החברה שלנו היתה מעורבת אז כל הבעיות הרווקות היו מצטמצמות לאין ערוך.
אז הנה קראו והפנימו ולמדו לקח!
החברה שלנו היתה מעורבת אז כל הבעיות הרווקות היו מצטמצמות לאין ערוך.
אז הנה קראו והפנימו ולמדו לקח!
בע"ה
והתשובה שהוא נתן לה מעולה..הוא כותב טוב.
תודה.
מזכיר לי את האמירות שבת צריכה לשמור על צניעות כי היא מגרה בנים.
לך תסביר את זה לנוער מטורף(במובן החיובי כמובן) כמו שלנו,שבטוח שזה לא יקרה לו.
זה קלוקל לחשוב ככה ועוד יותר קלוקל להסביר למישהו שזאת ה-סיבה לחברה נפרדת.
מה שאני רואה,זה בחורה גיבורה שפשוט נפלה
אז אני נפלתי בלשון הרע והיא נפלה בנגיעה מה ההבדל?
אז לי יתפרו את הפה ואותה ינתקו מהבנים.
בקיצור
אמת שצריך חברה נפרדת לכתחילה (דגש על לכתחילה)
אבל לא זאת הסיבה!!!
בדיוק כמו שבת לא מקפידה על צניעות מחשש לגרות בנים.
בע"ה
אלא אחת ההשלכות של חברה מעורבת.
ולכל צוות ההדרכה שלי?
ואיך בתקופה שלי דווקא היה סיפור על הסניף הנפרד שלנו?
אם בן נכשל לא יאשימו בחורה לא צנועה
כמו שאם זוג נופל לא יאשימו חברה מעורבת.
גם אם זה נכון,החשיבה הזאת פסולה והכי לא משכנעת בעולם כי כל בן נוער נורמלי ישאל אותך את השתי שאלות למעלה.
צריך להבין למה התורה אמת,צריך להבין למה כל מין יותר טוב כשהוא עם עצמו
אבל לא צריך לתת דוג' שקרו לאחרים,מבטיחה לך שיש את אותם דוג' בסניפים נפרדים.
מה אני הרואה חשבון של הקב"ה לכל אחד יש את הנסיונות שלו. ובטח גם את שמעת לקול חכמים ולא עברת על יחוד כדוגמא הנ"ל.
וכן חברה מעורבת גורמת לבעיות אחת מהן זה זו שמניתי.
כשאדם בחברה כזאת והוא כבר כן מבין את הבעיתיות של זה,הוא שומר על עצמו הרבה יותר.
ולכל אדם יש ניסיונות גם בנושא הזה.
חוצמזה שהנ"ל בכלל לא עברו על ייחוד
גם אם ישבו בחושך ברחוב,זה לא ייחוד כי זה מקום פתוח לכל.
ואנשים עוברים שם.
בגלל שהבנתי את הבעיתיות הבנתי כמה אני חשובה שמה!!
כמה כל הדוסים חשובים שמה!
אני לא מבינה מה אתה מציע
שנפקיר את רוב הנוער של עמ"י (ובנ"ע היא התנועה הגדולה ביותר בארץ)לידי מדריכים חפיפניקים שחניכיהם גם ככה חפיפניקים ונחרוט על התנועה חפיפניקיות אחת גדולה.
איזה מסירות נפש איזה הקרבה
ואח"כ על מה נבכה?על גירוש?על עמונה?על מעצרים?
איפה החיות עם העם אם לא ובעיקר בתוך בנ"ע?
בע"ה
איך לי זה לא קרה? זו לא השאלה.
השאלה היא: איך להם זה כן קרה?? ומה הביא אותם למצב כזה?
[ואת טוענת שזה קורה גם בסניפים הנפרדים? חולקת איתך לגמרי..]
זה ברור ונכון שצריך להבין למה התורה אמת ולמה כל מין יותר טוב כשהוא עם עצמו, אבל מה זה בא להגיד?
צריך לפתור את הבעיה מהשורש.ולדעתי זה מה שצריך לעשות לכתחילה:ה-פ-ר-ד-ה.
בע"ה
זו רק דוגמא אחת. וכן, אני בטוחה שיש עוד דוגמאות. אני לא חיה בסרט.
א-ב-ל החברה המעורבת 'מייצרת ' הרבה יותר דוגמאות כאלה.
