כשרויות של יין.מור ולבונה
אפשר הסבר מדוע יין שנפתח ע"י אדם שלא שומר תור ומצוות הופך ללא כשר?
האם יש הבדל בין יין לאלכוהול ובמידה וכן, ממה זה נובע?
יין נסךימ''ל

הוא יין שהתנסך (נשפך לפני/על ע''ז, הייתה צורת עבודה שכזו) לעבודה זרה והוא אסור בהנאה.

חז''ל אסרו בנוסף כל יין שעובד ע''ז נגע בו אפילו אם לא ודאי שניסך ממנו, או אפילו יין שלא ידוע אם נגע בו אלא רק היה בקרבתו (נקרא 'סתם יינם'). לגבי אדם שלא שומר תורה ומצוות אבל אינו עובד ע''ז המצב שונה כי אין חשש שינסך ויש מחלוקת לגבי השאלה אם הוא אוסר יין.

יש הבדל בין יין לשאר משקאות אלכוהוליים כי רק יין היו מנסכים לע''ז ורק הוא נאסר, ולא רק שאר משקאות אלא גם ביין עצמו יש סוגים שלא נאסרו כי אותם לא היו מנסכים (יין מבושל למשל).

כל זה רק לגבי 'יין נסך', יש עוד איסורים שיכולים להיות ביין בגלל המרכיבים שלו.

אם אין חשש שיהודי ישתמש ביין לצורכי עבודה זרהמור ולבונה
אז על מה המחלוקת?

תודה על ההסבר.
...ברגוע

חלק מהגזרה על סתם יינם הוא שלא נתקרב עליהם ונתחתן איתם (שתיית יין ביחד מקרבת),

חכמים גזרו גם על מחללי שבת בפרהסיה כדי לקנוס אותם.

יש מחלוקת אם הגזרה היא גם על חילונים של היום, כי רובם לא עושים 'להכעיס'.

בנוסף אצל חילונים מקלים יותר.

https://www.yeshiva.org.il/ask/8217

https://www.yeshiva.org.il/ask/10930

https://www.yeshiva.org.il/Ask/78846

הסיבה היאימ''ל

שאומרים שכשחז''ל אסרו יין של גוי הם לא חילקו בין עובד עבודה זרה לגוי שאינו עובד אלא אסרו כל יין שהיה במגע או ספק מגע של גוי. ויהודי שלא שומר מצוות הוא ''גוי לכל דבריו'' ולכן גם לגביו חל האיסור.

יש טעם נוסף לאיסור יין נסך - משום חתנות. כלומר ליצור הרחקה (וזו גם הסיבה שאסרו בישולי גויים) כדי שלא יהיו קשרי חברות קרובים ויגיעו להתבוללות. האיסור הזה גם שייך בשאר משקאות אלכוהוליים אבל ההבדל הוא שהוא לא אוסר את המשקה עצמו, לצורך העניין אם גוי נותן לך ויסקי בבית שלו יהיה אסור לשתות אבל תוכלי לקחת אותו הבייתה ולשתות שם, ביין היין עצמו נאסר.

איסור חתנות זה סתם יינםאריק מהדרום
ויש חילוק.
סתם יינם, לא יין נסךאריק מהדרום
יין נסך, לא סתם יינםימ''ל

סתם יינם זה יין שלא ידוע אם נגעו בו או לא, יין שנגעו בו אסור משום יין נסך (או ספק יין נסך). מה גם שסתם יינם הוא סניף של יין נסך והסברתי באופן כללי.

הזכרת לי את זה - יין נסך, בדיוק אותה הערה. 

אני די בטוח שאתה טועהאריק מהדרום
אבל למדתי את הסוגיה מזמן.
אגב
@פוזמק מהוה דיברתי איתו על הנושא.
ייתכןימ''ל

לא למדתי את זה מאוד בעיון, ככה זכורה לי החלוקה בין המושגים מאז שלמדתי את ההלכות האלו.

יין שניסכו אותו לע"ז הוא יין נסך שאסור בהנאה מדאורייתאאריק מהדרום
דברים לב, לה.

