עצמכם (ויש כאלה שאצלם היא תקיפה).

הגיוני מאד שהאדישות שלך רק מלבה אצלה את הטריגר
שכנראה עמוק יותר מ"הוא רוצה לחיות".
אולי זה " הוא בורח ממני" שמתעצם ומתעצם כשאתה בפועל
גם אדיש ומנותק רגשית ממנה ומהסיטואציה
ואולי גם הביקורת או אי הקבלה באופן כללי
מעצימים את זה.
סיפרת בעבר גם על ביישנות וחוסר בטחון
ודווקא אנשים שיש בהם כזה מקום
שביר עדין ולא בטוח
זקוקים לפחות בבית שלהם
לקבלה מלאה
לחום
לאהבה
לדאגה
לאמפתיה
ועושה רושם שהיא צריכה "להלחם" על הדברים האלה...

עוד נקודה היא שכשמישהו מתפרץ, זה בד"כ הקש ששבר את גב הגמל.
אנשים לא מתפרצים סתם ככה.
בד"כ זו הצטברות גדולה ועמוקה של תסכטל.
בין אם זה רק מהיחסים ביניכם
או מתיסכולים נוספים שלה בחיים שפורקים גם ען אז
מציעה ממש ללכת לטפל ולשחרר באופן מבוקר את הכל.

ועוד משהו חשוב;
ממליצה לכם עד מאד להשיג את הספר "לבסוף מוצאים אהבה"
לכל הפחות לקרוא אותו
ואם אפשר גם לעשות את התרגילים שבסוף.
לפחות את אלה שתראו שיתחברו לנקודה הזאת.
זה יכול לעזור לכם להסתכל על הזוגיות שלכם בצורה עמוקה ומשמעותית
ולהבין טוב יותר לעומק את המהלכים הלכ מודעים של שניכם.

בהצלחה רבה!
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמותאחרונה
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקדאחרונה

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך