1. אתה מדייק את הדיון לתקשורת הבין אישית, מעולה.
אני באמת הרחבתי והכללתי גם את חוקי המוסר.
רק מילה לגבי חוקי המוסר. יתכן שיש עוד סיבות חברתיות אוניברסליות לחוקים (שמונים חבורת הפילוסופים
) אך בכל אופן המשך דברי בהודעה הקודמת עדיין תקף.
עד כמה אנשים מרגישים מחויבים לחוקים האלה ומה קורה כשההבנות שלהם מה נחשב מוסרי משתנות..
לגבי התקשורת הבין אישית- אני מסכימה איתך שברמה הרעיונית אלו מידות שחשובות לכולם.
בפועל, מי שיתעסק בהם יותר וישים עליהם את הדגש בחייו הוא כנראה זה שגם יעבוד לשפר ולתקן אותם.
מהחוויה האישית שלי, אני יודעת שזה נמצא המון במודעות שלי בזכות שיעורי תורה ולימוד ספרות תורנית שם חוזרים שוב ושוב על הנושאים האלה.
נכון, אם הייתי עושה מדיטציות, יוגה, מיינדפולנס ושאר.. הייתי עובדת על המידות גם בצורה זו או אחרת, אבל אז הטעם הפנימי היה ניטל מעבודה זו.
להיות אדם טוב עם תקשורת בין אישית טובה כי?
למה באמת?
כי ככה אחיה בתחושה הרמונית יותר עם הבריאה והאנשים? כי ככה יאהבו אותי יותר? כי ככה אתחבר לקוסמוס?
אלה גם תשובות נכונות אבל מפספסות את העיקר. בשיטות האלה מגיעים קרוב מאוד לנק' אבל מפספסים אותה בקילומטרים.
כי עובדים את עצמינו ואת הטבע ולא את האלוקים.
מה שאני אומרת לסיכום:
א. בציבור הרחב ישנה ההבנה שראוי לפתח מידות טובות אך בפועל יש פחות עיסוק על שיפור תקשורת בין אישית נכונה (=תיקון מידות), למעט פילוסופיות רוחניות שונות שמדברות גם על הנושאים האלה.
לעומת היהדות שמתעסקת בזה מאוד ומכוונת בפרטי פרטים את האדם כיצד להגיע למטרה זו.
ב. עבודה על המידות לא קיימת רק בקרב יהודים והיא אכן צריכה להיות מנת חלקם של כולם, אבל המטרה היא שונה וזה נק' משמעותית בעיני. מה המניע.
2. בוודאי שכל אדם יכול לפתח משמעת עצמית מופלאה גם בלי התורה. לענייננו, למעשה, כמה אנשים רואים בתיקון המידות נושא להפעיל בו את המשמעת העצמית שלהם?
הנק' שרציתי לומר היא שמכוון שהתורה דורשת מהאדם את זה, האדם גם ירצה להשתפר בנושא והצו האלוקי יהיה לו לעזר רב במימוש הרצון.
3.בנק' הזו, לאחר שדייקנו את הדיבור רק על תקשורת בין אישית- אנחנו מסכימים. (כי לגבי מוסר, שוב, לדעתי משתנה..)
אני גם מסכימה שכולם מניחים שכעס וגאווה וקנאה הם מידות שליליות.
זה בדיוק מה שאמרתי בא' ^. כולם מניחים כך, השאלה מה עושים למעשה. אני לא מתכוונת האם מצליחים להתגבר על המידות, כי גם עובדי ה' נופלים, אלא האם בכלל עוסקים בנושא הזה ברעיון ובפועל.
ואני מבינה שאתה מסכים איתי שיש רמות של תקשורת בין אישית ש(כמעט?) רק התורה מביאה לנו- איסור לשון הרע, דיבור לא נקי, לא תחמוד..
נ.ב. מקבלת.
נ.ב. 2
תקשורת בין אישית תקינה צריכה להיות כלל אנושית ואכן נמצאת במודעות כלל אנושית, אך לא בפועל דווקא. וכבר הרחבתי למעלה.
בקרב עובדי ה' היא (אמורה להיות) נוכחת מאוד גם ברעיון וגם בפועל.
שאלת שאלה טובה- אם אני אומרת שהדת היא זו שמחייבת את האדם למידות טובות, האם שאר העולם שאינו קשור ליהדות לא מחויב בזה?
אז פה, להבנתי, נכנס "תיקון עולם במלכות שדי".
חלק מהתפקיד של עמ"י ללמד את האנושות גם מידות מתוקנות.
לא סתם קיימים מושגים של חילול ה' ו-"כך מתנהג אדם דתי?!"
לא סתם כל העולם פותח עלינו עיניים על כל פיפס במלחמה בעזה.
מצפים מאיתנו ליותר. ברמה האישית, החברתית, המוסרית. יודעים שאנחנו עם ה' ומתוך כך צריכים להיות ראויים להיקרא בניו.
נ.ב.3
אתה מוציא ממני תגובות באורך שלא הכרתי בשהותי בפורומים עד כה...