השבת לא הצלחתי לשתוק.
נמאס לי שהוא כל היום מדבר על אחרים
את כל הדפקטים שלו הוא רואה באחרים וטען שהם צריכים להשתפר
הוא לא קולט שהוא צריך להקשיב למה שהוא מדבר
הוא אמר שהיה באיזה מקום יום שישי וראה אנשים שקונים אוכל לשבת, ואז הוסיף שהם מפגרים שאין להם זמן לבשל לשבת
כאן התעצבנתי. שאלתי אותו איך הוא מעז לכנות בשמות אנשים, איך הוא מעז להחליט בשביל אנשים שהם מפגרים שהם קונים אוכל לשבת כשאין לו מושג מה הסיבות. אמרתי לו שאולי הנשים לא מרגישות טוב, הוא טען שהיו שם גם נשים. אמרתי לו שאני לא הולכת למנות לו סיבות שיכולות להיות הגורם לקנייה אבל בטוחה שיש ושיפסיק לכנות את כל מי שלא כמוהו מפגר, טיפש וחמור.
הוא שוב אמר שהם באמת מפגרים.
כעסתי ממש.
ואז גם הוצאתי את העצבים על מה שקרה אתמול בערב. הוא נאם שעה על זה שאם אדם עושה עבירה אז כל המצוות לא נחשבות לו.
נמאס לי מהדיבורים המפגרים שלו. והכל בשם התורה ובשם אלוקים.
אמרתי לו שאני עוד לא שמעתי רב שמכנה אנשים בשמות גנאי על כל דבר שהם עושים, שאין רב שיגיד שאנשים שמשקיעים כסף כדי לקנות אוכל לשבת הם מפגרים. הוא אמר שאשאל רב. אמרתי לו שיגיד לי איזה רב ואני אתקשר לשאול אותו אם אנשים שקונים אוכל לשבת הם מפגרים. ואז הוא אמר שם של רב. אמרתי לו שאתקשר אליו הערב לשאול. אז הוא אמר שלא צריך, זה כתוב בספרים. אמרתי לו בספרים כתוב שמי שקונה אוכל לשבת הוא מפגר? אז הוא התחיל להתעצבן שאני חוצפנית.
ואז העיר על זה שאנשים חושבים שהם בסדר ופה מתחילה הבעיה שלי.
אז אמרתי לו שפה מתחילה גם הבעיה שלו ושהגיע הזמן שיתחיל להקשיב למה שהוא מדבר.
ואז הוא עבר לדבר על זה שלא אגיד לו איך לדבר בבית שלו.
כל פעם שאני אומרת משהו נכון מידי הוא מעביר נושא ומעיר על משהו אחר.
אני ילדה מטומטמת.
לא יודעת לשתוק.
לא מסוגלת לשתוק.
אבל זה לא בגללי.
גם אמרתי לו את זה היום.
אמרתי לו שעל הכל אני שותקת לו
אבל כשהוא מתחיל לכנות בשמות גנאי אנשים שלא מקיימים מצוות או אנשים שעושים עבירה מסויימת או אנשים שלא נוהגים כמוהו, על זה אני לא מסוגלת לשתוק.
הסברתי לו, כמה שהשכל המצומצם שלו מסוגל לקלוט, שזה כי מי ששומע אותו נואם את השטויות שלו אלה הילדים שלו שלא שומרים מצוות. והחרטוטים האלה רק מרחיקים אותם. ואת זה אני מנסה למנוע במחאה שלי כשהוא אומר דברים לא נכונים בשם התורה.
הוא יכול להנהיג כת.
כמו כל הכתות של המשוגעים האלה
שבשם התורה הם מתנהגים בחולניות ופוגעים אחרים
שמשחקים אותה צדיקים אבל הם איבדו את הנקודה
מזל שאת זה הצלחתי להתאפק ולא לומר לו.
אני חייבת לעוף מהבית.