רק מניתי "הישג של בני עקיבא" ובסברתי שהטענות מועלות פה אינם נכונות שאם היינו חיים במעורב החיים בשידוכים היו הולכים יותר טוב.
איפה את רואה שכתבתי שזו הסיבה???
וגם את עשית מעשה לא דמוקרתי, פרטים במסר.
גם לא הייתי מוחקת
פשוט סוקלת אותך שמה 
עם ראיה מצומצמת,זה פשוט משהו שדבק בנו מהגלות ואנחנו כ"כ לא מצליחים להתנתק ממנו!
יודע מה,אני מעדיפה שחניכות שלי יפלו בנגיעה ויבכו וירגישו רע עם עצמן
מאשר שיסתובבו ברחובות,או שכל היום יהיה מול הטלויזיה ומול המחשב
מאשר שלא יתקרבו לשום תנועה דתית אחרת וממילא ילכו לצבא
אני מעדיפה שיכשלו ויכאב להן ואפילו הקדושה תאבד להן
מאשר שלא יהיו דתיות כלל.
זאת ההסתכלות העמוקה של הנציגים שמה,
זאת ההסתכלות העמוקה של הרב נריה
זאת ההסתכלות העמוקה של הרב זצ"ל
ומי שחסום בריבוע (הצלע היא 2r) הוא החוטא.
הוא חוטא לכל הדור המדהים הזה
אם כך תנועת בנ"ע צריכה לפנות לקהל היעד של החילונים כפי התיאור שלך ולא דתיים, שזה אולי שיקול של "להציל מה שאפשר" אך אין לטעון כפי שטוענים שזה צריך להייות לכתחילה. ולכן יש חברות דוסיות שנהרסו בגלל בנ"ע.
טלויזיה עדיפה על מגע אסור...
אוי ואבוי להתיר איסורי תורה בשם הרב נרי'ה, וגם הרב זצ"ל. איך אפשר להגיד חלילה שאותם צדיקים פסקו להתיר דברים המנוגדים לשו"ע?
בנ"ע פונה לכל,ובעיקר לנוער האמצע
לנוער שלא יילך לאריאל וגם לא יילך לצופים.
לנוער הזה היא פונה.
אבל כחניכים!!!
לא כמדריכים,כמדריכים חובה על מי שיכול להיות מדריך דוס וסוחף בתנועה.
זה משנה חניכים מהקצה לקצה.מניסיון.
(קיבלתי 27 חניכים עם קוקו וקוצים היום 17 בישיבות בארץ)
טלויזיה לא עדיפה על חברה מעורבת
אם נחשוב לעומק,טלויזיה הרבה יותר חושפת והרבה יותר מפתחת באדם את היצר מאשר דיבור סתמי עם בנים.
כשהרב נריה הלך לרב זצ"ל ואמר לו שהוא פעיל בתנועה מעורבת
אבל מזה תנועה מעורבת,מעורבת שרוקדים בה בנים ובנות אורה עם מכנסים קצרים
אמר לו הרב זצ"ל (ציטוט!) "אין דבר חשוב מכך"
איך יכול להיות שהם אמרו דבר כזה?
לא יודעת כנראה גם הם חפיפניקים כמוני
לא טענתי שאת חפיפניקית, אל תכניסי לי מילים לפה, תודה.
מדברייך היה נשמע שהרב נרי'ה והרב קוק התירו חברה מעורבת ולא היא כפי שהסברת הרגע.
לכן *זה* לא מפליא.
שכוייח ענק על זיכוי הרבים אני טענתי משהו מסוים לגבי חברה דתית מעורבת ולא חילונית לכן הטיענים שלך לא קשורים לשלי, כל טענתי היה על אלו המצדדים בחברה מעורבת לדתיים וגם בנימוקים של תועלת לשידוכים ושטויות מהסוג הזה.
האם ישר אמרת לו לשמור נגיעה לשמור שבת או שמא לאט לאט?
כן זאת הדרך במציאות היום,למרות שלכתחילה האדם מצווה לשמור שבת
אתה כביכול ממליץ לו לעשות זאת לאט לאט,הווה אומר להמשיך לחלל שבת..
אבל כן זאת ההנחיה הנכונה!
כי כדי להגיע למקום יציב צריך לעלות במדרגות.
הם בגלל זה, זה מפורש בכל מקום..