סתם יינם הוא יין של גויים שתלמידי הלל ושמאי גזרו איסור בהנאה.
מסכת עבודה זרה לו:
וכן בשולחן ערוך סימן קכד סעיף ו:
כל גוי שאינו עובד עבודה זרה, יינו אסור בשתייה ומותר בהנאה ומגען ביין שלנו שווה ליינם שאסור בשתיה.
וראה רמ"א סימן קכג סעיף א, "ובזמן הזה שאינו שכיח שהגויים מנסכים לע"ז, יש אומרים דמגע גוי ביין שלנו אינו אסור בהנאה, רק בשתיה...יש מקילין גם בזה, וטוב להחמיר.
נכון מאודימ''ל

אין מחלוקת על ההלכה - בין יין שנגע בו ובין יין של גוי או ספק אם נגע בו אסור מדרבנן.

כל השאלה היא לגבי ההגדרות (על השם של כל אחד מהספקות הנ''ל) - לטענתי 'סתם יינם' זה יין שספק אם נגע בו (לכן הוא נקרא 'סתם' = לא ידוע), אבל יין שודאי נגע בו הוא ספק יין נסך (שהוא אסור באותה המידה והוא כמו 'סתם יינם' אבל עדיין לא נקרא ככה כי הוא לא 'סתם').

מוסלמי שנוגע ביין זה נהפך לסתם יינם - לא ליין נסךמושיקו

למשל..

לא מדויקימ''ל

הוא אסור מדרבנן, כמו סתם יינם, אבל הוא נקרא יין נסך אבל מדרבנן משום ספק.

כלומר נכון שלהלכה המעמד שלו זהה לשל סתם יינם, אבל הוא תחת קטגוריה של יין נסך.

(אחד המקורות של דין יין ישמעאלים נמצא בשו''ת הרמב''ם סימן רס''ט עיי''ש)

מתנצלת על הבורותמור ולבונה
מה זאת אומרת הנאה?

@ברגוע!, מקורות מצויינים! תודה.
הנאהימ''ל

זה כל הנאה שהיא - האכלה לבעלי חיים, מכירה תמורת כסף, להינות מהריח וכו'.

רק ייןמושיקו

מי שמחלל מצוות בפרהסיא דינו כנכרי.

מה הגדר של זה יש מחלוקת.

יש כאלו שמחמירים גם כשאינו יהודי רואה את היין

דיון מעניין!פה לקצת
החכמתם אותי. תודה!

בזה אין חילוק של ספרדים ואשכנזים?

ונצלוש קטן, אם כבר מבינה מה הסיבה שיין נחשב יין נסך, למה בישול של יהודי לא שומר מצוות גם אסור לפי חלק מהדעות?
בישול של לא יהודי תלוי איפהמושיקו
אם זה כלי שבישלו בו בשבת וכדו' הוא צריך הכשרה.
אם מדובר בלהדליק אש/להניח סיר על הכיריים במטבח כשר הדין אחר
לגבי השני, מה הדין?פה לקצת
להדליק אש, להניח סיר או להכין אוכל במטבח כשר ע"י יהודי לא שומר מצוות
לכתחילה עדיף שלא, בדיעבד זה בסדרמושיקו

עקרונית אני לא כל כך מביןאריק מהדרום
אם סתם יינם נאסר משום חתנות, ויש הרבה חבר'ה דוסים שמתחתנים עם בנות של מחללי שבת בפרהסיא, ואין פוצה פה, להפך, אז נראה שבטל טעם.

ובכלל מה עושים בקידוש כשמבקרים את ההורים בשבת.
זהוימ''ל

שאין איסור משום חתנות לגבי יהודים אלא רק לגבי גויים, לכן גם בישולי גויים לא נאסרו לגבי יהודים שלא שומרי תורה ומצוות.

סתם יינם הוא דרבנן משום יין נסך ולא משום חתנות, לכן הוא יהיה אסור גם אם תקנה אותו מהגוי ותשתה אותו בבית שלך.

עם מבחר היין המבושל שקיים בשוקמושיקו

אפשר להסתדר

מי שסומך על מבושל...אריק מהדרום
רוב המבושל בשוק הוא רק מפוסטראניוהוא
שיש בו מחלוקת אם הוא מוגדר מבושל או לא.