ולמי שלא זז בלי הרב שיעיין במוסר אביך נדמה לי בנושא צניעות
לא צניעות כמידה
כל הלכות ייחוד הלכות הסתכלות וכו'
בע"ה
זוהי רק דוגמא אחת קטנה ויחידה מאלפי [כן, אלפי!] דוגמאות למה שקורה בעקבות חברה מעורבת.
בע"ה
ואתה בדיוק ההפך.
בכל מקרה אני לא יודעת מה איתך, אני הולכת על פי ההלכה.זה הכל.
צדיקההההההההההה שכמותך.
אחח רבנן,איזה דור התחיה יש לנו כאן בהתגלמותו!
שבעד התנועה,לא רק בעד
מעודד אותה!
הוא כביכול אומר שכרגע בנ"ע פועלת נכון
אני לא אמרתי שנכון חברה מעורבת,ובטח לא לכתחילה
אבל וודאי שלא צריך לסגור את התנועה (או ר"ל להקים תנועה אחרת)
אלא לחזק אותה!
עכשיו אתה רוצה הוכחה שהרב דרוקמן חלק מהתנועה,מעודד אותה ושמח בה?
תבקש,יש לי מוקלטת..
דווקא כשרב מתיר משהו ואני בקטנותי שלא מבינה את כל הפסיקות,ההיתרים,ישאל מה נשגב ממני ולא מה נסגר עם הרב הזה?!?!
בטח לא רב ענק כמוהו.
ואומרת שקונטרקטית, התירו כדי שחלונים לא יפלו וכד' זה משהו אחר ושוב אומרשמדברייך היה נשמע שהרבנים מתירים חברה מעורבת בניגוד גמור לרמב"ם ושו"ע זה מובן .
וכן אם רב מוחק דברים משו"ע ואומר פסק שונה הוא צריך להסביר את עצמו לא אני שכותב את מה שהשו"ע פוסק.
גם רב ענק לא יכול לשכתב את השולחן ערוך!!!
אני כ"כ לא מדברת על חילונים,אלא על דתיים.
כאלה שלומדים בממלכתי ובישיבות תיכוניות
אותם חבר'ה שיכולים להביא פירות מדהימים לעמ"י!
אם אתה בטוח שאתה מכיר את כל ההיתרים,את כל הפסיקות,את כל השיטות של כל פסקי ישראל בכל דורתיהם אשרייך
אני לא,לכן גם אם אשמע שרב התיר משהו,לא אחלוק עליו אלא אדבוק ברבי.
מי שצריך להוכיח רב שכביכול מוחק משהו מהתורה,זה מורו ורבו,ולא פעוטה כמוני.
כן ודאי שיש כאלו אל הראתי לך כמה 'פירות מדהימים' יש בדרך..
אבל כן בעניין תנועת נוער מעורבת קראתי המון חומר הלכתי.
לא חלקתי אלא דבקתי ברבי שדובק במרן רבי יוסף קארו.
לא הוכחתי רב חלילה, אלא כתבתי שאם רב כותב בניגוד לשו"ע חובת ההוכחה היא עליו ולא עלי.
אבל אני לא למדתי בבית ספר דוס (בהתחלה כי ככה התאים לי אח"כ כשכבר לא התאים ונרשמתי לכפר פינס החלטנו 4 בנות להשאר בבית ספר באידיאל!)
וצריך להבין שאם לא היתה בנ"ע,הנוער שלנו היה מקולקל פי כמה וכמה
נכון אין לי ספק ואני לא עיוורת,יש גם חבר'ה נורא טובים שמתקלקלים
אבל זה לא הרוב וזה לא קורה בשיטתיות.
הפירות המדהימים שדיברתי עליהם,זה הילדים של כל אדם.
והפירות האלה יכולים לצאת מכל הנוער שיש בבנ"ע.
ואם כבר עוד פירות מדהימים שבנ"ע עשו
אז בנ"ע הקימו את גוש אמונים-הגוש שהקים את גוש עציון וכו'
בנ"ע הקימו את כל הישיבות התיכוניות,מתוכן גם האולפנות
אח"כ בנ"ע בועידה שנתית הגיעה לכנסת עם הצעת חוק ישיבות ההסדר!!!
וזה רק המעט דברים שבנ"ע עשתה ב30 שנה האחרונות,מתוך פועלה של 80 שנה רצופות!!
לי מספיק לשמוע בכל מקום שאני עם חולצת תנועה,אנשים שאומרים לי
אתם הנוער הכי אידיאליסט
אתם העתיד של המדינה
אם הבן שלי יחזור בתשובה אז שיהיה בנ"ע זה טוב
בסיבוב בכותל עם חולצת תנועה פנו אליי אנשים שאתפלל עליהם
לא בגלל החצאית או הנעלים או הפנים שלי
בגלל החולצת תנועה שמסמלת אצל כל עמ"י משהו מלא עוצמה ועוז!
משהו שכל עמ"י יודע עליו!שהוא קיים ופועל ועושה!
והנוער שבו נוער מדהים!!
זה קידוש ה'!
אז אפשר להסתכל בצורה מצומצמת על ההפרדה שעדיין לא הגענו אליה ובעז"ה היום כבר התנועה שואפת ומקדמת את כולם לשמה.
ואפשר להסתכל ולהגיד,יש פה תנועה עם כוחות מטורפים,בואו ניהיה חלק ממנה,חלק חזק וסוחף כדי לתקן אותה!
(ואם זה נשמע לך קלישאה זה הזמן להפסיק להגיד עלינו לשבח או לדלג על "לתקן עולם במלכות שדי")
ויש משהו מתבקש עכשיו (הדיבור על בנ"ע נותן בי תעצומות נפש אדירות..)
אז......בברכת חברים לתורה ועבודה ;)
אתה נותן נתונים לא מבוססים אלא על סמך תחושות בטן בלבד.
עובדה היא ש"לא נחשדו ישראל על משכב זכור" ולכן אין איסור ייחוד עם זכר, וגם לא יצוייר שמה שאתה אומר נכון (מה שלא הגיוני מכיוון שהחברה החילונית המעורבת למהדרין מן המהדרין מצמיחה הרבה כאלה ממה שתארת) אז אתה מציעה להתחמק מעברות ע"י ביצוע עבירות יותר חמורו? אתמה.
תפילה היא "מותרת" ע"פ ההלכה ואף רצוי'ה ומצווה וחברה מעורבת אסורה, מה לעשות ההשוואה לא תופסת ולא נכונה.
ואגב מספרים על רשע מרושע שנפטר מהעולם ומה לעשות היו צריכים להספיד אותו, אז הרב חשב וחשב ולבסוף אמר: "היהודי הזה נזהר כל ימיו ואף פעם לא הרהר בד"ת במבואות המטונפים...
אני לא לוקח נפילה בודדת ועושה ממנה עניין (יש המון סיפורים כאלה אם רק תחפש) , לחלוטין לא, אני מכיר אישית סיפורים שלא הסתיימו בזה אלא המשיכו והגיעו כמעט ל"תחנה האחרונה" ואף כאלה שהגיעו ל"תחנה האחרונה" אם אתה מבין למה אני מתכוון.
ובקשר לפורום בנ"ע לא התכוונתי להתסיס, אלא רק לפתוח דיון על האבסורד כיצד חברה שמתיי'מרת לקרא בשם השם פועלת כך והראתי לאן זה מוביל.
_______
אגב, חבל מאד על אנטי דמוקרטיה שנקטת כולה פתחתי דיון ואז מה אם הנושא טעון ומנהל העל אינו מסכים עם תוכנה.
1) הרב שרלו לא מובן לחלוטין, הוא כותב שמציאות של איסורים תציל אותנו מאיסורים. סו? הוא דעת יחיד שלא מסתמך אלא על דעתו בלבד וגדולי הרבנים חלקו עליו והוא נסמך על כתפיו בלבד.
2) זה עדין לא תשובה כי אתה כתבת חברה נפרדת=יהיו שם "חובבי מינם" ואני הראתי שבחברה החילונית (אגב אני שונא את המושג הזה ומעדיף את "מאמין לא פעיל" של גיא מינץ) שלא חשודה על הפרדה שיוצא ממנה "חובבי מינם" ולא באופן שולי.
3)צודק, התבלבלתי לרגע והחלתפתי בין שני האיסורים (שאתה אומר את שאני אמרתי ואני הפוך) אבל עדין מה אתה בא להגיד שנפתור בעי'ה ע"י בעי'ה אחרת?
4) בודאי שיש איסור וזה שכך מתנהל העולם אני יכול לתת לך דוגמאות רבות לעיוותים שיש בעולם ועפ"כ לא נגיד ככה מתנהל העולם, לפחות לא ברמת האידיאל שהרי: "יתרחק מהנשים מאד מאד" ו"אל תרבה" ועוד מקורות יותר רצניים ואם תגידו ארחיב.