המנהג בפיסטור להקל ביהודי מחלל שבת ולהחמיר בגוי
גם זה כמעט לא מצוי היום. אין כבר יינות מבושלים בנמצאהדוכס מירוסלב

פרט ליינות דוחים מאוד

יש פוסקים שלא מקבלים פיסטור כבישול

יש הרבה מפוסטריםאניוהוא
נכון שהרוב לא אבל עדיין יש הרבה
אלה בד"כ יינות ממש לא טובים (בהנחה שאנחנו מדברים על יין יבש)הדוכס מירוסלב

ויש פוסקים שלא מקבלים את הפיסטור בכלל

כמה שאני זוכראריק מהדרום
רוב היינות של כרמל מזרחי מבושלים.
חלקם ברמה גבוהה.
כבר לא.... אפילו לא מפוסטריםאניוהוא
אפילו הסידרה הפשוטה שלהם
אין, זה שינוי חדש. כמעט כל החברות הפסיקו לבשל את היינותהדוכס מירוסלב

הנורמליים ומעלה...

לא מדוייק -טפרברג כמעט הכל עדיין מפוסטראניוהוא
חוץ מהממש יקרים שלהם
התכוונתי דווקא לבישול, לא לפיסטורהדוכס מירוסלב

כמו שאמרתי לך בפרטיות, אנחנו לא אוחזים מפיסטור כבישול.

למרות שהרבה היום גם לא מפסטרים

לרב עובדיה יוסף מספיק פסטור כדי שיחשב ליין מבושלנשוי שמח

כבר כתבו בנושאנשוי שמח
רק אכתוב שלדעת הרב עובדיה אם המחלל שבת בפרהסיה הוא עושה קידוש בשבת אז הוא לא מנסך את היין
בחלק מהמשקאות האלכוהוליים גם יש בעיהפוזמק מהוה

ברנדי קוניאק ארמניאק וגראפה/גפתה (תזקיק גפת) מיוצרים כמובן מענבים

משקאות אלכוהוליים נוספים (כגון וויסקי) מיושנים לעתים בחביות יין לשעבר

הרחבה בעניין אפשר למצוא כאן בעמוד 15 והלאה

https://a7.org/?file=20170709090357.pdf

ממליץ על האתר והאפליקציה - כושר ליקראניוהוא
^^^ של הרב שמואל זמלמן מומחה הרבנות הראשיתפוזמק מהוה
לכשרות האלכוהול
בלתק ובשליפההעני ממעש
א. עי גוי. חילוני- ניתן להחמיר
ב. משקה חריף שאינו יין בדכ אין את הבעיה
ג. יש פתרונות לזמינות יין.
ד. גם אם נגע- ולא פתח- זה אסור
ונראה לי להרחיבאריק מהדרוםאחרונה

הגדרת תינוק שנשבה ע"פ הרמב"ם הלכות ממרים ג, ג.

"אבל בני אותם הטועים, ובני בניהם, שהדיחו אותם אבותם ונולדו במינות, וגידלו אותם עליה- הרי הן כתינוק שנשבה לבין הגויים, וגידלוהו הגויים על דתם, שהוא אנוס...

שו"ת "יהודה יעלה" חלק א, יורה דעה סימן נ:

"ומה גם כעת היום בזמנינו (הרב נפטר יהודה בן ישראל אסאד בשנת  1866) שהדור פרוץ מרובה- אין להרחיקם כל כך ולדחותם בשתי ידיים חלילה, שלא יתפקר טפי...שגם בעל נפש אין צריך להחמיר על עצמו מלשתות יין שנגעו בו מחללי שבתות כאלו שבזמן הזה, שלא העידו עליהם בפניהם בפני בית דין שחיללו בפני עשרה מישראל כנזכר לעייל..."

שו"ת "בניין ציון" החדשות סימן כג

"אבל לפושעי ישראל שבזמנינו- לא ידענא מה אדון בהם, אחר שבעוונותינו פשתה הבהרת לרוב, עד שברובם חילול שבת נעשה כהיתר...ולכן לעניות דעתי, המחמיר להחשיב נגיעת יין של הפושעים הללו לסתם יינם- תבוא עליו הברכה.