זה שהעולם מעורב אינה הוכחה לצדקת הענין כנ"ל.
5)לא באתי להתריס אלא לשים 'מראה מול העניים' ולפתוח דיון חבל על הצמצום בשיקול הדעת שלעיתים הודועות חמורות בהרבה מושארות, חבל.
נו באמת...
אתה מסחק מעצמיך שבגלל שאסור מעורב ילכו לבני מינם, שוב ניחוש שלך בלבד, התורה אוסרת את זה ואת זה ו"לא נחשדו בנ"י על משכב זכור" ואין איסור יחוד עם זכר, התורה ידעה שאפשר להתמודד עם המעורב ולא לפנות לסטיות אחרות ולא, בחברה החילונית זה לא בגלל פירסום זה בגלל שאין יארת אלוקים ושיש לגיטמציה לפריקתצ עול ולעשות מה בראש זה הכל.
חברה מעורבת אסורה נקודה.
בע"ה
ואני חייבת ללכת לכנס!!
אז אולי תחכו לי? 
סתם, יש לי עוד מלא מה להגיב.בהמשך בע"ה..
הרב קוק לחם על כך שבגימנסיה הרצליה תהיה הפרדה בין בנים ובנות והוא כתב על כך "רוח ישראל לא יוכל לסבול שישבו יחד בבית ספר אחד בחורים ועלמות, בוגרים. חשים אנו את כל ההשחתה של רוח הטהרה והמוסר המוכרחת לבוא מסדר כזה".
הלוואי שנשמור על הדברים הנ"ל במסגרות תורניות.
הדיון פה הוא לא על בני עקיבא אלא על החברה בכלל.
גם בבני עקיבא התייחס הרב לכל העניין כבדיעבד לחלוטין וכך גם הרב צבי יהודה זצ"ל.
אפשר להביא המון ציטוטים אך אכמ"ל.
גם את אמרת שלכתחילה צריך חברה נפרדת. לא?

)אני12345פרט שלא מעיד על הכלל.
הייתי מתה להיות מדריכה ולהגיע למצב כזה. הלוואי.
אין מצב שאני מדמיינת את עצמי במצב כזה היום עם בחור.
יאללה. אשרי אני שבזכותי הפורום עכשיו יתעורר לחיים.
קדימה תגיבו. תטילו כידונים ומילות נחמה ותקווה.
אך לחלוטין לא קשור למה שכתבתי.
בכל אופן שיהיו לך שקים של הצלחה וסיעתא דשמיא!!
אבל כשאני חייתי בחברה מעורבת המצב היה קטסטרופה גם מבחינת זוגות נשואים. כשאני מסתכלת על הדיון שיש פה יש לי 2 מסקנות:
1) עמית-טליה נפגעה בשביל כל בנ"ע - מתוקתי אם את בתנועה אז תעשי שם את שליחותך אבל אל תשכנעי אחרים לעבור לדבר שהוא במקום מסויים היפך מה שכתוב בתורה(גם הרב נריה הקים את התנועה כי זה היה צורך השעה לפני 70 שנה כאשר תנועת ההשכלה השתוללה וזו היתה הברירה היחידה למשוך את בני הנוער של אז, אבל מאז עברו הרבה מים בירדן, ואם ראשי התנועה היו משכילים לראות את הנוער של היום שהוא הרבה יותר דתי, היו מפרידים את התנועה הזו, כי זה היה רצונו מלכתחילא של הרב נריה,כי ככל שדורשים מבנ"א יותר כך הוא עושה יותר)
2) החברה הדתית- שנולדה ככה לא מעריכה את מה שה' נתן לה נפרדה זה הדבר הכי מדהים בעולם היא תמיד מנסה להיראות ליברלית ומהצד החילוני שהיה בי פעם זה נראה רע, כ"כ רע.
ועוד דבר לעמית: כתבת שבסניף המופרד היתה בעיית צניעות- נגיעה חיבוק או מה שלא תירצי להזכירך יש סיפור בגמרא גם על תנא שכמעט נפל בדבר גרוע הרבה יותר, ועד שלא צעק אש בבית רבי ובאו תלמידיו להצילו יצר הרע לא עזבו, ותאמיני לי הוא היה צדיק יותר ממני ומכולם פה........