אכן גם למקילים יש להם על מה שיסמכו, אם לא שמבורר לנו שיודע דיני שבת, ומעיז פניו לחללו בפני עשרה מישראל יחד, שזה כמומר גמור, ונגיעת יינו אסור."

שבט הלוי חלק ב יו"ד סימן נ"א

"אשר שאל לעניין יין מבושל כל דהו אם יש לסמוך ע"ז שלא יאסר ע"י נגיעת יין של מחללי שבת בזה"ז...י"א דמחללי שבת בזמנינו קילא קצת כמש"כ בתשובת בניין ציון ח"ב ס' כג...אעפ"י שאין הסכמת רבותינו כקולא זאת של הבניין ציון ואין עסקיני כאן להכריע בזה, מכל מקום די בכל הנ"ל לאצטרופי להקל לעניין בישול כשיטת המחבר דדי שירתיח פעם אחת ויחול עליו שם בישול וכלשון הרשב"א דקבלת הגאונים תורה היא"

שו"ת "משנה הלכות" חלק ה סימן קעט

"הנה בתשובתי אחת כתבתי, דרוב הפוסקים סבירא להו, דמחללי שבת קודש בזמנינו דומין לתינוקות שנשבו..."

ילקוט יוסף קשו"ע הלכות יין נסך סעיף י

"ואמנם יש אומרים, שאם הוא מתפלל בשבת, ומקדש על היין בשבת, ואומר זכר למעשה בראשית, אף על פי שהוא מחלל שבת בפרהסיא - אינו מנסך את היין, ויש חולקים, והמקילים בזה- יש להם על מה שיסמוכו, ובפרט בדיעבד שעבר ומזג היין."

שו"ת "תשובות והנהגות" חלק ב סימן ת

"אבל אם טעם הדין שנאסר פיתו ויינו כדי שנתרחק ממנו, אם כן אפילו אינו אשם יש לאסור, כיוון שסוף כל סוך על ידי הקירוב עימו יבואו להתרחק מדרך התורה והמצוות, שהוא אינו שומרם, ואדרבה- עליו לגזור יותר מאשר מי שעובר ובמעל, כיוון שמתעטף בטלית שהוא אנוס...יש חשש יותר שילמדו מדרכיו, ומסוכן יותר...ולפי דרכנו, במחללי שבת בזמן הזה-קשה להקל ביינם מטעם שהם כאנוסים, דאדקבה ראי להחמיר בהם יותר...וכמדומני שכן המנהג הפשוט, לאסור אם נגע מחלל שבת בפרהסיא, ונזהרים מאוד מנגיעתו.

ספר "יין מלכות" פ"ג ו.

והמחלל שבת בפרהסיא בפני עשרה מישראל דינו כגוי גמור, אבל מ"מ אינו אוסר את היין במגעו בהנאה אלא בשתיה, וע"כ אם נגע ביין ע"י דבר אחר אינו אוסר את היין אפילו בשתיה, וכן "כחו" אינו אוסר את היין אפילו בשתיה...וכן אינו אוסר את היין, אם נגע ביין בשעה שהיה טרוד באחד מהטרדות המבוארות לקמן כגון מדידה הצלה וכדומה.

ספר "הכשרות" פרק יט סעיף סח

מחללי שבת בפרהסיה, המתקרבים לחיי תורה ומצוות, ועוסקים בלימודי היהדות לשם שמים ובכוונה כנה ואמיתית- שוב אין מגעם ביין אוסרו.

בכלל זה, אורחים שעדיין אינם שומרי כל המצוות, אך חוזרים ומתארחים, והולכים ומתחזקים בדרך האמת.

ותודה לספרי "צורבא מרבנן" ולאתר "עולמות".

למה...סיעתא דשמייא1

...במעשה העגל השם סלח כאשר העניין הוא עבודה זרה ממש במזיד

ואילו בעניין המרגלים שזה לשון הרע לכאורה ועוד שהם עשו תשובה השם לא סלח?

לדעתי השם תכנן מראש שדור יציאת מצרים לא יכנס לארץ ישראל.

כמו שנאמר "אל נורא עלילה".

גם בכבוש הארץ הם היו….סיעתא דשמייא1
… זקוקים לניסים מעל הטבע כמו: נפילת חומות יריחו, "שמש בגבעון דום".
תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

אולי יעניין אותך