אז שיהיה בהצלחה.............
אני לא נפגעת בשם כל בנ"ע,אני גם לא הייצוג של בנ"ע.
אני יודעת שמה הביא אותי למה שאני היום (וב"ה אני גאה במה שאני היום) זה בנ"ע.
אני יודעת שמה שהביא את חניכים שלי מחבר'ה שמקללים,מרביצים נוגעים בבנות,לבחורים שחושבים על איפה להכניס עוד לימוד גמרא
זה לא אני,ולא המדריך שהיה איתי,אלא בנ"ע!!!
אני יודעת שרוב הנוער היה חייב את אישיותו הוויותו החיובית,לתנועת הנוער הגדולה במדינה!!!
ועובדה היא,שאחים של חניכים שלי הדרדרו למקומות של סמים,אלימות,בתי מעצר.
וחניכים שלי שהצליחו בחסדי ה' להקלט ולהתפס היטב בבנ"ע ניצלו מכל זה!!
אז ראשית זה "דע מאין באת".
שנית-עובדה היא שהרב נריה לא הקים את בנ"ע,אלא היה פעיל גדול בה.
ואיך את בכלל יכולה להשוות תקופה של התחלת ההשכלה,לתקופה הנוכחית שהיא משתלטת על כל העולם בצורה מקיפה הרבה הרבה יותר!
ואם אז זה היה להציל מההשכלה ומהתבוללות,וודאי שהיום זה כך פי כמה וכמה.
אם היו מפרידים סניפים בבנ"ע,הסניף היה דוס
אבל עם 30 חניכים.
ולמה לנו ללכת רחוק?קחי כל עיר חוץ מקרית משה אריאל שמה זרעונים קטנים לעומת סנפי בנ"ע!!ראשון לציון,פתח תקוה,ירושלים,כל עיר!!
להתעלם מהמצוקה של הנוער ולדאוג לשמירת העיניים שלנו זה נפלא!
אבל אל תתתאכזבי אם חיילים יגרשו אותך,אם יבחרו שוב ושוב מפלגות שמאלניות,אם יהיה בג"ץ מושחת ומרושע.האשמה היא עלייך.(קשה לשמוע אני יודעת,אבל זה המציאות)
ואם גם תנא התמודד בקושי רב עם יצר הרע,כיצד יכולים לתת דוג' לילדה צדיקה וגיבורה שנפלה,ועוד להאשים תנועת נוער שלמה???
ד"א כשבאים לויכוח באים עם טענות וידע ולא עם הפרחות באויר..
שוב פעם הצורה שאת מביאה את הטענות נראת כפגיעה אך לא נתווכח על העניין.
בקשר לרב נריה הוא אמר את זה מפורשות לרב אחר ששאל אותו למה הוא בנה תנועה מעורבת? וזאת היתה התשובה.
לא אמרנו שב"ע לא עושים דברים גדולים הם עושים וכל הכבוד להפ רק אמרתי שגם אפשר חנהוג במה שמכונה מנהג חסידות ולעשות את הנדרש לעשות תסכימי איתי שעדיף ללכת 100% על פי תורה ולא רק 80/90% .
ובקשר לתנא הגדול שבקושי התמודד עם האש שהיתה בביתו- אז איך אנחנו יכולים להכניס את ה"אש" הזאת אלינו ולהגיד לנו זה לא יקרה. זו היתה הכוונה.
מקווה שהבנת.
שבשלום
שתנועה עם מגוון דעות כוחה רב יותר או תנועה בעלת קו חשיבה אחיד לפחות בתחום הדתי (שעליו אני מבינה מדובר)?
מהיא כזאת חברה מעורבת כן או לא?
ואני מהנסיון חיים שלי אומרת לא.
מכיוון שממה שעברתי ומה שאני יודעת על חברה מעורבת הוא מאוד לא נראה טוב לחיים בריאים ותקינים
את מהחינוך שלך אומרת כן- זכותך זה החינוך שלך ואת חושבת שהוא הכי טוב אין לי בעיה עם זה.
כל הבעיה התחילה כשהתחלתם להכניס את ב"ע לתמונה אפחד לא דיבר עליהם ולא יצרא נגדם בסה"כ יצאו נגד הענין של חברה מעורבת. ונכון שיש בב"ע את סניפיה המעורבים אבל לא זאת היתה הנקודה.
באו להגיד כאן דבר שהוא נכון לענ"ד שללכת עפ"י תורה גם בדינים של ייחוד וצניעות עד הסוף זה המצויין התכליתי והטוב אבל ישנם כאלה שרצה ה' והם יכולים להגיע רק דרך נגיד ב"ע למצב של תורה בכלל (כמו שכתבת על החניכים שלך)האז גם זה טוב לא הכי טוב אבל משם אפשר להמשיך הלאה ולהתחזק. וכמו שאמרתי בהתחלה את צריכה לעשות את שליחותך שם כי זה באמת מתאים לנוער שאם אין לו את זה לא יגיע לשומקום אבל את לא יכולה להגיד שאלה הם דרישות ההלכה ב100% .
מקווה שהבנתותי נכון.
ואמרתי לך לעיין שם...........
לונרא אני שמחה שלפחות גילינו שיש לנו את אותו עניין ואנחנו בעצם אומרות כמעט אותו דבר
ואגב זה לא בועת הסתגרות כל אחד והכח שה' נתן לו
שבשלום
גם בצבא וממילא גם בהצלת נפשות של ממש בתנועות נוער לא דוסיות.
ההבדל ביני לבינך,שאני האמנתי בזה והלכתי אחרי זה,וב"ה הצלחתי לראות למה זה נכון.
אתה לא ראית לא זכית לראות ולכן הדעה השתנתה..
הם לא יכולים להגיד בניגוד להלכה!!
מה הקשר לצבא?? בצבא לא חוטאים (כלומר זו לא המשימה)..או שיש הלכה חדשה (מה גם את זה מוכרים בחנות של הכל שקל וחצי?? )
גם בבנ"ע זאת לא המטרה!
המטרה היא אחרת לגמרי!
ובצבא חוטאים,לפחות ניתן לחטוא בקלילות.
אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?
וכנ"ל לגבי חברים / חברות.
כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.
וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.
במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.
ו"לא מתלהבים משטויות"...
כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.
זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.
פתית שלגאחרונהלדבר עם בחורה ולברוח?
2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.
אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש
ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.
ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה
לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .
איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?
ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום
שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו
ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .
מדוע?
אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )
ובסוף הלכו בלי הסבר בבום
אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..
ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..
אבל לא כולן לוקחות את זה ככה
יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..
באמת קחו אחריות.
גוסטינג זה גועל נפש
אתם גועל נפש
השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.
אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..
נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??
(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?
אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל
דרך ארץ
כנל הפוך!! כלפי גברים
התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה
אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.
היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.
ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.
לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…
נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.
בעולם הקלאסי זה היה הפוך.
הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.
וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.
תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות.
מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).
איך שלא מסובבים את זה,
זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).
עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים. יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.
אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...
אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.
גם לגברים יש רגשות
סופריקה
תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים
קצת יותר רגישות
אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי מפורק מזה שלא התקדם
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
לגודל שלו.
וסליחה, אבל, אולי בוגרות יותר?
ולכן דיברתי על זה ולא על בוגרות.
הוא כתב שהתחיל לצאת לדייטים לפני חצי שנה. מי ישמע כמה גדול הוא יכול להיות... לא בקטע רע, אבל לכן אמרתי גם על בחורות יותר גדולות. בדרך כלל זה גורם להיות יותר בשלים.
בוגרות ובשלות בהחלט
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?
אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.
בגלל הגיינה לקויה.
משאר הבחינות היה די סבבה, אבל ממש התביישתי להיות לידו. דיברתי עם מי ששידך, לא אמרתי בפירוש מה הפריע לי, והוא שכנע אותי לצאת פעם שנייה. קיוויתי שהיה משהו חריג באותו היום, אבל מסתבר שלא היה.
מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה
וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד. ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.
ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.
אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.
ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.
אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.
הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.
התוהו קדם לעולם.
נוגע, לא נוגעעצוב וכואב לשמוע
קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.
שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך
עוד לא הגיע זמנך להיעלם.
הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.
הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.
האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?
אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.
כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.
אבל יש ויהיו רגעי אור.
אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.
אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.
מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.
אחלה כתיבה
הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.
לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.
יש שני צדדים יראה ואהבה.
היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב.
על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.
אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!